Luni, 10 August, 2020 - 14:42

Încă 42 de cetăţeni români, lucrători la o fermă din regiunea germană Dingolfing-Landau, care deţin trei teste negative pentru infecţia cu SARS-CoV-2 şi care au finalizat perioada de izolare prevăzută de legislaţia germană, au fost repatriaţi sâmbătă. Costurile au fost suportate de autorităţile germane, a precizat Ministerul Afacerilor Externe.

Muncitorii au fost repatriaţi în ţară pe cale rutieră.

Miercuri, 5 August, 2020 - 10:51

În continuarea informaţiilor referitoare la condiţiile de călătorie în Republica Cipru, Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile cipriote au revizuit condiţiile de intrare în contextul evoluţiei pandemiei de COVID-19.

Astfel, România rămâne inclusă pe lista statelor din categoria C, alături de Bulgaria, Luxemburg, Muntenegru, Portugalia, Serbia şi Suedia.

Luni, 3 August, 2020 - 09:14

În continuarea informaţiilor referitoare la condiţiile de intrare pe teritoriul Regatului Belgiei, MAE precizează că autorităţile belgiene au revizuit condiţiile de acces pentru persoanele care se deplasează în acest stat din România.

Conform noilor măsuri, începând cu data de 1 august a.c., autorităţile belgiene au inclus în zona roşie următoarele regiuni din România:

Centru (Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu);

Sud-Est (Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea, Vrancea);

Vineri, 17 Iulie, 2020 - 13:49

Precizări de presă referitoare la testarea pozitivă pentru infecţia cu COVID-19 a 30 de cetăţeni români în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord

În continuarea informaţiilor referitoare la testarea pozitivă pentru infecţia cu COVID-19 a unor cetăţeni români care îşi desfăşoară activitatea în cadrul unei ferme din Herefordshire, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, MAE face următoarele precizări:

Marţi, 14 Iulie, 2020 - 11:43

În continuarea informaţiilor cu privire la condiţiile de intrare a turiştilor în Republica Elenă prin punctul de frontieră de la Kulata - Promachonas, MAE precizează că platforma electronică https://travel.gov.gr pentru completarea obligatorie a formularului electronic (Passenger Locator Form) de către persoanele care intră pe teritoriul Republicii Elene (pe cale aeriană, rutieră sau maritimă) nu a funcţionat începând de astăzi, ora 00.00, ora comunicată de către autorităţile elene.

Duminică, 12 Iulie, 2020 - 05:10

Autorităţile elene discută posibilitatea introducerii obligativităţii prezentării unui test COVID-19 negativ şi pentru turiştii care vin în Grecia cu chartere, a declarat sâmbătă Manolis Kallionakis, membru în Consiliul regional al Cretei.

"Sunt discuţii la nivel guvernamental în sensul de a introduce şi pe aeroport regula asta, să vină cu testul făcut", a menţionat el, într-o întâlnire cu jurnalişti români.

Kallionakis a admis că turiştii ar putea fi descurajaţi de această cerinţă, mai ales că testul presupune şi un cost suplimentar pentru aceştia.

Duminică, 5 Iulie, 2020 - 05:44

MAE, precizeaza, referitor la situatia de la punctul de frontiera dintre Bulgaria si Republica Elena (Kulata - Promachonas), ca in prezent coada de masini are 3 kilometri, timpul de asteptare este de 3 ore si ca pe parcursul zilei reprezentanti diplomatici romani au facilitat preluarea cu prioritate a familiilor cu copii si a femeilor insarcinate sau a altor cazuri speciale.

Luni, 15 Iunie, 2020 - 19:00

Toți turiștii români blocați la punctele de trecere a frontierei Kulata/Promachonas și Makaz/Nymfaia au intrat pe teritoriul Greciei, transmite Ministerul Afacerilor Externe.

Vineri, 12 Iunie, 2020 - 10:35

Participarea secretarului de stat pentru afaceri strategice Dan Neculăescu la reuniunea ministerială a Parteneriatului Estic
Secretarul de stat pentru afaceri strategice, Dan Neculăescu, a participat, la 11 iunie 2020, prin video-conferinţă, la reuniunea ministerială privind Parteneriatul Estic (PaE).

Joi, 11 Iunie, 2020 - 08:31

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Simona Cojocaru, a participat astăzi, 10 iunie, prin sistem video-conferinţă, alături de secretarul de stat pentru afaceri strategice din MAE, Dan Neculăescu, la o nouă rundă a Dialogului Strategic româno-polonez pe teme de securitate, derulat sub egida Parteneriatului Strategic dintre România şi Polonia. Delegaţia poloneză a fost condusă de Maciej Lang, subsecretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, şi Pawel Wozny, subsecretar de stat în Ministerul Apărării.

Marţi, 9 Iunie, 2020 - 08:26

La 8 iunie 2020 a avut loc reuniunea informală a Consiliului Afaceri Externe - componenta dezvoltare, organizată prin sistem videoconferinţă. Miniştrii şi secretarii de stat responsabili cu cooperarea pentru dezvoltare din statele membre ale Uniunii Europene au analizat programul menit să asigure sprijin statelor în curs de dezvoltare sau slab dezvoltate, care întâmpină dificultăţi în combaterea pandemiei de COVID-19.

Vineri, 5 Iunie, 2020 - 08:47

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Los Angeles, a fost notificat de către autorităţile americane cu privire la situaţia navei de croazieră Disney Wonder, aflată în portul San Diego, la bordul căreia se aflau, la acel moment, şi şase cetăţeni români, personal navigant.

Miercuri, 3 Iunie, 2020 - 18:00

Un număr de 260 de români care au fost afectați de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19 au fost aduși în țară din Turcia și Marea Britanie, anunță Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Printre cetățenii români repatriați din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord sunt persoane fără adăpost, personal navigant și persoane spitalizate care au beneficiat de sprijinul autorităților britanice în vederea repatrierii.

Marţi, 26 Mai, 2020 - 15:38

MAE a anunțat revenirea în țară, marți, a 130 de români din Emiratele Arabe Unite, printre aceștia fiind și persoane care nu mai aveau mijloace pentru a-și prelungi șederea, inclusiv români care și-au pierdut locul de muncă, precum și un caz medical urgent.

Duminică, 24 Mai, 2020 - 15:28

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anuntat revenirea in tara a 277 de cetateni romani aflati in Franta si Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord. Printre acestia se numara medici rezidenti, turisti veniti din SUA, studenti Erasmus si persoane fara adapost, dar si persoane spitalizate.

Luni, 11 Mai, 2020 - 12:57

În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate cu titlu temporar şi care au fost afectaţi de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că în cursul nopţii trecute a fost facilitată revenirea în ţară a 85 de cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Regatului Arabiei Saudite, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi ale

Joi, 30 Aprilie, 2020 - 09:38

Vizita ministrului Afacerilor Externe Bogdan Aurescu la Chişinău, cu prilejul desfăşurării în Republica Moldova a misiunii medicale a României pentru sprijinirea combaterii pandemiei COVID-19

Joi, 30 Aprilie, 2020 - 08:23

Faţă de postarea, pe pagina de Facebook a ministrului ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior, cu privire la declaraţiile de astăzi ale Preşedintelui României, Klaus Iohannis, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:

Sâmbătă, 18 Aprilie, 2020 - 19:10
Apel umanitar pentru repatrierea romanilor din Spania

 Sunt unul dintre semnatarii Apelului umanitar adresat Primului Ministru Ludovic Orban, Ministerului Afacerilor Externe si Parlamentului Romaniei pentru repatrierea romanilor din Spania.

Am cerut sprijinul puterilor executive si legislative, punând strigatul compatrioților mei catre cer. Întrucât acțiunea autorităților se manifesta sub forma unor decizii ineficiente si anti-romanești am decis, in numele celor care nu au voce si nici chip, doar griji si nevoi, redactarea acestui MANIFEST AL CONȘTIINȚEI. 

 

Luni, 13 Aprilie, 2020 - 08:25

În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate cu titlu temporar şi care au fost afectaţi de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că în cursul zilei de astăzi a fost facilitată revenirea în ţară a 56 de cetăţeni români care se aflau în Kuweit, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi ale Ministerului Afacerilor Interne.

Joi, 26 Martie, 2020 - 08:12

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut astăzi o convorbire telefonică cu noul ministru al afacerilor externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba.

Vineri, 20 Martie, 2020 - 13:55

Ministerul Afacerilor Externe onorează memoria Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, fondatorul MAE, la aniversarea astăzi, 20 martie 2020, a 200 de ani de la naşterea marelui om politic.

Joi, 19 Martie, 2020 - 11:48

În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi temporar în străinătate şi care au fost afectaţi de măsurile întreprinse de statele europene pentru gestionarea şi prevenirea epidemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că în cursul zilei de ieri a
fost facilitată repatrierea a 100 de cetăţeni români (74 din Malta şi 26 din Egipt) care au revenit în siguranţă în ţară, iar în cursul acestei dimineţi alţi 89 de

Miercuri, 18 Martie, 2020 - 14:43

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut o nouă discuție, miercuri, cu omologul său ungar, Péter Szijjártó, și au stabilit ca românii blocați la granița dintre Austria și Ungaria să poată tranzita țara vecină începând cu ora 12.00, ora Ungariei, până la eliminarea blocajului.

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut, miercuri, o nouă convorbire cu omologul său ungar, Péter Szijjártó, pentru a găsi o nouă soluție pentru asigurarea tranzitului și facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români blocați la granița dintre Austria și Ungaria.

Luni, 16 Martie, 2020 - 09:44

În contextul evoluţiei la nivel global a infecţiei cu COVID-19 şi a demersurilor întreprinse de alte state în vederea gestionării şi prevenirii răspândirii acesteia, Ministerul Afacerilor Externe recomandă tuturor cetăţenilor români care se află ca turişti în străinătate să depună demersuri pentru scurtarea şederii şi revenirea în ţară în cel mai scurt timp.

Vineri, 6 Martie, 2020 - 13:46

În continuarea informaţiilor privind existenţa unor cetăţeni români printre persoanele depistate pozitiv cu virusul COVID-19 pe teritoriul Republicii Italiene, MAE face următoarele precizări:

Potrivit datelor obţinute în cursul zilei de ieri de către reprezentanţii Ambasadei României la Roma şi ai oficiilor consulare la nivel local, până în prezent, au fost identificaţi 3 cetăţeni români printre persoanele infectate cu COVID-19 pe teritoriul acestui stat.

Vineri, 6 Martie, 2020 - 13:14

Declaraţia ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu înaintea reuniunii extraordinare a Consiliului Afaceri Externe

Bogdan Aurescu, ministrul afacerilor externe:

Bună dimineaţa!

O să discutăm astăzi, în această reuniune foarte importantă a Consiliului Afacerilor Externe, o reuniune extraordinară, despre situaţia din Siria, din Idlib şi despre implicaţiile asupra Uniunii Europene.

Vineri, 6 Martie, 2020 - 08:22

Joi s-au implinit 50 de ani de la intrarea în vigoare a Tratatului de Neproliferare a Armelor Nucleare, document fundamental al arhitecturii internaţionale în domeniul neproliferării nucleare şi dezarmării. România este angajată în susţinerea realizării obiectivelor NPT, reflectate prin cei trei piloni ai săi: neproliferarea nucleară, dezarmarea nucleară şi obţinerea accesului la energie nucleară pentru scopuri paşnice.

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 17:00

Şase cetăţeni români de pe vasul "Diamond Princess" vor fi repatriaţi sâmbătă cu o aeronavă a Ministerului Apărării Naţionale, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Miercuri, 19 Februarie, 2020 - 11:40

Un al doilea cetăţean român de la bordul vasului de croazieră "Diamond Princess" a fost depistat cu noul coronavirus, fiind transportat la un spital din Tokyo, a informat, miercuri, Ministerul Afacerilor Externe (MAE).
Potrivit MAE, starea de sănătate a românului este bună. 
"Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către MAE nipon cu privire la confirmarea unui al doilea caz de infectare cu coronavirus a unui cetăţean român, membru al echipajului de pe vasul de croazieră Diamond Princess", informează MAE.

Subscribe to MAE