Miercuri, 4 Septembrie, 2019 - 16:39

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat miercuri că sistemul de intervenţie la dezastre este mai bine pregătit în prezent, după ce, în urma tragediei de la clubul Colectiv, au fost create mai multe mecanisme.

"Cu certitudine am învăţat de la Colectiv. Cu certitudine suntem mai bine pregătiţi, pentru că s-au creat nişte mecanisme care nu erau înainte", a afirmat Raed Arafat, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, la nivelul Direcţiei Generale de Protecţie Civilă Europeană se discută despre procedura europeană pentru accidentele cu multipli arşi.

Vineri, 16 August, 2019 - 12:21

În această perioadă structurile MAI au acționat integrat în baza Planului General de Măsuri pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor și asigurarea climatului de ordine publică pe timpul sezonului estival, în special pentru prevenirea faptelor antisociale. 
Dispozitivele de siguranță publică şi patrulare au fost adaptate astfel încât să se  asigure o prezență activă, la vedere, în stradă, fiind desfășurate peste 10.000 de misiuni de ordine publică. Numărul patrulelor a crescut față de aceeași perioadă a anului trecut cu peste 10%, fiind în medie 2.579 pe zi. 

Luni, 12 August, 2019 - 13:23

Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei Măceşanu, a publicat pe pagina de Facebook un document din care reiese faptul că tatăl acesteia a sesizat dispariţia minorei, însă IPJ Olt a raportat la MAI drept o plecare voluntară.

Miercuri, 7 August, 2019 - 12:47

Pompierul – erou din Prahova care a salvat un copil luat de viitură a fost premiat
Plutonier major Crîșmaru Daniel, pompierul – erou din Prahova care a salvat un copil luat de viitură, a fost premiat de Vicepremierul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, ministrul afacerilor interne, interimar, Mihai-Viorel FIFOR.
Crîșmaru Daniel a fost înaintat, în mod excepțional, la gradul de plutonier adjutant pentru curajul și profesionalismul de care a dat dovadă. 

Marţi, 6 August, 2019 - 09:32

Ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, a făcut un apel la cetăţenii care vor participa la mitingul de sâmbătă, 10 august, să protesteze în mod paşnic deoarece nu îşi doreşte să revadă violenţele de la evenimentul de anul trecut.

Luni, 5 August, 2019 - 22:18

Daniel-Dumitru Chirilă a fost numit în funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne printr-o decizie a prim-ministrului Viorica Dăncilă publicată luni în Monitorul Oficial.

Printr-o altă decizie a premierului, Gheorghe Nucu Marin a fost eliberat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne.

Totodată, premierul a decis numirea lui Pandelea Pelmuş în funcţia de secretar general al MAI în locul lui Bogdan-Mihai Ivănescu.

Luni, 5 August, 2019 - 10:44

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a transmis, referitor la cazul poliţiştilor de la Galaţi care au intervenit în cazul unei minore pline de sânge pe stradă numai la insistenţele trecătorilor, că a dispus "măsuri ferme de verificare imediată".

Luni, 5 August, 2019 - 10:18

Ședință operativă a vicepremierului pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, ministrul afacerilor interne, interimar, Mihai-Viorel FIFOR cu inspectorii șefi din teritoriu
Ministrul afacerilor interne a fixat o serie de obiective pe termen scurt care privesc întărirea siguranței cetățenilor.
Astfel, în perioada imediat următoare, vor continua acțiunile pe linia transportului ilicit de persoane, activități începute săptămâna trecută și ale căror rezultate încep să apară.

Vineri, 2 August, 2019 - 15:02

Ministrul interimar al Afacerilor Interne a dispus Poliției Române să demareze acțiuni permanente pentru verificarea transportatorilor de persoane și să comunice public, în mod constant, rezultatele și sancțiunile aplicate, transmite MAI.

Acțiunile desfășurate în toată țara vizează, în principal, depistarea celor care efectuează transport neautorizat de persoane, punând în pericol pasagerii.

În același timp, vor fi sancționate orice alte încălcări ordonanței privind circulația pe drumurile publice. 

Vineri, 2 August, 2019 - 09:01

Prin proiectul inițiat de Ministerul Afacerilor Interne se vor aduce o serie de modificări esențiale pentru a îmbunătăți modul în care sunt căutate personale dispărute și felul în care se intervine pentru localizarea persoanelor, în special a celor despre care există informații că sunt în pericol iminent.

Joi, 1 August, 2019 - 11:05

Ministrul Internelor, Mihai Fifor, a anunţat, joi, că nu vrea trecerea 112 la MAI, ci integrarea dispecerizării.

Joi, 1 August, 2019 - 10:30

Ministrul interimar al Internelor, Mihai Fifor, a declarat, joi, că Ioan Buda s-a întors la conducerea Poliţiei de Frontieră după demiterea de la şefia Poliţiei Române, pentru că, potrivit legii, s-a întors pe postul pe care-l deţine.

"Chestorul Ioan Buda era la comandă la Poliţia Română prin împuternicire, chestorul Buda în momentul în care nu a mai fost pe poziţie, tehnic s-a întors de unde plecase. Vom vedea ce vom face, dar în momentul acesta, conform legii, s-a întors pe postul pe care-l deţine", a declarat Mihai Fifor.

Joi, 25 Iulie, 2019 - 09:31

„Vă spun cu toată răspunderea că nu am vrut să ocup această funcţie, după cum bine ştiţi, dar dacă tot a fost să fie, atunci ne apucăm de treabă serioasă”, a spus Nicolae Moga, noul ministru al MAI, joi. Acesta a adăugat că a avut dela întâlniri cu şefi din structurile ministerului.

Miercuri, 24 Iulie, 2019 - 09:20

Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretele pentru numirea lui Nicolae Moga la MAI şi a Ramonei Mănescu la Ministerul Afacerilor Externe, informează Administraţia Prezidenţială.

Totodată, a fost semnate şi decretul prin care a luat act de demisia fostului ministru de la Afaceri Interne, Carmen Dan, dar şi cel prin care Teodor Meleşcanu este revocat din funcţia de şef al MAE.

Marţi, 16 Iulie, 2019 - 19:41

Marti, 16 iulie 2019, în prezența ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, s-a sărbătorit pentru al doilea an consecutiv Ziua Ministerului Afacerilor Interne printr-o festivitate menită să pună în valoare și să recompenseze faptele de eroism ale polițiștilor, pompierilor, jandarmilor, polițiștilor de frontieră și piloților salvatori.

Marţi, 16 Iulie, 2019 - 14:44

Începând de marti, 16 iulie 2019, Ministerul Afacerilor Interne supune dezbaterii publice proiectul Legii privind monitorizarea electronică în cadrul unor proceduri judiciare și execuțional penale, precum și pentru modificarea unor acte normative.

Marţi, 9 Iulie, 2019 - 11:00

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat marţi că MAI nu stabileşte numărul secţiilor de votare din ţară şi al ştampilelor de vot.

Duminică, 30 Iunie, 2019 - 17:19
Două dosare finalizate în domeniul digital în ultima zi

Ministerul Afacerilor Interne anunţă, duminică, la finalul deţinerii Preşedinţiei Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne, că şi-a îndeplinit cu succes obiectivele, reuşind să închidă şapte dosare legislative şi să înregistreze progrese în negocierea altora.

Priorităţile identificate în cadrul secţiunii afaceri interne au vizat domenii precum consolidarea securităţii interne a UE, asigurarea unui management integrat al frontierelor externe, gestionarea eficientă şi durabilă a migraţiei, asigurarea interoperabilităţii sistemelor informatice pe scară largă la nivelul UE, lupta împotriva terorismului, inclusiv prevenirea şi combaterea radicalizării online.

Dosare închise:

1. Eficientizarea schimbului de informaţii

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, pe linie de securitate internă, pe timpul Preşedinţiei României la Consiliul UE s-a reuşit adoptarea de către Consiliul UE şi Parlament a pachetului legislativ referitor la asigurarea interoperabilităţii sistemelor de informaţii care va conduce la eficientizarea activităţii autorităţilor naţionale competente, prin facilitarea identificării corecte a persoanelor şi combaterea fraudelor de identitate pe teritoriul statelor membre. Autorităţile abilitate din orice stat membru al UE vor avea acces la un portal european de căutare, care le va permite cu o singură căutare să obţină informaţii despre o persoană verificată din toate bazele de date existente la nivelul Uniunii.

Vineri, 21 Iunie, 2019 - 21:40
Sunt vizate Internele și Munca - în cazul fetiței din Mehedinți bruscată

Premierul României, Viorica Dăncilă, a declarat vineri că a fost demarată o anchetă în cazul fetei luate cu mascații pentru a fi dată spre adopție și că a cerut detalii tuturor ministerelor implicate în caz. Totodată, aceasta a spus că fata va fi consiliată psihologic. De asemenea, Dăncilă a spus că situația fetiței va cântări și la remaniere, dacă va reieși că a greșit vreun minister.

Vineri, 7 Iunie, 2019 - 11:17

8 persoane salvate și 263 evacuate din calea viiturilor de către angajații MAI în județele AG, AR, BH, BT, BZ și TM
În ultimele 24 de ore, pompierii, polițiștii și jandarmii au intervenit în 101 localități din 23 județe (AB, AR, AG, BC, BH, BT, BV, BZ, DB, DJ, GJ, GR, HD, IF, IS, OT, PH, SB, SV, TM, TR, VL și VN), afectate de fenomenele hidro-meteorologice periculoase.

Joi, 6 Iunie, 2019 - 20:00

În cursul zilei de joi, pompierii, polițiștii și jandarmii au intervenit în sprijinul populației din 41 de localități din 16 județe în care au fost înregistrate efecte ale fenomenelor hidro-meteorologice, în prezent, fiind în desfășurare intervenții în 11 județe (AB, AG, AR, BZ, GR, HD, IF, TR, TM, SB și SV) pentru evacuarea apei din casele, curțile și subsolurile clădirilor afectate.

În ultimele ore, în județele Bacău și Timiș au fost transmise două mesaje de avertizare pentru populație prin sistemul RO-ALERT.

Joi, 6 Iunie, 2019 - 10:54

În ultimele 24 de ore, angajații Ministerului Afacerilor Interne și autoritățile locale au acționat în sprijinul comunităților din cele 53 de localități din 19 județe (AB, AR, AG, BH, BZ, DB, GR, GJ, GL, HD, IF, IS, NT, SJ,TM, TR, VL, VS și VN) în care s-au produs efecte ale fenomenelor meteorologice și hidrologice. La această oră, sunt în desfășurare intervenții  în județele AR, GR, TM și VL. În localitatea Ierșnic din județul Timiș, un echipaj de pompieri a intervenit cu ajutorul unei bărci pentru a salva o femeie a cărei casă a fost înconjurată de ape.

Miercuri, 5 Iunie, 2019 - 10:38

În judeţele aflate sub avertizări sau atenţionări de fenomene meteorologice şi hidrologice periculoase, sunt în serviciu operativ pregătiţi să intervină în sprijinul comunităţilor şi al autorităţilor locale peste 20.000 lucrători ai Ministerului Afacerilor Interne cu aproximativ 8.600 de mijloace tehnice.

Marţi, 4 Iunie, 2019 - 19:10

În urma solicitării transmise în timpul videoconferinței pe tema efectelor fenomenelor hidro-meteorologice severe care a avut loc pe 3 iunie, la sediul MAI, 10 locuințe modulare au fost transportate în comuna Săsciori din județul Alba pentru 10 familii ale căror case au fost distruse complet sau aproape complet în urma inundațiilor din ultimele zile. 

Duminică, 2 Iunie, 2019 - 12:49

Peste 200 de oameni au fost salvati sau evacuati din calea viiturilor, in aceste zile, iar zeci de localitati din 25 de judete au fost afectate.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne, aproape 11.000 de pompieri, politisti si jandarmi "au actionat in cursul noptii trecute pentru evacuarea populatiei din zone care prezentau risc de inundatii, salvarea celor aflati in pericol si limitarea efectelor fenomenelor meteorologice si hidrologice".

Vineri, 17 Mai, 2019 - 10:38

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, se află astăzi în județul Maramureș, în zonele afectate de inundațiile din ultimele zile. 
Ministrul a vizitat localitatea Săliștea de Sus și a participat la ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență. În această localitate viitura a generat o alunecare de teren care a afectat peste 40 de case, unele fiind inundate. Vârful de intensitate al fenomenului a durat circa 30 minute.

Joi, 16 Mai, 2019 - 13:15

Astăzi, 16 mai a.c., purtătorul de cuvânt al MAI, comisar şef de poliţie Monica Dajbog, a susținut o declarație de presă pe tema intervențiilor efectivelor Ministerului Afacerilor Interne în contextul fenomenelor hidrometeorologice din ultimele zile. 
Redăm, mai jos, declarația purtătorului de cuvânt al MAI, comisar şef de poliţie Monica Dajbog:

Marţi, 14 Mai, 2019 - 17:10

În cadrul ședinței a fost analizată situația operativă de la nivelul județului, dar și gradul de încadrare cu personal și înzestrare logistică a unităților din județul Bihor.

În acest context, ministrul afacerilor interne a prezentat faptul că, la nivelul MAI, sunt demarate proceduri de achiziție de autospeciale pentru toate structurile ministerului: prima, în valoare de 80 de milioane de lei, bani obținuți din fonduri proprii și a doua, în valoare de peste 54 de milioane de lei, sumă venită de la bugetul de stat.

Marţi, 7 Mai, 2019 - 12:30

PRECIZARE
Referitor la comunicatul transmis de Sindicatul Poliţiştilor şi Personalului Contractual ca urmare a propunerii Asociaţiei Comunelor din România, făcute în contextul întâlnirii cu reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, MAI transmite următoarele:

Luni, 6 Mai, 2019 - 13:07

Începând de astăzi, de la ora 14.00 şi până mâine seară, cea mai mare parte din ţară se va afla sub incidenţa unor atenţionări meteorologice de Cod Galben de vreme severă.

Astfel, până în această seară, la ora 23.00, în Muntenia, cea mai mare parte a Moldovei, în Transilvania, Dobrogea şi la munte, vor fi perioade de instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin vijelii, frecvente descărcări electrice, grindină şi averse torenţiale. Se pot acumula cantităţi de apă care vor depăşi 25 - 35 l/mp.

Subscribe to MAI