Vineri, 17 Mai, 2019 - 10:38

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, se află astăzi în județul Maramureș, în zonele afectate de inundațiile din ultimele zile. 
Ministrul a vizitat localitatea Săliștea de Sus și a participat la ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență. În această localitate viitura a generat o alunecare de teren care a afectat peste 40 de case, unele fiind inundate. Vârful de intensitate al fenomenului a durat circa 30 minute.

Joi, 16 Mai, 2019 - 13:15

Astăzi, 16 mai a.c., purtătorul de cuvânt al MAI, comisar şef de poliţie Monica Dajbog, a susținut o declarație de presă pe tema intervențiilor efectivelor Ministerului Afacerilor Interne în contextul fenomenelor hidrometeorologice din ultimele zile. 
Redăm, mai jos, declarația purtătorului de cuvânt al MAI, comisar şef de poliţie Monica Dajbog:

Marţi, 14 Mai, 2019 - 17:10

În cadrul ședinței a fost analizată situația operativă de la nivelul județului, dar și gradul de încadrare cu personal și înzestrare logistică a unităților din județul Bihor.

În acest context, ministrul afacerilor interne a prezentat faptul că, la nivelul MAI, sunt demarate proceduri de achiziție de autospeciale pentru toate structurile ministerului: prima, în valoare de 80 de milioane de lei, bani obținuți din fonduri proprii și a doua, în valoare de peste 54 de milioane de lei, sumă venită de la bugetul de stat.

Marţi, 7 Mai, 2019 - 12:30

PRECIZARE
Referitor la comunicatul transmis de Sindicatul Poliţiştilor şi Personalului Contractual ca urmare a propunerii Asociaţiei Comunelor din România, făcute în contextul întâlnirii cu reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, MAI transmite următoarele:

Luni, 6 Mai, 2019 - 13:07

Începând de astăzi, de la ora 14.00 şi până mâine seară, cea mai mare parte din ţară se va afla sub incidenţa unor atenţionări meteorologice de Cod Galben de vreme severă.

Astfel, până în această seară, la ora 23.00, în Muntenia, cea mai mare parte a Moldovei, în Transilvania, Dobrogea şi la munte, vor fi perioade de instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin vijelii, frecvente descărcări electrice, grindină şi averse torenţiale. Se pot acumula cantităţi de apă care vor depăşi 25 - 35 l/mp.

Joi, 2 Mai, 2019 - 14:33

Peste 22.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au fost la datorie în minivacanța de Paşte şi 1 Mai. În această perioadă nu au fost înregistrate evenimente deosebite care să afecteze ordinea publică, iar numărul accidentelor rutiere a scăzut semnificativ.

Efectivele MAI au acționat pentru prevenirea faptelor antisociale și asigurarea intervențiilor rapide în situații de urgență.

Miercuri, 1 Mai, 2019 - 18:32

Angajații Ministerului Afacerilor Interne, în colaborare cu autoritățile locale, au desfășurat misiuni de evaluare a pagubelor produse în localitățile din comuna Dragalina, județul Călărași, în data de 30.04.2019. 

Evaluarea s-a efectuat sub coordonarea Instituției Prefectului din respectivul județ. 

Astfel, au fost identificate 18 locuințe și anexe gospodărești ale căror acoperișuri au fost avariate în proporții de la 30% pana la 100%.

Din informațiile rezultate în urma verificărilor, doar două dintre gospodăriile afectate au asigurare valabilă. 

Marţi, 30 Aprilie, 2019 - 16:59

Administrația Națională de Meteorologie, a emis două atenționări COD GALBEN  valabile în perioada 30 aprilie, ora 15.00 – 01 mai, ora 10.00, de cantități de apă însemnate în Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei, Transilvaniei și Crișanei și local în zona de munte, respectiv în ziua de 1 mai, între orele 10.00 –21.00, de intensificări susținute ale vântului în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei, precum și în sudul Moldovei cu rafale de 55....65 km/h și temporar 70...75 km/h.

 

Vineri, 19 Aprilie, 2019 - 17:17

La nivelul conducerilor instituţiilor din Sistemul Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională - MApN, MAI, SRI, SIE, STS şi SPP - a fost constituit Comitetul Interministerial pentru Securitate 'România - UE 2019', în contextul Summitului de la Sibiu, din 9 mai.

Fiecare instituţie din cadrul Comitetul Interministerial pentru Securitate 'România - UE 2019', în limitele competenţelor prevăzute prin lege, a stabilit şi a adaptat măsurile de securitate pentru buna desfășurare a summitului de la Sibiu, din 9 mai.

Vineri, 19 Aprilie, 2019 - 13:12

Vineri, 19 aprilie 2019, la sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc Ședința de evaluare a activității pe anul 2018, în prezența conducerii MAI, a șefilor direcțiilor și ai inspectoratelor generale. 

Redăm, în continuare, mesajul ministrului afacerilor interne, Carmen Dan:

Vineri, 12 Aprilie, 2019 - 14:51

La data de 12 aprilie 2019, ministrul Carmen DAN a avut o întrevedere la sediul MAI cu noul ambasador al Republicii Turcia la București, doamna FüsunARAMAZ.

Doamna ambasador este o bună cunoscătoare a comunității turco-tătare din România, în perioada 2010-2013 ocupând funcția de consul general în Constanța și lucrând îndeaproape cu autoritățile române.

Luni, 1 Aprilie, 2019 - 21:45
Peste o tonă de pește confiscat și amenzi în valoare de 150.000 lei

În perioada 18 – 29 martie 2019 Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură (ANPA), prin Direcția Inspecție Ape Interioare, alături de reprezentanți ai structurilor MAI și ANSVSA, a efectuat 75 de acțiuni de control la nivel național, pentru prevenirea faptelor ilicite din domeniul pescuitului comercial și comercializării peștelui și produselor din pește.

 

În acest sens, au fost verificate 87 de unități de comercializare pește și produse din pește și o ambarcațiune de pescuit cu două persoane la bord, care desfășura activități de pescuit comercial fără forme legale.

Vineri, 29 Martie, 2019 - 13:38

În anul 2019, la nivelul instituţiilor de formare profesională ale MAI sau a celor care pregătesc personal în beneficiul MAI, au fost sau vor fi organizate sesiuni de admitere.

Vineri, 29 Martie, 2019 - 12:35

În anul 2019, la nivelul instituțiilor de formare profesională ale MAI sau a celor care pregătesc personal în beneficiul MAI, au fost sau vor fi organizate sesiuni de admitere.

Miercuri, 20 Februarie, 2019 - 11:17

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a participat la deschiderea Conferinței ministeriale Procesul Budapesta, eveniment desfășurat la Istanbul, Turcia. Întrunirea a reunit reprezentanți din peste 50 de state europene, țări din zona asiatică, precum și organizații regionale, europene și internaționale. 
Conferința a reprezentat o oportunitate pentru a analiza tendințele privind migrația și mecanismele de gestionare a fluxurilor migratorii din statele situate pe „ruta mătăsii”, respectiv Afganistan, Iran, Pakistan, Bangladesh.

Marţi, 19 Februarie, 2019 - 10:18

Avocatul Poporului solicită lămuriri Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Educației Naționale, după apariția unor suspiciuni privind modul în care poliția cercetază ocuparea locurilor speciale pentru elevii romi din învățământul liceal de stat din județul Galați. Cazul a fost adus la cunoștința Avocatului Poporului de către domnul deputat Daniel Vasile, care a primit o petiție în acest sens de la Asociația Partida Romilor Pro-Europa.
 

Marţi, 19 Februarie, 2019 - 09:16

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a primit astăzi vizita ambasadorului Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord la București, Excelența Sa, Andrew Noble.
Discuția a privit ultimele evoluții pe subiectul Brexit, dar și aspecte privind cooperarea polițienească la nivel bilateral.

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 20:00

Guvernul a aprobat, vineri, o serie de măsuri pentru buna organizare şi desfășurare a alegerilor pentru Parlamentul European din anul 2019.

Marţi, 5 Februarie, 2019 - 19:39

Președinția Română a Consiliului Uniunii Europene a obținut acordul provizoriu, în urma discuțiilor cu Parlamentul European, pentru două propuneri de regulamente care vor asigura interoperabilitatea sistemelor de informații europene.

Acest lucru va conduce la eficientizarea activității autorităților naționale competente, prin facilitarea identificării corecte a persoanelor și combaterea fraudelor pe teritoriul Statelor Membre.

Cele două propuneri de regulamente vor introduce următoarele componente ale interoperabilității între sistemele de informații UE:

 

Joi, 31 Ianuarie, 2019 - 15:00

În contextul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, în perioada 30-31 ianuarie 2019, s-a desfășurat, la București, primul eveniment organizat de Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Acesta a avut forma unui atelier de lucru cu tema „Pregătirea la dezastre cu probabilitate redusă de producere, dar cu impact major (High Impact Low Probability - HILP) – Direcții viitoare.”

Miercuri, 23 Ianuarie, 2019 - 18:42

Începând de joi dimineață, o mare parte a țării se va afla sub COD GALBEN de precipitații abundente – ploi, lapoviță, ninsori și polei – și intensificări însemnate ale vântului! Condițiile meteo vor determina depunerea unui nou strat de zăpadă și apariția poleiului.

Marţi, 22 Ianuarie, 2019 - 14:47
El are mai multe...

”Nu am colaborat niciodată nici cu securitatea nici cu servicii secrete nu sunt nici vândut străinilor, nu am avut şi nu am de-a face nici cu Soroş, nici cu altcineva care ar avea interese în România. Am făcut singur, nu am avut nevoie de pile, am făcut totul transparent. Tatăl meu a fost un funcţionar în miliţie, e decedat de 20 de ani. Nu văd în ce fel tatăl meu ar fi putut să îmi influenţeze cariera”, a declarat Dacian Cioloş într-o conferință de presă.

Vineri, 18 Ianuarie, 2019 - 13:58

Vineri, 18 ianuarie a.c., a avut loc la sediul MAI, întrevederea ministrului afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, cu  Excelența Sa, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în România, Hitoshi Noda.
Vizita reprezentantului Japoniei a avut loc în contextul preluării de către Excelența Sa Hitoshi Noda a funcției de ambasador, în noiembrie  2018.

Sâmbătă, 5 Ianuarie, 2019 - 00:24

În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, Ministerul Afacerilor Interne supune dezbaterii publice proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civilă, republicată, precum și pentru abrogarea Ordonanței Guvernului nr. 41/2003 privind dobândirea și schimbarea pe cale administrativă a numelor persoanelor fizice

Vineri, 28 Decembrie, 2018 - 17:43
Trezoreria Statului închide punctele de lucru din cele două centre comerciale

Taxa pentru paşaport poate fi plătită de către cei care locuiesc în Bucureşti şi în Ilfov începând cu data de 3 ianuarie, la şase automate ale CEC Bank din centrele comerciale Plaza Romania şi Parklake Shopping Center, anunţă Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Trezoreria Statului, instituţie din cadrul Ministerului Finanţelor Publice, va închide punctele de lucru din cele două centre comerciale.

Vineri, 21 Decembrie, 2018 - 09:25

Vineri, 21 decembrie 2018, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar șef de poliție Monica Dajbog, a susținut o declarație de presă referitoare la măsurile dispuse în contextul minivacanței de Crăciun.
Redăm, în continuare, textul declarației de presă:
”Ca de fiecare dată înainte de o minivacanță prilejuită de sărbători, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne s-au luat măsuri suplimentare pentru a preveni producerea unor evenimente grave și pentru a asigura intervenția rapidă în situații de pericol pentru cetățeni.

Joi, 20 Decembrie, 2018 - 17:38

Vineri, 21 decembrie a.c., MAI va recepționa 19 autospeciale de intervenție și salvare – autoscări, care pot acționa până la 42 de metri înălțime, acestea având o valoare de 51.425.701,82 lei - fonduri europene din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Achiziția acestor autospecialele este parte integrantă a conceptului de dezvoltare instituțională a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, inițiativă guvernamentală susținută încă de anul trecut de către ministrul fondurilor europene, Rovana PLUMB și ministrul afacerilor interne, Carmen DAN.

Joi, 13 Decembrie, 2018 - 15:34

Fiecare dintre dumneavoastră reprezentați o resursă foarte importantă pentru MAI și pentru România și îmi doresc să fiți unul dintre motoarele de promovare a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene”, le-a transmis ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, atașaților de afaceri interne români, acreditați în străinătate, prezenți la București pentru o sesiune de pregătire în contextul preluării președinției Consiliului UE.

Joi, 6 Decembrie, 2018 - 11:50

Programul asumat de MAI pentru perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2019 este prezentat la Bruxelles de ministrul afacerilor interne, Carmen Dan şi are printre priorităţi consolidarea securităţii interne a Uniunii, gestionarea frontierelor externe, migraţia şi combaterea radicalizării on-line.

Reuniunea Consiliul JAI care se desfăşoară astăzi, 6 decembrie 2018, la Bruxelles, este ultima sub egida Preşedinţiei austriece, urmând ca de la 1 ianuarie 2019 până la 30 iunie 2019 Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene să fie deţinută de România.

Miercuri, 5 Decembrie, 2018 - 19:19
Și va furniza expertiză pentru 10 grupuri de lucru aflate în responsabilitatea altor ministere și va participa la alte 3 grupuri de lucru la nivelul Agențiilor europene

Miercuri, 5 decembrie a.c.,  la Bruxelles, Prim-ministrul Viorica Dăncilă, împreună cu întregul Cabinet, a participat la Reuniunea comună a Guvernului României și a Colegiului Comisarilor Uniunii Europene, în vederea prezentării priorităților Președinției României la Consiliul UE.

Subscribe to MAI