Marţi, 16 Iulie, 2019 - 19:41

Marti, 16 iulie 2019, în prezența ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, s-a sărbătorit pentru al doilea an consecutiv Ziua Ministerului Afacerilor Interne printr-o festivitate menită să pună în valoare și să recompenseze faptele de eroism ale polițiștilor, pompierilor, jandarmilor, polițiștilor de frontieră și piloților salvatori.

Marţi, 16 Iulie, 2019 - 14:44

Începând de marti, 16 iulie 2019, Ministerul Afacerilor Interne supune dezbaterii publice proiectul Legii privind monitorizarea electronică în cadrul unor proceduri judiciare și execuțional penale, precum și pentru modificarea unor acte normative.

Marţi, 9 Iulie, 2019 - 11:00

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat marţi că MAI nu stabileşte numărul secţiilor de votare din ţară şi al ştampilelor de vot.

Duminică, 30 Iunie, 2019 - 17:19
Două dosare finalizate în domeniul digital în ultima zi

Ministerul Afacerilor Interne anunţă, duminică, la finalul deţinerii Preşedinţiei Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne, că şi-a îndeplinit cu succes obiectivele, reuşind să închidă şapte dosare legislative şi să înregistreze progrese în negocierea altora.

Priorităţile identificate în cadrul secţiunii afaceri interne au vizat domenii precum consolidarea securităţii interne a UE, asigurarea unui management integrat al frontierelor externe, gestionarea eficientă şi durabilă a migraţiei, asigurarea interoperabilităţii sistemelor informatice pe scară largă la nivelul UE, lupta împotriva terorismului, inclusiv prevenirea şi combaterea radicalizării online.

Dosare închise:

1. Eficientizarea schimbului de informaţii

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, pe linie de securitate internă, pe timpul Preşedinţiei României la Consiliul UE s-a reuşit adoptarea de către Consiliul UE şi Parlament a pachetului legislativ referitor la asigurarea interoperabilităţii sistemelor de informaţii care va conduce la eficientizarea activităţii autorităţilor naţionale competente, prin facilitarea identificării corecte a persoanelor şi combaterea fraudelor de identitate pe teritoriul statelor membre. Autorităţile abilitate din orice stat membru al UE vor avea acces la un portal european de căutare, care le va permite cu o singură căutare să obţină informaţii despre o persoană verificată din toate bazele de date existente la nivelul Uniunii.

Vineri, 21 Iunie, 2019 - 21:40
Sunt vizate Internele și Munca - în cazul fetiței din Mehedinți bruscată

Premierul României, Viorica Dăncilă, a declarat vineri că a fost demarată o anchetă în cazul fetei luate cu mascații pentru a fi dată spre adopție și că a cerut detalii tuturor ministerelor implicate în caz. Totodată, aceasta a spus că fata va fi consiliată psihologic. De asemenea, Dăncilă a spus că situația fetiței va cântări și la remaniere, dacă va reieși că a greșit vreun minister.

Vineri, 7 Iunie, 2019 - 11:17

8 persoane salvate și 263 evacuate din calea viiturilor de către angajații MAI în județele AG, AR, BH, BT, BZ și TM
În ultimele 24 de ore, pompierii, polițiștii și jandarmii au intervenit în 101 localități din 23 județe (AB, AR, AG, BC, BH, BT, BV, BZ, DB, DJ, GJ, GR, HD, IF, IS, OT, PH, SB, SV, TM, TR, VL și VN), afectate de fenomenele hidro-meteorologice periculoase.

Joi, 6 Iunie, 2019 - 20:00

În cursul zilei de joi, pompierii, polițiștii și jandarmii au intervenit în sprijinul populației din 41 de localități din 16 județe în care au fost înregistrate efecte ale fenomenelor hidro-meteorologice, în prezent, fiind în desfășurare intervenții în 11 județe (AB, AG, AR, BZ, GR, HD, IF, TR, TM, SB și SV) pentru evacuarea apei din casele, curțile și subsolurile clădirilor afectate.

În ultimele ore, în județele Bacău și Timiș au fost transmise două mesaje de avertizare pentru populație prin sistemul RO-ALERT.

Joi, 6 Iunie, 2019 - 10:54

În ultimele 24 de ore, angajații Ministerului Afacerilor Interne și autoritățile locale au acționat în sprijinul comunităților din cele 53 de localități din 19 județe (AB, AR, AG, BH, BZ, DB, GR, GJ, GL, HD, IF, IS, NT, SJ,TM, TR, VL, VS și VN) în care s-au produs efecte ale fenomenelor meteorologice și hidrologice. La această oră, sunt în desfășurare intervenții  în județele AR, GR, TM și VL. În localitatea Ierșnic din județul Timiș, un echipaj de pompieri a intervenit cu ajutorul unei bărci pentru a salva o femeie a cărei casă a fost înconjurată de ape.

Miercuri, 5 Iunie, 2019 - 10:38

În judeţele aflate sub avertizări sau atenţionări de fenomene meteorologice şi hidrologice periculoase, sunt în serviciu operativ pregătiţi să intervină în sprijinul comunităţilor şi al autorităţilor locale peste 20.000 lucrători ai Ministerului Afacerilor Interne cu aproximativ 8.600 de mijloace tehnice.

Marţi, 4 Iunie, 2019 - 19:10

În urma solicitării transmise în timpul videoconferinței pe tema efectelor fenomenelor hidro-meteorologice severe care a avut loc pe 3 iunie, la sediul MAI, 10 locuințe modulare au fost transportate în comuna Săsciori din județul Alba pentru 10 familii ale căror case au fost distruse complet sau aproape complet în urma inundațiilor din ultimele zile. 

Duminică, 2 Iunie, 2019 - 12:49

Peste 200 de oameni au fost salvati sau evacuati din calea viiturilor, in aceste zile, iar zeci de localitati din 25 de judete au fost afectate.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne, aproape 11.000 de pompieri, politisti si jandarmi "au actionat in cursul noptii trecute pentru evacuarea populatiei din zone care prezentau risc de inundatii, salvarea celor aflati in pericol si limitarea efectelor fenomenelor meteorologice si hidrologice".

Vineri, 17 Mai, 2019 - 10:38

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, se află astăzi în județul Maramureș, în zonele afectate de inundațiile din ultimele zile. 
Ministrul a vizitat localitatea Săliștea de Sus și a participat la ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență. În această localitate viitura a generat o alunecare de teren care a afectat peste 40 de case, unele fiind inundate. Vârful de intensitate al fenomenului a durat circa 30 minute.

Joi, 16 Mai, 2019 - 13:15

Astăzi, 16 mai a.c., purtătorul de cuvânt al MAI, comisar şef de poliţie Monica Dajbog, a susținut o declarație de presă pe tema intervențiilor efectivelor Ministerului Afacerilor Interne în contextul fenomenelor hidrometeorologice din ultimele zile. 
Redăm, mai jos, declarația purtătorului de cuvânt al MAI, comisar şef de poliţie Monica Dajbog:

Marţi, 14 Mai, 2019 - 17:10

În cadrul ședinței a fost analizată situația operativă de la nivelul județului, dar și gradul de încadrare cu personal și înzestrare logistică a unităților din județul Bihor.

În acest context, ministrul afacerilor interne a prezentat faptul că, la nivelul MAI, sunt demarate proceduri de achiziție de autospeciale pentru toate structurile ministerului: prima, în valoare de 80 de milioane de lei, bani obținuți din fonduri proprii și a doua, în valoare de peste 54 de milioane de lei, sumă venită de la bugetul de stat.

Marţi, 7 Mai, 2019 - 12:30

PRECIZARE
Referitor la comunicatul transmis de Sindicatul Poliţiştilor şi Personalului Contractual ca urmare a propunerii Asociaţiei Comunelor din România, făcute în contextul întâlnirii cu reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, MAI transmite următoarele:

Luni, 6 Mai, 2019 - 13:07

Începând de astăzi, de la ora 14.00 şi până mâine seară, cea mai mare parte din ţară se va afla sub incidenţa unor atenţionări meteorologice de Cod Galben de vreme severă.

Astfel, până în această seară, la ora 23.00, în Muntenia, cea mai mare parte a Moldovei, în Transilvania, Dobrogea şi la munte, vor fi perioade de instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin vijelii, frecvente descărcări electrice, grindină şi averse torenţiale. Se pot acumula cantităţi de apă care vor depăşi 25 - 35 l/mp.

Joi, 2 Mai, 2019 - 14:33

Peste 22.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au fost la datorie în minivacanța de Paşte şi 1 Mai. În această perioadă nu au fost înregistrate evenimente deosebite care să afecteze ordinea publică, iar numărul accidentelor rutiere a scăzut semnificativ.

Efectivele MAI au acționat pentru prevenirea faptelor antisociale și asigurarea intervențiilor rapide în situații de urgență.

Miercuri, 1 Mai, 2019 - 18:32

Angajații Ministerului Afacerilor Interne, în colaborare cu autoritățile locale, au desfășurat misiuni de evaluare a pagubelor produse în localitățile din comuna Dragalina, județul Călărași, în data de 30.04.2019. 

Evaluarea s-a efectuat sub coordonarea Instituției Prefectului din respectivul județ. 

Astfel, au fost identificate 18 locuințe și anexe gospodărești ale căror acoperișuri au fost avariate în proporții de la 30% pana la 100%.

Din informațiile rezultate în urma verificărilor, doar două dintre gospodăriile afectate au asigurare valabilă. 

Marţi, 30 Aprilie, 2019 - 16:59

Administrația Națională de Meteorologie, a emis două atenționări COD GALBEN  valabile în perioada 30 aprilie, ora 15.00 – 01 mai, ora 10.00, de cantități de apă însemnate în Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei, Transilvaniei și Crișanei și local în zona de munte, respectiv în ziua de 1 mai, între orele 10.00 –21.00, de intensificări susținute ale vântului în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei, precum și în sudul Moldovei cu rafale de 55....65 km/h și temporar 70...75 km/h.

 

Vineri, 19 Aprilie, 2019 - 17:17

La nivelul conducerilor instituţiilor din Sistemul Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională - MApN, MAI, SRI, SIE, STS şi SPP - a fost constituit Comitetul Interministerial pentru Securitate 'România - UE 2019', în contextul Summitului de la Sibiu, din 9 mai.

Fiecare instituţie din cadrul Comitetul Interministerial pentru Securitate 'România - UE 2019', în limitele competenţelor prevăzute prin lege, a stabilit şi a adaptat măsurile de securitate pentru buna desfășurare a summitului de la Sibiu, din 9 mai.

Vineri, 19 Aprilie, 2019 - 13:12

Vineri, 19 aprilie 2019, la sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc Ședința de evaluare a activității pe anul 2018, în prezența conducerii MAI, a șefilor direcțiilor și ai inspectoratelor generale. 

Redăm, în continuare, mesajul ministrului afacerilor interne, Carmen Dan:

Vineri, 12 Aprilie, 2019 - 14:51

La data de 12 aprilie 2019, ministrul Carmen DAN a avut o întrevedere la sediul MAI cu noul ambasador al Republicii Turcia la București, doamna FüsunARAMAZ.

Doamna ambasador este o bună cunoscătoare a comunității turco-tătare din România, în perioada 2010-2013 ocupând funcția de consul general în Constanța și lucrând îndeaproape cu autoritățile române.

Luni, 1 Aprilie, 2019 - 21:45
Peste o tonă de pește confiscat și amenzi în valoare de 150.000 lei

În perioada 18 – 29 martie 2019 Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură (ANPA), prin Direcția Inspecție Ape Interioare, alături de reprezentanți ai structurilor MAI și ANSVSA, a efectuat 75 de acțiuni de control la nivel național, pentru prevenirea faptelor ilicite din domeniul pescuitului comercial și comercializării peștelui și produselor din pește.

 

În acest sens, au fost verificate 87 de unități de comercializare pește și produse din pește și o ambarcațiune de pescuit cu două persoane la bord, care desfășura activități de pescuit comercial fără forme legale.

Vineri, 29 Martie, 2019 - 13:38

În anul 2019, la nivelul instituţiilor de formare profesională ale MAI sau a celor care pregătesc personal în beneficiul MAI, au fost sau vor fi organizate sesiuni de admitere.

Vineri, 29 Martie, 2019 - 12:35

În anul 2019, la nivelul instituțiilor de formare profesională ale MAI sau a celor care pregătesc personal în beneficiul MAI, au fost sau vor fi organizate sesiuni de admitere.

Miercuri, 20 Februarie, 2019 - 11:17

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a participat la deschiderea Conferinței ministeriale Procesul Budapesta, eveniment desfășurat la Istanbul, Turcia. Întrunirea a reunit reprezentanți din peste 50 de state europene, țări din zona asiatică, precum și organizații regionale, europene și internaționale. 
Conferința a reprezentat o oportunitate pentru a analiza tendințele privind migrația și mecanismele de gestionare a fluxurilor migratorii din statele situate pe „ruta mătăsii”, respectiv Afganistan, Iran, Pakistan, Bangladesh.

Marţi, 19 Februarie, 2019 - 10:18

Avocatul Poporului solicită lămuriri Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Educației Naționale, după apariția unor suspiciuni privind modul în care poliția cercetază ocuparea locurilor speciale pentru elevii romi din învățământul liceal de stat din județul Galați. Cazul a fost adus la cunoștința Avocatului Poporului de către domnul deputat Daniel Vasile, care a primit o petiție în acest sens de la Asociația Partida Romilor Pro-Europa.
 

Marţi, 19 Februarie, 2019 - 09:16

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a primit astăzi vizita ambasadorului Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord la București, Excelența Sa, Andrew Noble.
Discuția a privit ultimele evoluții pe subiectul Brexit, dar și aspecte privind cooperarea polițienească la nivel bilateral.

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 20:00

Guvernul a aprobat, vineri, o serie de măsuri pentru buna organizare şi desfășurare a alegerilor pentru Parlamentul European din anul 2019.

Marţi, 5 Februarie, 2019 - 19:39

Președinția Română a Consiliului Uniunii Europene a obținut acordul provizoriu, în urma discuțiilor cu Parlamentul European, pentru două propuneri de regulamente care vor asigura interoperabilitatea sistemelor de informații europene.

Acest lucru va conduce la eficientizarea activității autorităților naționale competente, prin facilitarea identificării corecte a persoanelor și combaterea fraudelor pe teritoriul Statelor Membre.

Cele două propuneri de regulamente vor introduce următoarele componente ale interoperabilității între sistemele de informații UE:

 

Subscribe to MAI