Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 15:00

Polițiștii de imigrări au verificat 210 societăți comerciale și au depistat 101 străini care desfășurau activități lucrative fără forme legale, în urma unor acțiuni întreprinse la nivel național. Au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de aproape 850 000 de lei.

Duminică, 7 Octombrie, 2018 - 13:05

În contextul desfășurării referendumului pentru revizuirea Constituției, la sediul MAI, a avut loc declarația de presă a purtătorul de cuvânt comisar-șef Monica Dajbog.

”Doamnelor și domnilor, până la această oră procesul de vot a decurs fără probleme deosebite. Au fost înregistrate 16 sesizări în legătură cu procesul de votare.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, una nu s-a confirmat.

Restul sunt fie în curs de verificare, fie au fost deja soluționate.

 

Duminică, 7 Octombrie, 2018 - 08:39

În contextul desfășurării referendumului pentru revizuirea Constituției, la sediul MAI, a avut loc declarația de presă a purtătorul de cuvânt comisar-șef Monica Dajbog.

Doamnelor și domnilor, suntem în cea de-a doua zi a referendumului pentru revizuirea Constituției și potrivit informațiilor de la această oră, procesul de votare decurge fără probleme în întreaga țară.

 

Sâmbătă, 6 Octombrie, 2018 - 18:47

În contextul desfășurării referendumului pentru revizuirea Constituției, la sediul MAI, purtătorul de cuvânt comisar-șef Monica Dajbog a susținut o declarație de presă.

“În primele 10 ore de la începerea procesului de vot, au fost înregistrate 29 de sesizări de contravenții și infracțiuni în legătură cu referendumul.

 

Fiecare sesizare a fost verificată cu operativitate pentru a fi dispuse măsurile prevăzute de lege. Până acum, patru sesizări nu au fost confirmate, restul fiind soluționate sau în curs de verificare.

 

Sâmbătă, 6 Octombrie, 2018 - 13:45

În contextul desfășurării referendumului pentru revizuirea Constituției, la sediul MAI, purtătorul de cuvânt comisar-șef Monica Dajbog a susținut o declarație de presă.

“ Așa cum am anunțat dimineață, am revenit cu informații despre modul de desfășurare a referendumului.

 

Menționez că toate secțiile de votare din țară s-au deschis și procesul de vot se desfășoară în condiții de normalitate.

 

Sâmbătă, 6 Octombrie, 2018 - 09:37

În contextul desfășurării referendumului pentru revizuirea Constituției, la sediul MAI a avut loc prima declarație de presă a purtătorului de cuvânt comisar-șef Monica Dajbog:

 

“Pe parcursul celor două zile ale referendumului, vom organiza mai multe declarații cu privire la misiunile structurilor MAI pentru asigurarea ordinii publice și pentru asigurarea pazei secțiilor de votare.

 

Vineri, 5 Octombrie, 2018 - 19:27

Vineri, 5 octombrie 2018, la sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc o declarație de presă a purtătorului de cuvânt al MAI, în contextul referendumului din 6 – 7 octombrie a.c..

Redăm declarația comisarului - șef de poliție Monica Dajbog:

” Așa cum știți, referendumul se va desfășura pe parcursul a două zile, respectiv sâmbătă și duminică, în intervalul orar 7.00 -21.00.

Duminică, 16 Septembrie, 2018 - 12:27
Este muzeu din 1963

Muzeul Pompierilor Foişorul de Foc va fi reparat şi modernizat cu fonduri europene, în cadrul unui proiect derulat de MAI, investiţia fiind de 4,5 milioane de euro, din care 80% reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă şi restul co-finanţare de la bugetul de stat. Lucrările vor dura doi ani.

Marţi, 21 August, 2018 - 10:56
Plângerea - proba participării ilegale la un miting neautorizat

Surse din interiorul Ministerului de Interne afirmă că se află în pregătire un proiect de răspuns la intensa campanie negativă declanșată după mitingul din 10 august la adresa forțelor de ordine. Juriștii ministerului, asistați de o importantă casă de avocatură, pun la un proiect de acțiune legală împotriva participanților la miting care au depus plângere la Parchet, pornind de la faptul că aceștia dovedesc în acest fel că au participat la o acțiune ilegală, mitingul nefiind autorizat. Iar plângerile constituie cea mai clarăprobă a infracțiunii comise de aceștia.

Luni, 20 August, 2018 - 13:05

Abia acum încep să zboare în toate direcțiile schijele mitingului din 10.

Duminică, 19 August, 2018 - 20:15

Carmen Dan a prezentat, duminică, mai multe informaţii despre miting pe care le-a catalogat drept manipulări.

Ministrul Carmen Dan a prezentat topul manipulărilor de după protestul din 10 august: Femeia prezentată ieşind din spital e o colegă a jandarmeriţei rănite

Marţi, 24 Iulie, 2018 - 17:17

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Mircea Dușa, șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, şi viceamiralul Colin Kilrain, comandantul Comandamentului NATO pentru operații speciale, vor participa miercuri, 25 iulie, de la ora 11.00, la ceremonia de absolvire a „Cursului întrunit de calificare operator forțe pentru operații speciale” de către prima promoție a Școlii de Aplicație a Forțelor pentru Op

Luni, 23 Iulie, 2018 - 17:23

Serviciile de pașapoarte București și Ilfov își vor prelungi programul de lucru cu publicul pentru a putea gestiona un număr mai mare de cereri și pentru a reduce aglomerația. Astfel, în zilele de luni, marți și miercuri serviciile de pașapoarte vor funcționa până la ora 18.30, iar în zilele de joi și vineri până la ora 16.30. 
Programul prelungit va fi valabil în perioada 23 iulie – 31 august a.c., când experiența ultimilor ani a arătat că numărul cetățenilor care solicită pașapoarte este mai ridicat comparativ cu restul anului. 

Luni, 23 Iulie, 2018 - 12:21

15 ofiţeri și 25 de agenți de poliție, formați în școlile MAI,  au ales să ni se alăture. Timp de un an, respectiv şase luni de zile, poliţiştii se vor afla sub tutela specialiştilor IGI care îi vor iniţia în tainele acestei meserii.

Luni, 23 iulie a.c., cu forțe proaspete și cu mult entuziasm după depunerea jurământului şi înaintarea în primul grad profesional, 15 tineri, absolvenți ai promoției din acest an a Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, repartizați în cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări, au debutat în cariera de ofițer.

Sâmbătă, 14 Iulie, 2018 - 16:12
Îi oferă însă protecție de la Poliție și Jandarmi

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a avizat negativ cererea Laurei Codruța Kovesi de a obține protecția SPP, argumentând că Poliţia şi Jandarmeria îi pot oferi protecţia necesară, relatează Antena 3, în contextul în care ea nu mai este procuror-șef.

Marţi, 10 Iulie, 2018 - 13:19

Conform centralizării pe ultimele 24 de ore realizate de către Centrul Național de Conducere Integrată al Ministerului Afacerilor Interne, angajații MAI au intervenit pentru înlăturarea efectelor inundațiilor  la nivelul a 67 localități din 27 județe (AB, AG, BC, BH, BN, BT, CJ, CT, CV, DJ, GJ, GR, HD, IF, IL, MH, MM, MS, NT, OT, SB, SJ, SV, TM, TR, VL și VS) și Municipiul București.

La nivel național sunt în serviciul operativ peste  22.000 angajați MAI – pompieri, jandarmi și polițiști cu peste 9.000 de mijloace tehnice.

Luni, 9 Iulie, 2018 - 09:56

În ultimele 24 de ore, Ministerul Afacerilor Interne a acționat cu toate forțele și mijloacele  necesare în zonele afectate de inundații.

Conform situației centralizate la nivelul Centrului Național de Conducere Integrată care funcționează la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice s-au semnalat efecte la nivelul a 38 localități din 19 județe (AB, AR, BH, BV, BZ, CL, CJ, CT, CV, DB, DJ, GL, HR, MS, OT, PH, SB, TR și VL) și Municipiul București

Duminică, 8 Iulie, 2018 - 20:46

Participarea Vioricăi Dăncilă la Summit-ul „6 plus 1”de la Sofia are de ce să îl facă invidios pe Iohannis.

Duminică, 8 Iulie, 2018 - 18:18

ACTIVAREA GRUPELOR OPERATIVE ȘI A CENTRELOR JUDEȚENE

La acest moment sunt activate grupele operative în cele 23 de județe aflate sub avertizare cod portocaliu (AB, AG, AR, BV, BZ, CJ, CS, CV, DB, DJ, GJ, GR, HD, HR, IF, MH, OT, PH, SB, TM, TR, VL și VN) și a centrele județene de coordonare și conducere a intervenției, în 20 de județe (AB, AG, BV, BZ, CJ, CS, DB, DJ, GJ, GR, HD, HR, IF, MH, OT, PH, SB, TR, VL și VN).

 

Duminică, 8 Iulie, 2018 - 13:23
S-au înregistrat efecte în 27 de localități din 16 județe și Municipiul București.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a convocat astăzi comandamentul de urgență cu prefecții din județele aflate sub avertizări meteorologice și hidrologice.

Peste  21.000 de lucrători ai MAI sunt alertați și pregătiți să intervină pentru ajutorarea populației și limitarea efectelor fenomenelor meteorologice.

Duminică, 8 Iulie, 2018 - 11:22
Vremea se va ameliora abia cu începere de joi

Meteorologii au emis un cod portocaliu de poli pentru 18 județe din sudul țării, vremea urmând să se amelioreze începând de joi.

Sâmbătă, 7 Iulie, 2018 - 19:29

În cursul zilei de sâmbătă, secretarul de stat dr. Raed Arafat a luat legătura telefonic cu prefecții și inspectorii șefi ai inspectoratelor pentru situații de urgență din județele vizate de avertizarea cod portocaliu de inundații care va intra în vigoare începând de mâine dimineață: Argeş, Braşov, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Olt, Sibiu, Teleorman, Vâlcea și Ilfov.

 

Sâmbătă, 7 Iulie, 2018 - 08:39

În data de 6 iulie a.c., la sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc o ședință operativă convocată de secretarul de stat dr. Raed Arafat și secretarul de stat Mihai Dan Chirică la care au participat în sistem videoconferință prefecții din județele vizate de avertizările hidro-meteorologice care vor intra în vigoare începând de sâmbătă.

 

Duminică, 1 Iulie, 2018 - 13:00

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au intervenit și pe timpul nopții în sprijinul populației afectate de inundații. Avertizările meteorologice și hidrologice au fost restrânse, situația revine la normal în zonele afectate.

Pe parcursul nopții trecute, angajații MAI au intervenit pentru salvarea/evacuarea a 45 persoane.

În acest moment nu mai sunt atenționări sau avertizări meteorologice în vigoare.

Mai sunt valabile avertizari hidrologice pana astăzi, 01.07.2018 la ora 16.00, respectiv mâine, 02.07.2018, la ora 16.00.

Duminică, 1 Iulie, 2018 - 10:40

Pe parcursulzilei de sâmbătă au fost salvate din situații de risc peste 760 de persoane.

A fost refăcută legătura rutieră dintre localitățile Chiliile și Cănești, județul Buzău, unde 400 de persoane au rămas izolate în cursul dimineții. Podul rutier a fost refăcut cu sprijinul structurilor de intervenție.

Angajații Ministerului Afacerilor Interne continuă misiunile pentru sprijinirea populației și limitarea efectelor produse de fenomenele meteorologice.

Sâmbătă, 30 Iunie, 2018 - 19:19

Angajații Ministerului Afacerilor Interne continuă misiunile pentru sprijinirea populației din zonele afectate de ploi și pentru limitarea efectelor produse de fenomenele meteorologice. Până la această oră s-a intervenit pentru salvarea/evacuarea preventivă a peste 500 de persoane

Începând din această dimineață, personalul Ministerului Afacerilor Interne acționează în 72 de localități din 16 județe (Alba, Bacău, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Covasna, Hunedoara, Harghita, Iași, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman și Vrancea).

Sâmbătă, 30 Iunie, 2018 - 19:12

Ministerul Afacerilor Interne a distribuit în zonele afectate de fenomenele meteorologice alimente și alte produse necesare persoanelor evacuate din zonele inundate sau cu potențial inundabil.

Alimentele și produsele de strictă necesitate au fost distribuite în județele Bacău, Buzău, Covasna și Neamț.

În județul Bacău au fost trimise apă, conserve de carne și saci de dormit, după cum urmează:

-        Oituz – 2.000 litri de apă potabilă;

-        Slănic Moldova – 4.800 litri de apă potabilă;

Vineri, 29 Iunie, 2018 - 12:43

În ședința de Guvern de joi, 28 iunie a.c., a fost adoptată Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea și completarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul polițistului.

Joi, 28 Iunie, 2018 - 13:48

Joi, a avut loc învestirea în funcție a noului inspector general al Inspectoratului General al Poliției Române, chestor general Ioan Buda. Ședința s-a desfășurat la sediul IGPR, fiind condusă de ministrul afacerilor interne, Carmen Dan.
De asemenea, începând de astăzi la conducerea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a fost împuternicit comisarul șef Adrian Popescu, care a ocupat până în prezent funcția de adjunct al inspectorului general al Poliției de Frontieră.

Joi, 28 Iunie, 2018 - 13:02

În cursul dimineții de astăzi, 28.06.2018, la sediul Guvernului, a avut loc un comandament de urgență pentru inundații, condus de prim-ministrul Viorica Dăncilă, la care au participat reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniu. 
Comandamentul a avut ca scop analiza situației la zi în urma precipitațiilor din ultimele zile.

Subscribe to MAI