Luni, 7 Octombrie, 2019 - 13:34
Concurs național de desen lansat de MAP

Ministerul Apelor şi Pădurilor, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, lansează luni, 7 octombrie 2019, Concursul Național de desen „Supereroii lui Picurici”.

 

Competiția este deschisă tuturor elevilor din clasele pregătitoare și gimnaziu. Se vor premia cele mai bune 10 desene realizate de copii, pe temele propuse de organizatori, cât și cele mai active 10 școli gimnaziale în efortul de educare a celor mici în direcţia protejării apelor.

 

Sâmbătă, 13 Iulie, 2019 - 09:49

Ministrul apelor și pădurilor, Ioan Deneș, a inspectat, vineri, Pădurea Letea, rezervație naturală de tip forestier, situată între brațele Sulina și Chilia, în Rezervația Biosfera Delta Dunării. Demnitarul a fost însoțit de directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva (RNP ROMSILVA), Gheorghe Mihăilescu, de directorul Direcției Silvice Tulcea, Paula Enescu și de directorul tehnic al Direcției Silvice Tulcea, Costel Petcu.

Joi, 20 Iunie, 2019 - 17:49

Ministerul Apelor și Pădurilor și Administrația Națională „Apele Române” au marcat Ziua Internațională a Dunării, la Brăila, printr-o ședință solemnă a Comitetului de Bazin Buzău - Ialomița.

Miercuri, 13 Februarie, 2019 - 19:08

Ministrul apelor și pădurilor, Ioan Deneș, s-a deplasat miercuri  în județul Constanța pentru  o ședință de lucru cu autoritățile locale pe problematici care țin de domeniile ape și păduri.

Demnitarul a fost însoțit de secretarul de stat pentru Păduri, Daniel Coroamă, de directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, și directorul Direcției Păduri și Dezvoltare Forestieră din cadrul Ministerului Apelor și Pădurilor (MAP), Dan Achim

Vineri, 8 Februarie, 2019 - 18:54

        Guvernul a adoptat astăzi Hotărârea pentru modificarea și completarea Regulamentului de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 715/2017

 

În Ședința de Guvern de vineri, a fost adoptată, la inițiativa Ministerului Apelor și Pădurilor, Hotărârea pentru modificarea și completarea Regulamentului de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 715/2017.

Joi, 7 Februarie, 2019 - 20:40
Primăria Târgu Mureș a efectuat mai multe amenajări, inclusiv în zona grădinii zoologice, cu afectarea fondului forestier național

Control inopinat efectuat de ministrul apelor și pădurilor la Ocolul Silvic Târgu Mureș

 

Ministrul apelor și pădurilor, Ioan Deneș, a efectuat, joi, o verificare în teren a modului în care s-a respectat legislația silvică în ceea ce privește întocmirea, recepționarea și avizarea amenajamentului silvic al municipiului Târgu Mureș. Acest fond forestier, situat pe Platoul Cornești, are suprafața de 849,9 de hectare, este proprietate a primăriei și este administrat de Ocolul Silvic Târgu Mureș.

Miercuri, 6 Februarie, 2019 - 18:13
 Workshop-ul „Managementul durabil al resurselor de apă și agricultură”

 Workshop-ul „Managementul durabil al resurselor de apă și agricultură”, organizat de Președinția României la Consiliul UE împreună cu Comisia Europeană, a adus în prim plan importanța unei abordări intersectoriale în domeniul managementului apei și al agriculturii

Miercuri, 6 Februarie, 2019 - 17:51
Daniel Botănoiu: „Apa potabilă este cel mai important ”aliment”, iată de ce trebuie să avem un respect profund față de aceasta”

Marți, 5 februarie 2019, Daniel BOTĂNIOIU, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a participat la workshop-ul “Water and Agriculture - Investment Needs”, eveniment organizat de către Comisia Europeană și Ministerul Apelor și Pădurilor. Manifestarea a ajuns la cea de-a doua ediție   dintr-o serie de trei workshop-uri regionale organizate la nivelul Uniunii Europene, în perioada 2018-2019 de către Grupul de Coordonare al Comisiei Europene privind “Apa și Agricultura”.

Miercuri, 30 Ianuarie, 2019 - 17:30
În valoare de  aproximativ 1,4 miliarde euro (fără TVA)

Valoarea totală a celor 30 de proiecte propuse de Ministerul Apelor si Pădurilor pentru finanțare prin POIM (2014-2020) este de  aproximativ 1,4 miliarde euro (fără TVA), a afirmat ministrul Ioan Deneș

Luni, 28 Ianuarie, 2019 - 21:47

Ministerul Apelor și Pădurilor a organizat luni, 28 ianuarie 2018, la Hotel Marshal Garden din București, conferința de deschidere a Proiectului “Implementarea și dezvoltarea de sisteme și standarde comune pentru optimizarea proceselor decizionale în domeniul apelor și pădurilor, aplicarea sistemului de politici bazate pe dovezi în Ministerul Apelor și Pădurilor pentru sistematizarea și simplificarea legislației din domeniul apelor și realizarea unor proceduri simplificate pentru reducerea poverii administrative pentru mediul de afaceri în domeniul silviculturii”, cod SIPOCA 395 /

Luni, 21 Ianuarie, 2019 - 21:56

Ministrul apelor și pădurilor, Ioan Deneș, a prezentat astăzi, 21 ianuarie 2019, la Bruxelles, prioritățile Președinției României la Consiliul Uniunii Europene în domeniul managementului apelor în cadrul Comisiei pentru Mediu, sănătate publică și siguranță alimentară din Parlamentul European.

În alocuțiunea sa, demnitarul a asigurat că „România, în calitate de Președinte la Consiliul UE, va susţine eforturile orientate spre o Uniune Europeană puternică și dinamică, propunându-și să apropie procesul decizional de la Bruxelles mai mult de cetățeni”. 

Luni, 7 Ianuarie, 2019 - 17:32

Ministerul Apelor și Pădurilor lansează astăzi, 7 ianuarie 2019, Campania națională de informare „APĂR APA!”, parte a proiectului „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” implementat de M.A.P. și finanțat dintr-un împrumut al Băncii Internaționale pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD).

Joi, 15 Noiembrie, 2018 - 16:15

Comisia Senatorială pentru ape, păduri, pescuit și fond cinegetic a organizat, joi, o ședință de lucru la sediul Primăriei Bușteni. La lucrări au fost invitați să participe, printre alţii, ministrul apelor și pădurilor, Ioan Deneș, directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor, Gheorghe Mihăilescu și directorul general al Administrației Naționale „Apele Române”(ANAR), Victor Sandu.

Miercuri, 7 Noiembrie, 2018 - 18:29
Un total de 44.000 de ha de pădure beneficiază de un regim de protecție strictă, în România

Suprafața de păduri virgine si cvasivirgine a depăsit, în prezent, 21.000 de hectare, iar un total de 44.000 de ha de pădure beneficiază de un regim de protecție strictă, în România

Catalogul pădurilor virgine și cvasivirgine din România, publicat pe site-ul Ministerului Apelor și Pădurilor, are înscrisă, la de 24 octombrie 2018, o suprafață de 5.898,92 hectare de păduri virgine și 15.192,6 ha păduri cvasivirgine.

Luni, 5 Noiembrie, 2018 - 20:51

Având în vedere interesul manifestat de opinia publică privind scoaterea definitivă din fondul forestier naţional a unui teren în suprafaţă de 56,1579 ha, pentru realizarea obiectivului ,,Exploatarea minereurilor auro-argintifere din Perimetrul Certej”,  Direcția de Comunicare a Ministerului Apelor și Pădurilor este abilitată să facă următoarele precizări:

Vineri, 2 Noiembrie, 2018 - 17:07
MAP zice însă că nu are astfel de competențe, ci doar Mediul le poate da

Ca urmare a afirmațiilor făcute în spațiul public de către guvernatorul  Administrației Rezervației Biosferei ”Delta Dunării”, Matei Mușetescu, conform cărora acesta așteaptă de la Ministerul Apelor și Pădurilor o autorizație de mediu pentru recoltarea unor exemplare din speciile mistreț și șacal din Delta Dunării, Direcția de Comunicare a Ministerului Apelor și Pădurilor face următoarele precizări:

Joi, 1 Noiembrie, 2018 - 18:06
Omul are trei copii minori și va primi un ajutor financiar de la RNP Romsilva

Ministrul apelor și pădurilor, Ioan Deneș, însoțit de directorul general al RNP Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, și de președintele Federației Sindicatelor din Silvicultură “Silva”, Silviu Geană, l-au vizitat în această după-amiază pe Radu Artenie, pădurarul care a fost victima unei grave agresiuni, la data de 26 octombrie 2018.

Joi, 1 Noiembrie, 2018 - 15:43
Revizuirea principalelor articole din ordonanța de urgență în vederea promovării proiectului

În cursul acestei săptămâni, la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), s-a desfășurat o reuniune de lucru între reprezentanții MADR și cei ai Ministerului Apelor și Pădurilor.

Scopul întâlnirii a fost analiza și revizuirea principalelor articole din ordonanța de urgență în vederea promovării proiectului pentru adoptarea unor măsuri privind obiectivul de investiții ”Canalul magistral Siret-Bărăgan”.

Joi, 1 Noiembrie, 2018 - 15:25

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, împreună cu directorul general al RNP Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, au vizitat, în această dimineață, standul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, organizat în cadrul celei de-a XXIII -a ediții  a IndAgra, cel mai mare târg de produse și echipamente în domeniul agriculturii din România, de la Centrul Expozițional Romexpo, care se desfășoară în perioada 31 octombrie - 4 noiembrie 2018.

Vineri, 5 Octombrie, 2018 - 19:43

Premierul Viorica Dăncilă: Vreau să ne asigurăm că până la sfârșitul anului vor fi terminate lucrările de refacere a obiectivelor de apărare împotriva inundațiilor

  Premierul Viorica Dăncilă a inspectat, astăzi, lucrările mai multor obiective de investiții pentru apărare împotriva inundațiilor, din județul Neamț.

Prim-ministrul a fost însoțit de ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, ministrul Afacerilor Internelor, Carmen Dan, și ministrul Transporturilor, Lucian Șova.

Joi, 20 Septembrie, 2018 - 22:08
Directorul Pahonțu era înconjurat - și consiliat - de o majoritate incompatibilă

Ministrul apelor și pădurilor, Ioan Deneș, a dispus luni, 17 septembrie 2018, revocarea a patru membri ai Consiliului de Aministrație al Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva, prin OM nr. 903/17.09.2018 și OM  nr. 904/17.09.2018, documente care pot fi consultate pe site-ul instituției. Ministrul Ioan Deneș a luat aceste decizii în urma concluziilor și propunerilor conținute de raportul Corpului de control al ministrului apelor și pădurilor, care a efectuat un control tematic la Regia Națională a Pădurilor-Romsilva, în perioada martie-iulie 2018.

Vineri, 7 Septembrie, 2018 - 19:56

Ministrul Ioan Deneș a inspectat, joi și vineri, lucrările derulate de Ministerul Apelor și Pădurilor,în județul Bihor. Acțiunea s-a desfășurat la invitația autorităților locale.

Vineri, 31 August, 2018 - 21:24

La inițiativa Ministerului Apelor și Pădurilor, au fost adoptate miercuri 29 august, în ședința de guvern, hotărârile privind aprobarea amplasamentelor și declanșarea procedurilor de expropiere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere situat pe amplasamentul lucrărilor de utilitate publică de interes național – pentru perdele forestiere de protecție a Autostrăzii A2, în județul Constanța pe raza localităților Medgidia, Ciocârlia și Murfatlar, precum și pentru cele de pe raza localităților Bărăganu, Cu

Luni, 9 Iulie, 2018 - 18:00

Ministrul Ioan Deneș coordonează, la Cristian (județul Sibiu), echipele de intervenție ale ANAR

 

Ministrul Apelor și Pădurilor a ajuns luni în comuna Cristian din județul Sibiu pentru a coordona, la fața locului, echipele de intervenție ale ANAR. Totodată, în comuna Cristian se află și secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat și prefectul județului Sibiu, Adela Maria Muntean.

Sâmbătă, 7 Iulie, 2018 - 19:29

În cursul zilei de sâmbătă, secretarul de stat dr. Raed Arafat a luat legătura telefonic cu prefecții și inspectorii șefi ai inspectoratelor pentru situații de urgență din județele vizate de avertizarea cod portocaliu de inundații care va intra în vigoare începând de mâine dimineață: Argeş, Braşov, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Olt, Sibiu, Teleorman, Vâlcea și Ilfov.

 

Sâmbătă, 30 Iunie, 2018 - 19:25

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneș, se află în localitatea Băcel, jud Covasna, grav afectată de precipitaţiile căzute în ultima perioadă.

Menţionăm că în această dimineaţă s-a format o breşă în digul de pe malul stâng al pârâului Dobarlău, amonte cu 200 m de confluenţa cu pârâul Tarlung şi o altă breşă pe malul drept al pârâului Tarlung, la 1000 m aval de confluenţa cu pârâul Dobarlau.

Subscribe to MAP