Luni, 19 Octombrie, 2020 - 08:41

Şeful Statului Major al Apărării (SMAp), general-locotenent Daniel Petrescu, i-a vizitat duminică, 18 octombrie, pe militarii Detaşamentului de Elicoptere "Carpathian Pumas" dislocaţi în baza Camp Castor din Mali.

Şeful SMAp a fost însoţit de comandantul Comandamentului Forţelor Întrunite, general-maior Dorin Ioniţă şi locţiitorul pentru Operaţii şi Instrucţie al şefului Statului Major al Forţelor Aeriene, general de flotilă aeriană Iulian Paţilea.

Joi, 15 Octombrie, 2020 - 09:38

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Simona Cojocaru, a participat miercuri, 14 octombrie, la Reuniunea miniştrilor apărării din Europa de Sud-Est (South-Eastern Europe Defence - SEDM), care a avut loc în sistem videoconferinţă.

Miercuri, 7 Octombrie, 2020 - 09:01

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, a participat marţi, 6 octombrie, la o dezbatere în sistem de videoconferinţă despre relaţiile româno-americane, organizată de think tank-ul "The Heritage Foundation".

Marţi, 6 Octombrie, 2020 - 10:31

Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, şi şeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, au participat luni, 5 octombrie, la Uzina Mecanică Bucureşti S.A, la încheierea etapei de recepţie calitativă a primului lot de transportoare blindate pentru trupe 8x8, PIRANHA V.

Miercuri, 9 Septembrie, 2020 - 10:10

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Simona Cojocaru, şi şeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-maior Iulian Berdilă, au participat marţi, 8 septembrie, la sediul Statului Major al Forţelor Terestre, la ceremonia prilejuită de împlinirea a 5 de ani de existenţă a Unităţii de Integrare a Forţelor NATO în România (NATO Force Integration Unit - NFIU) - structură multinaţională NATO aflată pe teritoriul României.

Vineri, 4 Septembrie, 2020 - 13:11

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale va participa, în zilele de 4 şi 5 septembrie, la cea de-a patra ediţie a "Black Sea and Balkans Security Forum", eveniment organizat de New Strategy Center la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti.

Luni, 31 August, 2020 - 12:59

Colonelul (r) Daniel Anghel a fost numit luni, 31 august, de ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, în funcţia de purtător de cuvânt al Ministerului Apărării Naţionale.

Daniel Anghel este ofiţer inginer în rezervă, veteran al teatrelor de operaţii, cu o experienţă de peste 20 de ani în domeniul informării şi relaţiilor publice, parcurgând toate palierele acestei specialităţi militare.

Şi-a desfăşurat activitatea în cadrul Biroului de presă al MApN timp de 15 ani, pe care l-a şi condus din 2010 până la trecerea sa în rezervă, la finele anului 2016.

Joi, 27 August, 2020 - 12:20

Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, a participat miercuri 26 august, la Berlin, la Reuniunea informală a miniştrilor apărării din statele membre ale Uniunii Europene.

Lucrările reuniunii au debutat cu sesiunea dedicată angajamentelor operaţionale ale UE în cooperare cu partenerii. La această sesiune au participat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, şi subsecretarul general al ONU pentru operaţii în sprijinul păcii, Jean-Pierre Lacroix. Discuţiile s-au focalizat pe efortul de construire a capacităţii statelor partenere în domeniul securităţii şi apărării.

Miercuri, 26 August, 2020 - 12:37

Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut miercuri, 26 august, o întâlnire bilaterală cu omologul din Republica Federală Germania, Annegret Kramp-Karrenbauer, în marja Reuniunii miniştrilor apărării ai statelor membre ale UE, care are loc la Berlin.

Subiectele de discuţie au vizat dezvoltarea cooperării bilaterale în domeniul apărării în cadrul Alianţei Nord-Atlantice, al Uniunii Europene şi Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Miercuri, 12 August, 2020 - 13:44

Statul Major al Forţelor Navale continuă tradiţia sărbătoririi Zilei Marinei Române, manifestările fiind adaptate noilor condiţii impuse de contextul pandemiei provocată de noul coronavirus SARS CoV-2. Spre deosebire de anii trecuţi, ediţia din acest an a Zilei Marinei Române este dedicată împlinirii a 160 de ani de la înfiinţarea Forţelor Navale Române şi se va desfăşura, cu precădere, în mediul online, în perioada 5-15 august, însă vor fi planificate şi defilări ale navelor pe mare şi pe Dunăre, la Constanţa, Brăila şi Tulcea.

Marţi, 14 Iulie, 2020 - 09:24

În zilele de 14 iulie şi 16 iulie, începând cu ora 10.00, în zona Monumentului Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor, vor avea loc antrenamente cu aeronavele militare care vor participa la evenimentul marcant al Forţelor Aeriene Române.

Cu ocazia sărbătorii Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, luni, 20 iulie, începând cu ora 10.00, la Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor, se va desfăşura o ceremonie militară şi religioasă cu depuneri de coroane de flori în memoria eroilor aviatori.

Miercuri, 17 Iunie, 2020 - 08:33

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale Simona Cojocaru a participat marţi, 16 iunie, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe (CAE) în format al miniştrilor apărării din statele membre ale UE, desfăşurată în format videoconferinţă.

Joi, 11 Iunie, 2020 - 11:08

În Colegiile Naţionale Militare "Mihai Viteazul" din Alba Iulia, "Dimitrie Cantemir" din Breaza, "Ştefan cel Mare" din Câmpulung Moldovenesc, "Tudor Vladimirescu" din Craiova şi "Alexandru Ioan Cuza" din Constanţa vor avea loc joi, 11 iunie, în format restrâns, festivităţi şcolare de absolvire a studiilor liceale militare, cu ocazia finalizării anului şcolar 2019-2020, de elevii promoţiei General Ioan Emanoil Florescu.

Vineri, 15 Mai, 2020 - 13:20

O aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române execută astăzi, 15 mai, un zbor pentru aducerea, în România, a unor echipamente de protecţie medicală din Turcia constând în aproximativ 400 de mii de măşti de protecţie tip FFP2 şi FFP3.

Acestea au fost achiziţionate de statul român prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Luni, 4 Mai, 2020 - 13:16

În perioada 3 mai, ora 6.00 - 4 mai, ora 6.00, un număr de 2.645 militari şi 602 mijloace tehnice au acţionat, în Bucureşti şi în ţară, în 523 misiuni de întărire a prezenţei, asigurarea fluidizării traficului şi sprijin triaj epidemiologic la punctele de trecere a frontierei, paza unor obiective preluate de la Jandarmeria Română, patrulare şi sprijinirea forţelor MAI în activităţi de ordine publică în Capitală şi în alte localităţi din ţară, transport de echipamente medicale şi alte materiale.

Joi, 30 Aprilie, 2020 - 12:39

În perioada 29 aprilie, ora 6.00 - 30 aprilie, ora 6.00, un număr de 2.517 militari şi 590 mijloace tehnice au acţionat, în Bucureşti şi în ţară, în 517 misiuni de întărire a prezenţei, asigurarea fluidizării traficului şi sprijin triaj epidemiologic la punctele de trecere a frontierei, paza unor obiective preluate de la Jandarmeria Română, patrulare şi sprijinirea forţelor MAI în activităţi de ordine publică în Capitală şi în alte localităţi din ţară, transport de echipamente medicale şi alte materiale, însoţire convoaie de transport persoane.

Miercuri, 29 Aprilie, 2020 - 11:16

În perioada 28 aprilie, ora 6.00 - 29 aprilie, ora 6.00, un număr de 3.241 militari şi 772 mijloace tehnice au acţionat, în Bucureşti şi în ţară, în 607 misiuni de întărire a prezenţei, asigurarea fluidizării traficului şi sprijin triaj epidemiologic la punctele de trecere a frontierei, paza unor obiective preluate de la Jandarmeria Română, patrulare şi sprijinirea forţelor MAI în activităţi de ordine publică în Capitală şi în alte localităţi din ţară, transport de echipamente medicale şi alte materiale, însoţire convoaie de transport persoane.

Vineri, 24 Aprilie, 2020 - 11:39

În perioada 23 aprilie, ora 6.00 - 24 aprilie, ora 6.00, un număr de 2.414 militari şi 562 mijloace tehnice au acţionat, în Bucureşti şi în ţară, în 449 misiuni de întărire a prezenţei, asigurarea fluidizării traficului şi sprijin triaj epidemiologic la punctele de trecere a frontierei, paza unor obiective preluate de la Jandarmeria Română, patrulare şi sprijinirea forţelor MAI în activităţi de ordine publică în Capitală şi în alte localităţi din ţară, transport de echipamente medicale şi alte materiale, însoţire convoaie de transport persoane.

Miercuri, 22 Aprilie, 2020 - 12:37

În perioada 21 aprilie, ora 6.00 - 22 aprilie, ora 6.00, un număr de 2.355 militari şi 515 mijloace tehnice au acţionat, în Bucureşti şi în ţară, în 418 misiuni de întărire a prezenţei şi de asigurare a fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei, paza unor obiective preluate de la Jandarmeria Română, patrulare şi sprijinirea forţelor MAI în activităţi de ordine publică în Capitală şi în alte localităţi din ţară, transport de echipamente medicale şi alte materiale, însoţire convoaie de transport persoane.

Luni, 13 Aprilie, 2020 - 12:35

Activităţile de instruire în comun a militarilor români din Forţele Terestre Române şi americani dislocaţi în Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu din Constanţa continuă, în cea de-a doua jumătate a lunii aprilie, cu o serie de exerciţii planificate împreună cu Batalionul 4-3 AHB, structură de elicoptere a forţelor terestre americane, în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Babadag din localitatea Tulcea.

Vineri, 10 Aprilie, 2020 - 08:37

În intervalul 8 aprilie ora 16.00 - 9 aprilie ora 16.00, un număr de 1.556 militari şi 335 mijloace tehnice au acţionat în Bucureşti şi în ţară, în 314 misiuni de întărire a prezenţei şi asigurare a fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei de la Siret (Suceava), Sculeni (Iaşi), Albiţa (Vaslui), Vama Veche şi Ostrov (Constanţa), Giurgiu (Giurgiu), Bechet şi Calafat (Dolj), Porţile de Fier 1 (Mehedinţi), Stamora Moraviţa, Jimbolia şi Cenad (Timiş), Nădlac 1, Nădlac 2 şi Vărşand (Arad), Petea şi Halmeu (Satu Mare), transport de echipamente medicale şi alte materiale, însoţire

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 12:46

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române efectuează astăzi, 7 aprilie, un zbor pe ruta Bucureşti - Timişoara - Milano, pentru a transporta o echipă formată din medici şi asistenţi medicali români.

Personalul medical din România, selectat pe bază de voluntariat, va acţiona la Milano, timp de 14 zile, sub egida Mecanismului de protecţie civilă al Uniunii Europene, în sprijinul sistemului medical italian, în contextul măsurilor de combatere a epidemiei COVID-19.

Luni, 6 Aprilie, 2020 - 08:37

În intervalul 4 aprilie ora 16.00 - 5 aprilie ora 16.00, un număr de 2.049 militari şi 467 mijloace tehnice au acţionat în Bucureşti şi în ţară, în 423 misiuni de întărire a prezenţei şi asigurare a fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei de la Siret (Suceava), Sculeni (Iaşi), Albiţa (Vaslui), Vama Veche şi Ostrov (Constanţa), Giurgiu (Giurgiu), Bechet şi Calafat (Dolj), Porţile de Fier 1 (Mehedinţi), Stamora Moraviţa, Jimbolia şi Cenad (Timiş), Nădlac 1, Nădlac 2 şi Vărşand (Arad), Petea şi Halmeu (Satu Mare), transport de echipamente medicale şi alte materiale, însoţire

Luni, 6 Aprilie, 2020 - 08:26

Duminică, 5 aprilie, cu ocazia aniversării Zilei NATO, la sediile unităţilor militare din Brigada 81 Mecanizată 'General GRIGORE BĂLAN' au fost înălţate pe catarg Drapelul Naţional al României şi Drapelul Alianţei Nord-Atlantice. Prin ceremoniile organizate în format restrâns s-a marcat aniversarea celor 16 ani de la momentul aderării României la NATO.

În anul 2020, manifestarea dedicată Zilei NATO a fost un prilej de a reafirma angajamentul nostru de militari responsabili, pentru sprijinul autorităţilor publice în situaţia actuală de criză umanitară.

Luni, 30 Martie, 2020 - 08:53

În intervalul 28 martie ora 16.00 - 29 martie ora 16.00, un număr de 1131 militari şi 360 mijloace tehnice au acţionat în Bucureşti şi în ţară, în 177 misiuni de întărire a prezenţei şi asigurare a fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei de la Albiţa (Vaslui), Siret (Suceava), Sculeni (Iaşi), Vama Veche şi Ostrov (Constanţa), Bechet (Dolj), Stamora Moraviţa, Jimbolia şi Cenad (Timiş), Nădlac 1 şi 2, Vărşand (Arad), Halmeu şi Petea (Satu Mare), Borş şi Oradea (Bihor), patrulare în comun cu forţele MAI în Capitală şi în alte localităţi din ţară, transport echipamente medica

Vineri, 27 Martie, 2020 - 13:25

Vineri, 27 martie, la Spitalul Militar de Urgenţă "Dr. Aristide Serfioti" Galaţi au fost confirmate pozitiv cu COVID-19 cinci persoane din rândul personalului medical, în urma testării unui număr de nouă persoane cu suspiciune de infecţie. În urma acestei situaţii, s-a dispus efectuarea anchetei epidemiologice în vederea stabilirii contacţilor, iar pe timpul acesteia, posibilii contacţi sunt plasaţi în autoizolare, urmând a fi testaţi.

Vineri, 27 Martie, 2020 - 09:01

În intervalul 25 martie ora 12.00 - 26 martie ora 16.00, aproximativ 660 militari şi 230 mijloace tehnice au acţionat în Bucureşti şi în ţară, în 95 de misiuni de patrulare în comun cu forţele MAI, întărire a prezenţei la frontieră, transport echipamente medicale, instalare corturi pentru triaj epidemiologic, amenajări genistice la locaţia de instalare a spitalului ROL 2 şi transport persoane.

Joi, 26 Martie, 2020 - 18:00

Încă 20 de angajați ai Spitalului Militar Focșani din rândul personalului medical și auxiliar sanitar au fost confirmați cu coronavirus, a anunțat joi Ministerul Apărării Naționale.

"În urma desfășurării anchetei epidemiologice de la Spitalul Militar de Urgență 'Dr. Alexandru Popescu' Focșani, din rândul celor 57 de contacți apropiați ai celor două persoane confirmate inițial pozitiv cu COVID-19, a rezultat că un număr de încă 20 de angajați din rândul personalului medical și auxiliar sanitar au fost confirmați, de asemenea, pozitiv", a transmis ministerul.

Joi, 26 Martie, 2020 - 16:26

Încă 20 de angajați ai Spitalului Militar Focșani din rândul personalului medical și auxiliar sanitar au fost confirmați cu coronavirus, a anunțat joi Ministerul Apărării Naționale.

"În urma desfășurării anchetei epidemiologice de la Spitalul Militar de Urgență 'Dr. Alexandru Popescu' Focșani, din rândul celor 57 de contacți apropiați ai celor două persoane confirmate inițial pozitiv cu COVID-19, a rezultat că un număr de încă 20 de angajați din rândul personalului medical și auxiliar sanitar au fost confirmați, de asemenea, pozitiv", a transmis ministerul.

Joi, 26 Martie, 2020 - 13:10

În convoi de autocamioane care transportă Spitalul Modular de Izolare şi Tratament achiziţionat din Olanda de Direcţia medicală a MApN, a intrat joi, 26 martie, în România, prin PTF Nădlac. Spitalul Modular de Izolare şi Tratament va funcţiona ca o secţie extinsă de boli infecţioase a Spitalului Militar de Urgenţă din Constanţa. Această capabilitate medicală militară va fi instalată de structuri din MApN în campusul militar ce va fi amplasat pe terenul stadionului "Portul" din Constanţa.

Subscribe to MApN