Marţi, 27 Octombrie, 2020 - 10:10

Fundația EOS organizează și derulează în fiecare an alături de Certipro Education și Microsoft România, Campionatul Microsoft Office Specialist, etapele preliminare, de țară ale Campionatului Mondial Microsoft Office Specialist (MOSWC). Anul acesta, pentru a răspunde situației pandemice în care ne aflăm, etapele locale și finala națională s-au desfășurat exclusiv online. Elevii calificați în finală au susținut probele în perioada 9 – 22 octombrie 2020.

Duminică, 18 Octombrie, 2020 - 19:29

Să strângi beneficii lucrative în mijlocul unei crize precum cea pe care o trăiește astăzi 
lumea este, cel puțin, un afront pentru umanitate și nevoile sale urgente.
 „Debutul crizei COVID-19 nu a pus capăt perioadelor de boom pentru acționari. Conform 
rapoartelor proprii ale companiilor, Microsoft și Google au distribuit mai mult de 21 miliarde 
USD și respectiv 15 miliarde USD acționarilor lor, începând cu luna ianuarie a acestui an. De 
asemenea, în ciuda faptului că cererea pentru produsele lor a fost redusă în timpul pandemiei, 

Joi, 1 Octombrie, 2020 - 11:44

 

Microsoft a lansat un nou raport anual, Digital Defense Report, care analizează tendințele de securitate cibernetică ale anului trecut. Acest raport dezvăluie faptul că atacatorii cibernetici au devenit tot mai sofisticați în ultimul an, folosind tehnici care îi fac mai greu de detectat și care amenință chiar și cele mai experimentate ținte.

 

Vineri, 4 Septembrie, 2020 - 08:07

Preocuparea Ministerului Educației și Cercetării de a asigura resurse tehnologice pentru educația digitală, în contextul desfășurării cursurilor în scenariile hibrid sau online, s-a concretizat în semnarea unui parteneriat cu companiile Google și Microsoft.

 

 

Link YouTube înregistrare anunț semnare parteneriat

 

 

Luni, 6 Iulie, 2020 - 13:50

Microsoft a anunțat astăzi finalizarea unei tranzacții cu Movial, o companie de servicii de inginerie și design software specializată în dispozitive mobile și de tip embedded, pentru a extinde ofertele de angajare persoanelor din birourile Movial din România, Taiwan și SUA. În cadrul tranzacției, 60 de angajați Movial din biroul din Iași al companiei s-au alăturat organizației Microsoft Devices pentru a continua investiția companiei în eforturile de dezvoltare a platformelor Android.

Miercuri, 1 Iulie, 2020 - 13:23

Microsoft Corp. a anunțat ieri o nouă inițiativă globală care vizează dezvoltarea abilităților digitale pentru 25 de milioane de oameni din întreaga lume, până la sfârșitul anului.

Anunțul vine ca răspuns la criza economică globală cauzată de pandemia COVID-19. Accesul extins la competențele digitale este un pas important în accelerarea redresării economice, în special pentru persoanele afectate de pierderea locului de muncă.

Marţi, 28 Aprilie, 2020 - 08:18

În luna ianuarie, Microsoft a lansat inițiativa privind reducerea emisiilor de carbon, cu obiectivul de a le reduce la zero până la sfârșitul acestui deceniu. Deși, între timp COVID-19 ne-a schimbat complet viața, problemele de sustenabilitate au rămas la fel de urgente și de importante. De aceea, Microsoft anunță cel de-al doilea pas în eforturile companiei de sustenabilitate pentru 2020, concentrându-se pe păstrarea și protejarea biodiversității și a sănătății ecosistemelor lumii.

Marţi, 21 Aprilie, 2020 - 13:27

După marele succes al noii versiuni digitale a CTV din Germania, Austria și Elveția, au demarat pregătirile pentru evenimentul digital ALSO Channel Trends+Visions (CTV) din 28 aprilie 2020, unde vor fi prezentate punctele forte ale ALSO și furnizorilor via video streaming.

Joi, 9 Aprilie, 2020 - 18:23

În prezent, milioane de oameni din întreaga lume se adaptează lucrului și învățării de la distanță. De la echipe care partajează actualizări privind munca în schimburi, la elevi și profesori care se conectează în siguranță în săli de clasă virtuale și directori generali care conduc sesiuni de Q&A cu mii de angajați, cu toții găsim noi modalități de a ne întâlni, atunci când trebuie să lucrăm și să învățăm separați unii de alții.

Marţi, 31 Martie, 2020 - 19:04

Acum, mai mult ca niciodată, întrucât mulți dintre noi lucrăm și învățăm de la distanță, suntem conștienți pe deplin de modurile în care viața poate întrerupe munca și invers. Este mai important ca niciodată să rămânem conectați și informați.

Joi, 12 Martie, 2020 - 17:05

Apariția și extinderea COVID-19 a afectat viața oamenilor din întreaga lume. Restricțiile de călătorie și noile reguli privind adunările publice mari au schimbat rutina zilnică a milioane de oameni.

Miercuri, 11 Martie, 2020 - 11:01

Astăzi, Microsoft și parteneri din 35 de țări au luat măsuri legale și tehnice coordonate pentru a întrerupe funcționarea uneia dintre cele mai prolifice rețele de botnet din lume, denumită Necurs, care a infectat global peste nouă milioane de computere. Acțiunea de dezmembrare și întrerupere a funcționării rețelei este rezultatul a opt ani de urmărire și planificare și va contribui la împiedicarea infractorilor din spatele acestei rețele de a utiliza elemente cheie ale infrastructurii pentru a întreprinde atacuri cibernetice.

Vineri, 6 Martie, 2020 - 12:36

Într-un context în care COVID-19 continuă să afecteze oamenii și țările din întreaga lume, echipele de pretutindeni explorează opțiuni de lucru la distanță. Pe 2 martie, Jared Spataro, Microsoft 365 CVP a distribuit un e-mail de la Lily Zheng, angajată Microsoft China, despre experiența sa de a lucra de la distanță în timpul focarului COVID-19. În China, am observat o creștere de 500% întâlnirilor, apelurilor și conferințelor derulate prin intermediul aplicației Teams și știm că în multe alte locuri din lume se observă o creștere semnificativă a lucrului la distanță.

Luni, 2 Martie, 2020 - 12:55

Microsoft lansează un nou program global de Antreprenoriat Social, pentru a oferi startup-urilor acces la tehnologie, educație, clienți și granturi. Întreprinderile sociale care vor face parte din programul global de Antreprenoriat Social vor beneficia de acces la tehnologii cloud gratuite oferite de Microsoft și până la 120.000 de dolari în credite Azure, împreună cu asistență tehnică și orientare din partea unor specialiști.

Marţi, 28 Ianuarie, 2020 - 11:24

Magistrații instanței supreme au decis să reia de la zero Dosarul Microsoft III (în care sunt judecați Dinu Pescariu, Gabriel Sandu, Călin Tatomir și Claudiu Florică), deoarece judecătoarea Geanina Arghir urmează să se pensioneze. Informația a fost confirmată de avocații din dosar Alexandru Chiciu și Dan Chitic.

Vineri, 1 Noiembrie, 2019 - 11:21

Cu ocazia Lunii Europene a Securității Cibernetice, Microsoft, Poliția Română și Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), cu sprijinul  Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), au susținut un eveniment dedicat creșterii nivelului de conștientizare referitor la amenințările de securitate cibernetică ce ne privesc pe fiecare dintre noi, oferind totodată sfaturi de bune practici de igienă cibernetică de bază ce pot fi de folos oricărui utilizator de tehnologie.

Joi, 12 Septembrie, 2019 - 11:07

Anul acesta - pentru prima dată - Microsoft a participat la Frankfurt Motor Show (IAA) pentru a prezenta viziunea companiei asupra colaborării cu industria auto. Microsoft susține industria auto cu servicii de cloud inteligent, edge, IoT și AI, oferind sprijin companiilor din industrie pentru a-și dezvolta și  extinde capacitățile digitale. Se dorește astfel crearea contextului favorabil pentru ca jucătorii mici din industria auto să devină furnizori de servicii de mobilitate inteligentă. 

Miercuri, 11 Septembrie, 2019 - 12:12

Săptămâna aceasta, în cadrul Frankfurt Motorshow (IAA), Microsoft a anunțat Microsoft for Startups: Autonomous Driving (MfS - AD), un program care își propune să accelereze evoluția startup-urilor specializate în dezvoltarea de sisteme de conducere autonomă a vehiculelor (AD). 

Luni, 15 Iulie, 2019 - 15:51

Microsoft anunță noi investiții în tehnologii și programe menite să sprijine ecosistemul de parteneri. Investițiile au ca scop optimizarea angajamentului partenerilor Microsoft pentru era cloud.

Vineri, 24 Mai, 2019 - 13:17

25 mai marchează un an de la intrarea în vigoare oficială a Regulamentului General al Uniunii Europene privind protecția datelor. GDPR este un cadru revoluționar în materie de confidențialitate care le permite locuitorilor din UE să își controleze informațiile personale, astfel încât să îi ajute pe consumatori să aibă încredere că pot utiliza în mod liber și în siguranță tehnologii digitale în întreaga lume.

Vineri, 10 Mai, 2019 - 16:16

Trei elevi de liceu vor reprezenta România la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist (Microsoft Office World Championship - MOSWC), care va avea loc în perioada la New York, în perioada 28-31 iulie. Mihaela Florea, de la Colegiul Național Gh. M. Murgoci, Brăila s-a calificat pentru a doua oară în finala mondială din America. Anul trecut Mihaela a ocupat locul 4 mondial la Power Point.

Miercuri, 8 Mai, 2019 - 12:53

Luni, în cadrul Microsoft Build 2019, compania a prezentat dezvoltatorilor noi tehnologii pentru crearea de soluții inteligente și productive. Clienții și partenerii Microsoft, printre care Starbucks, J.P. Morgan, Kroger, Spatial, Epic Games și nu numai, prezintă noi soluții pentru a susține productivitatea afacerilor.
În deschidere, Satya Nadella, CEO Microsoft, a prezentat viziunea companiei și oportunitățile dezvoltatorilor în Microsoft Azure, Microsoft Dynamics 365 și Power Platform, Microsoft 365 și Microsoft Gaming.

Luni, 6 Mai, 2019 - 16:36

Protejarea proceselor democratice vitale împotriva atacurilor cibernetice și campaniilor de dezinformare a devenit o preocupare generală, mai ales acum în preajma alegerilor pentru Parlamentul European. Astfel de atacuri, care cresc în frecvență și intensitate, erodează încrederea publică și îi determină pe cetățeni să se îndoiască de integritatea procesului electoral. Imixtiunile electorale nu reprezintă o noutate, însă amploarea amenințărilor actuale este fără precedent, acestea fiind parțial cauzate de progresul tehnologic.

Luni, 15 Aprilie, 2019 - 15:37
prin parteneriatul dintre Microsoft și Veracomp

VERACOMP, în calitate de distribuitor unic Red Hat în România, a încheiat recent un acord de colaborare cu Microsoft Romania. Acordul de colaborare are scopul de a facilita accesul partenerilor Microsoft și Red Hat la poiecte educaționale comune și de a înlesni astfel aderența la cele mai noi tehnologii. 

Marţi, 12 Martie, 2019 - 10:24
pentru clienții Microsoft persoane juridice

Microsoft vine cu noi oferte menite să ajute companiile să își eficientizeze relația cu clienții, să sprijine angajații și să încurajeze studenții.

Am primit solicitări din partea mai multor corporații multinaționale care își doresc un sprijin mai larg pe piață, pentru a putea achiziționa Surface la scară globală, astfel încât angajații din filialele locale și birourile regionale să beneficieze de o selecție de configurații oferite de gama Surface. 

Luni, 4 Martie, 2019 - 12:04

Încă un pas înainte pentru punerea în practică a ideilor discutate la Summitul RePatriot de la Alba Iulia din octombrie 2018

Joi, 28 Februarie, 2019 - 13:38

Inteligența artificială (AI) transformă fără îndoială modul în care lucrăm. Gartner estimează că, în 2021, utilizarea AI pentru augmentarea produselor și serviciilor va genera 2,9 trilioane de dolari în valoare comercială și va evita costuri echivalate cu 6,2 miliarde de ore de activitate productivă ale angajaților.

Luni, 25 Februarie, 2019 - 19:20

Duminica, 24 februarie înaintea deschiderii oficiale a ediției din acest an a târgului internațional de tehnologie - Mobile World Congress, CEO-ul Microsoft Satya Nadella a participat împreună cu Julia White, CVP Azure, și Alex Kipman, specialist tehnic, la o discuție live despre transformarea industriilor prin soluții de IoT la scară globală și punerea la dispoziția partenerilor și clienților posibilitatea de a construi soluții reale cu un set cuprinzător de dispozitive, servicii și instrumente.

Miercuri, 30 Ianuarie, 2019 - 18:16
O „ramificație” din Dosarul Microsoft

DNA a trimis-o în judecată pe Vanessa Amal Youness, pentru trafic de influenţă, ea fiind acuzată că ar fi primit un milion de euro de la un om de afaceri pentru a interveni pe lângă un înalt demnitar pentru aprobarea unor documente privind licenţele IT din şcoli. Aceasta este o cauză din amplul dosar Microsoft.

Vineri, 11 Ianuarie, 2019 - 10:12

3 noi modalități prin care platforma Microsoft Teams facilitează munca angajaților
Microsoft anunță astăzi noi capabilități ale platformei Teams care contribuie la optimizarea timpului și efortului angajaților care au contact direct cu clienții pentru a crește eficiența la locul de muncă. 

Subscribe to Microsoft