Miercuri, 17 Iulie, 2019 - 11:37

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români că Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS/WTO), luând în considerare prevederile Regulamentului Sanitar Internaţional - RSI 2005, prin evaluarea globală, apreciază că transmiterea virusului Zika persistă, dar, din anul 2018, a fost, în general, la nivel scăzut şi precizează că nu există restricţii de călătorie sau de comerţ cu ţări, zone şi/sau teritorii cu transmitere a acestui virus.

Miercuri, 17 Iulie, 2019 - 09:36

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că, pentru următorul interval de timp, serviciul local de meteorologie a emis o prognoză de vreme nefavorabilă, respectiv ploi torenţiale, furtuni, vânt în rafale şi grindină.

Zonele afectate sunt: Sudul Mării Ionice; Peloponez; Estul Greciei Centrale; Insulele Sporade; Centru şi Nordul Insulei Evia; Vestul şi Nordul Peninsulei Attica; Thesalia.

Miercuri, 17 Iulie, 2019 - 08:12

Ministerul Afacerilor Externe a găzduit, la 16 iulie 2019, cea de-a treia reuniune la nivel de experţi a Dialogului Strategic Interimar România-SUA. În toamna acestui an vor avea loc reuniuni suplimentare de lucru, care vor fi urmate de cel de-al şaptelea Dialog Strategic anual România-SUA la nivel politic.

Vineri, 12 Iulie, 2019 - 13:33

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români, care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă, că Secretariatul General de Protecţie Civilă avertizează că există un risc ridicat de incendiu de vegetaţie (grad 4 din 5) în data de 12.07.2019, pe fondul vântului şi al temperaturilor ridicate pentru insula Rhodos.

Joi, 11 Iulie, 2019 - 15:50

Ministerul Afacerilor Externe informează românii care se află sau doresc să călătorească în Grecia că Serviciul de Meteorologie a emis cod roşu de vreme nefavorabilă pentru zona Salonic, până pe data de 12 iulie 2019.

"Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Grecia că Serviciul de Meteorologie a emis cod roşu de vreme nefavorabilă pentru zona Salonic, începând cu noaptea de 10 iulie 2019 până pe data de 12 iulie 2019, respectiv furtuni puternice şi ploi torenţiale", arată MAE, într-un comunicat.

Joi, 11 Iulie, 2019 - 10:52

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Serviciul de Meteorologie a emis cod roşu de vreme nefavorabilă pentru zona Salonic, începând cu noaptea de 10 iulie 2019 până pe data de 12 iulie 2019, respectiv furtuni puternice şi ploi torenţiale.

Miercuri, 10 Iulie, 2019 - 10:27

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croaţia că, în conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic local, condiţiile meteorologice se vor înrăutăţi începând cu seara zilei de 9 iulie 2019, caracterizate de intensificări ale vântului şi scăderi de temperatură, îndeosebi în regiunile din estul şi sudul ţării.

Miercuri, 10 Iulie, 2019 - 10:25

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Italiană că, în conformitate cu datele transmise de Serviciul de Protecţie Civilă, în perioada 9-10 iulie 2019, mai multe regiuni din zona de centru-nord a ţării se vor confrunta cu fenomene meteorologice intense, sub formă de ploi şi furtuni. Astfel, a fost emis cod galben de precipitaţii intense, grindină, furtuni şi intensificări ale vântului în regiunile Lombardia, Veneto, Emilia-Romagna, Marche, Piemonte, Toscana şi în Provincia Autonomă Trento.

Marţi, 9 Iulie, 2019 - 08:27

Secretarul de stat pentru relaţii interinstituţionale, Maria Magdalena Grigore, a participat astăzi, 8 iulie 2019, la Sarajevo, la reuniunea miniştrilor afacerilor externe participanţi la Procesul de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP), organizată de către Bosnia şi Herţegovina, în calitate de Preşedinţie-în-exerciţiu (PiE) a SEECP.

Joi, 4 Iulie, 2019 - 13:06

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, nu crede că România va reuşi să deţină şi pentru a treia oară în cadrul Comisiei Europene un portofoliu care să gestioneze "foarte multe proiecte şi fonduri foarte importante", după ce a deţinut deja consecutiv două astfel de funcţii.

Miercuri, 3 Iulie, 2019 - 11:41

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie şi seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetaţie.

Marţi, 2 Iulie, 2019 - 12:21

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Serbia că, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale, au fost emise coduri portocaliu şi roşu pentru caniculă.

Astfel, pentru ziua de 1 iulie 2019 a fost emis un cod portocaliu pentru întreg teritoriul Serbiei, fiind prognozate temperaturi între 35 şi 38 de grade.

Marţi, 2 Iulie, 2019 - 12:12

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că există în continuare un risc ridicat de incendiu de pădure (grad 4, pe o scară de la 1 la 5), pe fondul temperaturilor ridicate şi a intensificării vântului, pentru următoarele regiuni:

- Peninsula Attica;
- Viotia;
- Korinthia;
- Achaia;
- Ileia;
- Messinia;
- Lakonia;
- Argolida;
- Insula Skyros;
- Insula Lesvos;
- Insula Chios.

Marţi, 2 Iulie, 2019 - 12:03

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc în Republica Croaţia că autorităţile locale atrag atenţia asupra existenţei unui risc de incendii de vegetaţie, începând cu data de 1 iulie 2019, pentru zona de coastă a ţării, în regiunile Istria, Primorje şi Dalmaţia.

Joi, 27 Iunie, 2019 - 12:01

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croaţia că, în conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic local, în perioada 27-28 iunie 2019, mai multe regiuni ale ţării se confruntă cu un val de caniculă. Astfel, autorităţile locale au emis un cod portocaliu pentru temperaturi ridicate, valabil în ziua de 27 iunie 2019 în regiunile Zagreb, Karlovac, Knin, Rijeka şi Split. A fost emis şi un cod galben de caniculă pentru regiunile Osijek, Gospic şi Dubrovnik.

Joi, 27 Iunie, 2019 - 12:01

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei că, potrivit Agentiei Statale de Meteorologie, în perioada 27 iunie - 1 iulie 2019, o mare parte a Peninsulei Iberice şi a Insulelor Baleare va fi afectată de o masă de aer foarte cald, uscat, care conţine un procent ridicat de particule de praf în suspensie. Temperaturile vor depăşi 35 de grade Celsius în cea mai mare parte a Peninsulei şi 40 de grade Celsius în unele zone din centru, din jumătatea sudică şi din partea de nord-est a Spaniei.

Joi, 27 Iunie, 2019 - 08:33

În contextul activităţilor derulate de România în calitate de Preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene, la 25 iunie 2019, a avut loc, la Viena, dezbaterea pe tema "Uniunea Europeană şi Asia Centrală: noi oportunităţi pentru un parteneriat mai puternic", organizat de Misiunea Permanentă a României pe lângă Organizaţiile Internaţionale cu sediul la Viena, împreună cu Delegaţia Uniunii Europene pe lângă Organizaţiile Internaţionale de la Viena. 

Miercuri, 26 Iunie, 2019 - 08:37

Cea de-a VI-a ediţie a Business Forumului dedicat Parteneriatului Estic a avut loc astăzi, 25 iunie 2019, la Bucureşti, sub egida Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene. Evenimentul a fost organizat de Ministerul Afacerilor Externe în cooperare cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat şi cu Camera de Comerţ şi Industrie a României.

Marţi, 25 Iunie, 2019 - 08:23

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Secretariatul General de Protecţie Civilă avertizează că există un risc ridicat de incendiu de pădure (grad 4 din 5) pentru data de 25 iunie 2019, pe fondul vântului şi al temperaturilor ridicate în regiunile: Peninsula Attica; Viotia; Insula Evia; Korinthia; Argolida.

Luni, 24 Iunie, 2019 - 16:50

Programul de lucru cu publicul pentru eliberarea paşapoartelor a fost prelungit, începând de luni, cu două ore în Bucureşti şi în 31 de judeţe, unde s-a constatat un trend ascendent al numărului de solicitări de paşapoarte, informează MAE.

MAE precizează că de la începutul verii au fost eliberate aproximativ 135.000 de paşapoarte, fără a fi înregistrată o depăşire a termenului de 10 zile lucrătoare în care se eliberează documentul de călătorie pe tot parcursul anului la nivelul întregii ţări.

Vineri, 21 Iunie, 2019 - 08:19

Participarea secretarului de stat Alexandru Victor Micula la prima reuniune a Grupului de Lucru pentru combaterea antisemitismului din cadrul Comisiei Europene

Secretarul de stat Alexandru Victor Micula a participat, la 20 iunie 2019, la Bruxelles, la prima reuniune a Grupului de Lucru pentru combaterea antisemitismului organizat la nivelul Comisiei Europene.

Miercuri, 19 Iunie, 2019 - 08:47

Contribuţia Preşedinţiei României la Consiliul UE la găsirea compromisului pentru viitorul buget al Uniunii Europene

Ministrul pentru afaceri europene, George Ciamba, a prezidat astăzi, 18 iunie 2019, lucrările ultimei reuniuni a Consiliului Afaceri Generale (CAG) organizată sub mandatul Preşedinţiei României la Consiliul UE. 

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 13:28

Ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz, a avut astăzi, 14 iunie a.c., o întâlnire de lucru cu secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe al Sultanatului Oman, Sayyid Badr Bin Hamad bin Hamood Albusaidi, aflat în vizită oficială în România.
Cei doi oficiali au agreat că atât România, cât și Sultanatul Oman sunt două țări posesoare ale unor comori culturale cu valoare deosebită. Astfel, apare necesitatea de pune bazele unei colaborări în ceea ce privește promovarea și fructificarea patrimoniului cultural al celor două țări.

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 08:21

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a participat astăzi, 13 iunie 2019, la lucrările celei de-a treia ediţii a "Black Sea and Balkans Security Forum", care se desfăşoară în perioada 12-14 iunie 2019, la Constanţa.

Ediţia din acest an a forumului este organizată de către New Strategy Center, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Apărării Naţionale, Universitatea Ovidius din Constanţa şi Primăria Municipiului Constanţa, aflându-se sub patronajul Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene. 

Marţi, 11 Iunie, 2019 - 08:12

În legătură cu elementele apărute în spaţiul public conform cărora "România nu recunoaşte Guvernul Maia Sandu", Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:

- Paragraful citat reprezintă o secţiune scoasă din ansamblul declaraţiilor de presă şi un răspuns la o întrebare specifică adresată ministrului afacerilor externe, Teodor Meleşcanu: (Reporter: Domnule ministru, în acest moment România recunoaşte noul guvern condus de Maia Sandu)

Luni, 10 Iunie, 2019 - 15:29

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat luni că principala problemă legată de modul de desfăşurare a alegerilor din 26 mai la secţiile din diaspora a fost că, în loc de un singur scrutin, au fost două, şi că s-a prelungit timpul de vot.

"Principala problemă a fost că, în loc de un scrutin referitor la alegerile parlamentare, am avut două scrutinuri. În afară de un buletin de vot, am avut trei buletine de vot. Lucrul acesta, în mod firesc, a grevat foarte mult timpul de vot pentru fiecare cetăţean", a spus Meleşcanu, la o conferinţă de presă.
 

Vineri, 31 Mai, 2019 - 14:07

Secretarul de stat, Maria Magdalena Grigore, a avut o întrevedere la Bucureşti cu Înaltul comisar ONU pentru sănătate, ocuparea forţei de muncă şi creştere economică, Alaa Murabit, în data de 30 mai 2019.

Miercuri, 29 Mai, 2019 - 10:55
Cod roşu de precipitaţii şi furtuni

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Italia că, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale, unele regiuni din nordul ţării vor fi afectate, în zilele următoare, de precipitaţii intense şi furtuni.

Marţi, 28 Mai, 2019 - 08:57

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Ţărilor de Jos că Federaţia Naţională a Sindicatelor din Olanda (FNV) a anunţat greve, pe întreg teritoriul Olandei pentru marţi, 28 mai 2019, pentru 24 de ore, începând cu ora 4:00. La acţiunile greviste anunţate vor participa: personalul din transportul public; angajaţi ai căilor ferate; angajaţi ai transportului public de suprafaţă; personalul maritim navigant.

Miercuri, 22 Mai, 2019 - 08:46

La 21 mai 2019, ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat şi ministrul interimar pentru românii de pretutindeni, Ştefan-Radu Oprea, şi comisarul european pentru mediu, afaceri maritime şi pescuit, Karmenu Vella, au găzduit împreună conferinţa ministerială privind adoptarea Agendei maritime comune pentru Marea Neagră. 

Subscribe to Ministerul Afacerilor Externe