Marţi, 21 Mai, 2019 - 11:25

Miercuri, 22 mai, începând cu ora 10.00, la Universitatea de Vest din Timişoara va fi lansat Concursul pentru realizarea unei broşuri informative cu tema "România în NATO - 15 ani", eveniment din cadrul campaniei de informare publică #WeAreNATO.

Competiţia, adresată studenţilor din instituţiile de învăţământ superior cu programe de studii în ştiinţe ale comunicării, are ca scop promovarea valorilor fundamentale ale Armatei României şi ale NATO, în contextul împlinirii, în 2019, a 15 ani de la aderarea României la NATO şi a 70 de ani de la înfiinţarea Organizaţiei Nord-Atlantice.

Marţi, 21 Mai, 2019 - 09:16

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Indonezia că, în conformitate cu datele puse la dispoziţie de autorităţile locale, rezultatele alegerilor prezidenţiale vor fi date publicităţii în intervalul 22-26 mai 2019 şi se recomandă să se evite zonele unde ar putea avea loc demonstraţii, în Jakarta şi în alte oraşe, inclusiv Surabaya din Java de Est şi Medan din Sumatra de Nord.

Miercuri, 15 Mai, 2019 - 08:36

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească pe teritoriul Republicii Slovenia că, în conformitate cu datele transmise de ministerul sloven al infrastructurii, începând cu data de 1 iunie 2019, se restricţionează parţial circulaţia autovehiculelor de transport marfă în zona de nord - est a ţării.

Marţi, 14 Mai, 2019 - 10:07

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croaţia că, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale, începând cu data de 13 mai 2019, au fost emise coduri portocaliu şi roşu de vânt, cu intensificări puternice la rafală.

Vineri, 3 Mai, 2019 - 13:39

Ministerul Afacerilor Externe salută celebrarea astăzi, 3 mai 2019, a Zilei mondiale a libertăţii presei.
Cu această ocazie, Ministerul Afacerilor Externe reiterează importanţa pe care o au drepturile omului şi libertăţile fundamentale, subliniind că libertatea presei este garanţia oricărei democraţii funcţionale, în care cetăţenii trebuie să fie informaţi corect şi la timp.

Joi, 2 Mai, 2019 - 19:00
prin scrisoarea deschisă adresată membrilor Comisiei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului asupra activităţii SRI

Ministerul Afacerilor Externe se delimitează de declaraţiile domnului ambasador George Maior prin scrisoarea deschisă adresată membrilor Comisiei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii, care a fost preluată în presă.

Vineri, 26 Aprilie, 2019 - 09:14

Ministerul Afacerilor Externe a publicat lista secţiilor de votare din străinătate pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European care va avea loc la data de 26 mai 2019. Numerotarea secţiilor de votare a fost stabilită prin Ordinul Ministrului Afacerilor Externe nr. 730 din 24 aprilie 2019, publicat în Monitorul Oficial nr. 327 din 25 aprilie 2019.

Miercuri, 24 Aprilie, 2019 - 09:28

Secretarul de stat pentru Afaceri Europene, Melania-Gabriela Ciot, a prezidat, marţi, 23 aprilie 2019, lucrările Grupului de Lucru interministerial al Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD), organizat la sediul Ministerului Afacerilor Externe.

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 09:02
Autorităţile locale nu au notificat ambasada cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victime

290 de persoane au murit şi cel puţin 500 au fost rănite în urma exploziilor care au vizat cinci hoteluri şi trei biserici din oraşele Colombo, Negombo şi Batticaloa, potrivit BBC.

În continuarea informaţiilor cu privire la incidentele produse la data de 21.04.2019, în oraşul Colombo şi în alte regiuni din Republica Democratică Socialistă Sri Lanka, MAE face următoarele precizări:

Joi, 18 Aprilie, 2019 - 09:23

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Federaţia Navală Panelenă a anunţat organizarea unei greve de 24 de ore la toate categoriile de nave în ziua de 1 mai 2019, în intervalul orar 00:01-24:00.

Joi, 18 Aprilie, 2019 - 08:43

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Portugheză că autorităţile locale au decretat situaţie de alertă, până la data de 21 aprilie 2019, ca urmare a grevei transportatorilor de materiale periculoase (combustibili). Sunt preconizate perturbări atât ale zborurilor aeriene şi a serviciilor de transport public, cât şi disfuncţionalităţi în furnizarea de carburanţi consumatorilor fizici (timpi mari de aşteptare la staţiile de alimentare).

Marţi, 9 Aprilie, 2019 - 08:44

Ministerul Afacerilor Externe a luat notă de faptul că autorităţile ucrainene nu i-au permis domnului deputat Kelemen Hunor să treacă frontiera ungaro-ucraineană la data de 6 aprilie 2019. De altfel, acest incident a fost relatat de domnul deputat Hunor într-o convorbire telefonică cu ministrul afacerilor externe.

MAE a solicitat Ambasadei Ucrainei să informeze cu privire la motivele deciziei.

Luni, 8 Aprilie, 2019 - 09:25

Ministerul Afacerilor Externe salută celebrarea Zilei Internaţionale a Romilor, eveniment dedicat recunoaşterii culturii, istoriei şi drepturilor milioanelor de romi din toată lumea.

8 aprilie este o ocazie de a atrage atenţia asupra progreselor înregistrate în ceea ce priveşte incluziunea romilor, dar şi asupra faptului că acest proces presupune eforturi susţinute din partea tuturor actorilor relevanţi şi necesită o înţelegere amplă şi profundă a dimensiunii problematicii.

Miercuri, 13 Martie, 2019 - 08:51

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a deschis, la 12 martie 2019, Conferinţa Internaţională cu tema"Consolidarea Rezilienţei la Dezastrele Naturale", organizată, la Bucureşti, de Ministerul Afacerilor Externe, în parteneriat cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă/MAI.

Miercuri, 13 Martie, 2019 - 08:34

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Irlanda că Serviciul local de Meteorologie a emis un cod portocaliu de vânt puternic pentru regiunile Donegal, Leitrim, Mayo şi Sligo şi un cod galben de vânt puternic pentru celelalte regiuni ale ţării.

Marţi, 12 Martie, 2019 - 10:00

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croaţia că, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale, începând cu data de 11 martie 2019, au fost emise coduri portocaliu şi roşu de vânt, care va avea intensificări puternice la rafală.

Vineri, 8 Martie, 2019 - 09:18

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Italiană că, în cursul zilei de 8 martie 2019, mai multe organizaţii sindicale vor organiza o grevă naţională, care va afecta serviciile publice în domeniul transporturilor, sănătăţii şi educaţiei. Sunt preconizate perturbări îndeosebi la nivelul transportului feroviar, aerian, maritim şi al transportului local.

Joi, 7 Martie, 2019 - 08:38
pe fondul menţinerii pericolului de răspândire a virusului polio sălbatic

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români că Organizaţia Mondială a Sănătăţii[1] (OMS) a decis prelungirea măsurii de extindere cu încă trei luni a stării de Urgenţă de Sănătate Publică de Importanţă Internaţională - USPII, în urma evaluării recente cu privire la pericolul de răspândire a virusului polio sălbatic şi / sau derivate din vaccine (supravegherea circulaţiei de enterovirusuri şi prevenirea apariţiei cazurilor de paralizie acută flască), actualizând lista cu ţările pentru care se cere obligatoriu vaccinarea antipoliomielită, astfel: Afganistan, Indonezia, Nigeria,

Miercuri, 6 Martie, 2019 - 13:23

Ambasadorul român Sorin Ducaru a fost ales marţi, 5 martie 2019, în funcţia de Director al Centrului Satelitar al Uniunii Europene (EU SATCEN).

Votul a avut loc în board-ul SATCEN, aflat sub coordonarea politică a Consiliului UE, prin Comitetul Politic şi de Securitate (COPS). Candidatul român a obţinut o majoritate calificată a voturilor statelor membre, din primul tur de scrutin. Acest vot validează obţinerea primei poziţii de conducere a unei agenţii din cadrul UE de către un reprezentant al României.

Luni, 4 Martie, 2019 - 08:49

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Ţărilor de Jos că, pentru data de 4 martie 2019, în conformitate cu datele transmise de autorităţile olandeze, a fost emis un cod galben de vânt.

În zonele de coastă, vântul va sufla, la rafală, cu viteze de peste 100 -110 km/h. Cel mai puternic moment al furtunii de vânt se va înregistra în după-amiaza zilei, în zona de coastă nord-vestică, forţa rafalelor de vânt putând atinge 7-8 grade pe scara Beaufort (80 km/h, cu valuri înalte de 6-8 metri).

Vineri, 1 Martie, 2019 - 10:04
O primăvară frumoasă tuturor!

Ministerul Afacerilor Externe întâmpină cu bucurie marcarea tradiţiei Mărţişorului, a cărei origine se pierde în timpuri imemoriale şi a cărei valoare culturală a fost recunoscută la nivel internaţional. Parte a Patrimoniului Mondial Imaterial, prin înscrierea în Lista Reprezentativă UNESCO, sub titulatura de Practici culturale asociate zilei de 1 Martie, sărbătoarea Mărţişorului reprezintă un element identitar al culturii tradiţionale româneşti, fascinând prin unicitate şi inventivitate.

Joi, 28 Februarie, 2019 - 08:31

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei, Comunitatea Autonomă Catalonia că, în conformitate cu datele transmise de poliţia regională, pentru data de 28 februarie 2019, sunt anunţate demonstraţii în centrul oraşului Barcelona.

Miercuri, 27 Februarie, 2019 - 08:50

În contextul începerii perioadei electorale aferente organizării şi desfăşurării alegerilor pentru Parlamentul European din 26 mai 2019, Ministerul Afacerilor Externe a activat astăzi, 26 februarie 2019, rubrica "Alegeri europarlamentare 2019" (http://www.mae.ro/node/48090).

Joi, 21 Februarie, 2019 - 08:36

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei că, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale, în data de 21 februarie 2019, în comunitatea autonomă Catalonia va avea loc o grevă generală declanşată de gruparea sindicală Intersindical - CSC.

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 08:48

Reuniunea informală a sefilor de protocol din statele membre ale Uniunii Europene a avut loc la Bucuresti în perioada 13-14 februarie 2019. Conform tradiţiei, lucrările reuniunii s-au desfăsurat sub coordonarea României care asigură Presedinţia în exerciţiu a Consiliului Uniunii Europene, partea română fiind reprezentată de seful protocolului MAE, Călin Fabian.

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 08:36

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei că, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale, la data de 16 februarie 2019, în Barcelona, vor avea loc manifestări de stradă.

Marţi, 12 Februarie, 2019 - 08:46
în contextul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană

Ministerul Afacerilor Externe a găzduit pe 11 februarie 2019 , un eveniment de informare adresat mediului de afaceri din România, în contextul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Obiectivul evenimentului intitulat "Cum ne pregătim pentru Brexit?" a vizat cu precădere asigurarea unei platforme care să faciliteze interacţiunea directă a întreprinderilor care ar putea fi afectate de procesul Brexit cu reprezentanţi ai instituţiilor publice.

Luni, 11 Februarie, 2019 - 13:58
privind punerea în aplicare a strategiilor macro-regionale ale UE

Ministerul Afacerilor Externe salută lansarea celui de-al doilea Raport al Comisiei Europene privind punerea în aplicare a strategiilor macro-regionale (SMR) ale UE. Cele patru strategii macro-regionale reprezintă veritabile platforme de cooperare sectorială între statele membre şi ţările non-UE interesate, demonstrând de-a lungul timpului utilitatea instrumentelor pentru promovarea proiectelor transnaţionale.

Vineri, 8 Februarie, 2019 - 08:33

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Irlanda că Serviciul local de Meteorologie a emis o atenţionare cod portocaliu de vânt puternic. Vântul va atinge viteze medii de 65-80 km/h, cu unele rafale severe de 110-130 km/h. Cele mai mari intensificări ale vântului se vor produce în zonele de coastă expuse, unde pot genera valuri foarte mari, precum şi unele inundaţii de coastă. Alerta este în vigoare pentru intervalul de la data de 7 februarie 2019, ora 06:00 până la data de 9 februarie 2019, orele 18:00.

Miercuri, 6 Februarie, 2019 - 13:53

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Croaţia că, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale, au fost emise coduri portocaliu şi roşu de intensificări puternice la rafale ale vântului, începând de miercuri.

Prognozele meteorologice pentru întregul litoral croat indică o înrăutăţire a condiţiilor atmosferice, însoţită de vânt puternic, cu o viteză de peste 65 km/h, care creează probleme serioase în transportul maritim.

Subscribe to Ministerul Afacerilor Externe