Miercuri, 19 Septembrie, 2018 - 08:49

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Irlanda că, începând de miercuri, 19 septembrie 2018, ora 05:00, serviciul local de meteorologie a emis o alertă de vânt puternic, cod portocaliu, pentru regiunile: Cavan, Monaghan, Donegal, Dublin, Kildare, Louth, Meath, Galway, Leitrim, Mayo, Sligo, Clare şi Kerry. Alerta este în vigoare până la orele 13:00, ora locală. Vântul va bate dinspre sud spre sud-vest cu viteze cuprinse între 65 şi 80km/h, cu rafale între 110 şi 120 km/h, în anumite zone.

Vineri, 14 Septembrie, 2018 - 08:34

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în SUA - în arealul statelor Georgia, Carolina de Sud, Carolina de Nord, Virginia că uraganul Florence a scăzut în intensitate la nivel 2 (pe o scară de la 1 la 5). 

Miercuri, 12 Septembrie, 2018 - 09:12

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Secretariatul General de Protecţie Civilă local avertizează că se menţine riscul ridicat de incendiu (nivel 4, pe o scara de la 1 la 5), începând cu data de 12 septembrie 2018, pentru insulele: Chios; Samos; Ikaria; Rhodos; Kos; Kalymnos.

Miercuri, 12 Septembrie, 2018 - 09:00

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în R.F. Germania că piloţii companiei aeriene Ryanair, staţionaţi în Germania, vor declanşa o grevă de 24 ore, pentru ziua de miercuri, 12 septembrie 2018.

Miercuri, 12 Septembrie, 2018 - 08:51

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în SUA, în mod special în zona statelor Georgia, Carolina de Sud, Carolina de Nord, Virginia, că uraganul Florence a evoluat rapid în ultimele ore, atingând într-un ritm accelerat gradul 4 (pe o scară de la 1 la 5).

Marţi, 11 Septembrie, 2018 - 08:41

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Secretariatul General de Protecţie Civilă local avertizează că se menţine riscul ridicat de incendiu (nivel 4, pe o scara de la 1 la 5), începând cu data de 10 septembrie 2018, doar pentru pentru insula Rhodos.

Joi, 6 Septembrie, 2018 - 08:39

Ministerul Afacerilor Externe salută raportul Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), elaborat la solicitarea de asistenţă tehnică a Marii Britanii ca urmare a incidentului de la Amesbury şi apreciază decizia autorităţilor britanice de a publica rezumatul acestuia. Rezultatele confirmă analizele Marii Britanii referitoare la identitatea agentului chimic utilizat, care a condus la moartea unui cetăţean britanic.

Miercuri, 5 Septembrie, 2018 - 09:23

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Secretariatul General de Protecţie Civilă local avertizează că se menţine riscul ridicat de incendiu (nivel 4, pe o scara de la 1 la 5), începând cu data de 5 septembrie 2018, pentru:

- peninsula Attica;
- Peloponez (Messinia, Laconia, Corint, Argolida, Ileia, Achaea);
- Regiunea Voiotia;
- Insulele Zakinthos şi Kefallonia.

Marţi, 4 Septembrie, 2018 - 12:55

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Departamentului Consular, împreună cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, vor desfăşura, în data de 6 septembrie 2018, la Chişinău, exerciţiul consular UNITY.

Acest demers se înscrie în abordarea proactivă a Ministerului Afacerilor Externe în domeniul gestionării situaţiilor de criză consulară şi urmăreşte verificarea şi consolidarea procedurilor de intervenţie la nivelul Celulei de Criză MAE, utilizate anterior în soluţionarea cu succes a numeroase situaţii delicate consulare.

Marţi, 4 Septembrie, 2018 - 08:44

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Federaţia Navală Panelenă (PNO) a anunţat continuarea grevei, cu blocarea în port a tuturor categoriilor de nave până la data de 5 septembrie 2018, ora 6:00.

Se recomandă cetăţenilor români să contacteze firma de transport maritim cu care urmează să se deplaseze.

Vineri, 31 August, 2018 - 10:20

Ministerul Afacerilor Externe salută sărbătorirea Zilei Limbii Române

Ministerul Afacerilor Externe se alătură, ca în fiecare an, instituţiilor statului român care marchează, la 31 august, sărbătorirea Zilei Limbii Române.

Vineri, 31 August, 2018 - 08:55

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Centrul de Control şi Prevenţie din cadrul Ministerului grec al Sănătăţii a emis o alertă privind riscul contractării virusului West Nile pentru perioada următoare. Se recomandă folosirea substanţelor de protecţie şi să se poarte îmbrăcăminte care să acopere cât mai mult din suprafaţa corpului. Zonele cele mai afectate în prezent sunt: Attica şi Peloponez (Corint).

Joi, 30 August, 2018 - 08:45

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, va participa la reuniunea informală (Gymnich) a miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale Uniunii Europene

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, va participa în perioada 30-31 august 2018, la Viena, la reuniunea informală Gymnich a miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale UE, găzduită de Preşedinţia austriacă a Consiliului UE.

Joi, 30 August, 2018 - 08:34

Ultima zi a Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române 2018 a inclus o vizită în teritoriu a şefilor misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare, care au avut posibilitatea de a discuta cu autorităţile locale şi operatorii economici din judeţul Vâlcea despre oportunităţile de promovare pe plan extern.

Vineri, 24 August, 2018 - 08:44

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Coreea că Administraţia Meteorologică locală a estimat că Taifunul Soulik va trece peste Peninsula Coreeană în perioada 23 - 25 august 2018 şi va provoca daune serioase din cauza ploilor abundente şi a vânturilor puternice.

Joi, 23 August, 2018 - 08:47

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Secretariatul General de Protecţie Civilă local avertizează că se menţine riscul ridicat de incendiu (nivel 4, pe o scara de la 1 la 5), începând cu data de 23 august 2018, pentru regiunile din Grecia Centrală (insula Evia), peninsula Attica şi nordul Greciei (Evros şi insula Samothraki).

Miercuri, 22 August, 2018 - 08:32

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Canada că, în conformitate cu datele puse la dispoziţie de autorităţile locale, începând de la mijlocul lunii august 2018, provincia British Columbia, oraţele: Prince George, Prince Rupert, Kamloops, Cariboo, se confruntă cu puternice incendii de pădure care cuprind zeci de mii de hectare, în urma cărora au fost evacuate peste 900 de persoane (operaţiuni de evacuare a locuitorilor din zonele afectate).

Luni, 20 August, 2018 - 19:40

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că autorităţile locale au instituit restricţii de circulaţie, cauzate de desfăşurarea lucrărilor de construcţie/reabilitare de drumuri. De asemenea, autorităţile muntenegrene atrag atenţia că schimbările meteorologice, frecvente din ultima perioadă, impun conducătorilor auto o conduită atentă, adaptată condiţiilor meteo, stării carosabilului şi semnalizărilor rutiere. Restricţiile şi durata lor sunt următoarele:

Luni, 20 August, 2018 - 15:19

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Secretariatul General de Protecţie Civilă local avertizează că se menţine riscul ridicat de incendiu (nivel 4, pe o scara de la 1 la 5), începând cu data de 20 august 2018, pentru regiunile deja afectate din Grecia Centrală (insulele Evia şi Skyros); peninsula Attica; regiunea Viotia; nordul Mării Egee (insulele Lesvos, Chios); Insulele Ionice (Kythira); Peloponez (Corint, Argolida, Lakonia).

Vineri, 17 August, 2018 - 08:45
Puncte alternative, măsuri recomandate, numere de telefon utile

Ministerul Afacerilor Externe le atrage atenția cetățenilor români care se vor întoarce în țară duminică dinspre Bulgaria, Grecia sau Turcia, că prin punctul de frontieră Ruse se pot forma coloane mari de autoturisme și autocare la plata taxei de pod. În special în a doua parte a zilei este posibil să crească timpii de așteptare la trecerea frontierei către România.

Autoritățile vamale bulgare le recomandă turiștilor români care aleg să revină în țară prin punctul de trecere a frontierei de la Ruse să pregătească în prealabil suma exactă pentru taxa de pod, și anume 2 euro.

Joi, 16 August, 2018 - 09:21

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se întorc în România dinspre Bulgaria, Grecia sau Turcia (mini-vacanţa prilejuită de sărbătoarea creştină a Adormirii Maicii Domnului) că există premisele ca, la data de 19 august 2018, la ieşirea din Bulgaria, prin punctul de frontieră Ruse, la plata taxei de pod, să se creeze coloane mari de autoturisme şi autocare, fapt ce va duce la creşterea timpilor de aşteptare la trecerea frontierei către România, în special în a doua parte a zilei, atunci când turiştii români se vor întoarce în număr considerabil către România. 

Marţi, 14 August, 2018 - 13:03

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care intenţionează să tranziteze sau să călătorească în Republica Croaţia că, din cauza vârfului de sezon estival - luna august 2018 - circulaţia rutieră este foarte intensă pe principalele autostrăzi: A1 Zagreb - Split - Dubrovnik şi A6 Zagreb - Rijeka, care leagă partea continentală de litoralul adriatic, precum şi pe A3 Bregana - Lipovac, care este ruta predilectă de tranzit între Slovenia şi Serbia, adesea înregistrându-se blocaje şi coloane de autovehicule care se pot întinde, în special în zilele de week-end, pe zeci de kilomet

Vineri, 10 August, 2018 - 09:10

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Ţărilor de Jos că, potrivit Asociaţiei Piloţilor de Linie olandezi (VNV -https://www.vnv.nl/), în data de 10 august 2018, este posibilă desfăşurarea unei greve a personalului de bord al companiei aeriene Ryanair, cu afectarea programului de zbor al curselor aeriene din aeroporturile olandeze (Schiphol Amsterdam, Eindhoven şi Maastricht).

Vineri, 10 August, 2018 - 08:58

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în R.F. Germania că piloţii staţionaţi / rezidenţi în R.F. Germania ai companiei aeriene Ryanair, se alătură conflictului de muncă al colegilor din Suedia, Irlanda, Olanda şi Belgia, urmând să intre în grevă pentru 24 ore, în intervalul 10 august 2018, ora 03:01 - 11 august 2018, ora 02:59.

Vineri, 10 August, 2018 - 08:43

Ministerul Afacerilor Externe transmite următoarele precizări referitoare la articolele publicaţiei Die Welt şi agenţiei Deutsche Presse-Agentur despre avertismentul unor primari de oraşe din Germania cu privire la alocaţiile pentru copiii nerezidenţi ai cetăţenilor europeni, inclusiv români.

Miercuri, 8 August, 2018 - 17:18

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul ministrului delegat pentru Afaceri Europene, UNICEF și Eurochild îi invită pe toți copiii și tinerii din România să își spună părerea în sondajul de opinie online „Europa pe care și-o doresc copiii“, o ocazie inedită de a-și face vocile auzite de către liderii Uniunii Europene.

Miercuri, 8 August, 2018 - 08:49

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei că Agenţia Meteorologică de Stat spaniolă - AEMET menţine avertizarea de temperaturi ridicate pentru provinciile Sevilla si Cordoba din Andaluzia, cu temperaturi ridicate de 40-42 grade Celsius. 

Miercuri, 8 August, 2018 - 08:41

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Belgiei că, la data de 10 august 2018, va avea loc o grevă a personalului de bord al companiei aeriene Ryanair.Astfel, va fi afectat programul de zbor al curselor aeriene Ryanair din aeroporturile belgiene.

Miercuri, 8 August, 2018 - 08:33

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care intenţionează să tranziteze sau să călătorească în Republica Croaţia pe calea aerului, că Sindicatul piloţilor Companiei Croaţia Airlines /HSPP/ si Sindicatul personalului de deservire si auxiliar al Croaţia Airlines /OCRA/ au decis să intre în grevă pe o durată nelimitată, începând cu 8 august 2018, ora locală 06:00 (ora 07:00, ora României).

Pe perioada grevei, vor fi afectate 70% dintre zborurile Companiei Croaţia Airlines, respectiv peste 5.000 de pasageri zilnic.

Marţi, 7 August, 2018 - 13:07
Update: Bilanțul românilor răniți în accidentul de la Bologna a ajuns la trei persoane. Alte două victime au fost identificate

Update: Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, marți, că au fost identificați alți doi români răniți în accidentul de la Bologna, bilanțul ridicându-se astfel la trei persoane.

Subscribe to Ministerul Afacerilor Externe