Marţi, 15 Octombrie, 2019 - 20:02

Secretarul de stat Dan Neculăescu a participat la deschiderea seminarului internaţional dedicat combaterii negării şi distorsionării genocidului romilor organizat de Auschwitz Institute for Peace and Reconciliation (AIPR) şi International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA).

În intervenţia sa, oficialul român a subliniat relevanţa demersurilor ce vizează combaterea negării şi distorsionării genocidului romilor din perspectivă regională, având în vedere paleta largă de participanţi din statele Europei de Sud-Est.

Luni, 23 Septembrie, 2019 - 13:40

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Japonia - partea de vest a ţării, că, în conformitate cu informările Agenţiei Meteorologice nipone, există riscul producerii de furtuni, cu intensificări de vânt şi valuri mari, în prefecturile Shimane, Ishikawa, Toyama, Niigata, Yamagata şi Akita, precum şi în zona metropolitană Tokyo.

Vineri, 20 Septembrie, 2019 - 08:23

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Malaysia că indexul poluanţilor din aer - API, încă de la începutul lunii septembrie 2019, a atins cote alarmante din cauza smog-ului care se regăseşte pe întreg teritoriul ţării. Pe cale de consecinţă, autorităţile locale au decis închiderea unui număr de 173 şcoli din capitală şi altor 809 şcoli din ţară.

Vineri, 20 Septembrie, 2019 - 08:17

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei, utilizând transportul aerian, că, pe fondul grevelor anunţate de companiile aeriane Ryanair şi Iberia, orarul zborurilor ar putea fi afectat. Astfel, zborurile operate de compania aeriană Ryanair va fi modificat în următoarele zile din luna septembrie 2019 (respectiv zilele de vineri şi duminică): 20, 22, 27 şi 29 septembrie.

Joi, 19 Septembrie, 2019 - 13:40

În data de 21 septembrie a.c., în intervalul orar 08.30 - 11.00, Ministerul Afacerilor Externe va organiza evenimentul sportiv ,,Tur Ciclist - Cupa M.A.E." pe următorul traseu:

- Parcarea Gara Băneasa - Şos. Bucureşti-Ploieşti - Piaţa Presei Libere - Şos. Kiseleff (banda IV de circulaţie) - Piaţa Victoriei - Bd. Aviatorilor - Piaţa Charles de Gaulle - Bd. Constantin Prezan - Arcul de Triumf - Şos. Kiseleff (banda I de circulaţie) - Piaţa Presei Libere - Şos. Bucureşti-Ploieşti - Clubul Diplomaţilor.

Joi, 19 Septembrie, 2019 - 10:12

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croaţia că, în conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic local, începând cu data de 19 septembrie 2019, condiţiile meteorologice se vor înrăutăţi, cu intensificări ale vântului şi scăderi de temperatură, îndeosebi în regiunea Rijeka şi în cele din centrul şi sudul ţării.

Marţi, 17 Septembrie, 2019 - 18:08

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească pe teritoriul Republicii Croaţia că, în conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic local, pentru data de 18 septembrie 2019, au fost emise coduri portocaliu şi galben privind intensificări, la rafale, ale vântului. Pentru canalul Velebit, golfurile Kvarner şi Kvarneric, precum şi vestul Istriei s-a emis cod portocaliu de vânt, ce va atinge o viteză de până la 110 km/h.

Marţi, 17 Septembrie, 2019 - 18:07

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Ţărilor de Jos că miercuri, 18 septembrie 2019, în intervalul orar 13:00 - 17:00, personalul de sol al companiei KLM - angajaţii care se ocupă de transportul bagajelor şi alimentarea aeronavelor - va intra în grevă.

Se vor anula zboruri, vor fi înregistrate întârzieri semnificative şi timpi mai mari de aşteptare la recuperarea bagajelor.

Vineri, 13 Septembrie, 2019 - 10:15

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Secretariatul General de Protecţie Civilă avertizează că, pe fondul temperaturilor ridicate şi a intensificărilor de vânt, există un risc ridicat de incendii de vegetaţie (grad 4 din 5) în data de 13 septembrie 2019, pentru următoarele zone:

Attica, Viotia, Korinthia, Argolida, Lakonia, Fthiotida, Insula Creta, Insula Limnos, Insula Lesvos, Insulele Ciclade, Insula Samos, Insula Ikaria, Insula Skopelos, Insula Skyros, Evros, Insula Samothraki şi Insula Thassos.

Vineri, 13 Septembrie, 2019 - 10:12

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Franceză că, începând cu seara zilei de 12 septembrie 2019, are loc o grevă a Regiei Autonome a Transportului Parizian (RATP), context în care sunt semnalate perturbări importante de circulaţie, atât în Paris, cât şi în regiunea pariziană. Greva se va încheia sâmbătă, 14 septembrie 2019, ora 07:00 (ora locală a Franţei).

Joi, 12 Septembrie, 2019 - 08:12

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei, Comunitatea Valenciană, că Agenţia Meteorologică de Stat - AEMET a actualizat prognoza de vreme nefavorabilă si a emis un cod rosu de furtuni si intensificări ale vântului, precum si stare extrem de agitată a apei mării (http://www.aemet.es/documentos_d/enportada/20190910105707_p52tesp1.pdf), pentru joi, 12 septembrie 2019, în provincia Alicante si zona litorală de sud a provinc

Luni, 9 Septembrie, 2019 - 13:40
Greva piloţilor de la British Airways

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord că, începând cu dimineaţa zilei de 9 septembrie 2019, piloţii British Airways (BA), constituţi în Uniunea Piloţilor (BALPA) au început o grevă de 48 ore.

Luni, 9 Septembrie, 2019 - 13:33

Secretarul de stat Alexandru Victor Micula a participat la sesiunea de deschidere a primului seminar regional dedicat prevenirii genocidului şi atrocităţilor în masă, organizat la Iaşi, în perioada 9 - 11 septembrie 2019. Evenimentul este o acţiune subsumată reţelei naţionale pentru prevenirea genocidului şi cercetarea multidisciplinară a gropilor comune şi este organizat de Ministerul Public şi Auschwitz Institute for Peace and Reconciliation/AIPR, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe.

Luni, 9 Septembrie, 2019 - 10:03

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Japonia, partea de est a ţării, că, în conformitate cu informaţiile distribuite de Agenţia Meteorologică niponă, există riscul producerii de inundaţii şi alunecări de teren, din cauza ploilor torenţiale, în prefecturile Nagano, Kanagawa, Tokyo, Saitama, Chiba, Ibaraki, Tochigi, Fukushima şi Miyagi.

Vineri, 6 Septembrie, 2019 - 12:12
Ambasada României, 80% distrusă

Ministrul Afacerilor Externe Ramona Mănescu a declarat, vineri, că le-a cerut diplomaţilor români de la Kabul să se întoarcă în ţară, dar aceştia au refuzat.

Miercuri, 4 Septembrie, 2019 - 09:35

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei, pe calea aerului, că activitatea pe Aeroportul Loiu din Bilbao, în perioada 8-9 septembrie 2019, va fi afectată din cauza grevei personalului de la sol al companiei IBERIA. Se recomandă cetăţenilor români să consulte site-urile oficiale ale companiilor aeriene la care călătoresc pentru a se informa asupra stării zborurilor programate.

Miercuri, 4 Septembrie, 2019 - 08:53

În contextul atacului terorist care a avut loc în Kabul, Afganistan, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:

În cursul nopţii de 2 spre 3 septembrie 2019, în cadrul campusului în care îşi desfăşoară activitatea Ambasada României la Kabul a avut loc un atac terorist îndreptat împotriva cetăţenilor străini.

În urma atacului, un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a decedat, iar altul a fost grav rănit.

Vineri, 30 August, 2019 - 20:15

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Secretariatul General de Protecţie Civilă avertizează că se menţine riscul ridicat al incendiilor de vegetaţie (grad 4 din 5) pentru data de 31 august 2019, pe fondul temperaturilor ridicate şi a intensificărilor de vânt, în următoarele zone: Attica, Grecia Centrală, Argolida, Korinthia, Lakonia, Insula Evia, Insula Lesvos, Insula Chios, Insula Samos.

Joi, 29 August, 2019 - 08:27

Ministrul afacerilor externe, Ramona-Nicole Mănescu, va participa în perioada 29-30 august 2019 la reuniunea semestrială informală a miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale Uniunii Europene (Gymnich), găzduită la Helsinki de către Preşedinţia finlandeză a Consiliului UE.

Miercuri, 28 August, 2019 - 08:23

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei Agenţia Meteorologică de Stat locală - AEMET a emis o prognoză de fenomene meteorologice extreme ca urmare a faptului că, în vestul Peninsulei Iberice, s-a format o depresiune izolată de nivele înalte - DANA, care se va deplasa peste sudul peninsulei, iar, începând de miercuri, 28 august 2019, se va simţi şi în zona Balearelor.

Miercuri, 28 August, 2019 - 08:12

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei, utilizând transportul feroviar sau cel aerian, că, pe fondul grevelor anunţate de compania de căi ferate spaniolă Renfe şi de compania aeriană Ryanair, circulaţia feroviară şi zborurile ar putea fi afectate.

Joi, 22 August, 2019 - 18:00

Memorandumul semnat de către ambasadorul României la Washington şi ambasadorul SUA la Bucureşti, la 20 august, la Washington, recomandă "o evaluare riguroasă a furnizorilor pentru asigurarea deplină a securităţii implementării tehnologiei 5G", potrivit Ministerului Afacerilor Externe.

Sursa citată menționează că memorandumul "reprezintă o expresie a interesului comun al Guvernului României şi Guvernului SUA de a aprofunda Parteneriatul Strategic pe toate dimensiunile sale, inclusiv tehnologia 5G".

Miercuri, 21 August, 2019 - 08:49

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei, că, în Comunitatea Autonomă Andaluzia, provincia Malaga, pe fondul temperaturilor ridicate, în perioada 17 - 20 august 2019, au fost înregistrate mai multe incendii de vegetaţie, care se întind către zonele locuite.

Luni, 19 August, 2019 - 08:25

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau urmează să călătorească in insula Gran Canaria din Arhipelagul Canarias Spania că un incendiu de mari proporţii afectează zona centrală a acestei insule. Au fost afectate mai bine de 1700 de hectare de teren. Din 20 de mici comunităţi urbane au fost evacuate aproximativ 4000 de persoane.

Vineri, 16 August, 2019 - 14:44

Cu privire la situaţia cetăţenilor români aflaţi pe insula Samothraki, Republica Elenă, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:

În cea de-a doua parte a zilei de 15 august a.c., un număr de 6 cetăţeni români şi 2 autovehicule înmatriculate în România au fost transportate de pe insula Samothraki în portul Alexandroupoli la orele 17:05 respectiv 17:36.

Vineri, 16 August, 2019 - 09:07

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care intenţionează să revină, la data de 18 august 2019, în România, dinspre Republica Bulgaria, Republica Elenă sau Republica Turcia că există premisele ca, duminică, la punctul de frontieră Ruse, să se creeze coloane mari de autoturisme si autocare, fapt ce va duce la cresterea timpilor de asteptare.

Marţi, 13 August, 2019 - 09:11

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească pe teritoriul Regatului Spaniei cu privire la incendiul în zona muntoasă din centrul insulei spaniole Gran Canaria, pe care autorităţile l-au încadrat ca o calamitate de nivelul 2, conform procedurilor de intervenţie în caz de urgenţă.

Marţi, 13 August, 2019 - 09:10

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Franceză că, în perioada 24-26 august 2019, cu prilejul organizării Summit-ului G7 în localitatea Biarritz, autorităţile franceze au stabilit unele măsuri de restricţionare a circulaţiei rutiere, care va fi interzisă în centrul localităţii Biarritz, iar toate autovehiculele vor fi redirecţionate către autostrada A63, pe toată perioada menţionată.

Marţi, 13 August, 2019 - 09:08

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Turcia că, la data de 14 august 2019, va avea loc la Istanbul, pe stadionul Beşiktaş, Vodafone Park, Supercupa Europei la fotbal.

Marţi, 13 August, 2019 - 08:44

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Secretariatul General de Protecţie Civilă a actualizat zonele cu un risc ridicat de incendii de vegetaţie (grad 4 din 5), pentru data de 13 august 2019, pe fondul intensificarii vântului si a temperaturilor ridicate, pentru: Attica, Insula Evia, Korinthia, Argolida, Viotia, Insulele Sporade, Evros, Insula Limnos, Insula Skyros. 

Subscribe to Ministerul Afacerilor Externe