Vineri, 28 Iunie, 2019 - 14:19

Iridex Group Plastic anunță că stadiul lucrărilor pentru șantierele de reabilitate a amenajărilor de irigații de la Sinoe și Babadag se desfășoară corespunzător planurilor. Recent, pe data de 25 iunie a.c., a avut loc o vizită la fața locului a Ministrului Agriculturii, Petre Daea, alături de echipele Agențiilor Naționale de Îmbunătățiri Funciare - ANIF București,  ANIF Constanța și ANIF Tulcea.

Vineri, 10 Mai, 2019 - 13:08

Luni s-a semnat acordul pentru reducerea cotei de TVA de la 9% la 5% pentru produsele românești. Acordul a fost semnat la sediul Ministerului Agriculturii de către Asociaţia Bio România şi Federaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Asociaţia pentru Promovarea Alimentului Românesc.

Miercuri, 21 Noiembrie, 2018 - 17:33

​Preșcolarii și elevii din ciclul primar vor primi gratuit, la grădiniță și la școală, miere polifloră, în limita unei cantități de 350 grame lunar, prevede un proiect de lege adoptat miercuri de Camera Deputaților și care urmează să meargă la promulgare. 

Mierea va fi verificată de autorități periodic. Banii pentru program vor fi asigurați de Ministerul Agriculturii. 

Proiectul de lege inițiat de PSD a trecut cu 189 voturi "pentru", 2 "împotrivă" și 75 abțineri (PNL și USR).

O lege similară a existat și până în 2015, când a fost suspendată, din lipsa finanțării.

Miercuri, 21 Noiembrie, 2018 - 10:35

În jur de 1000 de participanți din 53 de țări și peste 75 de speakeri sunt aşteptaţi la Chișinău, în zilele de 27-29 noiembrie, la cel mai important eveniment economic al anului, Moldova Business Week 2018. Cea de-a cincea ediție a „Săptămânii Afacerilor”, organizată de Agenția de Investiții, sub egida Guvernului Republicii Moldova, își propune să stabilească noi relații comerciale, durabile și transparente cu parteneri din întreaga lume. 

Marţi, 30 Octombrie, 2018 - 09:17

Agricultura românească scrie istorie în 2018. Business-ul cu grâu și porumb, la cote record
România înregistrează, în acest an, cel mai bun rezultat agricol din istorie. Producția record de grâu și porumb plasează cifra de afaceri din agricultură aproape de nivelul de 8 miliarde de euro, afirmă experții de la KeysFin, într-o analiză privind evoluția business-ului din acest sector.

Joi, 13 Septembrie, 2018 - 15:07

Ministerul Agriculturii vrea să instituie o schemă de ajutor de stat de 80 milioane euro pentru compensarea pagubelor cauzate de pesta porcină africană în gospodăriile populaţiei, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă publicat pe site-ul ministerului.

Miercuri, 29 August, 2018 - 14:30

Ministrul Agriculturii, Petre Daea și secretarul de stat, Raed Arafat, vor avea, de la ora 15.30 o conferință de presă în care vor anunța ultimele măsuri luate în privința epidemiei de pestă porcină.

”Miercuri, 29 august 2018, începând cu ora 15.30, la sediul Ministerului Afacerilor Interne va avea loc o conferință de presă având ca temă măsurile referitoare la epidemia de pestă porcină dispuse de către Centrul Național de Combatere a Bolilor din cadrul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.”, arată un comunicat al Ministerului Agriculturii.

Joi, 17 Mai, 2018 - 15:30

Canalul Siret-Bărăgan nu este un obiectiv inclus în planul naţional de irigaţii, deoarece pentru finalizarea lui ar fi nevoie de circa 5,5 miliarde de euro, însă ideea nu a fost abandonată, a declarat, joi, ministrul Agriculturii, Petre Daea, într-o conferinţă de profil.

Miercuri, 2 Mai, 2018 - 17:39

La invitația ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre DAEA, în  perioada 2-3 mai 2018, ministrul croat al Agriculturii, Tomislav TOLUŠIĆ, efectuează o vizită de lucru în România. Din delegația croată fac parte secretarul de stat Marija VUCKOVIC și directorul general al Agenției de Plăți pentru Agricultură, Pescuit și Dezvoltare Rurală, Matilda COPIC.

Petre Daea, foto AMOS News
Miercuri, 28 Februarie, 2018 - 18:15
Cu referire la situația meteo: „E rău ca să fie bine!”. Deocamdată

La concurență cu bilanțul DNA, Agricultura și-a făcut cunoscute cele mai importante obiective ale anului în curs. Nu întâmplător ministrul Daea a ales ziua în care debutează înscrierile pentru cererile de acordare a subvențiilor acordate fermierilor - acțiune în derularea căreia ministrul a obținut un succes remarcabil prin achitarea la timp - în premieră - sumele datorate, în condițiile în care acestea  au fost superioare cu un miliard de euro față de anul precedent.

Marţi, 27 Februarie, 2018 - 12:21

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Dumitru Botănoiu, a participat la cea de-a 55-a ediţie a Salonului Internaţional pentru Agricultură (SIA), ca urmare a invitaţiei ministrului Agriculturii şi Alimentaţiei Publice din Republica Franceză, domnul Stephane Travert.

Subscribe to Ministerul Agriculturii