Luni, 17 Februarie, 2020 - 14:45

Proprietarii de pământuri, dar și agricultorii care lucrează terenuri în arenda ar putea avea obligații noi. Pe lângă curățarea și întreținerea suprafețelor vor trebui să protejeze solurile și să ia măsuri în situația în care acestea sunt degradate. În caz contrar, vor risca amenzi usturătoare. Parlamentarii au pregătit o lege pentru protecția solurilor.

Experții au avertizat că mai puțin de o treime din terenul arabil al țării mai este foarte roditor.

Joi, 10 Octombrie, 2019 - 11:27

Ministerul Agriculturii vrea să dea fermierilor 284,97 milioane lei (60 milioane euro), în 2020, drept ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a produsului tomate în spaţii protejate.

"Resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis prevăzute de prezenta hotărâre sunt în sumă de maximum 284,97 milioane lei, reprezentând echivalentul în lei al sumei de maximum 60 milioane euro, şi se asigură (...) din bugetul repartizat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale", arată un proiect de Hotărâre publicat pe site-ul ministerului.

Miercuri, 9 Octombrie, 2019 - 15:38

Graniţa ţării este înconjurată la ora actuală de patru rânduri de tractoare, dacă vorbim de saltul făcut din 1989 şi până în prezent în ceea ce priveşte dotarea agriculturii României cu maşini şi tractoare agricole, a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, la Forumul Fermierilor.

Vineri, 9 August, 2019 - 10:15

În Ședința din 5 august 2019 Guvernul a aprobat printr-o Ordonanță de urgență modificarea OUG 34/2000 privind produsele agroalimentare ecologice.

Amendamentele propuse în actul normativ nu presupun costuri suplimentare și vizează următoarele aspecte: 

- utilizarea seminţelor, a materialului de înmulțire vegetativ și a răsadurilor care nu provin din agricultura ecologică se va face numai cu autorizarea organismelor de control, conform reglementărilor Comisiei Europene privind producția ecologică, etichetarea și controlul produselor ecologice;

Vineri, 12 Iulie, 2019 - 12:56

Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a inițiat în data de 10 iulie 2019, la sediul MADR, o întâlnire de lucru cu reprezentanții liceelor agricole. La reuniune au mai participat subsecretarul de stat, Maricel Floricel Dima, secretarul general adjunct, George Sava, directorul general al direcției Generale de Politici Agricole, Elena Tatomir, precum și experți din cadrul direcțiilor de specialitate ale MADR. 

Vineri, 31 Mai, 2019 - 10:14

În contextul exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, oficialii europeni prezenți la București vor efectua în intervalul 2-3 iunie vizite în teren pentru a vedea investiții importante din domeniul agricol, iar reuniunea informală propriu-zisă a miniștrilor Agriculturii și Pescuitului din statele membre ale Uniunii Europene (Consiliul informal al miniștrilor Agriculturii și Pescuitului) se va desfășura în data de 4 iunie.

Miercuri, 8 Mai, 2019 - 09:50

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a vizitat zonele afectate de codul roșu de furtună din județele Ialomița și Călărași, unde meteorologii anunțau grindină și vânt cu „aspect tornadic” şi a explicat de ce nu au fost trase rachete antigrindină în zonă.

Miercuri, 8 Mai, 2019 - 09:42

'Începând cu data de 1 aprilie 2019 se află în derulare sesiunea de depunere a cererilor de finanţare pentru submăsura 17.1 - Prime de asigurare a culturilor, a animalelor şi a plantelor din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, cu scopul de a încuraja fermierii să îli asigure culturile împotriva fenomenelor climatice nefavorabile, cum ar fi: inundaţii, secetă, grindină, îngheţ, ploi torenţiale, tornade, furtuni, etc.

Miercuri, 27 Martie, 2019 - 19:40

Avertismentul vine de la Ministerul Agriculturii și de la Protecția Consumatorilor: Mare atenție la produsele de patiserie. Sunt pline de grăsimi hidrogenate. Asta în ciuda faptului că la raft, pe etichete scrie că au în compoziție brânză, telemea, cașcaval sau unt. 

De la începutul anului inspectorii celor două instituții au controlat peste șapte sute de patiserii, cofetării, pizzerii, restaurante și fast food-uri.

În 40% dintre acestea au descoperit că preparatele din lapte au fost înlocuite cu specialități obținute din grăsimi hidrogenate, iar consumatorii, păcăliți.

Vineri, 22 Martie, 2019 - 13:47

În data de 21 martie a.c., a avut loc o întâlnire de lucru între reprezentanţii Ministerului Agriculturii Rurale (MADR) si cei ai Fondului European de Investiţii (FEI), sub coordonarea secretarului de stat Teodora Gabriela GHENIU. MADR şi FEI au semnat' Acordul de finanţare pentru implementarea instrumentului financiar' în noiembrie 2017. 

Subscribe to Ministerul Agriculturii Rurale (MADR)