Luni, 21 Septembrie, 2020 - 17:00

Apicultorii vor primi, începând de marţi, ajutorul de minimis de 25 de lei pe familia de albine, conturile Direcţiilor agricole fiind alimentate cu sumele necesare, a anunţat, luni, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

"MADR anunţă că Direcţiile Agricole Judeţene (DAJ) pot începe de marţi - 22 septembrie plata ajutorului de minimis către apicultori. În cursul zilei de luni, 21 septembrie 2020, conturile DAJ au fost alimentate cu sumele necesare, iar pasul următor este plata către beneficiarii acestei scheme de ajutor", precizează instituţia.

Marţi, 26 Mai, 2020 - 12:21

Fiecare fermier care a suferit pierderi din cauza secetei va primi o sumă forfetară, iar schema de despăgubire va fi notificată la Comisia Europeană, a declarat, marţi, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), Emil Dumitru.

Joi, 23 Aprilie, 2020 - 18:03

Agricultorii care cultivă legume în spaţii protejate vor primi anul acesta o sumă dublă, aproximativ 5.000 de euro la hectar, majorarea plafonului pentru sprijinul cuplat fiind permisă de Comisia Europeană, a anunţat, joi, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, într-o conferinţă de presă.

Luni, 13 Aprilie, 2020 - 19:00

Producătorii agricoli se pot deplasa la muncă în ferme şi în câmp şi este, de asemenea, permisă deplasarea producătorilor care îşi comercializează produsele, a declarat, luni, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, într-un mesaj video Facebook.

Acesta a subliniat că este permisă deplasarea producătorilor agricoli pe câmp, pentru activitate agricolă, ca şi către locurile de comercializare.

Miercuri, 12 Februarie, 2020 - 16:18

“Programul tomata” continuă şi în acest an, dar cu unele modificări. Ca să se asigure că roşiile care vor ajunge pe mesele românilor sunt sănătoase, Ministerul Agriculturii vrea să ştie ce cantitate de tratamente pentru protecţia plantelor folosesc producătorii. În plus, beneficiarii programului nu vor mai putea vinde legumele după 31 mai.

Momentan, oficialii de la Agricultură au bani doar pentru producţia de roşii din primăvară, apoi soarta programului va fi decisă la rectificarea bugetară.

Vineri, 1 Noiembrie, 2019 - 16:45

Preţul de achiziţie al cărnii de porc, materia primă de bază pentru fabricarea Salamului de Sibiu, a crescut faţă de anul trecut cu 15%, însă la raft preţul produsului a înregistrat un avans de sub 10%, a declarat, vineri, Carmen Gavrilescu, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Salam de Sibiu (APSS) într-o conferinţă de presă susţinută la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Joi, 10 Octombrie, 2019 - 11:10

Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a deschis în data de 9 octombrie 2019 lucrările ”Forumului agricultorilor – bilanț și perspective”, eveniment desfășurat la Romexpo, în contextul Zilei Naționale a Produsului Agroalimentar Românesc. Manifestarea a avut loc în prezența premierului Viorica Dăncilă și a mai multor membri ai Cabinetului, precum și a numeroase oficialități, reunind membri ai corpului diplomatic din cadrul ambasadelor, reprezentanți ai băncilor comerciale, instituții de învățământ, autorități din domeniul cercetării, reprezentanți ai mass-media.

Marţi, 24 Septembrie, 2019 - 18:40

​Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale (MADR) anunță ca elevii vor primi lunar câte un borcan cu miere începând cu anul 2020. Anunțul a fost făcut de Daniel Botanoiu, secretar de stat în MADR, potrivit portalinvatamant.ro.

Marţi, 27 August, 2019 - 14:03

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) informează că producătorii autohtoni prezenţi în toate pieţele agroalimentare oferă în această perioadă legume si fructe proaspete, în gamă diversificată, de calitate şi în cantitate suficientă. 

Marţi, 12 Martie, 2019 - 13:05
Fermierii trebuie să se organizeze și să-și realizeze sistemele de irigatii proprii

Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, s-a deplasat luni, 11 martie 2019, în județul Dolj, pentru a analiza stadiul lucrărilor la obiectivul de investiții ”Reabilitarea amenajării de irigații Nadeia-Măceșu”, o investiție în valoare de 21.764.052,55 lei.   

Alături de ministrul Petre Daea au participat la acțiune directorul general al Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, Florin Barbu, precum și autoritățile locale și fermieri din județul Dolj.

Joi, 28 Februarie, 2019 - 20:00

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat joi, în timpul unei vizite efectuate în judeţul Iaşi, că liceele agricole vor intra şi sub tutela organizatorică a Ministerului Agriculturii.

Vineri, 22 Februarie, 2019 - 12:28

Ambasadorii statelor membre UE au aprobat vineri acordul la care s-a ajuns în 13 februarie între reprezentanţii preşedinţiei şi ai Parlamentului European cu privire la un nou set de norme referitoare la conservarea resurselor piscicole şi protecţia ecosistemelor marine, se arată într-un comunicat al Consiliului UE.

UE îşi modernizează normele care reglementează modul, locul şi perioada în care pescarii pot pescui, aşa-numitele măsuri tehnice.

Joi, 21 Februarie, 2019 - 12:10

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a deschis oficial în data de 20 februarie 2019 primul eveniment de promovare a celor mai noi măsuri de finanţare din cadrul Programului Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime (POPAM).

Marţi, 11 Decembrie, 2018 - 13:16

Luni, 10 decembrie 2018, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre DAEA, a inițiat, la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), o întâlnire de lucru în cadrul căreia au fost prezentate prioritățile privind Președinția română a Consiliului Uniunii Europene din primele șase luni ale anului 2019. 

Joi, 22 Noiembrie, 2018 - 12:41

Pachetul de legi privind finanțarea investițiilor în zona montană, elaborat de Grupul Parlamentar al PSD și susținut de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), a fost adoptat miercuri, 21 noiembrie, de Camera Deputaților, în calitate de for decizional. Astfel, cinci Programe, cu finanțare asigurată de MADR, așteaptă startul pentru a fi aplicate și a aduce beneficii importante românilor care locuiesc în zona montană, respectiv peste 3 milioane de cetățeni, adică puțin peste 15% din populația României. 

Miercuri, 21 Noiembrie, 2018 - 13:19
Printr-o expoziție de produse tradiționale și o recepție

În data de 19 noiembrie 2018, Petre DAEA, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a participat la reuniunea Consiliului Uniunii Europene (Agricultură şi Pescuit), ce a avut loc în Belgia, la Bruxelles.

Printre subiectele aflate pe agenda Reuniunii Consiliului s-a aflat Pachetul de reformă a Politicii Agricole Comune post-2020 (PAC), respectiv Regulamentul privind finanţarea, gestionarea şi monitorizarea PAC, precum şi Regulamentul privind organizarea comună a pieţelor (OCP) produselor agricole. 

Recepţie dedicată produselor româneşti, organizată la Bruxelles

Miercuri, 21 Noiembrie, 2018 - 13:17

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, legea privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru preşcolari şi elevii din clasele I-IV din învăţământul de stat şi confesional. Costurile vor fi suportate de bugetul Ministerului Agriculturii.

Luni, 12 Noiembrie, 2018 - 14:14

În perioada 17 octombrie - 07 noiembrie 2018, Alianţa Industriei Seminţelor din România împreună cu Institutul de Stat pentru Testarea şi Înregistrarea Soiurilor, Laboratorul central pentru Calitatea Seminţelor şi a Materialului Săditor şi Inspectoratele Teritoriale pentru Calitatea Seminţelor şi a Materialului Săditor din Mureş, Botoşani şi Slatina au organizat trei evenimente cu tema "Ziua seminţelor certificate".

Joi, 1 Noiembrie, 2018 - 11:50

În cursul acestei săptămâni, la sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), s-a desfăşurat o reuniune de lucru între reprezentanţii MADR şi cei ai Ministerului Apelor şi Pădurilor. 

Scopul întâlnirii a fost analiza şi revizuirea principalelor articole din ordonanţa de urgenţă în vederea promovării proiectului pentru adoptarea unor măsuri privind obiectivul de investiţii' Canalul magistral Siret-Bărăgan'. 

Miercuri, 31 Octombrie, 2018 - 10:25

Cu ocazia desfăşurării târgului INDAGRA 2018, o echipă a FIDA - Fondul Internaţional pentru Dezvoltare Agricolă - realizează o vizită oficială în România. Vizita a început în data de 30 octombrie 2018, când secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu i-a primit pe oficialii de la FIDA, la sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Alături de secretarul de stat, la întâlnire au participat secretarul general adjunct Lucian Dumitru, precum şi directori ai direcţiilor de specialitate din cadrul MADR. 

Luni, 29 Octombrie, 2018 - 12:37

Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu s-a întâlnit în data de 24 octombrie 2018, la sediul MADR, cu reprezentanții asociațiilor și federațiilor crescătorilor de ovine, precum și cu exponenții societăților care realizează export de carne și animale vii din specia ovină. De asemenea, au participat reprezentanți ai direcțiilor de specialitate din cadrul MADR.

Secretarul de stat a prezentat rezultatele vizitei efectuate de delegația oficială a României, condusă de premierul Viorica Dăncilă, din perioada 15-21 octombrie în Turcia, Dubai, Abu-Dhabi și Kuweit. 

Marţi, 23 Octombrie, 2018 - 14:03

Temperaturile înregistrate în această perioadă favorizează dezvoltarea organismelor dăunătoare specifice culturii de legume în spaţii protejate. Autoritatea Naţională Fitosanitară recomandă fermierilor monitorizarea atentă a culturii în scopul aplicării la timp a tratamentelor fitosanitare. Măsura se recomandă pentru a creşte randamentul producţiilor preconizate a fi obţinute, mai cu seamă că producătorii de tomate în spaţii protejate, beneficiari ai schemei de ajutor de minimis prevăzută în Programul de Guvernare, trebuie să obţină o producţie de minimum 2 kg de tomate / mp.

Marţi, 2 Octombrie, 2018 - 11:00

Alexandru Potor, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a participat în data de 01 octombrie 2018, la Amara la cea de a 4-a Conferință Regională PNDR–Regiunea Sud-Muntenia dedicată dezbaterii subiectelor privind implementarea eficientă a Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

Joi, 21 Iunie, 2018 - 16:33

Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, va fi prezent sâmbătă, 23 iunie 2018, la Slatina pentru a participa la caravana națională de informare și promovare, „Alege oaia!”.

Evenimentul este organizat de către Direcția pentru Agricultură Județeană Olt în parteneriat cu Primăria Municipiului Slatina, Consiliul Județean Olt, Asociația „Țara Loviștei” și Asociația  Crescătorilor de Animale „Slătioara”.

Miercuri, 13 Iunie, 2018 - 12:33

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) anunţă că până la data de 8 iunie 2018, un număr de 3.353 beneficiari ai programului de tomate cultivate în spaţii protejate din ciclul I au fost plătiţi cu suma de 46.264.358,70 lei. Cei mai mulţi cultivatori provin din judeţele Olt (2000), Giurgiu (500), Teleorman (315) şi Brăila (200). În primul ciclu din acest an s-au înscris 13.861 cultivatori de roşii. 

Miercuri, 13 Iunie, 2018 - 10:36

În data de 11 iunie 2018, la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a avut loc deschiderea atelierului de lucru cu experții statelor membre privind ”Proteinele vegetale - practici agronomice și beneficii ecologice", organizat la propunerea reprezentanților Direcției Generale Agricultură și Dezvoltare Rurală din cadrul Comisiei Europene. Atelierul de lucru se desfășoară în perioada 11.06 – 13.06.2018 și prevede o sesiune plenară (11 iunie 2018), trei grupuri de lucru și concluzii (12 iunie 2018) precum și o vizită în teren în județul Călărași (13 iunie 2018).

Vineri, 18 Mai, 2018 - 14:45

Programele anterioare de încurajare a consumului de fructe şi legume în şcoli, respectiv de distribuire a laptelui în şcoli, se unifică în "Programul pentru Şcoli", sub aceleaşi reguli şi principii de implementare, începând cu anul şcolar 2017 - 2018, a anunţat, vineri, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), într-un comunicat de presă.

Luni, 14 Mai, 2018 - 13:35

Primele tomate ale producătorilor agricoli autohtoni înscrişi în programul de sprijin guvernamental au apărut în pieţele agroalimentare din municipiul Bucureşti. Consumatorii se pot aproviziona cu tomate româneşti preferate pentru calităţile lor gustative, obţinute pe sol prin metode convenţionale, fertilizate cu îngrăşământ natural şi, bineînţeles, proaspete.

Marţi, 8 Mai, 2018 - 19:03

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), prin Autoritatea Națională Fitosanitară (ANF), în urma efectuării controalelor oficiale privind respectarea exigențelor fitosanitare, a depistat prezența bacteriei Xylophilus ampelinus. Acesta este un organism de carantină și a fost depistat pe plantele de viță-de-vie originare din Italia.

Subscribe to Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR)