Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 11:16

Ministerul Apărării Naţionale, în parteneriat cu Federaţia Română de Fotbal, organizează joi și vineri, 18 și 19 octombrie, începând cu ora 09.00, turneul militar de fotbal „Împreună pentru România – Centenar”, la Centrul Turistic pentru Agrement și Sport din Craiova (fost stadion „Aripile”).

Vineri, 28 Septembrie, 2018 - 17:47

Luni, 1 octombrie, în instituţiile militare de învăţământ superior vor avea loc festivităţi de deschidere a anului universitar, la care alături de studenţi, cursanţi şi membri de familie ai acestora, vor fi prezenţi reprezentanţi ai conducerii Ministerului Apărării Naţionale, Statului Major al Apărării și categoriilor de forțe ale armatei, personalul didactic, oficialităţi ale administraţiei publice locale, cadre militare în activitate şi în rezervă.

Activităţile sunt programate după cum urmează:

Joi, 27 Septembrie, 2018 - 16:06

Secretarul de stat şi şef al Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieții personalului, Nicolae Nasta, s-a întâlnit joi, 27 octombrie, la sediul Ministerului Apărării Naționale, cu reprezentanți ai structurilor asociative ale personalului militar în rezervă și în retragere.

Miercuri, 19 Septembrie, 2018 - 17:17

În zilele de 18 și 19 septembrie, la sediul Ministerului Apărării Naţionale şi la Palatul Cercului Militar Naţional din Bucureşti s-a desfăşurat Conferinţa anuală de coordonare a Iniţiativei consolidate de instruire întrunită (Combined Joint Enhanced Training - CJET), subsumată prezenţei aliate înaintate adaptate în regiunea Mării Negre (tFP).

Vineri, 14 Septembrie, 2018 - 11:07

Militari ai Armatei României participă sâmbătă, 15 septembrie, la „AeroNautic Show Lacul Morii 2018", care se va desfăşura, între orele 10.00-19.00, în Parcul Crângaşi şi pe Lacul Morii din Bucureşti.

În zona destinată expoziţiei statice din parcul Crângaşi, publicul va putea urmări spectacole susţinute de Muzica Militară a Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” şi de Ansamblul Artistic al Armatei. 

Miercuri, 12 Septembrie, 2018 - 17:21

Ministerul Apărării Naționale organizează, între 14 și 16 septembrie, la Bușteni, județul Prahova, o serie de manifestări dedicate comemorării Primului Război Mondial, a celebrării Marii Uniri şi a împlinirii a 90 de ani de la inaugurarea Crucii Eroilor Neamului de pe Vârful Caraiman.

Luni, 3 Septembrie, 2018 - 13:01

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, împreună cu secretarul de stat Mircea Dușa și cu șeful Statului Major al Apărării, Nicolae Ciucă, a avut luni, 3 septembrie, la sediul M.Ap.N., o întâlnire cu directorul executiv al Agenţiei Europene de Dezvoltare (EDA), Jorge Domecq, aflat în vizită în România.
Subiectul principal al discuţiilor a fost dezvoltarea dialogului cu EDA în contextul eforturilor privind preluarea şi exercitarea de către țara noastră a mandatului la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

Miercuri, 1 August, 2018 - 10:33

Ministerul Apărării Naționale și asocierea de firme STRABAG S.R.L. (lider) &  LEVIATAN DESIGN S.R.L. au semnat miercuri, 1 august, la sediul Direcției Domenii și Infrastructuri a M.Ap.N., contractul de execuție a lucrărilor de infrastructură necesare funcționării Colegiului Național Militar “Tudor Vladimirescu”, din municipiul Craiova, județul Dolj. 

Vineri, 27 Iulie, 2018 - 09:18

Cele două aeronave – una de tip C-27 J Spartan, configurată pentru stingerea incendiilor, și un C-130 Hercules, pentru sprijin logistic, intervin de miercuri, 25 iulie, în sprijinul forțelor de intervenție în zona Attica, din Grecia, devastată de incendiile manifestate în ultimele zile. Aeronavele sunt deservite de aproximativ 20 de militari - piloți, personal navigant și personal auxiliar.
 

Joi, 26 Iulie, 2018 - 16:33

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Mircea Dușa, șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, şi viceamiralul Colin Kilrain, comandantul Comandamentului NATO pentru operații speciale, au avut o întâlnire joi, 26 iulie, la sediul Ministerului Apărării Naționale.

Joi, 28 Iunie, 2018 - 17:40

Miercuri, 27 iunie, colegiile naționale militare au publicat rezultatele preliminare ale admiterii în anul de învăţământ 2018-2019, cele finale urmând a fi date publicității vineri, 29 iunie, după confirmarea locurilor de către candidații declarați admiși. La nivel naţional au fost admişi 600 elevi, dintre care 223 fete. Cea mai mare notă obținută la admitere a fost 9,97 pentru băieți și 9,99 pentru fete.

Luni, 25 Iunie, 2018 - 13:57

Ziua Drapelului Naţional, 26 iunie, va fi sărbătorită printr-o ceremonie publică organizată de Ministerul Apărării Naţionale, Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti şi Primăria Capitalei, în Piaţa Tricolorului din Bucureşti, situată în faţa Palatului Cercului Militar Naţional.
Culorile roşu, galben şi albastru au fost utilizate din vechime de români ca simbol. Aceste culori se regăsesc pe diplomele emise de Mihai Viteazul, pe scuturi şi pe lambrechinii stemelor, în canafii şi în picturile de pe pânza drapelului revoluţiei de la 1821 a lui Tudor Vladimirescu.

Miercuri, 13 Iunie, 2018 - 18:05

Militarul dispărut duminică, 10 iunie, în zona plajei Corbu, județul Constanța, a fost identificat miercuri, 13 iunie, după ce trupul neînsuflețit a fost adus de valuri pe plaja din dreptul localității Vadu, la nord de Capu Midia.

Caporalul clasa a III-a Petru Cosma făcea parte dintr-un detașament al Batalionului 55 Apărare Antiaeriană „Someş” din Dej, dislocat în perioada 4-15 iunie la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia, pentru activități de instruire cu trageri de luptă.

Marţi, 5 Iunie, 2018 - 20:00

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, va fi prezent miercuri, 6 iunie, în localitatea Nea Peramos Attica, Republica Elenă, cu ocazia Zilei Distinșilor Vizitatori organizată în cadrul Exercițiului multinațional SALAMIS STORM (SALSTO) –18.

Pe timpul vizitei, ministrul apărării va fi însoțit de șeful Statului Major al Apărării, general Nicolae Ciucă.

SALSTO-18 este un exercițiu multinațional de antrenament care se desfășoară în perioada 31 mai – 9 iunie, și la care participă militari din forțele pentru operații speciale din Bulgaria, Grecia, România și Serbia.

Marţi, 5 Iunie, 2018 - 16:39

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, salută aprobarea, exprimată în unanimitate marți, 6 iunie, de către Comisiile reunite de apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaţilor și Senat a celor două solicitări transmise Birourilor Permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor cu privire la inițierea de către MApN a procedurilor  de  atribuire  a contractelor de achiziție a platformelor de transport auto, multifuncționale - pe roți, prevăzute în prima etapă a programului de înzestrare, precum și a contractului necesar derulării activităților de modernizare a aerona

Miercuri, 30 Mai, 2018 - 11:59

Şi anul acesta, Ministerul Apărării Naționale organizează o serie de manifestări dedicate Zilei internaționale a copiilor.

Astfel,  joi, 31 mai, începând cu ora 10.00, pentru copiii personalului armatei decedat sau rănit în urma participării la acțiuni militare în teatrele de operații sau acțiuni militare interne, va avea loc evenimentul special Mândru de părinții mei, la Divertiland Playland, din Capitală. 

Joi, 24 Mai, 2018 - 16:00

Spectacolul „O mică istorie a României mari”, susținut de Trupa de teatru pentru copii și tineret „Tudor Mușatescu”, a fost prezentat joi, 24 mai, în Aula Ministerului Apărării Naționale.

Luni, 21 Mai, 2018 - 13:15

Ministerul Apărării Naţionale a prelungit perioada de recrutare şi selecţie a rezerviştilor voluntari pentru anul 2018. Astfel, termenul limită pentru depunerea dosarelor va fi la 22 iunie, față de 8 iunie, cum era până în prezent.

Vineri, 18 Mai, 2018 - 18:24

Ministerul Apărării Naționale va lua parte la cea de-a XIV-a ediție a conceptului european ”Noaptea Muzeelor”, care se va desfășura sâmbătă, 19 mai.

Miercuri, 16 Mai, 2018 - 16:17

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, salută împlinirea a 25 de ani de parteneriat cu Garda Națională a armatei americane, aniversare ce va fi marcată în cadrul unei ceremonii ce va avea loc joi, 17 mai, la Washington, în Statele Unite ale Americii.

***

Cooperarea dintre Armata României și Garda Națională a Statului Alabama (ALNG) se desfășoară în cadrul Programului de Parteneriat Statal (SPP).

Luni, 14 Mai, 2018 - 20:00

Aflat în vizită oficială în Republica Elenă, ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a avut luni, 14 mai, o întrevedere cu Konstantinos Douzinas, preşedintele Comitetului permanent pentru apărare şi afaceri externe din cadrul Parlamentului elen.

Pe timpul discuţiilor a fost apreciat nivelul foarte bun al relaţiilor dintre cele
două ţări, oficialii exprimând intenţia intensificării cooperării atât în plan
bilateral, cât şi regional. În context, a fost reliefat nivelul înalt al cooperării
bilaterale în domeniul apărării.

Miercuri, 9 Mai, 2018 - 18:25

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, va efectua o vizită de lucru în Turcia, în perioada 9 - 11 mai, la invitaţia omologului turc.

În cadrul întrevederii care va avea loc între șefii celor două armate, vor fi discutate subiecte referitoare la posibilitățile de dezvoltare ale cooperării militare bilaterale și implicarea celor două state în cadrul inițiativelor și proiectelor de întărire a securității regionale.

Miercuri, 9 Mai, 2018 - 17:48

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, va participa joi, 10 mai, începând cu ora 12.00, la sediul Academiei Tehnice Militare, la Ceremonia de acordare a denumirii onorifice „Ferdinand I” acestei prestigioase instituții.

* * *

Ceremonia are loc în contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, cu ocazia Zilei Regalităţii şi în apropierea împlinirii, de către Academia Tehnică Militară,  a 69 de ani de existenţă neîntreruptă a învăţământului politehnic militar.

Joi, 3 Mai, 2018 - 09:35

Admiterea în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne şi ale Ministerului Apărării Naţionale care pregătesc personal pentru nevoile Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă - sesiunea 2018

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Şerban Cantacuzino" al judeţului Prahova recrutează candidaţi pentru concursul de admitere în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Apărării Naţionale, sesiunea 2018.

Miercuri, 2 Mai, 2018 - 19:36

Ministerul Apărării Naționale a elaborat un proiect de lege care ar urma să modifice Legea 270 / 2015 privind Statutul rezerviştilor voluntari.

Potrivit documentelor postate de MApN pe Internet, proiectul de lege este menit să crească interesul românilor pentru a deveni rezerviști voluntari.

Până acum, în perioadele în care nu participau la misiuni, aceștia erau plătiți cu zece la sută din solda de funcţie sau solda de grad a militarilor în activitate.

Proiectul de lege majorează această remunerație la 30 la sută din solda militarilor în activitate.

Vineri, 27 Aprilie, 2018 - 16:18

Secretarul de stat Mircea Dușa și șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, au luat parte vineri, 27 aprilie, în Baza aeriană Mihail Kogălniceanu, la Ceremonia de certificare a detașamentului Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii, care va executa misiuni de poliție aeriană întărită în flancul estic al NATO.

Vineri, 27 Aprilie, 2018 - 12:38

Ministerul Apărării Naționale a dat startul înscrierilor online pentru a treia ediţie a Crosului dedicat  veteranilor de război „VeteRUN” - CENTENAR, organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului București și Clubul Sportiv Municipal București, eveniment special care va avea loc duminică, 6 mai, începând cu ora 10.00.

Detalii privind regulamentul crosului, modalitatea de înscriere, traseul, premiile acordate, precum şi programul complet al evenimentului pot fi obţinute accesând site-ul http://veterun.armataromaniei.ro.

Joi, 26 Aprilie, 2018 - 11:18

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Mircea Duşa, şi omologul său din Republica Moldova, Dumitru Mînzărari, au semnat miercuri, 25 aprilie, ,,Planul bilateral de cooperare între Ministerul Apărării Naționale din România şi Ministerul Apărării din Republica Moldova pentru anul 2018”.

Miercuri, 25 Aprilie, 2018 - 15:55

Ministerul Apărării Naţionale organizează, în aceste zile, în toate marile garnizoane din ţară, o serie de manifestări dedicate Zilei Veteranilor de Război.

În București, activitățile vor avea loc după următorul program:

 

  • joi, 26 aprilie,
    • de la ora 10.00, Adunare Solemnă a veteranilor de război la Palatul Cercului Militar Național;

 

Miercuri, 25 Aprilie, 2018 - 10:27

Direcţia informare şi relaţii publice a Ministerului Apărării Naţionale, cu sprijinul Statului Major al Forţelor Navale şi al Statului Major al Forţelor Aeriene, organizează, în perioada 18 - 23 iunie, cea de-a XV-a ediţie a "Cursului pentru jurnaliştii care transmit din zone de conflict".

Subscribe to Ministerul Apararii Nationale