Joi, 13 Decembrie, 2018 - 11:46

Ministerul Apărării Naţionale organizează vineri, 14 decembrie, între orele 10.00 și 14.00, la SANTA CLAUS KINGDOM de la ROMEXPO (Pavilion C1), evenimentul special „Crăciunul se petrece în marea familie a Armatei României”. 

Astfel, copiii militarilor decedați sau răniți în acțiuni militare se vor distra pe pista de karting și pe peretele de escaladă, la bungee dome, wipe out, jocuri gonflabile și fusball, piscina cu bile, vor participa la curse cu obstacole, vor juca air hockey, biliard și ping pong.

Marţi, 4 Decembrie, 2018 - 13:51

Ministrul Apărării, Gabriel Beniamin Leş, a declarat, marţi, că ”este foarte posibil” ca la următoarea şedinţă CSAT, de pe 11 decembrie, să prezinte o informare referitoare la incidentul dintre Rusia şi Ucraina din Marea Azov.

Joi, 29 Noiembrie, 2018 - 16:00

Aproximativ 4.000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Protecție și Pază și Administrația Națională a Penitenciarelor, cu peste 200 de mijloace tehnice și circa 50 de aeronave, între care și aproximativ 500 de militari din mai multe ţări aliate sau partenere, vor participa sâmbătă, 1 Decembrie, începând cu ora 10.00, la Parada Militară Națională organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti.

Joi, 29 Noiembrie, 2018 - 13:25

Sâmbătă 01 decembrie 2018, de Ziua Naţională a României, jandarmii din Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Timiş, vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică la toate manifestările cu public numeros dedicate sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, organizate în municipiul Timişoara, cât şi în judeţul Timiş.
Pentru prevenirea producerii unor evenimente nedorite, facem următoarele recomandări:
- participanţii la manifestările comemorative şi cultural artistice, să respecte indicaţiile jandarmilor şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;

Joi, 29 Noiembrie, 2018 - 13:11
de Ziua Naţională a României - 1 Decembrie

Aproximativ 4.000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Protecție și Pază și Administrația Națională a Penitenciarelor, cu peste 200 de mijloace tehnice și circa 50 de aeronave, între care și aproximativ 500 de militari din mai multe ţări aliate sau partenere, vor participa sâmbătă, 1 Decembrie, începând cu ora 10.00, la Parada Militară Națională organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti.

Vineri, 23 Noiembrie, 2018 - 11:20

Update: Plutonierul Orosz Alexandru și-a pierdut viața la Alba Iulia 

Plutonierul Orosz Alexandru, mecanic conductor la Complexul antiaerian Gepard din cadrul Batalionului 3 Apărare Antiaeriană “POTAISSA”, și-a pierdut viața astăzi, 23 noiembrie, în gara din Alba Iulia.

Militarul, care debarca tehnica militară ce urmează să participe la Ceremonia militară de  1 Decembrie, s-a electrocutat de la rețeaua de înaltă tensiune a căii ferate în timp ce efectua manevre pe tehnica aflată pe platforma feroviară.

Joi, 22 Noiembrie, 2018 - 08:57

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, a avut miercuri, 21 noiembrie, la sediul M.Ap.N., o întâlnire cu președintele Agenţiei Spaţiale Române (ROSA), Marius-Ioan Piso, și cu o delegație de experți tehnici ai Agenției Spațiale Europene (ESA).

Joi, 8 Noiembrie, 2018 - 16:00

Ministerul Apărării Naționale și asocierea de firme STRABAG S.R.L. (lider)  - LEVIATAN DESIGN S.R.L.  au semnat miercuri, 7 noiembrie, la sediul Direcției Domenii și Infrastructuri a M.Ap.N., contractul pentru  achiziționarea de servicii şi lucrări având ca obiect proiectul „HANGAR MENTENANȚĂ DE NIVEL COMPLEX PENTRU AERONAVE ÎN CAZARMA 546 OTOPENI”.

Marţi, 6 Noiembrie, 2018 - 12:39

Departamentul pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, prin Institutul pentru studii politice de apărare și istorie, organizează, în perioada 6-8 noiembrie, la Palatul Cercului Militar Național din București, conferința internațională cu tema „Sfârșitul Primului Război Mondial și începutul unei noi ordini europene”.  

Reuniunea, a cincea de acest gen organizată de institut din anul 2014, face parte din Programul național de manifestări consacrate Centenarului Primului Război Mondial și al Marii Uniri din 1918.

Luni, 5 Noiembrie, 2018 - 11:13

Aproximativ 1.800 de militari români și străini, cu 250 de mijloace tehnice, participă la exercițiul multinațional SCORPIONS FURY 18 (SCFY18) ce se desfășoară, în perioada 5-16 noiembrie, în Centrul Național de Instruire Întrunită din localitatea Cincu, județul Brașov.

Vineri, 26 Octombrie, 2018 - 18:00

Ministerul Apărării Naționale a solicitat vineri, 26 octombrie, Primăriei Municipiului Arad, printr-o scrisoare adresată primarului municipiului de către ministrul Mihai Fifor, iniţierea demersurilor privind transmiterea imobilului „718 Arad-Gai”, din domeniul public al Municipiului Arad, în domeniul public al statului și darea acestuia înapoi în administrarea Ministerului Apărării Naționale, în scopul reabilitării obiectivului de către instituția militară, cu fonduri de la bugetul statului.

Joi, 25 Octombrie, 2018 - 11:33

Mesajul ministrului Apărării Naționale, Mihai Fifor, cu prilejul Zilei Armatei Romaniei
 
Ziua Armatei României reprezintă un reper important, nu doar în calendarul tradițiilor militare, ci pentru întreaga noastră națiune, o zi în care cinstim trecutul glorios al armatei noastre, în care prețuim prezentul și ne gândim cu îndreptățite speranțe la viitor. 

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 11:16

Ministerul Apărării Naţionale, în parteneriat cu Federaţia Română de Fotbal, organizează joi și vineri, 18 și 19 octombrie, începând cu ora 09.00, turneul militar de fotbal „Împreună pentru România – Centenar”, la Centrul Turistic pentru Agrement și Sport din Craiova (fost stadion „Aripile”).

Vineri, 28 Septembrie, 2018 - 17:47

Luni, 1 octombrie, în instituţiile militare de învăţământ superior vor avea loc festivităţi de deschidere a anului universitar, la care alături de studenţi, cursanţi şi membri de familie ai acestora, vor fi prezenţi reprezentanţi ai conducerii Ministerului Apărării Naţionale, Statului Major al Apărării și categoriilor de forțe ale armatei, personalul didactic, oficialităţi ale administraţiei publice locale, cadre militare în activitate şi în rezervă.

Activităţile sunt programate după cum urmează:

Joi, 27 Septembrie, 2018 - 16:06

Secretarul de stat şi şef al Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieții personalului, Nicolae Nasta, s-a întâlnit joi, 27 octombrie, la sediul Ministerului Apărării Naționale, cu reprezentanți ai structurilor asociative ale personalului militar în rezervă și în retragere.

Miercuri, 19 Septembrie, 2018 - 17:17

În zilele de 18 și 19 septembrie, la sediul Ministerului Apărării Naţionale şi la Palatul Cercului Militar Naţional din Bucureşti s-a desfăşurat Conferinţa anuală de coordonare a Iniţiativei consolidate de instruire întrunită (Combined Joint Enhanced Training - CJET), subsumată prezenţei aliate înaintate adaptate în regiunea Mării Negre (tFP).

Vineri, 14 Septembrie, 2018 - 11:07

Militari ai Armatei României participă sâmbătă, 15 septembrie, la „AeroNautic Show Lacul Morii 2018", care se va desfăşura, între orele 10.00-19.00, în Parcul Crângaşi şi pe Lacul Morii din Bucureşti.

În zona destinată expoziţiei statice din parcul Crângaşi, publicul va putea urmări spectacole susţinute de Muzica Militară a Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” şi de Ansamblul Artistic al Armatei. 

Miercuri, 12 Septembrie, 2018 - 17:21

Ministerul Apărării Naționale organizează, între 14 și 16 septembrie, la Bușteni, județul Prahova, o serie de manifestări dedicate comemorării Primului Război Mondial, a celebrării Marii Uniri şi a împlinirii a 90 de ani de la inaugurarea Crucii Eroilor Neamului de pe Vârful Caraiman.

Luni, 3 Septembrie, 2018 - 13:01

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, împreună cu secretarul de stat Mircea Dușa și cu șeful Statului Major al Apărării, Nicolae Ciucă, a avut luni, 3 septembrie, la sediul M.Ap.N., o întâlnire cu directorul executiv al Agenţiei Europene de Dezvoltare (EDA), Jorge Domecq, aflat în vizită în România.
Subiectul principal al discuţiilor a fost dezvoltarea dialogului cu EDA în contextul eforturilor privind preluarea şi exercitarea de către țara noastră a mandatului la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

Miercuri, 1 August, 2018 - 10:33

Ministerul Apărării Naționale și asocierea de firme STRABAG S.R.L. (lider) &  LEVIATAN DESIGN S.R.L. au semnat miercuri, 1 august, la sediul Direcției Domenii și Infrastructuri a M.Ap.N., contractul de execuție a lucrărilor de infrastructură necesare funcționării Colegiului Național Militar “Tudor Vladimirescu”, din municipiul Craiova, județul Dolj. 

Vineri, 27 Iulie, 2018 - 09:18

Cele două aeronave – una de tip C-27 J Spartan, configurată pentru stingerea incendiilor, și un C-130 Hercules, pentru sprijin logistic, intervin de miercuri, 25 iulie, în sprijinul forțelor de intervenție în zona Attica, din Grecia, devastată de incendiile manifestate în ultimele zile. Aeronavele sunt deservite de aproximativ 20 de militari - piloți, personal navigant și personal auxiliar.
 

Joi, 26 Iulie, 2018 - 16:33

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Mircea Dușa, șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, şi viceamiralul Colin Kilrain, comandantul Comandamentului NATO pentru operații speciale, au avut o întâlnire joi, 26 iulie, la sediul Ministerului Apărării Naționale.

Joi, 28 Iunie, 2018 - 17:40

Miercuri, 27 iunie, colegiile naționale militare au publicat rezultatele preliminare ale admiterii în anul de învăţământ 2018-2019, cele finale urmând a fi date publicității vineri, 29 iunie, după confirmarea locurilor de către candidații declarați admiși. La nivel naţional au fost admişi 600 elevi, dintre care 223 fete. Cea mai mare notă obținută la admitere a fost 9,97 pentru băieți și 9,99 pentru fete.

Luni, 25 Iunie, 2018 - 13:57

Ziua Drapelului Naţional, 26 iunie, va fi sărbătorită printr-o ceremonie publică organizată de Ministerul Apărării Naţionale, Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti şi Primăria Capitalei, în Piaţa Tricolorului din Bucureşti, situată în faţa Palatului Cercului Militar Naţional.
Culorile roşu, galben şi albastru au fost utilizate din vechime de români ca simbol. Aceste culori se regăsesc pe diplomele emise de Mihai Viteazul, pe scuturi şi pe lambrechinii stemelor, în canafii şi în picturile de pe pânza drapelului revoluţiei de la 1821 a lui Tudor Vladimirescu.

Miercuri, 13 Iunie, 2018 - 18:05

Militarul dispărut duminică, 10 iunie, în zona plajei Corbu, județul Constanța, a fost identificat miercuri, 13 iunie, după ce trupul neînsuflețit a fost adus de valuri pe plaja din dreptul localității Vadu, la nord de Capu Midia.

Caporalul clasa a III-a Petru Cosma făcea parte dintr-un detașament al Batalionului 55 Apărare Antiaeriană „Someş” din Dej, dislocat în perioada 4-15 iunie la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia, pentru activități de instruire cu trageri de luptă.

Marţi, 5 Iunie, 2018 - 20:00

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, va fi prezent miercuri, 6 iunie, în localitatea Nea Peramos Attica, Republica Elenă, cu ocazia Zilei Distinșilor Vizitatori organizată în cadrul Exercițiului multinațional SALAMIS STORM (SALSTO) –18.

Pe timpul vizitei, ministrul apărării va fi însoțit de șeful Statului Major al Apărării, general Nicolae Ciucă.

SALSTO-18 este un exercițiu multinațional de antrenament care se desfășoară în perioada 31 mai – 9 iunie, și la care participă militari din forțele pentru operații speciale din Bulgaria, Grecia, România și Serbia.

Marţi, 5 Iunie, 2018 - 16:39

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, salută aprobarea, exprimată în unanimitate marți, 6 iunie, de către Comisiile reunite de apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaţilor și Senat a celor două solicitări transmise Birourilor Permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor cu privire la inițierea de către MApN a procedurilor  de  atribuire  a contractelor de achiziție a platformelor de transport auto, multifuncționale - pe roți, prevăzute în prima etapă a programului de înzestrare, precum și a contractului necesar derulării activităților de modernizare a aerona

Miercuri, 30 Mai, 2018 - 11:59

Şi anul acesta, Ministerul Apărării Naționale organizează o serie de manifestări dedicate Zilei internaționale a copiilor.

Astfel,  joi, 31 mai, începând cu ora 10.00, pentru copiii personalului armatei decedat sau rănit în urma participării la acțiuni militare în teatrele de operații sau acțiuni militare interne, va avea loc evenimentul special Mândru de părinții mei, la Divertiland Playland, din Capitală. 

Joi, 24 Mai, 2018 - 16:00

Spectacolul „O mică istorie a României mari”, susținut de Trupa de teatru pentru copii și tineret „Tudor Mușatescu”, a fost prezentat joi, 24 mai, în Aula Ministerului Apărării Naționale.

Luni, 21 Mai, 2018 - 13:15

Ministerul Apărării Naţionale a prelungit perioada de recrutare şi selecţie a rezerviştilor voluntari pentru anul 2018. Astfel, termenul limită pentru depunerea dosarelor va fi la 22 iunie, față de 8 iunie, cum era până în prezent.

Subscribe to Ministerul Apararii Nationale