Vineri, 22 Ianuarie, 2021 - 10:33

O aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române a executat joi, 21 ianuarie, un zbor pentru aducerea, din Statul Qatar, a aproximativ cinci tone de materiale sanitare necesare campaniei de vaccinare constând în 500 de mii seringi de 1 ml şi 450 de mii seringi de 3 ml.

Zborul a fost efectuat la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul eforturilor de combatere a pandemiei de COVID-19.

Miercuri, 13 Ianuarie, 2021 - 08:54

Centrele militare zonale, judeţene sau de sector au început să preia solicitările pensionarilor militari cu vârsta de peste 65 de ani, veteranilor şi văduvelor de război care îşi exprimă dorinţa de imunizare împotriva virusului SARS-CoV-2.

Joi, 7 Ianuarie, 2021 - 10:10

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Simona Cojocaru, a avut miercuri, 6 ianuarie, la sediul Ministerului Apărării Naţionale, o întrevedere cu ambasadorul Republicii Franceze în România, Laurence Auer.

Miercuri, 6 Ianuarie, 2021 - 12:43

Ministerul Apărării Naţionale a donat Ministerului Apărării al Republicii Moldova materiale de protecţie sanitară, în contextul crizei generate de pandemia de COVID-19. Astfel, reprezentanţii MApN au predat miercuri, 6 ianuarie, omologilor din Republica Moldova echipamente de protecţie sanitară (combinezoane, măşti tip FFP2, măşti chirurgicale şi viziere), precum şi alte bunuri de uz sanitar.

Marţi, 5 Ianuarie, 2021 - 09:31

Faza I de vaccinare anti-COVID-19 pentru personalul medical din unităţile sanitare ale Ministerului Apărării Naţionale a debutat miercuri, 30 decembrie 2020, la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă "Dr. Victor Popescu" din Timişoara, 31 decembrie 2020, la Spitalul Militar de Urgenţă "Regina Maria" din Braşov şi Spitalul Militar de Urgenţă "Dr. Alexandru Augustin" din Sibiu, şi, din 4 ianuarie, la celelalte spitale militare din ţară.

Marţi, 5 Ianuarie, 2021 - 09:21

Un detaşament alcătuit din aeronave MQ-9 Reaper şi aproximativ 90 de militari din cadrul Forţelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii este dislocat, pentru următoarele luni, în Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" din Câmpia Turzii.

Militarii americani vor executa misiuni de informaţii, supraveghere şi cercetare în sprijinul operaţiilor NATO, iar Forţele Aeriene Române, prin intermediul Bazei 71 Aeriene "General Emanoil Ionescu", vor asigura sprijinul tehnic, operaţional şi logistic necesar desfăşurării misiunilor pe toată perioada dislocării acestora în România.

Vineri, 18 Decembrie, 2020 - 09:25

MESAJUL
MINISTRULUI APĂRĂRII NAŢIONALE LA ÎMPLINIREA A 31 DE ANI DE LA DECLANŞAREA REVOLUŢIEI ROMANE DIN DECEMBRIE 1989

La 16 decembrie 1989, în Timişoara, începea lupta pentru libertate şi democraţie a românilor, după decenii de dictatură comunistă.

"Azi în Timişoara, mâine în toată Ţara!", scandau, profetic, tinerii timişoreni în această primă zi a ceea ce avea să devină Revoluţia Română din 1989. Şi, într-adevăr, scânteia apărută aici a aprins dragostea de libertate mai întâi în Bucureşti şi, apoi, în toată România.

Miercuri, 16 Decembrie, 2020 - 09:49

Ministerul Apărării Naţionale pune la dispoziţia direcţiilor de sănătate publică din ţară aproximativ 600 de militari pentru a sprijini, în perioada următoare, eforturile generale de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Militarii vor îndeplini sarcini de operatori call-center, pentru realizarea de anchete epidemiologice, precum şi de operatori calculator, pentru completarea bazelor de date care se întocmesc în cadrul acţiunilor de combatere a pandemiei de COVID-19.

Duminică, 13 Decembrie, 2020 - 18:56

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, efectuează duminică, 13 decembrie, o misiune umanitară pe ruta Otopeni - Sibiu - Otopeni, pentru transportul, în regim de urgenţă, a doi pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, aflaţi în stare gravă.

Echipa medicală este formată din specialişti din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi SMURD Bucureşti, iar transportul pacienţilor de la unităţile spitaliceşti către aeroport s-a realizat cu ambulanţe ale SMURD şi ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

Marţi, 8 Decembrie, 2020 - 17:44

Ministerul Apărării Naţionale efectuează marţi, 8 decembrie, o misiune de transport umanitar din Bucureşti la spitale din Moldova, cu pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, aflaţi în stare gravă.

Astfel, o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, transportă, în regim de urgenţă, pe ruta Otopeni - Suceava şi retur, patru pacienţi bolnavi de COVID 19. Aeronava militară a decolat de la Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 14.00.

Marţi, 1 Decembrie, 2020 - 08:48

Aproximativ 150 de militari din Ministerul Apărării Naţionale vor participa, marţi, începând cu ora 11,00, la ceremonia oficială în format restrâns, organizată de Ziua Naţională a României, în Piaţa Arcul de Triumf. Potrivit MApN, pe timpul ceremoniei se va ţine un moment de reculegere în memoria eroilor români căzuţi pe câmpurile de bătălie pentru reîntregirea neamului românesc şi a victimelor virusului SARS-CoV-2, vor fi trase 21 de salve de tun, iar preşedintele Klaus Iohannis va depune o coroană de flori şi va susţine o alocuţiune.

Luni, 30 Noiembrie, 2020 - 12:31

Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, va participa luni, 30 noiembrie, începând cu ora 18.00, la sediul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino", la conferinţa de presă organizată cu ocazia lansării pe piaţă a primului lot al produsului imunomodulator OROSTIM-HV.

Reprezentanţii mass-media care doresc să participe la eveniment vor fi aşteptaţi luni, 30 noiembrie, între orele 17.15 - 17.45, la sediul Institutului (Splaiul Independenţei nr. 103, sector 5).

Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 17:19

Aproximativ 150 de militari din Ministerul Apărării Naţionale vor participa, marţi, 1 Decembrie, începând cu ora 11,00, la ceremonia oficială în format restrâns, organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României în Piaţa Arcul de Triumf din Capitală.

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 09:04

În contextul manifestărilor organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Naţionale a României, în data de 30 noiembrie, începând cu ora 12.00 - Ziua Sfântului Andrei, ocrotitorul României, Ministerul Apărării Naţionale organizează ceremonialul militar şi religios de Resfinţire a Crucii comemorative a Eroilor români din Primul Război Mondial pe platoul din apropierea Vârfului Caraiman din Munţii Bucegi.

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 11:42

Ministerul Apărării Naţionale se alătură şi în acest an instituţiilor publice şi organizaţiilor din întreaga lume care sărbătoresc "Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor", marcând evenimentul miercuri, 25 noiembrie, prin iluminarea sediului central din Bucureşti, începând cu ora 20.00, în culoarea portocaliu - culoare dedicată luptei împotriva violenţei asupra femeilor.

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 13:12

Reuniunea Comitetul Executiv Româno-American pentru implementarea "Acordului dintre România şi Statele Unite ale Americii privind activităţile forţelor SUA staţionate pe teritoriul României" (Defense Cooperation Agreement - DCA) şi a "Acordului dintre România SUA privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice al SUA în România" (Ballistic Missile Defense Agreement - BMDA) s-a desfăşurat, în perioada 2-23 noiembrie, prin sesiuni virtuale de lucru.

Marţi, 10 Noiembrie, 2020 - 18:40

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, a anunţat că analizează posibilitatea ca, „în perioada imediat următoare”, să fie achiziţionată încă o escadrilă de avioane, care trebuie să fie interoperabile cu cele pe care Armata le are deja.

Vineri, 6 Noiembrie, 2020 - 13:03

Şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, a participat joi, 5 noiembrie, la videoconferinţa Comitetului Militar al Uniunii Europene (EUMC), în formatul şefilor Apărării din UE.

La reuniunea prezidată de preşedintele EUMC, generalul Claudio Graziano, a luat parte şi Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, Josep Borrell.

Vineri, 6 Noiembrie, 2020 - 10:31

Şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, şi şeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-maior Iulian Berdilă, au participat, în zilele de 3 şi 4 noiembrie, la activităţile de verificare funcţională a sistemelor de armament şi a turelei telecomandate ale transportoarelor blindate pentru trupe TBT 8x8 PIRANHA V, efectuate în Centrul Naţional de Instruire Întrunită "Getica", din zona Cincu.

Joi, 5 Noiembrie, 2020 - 09:23

Secretarul de stat Simona Cojocaru a participat miercuri, 4 noiembrie, la ceremonia de atribuire a denumirii onorifice "Smaranda Brăescu" sălii de conferinţe a Departamentului pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale din cadrul MApN.

Vineri, 30 Octombrie, 2020 - 12:04

Inforadar - Portalul Ştirilor Corecte, platforma Ministerului Apărării Naţionale dedicată contracarării ştirilor false, a fost lansată vineri, 30 octombrie, în spaţiul virtual, cu ocazia sărbătoririi a 27 de ani de la înfiinţarea Direcţiei informare şi relaţii publice a MApN.

Miercuri, 28 Octombrie, 2020 - 12:07

Starea de sănătate a celor patru militari răniţi recent în Afganistan în urma unui atac cu dispozitiv exploziv improvizat este bună.

Militarii au fost transferaţi, la sfârşitul săptămânii trecute, la Centrul Medical Regional Landstuhl din Germania, pentru investigaţii medicale suplimentare şi continuarea tratamentelor medicale de specialitate.

Vineri, 23 Octombrie, 2020 - 13:02

În urma evaluărilor medicale complexe desfăşurate la spitalul ROL-2 din Baza Aeriană Kandahar, s-a decis ca încă doi militari din echipajul maşinii de luptă afectate de explozia de miercuri, 21 octombrie, din Afganistan, respectiv sergentul Ionuţ Marius Brumă şi fruntaşul Dorian Emil Floare, să fie transferaţi, împreună cu sergentul Adrian Ioan Czifrak şi caporalul clasa a II-a Iosif Ioan Reman, către Spitalul Militar ROL-3 din Baza Aeriană Bagram, pentru investigaţii medicale suplimentare şi continuarea tratamentelor de specialitate.

Vineri, 23 Octombrie, 2020 - 09:06

Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, a participat joi, 22 octombrie, la lucrările Consiliului Nord-Atlantic, desfăşurate în prima zi a Reuniunii miniştrilor apărării din statele membre ale NATO, organizată în sistem video-conferinţă.

Joi, 22 Octombrie, 2020 - 09:50

Doi militari din cadrul Batalionului 191 Protecţia Forţei "Golden Lions" au fost răniţi miercuri, 21 octombrie, în Afganistan, în jurul orei 19:32, ora României, în timpul unei misiuni de patrulare în zona de responsabilitate, în urma unui atac cu dispozitiv exploziv improvizat.

Joi, 22 Octombrie, 2020 - 09:29

Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, s-a aflat miercuri, 21 octombrie, în municipiul Craiova, pentru o vizită de lucru la unităţi militare din garnizoană.

Marţi, 20 Octombrie, 2020 - 08:34

Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, s-a întâlnit luni, 19 octombrie, cu noul ambasador al Republicii Polone în România, Maciej Lang, la sediul MApN.

Vineri, 9 Octombrie, 2020 - 13:06

În contextul vizitei oficiale efectuate la Washington, ministrul apărării naţionale, Nicolae Ionel Ciucă a avut convorbiri cu membri ai Senatului SUA, respectiv cu senatorul Jack Reed, co-preşedintele democrat al Comisiei pentru forţe armate, şi cu senatorul Ron Johnson, preşedintele republican al Comisiei pentru securitate internă şi afaceri guvernamentale şi co-preşedinte al Subcomitetului pentru Europa şi cooperare regională în domeniul securităţii.

Vineri, 9 Octombrie, 2020 - 08:54

Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, aflat în vizită oficială la Washington, şi secretarul american al apărării, Mark T. Esper, au semnat joi, 8 octombrie, la Pentagon, "Foaia de parcurs dedicată cooperării la nivelul apărării, pentru perioada 2020-2030".

Miercuri, 7 Octombrie, 2020 - 11:18

În perioada 7-11 octombrie, ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, se va afla în vizită oficială în Statele Unite ale Americii, la invitaţia secretarului american al apărării, Mark T. Esper.

Ministrul apărării va avea o serie de întâlniri cu înalţi oficiali ai Departamentului Apărării SUA şi va depune o coroană de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Cimitirul Militar Naţional Arlington.

Subscribe to Ministerul Apararii Nationale