Luni, 23 Martie, 2020 - 18:38

În contextul eforturilor întreprinse de autoritățile publice pentru limitarea răspândirii noului coronavirus (COVID-19), Ministerul Apărării Naționale a demarat măsurile necesare pentru suplimentarea numărului de posturi din sistemul medico-militar în vederea încadrării cât mai rapide a acestora, în conformitate cu prevederile Decretului 195, din 16 martie 2020, privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, conform unui comunicat al MApN.

Joi, 19 Martie, 2020 - 08:27

Ministerul Apărării Naţionale a început pregătirile pentru montarea formaţiunii medicale ROL 2 în incinta Institutului Naţional de Gerontologie şi Geriatrie 'Ana Aslan' Otopeni.

Primele operaţiuni care se vor executa la faţa locului vizează pregătirea terenului pentru montarea containerelor şi echipamentelor. Ulterior, vor fi desfăşurate activităţile de instalare a tuturor elementelor componente ale structurii medicale şi racordarea la utilităţi.

Marţi, 17 Martie, 2020 - 13:15

Forţe şi mijloace aparţinând Ministerului Apărării Naţionale au acţionat, în ultimele 24 de ore, pentru instalarea a opt corturi destinate triajului epidemiologic în facilităţi medicale civile şi militare din ţară situate în garnizoanele Bucureşti, Cluj-Napoca, Râmnicu Vâlcea, Roman, Sighişoara, Timişoara şi Topliţa.

Astfel, numărul spitalelor civile şi militare din ţară în care au fost instalate asemenea corturi se ridică la peste 20.

Luni, 17 Februarie, 2020 - 09:07

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut, la Munchen, o întrevedere bilaterală cu preşedintele Consiliului Atlantic al SUA (AC), Frederick Kempe, şi a participat la o masă rotundă prezidată de generalul (ret.) James Jones, fost comandant Suprem al Forţelor Aliate din Europa (SACEUR) şi preşedinte executiv de onoare al AC. Cele două activităţi au avut loc în marja Conferinţei de securitate.

Vineri, 14 Februarie, 2020 - 08:38

Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, va participa, în perioada 14-16 februarie, în cadrul delegaţiei României conduse de primul ministru Ludovic Orban, la cea de-a 56-a ediţie a Conferinţei de Securitate de la Munchen. Evenimentul este dedicat dezbaterii principalelor provocări actuale şi viitoare la adresa securităţii europene şi internaţionale, cu participarea unor înalţi oficiali, şefi de stat şi de guvern, reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale, ai mediului de afaceri şi academic.

Joi, 6 Februarie, 2020 - 11:58

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 6 februarie a.c., decretul privind trecerea în rezervă a domnului contraamiral - cu două stele Căpăţînă Daniel din Ministerul Apărării Naţionale - la data de 29 februarie 2020.

Luni, 27 Ianuarie, 2020 - 08:56

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, efectuează, în zilele 27 şi 28 ianuarie, o vizită oficială în Republica Portugheză, la invitaţia omologului său, Joao Gomes Cranvinho.

Principalele subiecte pe care cei doi demnitari le vor aborda sunt cooperarea în domeniul învăţământului militar, al exerciţiilor militare bilaterale şi multinaţionale şi modalităţile de colaborare în domeniul industriei de apărare.

Joi, 23 Ianuarie, 2020 - 13:38

Ministerul Apărării Naţionale, împreună cu autorităţile locale, vor organiza vineri, 24 ianuarie, în garnizoanele în care există monumente dedicate Unirii Principatelor, ceremonii militare şi religioase, sesiuni de comunicări ştiinţifice, evocări, gale de filme documentare, precum şi expoziţii şi spectacole cultural-artistice, cu ocazia sărbătoririi a 161 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 08:26

Şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu a participat astăzi, 16 ianuarie 2020, la şedinţa anuală de autoevaluare a Statului Major al Forţelor Tereste, activităţile desfăşurate pe parcursul anului 2019 fiind trecute în revistă generalul-maior Dorin Blaiu.

Marţi, 14 Ianuarie, 2020 - 08:39

Anul de instrucţie 2020 a fost deschis, astăzi, oficial în toate unităţile militare ale Ministerului Apărării Naţionale.
În Centrul Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia, subordonat Statului Major al Forţelor Aeriene, au fost organizate mai multe activităţi pentru militarii şi personalul civil angajat.

Miercuri, 18 Decembrie, 2019 - 10:43

Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, au efectuat marţi, 17 decembrie, o vizită de lucru în Afganistan.

Din delegaţie au mai făcut parte generali şi ofiţeri aflaţi la comanda structurilor care conduc şi coordonează forţele Armatei României pe timpul pregătirii misiunii şi dislocării în teatrul de operaţii.

Vineri, 22 Noiembrie, 2019 - 16:18

Aproximativ 4.000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, din care 500 de militari din peste 20 de ţări aliate sau partenere, aproximativ 200 de mijloace tehnice şi peste 50 de aeronave vor participa, pe 1 Decembrie, începând cu ora 11,00, la parada militară organizată de Ziua Naţională a României în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti, informează vineri MApN.

Joi, 21 Noiembrie, 2019 - 10:46

O echipă mobilă din cadrul Ministerului Apărării Naţionale se află, la această oră, la Timişoara, pentru a acorda sprijin autorităţilor locale în vederea confirmării prezenţei unor substanţe chimice toxice industriale în cazul incidentului de la sfârşitul săptămânii trecute.

Luni, 11 Noiembrie, 2019 - 17:16

Marţi, 12 noiembrie, începând cu ora 10,00, la sediul Ministerului Apărării Naţionale va avea loc ceremonia de decorare a Drapelului de luptă al Statului Major al Apărării cu Ordinul Serviciul Credincios în grad de Mare Ofiţer, cu însemn de război, pentru militari.
Activitatea va fi organizată în contextul în care Statul Major al Apărării împlineşte, pe 12 noiembrie, 160 de ani de la înfiinţare.

Joi, 31 Octombrie, 2019 - 08:25
„Mircică, dragostea noastră!” intră în luptă!

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a efectuat miercuri, 30 octombrie, împreună cu o delegaţie formată din ambasadori ai Consiliului Nord-Atlantic, o vizită la bordul dragorului maritim "Lt. Lupu Dinescu", navă integrată în Gruparea Navală Permanentă a NATO de Luptă Împotriva Minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Maritime Counter Measures Group), aflată în escală în portul din Odessa.

Marţi, 29 Octombrie, 2019 - 09:17
În vederea nominalizării pentru portofoliul Apărării

Preşedintele României,  Klaus Iohannis, a semnat luni, 28 octombrie a.c., decretul privind trecerea în rezervă a generalului - cu patru stele Ciucă Nicolae-Ionel, șeful Marelui Stat Major din Ministerul Apărării Naţionale. Operațiunea a avut în vedere candidatura acestuia pentru portofoliul de ministru al Apărării în Guvernul Orban.
 

Vineri, 25 Octombrie, 2019 - 09:51

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Doru-Claudian Frunzulică, va participa, în zilele de 24 şi 25 octombrie, la reuniunea miniştrilor apărării din statele membre ale NATO, organizată la sediul Alianţei Nord-Atlantice din Bruxelles.

Miercuri, 16 Octombrie, 2019 - 08:16

Ceremonia transferului de autoritate a Detaşamentului din Forţele Aeriene Române "Carpathian Pumas", de la Comandamentul Forţelor Întrunite al MApN către Organizaţia Naţiunilor Unite, a avut loc marţi, 15 octombrie, la Gao, în Republica Mali. Astfel, militarii români vor începe, de astăzi, misiunile în cadrul operaţiunii Multidimensionale Integrate a ONU de Stabilizare în Republica Mali - MINUSMA.

Joi, 5 Septembrie, 2019 - 12:12

Un militar român şi-a pierdut viaţa astăzi, 5 septembrie, în jurul orei 11.40, ora României, în Afganistan, în timpul executării unei misiuni de patrulare mixtă în apropiere de Green Zone din Kabul.

Informaţii suplimentare referitoare la identitatea militarului vor fi difuzate după anun?area familiei acestuia, conform procedurilor în vigoare.

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale îşi exprimă regretul pentru moartea militarului român şi este alături de familia îndoliată.

 

Vineri, 9 August, 2019 - 17:50

Ministerul Apărării Naţionale, prin intermediul Centrului Militar Judeţean Bistriţa-Năsăud, desfăşoară activităţi de recrutare şi selecţie a candidaţilor pentru posturile de rezervişti voluntari (ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, soldaţi/gradaţi).

Perioade/termene:

- 01-23.08.2019 - Întocmire dosare - la sediul Centrului Militar Judeţean Bistriţa-Năsăud;

- 26-27.08.2019 - Selecţie - probe psihologice şi probe fizice - la Cercul Militar Bistriţa şi Stadionul Jean Pădureanu Bistriţa;

Miercuri, 31 Iulie, 2019 - 16:00

Între 1 și 23 august, Ministerul Apărării Naționale organizează o campanie de recrutare și selecție pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de rezervist voluntar în Armata României, a precizat Ministerul Apărării Naţionale (M.Ap.N.), într-un comunicat de presa.

Luni, 1 Iulie, 2019 - 13:39

Cursul pentru jurnaliştii care transmit din zone de conflict, ediţia 2019, se desfăşoară, în perioada 30 iunie - 6 iulie, la Centrul Naţional de Instruire Întrunită "Getica" (CNIÎ) din Cincu, în organizarea Direcţiei informare şi relaţii publice a Ministerului Apărării Naţionale, cu sprijinul Statului Major al Forţelor Terestre, Statului Major al Forţelor Aeriene şi Comandamentului Forţelor pentru Operaţii Speciale.

Luni, 1 Iulie, 2019 - 08:12

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a aprobat ca o aeronavă de tip C-27J Spartan aparţinând Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, să efectueze luni, 1 iulie, începând cu ora 6.30, o misiune umanitară de urgenţă pe ruta Bucureşti - Timişoara - Rimini, Italia, pentru preluarea şi transferul unui pacient care a suferit arsuri pe 55 la sută din suprafaţa corpului.

Misiunea se efectuează la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Joi, 27 Iunie, 2019 - 08:39

Miercuri, 26 iunie, a avut loc, la Bucureşti, întâlnirea de lucru la nivel de experţi între reprezentanţii părţii române şi cei ai părţii ungare pentru analizarea aspectelor de interes comun în domeniul mormintelor şi operelor comemorative de război.

Delegaţia ungară a fost salutată de către Nicolae Nasta, secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, care a evidenţiat importanţa dialogului bilateral în domeniul comemorării morţilor de război şi cel al îngrijirii mormintelor şi monumentelor dedicate acestora.

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 08:21

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a participat astăzi, 13 iunie 2019, la lucrările celei de-a treia ediţii a "Black Sea and Balkans Security Forum", care se desfăşoară în perioada 12-14 iunie 2019, la Constanţa.

Ediţia din acest an a forumului este organizată de către New Strategy Center, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Apărării Naţionale, Universitatea Ovidius din Constanţa şi Primăria Municipiului Constanţa, aflându-se sub patronajul Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene. 

Luni, 10 Iunie, 2019 - 19:14

Presedintele UNCJR, Marian Orisan, a semnat urmatoarea declaratie de presa:

"În calitate de Preşedinte al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR) şi totodată ca om născut şi crescut în judeţul Vrancea, locul unde au avut loc cele mai importante lupte din Primul Război Mondial, salut demersul consensual al Primului ministru Viorica Dăncilă, în ceea ce priveşte Cimitirul Internaţional al Eroilor din Valea Uzului.

Marţi, 28 Mai, 2019 - 13:27

Cu prilejul Zilei internaţionale a copilului, Ministerul Apărării Naţionale va organiza joi, 30 mai, începând cu ora 10.00, evenimentul "Mândri de părinţii noştri", la KIDDO PLAY ACADEMY, din Capitală.

Astfel, copiii personalului armatei decedat sau rănit în urma participării la acţiuni militare în teatrele de operaţii sau acţiuni militare interne vor testa atracţiile locului de joacă şi se vor îmbarca într-o călătorie de neuitat în propriul oraş imaginar.

Marţi, 21 Mai, 2019 - 11:25

Miercuri, 22 mai, începând cu ora 10.00, la Universitatea de Vest din Timişoara va fi lansat Concursul pentru realizarea unei broşuri informative cu tema "România în NATO - 15 ani", eveniment din cadrul campaniei de informare publică #WeAreNATO.

Competiţia, adresată studenţilor din instituţiile de învăţământ superior cu programe de studii în ştiinţe ale comunicării, are ca scop promovarea valorilor fundamentale ale Armatei României şi ale NATO, în contextul împlinirii, în 2019, a 15 ani de la aderarea României la NATO şi a 70 de ani de la înfiinţarea Organizaţiei Nord-Atlantice.

Miercuri, 8 Mai, 2019 - 12:41

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Independenţei de Stat a României, Zilei Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial şi Zilei Uniunii Europene, în municipiile reşedinţă de judeţ şi în localităţile în care sunt dislocate unităţi militare şi există monumente dedicate celor trei evenimente vor avea loc joi, 9 mai, ceremonii de depuneri de coroane de flori.

În Bucureşti, activitatea va avea loc, de la ora 8.30, la Monumentul Eroilor Patriei din Al Doilea Război Mondial (esplanada Universităţii Naţionale de Apărare "Carol I").

Vineri, 26 Aprilie, 2019 - 19:40

Aeronave F/A-18 Super Hornet aparţinând Forţelor Navale ale Statelor Unite ale Americii şi aeronave F-16 Fighting Falcon din dotarea Forţelor Aeriene Române au desfăşurat joi, 25 aprilie, activităţi de antrenament în comun în spaţiul aerian al României, în Baza 86 Aeriană de la Borcea şi Centrul Naţional de Instruire Întrunită "Getica" de la Cincu.

Subscribe to Ministerul Apararii Nationale