Miercuri, 1 Iulie, 2020 - 18:21

Guvernul a aprobat, miercuri, o ordonanță de urgență care modifică Legea pensiilor prin care recunoaște condiții speciale de muncă pentru aproximativ 1500 de pensionari din industria Apărării.

„În domeniul Muncii, a fost aprobată o ordonanță de urgență pentru modificarea Legii pensiilor. Pentru anumite categorii de angajați, care deși îndeplineau până în prezent toate condițiile pentru a fi încadrați în condiții speciale de muncă, grupa 1 și grupa 2, nu beneficiau de acest regim”, a declarat Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului.

Vineri, 26 Iunie, 2020 - 17:00

Primul lot de 36 de transportoare blindate Piranha V va fi livrat către Ministerul Apărării Naţionale (MApN), ultima etapă a testării acestor vehicule militare fiind programată marţi.

Potrivit unui comunicat al MApN, Direcţia generală pentru armamente, împreună cu Statul Major al Forţelor Terestre, va desfăşura începând de marţi, la sediul Uzinei Mecanice Bucureşti SA, ultima etapă din cadrul activităţilor de testare - evaluare de acceptanţă a produselor Piranha V aferente programului "Transportor blindat pentru trupe 8x8".

Joi, 25 Iunie, 2020 - 11:00

Ministerul Apărării Naţionale prin intermediul Centrului Militar Judeţean Bistriţa-Năsăud a început procesul de recrutare şi selecţie a candidaţilor pentru încadrarea posturilor de rezervişti voluntari.

Miercuri, 24 Iunie, 2020 - 08:20

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, şi secretarul de stat şi şef al Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieţii personalului, Marius Bălu, însoţiţi de membri ai Comisiilor pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senat şi Camera Deputaţilor, au efectuat marţi, 23 iunie, o vizită de lucru la sediul Comandamentului multinaţional de divizie Sud-Est (MND-SE).

Joi, 18 Iunie, 2020 - 09:12

Participarea ministrului Nicolae-Ionel Ciucă la Reuniunea ministerială NATO, în sistem video-conferinţă

Marţi, 16 Iunie, 2020 - 13:36

"Centenarul Aviaţiunii din Moldova", dedicat împlinirii a 100 de ani de la înfiinţarea primei baze aeriene din regiunea Moldovei - Centrul de Instrucţie al Aviaţiunii - a fost marcat astăzi, 16 iunie, în Baza 95 Aeriană ,,Erou căpitan aviator Alexandru Şerbănescu" din Bacău.

Joi, 11 Iunie, 2020 - 08:31

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Simona Cojocaru, a participat astăzi, 10 iunie, prin sistem video-conferinţă, alături de secretarul de stat pentru afaceri strategice din MAE, Dan Neculăescu, la o nouă rundă a Dialogului Strategic româno-polonez pe teme de securitate, derulat sub egida Parteneriatului Strategic dintre România şi Polonia. Delegaţia poloneză a fost condusă de Maciej Lang, subsecretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, şi Pawel Wozny, subsecretar de stat în Ministerul Apărării.

Vineri, 29 Mai, 2020 - 13:27

În fiecare an, la 29 mai, se aniversează Ziua Internaţională a Forţelor ONU de menţinere a Păcii (International Day of UN Peacekeepers), cunoscută şi ca Ziua Internaţională a Căştilor Albastre.

România a sprijinit şi continuă să sprijine eforturile ONU de menţinere a păcii afirmându-se, de-a lungul timpului, drept un contributor important la misiunile şi operaţiile desfăşurate sub egida acestei organizaţii internaţionale.

Joi, 28 Mai, 2020 - 09:44

Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, va participa joi, 28 mai, începând cu ora 16.00, la ceremonia de depunere de coroane de flori de la Mormântul Ostaşului Necunoscut, din Parcul Carol I, care va avea loc cu ocazia Zilei Eroilor.

Ceremonii similare vor fi organizate, în format restrâns, şi la locurile de înhumare şi operele comemorative de război din Bucureşti şi din ţară, cu respectarea limitărilor impuse de măsurile pentru prevenirea şi combaterea noului coronavirus.

Luni, 25 Mai, 2020 - 13:30

Primul-ministru al României, Ludovic Orban, ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Adrian Zuckerman, şi şeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, au participat luni, 25 mai, în Baza 90 Transport Aerian, la ceremonia de plecare în SUA a unei echipe formată din 15 specialişti din MApN pentru a oferi sprijin autorităţilor statului Alabama, în contextul măsurilor de combatere a pandemiei COVID-19.

Luni, 25 Mai, 2020 - 08:33

O echipă de 15 specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, alcătuită din cinci medici, cinci asistenţi medicali şi cinci militari specialişti în domeniul CBRN (1), va pleca luni, 25 mai, în SUA, pentru a oferi sprijin autorităţilor statului Alabama, în contextul măsurilor de combatere a pandemiei COVID-19.

Joi, 14 Mai, 2020 - 11:43

În perioada 13 mai, ora 6.00 - 14 mai, ora 6.00, un număr de 2.177 militari şi 497 mijloace tehnice au acţionat, în Bucureşti şi în ţară, în 457 misiuni de întărire a prezenţei, asigurarea fluidizării traficului şi sprijin triaj epidemiologic la punctele de trecere a frontierei, paza unor obiective preluate de la Jandarmeria Română, patrulare şi sprijinirea forţelor MAI în activităţi de ordine publică în Capitală şi în alte localităţi din ţară, transport de echipamente medicale şi alte materiale.

Miercuri, 13 Mai, 2020 - 09:15

Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, a participat marţi, 12 mai, la reuniunea informală, desfăşurată în sistem videoconferinţă, a Consiliului Afaceri Externe în format al miniştrilor apărării din statele membre ale UE.

Videoconferinţa a fost prezidată de către Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politica de securitate, Josep Borell Fontelles, fiind invitaţi să participe Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, şi Subsecretarul General al ONU pentru operaţii de menţinere a păcii, Jean-Pierre Lacroix.

Marţi, 12 Mai, 2020 - 12:41

În perioada 11 mai, ora 6.00 - 12 mai, ora 6.00, un număr de 2.238 militari şi 520 mijloace tehnice au acţionat, în Bucureşti şi în ţară, în 468 misiuni de întărire a prezenţei, asigurarea fluidizării traficului şi sprijin triaj epidemiologic la punctele de trecere a frontierei, paza unor obiective preluate de la Jandarmeria Română, patrulare şi sprijinirea forţelor MAI în activităţi de ordine publică în Capitală şi în alte localităţi din ţară, transport de echipamente medicale şi alte materiale.

Vineri, 8 Mai, 2020 - 13:37

Echipa condusă de colonel medic dr. Alexandru Keresztes şi-a încheiat vineri, 8 mai, misiunea la Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Sf. Pantelimon' din Focşani.

Militarii au desfăşurat, în perioada 13 aprilie - 7 mai, mai multe activităţi cu rol de coordonare, creştere graduală de operaţionalizare şi de consiliere privind organizarea şi desfăşurarea acordării de servicii medicale în conformitate cu evoluţia epidemiologică în infecţia cu SARS Cov 2, pe baza cerinţelor formulate de Ministerul Sănătăţii şi adresate Ministerului Apărării Naţionale.

Vineri, 8 Mai, 2020 - 12:37

Militarii români care au asigurat prima rotaţie a Detaşamentului 'Carpathian Pumas' în cadrul Misiunii Multidimensionale Integrate a ONU de Stabilizare în Republica Mali (MINUSMA) au revenit în ţară vineri, 8 mai, după aproximativ şapte luni de misiune, cu o cursă aeriană specială TAROM, contractată de MApN pe ruta Bucureşti - Gao - Bucureşti.

La sosire, militarii au fost întâmpinaţi de şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, care le-a urat bun venit şi i-a felicitat pentru modul cum şi-au desfăşurat misiunea în teatrul de operaţii din Mali.

Vineri, 8 Mai, 2020 - 12:01

În perioada 7 mai, ora 6.00 - 8 mai, ora 6.00, un număr de 2.400 militari şi 551 mijloace tehnice au acţionat, în Bucureşti şi în ţară, în 497 misiuni de întărire a prezenţei, asigurarea fluidizării traficului şi sprijin triaj epidemiologic la punctele de trecere a frontierei, paza unor obiective preluate de la Jandarmeria Română, patrulare şi sprijinirea forţelor MAI în activităţi de ordine publică în Capitală şi în alte localităţi din ţară, transport de echipamente medicale şi alte materiale.

Joi, 7 Mai, 2020 - 18:24

Echipa militară a Spitalului Județean de Urgență Deva a predat conducerea unității sanitare unei echipe manageriale civile, potrivit Ministerului Apărării Naționale.

„În perioada deținerii conducerii militare, echipa condusă de locotenent - colonelul medic Constantin Marinel Vlase a organizat activitatea medicală prin comasarea anumitor secții și regruparea acestora pe anumite paliere pentru eficientizarea circuitelor epidemiologice și a fluxului de pacienți”, anunță MApN.

Joi, 7 Mai, 2020 - 10:32

În perioada 6 mai, ora 6.00 - 7 mai, ora 6.00, un număr de 2.418 militari şi 563 mijloace tehnice au acţionat, în Bucureşti şi în ţară, în 496 misiuni de întărire a prezenţei, asigurarea fluidizării traficului şi sprijin triaj epidemiologic la punctele de trecere a frontierei, paza unor obiective preluate de la Jandarmeria Română, patrulare şi sprijinirea forţelor MAI în activităţi de ordine publică în Capitală şi în alte localităţi din ţară, transport de echipamente medicale şi alte materiale.

Miercuri, 6 Mai, 2020 - 13:33

În perioada 5 mai, ora 6.00 - 6 mai, ora 6.00, un număr de 2433 militari şi 545 mijloace tehnice au acţionat, în Bucureşti şi în ţară, în 504 misiuni de întărire a prezenţei, asigurarea fluidizării traficului şi sprijin triaj epidemiologic la punctele de trecere a frontierei, paza unor obiective preluate de la Jandarmeria Română, patrulare şi sprijinirea forţelor MAI în activităţi de ordine publică în Capitală şi în alte localităţi din ţară, transport de echipamente medicale şi alte materiale.

Miercuri, 6 Mai, 2020 - 11:29

Militarii detaşamentului Carpathian Pumas - rotaţia a doua, au finalizat marţi, 5 mai, preluarea misiunilor de la colegii lor care au acţionat, în perioada octombrie 2019 - aprilie 2020, în prima rotaţie a Misiunii Multidimensionale Integrate ONU de Stabilizare în Republica Mali/MINUSMA.

Activităţile aferente predării responsabilităţii misiunii s-au desfăşurat în perioada 30 aprilie - 5 mai.

Marţi, 5 Mai, 2020 - 11:15

În perioada 4 mai, ora 6.00 - 5 mai, ora 6.00, un număr de 2571 militari şi 557 mijloace tehnice au acţionat, în Bucureşti şi în ţară, în 506 misiuni de întărire a prezenţei, asigurarea fluidizării traficului şi sprijin triaj epidemiologic la punctele de trecere a frontierei, paza unor obiective preluate de la Jandarmeria Română, patrulare şi sprijinirea forţelor MAI în activităţi de ordine publică în Capitală şi în alte localităţi din ţară, transport de echipamente medicale şi alte materiale.

Marţi, 28 Aprilie, 2020 - 13:10

În perioada 27 aprilie, ora 6.00 - 28 aprilie, ora 6.00, un număr de 2.338 militari şi 570 mijloace tehnice au acţionat, în Bucureşti şi în ţară, în 445 misiuni de întărire a prezenţei, asigurarea fluidizării traficului şi sprijin triaj epidemiologic la punctele de trecere a frontierei, paza unor obiective preluate de la Jandarmeria Română, patrulare şi sprijinirea forţelor MAI în activităţi de ordine publică în Capitală şi în alte localităţi din ţară, transport de echipamente medicale şi alte materiale, însoţire convoaie de transport persoane.

Luni, 27 Aprilie, 2020 - 13:05

În perioada 26 aprilie, ora 6.00 - 27 aprilie, ora 6.00, un număr de 2.235 militari şi 533 mijloace tehnice au acţionat, în Bucureşti şi în ţară, în 428 misiuni de întărire a prezenţei, asigurarea fluidizării traficului şi sprijin triaj epidemiologic la punctele de trecere a frontierei, paza unor obiective preluate de la Jandarmeria Română, patrulare şi sprijinirea forţelor MAI în activităţi de ordine publică în Capitală şi în alte localităţi din ţară, transport de echipamente medicale şi alte materiale, însoţire convoaie de transport persoane.

Joi, 23 Aprilie, 2020 - 13:01

În perioada 22 aprilie, ora 6.00 - 23 aprilie, ora 6.00, un număr de 2.383 militari şi 533 mijloace tehnice au acţionat, în Bucureşti şi în ţară, în 438 misiuni de întărire a prezenţei, asigurarea fluidizării traficului şi sprijin triaj epidemiologic la punctele de trecere a frontierei, paza unor obiective preluate de la Jandarmeria Română, patrulare şi sprijinirea forţelor MAI în activităţi de ordine publică în Capitală şi în alte localităţi din ţară, transport de echipamente medicale şi alte materiale, însoţire convoaie de transport persoane.

Miercuri, 22 Aprilie, 2020 - 08:35

Ministerul Apărării Naţionale a început pregătirile pentru instalarea şi operaţionalizarea unui Sistem Modular Medical de Izolare şi Tratament (SMMIT) la Timişoara, în incinta stadionului CFR.

Marţi, 21 Aprilie, 2020 - 17:25

​Aproximativ 70 dintre militarii dislocaţi de Armata României în Afganistan, Irak şi în Republica Centrafricană vor fi repatriaţi în contextul măsurilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, transmite Ministerul Apărării Naţionale.

Ministerul Apărării Naţionale a decis reconfigurarea numărului de militari români care acţionează, în următoarea perioadă, în unele misiuni internaţionale.

Vineri, 17 Aprilie, 2020 - 12:35

În perioada 16 aprilie, ora 6.00 - 17 aprilie, ora 6.00, un număr de 2.161 militari şi 423 mijloace tehnice au acţionat în Bucureşti şi în ţară, în 431 misiuni de întărire a prezenţei şi de asigurare a fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei, paza unor obiective preluate de la Jandarmeria Română, patrulare şi sprijinirea forţelor MAI în activităţi de ordine publică în Capitală şi în alte localităţi din ţară, transport de echipamente medicale şi alte materiale, însoţire convoaie de transport persoane.

Vineri, 17 Aprilie, 2020 - 09:41

Ministerul Apărării Naţionale, în cooperare cu Ministerul Afacerilor Externe, a facilitat repatrierea vineri, 17 aprilie, a unui militar al Republicii Moldova care face parte din Misiunea UE de Instruire în Mali.

Revenirea în siguranţă a acestuia, alături de colegi români care au asigurat prima rotaţie a Detaşamentului "Carpathian Pumas" în cadrul Misiunii Multidimensionale Integrate a ONU de Stabilizare în Republica Mali (MINUSMA), a fost realizată cu o cursă aeriană specială pe ruta Gao - Bucureşti, operată de compania românească TAROM.

Marţi, 14 Aprilie, 2020 - 08:50

În intervalul 12 aprilie ora 16.00 - 13 aprilie ora 16.00, un număr de 1.591 militari şi 346 mijloace tehnice au acţionat în Bucureşti şi în ţară, în 314 misiuni de întărire a prezenţei şi asigurarea fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei de la Siret (Suceava), Sculeni (Iaşi), Albiţa (Vaslui), Vama Veche şi Ostrov (Constanţa), Giurgiu (Giurgiu), Bechet şi Calafat (Dolj), Porţile de Fier 1 (Mehedinţi), Stamora Moraviţa, Jimbolia şi Cenad (Timiş), Nădlac 1, Nădlac 2 şi Vărşand (Arad), Petea şi Halmeu (Satu Mare), patrulare şi sprijinirea forţelor MAI în activităţi de ordin

Subscribe to Ministerul Apararii Nationale