Luni, 27 August, 2018 - 17:50

Ministerul Apelor și Pădurilor anunță semnarea contractului de asistență tehnică pentru proiectul „Reconectare și restaurare lunca inundabilă, remeandrare curs de apa Jijia”, investiție în valoare de 50.137.310 lei cu TVA, (peste 11 milioane de euro) finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Vineri, 24 August, 2018 - 12:47

Ministerul Apelor și Pădurilor anunță semnarea contractului de asistență tehnică pentru proiectul ,,Mărirea gradului de siguranță a Acumulării Colibița, județul Bistrița-Năsăud”, o investiție în valoare de 23.000.000 euro(fără TVA), finanțată din fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare(POIM). 

Marţi, 14 August, 2018 - 17:11

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a anunţat, marţi, că aproape o mie de mistreţi de pe toate fondurile de vânătoare din Constanţa urmează să fie omorâţi, în încercarea de a stopa răspândirea pestei porcine africane în judeţ.

Vineri, 3 August, 2018 - 12:35

La inițiativa Ministerului Apelor și Pădurilor, a fost adoptată joi, în ședința de Guvern, hotărârea prin care se suplimentează bugetul Ministerului Apelor și Pădurilor din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, cu suma de 58.966 milioane lei, pentru realizarea în regim de urgență unor lucrări necesare înlăturării efectelor calamităților naturale produse de inundații în perioada iunie-iulie  2018, pe cursurile de apă din județele  Alba, Argeș, Bacău, Brașov, Caraș-Severin, Covasna, Gorj, Harghita, Ialomița, Maramureș, Neamț, Suceava, Vâlcea.

Luni, 2 Iulie, 2018 - 10:49

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, efectuează, luni, o vizită de lucru în județul Teleorman, pentru a prezenta investițiile Ministerului Apelor și Pădurilor în acest județ, dar și pentru a inspecta stadiul mai multor lucrări din cadrul unor investiții deosebit de importante pentru această zonă, des încercată de inundații.
   Demnitarul va avea o întâlnire cu autoritățile locale din județul Teleorman, va urma o vizită în teren, apoi ministrul Ioan Deneș va susține declarații de presă, la Videle și în localitatea Beuca. 

Programul vizitei în județul Teleorman:

Joi, 14 Iunie, 2018 - 11:16

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, efectuează o vizită de lucru în județul Constanța, joi și vineri, pentru a inspecta plajele de pe litoral și pentru a monitoriza evoluția proiectelor de investiții din domeniul de activitate al Ministerului Apelor și Pădurilor. Totodată, ministrul va evalua stadiul proiectelor de investiții destinate reducerii eroziunii costiere - Faza II, etapa 1 și 2, care vor fi realizate prin POIM. De asemenea, demnitarul va avea întâlniri cu autoritățile locale, cu serviciile deconcentrate și va susține o conferință de presă.

PROGRAM VIZITĂ LITORAL 

Miercuri, 13 Iunie, 2018 - 13:34
din zonele vizate de avertizarea hidrologică

Miercuri, 13 iunie 2018, a avut loc în cadrul Ministerul Apelor și Pădurilor, ședința Comitetului Ministerial pentru Situații de Urgență generată de emiterea Avertizării hidrologice nr.30 din data de 12 iunie 2018, cod galben și cod portocaliu. Aceasta vizează scurgeri importante de pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de apărare, la nivelul Administrațiilor Bazinale de Apă Someș – Tisa, Crișuri, Mureș, Banat, Jiu, Olt, Argeș – Vedea și Buzău – Ialomița.

Joi, 26 Aprilie, 2018 - 18:40

Ministrul Apelor și Pădurilor a vizitat, inopinat, plajele din Vama Veche, Constanța, Mamaia și Năvodari pentru a verifica la fața locului stadiul de pregătire pentru minivacanța de 1 Mai. Ioan Deneș a fost însoțit de directorul general al Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR), Victor Sandu, și de directorul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL), Hristu Uzun.

La Vama Veche, ministrul a constatat că doi utilizatori de plaje nu au ecologizat zona aferentă și nu aveau instalate coșuri de gunoi.

Vineri, 20 Aprilie, 2018 - 16:16

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneș, împreună cu o delegaţie formată din prefectul judeţului Botoșani, Dan Şlincu, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Costică Macaleţi, vicepreşedintele CJ, Liviu Toma, parlamentari și subsecretari de stat, s-au deplasat, vineri dimineață, la Vârfu Câmpului unde s-au întâlnit cu primarul comunei, Maria Huţu, dar şi cu edilii din comunele limitrofe. În acest punct al vizitei a participat și prefectul județului Suceava, Mirela Adomnicăi.

Joi, 19 Aprilie, 2018 - 18:39

Primarul General, Gabriela Firea, a inaugurat joi,  Parcul celor 100 de stejari, in cadrul unei ceremonii organizate de Ambasada Republicii Lituania in Romania, cu prilejul centenarului independentei Republicii Lituania si Anului Centenar al Romaniei. In cadrul evenimentului, care a avut loc in Parcul Oraselul Copiilor, au fost plantati 100 de stejari, acesti arbori fiind alesi ca simbol al rezistentei si durabilitatii.

Subscribe to Ministerul Apelor si Padurilor