Miercuri, 17 Iulie, 2019 - 19:00

Ministrul apelor și pădurilor, Ioan Deneș, însoțit de directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor –„Romsilva” (RNP Romsilva), Gheorghe Mihăilescu, a efectuat, miercuri, o vizită de lucru în județul Prahova.

Joi, 6 Iunie, 2019 - 18:42

În marja deținerii de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, Ministerul Apelor și Pădurilor a organizat în perioada 5-6 iunie 2019, la Gura Humorului, în județul Suceava, Reuniunea directorilor generali din UE în domeniul pădurilor. Evenimentul a pus accent pe adaptarea la schimbările climatice și exploatarea durabilă a pădurilor, în context național și internațional și a reunit 100 de participanți din 19 state membre ale Uniunii Europene, precum și din instituții internaționale, europene și naționale.

Joi, 6 Iunie, 2019 - 17:37

În perioada 5-6 iunie 2019, a avut loc la București, cea de-a doua întâlnire a partenerilor din cadrul proiectului DANUBE FLOODPLAIN marcând un an de la începerea implementării acestuia. În cadrul întâlnirii la care a participat și reprezentantul Programului Transnațional pentru Dunăre, a fost evaluat stadiului de implementare a proiectului în vederea realizării obiectivelor și au fost trecute în revistă rezultatele obținute după primul an de implementare.

Marţi, 4 Iunie, 2019 - 17:00

Ministrul Apelor și Pădurilor s-a aflat marți în județul Galați, pentru a evalua pagubele produse de inundațiile din ultimele zile.

Miercuri, 22 Mai, 2019 - 18:56

Ministrul apelor și pădurilor, Ioan Deneș, se va afla joi, 23 mai, într-o vizită de lucru în județul Neamț, alături de directorul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva (RNP ROMSILVA), Gheorghe Mihăilescu și directorul Departamentului Dezvoltare, Investiţii din cadrul Administrației Naționale Apele Române (ANAR), Vlad Marcoci.

Luni, 6 Mai, 2019 - 18:24

Ministrul apelor și pădurilor, Ioan Deneș, se va afla marți, 7 mai, într-o vizită de lucru în județul Buzău, alături de secretarul de stat pentru Ape, Adriana Petcu, și directorul general al Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR), Victor Sandu.

Vineri, 3 Mai, 2019 - 15:50

Ministrul apelor și pădurilor, Ioan Deneș, a efectuat, vineri, o vizită de lucru în județul Ialomița. Demnitarul a fost însoțit de directorul general al Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR), Victor Sandu, și de directorul general al RNP ROMSILVA, Gheorghe Mihăilescu iar din delegație au mai făcut parte și directorulAdministrației Bazinale de Apă Buzău, Marilena Stoian dar și directorii SGA Buzău și Direcției Silvice Ialomița.

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 19:21

Ministrul apelor și pădurilor, Ioan Deneș, a efectuat, luni, o vizită de lucru în județul Gorj. Demnitarul a fost însoțit de directorul general al Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR), Victor Sandu, de directorul general al RNP ROMSILVA, Gheorghe Mihăilescu, de directorul Administrației Bazinale de Apă Jiu Craiova (ABA), Marin Talău, de șeful S.G.A Gorj, Ion Călinoiu și de directorul Direcției Silvice, Ovidiu Cârstoc.

Joi, 28 Martie, 2019 - 18:00

Ministrul apelor și pădurilor, Ioan Deneș, a inspectat astăzi zona Copșa Mică, din județul Sibiu, acolo unde Regia Națională a Pădurilor-Romsilva derulează un proiect de reconstrucție ecologică.

Joi, 28 Martie, 2019 - 15:05

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, efectuează, joi 28 martie, o vizită de lucru în județul Sibiu.

Miercuri, 27 Martie, 2019 - 19:00

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, efectuează, joi 28 martie, o vizită de lucru în județul Sibiu, alături de directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe Mihăilescu.

Demnitarul va participa, la primele ore ale zilei, la lucrările work-shop-ului internațional privind siturile UNESCO.

Ulterior, delegația se va deplasa în zona Copșa Mică, unde se desfășoară un proiect de reconstrucție ecologică, și va participa la o acțiune de plantare, pe un teren degradat, a unor puieți de stejar, paltin și frasin.

Miercuri, 27 Martie, 2019 - 17:19
85% finanțat din fonduri UE

Ministrul apelor și pădurilor, Ioan Deneș, însoțit de directorul general al Administrației Naționale „Apele Române”, Victor Sandu, și de directorul general al ABA Banat, Titu Bojin, a participat miercuri la semnarea contractului de proiectare și execuție lucrări din cadrul proiectului „Repararea Infrastructurii de navigație a Canalului Bega”, finanțat prin Programul IPA Interreg CBC România-Serbia.

Marţi, 5 Martie, 2019 - 18:10

Cetățenii din UE vor o nouă abordare privind materialele care intră în contact cu apa potabilă.

Miniștrii de Mediu din Uniunea Europeană discută marți la Bruxelles despre revizuirea Directivei apei potabile. Asta în condițiile în care parametrii de calitate nu au mai fost actualizați de 20 de ani.

Astfel se dorește introducerea unor standarde de calitate mai ridicate pentru apa potabilă și se va face analiza de risc în procedura de monitorizare a calității apei.

Marţi, 11 Decembrie, 2018 - 17:18

Anul acesta, mai ales în prima lui jumătate, a fost un an cu regim hidrologic excedentar, manifestat prin frecvente episoade de viituri pe majoritatea cursurilor de apă, fenomene care au produs inundații cu impact sever asupra activității socio-economice. Amploarea inundațiilor putea fi mult mai mare dacă bazinele hidrografice nu aveau amenajări complexe, iar cel mai important rol în acest sens îl au barajele, acestea  asigurând tranzitarea apelor mari sau atenuând efectele negative.

Subscribe to Ministerul Apelor și Pădurilor (MAP)