Miercuri, 24 Aprilie, 2019 - 18:00

Peste 150 de spaţii ale unor muzee şi entităţi culturale publice şi private din Bucureşti şi din ţară vor fi deschise de Noaptea Muzeelor, pe 18 mai, pentru expoziţii, intervenţii şi experimente artistice, proiecţii, dans, piese de teatru şi concerte, anunţă organizatorii.

Iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, evenimentul este organizat pe plan naţional de Reţeaua Naţională de Muzeelor din România (RNMR), fiind aşteptat cu mare interes în fiecare an.

Vineri, 12 Aprilie, 2019 - 13:28

În contextul exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, vă reamintim că în data de 16 aprilie 2019, va avea loc reuniunea informală a miniștrilor culturii. Lucrările se vor desfășura la București, la Palatul Parlamentului.

Miercuri, 22 August, 2018 - 11:32

Pentru al treilea an consecutiv, editorii de pe ambele maluri ale Prutului își așteaptă publicul fidel la Salonul Internațional de Carte Bookfest de la Chișinău. 

Vineri, 23 Martie, 2018 - 21:43

 Tragedie românească în Cehia. Cinci muncitori români au murit în urma unei explozii a depozitului de combustibil la care lucrau. A murit și un ceh. Plătim scump speranța unui câștig mai bun peste hotare...STOP  A nins doar în martie mai mult decât într-un an întreg. Valul de frig și zăpadă prognozat de meteorologi a fost punctual și a blocat pur și simplu sudul și estul țării. În București a afectat circulația și programul părinților, care nu au avut cu cine să-și lase copiii din cauza închiderii grădinițelor și școlilor, decisă de primărița Pandele.

Miercuri, 21 Martie, 2018 - 17:28

În contextul Centenarului Marii Uniri, ținând cont de anvergura, numărul mare, complexitatea şi diversitatea proiectelor şi manifestărilor aniversare, precum şi de faptul că acestea sunt gestionate de către institutii diferite ca regim de finanţare şi de subordonare, Guvernul României a aprobat o ordonanță de urgență prin care clarifică mecanismul special de bugetare şi finanţare, totodată oferind posibilitatea reportării sumelor neutilizate la finalul anului bugetar, până cel târziu în anul 2020. 

Vineri, 16 Martie, 2018 - 22:39

 Ne-a lăudat șeful NATO în raportul său anual: suntem pe primul loc la cheltuielile pentru înarmare! Dăm mai mulți bani decât orice alt stat membru (proporțional cu PIB-ul) pe rachete, avioane și transportoare blindate, și mai puțin pe grădinițe, școli și spitale. Securitatea costă!(și astăzi, ca și ieri) STOP  Membrii CSM au trudit din greu ca să aștearnă pe 50 de pagini motivatea avizului (pe care l-au dat în cîteva minute, după audiere) cererii ministrului Justiției de revocare a șefei DNA.

Vineri, 16 Martie, 2018 - 10:14

Ministrul Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu, a declarat joi seara că banii din donațiile pentru achiziția sculpturii lui Constantin Brâncuși "Cumințenia Pământului" nu pot fi returnați persoanelor care au donat.

"Sunt oameni de bună-credință care au participat și au donat. Conform legii, donația nu mai poate fi returnată. Și atunci, trebuie găsit un mecanism prin care oamenii care doresc, normal, să-și recupereze banii, să poată fi plătiți", a declarat Ivașcu joi seara la televiziunea publică.

De vină pentru această situație ar fi un mecanism financiar.

Joi, 15 Martie, 2018 - 18:21

Târgul Internaţional de Carte de la Leipzig, unul dintre cele mai mari din lume, şi-a deschis porţile astăzi, 15 martie 2018. În deschidere au vorbit, în faţa unui numeros public interesat de ceea ce are România de oferit din punct de vedere cultural, secretarul de stat Alexandru Oprean, care a transmis mesajul Ministrului Culturii şi Identităţii Naţionale, George Ivaşcu, Oliver Zille, directorul Târgului, scriitorul Norman Manea, ambasadorul Germaniei în România, Cord Meier-Klodt, şi poetul Mircea Dinescu.

Vineri, 9 Martie, 2018 - 15:55

Anul acesta, România este țara invitată de onoare a Târgului Internațional de Carte de la Leipzig, cel mai important eveniment european de profil dedicat promovării lecturii și unul dintre cele mai vechi târguri de carte din întreaga lume, care va debuta săptămâna viitoare, pe 15 martie. Astfel, Ministerul Culturii și Identității Naționale, alături de partenerii săi, i-au arătat atenția cuvenită, organizând peste 60 de evenimente și invitând în fața cititorilor germani peste 40 de autori. 

Vineri, 9 Martie, 2018 - 15:32

Ministerul Culturii și Identității Naționale (MCIN) și Academia Română au semnat astăzi, 9 martie 2018, protocolul prin care se înființează Senatul Culturii, organism cu rol consultativ, prin intermediul căruia MCIN va beneficia de expertiza Academiei Române în configurarea politicilor publice din domeniul culturii. 

Subscribe to ministerul culturii