Vineri, 29 Noiembrie, 2019 - 10:04

Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil-Daniel Popescu, a primit, miercuri, vizita ambasadorului Japoniei la București, E.S. Hitoshi Noda. A fost prima întrevedere cu un reprezentant diplomatic al unui guvern la București de la preluarea mandatului de ministru al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Luni, 18 Noiembrie, 2019 - 08:40

Realizările şi inovările industriei electronice naționale au fost promovate, timp de patru zile, pe piaţa germană, în cadrul celui mai mare târg mondial din domeniul dezvoltării și producției de produse electronice, „PRODUCTRONICA”, desfășurat la München, în perioada 12-15 noiembrie.

Vineri, 15 Noiembrie, 2019 - 08:38

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri promovează "România, o destinaţie pentru fiecare zi din an" la Târgul de Turism al României

Joi, 14 Noiembrie, 2019 - 10:10

Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a anunțat eliminarea blocajelor întâmpinate de beneficiarii Start-up Nation. 500 de beneficiari ai Start-up Nation sunt în acest moment blocați la plată din cauza lipsei fondurilor.

Miercuri, 13 Noiembrie, 2019 - 13:45

Către: Virgil-Daniel POPESCU
Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri
 
Scrisoare deschisă        
 
Domnule ministru,

Luni, 4 Noiembrie, 2019 - 11:54

Ministerul Economiei a iniţiat şi propune spre aprobare Guvernului României un proiect de Hotărâre prin care doreşte să modifice în totalitate normele de aplicarea a OUG nr. 77/1999 privind unele măsuri pentru prevenirea incapacității de plată, cu modificările şi completările ulterioare, şi să introducă noi sarcini birocratice pentru întreprinzătorii privaţi, sub forma obligaţiilor de raportare.

Joi, 1 August, 2019 - 13:41

Ministrul Ştefan-Radu Oprea s-a întâlnit, miercuri, 31 iulie, cu doamna Michèle Ramis, Ambasadoarea Republicii Franceze în România, și cu un grup de investitori francezi, în contextul dialogului constant cu reprezentanții mediului de afaceri.

Principalele teme ale dialogului au fost îmbunătățirea climatului economic din România, creșterea gradului de atractivitate pentru investiții și aprofundarea cooperării dintre cele două economii.

Vineri, 26 Iulie, 2019 - 13:36

Implementarea unei noi investiţii nipone majore în România, precum şi demararea unor iniţiative comune în domeniile start-up, IT şi automotive au fost două dintre concluziile discuţiilor purtate de delegaţia română condusă de secretarul de stat Paula Pîrvănescu cu comunitatea de business niponă, în cadrul vizitei oficiale în Japonia desfăşurate în perioada 19-26 iulie a.c.

Joi, 13 Iunie, 2019 - 08:43

În urma unui contract de servicii geologice și servicii miniere încheiat între Radioactiv Mineral Măgurele S.A, companie aflată în portofoliul Ministerului Economiei, și societatea care deține licența de explorare aferentă perimetrului Jolotca, pentru minereuri rare și disperse și minereu polimetalic, au fost redeschise, până în prezent, 3 din cele 6 galerii cuprinse în program. În acest moment se lucrează la eliberarea celorlalte 3 galerii, execuția fiind îngreunată de condițiile meteorologice.

Luni, 10 Iunie, 2019 - 18:05

Memorandumul de înțelegere care permite asocierea dintre Holdingul Beretta și Uzina Mecanică Plopeni, filială a CN Romarm SA, a fost semnat astăzi, la sediul Ministerului Economiei, de către Președintele Franco Gussalli Beretta, și Directorul General al Uzinei Mecanice Plopeni - Tiberiu Alexandru Pîrvu. 

Luni, 3 Iunie, 2019 - 11:36

Două feriboturi hibrid RoRo pentru Seaspan Ferries urmează să fie construite la Șantierul Naval Damen Mangalia. Fiecare dintre cele două nave inovatoare are o lungime de 149 de metri, și a fost proiectată astfel încât să permită încărcarea și transportul pe culoare cu o lungime totală de 1.034 metri.

Marţi, 28 Mai, 2019 - 08:42

Ultima reuniune a Consiliului Competitivitate, Piață Internă și Industrie sub egida Președinției române a Consiliului UE, a avut pe ordinea de zi subiecte de mare actualitate pe agenda strategică europeană

Luni, 27 mai a.c., a avut loc la Bruxelles, a doua reuniune a Consiliului Competitivitate al UE organizat sub auspiciile Președinției române a Consiliului UE și aflat în coordonarea Ministerului Economiei.

Joi, 23 Mai, 2019 - 11:31

La doar șase luni de când șantierul Damen Shipyards Mangalia beneficiază de rețeaua internațională de vânzări Damen, au fost atrase noi contracte majore careb vor permite ca șantierul să funcționeze la capacitate maximă încă din această vară.

Noile contracte sunt axate pe toate cele trei sectoare de activitate ale șantierului din Mangalia: nave de croazieră, nave destinate transportului de pasageri și nave offshore.

Vineri, 19 Aprilie, 2019 - 14:03

Directiva privind modernizarea legislației pentru protecția consumatorilor este un succes incontestabil al Președinției României, aducând beneficii nete pentru cetățenii Uniunii Europene, inclusiv pentru cetățenii romani. Directiva oferă mecanisme întărite de supraveghere a pieței și protejare a consumatorilor, inclusiv în cazul cumpărăturilor online. 

Vineri, 19 Aprilie, 2019 - 14:00

În cursul zilei de joi, 18 aprilie 2019, la ultima sesiune plenară a Parlamentului European din cadrul acestui ciclu instituțional, europarlamentarii au aprobat înțelegerea comună negociată cu Președinția Română la Consiliul Uniunii Europene și Comisia Europeană asupra Fondului European de Apărare. 

Luni, 1 Aprilie, 2019 - 18:18

Execuția bugetului general consolidat, pe baza datelor operative de execuție, s-a încheiat pe primele două luni ale anului 2019 cu un deficit de 5,2 miliarde de lei, respectiv 0,51% din PIB, față de 5,5 miliarde lei, respectiv 0,58% din PIB înregistrat în aceeași perioadă a anului 2018.

Vineri, 29 Martie, 2019 - 17:17

La doar două săptămâni după promulgarea bugetului de stat pe anul 2019, Ministerul Economiei a reușit elaborarea și aprobarea de către Executiv a Hotărârii de Guvern care asigură finanțarea pentru salariații din industria națională de apărare, în perioada în care nu desfășoară activități de bază, din lipsă de comenzi sau contracte.

Vineri, 8 Martie, 2019 - 12:21
în ceea ce priveşte numărul de dosare închise în cadrul PRES RO

La mai puţin de două luni de la preluarea Preşedinţiei Consiliului UE de către România, Ministerul Economiei a finalizat opt dosare dintre care şapte legislative şi unul non-legislativ.

Performanţa este una remarcabilă în condiţiile în care, la preluarea oficială a mandatului de către Niculae Bădălău, Ministrul Economiei, în cadrul reuniunii colegiului Comisarilor din 10-11 ianuarie 2019, Ministerul Economiei şi-a asumat finalizarea a cinci dosare legislative. 

Marţi, 5 Martie, 2019 - 19:00

Ministerul Economiei cere de urgenţă CA Avioane Craiova detalii despre programul „Super Şoim”, care constă în modernizarea avioanelor IAR 99, fiind solicitate date cu privire la procedura de selecţie. O şedinţă a Consiliului de Administraţie are loc în cursul zilei de marţi.

Luni, 4 Martie, 2019 - 09:33

UE îmbunătățește protecția drepturilor consumatorilor. Ambasadorii statelor membre reuniți în cadrul Comitetului Reprezentanților Permanenți al Consiliului au convenit astăzi asupra poziției Consiliului cu privire la un proiect de directivă de modificare a patru directive în vigoare ale UE care protejează interesele consumatorilor.

Vineri, 1 Februarie, 2019 - 11:25

Vineri, 1 februarie 2019, a intrat în vigoare Acordul de Parteneriat Economic (APE) UE-Japonia, cel mai mare acord comercial negociat de UE până în prezent. Acesta va elimina majoritatea barierelor tarifare și non-tarifare în calea comerțului cu bunuri și servicii, asigurând pentru producătorii europeni accesul pe o piață cu peste 127 milioane de consumatori.

Luni, 12 Noiembrie, 2018 - 13:16

La ordinul Ministrului Economiei, Dănuț Andrușcă, o echipă a Ministerului Economiei, formată din Secretarul de Stat Ion Radu, responsabil cu industria de apărare, Marius Ioana, Directorul General al Romarm și persoane abilitate din cadrul structurii pentru situații de urgență de la nivelul Ministerului, se deplasează de urgență la Fabrica de Arme Cugir pentru a investiga incendiul raportat. 

Ministerul Economiei este în strânsă legătură cu toate instituțiile abilitate implicate în această situație de criză, în vederea înlăturării efectelor. 

Marţi, 24 Iulie, 2018 - 11:43

Premierul Viorica Dăncilă apreciază că preluarea de către Ministerul Economiei a pachetului majoritar de acţiuni la Şantierul Naval Mangalia reprezintă o "reuşită importantă" a statului român.

Vineri, 9 Martie, 2018 - 19:10

Ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă şi reprezentanţii Sindicatului Liber 'Navalistul' s-au întâlnit în cursul zilei de astăzi, 9 martie 2018, la sediul Ministerului Economiei, la invitaţia ministrului pentru a schimba informatii referitoare la stadiul negocierilor privind transferul pachetului majoritar de acţiuni al societăţii DMHI către un potenţial investitor. Este cea de-a doua întâlnire dintre reprezentanţii Sindicatului Liber 'Navalistul' şi Ministrul Economiei în decursul ultimelor 30 de zile pe această temă.

Subscribe to Ministerul Economiei