Miercuri, 1 Aprilie, 2020 - 15:06

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a publicat teste destinate elevilor care vor susţine examenele naţionale.

"În contextul suspendării cursurilor, pentru pregătirea elevilor în vederea susţinerii examenelor naţionale, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a publicat pe site-ul https://rocnee.eu/testeantrenament/ un prim set de resurse de antrenament pentru elevii care vor susţine examenele naţionale", a informat, luni, MEC.

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 11:00

Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării, a participat joi, 20 februarie 2020, la reuniunea Consiliului Educaţie, Tineret, Cultură şi Sport, organizată la Bruxelles de Preşedinţia Croată a Consiliului Uniunii Europene.

În cadrul reuniunii a fost adoptată Rezoluţia Consiliului privind educaţia şi formarea profesională în Semestrul European: asigurarea dezbaterilor pertinente cu privire la reforme şi investiţii.

Vineri, 7 Februarie, 2020 - 19:41

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a transmis o notă către Inspectoratele Şcolare Judeţene/Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti cu măsurile obligatorii pe care unităţile de învăţământ trebuie să le aplice pentru prevenirea îmbolnăvirilor în colectivităţile de preşcolari şi elevi în contextul epidemiei de gripă.

Joi, 9 Ianuarie, 2020 - 13:59

Referitor la propunerea Ministerului Educației și Cercetării (MEC) privind structura anului școlar 2020-2021, Federația Coaliția pentru Educație consideră că este bine să construim pe ceea ce am câștigat, astfel încât anul școlar să înceapă mai devreme și să aibă un ritm mai potrivit vieții actuale, cu perioade intense, alternate cu vacanțe mai scurte.

Luni, 16 Decembrie, 2019 - 15:47

Luni, 16 decembrie 2019, ministrul Educaţiei şi Cercetării, doamna Monica Cristina Anisie, a avut o întrevedere cu reprezentanţii Asociaţiei Ad Astra şi ai blogului Doi Mici şi un Anc. Cercetătorii Octavian Micu, Stefan Szedlacsek şi Gabriel Preda au prezentat propuneri de măsuri privind îmbunătăţirea sistemului de cercetare.

Discuţiile s-au axat pe puncte clare privind aspecte ale evaluărilor institutelor de cercetare, ale proiectelor de cercetare din cadrul Planului Naţional CDI şi pe măsuri privind atragerea cercetătorilor din diaspora.

Miercuri, 4 Decembrie, 2019 - 11:24

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că va solicita profesorilor să înceteze să le mai ceară copiilor să memoreze comentarii.

Luni, 25 Noiembrie, 2019 - 08:56

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a postat în consultare publică, potrivit principiului transparenței decizionale (Legea 52/2003), proiectul de Hotărâre de Guvern privind organizarea și funcționarea Ministerului Educației și Cercetării.

Având în vedere preluarea Ministerului Cercetării și Inovării, cât și preluarea în cadrul MEC a personalului aferent Organismelor Intermediare (O.I.), care până în prezent au activat în cadrul inspectoratelor școlare județene, a rezultat un număr maxim de 770 de posturi.

Acestea reprezintă:

Subscribe to Ministerul Educației și Cercetării (MEC)