Marţi, 14 Mai, 2019 - 13:57

Bucureştenii riscă să rămână fără apă caldă în perioada următoare, dacă autorităţile nu rezolvă, cu diplomaţie şi tact, problema datoriilor pentru gazele livrate de Romgaz, a declarat, marţi, Florian Mateiţă, reprezentantul Rominsolv, administratorul judiciar al RADET, într-o conferinţă.

Miercuri, 13 Martie, 2019 - 11:12

Planul Național Integrat Energie și Schimbări Climatice (PNIESC) al României conține estimări chestionabile, care sugerează că 2.2 GW de putere instalată pe cărbune vor fi retrași până la sfârșitul anului, se arată într-o analiză publicată astăzi de Bankwatch România.

Joi, 21 Februarie, 2019 - 17:37

Fostul senator și fost lider al ALDE Gorj, Dian Popescu, a demisionat din ALDE. În scrisoarea de demisie acesta acuză conducerea centrală că promovează oameni incompetenți în funcții.

Dian Popescu acuză faptul că noua conducere ALDE Gorj elimină pe rând vechii membri ai organizației.

De asemenea, acesta arată că la nivel central conducerea ALDE a numit oameni incompetenți în funcții, în special la Ministerul Energiei.

Joi, 14 Februarie, 2019 - 15:16

Ministerul Energiei a postat pe pagina sa de Facebook mesajul "Stinge lumina...", insoțit de o poză cu un bec în formă de inimă. Mesajul este neinspirat, mai ales că sintagma este des folosită în context negativ, cum ar fi plecările masive ale românilor în străinătate. 

Joi, 17 Ianuarie, 2019 - 19:40

Ca urmare a discuțiilor din data de 17.01.2019, dintre conducerea Ministerului Energiei, conducerea Sociețății Complexului Energetic Oltenia S.A și reprezentanții legali ai sindicatelor, în condițiile reluării imediate a activității, au fost stabilite următoarele :

​ În limita prevederilor bugetare, se va acorda un spor de productie astfel:

- Pentru personalul muncitor din activitatea de producție, mentenanță și transport cărbune etc va fi acordată o sumă 1000 lei brut, respectiv 585 lei net;

Luni, 14 Ianuarie, 2019 - 16:21

Sorin Boza, preşedintele Directorului Complexului Energetic Oltenia, a explicat propunerile făcute de Ministerul Energiei, luni, către angajaţii CEO, astfel încât activitatea oprită vineri să fie reluată cât mai repede.

Joi, 29 Noiembrie, 2018 - 10:36

Ministerul Energiei a pus în dezbatere publică o Hotărâre de Guvern pentru a acorda 2.775.721,75 lei Complexului Energetic Oltenia (CEO), pentru a expropria terenurile pe care este plănuită extinderea depozitului de cenușă de la Termocentrala Craiova. Prin decizia Consiliului Europei 2010/787, ajutorul de stat pentru industria cărbunelui este legal doar pentru lucrările de închidere și conservare. Nota de fundamentare menționează opusul: scopul hotărârii de guvern este “continuarea activității în vederea producerii de energie în termocentrală”.

Luni, 12 Noiembrie, 2018 - 21:59
Instanța arbitrală a considerat nefondată solicitarea elvețienilor de a primi despăgubiri în valoare de 450 de milioane de dolari

Hidroelectrica salută hotărârea tribunalului arbitral internațional de la Washington, ICSID (constituit sub egida Centrului Internațional pentru Reglementarea Diferendelor relative la investiții), prin care au fost respinse pretențiile financiare ale Alpiq AG față de statul român, reprezentat în proces de Ministerul Energiei. Practic, prin hotărârea pronunțată în data de 9 noiembrie a.c. instanța a acordat câștig de cauză României, considerând nefondată solicitarea Alpiq AG Elveția de a primi despăgubiri în valoare de cca.

Joi, 8 Noiembrie, 2018 - 17:38
ci o obligație pentru asigurarea securității în aceste perimetre miniere

Confederația Sindicală Națională MERIDIAN și Sindicatul „MUNTELE” solicită Ministerului Energiei să ia în considerare concluziile Studiului ştiințific realizat de INSEMEX Petroșani și să facă demersurile necesare la nivel național și european în vederea prelungirii activității de producție la Mina Lupeni și Mina Lonea până la epuizarea rezervei deschise, pentru a se asigura astfel condiițiile minime de securitate și sustenabilitate pe parcursul perioadei de tranziție energetică în Valea Jiului.

Joi, 20 Septembrie, 2018 - 17:17

Ministerul Energiei a publicat, în vederea dezbaterii publice, proiectul mult așteptat al strategiei energetice. "Am promis că elaborăm strategia energetică și acum o supunem dezbaterii publice", a declarat ministrul energiei Anton Anton. Potrivit acestuia, printre marile obiective ale strategiei se află creșterea calității pregătirii profesionale și formarea continuă a resursei umane. "Trebuie să începem cu atragerea resursei umane. Altfel, ne trezim cu centrale mari noi, dar fără a avea resursa umană calificată.

Luni, 13 August, 2018 - 16:25

Ministerul Energiei a lansat licitația pentru un studiu care să analizeze oportunitatea ca statul român să acorde așa-numitele Contracte pentru Diferență, unica metodă prin care investitorii chinezi selectați pentru construcția reactoarelor 3 și 4 de la Centrala Nucleară Cernavodă ar putea fi atrași să investească 7 miliarde euro în proiect.

Miercuri, 18 Iulie, 2018 - 15:03

Mina Lupeni va fi inchisa, iar activitatea de extractie a carbunelui va fi oprita definitiv! Anuntul a fost facut de ministrul Energiei, Anton Anton, in contextul in care inca un miner a murit in galerie.

Decizia Ministerului Energiei vine in contextul in care un miner a murit astazi, in Mina Lupeni, dupa ce tavanul galeriei s-a prabusit peste el si peste inca un coleg care a scapat cu viata. In varsta de 42 de ani, Lucian Gabriel Duleantu Bolosin a fost gasit fara semne vitale de salvatori. Era sef de tura si a lasat in urma o fetita minora.

Sâmbătă, 24 Februarie, 2018 - 11:11

Terenurile aflate pe traseul conductei BRUA vor fi scoase din circuitul agricol fără a fi necesară obţinerea acordului proprietarilor, se arată într-un proiect de hotărâre de Guvern privind lista terenurilor agricole situate în extravilan, pentru proiectul de interes comun BRUA, postat pe site-ul Ministerului Energiei.

În anexa proiectului este prezentată lista acestor terenuri, în număr de peste 17.000.

Subscribe to Ministerul Energiei