Miercuri, 29 August, 2018 - 12:25

Ministerul Finanțelor Publice stimulează investițiile cu impact major în economie, astfel că de luni, 10 septembrie 2018 , se pot depune cereri de finanțare prin schema de ajutor de stat 807/2014. Cererile de acord pentru finanțare, însoțite de documentele justificative, se transmit la Registratura generală a Ministerului Finanțelor Publice, din Bd. Libertății nr. 16, sector 5, București, menționându-se pe plic: “Unitatea de implementare a schemei de ajutor de stat instituită prin H.G. nr. 807/2014”.

Joi, 16 August, 2018 - 19:10

Ministerul Finanțelor Publice a publicat proiectul de ordonanță a Guvernului pentru reglementarea unor măsuri fiscal–bugetare. Prin acesta unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale pot solicita Ministerului Finanțelor Publice, în cursul anului 2018, contractarea de împrumuturi din venituri din privatizare, înregistrate în contul curent general al Trezoreriei Statului, în limita sumei de 800.000 mii lei, pentru asigurarea prefinanţării şi/sau cofinanţării proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile, inclusiv pentru cheltuielile neeligibile asociate proiectelor. 

Luni, 13 August, 2018 - 08:46

Pentru reducerea evaziunii fiscale și asigurarea unui mediu concurențial corect pentru toți contribuabilii, Ministerul Finanțelor Publice va implementa la nivel național noul sistem de case de marcat.   

Astfel,  în 24 mai a.c. a fost aprobată  Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 44/2018 potrivit căreia operatorii economici sunt obligaţi să se doteze cu aparate de marcat cu jurnal electronic, după cum urmează: 

Vineri, 10 August, 2018 - 12:21

Ministerul Finanțelor Publice a lansat la 1 august 2018 cea de-a doua emisiune de titluri de stat din cadrul Programului Tezaur - ediția CENTENAR, destinată exclusiv populației. Titlurile de stat cu o valoare nominală de 1 leu, au scadența la 3 ani, o dobândă de 4,5%, iar veniturile aferente sunt neimpozabile. Titlurile pot fi cumpărate de către persoanele fizice rezidente care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii, inclusiv de cele care au participat și la emisiunea anterioară din luna iulie.

Joi, 9 August, 2018 - 12:35

'Am primit în ultimele săptămâni tot felul de semnale de la Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism referitoare la deserviciile pe care le-ar aduce agenţiilor de turism transpunerea directivei europene care vizează garantarea 100% a pachetelor turistice. Mai nou, ANAT reacţionează la declaraţiile pe care le-am făcut şi mă acuză că am jignit reprezentanţii agenţiilor de turism, că aş fi dezinformat publicul din România şi pentru aceste lucruri ar trebui să-mi cer scuze. 

Miercuri, 8 August, 2018 - 13:45

Ministerul Finanțelor Publice, prin Școala de Finanțe Publice și Vamă (SFPV), vine în sprijinul operatorilor economici care vor să aplice pentru obținerea unor finanțări prin H.G. nr. 807/2014 pentru instituirea unei scheme de ajutor de având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie. În acest sens, vor fi organizate în luna august mai multe sesiuni de pregătire, după cum urmează: 

Ø        săptămâna 1: 13 -14 august; 

Ø        săptămâna 2:  20 - 23 august; 

Ø        săptămâna 3: 27- 30 august. 

Vineri, 3 August, 2018 - 20:00

Extragerea a avut loc VINERI, 3 august 2018, la sediul Ministerului Finanțelor Publice. Selecția a fost electronică sub supravegherea unei comisii formată din 5 membri. Pentru bonusul de dobândă în valoare de 1.000 de lei s-au calificat 19.737 de investitori persoane fizice, înregistrați în evidențele Depozitarului Central la data de 27 iulie 2018. Câștigătorii au fost desemnați prin tragere la sorți, pe baza CNP-ului. Cei mai mulți dintre aceștia sunt din București, Prahova, Argeș și Neamț. Cel mai tânăr câștigător are 24 de ani iar cel mai în vârstă 88.

Joi, 2 August, 2018 - 16:00

Ministerul Finanțelor Publice lansează cea de-a doua emisiune de titluri de stat din cadrul Programului Tezaur - ediția CENTENAR, destinată exclusiv populației. Titlurile de stat cu o valoare nominală de 1 leu, au scadența la 3 ani, o dobândă de 4,5%, iar  veniturile aferente sunt neimpozabile. Titlurile pot fi cumpărate de către persoanele fizice rezidente care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii, inclusiv de cele care au participat și la emisiunea anterioară din luna iulie. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele din prospectul de emisiune. 

Miercuri, 1 August, 2018 - 09:55

Preţul gazelor naturale pentru clienţii casnici va creşte, începând cu data de 1 august 2018, cu 5,83%.

"Având în vedere solicitările furnizorilor de gaze naturale şi în urma analizei minuţioase a costurilor reflectate în preţul final, Comitetul de reglementare, aplicând prevederile legale, a constatat că sunt îndeplinite condiţiile pentru o ajustare, în medie cu 5,83%, a preţului la gazele naturale pentru clienţii finali casnici, începând cu data de 1 august 2018", se arată într-un comunicat de presă.

Marţi, 31 Iulie, 2018 - 12:40
bonusul de dobândă pentru 100 de câștigători selectați prin tragere la sorți, precum și valoarea nominală pentru titlurile de stat FIDELIS, emise în anul 2016

Ministerul Finanțelor Publice va efectua în 6 august 2018 ultima plată de dobândă anuală în valoare de 2,15 RON/obligațiune, de rambursare a valorii nominale de 100 lei/obligațiune și a bonusului de dobândă pentru 100 de persoane selectate prin tragere la sorți, aferente titlurilor de stat FIDELIS emise în anul 2016.

Miercuri, 25 Iulie, 2018 - 10:37

Ministerul Educației Naționale, Banca Națională a României, Ministerul Finanțelor Publice, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Asociația Română a Băncilor au încheiat un Acord de colaborare pentru realizarea de activități comune în domeniul educației financiare și elaborarea Strategiei Naționale de Educație Financiară (SNEF).

Marţi, 24 Iulie, 2018 - 16:36

Ministerul Educației Naționale, Banca Națională a României, Ministerul Finanțelor Publice, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Asociația Română a Băncilor au încheiat un Acord de colaborare pentru realizarea de activități comune în domeniul educației financiare și elaborarea Strategiei Naționale de Educație Financiară (SNEF).

Miercuri, 11 Iulie, 2018 - 13:13

Ministerul Finanțelor Publice a modificat și a completat H.G. nr. 807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie, prin Hotărârea de Guvern nr. 476/2018 care a fost publicată, pe 9 iulie 2018, în Monitorul Oficial nr. 580. 

Vineri, 29 Iunie, 2018 - 08:48

Joi, 28 iunie 2018, Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, a coordonat prima întâlnire cu mediul de afaceri, organizată pentru îmbunătățirea Codului fiscal și a Codului de procedură fiscală și pentru crearea unui cadru fiscal predictibil și unitar.

Ministerul Finanțelor Publice apreciază în mod deosebit expertiza specialiștilor fiscali externi, al căror aport este important pentru completarea, dezvoltarea cadrului legislativ fiscal și eliminarea dificultății de aplicare.

Vineri, 15 Iunie, 2018 - 10:07

Ministerul Finanțelor Publice lansează prima emisiune de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur – ediția CENTENAR, cu valoare de 1 leu, dobândă de 5% și scadență la cinci ani, destinate exclusiv populației. Titlurile pot fi cumpărate de către persoanele fizice rezidente care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii, iar veniturile obținute sunt neimpozabile. 

Joi, 31 Mai, 2018 - 11:14

Ministerul Finanțelor Publice a transmis contribuabililor persoane fizice prin poștă o scrisoare personalizată, care conține informații ce permit înregistrarea în Spațiul Privat Virtual (SPV) de la orice dispozitiv conectat la internet. Astfel, contribuabilii au acces la informații fiscale personale și beneficiază de avantajele utilizării serviciilor electronice și internet-ului: economisirea de timp prin interacționarea cu ANAF direct de acasă, reducerea birocrației și primirea de documente cu aceeași putere juridică precum cele comunicate prin poștă sau la ghișeu. 

Vineri, 25 Mai, 2018 - 08:50

Guvernul a aprobat ordonanţa de urgentă care prevede acordarea unui termen de graţie de 3 luni în care nu se aplică sancţiunile prevăzute de lege pentru nedotarea operatorilor economici cu aparate de marcat cu jurnal electronic, fără a modifica însă şi termenele obligatorii de dotare şi flexibilizează procesul de vânzare a titlurilor de stat.

Vineri, 27 Aprilie, 2018 - 17:30

Ministerul Finanțelor Publice împreună cu Ministerul Muncii și Justiției Sociale și Ministerul Sănătății au inițiat un proiect de ordin comun care stabilește modelul, conținutul, și modalitatea de depunere și de gestionare a Declarației privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate (D112), ca urmare a modificărilor legislative în domeniul contribuțiilor sociale datorate de persoanele fizice și juridice.

Marţi, 17 Aprilie, 2018 - 17:19

Ministerul Finanțelor Publice prin Agenția Națională pentru Achiziții Publice pune în dezbatere publică pachetul de simplificare a legilor privind achizițiile publice, precum și două proiecte de acte normative de înființare a Unității de Achiziții Centralizate. 

Vineri, 9 Martie, 2018 - 19:17

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a atras, vineri, 60 de milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de joi, când a împrumutat 510 milioane de lei, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat tip benchmark pe 44 de luni, la un randament mediu de 3,88% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR).

Valoarea nominală a emisiunii suplimentare a fost de 60 milioane de lei, iar băncile au transmis oferte în sumă de 315 de milioane de lei. 

Subscribe to ministerul finantelor publice