Vineri, 18 Septembrie, 2020 - 11:21

Miercuri, 16.09.2020, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în calitate de Operator de Program pentru Granturile SEE 2014-2021, Programul „Mediu, Adaptare la Schimbările Climatice și Ecosisteme (RO-Mediu)”, a lansat primele două apeluri pentru propuneri de proiecte /aplicații.

 

Miercuri, 16 Septembrie, 2020 - 12:52

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin Administrația Fondului pentru Mediu, lansează astăzi Programul de finanțare Casa Eficientă Energetic. Aplicația online pentru înscriere va fi disponibilă începând cu ora 13:00, pe site-ul www.afm.ro.

Prin Programul Casa Eficientă Energetic, care are un buget de 430 de milioane de lei, aproximativ 9.000 de proprietari de case din România își vor putea eficientiza energetic locuințele.

Marţi, 15 Septembrie, 2020 - 15:07

Începând cu acest an, cei care vor să crească eficiența energetică a propriei locuințe vor putea cere de la stat aproximativ 15.000 de euro, printr-un nou program de finanțare, pentru a-și dota casa cu sisteme de încălzire, izolație ori sisteme de iluminat mai economice. Pentru a putea obține fondurile nerambursabile, cei interesați vor trebui să îndeplinească o serie de condiții și să depună mai multe acte, înscrierile în program începând chiar azi, după cum a anunțat, la început de august, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP).

Vineri, 4 Septembrie, 2020 - 13:15

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a participat astăzi la Conferința Regională ”Pădurile Bucureștiului – Viziune și Strategie”, care a avut loc în Pădurea Băneasa de lângă București. În cadrul evenimentului a fost prezentată viziunea ministerului și a partenerilor săi, cu privire la extinderea pădurilor-parc în jurul Capitalei, dar și a marilor aglomerări urbane din România.

 

Vineri, 4 Septembrie, 2020 - 13:12

Marți, 1 septembrie 2020, a fost semnată recepția de terminare a lucrărilor la platforma de depozitare a gunoiului de grajd din orașul Miercurea Nirajului, județul Mureș. Astfel, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) continuă finalizarea investițiilor în infrastructura destinată depozitarii gunoiului de grajd.

Vineri, 28 August, 2020 - 14:19

Ministrul Mediului, Costel Alexe, anunţă suplimentarea cu 60 de milioane de lei a bugetului pentru programul Rabla Plus pentru persoanele care doresc să achiziţioneze maşini electrice sau hibride. "Astfel, pentru anul 2020 bugetul programului Rabla Plus va ajunge la 200 de milioane de lei", spune Alexe.

Marţi, 18 August, 2020 - 11:30

 

"Astăzi demarează acțiunea de control privind neregulile sesizate în activitatea Direcției Silvice Mureș și ocoalelor silvice din subordinea acesteia. Sub coordonarea Corpului de Control al Ministrului, mai multe echipe formate din inspectori silvici de la gărzile forestiere din țară vor verifica activitatea ocoalelor silvice din jurisdicția DS Mureș. În paralel, Garda Forestieră Brașov își continuă investigația proprie asupra neregulilor sesizate", conform unui comunicat de presa al Ministerului Mediului. 

 

Vineri, 14 August, 2020 - 12:08

În urmă cu peste două săptămâni, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a dat startul înscrierii primăriilor din România în programul destinat iluminatului public ecologic în orașele și comunele din țara noastră. Astfel, din data de 24 iulie 2020 (data începerii înscrierilor) și până astăzi, peste 800 de UAT-uri au depus proiecte pentru obținerea finanțării nerambursabile de 90%, asigurată prin Administrația Fondului pentru Mediu. Înscrierile continuă și în următoarea perioadă, respectiv până la data de 22 septembrie 2020.

 

Marţi, 11 August, 2020 - 11:38

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

Ref: Ministerul Mediului va finaliza până la 30 noiembrie 2020 opțiunile strategice pentru     politica forestieră a României pentru următorii 10 ani

 

 

 

 București, 11 august 2020

 

 

 

Marţi, 11 August, 2020 - 11:29

Urmare a incendiului puternic înregistrat astăzi la fosta fermă de porci din Periș, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a trimis de urgență în zonă echipe ale Gărzii Naționale de Mediu dar și autolaboratorul mobil din dotarea Agenției Naționale pentru Protecția Mediului. Astfel, comisarii Gărzii de Mediu au realizat un amplu control la societatea care deține aceasta proprietate.

 

În cadrul verificărilor au fost constatate încălcări ale prevederilor de mediu pentru care societatea SC Klevek Company SRL a fost amendată cu 115.000 de lei.

 

Luni, 10 August, 2020 - 12:36

Ca urmare a incendiului declanșat în localitatea Periș, la fosta fermă de porci din județul Ilfov, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a trimis de urgență în zonă echipe ale Gărzii Naționale de Mediu, precum și laboratorul mobil de monitorizare a calității aerului.

În orele care urmează vor fi realizate două buletine de analiză a aerului - în Buftea și în Corbeanca, localități din care s-au primit cele mai multe sesizări de disconfort olfactiv.

Vineri, 31 Iulie, 2020 - 11:17

Ca urmare a amânărilor repetate a dezbaterii în plenul Camerei Deputaţilor a modificărilor aduse la Codul Silvic, prin care se promovează un pachet complet de măsuri împotriva tăierilor ilegale, Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a declarat:
'

Vineri, 24 Iulie, 2020 - 10:31

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

Ref. Vizită de lucru a ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, în județul Caraș-Severin

 

 

București, 23 iulie 2020

 

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a efectuat astăzi o vizită de lucru în județul Caraș-Severin, alături de ministrul de Interne, Marcel Vela. 

 

Joi, 23 Iulie, 2020 - 10:08

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Declarații ale ministrului Costel Alexe pe tema modificărilor la Codul Silvic, susținute de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor

 

                                                                                                              22 iulie 2020

 

Vineri, 17 Iulie, 2020 - 17:19

Ministerul Mediului lucrează la un proiect de modificare a legislaţiei, astfel încât magazinele să perceapă o garanţie pentru ambalaje şi PET-uri, pentru a creşte cantităţile reciclate, a declarat, vineri, ministrul de resort, Costel Alexe, în cadrul unei dezbateri online pe această temă.

Miercuri, 15 Iulie, 2020 - 11:00

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a reprezentat marti, România, în cadrul Reuniunii Informale a Miniștrilor Mediului din statele membre ale Uniunii Europene. La sesiunea de astăzi, care a fost prezidată de ministrul german al mediului, Svenja Schulze, a participat reprezentantul Comisiei Europene - Vicepreședintele Executiv Frans Timmermans și miniștrii mediului din Statele Membre.

Demnitarul român a susținut o intervenție pe tema politicii UE în domeniul climei.

Joi, 9 Iulie, 2020 - 12:42

Marți, 8 iulie 2020, a fost semnată recepția de terminare a lucrărilor pentru investiția în platforma comunală pentru gunoiul de grajd din comuna Batoș, județul Mureș. Platforma urmează să fie exploatată de autoritatea locală, în beneficiul crescătorilor de animale din zonă, cu ajutorul utilajelor deja furnizate: tractor, două remorci, încărcător frontal, mașină de împrăștiat compostul și cisternă vidanjă.

Joi, 2 Iulie, 2020 - 09:30

Începând de miercuri, 01 iulie 2020, toți cetățenii României au la dispoziție platforma ECOnsultare.ro, prin intermediul căreia pot vota online proiecte importante de mediu și își pot exprima opiniile asupra acestora. Platforma a fost lansată astăzi de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și este primul instrument de consultare și voting online din România bazat pe un sistem Blockchain. Opiniile populației vor fi parte din fundamentările politicilor de mediu viitoare.

Vineri, 26 Iunie, 2020 - 10:33

La propunerea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Guvernul a aprobat, în ședința de ieri, 25 iunie, HG pentru aprobarea Normelor referitoare la proveniența, circulația și comercializarea materialelor lemnoase, la regimul spațiilor de depozitare a materialelor lemnoase și al instalațiilor de prelucrat lemn rotund, precum și cele privind proveniența și circulația materialelor lemnoase destinate consumului propriu al proprietarului, şi a unor măsuri de aplicare a Regulamentului (UE) nr.

Vineri, 26 Iunie, 2020 - 08:00

Ministrul Mediului, Apelori și Pădurilor, Costel Alexe, se va deplasa în cursul zilei de vineri, 26 iunie, în mai multe localități din județul Botoșani pentru a monitoriza, de la fața locului, măsurile luate de autoritățile locale și specialiștii Administrației Naționale „Apele Române„ care se impun ca urmare a evoluției situatiei hidrometeorologice.

Joi, 25 Iunie, 2020 - 11:20

În data de 22 iunie 2020, a fost semnată recepția de terminare a lucrărilor pentru noua capacitate de stocare a gunoiului de grajd, de care vor beneficia crescătorii de animale din zona comunei Râmnicelu. Investiția a fost făcută în cadrul proiectului „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți”.

Miercuri, 10 Iunie, 2020 - 14:00

Costel ALEXE: “Viața românilor din Oltenia a ajuns o loterie, dictată de schimbările climatice. În prezent, 100.000 de hectare din județul Dolj sunt afectate de fenomenul deșertificării”. 
Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel ALEXE, a fost astăzi prezent în localitatea Mârșani din judetul Dolj, una dintre cele mai afectate zone de fenomentul deșertificării din Oltenia. 

Miercuri, 10 Iunie, 2020 - 11:40

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a finalizat regulamentul Parcului Natural Văcărești, acesta fiind, în prezent, în consultare publică pe site-ul MMAP. 
Regulamentul cuprinde un set de reguli și măsuri care vor asigura starea de conservare favorabilă pentru toate speciile și habitatele care au stat la baza desemnării ariei naturale protejate. 

Luni, 8 Iunie, 2020 - 09:56

De Ziua Mediului, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel ALEXE, a lansat marca înregistrată „Produs în Arie Naturală Protejată”. Brandul este dedicat produselor din România care își au circuitul de producție în orice arie naturală protejată din țară. 1200 de producători din ariile naturale românești vor să solicite deja dreptul de utilizare al mărcii înregistrate “produs în arie naturală protejată”.

Joi, 4 Iunie, 2020 - 09:59

Marți, 2 iunie 2020, a fost semnată recepția de terminare a lucrărilor la platforma comunală pentru gunoiul de grajd din comuna Galicea, județul Vâlcea. Astfel, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) continuă finalizarea investițiilor în platformele comunale pentru gunoiul de grajd, soluția optimă pentru nevoile micilor fermieri de stocare a bălegarului, în condiții de siguranță pentru populație și pentru mediu.

Miercuri, 3 Iunie, 2020 - 08:46

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor în calitate de lider de proiect, şi Administraţia Naţională "Apele Române", în calitate de partener, derulează, începând cu luna octombrie 2019, Proiectul "Întărirea capacităţii autorităţii publice centrale în domeniul apelor în scopul implementării etapelor a 2-a si a 3-a ale Ciclului II al Directivei Inundaţii - RO-FLOODS " cod SIPOCA 734 / cod MySMIS 130033.

Miercuri, 27 Mai, 2020 - 13:00

La inițiativa Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, în ședința de guvern din această dimineață a fost adoptată Hotărârea privind aprobarea programului de măsuri pentru atingerea stării ecologice bune a regiunii marine Marea Neagră.

Vineri, 22 Mai, 2020 - 16:19

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a anunţat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută în Pădurea Schitu Duca din judeţul Iaşi, că pădurile seculare ale României vor intra sub protecţia legii şi că doreşte să dubleze suprafaţa pădurilor virgine şi cvasivirgine din ţară.

Joi, 14 Mai, 2020 - 13:05

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a spus că joi intră în consultare publică proiectul de hotărâre de guvern pentru aprobarea normelor tehnice de funcţionare a noului Sistem de urmărire a masei lemnoase (SUMAL).

Miercuri, 6 Mai, 2020 - 09:18

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a centralizat datele referitoare la controlul transporturilor de masă lemnoasă pe drumurile publice în perioada stării de urgenţă. Analiza a fost realizată pentru perioada 04-26 aprilie 2020.

În data de 04 aprilie, la solicitarea ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, Ministerul Afacerilor Interne a inclus personalul silvic în filtrele de verificare de pe drumuri, alături de Poliţie, Jandarmerie şi Armată. Prevederea a intrat în vigoare prin Ordonanţa Militară nr. 7.

Subscribe to Ministerul Mediului