Miercuri, 1 Aprilie, 2020 - 15:44

Ministerul Mediului, prin Comisia de atestare a operatorilor economici pentru activitatea de exploatare forestieră, retrage certificatul de atestare a unei firme exploatatoare, dacă au fost constatate tăieri ilegale în parchete neautorizate realizate de respectiva firmă sau angajaţii acesteia.

Potrivit unui comunicat remis miercuri, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a emis în acest sens un Ordin de Ministru, publicat marţi, 30 martie, în Monitorul Oficial al României.

Miercuri, 1 Aprilie, 2020 - 10:27

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin Comisia de atestare a operatorilor economici pentru activitatea de exploatare forestieră, retrage certificatul de atestare a unei firme exploatatoare, dacă au fost constatate tăieri ilegale în parchete neautorizate realizate de respectiva firmă sau angajații acesteia. Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a emis un Ordin de Ministru în acest sens, publicat marți, 30 martie, în Monitorul Oficial al României.

Sâmbătă, 28 Martie, 2020 - 10:12
Programul va avea in jur de 60.000 de beneficiari

Programul Rabla a demarat in luna martie, iar anul acesta are alocat un buget-record de 405 milioane de lei. Estimarile oficialilor arata ca vor fi in jur de 60.000 de beneficiari.

Miercuri, 25 Martie, 2020 - 13:50

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor demarează astăzi, prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), programul Rabla PLUS. Astfel, persoanele care doresc să achiziționeze o mașină full electric sau electric hibrid plug-in, se pot adresa dealer-ilor validați începând cu ora 13:00. Totodată, pentru prima dată în istoria sa, Rabla PLUS permite populației inclusiv achiziția de motociclete full electric. 

Vineri, 20 Martie, 2020 - 10:35

Garda Forestieră Timişoara a informat Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor că, la solicitarea Poliţiei Municipiului Brad, a efectuat un control parțial în fondul forestier proprietate publică a statului român, administrat de Ocolul Silvic Brad, arondat cantonului silvic Valea Lungă. În urma acestui control, Garda Forestieră Timişoara a inventariat un număr de 85 de cioate de arbori tăiaţi fără drept, de diferite esenţe. Volumul total al lemnului este de 52,127 mc, valoarea prejudiciului fiind de 33.112,797 lei.

Miercuri, 18 Martie, 2020 - 13:49

Analiză, verificări, rezultate şi măsuri, în urma episodului de poluare a aerului din Capitală, în perioada 17-18 martie

Marţi, 17 Martie, 2020 - 12:55

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), demarează programul Rabla Clasic. Începând de marți, 17 martie 2020, de la ora 13:00,
oricine dorește să achiziționeze o mașină puțin poluantă, poate să se adreseze unuia dintre dealerii autorizați. Programul vine cu mai multe noutăți, una fiind o premieră absolută:
posibilitatea de a achiziționa motociclete.

Vineri, 6 Martie, 2020 - 09:45

Participarea ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel ALEXE, la lucrările Consiliului miniştrilor Mediului din UE
Bruxelles, 05 martie 2020

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel ALEXE, a participat astăzi, 5 martie 2020, la Bruxelles, la lucrările Consiliului miniştrilor Mediului din Uniunea Europeană.

Miercuri, 4 Martie, 2020 - 18:00
Platforma are în prezent peste 7.800  de puncte de colectare separată din toată țara

Harta Reciclării, platforma națională, interactivă, care permite identificarea și localizarea punctelor de colectare selectivă a deșeurilor reciclabile din România, a fost utilizată până acum de peste 130.000 de utilizatori unici și a adunat 7.829 de puncte de colectare separată. Platforma a fost lansată în luna mai 2019 de Asociația ViitorPlus, cu sprijinul Coca-Cola HBC România, cu susținerea Ministerului Mediului și face parte din proiectul După Noi, strângem tot noi.

Luni, 2 Martie, 2020 - 15:11

Costel Alexe, ministrul Mediului, a spus într-o conferință de presă, că a aflat despre valorile extrem de ridicate ale poluării din București luni, la ora 4 dimineața, deși primele sesizări prin aplicaţiile independente au apărut încă de duminică seara.

„Deci ministrul a aflat în jurul orei 4 dimineaţa pentru că mă întorceam din Maramureş. Cred că primele ieşiri în spaţiul public, mă refer pe Facebook, de la cetăţeni din Bucureşti, le-am sesizat în jurul orei 4”, a declarat Costel Alexe, luni, într-o conferință de presă.

Luni, 2 Martie, 2020 - 13:48

Măsuri urgente dispuse de ministrul Costel Alexe, în urma episodului de poluare înregistrat în noaptea de duminică spre luni, în Capitală Ca urmare a episodului de poluare a aerului din Capitală din această noapte, Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a convocat de urgenţă, luni dimineaţă, conducerile Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) şi Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (ANPM). În cadrul întâlnirii, a fost evaluat episodul de poluare nocturnă şi stabilite măsurile care se impun într-o asemenea situaţie.

Duminică, 23 Februarie, 2020 - 08:51

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunţat, sâmbătă  că începând din acest an românii vor putea să aplice pentru finanțarea unor garduri electrice care să le protejeze gospodăriile de urși.

Vineri, 7 Februarie, 2020 - 18:00

Programul Rabla clasic va fi lansat în luna martie, la Craiova, la Ford, iar pentru anul 2020 Guvernul vrea să aloce cea mai mare sumă de până acum atât pentru programul Rabla clasic, cât şi pentru programul Rabla plus, a susținut vineri ministrul Mediului, Costel Alexe.

Marţi, 4 Februarie, 2020 - 16:00

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a anunţat marţi că, în perioada următoare, va vizita cele trei depozite ecologice de deşeuri din Capitală (Vidra, Chiajna şi Glina), afirmând, totodată, că prelungirea contractului cu operatorul gropii de gunoi de la Chiajna este atributul exclusiv al Primăriei Municipiului Bucureşti.

Marţi, 28 Ianuarie, 2020 - 19:03

Marti, 28 ianuarie, la Bruxelles, a avut loc Conferinţa publică la nivel înalt privind implementarea Pactului Ecologic European şi a Legii privind clima la nivel european. Discuţiile s-au axat pe felul în care Uniunea Europeană va implementa Pactul Ecologic European - Green Deal.

Oameni politici, reprezentanţi ai ONG-urilor, ai companiilor şi societăţii civile au discutat aspecte legate de beneficiile tranziţiei către o economie verde şi emisii nete zero în 2050, precum şi modalitatea de a atinge acest obiectiv ambiţios.

Marţi, 21 Ianuarie, 2020 - 09:19

Primarul General, Gabriela Firea: "Sunt necesare eforturi comune la nivel de Guvern şi autorităţi locale pentru combaterea poluării în Capitală. Primăria Capitalei a pus în aplicare măsurile prevăzute în PICA, dar nu este singura autoritate responsabilă! Ministerul Transporturilor trebuie să modernizeze urgent centura Capitalei, să finalizeze lucrările la magistralele M5 şi M6, Ministerul Energiei trebuie să modernizeze CET-urile"

Luni, 20 Ianuarie, 2020 - 09:43

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a convocat luni, 20 ianuarie, reprezentanţii municipiilor Braşov, Iaşi şi Bucureşti care au probleme privind calitatea aerului şi se află sub monitorizarea Comisiei Europene.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 15:23

Cea mai amplă campanie de împădurire a terenurilor degradate în vederea protejării solului, a refacerii echilibrului hidrologic şi a îmbunătăţirii condiţiilor de mediu va fi demarată în România în primăvara acestui an, a anunţat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, în cadrul unei întâlniri organizată în această săptămână cu membrii Asociaţiei Comunelor din România (ACoR).

Vineri, 10 Ianuarie, 2020 - 13:09

oi, 09 ianuarie 2020, a avut loc la sediul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor o dezbatere pe tema protecției pădurilor virgine și cvasivirgine din România.
Scopul întâlnirii a fost identificarea obstacolelor și găsirea soluțiilor pentru accelerarea procesului de includere a pădurilor virgine și cvasivirgine în Catalogul Național. 

Luni, 6 Ianuarie, 2020 - 18:14

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunțat, luni, că aerul din București și orașele mari este din ce în ce mai poluat și că vor exista săptămânal verificări în teren, iar autoritățile publice responsabile vor fi sancționate.

Marţi, 17 Decembrie, 2019 - 18:00

Anul 2019 a fost declarat cel mai călduros an de când se fac măsurători în România, adică din 1900 încoace. Şi unul dintre anii în care meteorologii au emis cele mai multe avertizări meteo de vreme severă imediată sau avertizări cod roşu. În contextul acestor schimbări climatice, Ministerul mediului vrea să implementeze un sistem de alertare în 5 secunde a autorităţilor, în caz de vreme de severă.

Miercuri, 11 Septembrie, 2019 - 19:21

Graţiela Gavrilescu are 53 de ani şi a fost numită ministru al Mediului în anul 2017. A plecat din Guvernul Dăncilă odată cu retragerea ALDE de la guvernare, dar acum, la două săptămâni distanţă, este din nou propusă pentru a prelua Mediul.

În perioada 1990 - 1994 a fost inginer chimist-tehnolog prelucrarea cauciucului la SC ARPACOR SA Bucov, apoi timp de doi ani a fost responsabil toxicologie şi protecţia mediului la aceeaşi firmă, iar din 1996 până în 2004 a fost director general al societăţii.

Miercuri, 11 Septembrie, 2019 - 15:18

Programul Casa Verde 2019 este reglementat prin Ordinul Ministerului Mediului nr. 1.287/2018 pentru aprobarea Ghidului de finanţare a Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională.

Programul Casa verde fotovoltaice are un buget de 636 de milioane de lei. Prin acest program se finanţează suma de 20.000 de lei pentru un beneficiar, persoană fizică.

Luni, 9 Septembrie, 2019 - 18:18

Noul Program "Casa Verde", destinat instalării de panouri fotovoltaice, începe luni, 9 septembrie şi se va adresa persoanelor fizice, ce pot deveni, astfel, şi producători de energie electrică.

Conform datelor Ministerului Mediului, prezentate recent de către fostul ministru de resort, Graţiela Gavrilescu, prin bugetul alocat pentru acest program vor putea fi finanţate proiecte pentru circa 33.000 de unităţi locative.

Marţi, 27 August, 2019 - 16:55

Ieri, 26 august 2019, a avut loc, la sediul Ministerului Mediului, semnarea contractului de finanțare a Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională.

Duminică, 18 August, 2019 - 17:38
Suma reprezinta aproximativ 20.000 de prime de casare

"Incepand de luni, 19 august, ora 10:00, Programul Rabla Clasic va fi din nou disponibil, Cei care doresc sa scape de masina vechie, poluanta si sa o inlocuiasca cu una noua, mai prietenoasa cu mediul, se pot adresa direct dealerilor auto inscrisi in program", a transmis Ministerul Mediului.

Sursa citata precizeaza ca bugetul Programului Rabla Clasic a fost suplimentat cu 135 milioane lei, suma care reprezinta aproximativ 20.000 de prime de casare.

Joi, 1 August, 2019 - 11:43

Organizația Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România – PATRES face un apel la instituțiile responsabile și insistă pentru păstrarea formei actuale a ghidului de finanțare, respectiv demararea de urgență a programului derulat de Agenția Fondului pentru Mediu pentru instalarea de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională. 

Joi, 25 Iulie, 2019 - 17:18

Ministerul Mediului a luat act de notificările Comisiei Europene privind punerea în întârziere (infringement) a României față de anumite aspecte care vizează protecția mediului și va continua și intensifica eforturile pentru soluționarea urgentă a acestor spețe, după cum urmează:

Luni, 22 Iulie, 2019 - 19:15
Carnivorele mari protejate au invadat perimetrele locuite unde fac ravagii

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat, luni, la Braşov, că a trimis către Monitorul Oficial, spre publicare, un ordin prin care se aprobă o cotă de intervenţie pentru 140 de urşi, afirmând că turiştii care hrănesc urşii pe marginea drumului vor putea fi amendaţi.

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a declarat că este „dezamăgită” şi priveşte „stupefiată” când vede la televizor imagini cu oameni care hrănesc urşii pe maginea drumului.

Marţi, 16 Iulie, 2019 - 17:38

Ministerul Mediului anunță că suma de 20 de milioane de lei pentru vouchere în programul Rabla pentru electrocasnice a fost epuizată, luni, în 3 ore de la începerea unei noi sesiuni. Următoarea etapă va avea loc peste 15 zile. Prin acest program se obțin vouchere pentru televizoare de 400 de lei.

Subscribe to Ministerul Mediului