Sâmbătă, 16 Ianuarie, 2021 - 20:00

Vaccinurile împotriva COVID-19 disponibile în România în acest moment, Pfizer BioNTech și Moderna, permit donarea de sânge imediat după vaccinare, fără o perioadă de așteptare, transmite Ministerul Sănătății.

România dispune acum de vaccinurile împotriva COVID-19 bazate pe tehnologia ARN-ului mesager.

Joi, 14 Ianuarie, 2021 - 10:18

Ministerul Sănătății extinde vaccinarea antigripală gratuită pentru întreaga populație.
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a aprobat extinderea campaniei de vaccinare antigripală anuală a Ministerului Sănătății pentru toate grupele populaționale, fără a mai exista o prioritizare la vaccinare impusă de grupele de risc.

Miercuri, 13 Ianuarie, 2021 - 16:04

Ministerul Sănătăţii a solicitat spitalelor, într-o notă, ca acestea să programeze toate cadrele medicale la vaccinarea anti-COVID-19 până vineri seara. "Este o notă către spitale care îi îndeamnă pe cei responsabili să facă programările cât mai rapid. Este o răspundere mare, nu vrem să întârziem procesul de vaccinare şi nu vrem ca cei din linia întâi - cei mai expuşi - să rateze această oportunitate din motive birocratice", a declarat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Luni, 11 Ianuarie, 2021 - 09:10

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, despre imaginile de la Spitalul din Corabia: Am trimis o echipă de control a DSP Olt să ancheteze ce s-a întâmplat; astfel de situaţii trebuie tratate cu mult mai mult profesionalism de către personalul spitalicesc

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a decis, aseară, trimiterea unei echipe de control a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt la Spitalul Orăşenesc din Corabia pentru a ancheta cazul unui pacient care a fost filmat stând pe jos şi cerând ajutor.

Joi, 17 Decembrie, 2020 - 13:37

La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat în şedinţa de astăzi, 17 decembrie 2020, Hotărâre pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 1031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România

Joi, 17 Decembrie, 2020 - 13:31

La propunerea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat astăzi, 17 decembrie 2020, HOTĂRÂRE pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, în vederea achiziţionării medicamentelor necesare pentru tratamentul bolnavilor cu infecţie COVID, precum şi pentru acordarea de către România a unui ajutor umanitar extern, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova.

Marţi, 8 Decembrie, 2020 - 14:39

Ministerul Sănătăţii finalizează distribuţia dozelor de vaccin gripal achiziţionate pentru derularea campaniei de vaccinare antigripală din sezonul 2020-2021.

Ultimele 540 000 doze de vaccin gripal vor ajunge astăzi şi mâine la direcţiile de sănătate publică şi, mai apoi, în cabinetele medicilor de familie pentru continuarea imunizării persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Pentru acest sezon, MS a achiziţionat aprox. 3 milioane de doze de vaccin gripal, dublu faţă de anul trecut.

Duminică, 6 Decembrie, 2020 - 09:21

La solicitarea Ministerului Sănătății, Executivul a aprobat în sedinta de astăzi Hotărâre privind modificarea şi completarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naţionale de sănătate.

Joi, 3 Decembrie, 2020 - 18:21

Spaniolii nu vor avea permisiunea să se reunească mai mult de zece persoane de Crăciun şi de Revelion şi vor putea să se deplaseze doar în mod excepţional dintr-o regiune în alta pentru a se alătura rudelor lor, a anunţat Ministerul Sănătăţii spaniol miercuri, potrivit AFP.

Pentru a evita o recrudescenţă a pandemiei de COVID-19, reuniunile între rude nu vor putea depăşi 10 persoane în 24-25 şi 31 decembrie-1 ianuarie, inclusiv copii, a detaliat ministrul sănătăţii, Salvador Illa, într-o conferinţă de presă.

Joi, 3 Decembrie, 2020 - 12:20

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii a aprobat Ordinul pentru înfiinţarea comisiilor de analiză a solicitărilor de transfer în străinătate în vederea efectuării tratamentului pentru pacienţii cu arsuri grave şi Ordinul pentru modificarea şi completarea Ordinul ministrului sănătăţii nr. 1419/2017 privind aprobarea modului de administrare, finanţare şi implementare a acţiunilor prioritare pentru tratamentul pacienţilor cu arsuri.

Miercuri, 2 Decembrie, 2020 - 12:23

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a solicitat, în această dimineață, reprezentanților Inspecției Sanitare de Stat (ISS) să demareze de urgență un control la Spitalul Județean de Urgență Reșita, urmare a imaginilor apărute în spațiul public privind modul în care sunt tratați pacienții din cadrul secției de boli infecțioase.

ISS va verifica condițiile în care se acordă asistența medicală, respectarea circuitelor și a protocoalelor medicale în vigoare.

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 13:27

În această săptămână, încă 930 000 doze de vaccin gripal vor ajunge la direcţiile de sănătate publică şi mai apoi în cabinetele medicilor de familie pentru continuarea imunizării persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Cu dozele distribuite în această săptămână, Ministerul Sănătăţii a repartizat 2 430 000 doze de vaccin, reprezentând peste 80% din numărul total achiziţionat pentru sezonul 2020-2021. Ultima tranşă de doze de vaccin gripal va fi asigurată la începutul lunii decembrie.

Vineri, 20 Noiembrie, 2020 - 12:25

Ministerul Sănătăţii demarează marţi, 24 noiembrie 2020 procesul de repartiţie a candidaţilor admişi la concursul de intrare în Rezidenţiat, sesiunea din 15 noiembrie 2020.

Timp de patru zile, până în data de 27 noiembrie 2020, toţi candidaţii care au obţinut minim 60% din punctajul maxim realizat pe fiecare domeniu, pe ţară vor alege locurile/posturile în specialitate, precum şi centrele de pregătire.

Ca în fiecare an, repartiţia se face prin teleconferinţă.

Joi, 19 Noiembrie, 2020 - 11:25

La propunerea Ministerului Sănătății, Executivul a aprobat Memorandumul privind înființarea Comitetului Național de coordonare a activitățiilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2.

Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea Prim-ministrului.

Comitetul național va prezenta strategia și planul de acțiune privind vaccinarea anti-COVID-19 și va realiza implementarea acestora.

Miercuri, 18 Noiembrie, 2020 - 18:00

Protest spontan la Ministerul Sănătății, acolo unde câteva zeci de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva restricțiilor impuse în România.

Oamenii au pus candele în memoria victimelor de la Piatra Neamț și cer demisia guvernanților.

Nemulțumiții s-au certat și cu jandarmii care le-au interzis să intre în clădire.

Marţi, 17 Noiembrie, 2020 - 18:38

Ordinea de priorităţi în privinţa vaccinării anti-COVID va fi anunţată de preşedintele Klaus Iohannis şi va fi parte dintr-o strategie de imunizare, urmând să se stabilească şi o echipă de implementare a acesteia, a declarat, marţi, prim-ministrul Ludovic Orban, după o şedinţă cu conducerea Ministerului Sănătăţii.

Vineri, 13 Noiembrie, 2020 - 15:33

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat vineri, la Sfântu Gheorghe, că în următoarea perioadă vor fi cumpărate trei milioane de teste rapide pentru depistarea infecţiei cu noul coronavirus, care vor fi distribuite Unităţilor de Primiri Urgenţe.

Nelu Tătaru a precizat că joi seara, printr-o Ordonanţă de Urgenţă, au fost operaţionalizate aceste teste, iar folosirea lor în Unităţile de Primiri Urgenţe are rolul de a decongestiona activitatea acestora.

Luni, 9 Noiembrie, 2020 - 16:18

​Un număr de 241 de copii infectaţi cu noul coronavirus sunt internaţi în spitale, opt fiind în secţiile de terapie intensivă, a anunţat, luni, Ministerul Sănătăţii.

Potrivit sursei citate, de la începutul pandemiei şi până în prezent au fost infectaţi cu noul coronavirus 6.081 de copii cu vârste de până la 9 ani şi 13.132 cu vârste între 10 şi 19 ani.

Până în prezent, trei decese au fost înregistrate la copii până la 9 ani şi două la grupa 10-19 ani.

Vineri, 6 Noiembrie, 2020 - 13:12

Un număr de 765 de medici, medici dentişti şi farmacişti care au finalizat pregătirea în Rezidenţiat au obţinut certificatele de specialist după promovarea examenelor organizate de Ministerul Sănătăţii

Joi, 5 Noiembrie, 2020 - 18:00

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că depinde de fiecare dintre noi ce se întâmplă de sărbători, iar pentru a opri transmiterea virusului în comunitate este nevoie de cel puţin trei săptămâni în care să respectăm regulile și apoi de alte trei pentru a putea vedea o scădere a numărului de cazuri.

Nelu Tătaru a fost întrebat joi, la Satu Mzre, ce se întâmplă de Crăciun şi de Revelion.

Miercuri, 4 Noiembrie, 2020 - 15:45
In unitățile de primiri urgențe

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că, începând de joi, vor fi distribuite în unităţile de primiri urgenţe ale spitalelor testele rapide pentru depistarea COVID-19.

Duminică, 1 Noiembrie, 2020 - 11:21
Vor fi impuse restricţii suplimentare, în funcţie de evoluţia pe zone

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat sâmbătă că nu se pune problema unui lockdown la nivelul României din cauza noului coronavirus, dar vor fi impuse restricţii suplimentare, în funcţie de evoluţia epidemiologică pe judeţe sau localităţi.

Joi, 29 Octombrie, 2020 - 10:42

La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat Hotărâre privind modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 155/2017 privind aprobarea programelor naţionale de sănătate pentru anii 2017 şi 2018, precum si pentru stabilirea unor măsuri în domeniul programelor naţionale de sănătate, în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-Cov - 2

Vineri, 23 Octombrie, 2020 - 11:11

La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința de astăzi, Hotărârea de Guvern privind alocarea de sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății.

Prin acest act normativ se alocă, suplimentar, Ministerului Sănătăţii, suma de 570.000 mii lei, fondurile fiind repartizate din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020.

Vineri, 23 Octombrie, 2020 - 11:01

La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința de astăzi HOTĂRÂREA GUVERNULUI privind aprobarea cuantumului indemnizației lunare de hrană cuvenite persoanelor diagnosticate cu tuberculoză tratate în ambulatoriu.

Luni, 19 Octombrie, 2020 - 13:40

O nouă tranşă de 500 000 doze vaccin gripal va fi livrată astăzi de furnizor către direcţiile de sănătate publică.

Dozele de vaccin vor fi direcţionate către cabinetele medicilor de familie pentru continuarea imunizării persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii.

Vineri, 9 Octombrie, 2020 - 10:54

La propunerea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat Hotărârea de Guvern pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii.

Conform actului normativ, se prelungeşte încă şase luni măsura de suplimentare a numărului de 2.000 posturi pentru personal contractual necesar în cadrul direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti şi serviciilor de ambulanţă şi Serviciul de ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

Marţi, 29 Septembrie, 2020 - 18:18

Ministerul Sănătăţii a anunţat marţi că a finalizat distribuirea unui număr de 70.000 doze de vaccin gripal pentru imunizarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 3 ani la care este recomandată vaccinarea.

Ministerul Sănătăţii reaminteşte că a achiziţionat 3 milioane de doze de vaccin gripal pentru sezonul 2020-2021, o cantitate "dublă" faţă de anul trecut, în vederea imunizării unui număr cât mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Vineri, 25 Septembrie, 2020 - 15:26

Alegătorii care se vor prezenta la urne în 27 septembrie și vor avea febră de peste 37,3 de grade vor vota într-o cabină specială, a precizat miercuri ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, anunță că dacă un alegător se prezintă la triajul observațional și epidemiologic la secția de votare și are o temperatură de peste 37,3 grade va avea prioritate și va merge direct către o cabină de vot dedicată.

Subscribe to ministerul sanatatii