Luni, 24 Iunie, 2019 - 09:12

La solicitarea Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC), în baza prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată, Ministerul Sănătăţii organizează miercuri, 26 mai 2019, ora 11.00, la sediul Ministerului Sănătăţii, sala de consiliu, etaj 2, şedinţa publică de dezbatere a proiectului de Ordonanţă de urgenţă a Guvernului pentru modificarea și completarea Legii nr.

Luni, 24 Iunie, 2019 - 09:09

Ministerul Sănătății a elaborat două proiecte de acte normative care prevăd noi reglementări referitoare la îngrijirile medicale necesare  pentru pacienții cu arsuri.

Vineri, 21 Iunie, 2019 - 08:25

Pentru a putea asigura necesarul de medicamente pentru tratamentul pacienţilor, fiecare unitate sanitară trebuie să transmită la Ministerul Sănătăţii informaţii cu privire la medicamentele care lipsesc în tratamentul bolnavilor, inclusiv cantităţile necesare.

Luni, 10 Iunie, 2019 - 16:10

Timp de 3 zile, București devine Capitala europeană a Sănătății digitale.

În perioada 11-13 iunie 2019, Ministerul Sănătății organizează evenimentele Săptămânii Sănătății Digitale, în contextul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Dezbaterile se desfășoară la Palatul Parlamentului și se bucură de participarea a peste 200 de participanți experți în sănătate digitală și oficiali din Statele Membre ale UE. Evenimentul este organizat cu sprijinul Comisiei Europene și a Biroului Regional al OMS-Europa.

Luni, 10 Iunie, 2019 - 15:54

În urma unor informații apărute în presă conform cărora în România există 3000 de medici falși, Ministerul Sănătății face următoarele precizări:

Vineri, 7 Iunie, 2019 - 08:42

La solicitarea Asociației Romana Anti SIDA – ARAS, în baza prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată, Ministerul Sănătăţii organizează marți, 11 iunie 2019, ora 08.00, la sediul Ministerului Sănătăţii, sala de consiliu, etaj 2, şedinţa publică de dezbatere a proiectului de Hotărâre a Guvernului privind aprobarea Programelor Naţionale de Sănătate.

Joi, 6 Iunie, 2019 - 12:10

Asociația Rebeca Faith- Hope- Love lansează campania publică ”Cerem României să își primească acasă copiii!”, o inițiativă prin care părinții copiilor cu boala Batten solicită Ministerului Sănătății și Casei Naționale de Asigurări de Sănătate să introducă, de urgență, tratamentul pentru această afecțiune pe lista medicamentelor compensate.

Joi, 6 Iunie, 2019 - 08:41

Ministerul Sănătăţii a cerut miercuri reprezentanţilor direcţiilor de sănătate publică să colaboreze cu autorităţile locale și să pună în aplicare acţiunile din planul de măsuri pentru asigurarea asistenţei medicale în zonele afectate de inundaţii.

Astfel, pentru a preîntâmpina apariţia de epidemii, direcţiile de sănătate publică vor asigura, în principal, supravegherea populaţiei din punct de vedere epidemiologic şi monitorizarea calităţii apei potabile în zonele afectate, asanarea şi dezinfecţia fântânilor.

Marţi, 4 Iunie, 2019 - 13:43

Marţi, 4 iunie 2019, Ministerul Sănătății a organizat Simpozionul privind Controlul Cancerului: prevenția primară și screening-ul, raportarea și monitorizarea, elemente cheie al Planului Național de Control al Cancerului.
Evenimentul s-a desfășurat la Biblioteca Națională, în contextul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene și a fost prezidat de către ministrul român al Sănătății, Sorina Pintea. La dezbateri au participat experți în domeniul combaterii și controlului cancerului din Statele Membre ale UE.

Luni, 3 Iunie, 2019 - 12:39

Miercuri, 5 iunie 2019, ALIAT (Alianţa pentru Lupta Împotriva Alcoolismului şi Toxicomaniilor), Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) şi Ministerul Sănătăţii organizează împreună cu Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Suceava Ziua Naţională a Testării Consumului Personal de Alcool, cel mai amplu proiect de testare şi prevenire a consumului riscant de alcool din ţară.

Vineri, 31 Mai, 2019 - 12:42

În urma unor articole apărute în presă referitoare la  proiectul de protocol de prescriere a unei asocieri de medicamente ce va fi utilizată în tratamentul unor afecțiuni oncologice, Ministerul Sănătății face următoarele precizări:
Politicile Ministerului Sănătății au ca principal scop asigurarea tratamentelor necesare pacienților români în condiții de maximă siguranță, cu respectarea recomandărilor Agenției Europene a Medicamentului (EMA).   

Vineri, 31 Mai, 2019 - 08:47

La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat astăzi Hotărârea prin care modifică și completează HG nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asigurații, cu sau fără contribuție personală, pe bază de prescripție medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naţionale de sănătate.

Joi, 23 Mai, 2019 - 17:55

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, propune desfacerea contractului de muncă şi dosar penal în cazul asistentei medicale de la Bacău.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, consideră că ar trebui luate măsuri care să meargă până la desfacerea contractului de muncă şi dosar penal în cazul asistentei medicale de la Bacău, care nu a supravegheat o pacientă în ambulanţă, iar aceasta a murit, după ce s-ar fi aruncat din salvare.

Joi, 23 Mai, 2019 - 11:52

Investiții de peste 12 000 000 mii lei realizate în unitățile sanitare din Dâmbovița de Ministerul Sănătății! Sorina Pintea, ministrul Sănătății s-a aflat astăzi în județul Dâmbovița unde a vizitat Spitalul Județean de Urgență Târgoviște și Spitalul Municipal Găești. 
Ministrul Sănătății s-a întâlnit și cu cadrele medicale, reprezentanții autorităților locale și cei ai autorităților medicale din județ.

Joi, 16 Mai, 2019 - 12:13

Un raport preliminar realizat în urma controlului efectuat la Maternitatea Giuleşti arată că au fost găsite patru probe pozitive de stafilococ la angajate, însă tipul depistat în exudatele nazale prelevate nu are legătură de cauzalitate cu stafilococul găsit la nou-născuţi, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, joi, într-o conferinţă de presă.

Joi, 16 Mai, 2019 - 08:28

Conform unei informări transmise de către Direcţia de Sănătate Publică Argeş, o pacientă în vârstă de 16 ani, elevă a unui liceu din Piteşti, judetul Argeş, cu suspiciune de meningită meningococică, a fost transferată de la Spitalul de Pediatrie Piteşti la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Prof. dr "Matei Balş" din Bucureşti, în dimineaţa zilei de 15 mai 2019.

DSP Argeş a întreprins toate măsurile care se impun în astfel de situaţii, conform metodologiei stabilite de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Miercuri, 15 Mai, 2019 - 09:34

La solicitarea Ministerului Sănătății, Executivul a aprobat astăzi în ședința de Guvern Hotărârea de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai studiului de fezabilitate pentru construcția Spitalului Regional de Urgență din Iași.

Conform actului normativ, viitorul spital va avea o structură de 850 de paturi în regim de spitalizare continuă și 45 de paturi pentru spitalizare de zi. Costul construcției și a echipamentelor medicale din dotare se va ridica la peste 500 milioane de euro cu TVA.

Marţi, 14 Mai, 2019 - 13:50

Ministerul Sănătății, în colaborare cu Organizația Mondială a Sănătăți, a lansat azi  Planul-cadru național pentru controlul hepatitelor virale în România, pentru perioada 2019-2030.

Planul a fost elaborat în concordanţă  cu „Strategia globală a sistemului de sănătate privind hepatitele virale”, adoptat de Adunarea Generală a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în anul 2016. 

Luni, 13 Mai, 2019 - 20:00

Ministerul Sănătăţii este "pe ultima sută de metri" cu demararea proiectelor spitalelor regionale, în şedinţa de Guvern de marţi urmând să fie aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru prima astfel de unitate spitalicească - cea de la Iaşi, a declarat luni, la Horezu, ministrul Sorina Pintea. "Am înţeles că în spaţiul public se discută că PSD ar fi blocat realizarea acestor spitale. Mie nu mi-a venit să cred", a adăugat ministrul Sănătății. 

Vineri, 10 Mai, 2019 - 12:13

În perioada 9- 10 mai 2019, Ministerul Sănătății, în parteneriat cu UMF ”Iuliu Hatieganu” organizează la Cluj-Napoca, in contextul Președinției României la Consiliul UE, workshopul "Vaccinarea: de la realizări la provocări și obstacole". 

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 10:43

Guvernul României a aprobat în ședința de miercuri, 24 aprilie 2019, Ordonanţa de urgență pentru completarea art. 230 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.

Actul normativ reprezintă o completare necesară a legislației pentru buna funcționare a întregii activități medicale, precum și pentru utilizarea eficientă a fondurilor publice.

Documentul asigură măsuri de protecție pentru pacientul care accesează serviciile medicale furnizate de clinicile private.

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 17:45

Ministerul Sănătății anunță, luni, printr-o infomare de presă, că, potrivit informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) București, toate probele exudat luate de la copiii de la Colegiul Național "Gheorghe Lazăr" au ieșit negative pentru meningită.

Reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat, luni, prin intermediul unei informări, că, potrivit informațiilor furnizate de DSP București, toate probele exudat, în număr de 61, luate de la copiii din liceul Gheorghe Lazăr au ieșit negative.

Vineri, 19 Aprilie, 2019 - 09:19

Ministerul Sănătăţii a aprobat finanţarea cheltuielilor de investiţii pentru achiziţionarea unui sistem inovator de neuronavigaţie, a două aparate RX mobile cu braţ C şi reconstrucţie 3D, a unui ecograf de înaltă performanţă, precum şi a patru mese chirurgicale.

Vineri, 19 Aprilie, 2019 - 08:37

In urma cazului de meningita meningococica care a dus azi la decesul unei tinere, Ministerul Sanatatii face urmatoarele precizari:

Vineri, 12 Aprilie, 2019 - 15:23

Ministrul Sănătăţii explică ordonanţa de urgenţă pentru introducerea coplatei în sistemul privat, după ce proiectul a fost retras de pe ordinea de zi a şedinţei de guvern. Sorina Pintea i-a invitat pe reprezentanţii pacienţilor şi ai sistemului privat la o dezbatere publică, înainte ca actul normativ să fie aprobat.

Vineri, 5 Aprilie, 2019 - 20:00

Ministerul Sănătății a pus în dezbatere publică un proiect de Ordonanță de urgență care propune modificarea Legii 96/2006 a reformei în sistemului sanitar în sensul reintroducerii coplății.

Vineri, 5 Aprilie, 2019 - 10:11

Prezentăm poziția oficială a Rețelei de sănătate REGINA MARIA cu privire la propunerea Ministerului Sănătății referitoare la Proiectul Ordonanței de Urgență a Guvernului pentru modificarea Legii nr. 95/2006, privind reforma în domeniul sănătății.

“Salutăm propunerea Ministerului Sănătății de a reglementa contribuția personală, cu scopul de a acoperi diferența dintre costul decontat de CNAS și costul real al serviciilor medicale private.

Contribuția personală poate reprezenta o sumă plătită în mod direct de pacienți și trebuie privită ca o oportunitate.

Vineri, 5 Aprilie, 2019 - 10:05

Ministerul Sănătății va aloca 10 milioane de lei spitalelor arădeane pentru achiziție de aparatură și echipamente medicale.

Sorina Pintea ministrul Sănătății s-a aflat astăzi la Arad, acolo unde a vizitat mai multe unități sanitare. Ministrul Sănătății a fost însoțită de prefectul judetului,  Florentina Horgea,  precum şi de Mihai Fifor,  senator şi deputaţii Dorel Caprar, Florin Tripa şi Adrian Todor.

Vineri, 5 Aprilie, 2019 - 09:59

În ceea ce priveşte proiectul de OUG pentru modificarea legii 95/2006 privind reforma în domeniul Sănătăţii, Ministerul Sănătăţii face următoarele precizari:

Ministerul Sănătăţii nu intenționează să introducă co plata pentru serviciile medicale acordate în unităţile sanitare de stat.

Marţi, 2 Aprilie, 2019 - 15:36

În prezența prim-ministrului Viorica Dăncilă, marţi, 2 aprilie, a fost semnat un  Protocol de colaborare între Ministerul Sănătății, Ministerul Educației Naționale, Ministerul Finanțelor Publice și Casa Națională de Asigurări de Sănătate, care are ca scop  dezvoltarea și implementarea unor programe destinate îmbunătățirii accesului persoanelor diagnosticate cu tulburări de spectru autist la servicii integrate de sănătate, sociale și de educație.

Subscribe to ministerul sanatatii