Marţi, 19 Martie, 2019 - 19:17

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat marţi că acordul cu Ungaria privind transplantul pulmonar va fi semnat la sfârşitul lunii mai, după ce va exista şi procedura prin care pacienţii români vor merge pentru a face intervenţiile în ţara vecină.

Marţi, 19 Martie, 2019 - 11:50

În cadrul acțiunilor de control tematice realizate, în anul 2018, de către inspectorii sanitari din cadrul  Direcțiilor de Sănătate Publică județene, prin  care a fost verificată calitatea unui număr de 15 produse biocide utilizate în unități sanitare și cabinete de înfrumusețare, au fost prelevate si analizate probe din aceste produse în laboratoare acreditate RENAR. 

Vineri, 15 Martie, 2019 - 17:24

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat miercuri, la un workshop pe tema politicilor publice în domeniul cancerului pulmonar, că, începând cu acest an, va fi introdus un program de finanţare a markerilor moleculari, care va permite stabilirea diagnosticului primar precis, precum şi monitorizarea răspunsului terapeutic, astfel încât pacientul să beneficieze de tratament ţintit.

Marţi, 12 Martie, 2019 - 13:35

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, s-a întalnit marţi, la sediul Ministerului Sănătăţii, cu Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private (PALMED).

"Sistemul privat nu concurează cu cel de stat, ci mai degrabă se completează unul pe celalalalt, iar rolul meu este acela de a veghea ca pacientul să beneficieze de servicii medicale de calitate, în concordanţă cu prevederile legale, indiferent de statutul furnizorului care le prestează", a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, în deschiderea întâlnirii.

Luni, 11 Martie, 2019 - 11:00

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a transmis o scrisoare premierului român Viorica Dăncilă, prin care îi solicită acesteia să comunice la Bruxelles poziţia oficială a Guvernului în privinţa celor trei spitale regionale de la Iaşi, Cluj şi Craiova.

Vineri, 8 Martie, 2019 - 12:42
finanţate în cadrul proiectului cu Bancă Mondială

Ministerul Sănătății, finanțează, prin intermediul unui proiect al Băncii Mondiale, lucrările de construcție pentru extinderea corpului B al Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea cu un corp nou de clădire. Aceste lucrari au  ca scop  reabilitarea  și extinderea unității de primiri urgențe (UPU), precum și pentru asigurarea de spații suplimentare necesare pentru eficientizarea activității in această unitate sanitare. Corpul nou de clădire va avea regim de înălțime D+P+E.

Marţi, 19 Februarie, 2019 - 18:42

Inspectorii sanitari au decis sistarea activităţii blocului operator şi a secţiei ATI (postoperator) din cadrul Institutului Naţional de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", informează un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

"Ministerul Sănătăţii a fost informat de către Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti că în această după-amiază inspectorii sanitari au decis sistarea activităţii blocului operator şi a secţiei ATI (postoperator) din cadrul Institutului Naţional de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", afirmă sursa citată.

Marţi, 19 Februarie, 2019 - 17:18

Primarul Braşovului, George Scripcaru, şi directorul Infrastructură Municipală şi de Mediu din cadrul BERD, Susan Goeransson, au semnat marţi, la Primăria Braşov, Acordul de asistenţă dintre municipiul Braşov şi BERD în vederea pregătirii proiectului pentru construirea Spitalului Regional Braşov.

La eveniment au luat parte reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, parlamentari din partea PSD şi PNL, directorul general al firmei britanice care va realiza studiul de prefezabilitate pentru spital, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Adrian Veştea, consilieri locali.

Marţi, 19 Februarie, 2019 - 13:47

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a spus, marţi, la Iaşi, că a dispus verificarea tuturor clinicilor de chirurgie estetică din România.

Luni, 18 Februarie, 2019 - 13:59

Ministerul Sănătăţii a fost informat de către Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti şi managerul Institutului Naţional de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" despre demararea unei anchete epidemiologice în cazul identificării unor infecţii intraspitaliceşti în unitatea sanitară.

Ancheta DSP Bucureşti în această unitate medicală a fost demarată în seara de 9 februarie 2019, imediat după ce managerul Institutului a anunţat reprezentanţii DSP MB despre identificarea unor cazuri de pacienţi cu infecţii nosocomiale în secţia de Terapie Intensivă a unităţii sanitare.

Marţi, 12 Februarie, 2019 - 17:00

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, anunta că femeia care a practicat ilegal medicina la Spitalul de Urgenta Ilfov a prezentat documente false, neavând licenta in medicina.

Marţi, 12 Februarie, 2019 - 13:06

PRECIZĂRI DE LA MINISTERUL SĂNĂTĂŢII CU PRIVIRE LA SERIALIZAREA ŞI VERIFICAREA MEDICAMENTELOR

Ca urmare a operaţionalizării fazei de implementare a Directivei privind medicamentele falsificate şi în vederea clarificării unor aspecte de interes atât pentru pacienţi, cât şi pentru întreg lanţul de aprovizionare cu medicamente, Ministerul Sănătăţii face următoare precizări:

Miercuri, 6 Februarie, 2019 - 13:16

Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a spus, miercuri, că motivul care ar fi stat la baza eliberării parafei DSP pentru falsul medic italian ar fi fost mila. 

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţiia a spus, într-o intervenţie la Europa FM: "Ştiţi care a fost replica funcţionarei de la DSP când a fost întrebată de ce a făcut acest lucru? Din milă - aşa a răspuns! N-am înţeles de cine i-a fost milă şi cine i-a indus această milă. Vreau mai întâi să văd documentele, să văd dacă efectiv a intrat în sala de operaţie, dar există mărturii că a făcut-o. Poate era un talent nativ…".
 

Marţi, 5 Februarie, 2019 - 13:22

Ministerul Sănătăţii nu i-a echivalat diploma de studii presupusului medic italian care ar fi operat în clinici private din Bucureşti, a spus, marţi, ministrul Sorina Pintea.

Vineri, 1 Februarie, 2019 - 13:30

Un bărbat în vârstă de 51, din judeţul Prahova, a murit vineri din cauza gripei, informează Institutul Naţional de Sănătate Publică. Bărbatul nu era vaccinat. Astfel, numărul deceselor a ajuns la 64. Ministerul Sănătăţii a declarat miercuri epidemie de gripă. 
 

Vineri, 25 Ianuarie, 2019 - 16:35

Cererea de măști de protecție și vaccin antigripal este atât de mare, încât în multe farmaciile din București aceste produse s-au epuizat. S-au făcut comenzi la furnizori, dar acestea întârzie.

Medicii spun că, pe lângă vaccinare şi grija la igiena personală, respectiv spălatul mâinilor pentru a opri răspândirea virusului, purtarea măștilor este extrem de importantă. 

Marţi, 15 Ianuarie, 2019 - 11:43

Ministerul Sănătății împreună cu UNICEF în România au lansat astăzi Campania de promovare a vaccinării - “Copilăria, cel mai frumos cadou”, care are ca scop informarea părinților și a publicului larg despre importanța și beneficiile vaccinării, care salvează milioane de vieți anual în întreaga lume.

Joi, 10 Ianuarie, 2019 - 22:25

În prima săptămână a acestui an, morbiditatea prin infecţii respiratorii acute în săptămâna a fost mai crescută comparativ cu cea înregistrată în săptămâna precedentă, dar s-a încadrat în intervalul aşteptat, conform unei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile către Ministerul Sănătăţii.

Miercuri, 9 Ianuarie, 2019 - 09:56

Astăzi, a avut loc la Bruxelles prima reuniune a Grupurilor de lucru de Sănătate publică și pentru Produse farmaceutice și dispozitive medicale.

 „Tratăm acest mandat cu maximă responsabilitate și seriozitate.  Vom continua eforturile pentru a avansa pe agenda UE temele cu impact și beneficii pentru pacienți.  Scopul principal al activităților pe timpul mandatului este garanția accesului  la sănătate pentru toți cetățenii europeni.

Miercuri, 19 Decembrie, 2018 - 09:40

Sorina Pintea, ministrul Sănătății a prezentat marti într-o conferință de presă bilanțul activității celor 11 luni de la preluarea portofoliului Sănătății

“În cele 11 luni de mandat,  politicile de sănătate și măsurile  aplicate în domeniul sănătății au vizat, conform Programului de guvernare, soluții pentru asigurarea unui acces mai bun la medicamente și creșterea calității serviciilor medicale acordate pacienților”, a declarat ministrul Sorina Pintea

Luni, 17 Decembrie, 2018 - 11:34

Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice (APMGR) solicită Guvernului adoptarea ordonanţei de urgenţă pentru majorarea sumei alocate medicamentelor în vederea scăderii taxei de clawback, conform declaraţiei susţinute de doamna Ministru Sorina Pintea în data de 11 decembrie a.c.

Joi, 13 Decembrie, 2018 - 08:49

Proiectul Ordinului pentru aprobarea Planului –cadru privind controlul hepatitelor virale în România pentru perioada 2018-2030 se află postat în dezbatere publică pe pagina de web a Ministerului Sănătății, www.ms.ro, secțiunea Transparență Decizională.

Planul-cadru național pentru controlul hepatitele virale urmărește crearea unui cadru de intervenție bazat pe dovezi pentru un răspuns cuprinzător și sistematic al sectorului de sănătate la hepatitele virale, luând în considerare contextul, nevoile și prioritățile naționale.

Miercuri, 12 Decembrie, 2018 - 13:08

Proiectul de ordin pentru modificarea și completarea Ordinului nr. 450/08.04.2015 privind aprobarea modului de administrare, finanțare și implementare a acțiunilor prioritare pentru tratamentul intervenţional al pacienţilor cu accident vascular cerebral acut se află în prezent în dezbatere publică pe pagina de web a Ministerului Sănătății www.ms.ro, secțiunea Transparență Decizională.

Miercuri, 12 Decembrie, 2018 - 13:03

Pentru asigurarea cantităților de imunoglobulină necesare în România, la propunerea Ministerului Sănătății, la începutul lunii martie 2018, Guvernul a activat Mecanismul de Protecție Civilă și a acordat un ajutor de stat către C.N. UNIFARM S.A., care a fost mandatat să achiziționeze și să asigure aprovizionarea unităților sanitare cu imunoglobulină.

 Astfel, în perioada 01.01.2018 și până în  prezent, Compania Națională Unifarm S.A. a aprovizionat spitalele din România cu cantitatea de 45.424 unități imunoglobulină umană, din urmatoarele  tipuri:

a)    Flebogamma

Marţi, 11 Decembrie, 2018 - 10:35

La solicitarea ARAS - Asociația Română Anti-SIDA, în baza prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată, Ministerul Sănătăţii organizează luni, 17 decembrie 2018, ora 12.00 la sediul Ministerului Sănătăţii, sala de consiliu, etaj 2, şedinţa publică de dezbatere a proiectului de Hotărâre a Guvernului privind aprobarea planului național strategic pentru supravegherea, controlul și prevenirea cazurilor de infecție cu HIV/SIDA în perioada 2019 – 2021.

Miercuri, 5 Decembrie, 2018 - 11:23

Sorina Pintea, ministrul Sănătății a participat în această dimineață la Bruxelles, la lucrările Forumului European de Cancer cu tema "Changing the Future of Cancer on Europe"
 
Ministrul Sănătății a declarat că obiectivele naționale de luptă împotriva cancerului coincid cu cele ale tuturor țărilor europene și ele se referă la prevenție primară și secundară, depistare precoce (screening), precum și accesul egal al pacienților la tratament.

Vineri, 30 Noiembrie, 2018 - 10:06

Inspectorii sanitari din Direcția de sănătate publică București efectuează în această perioadă un Control în maternitățile publice și private din București! Sunt verificate condițiile igienico-sanitare, respectarea protocoalelor de sterilizare, dezinfecție, instruirea personalului medical privind respectarea regulilor de igienă a mâinilor și a Precauțiunilor Universale și de Contact,  precum și respectarea circuitelor pentru pacienți. Controlul inspectorilor sanitari se va extinde în toate maternitățile din țară.

Joi, 29 Noiembrie, 2018 - 17:14

Mai mulți bebeluși născuți în Maternitatea Giulești au fost infectați cu stafilococ auriu! Deși maternitatea a anunțat că bebeluși nu au luat bacteria din spital, un control al Ministerului Sănătății a stabilit că mulți dintre angajații maternității au stafilococ auriu.

Ministrul Sorina Pintea a anunțat că Maternitatea Giulești urmează să fie închisă, după ce 17 bebeluși au ajuns în spital fiind diagnosticaţi cu bacteria stafilococ auriu meticilino.

Miercuri, 28 Noiembrie, 2018 - 10:58

La solicitarea ASOCIAȚIEI SMACARE, în baza prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată, Ministerul Sănătăţii organizează luni, 3 decembrie 2018, ora 14.00 la sediul Ministerului Sănătăţii, sala de consiliu, etaj 2, şedinţa publică de dezbatere a proiectului de Hotărâre a Guvernului pentru prelungirea termenului de aplicare a prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 155/2017 privind aprobarea programelor naţionale de sănătate pentru anii 2017 şi 2018.

Marţi, 27 Noiembrie, 2018 - 14:04

Specialiștii în evaluarea tehnologiilor medicale din 10 țări s-au reunit la București pentru a identifica metode care să asigure un acces mai bun al pacienților la terapii noi

În perioada 26 -27 noiembrie 2018, Ministerul Sănătății a organizat la Palatul Patriarhal din București cea de – a șasea Reuniune a Comitetului Tehnic de la Valletta.

La eveniment au participat, alături de România, specialiști în tehnologii medicale și oficiali din Spania, Grecia, Portugalia, Irlanda, Malta, Cipru, Croatia, Italia și Slovenia.

Subscribe to ministerul sanatatii