Vineri, 21 Februarie, 2020 - 18:22

Ministerul Sănătății recomandă Parlamentului să nu interzică expunerea țigărilor în magazine, reclamele la țigări, acțiunile de promovare și distribuirea gratuită de mostre de produse din tutun, precum și sponsorizarea de evenimente de către companiile producătoare de tutun, așa cum prevede un proiect de lege inițiat anul trecut și aflat în procedură parlamentară, se arată într-un document obținut de HotNews.ro.

Joi, 13 Februarie, 2020 - 15:25

România a demarat toate acţiunile necesare şi măsurile pentru pregătirea în caz de epidemie cu noul coronavirus şi a activat sistemul naţional pentru situaţii de urgenţă, a informat, joi, Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat de presă.

Potrivit ministerului, România lucrează în strânsă cooperare cu statele membre şi instituţiile Uniunii Europene, ECDC - Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor, ANSA, dar şi cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în vederea asigurării protecţiei sănătăţii publice pentru cetăţenii europeni.

Joi, 13 Februarie, 2020 - 11:31

Ministrul interimar al Sănătăţii, Victor Costache, a anunţat joi, în cadrul şedinţei de Guvern, că, ultima suspiciune de infecţie cu coronavirus a fost infirmată ieri seară târziu (n.r. - miercuri).

Marţi, 11 Februarie, 2020 - 13:53

Ministerul Sănătății va modifica normele de igienă pentru cabinetele de înfrumusețare corporală, acestea nefiind actualizate din anul 2007.

Prin această măsură, Ministerul Sănătății urmărește scurtarea circuitului birocratic și creșterea siguranței utilizatorilor.

Luni, 10 Februarie, 2020 - 13:35

Ministerul Sănătății precizează că adresa de e-mail corpcontrolministru@gmail.com nu există.

Materialul transmis de pe această adresă falsă de e-mail privind verificările Corpului de Control al Ministerului Sănătății la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș nu este întocmit de funcționarii Corpului de Control!

În acest context, Ministerul Sănătății va sesiza organele de cercetare competente pentru a face verificări de specialitate în acest caz.
 

Luni, 10 Februarie, 2020 - 10:25

Doi cetățeni români care se aflau în Germania, la Berlin, au fost aduși în țară, în această seară.

Cei doi cetățeni au fost transportați din China în Germania prin intermediul unor zboruri medicale organizate în cadrul Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene.

Vineri, 7 Februarie, 2020 - 08:14

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, în prezenţa ambasadorului Luca Niculescu, s-a întâlnit la Paris cu medicii români care activează în centrele medicale franceze. Această întâlnire, în premieră, a fost de bun augur şi a deschis dialogul cu o comunitate destul de numeroasă stabilită în Franţa.

Joi, 6 Februarie, 2020 - 16:00

Ministerul Sănătăţii a transmis Consiliului Judeţean (CJ) Suceava avizul pentru înfiinţarea unui spital de copii în municipiul reşedinţă, a informat, joi, şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur.

El a spus că spitalul va fi construit în trei ani, în curtea spitalului vechi, pe o suprafaţă de 3.750 de metri, cu demisol, parter şi cinci etaje, valoarea investiţiei ridicându-se la circa 79 de milioane de euro.

Joi, 6 Februarie, 2020 - 13:57

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a raportat astăzi Ministerului Sănătății că, în ultima săptămână de supraveghere și monitorizare, s-a înregistrat o creștere foarte mare a numărului de îmbolnăviri prin infecții respiratorii acute față de nivelul așteptat,  iar activitatea gripală a evoluat cu intensitate înaltă, cu extindere națională, raportându-se un număr aproape dublu de gripe clinice comparativ cu săptămâna precedentă.

În aceste condiții, specialiștii epidemiologi au constatat o evoluție epidemică a gripei.

Vineri, 31 Ianuarie, 2020 - 16:44

Ministerul Sănătăţii a finalizat vineri achiziţia a 35.000 de doze de vaccin antigripal suplimentare pentru campania de vaccinare a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Potrivit unui comunicat de presă al MS, noile doze de vaccin vor ajunge în maxim o săptămână la Direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti pentru continuarea imunizării persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, conform recomandărilor OMS şi ECDC.

Vineri, 31 Ianuarie, 2020 - 15:10

Oficialii din Sănătate s-au întâlnit din nou pentru a decide ce alte măsuri sunt necesare împotriva răspândirii coronavirusului.

Autoritățile române sunt în alertă încă de înainte să fie declarată urgența globală și și-au luat mai multe măsuri de precauție care de azi au fost suplimentate.

Pe Aeroportul Otopeni, de exemplu, se face dezinfecție pe fluxurile de sosiri pasageri la fiecare 4 ore, a fost amplasat un dispenser cu gel dezinfectant tot la sosiri.

Luni, 27 Ianuarie, 2020 - 10:25

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, este invitat la şedinţa comitetului interministerial pentru monitorizarea şi managementul potenţialelor infecţii cu noul coronavirus, care va avea loc luni, la Ministerul Sănătăţii, începând cu ora 12,00.

Activitatea comitetului interministerial pentru monitorizarea și managementul potențialelor infecții cu noul coronavirus

Vineri, 24 Ianuarie, 2020 - 13:12

Ministerul Sănătăţii a decis măsuri suplimentare pentru prevenirea, limitarea şi tratarea îmbolnăvirilor prin gripă.

Astfel, a fost organizată o colaborare interdisciplinară cu Institutele de Boli Cardiovasculare din Bucureşti, Cluj Napoca, Tg Mureş, Timişoara, dar şi cu Spitalul Polisano din Sibiu pentru asigurarea unei tehnici extracorporale de suport cardiac şi respirator prelungit pentru persoanele cu insuficienţă respiratorie severă - ECMO.

Este o tehnologie modernă folosita ca suport în astfel de situaţii.

Joi, 23 Ianuarie, 2020 - 09:03

Grupul de specialişti constituit la nivelul Ministerului Sănătăţii a stabilit astăzi, într-o şedinţă de lucru, primele măsuri care trebuie aplicate în contextul alertei legate de infecţia cu noul coronavirus.

Specialiştii în domeniu au stabilit trei categorii de măsuri care vor fi aplicate în aeroporturile internaţionale şi unităţile sanitare pentru prevenirea, limitarea îmbolnăvirilor şi tratarea pacienţilor infectaţi cu coronavirus.

Miercuri, 22 Ianuarie, 2020 - 17:25

Ministerul Sănătăţii va elabora o strategie naţională dedicată pacienţilor cu arsuri pentru asigurarea asistenţei medicale la standarde europene în cazul acestora, a afirmat, miercuri, secretarul de stat Horaţiu Moldovan, citat într-un comunicat de presă.

Miercuri, 22 Ianuarie, 2020 - 10:21

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti au decis, marţi, închiderea Şcolii nr. 133 pentru 72 de ore, potrivit unei informări a Ministerului Sănătăţii.

"Urmare a primelor verificări, inspectorii DSPMB au luat ca primă măsură închiderea operativă a unităţii de învăţământ pe o durată de 72 de ore. Controlul DSPMB continuă, un raport va fi prezentat ministrului Sănătăţii", se arată în informare.

Luni, 20 Ianuarie, 2020 - 08:53

Inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti au finalizat controlul la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, ca urmare a apariţiei în spaţiul public a unor imagini privind manipularea pacienţilor decedaţi.

Echipa de inspectori a constatat că imaginile apărute corespund realităţii, brancarda cu pacientul decedat a fost amplasată de către o asistentă medicală, într-un loc neadecvat, pe o scară de evacuare în caz de incendiu.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 09:57

Cu sprijinul Biroului OMS pentru România, Ministerul Sănătăţii a reunit astăzi, 16 ianuarie 2020, într-un seminar de lucru, recunoscuţi specialişti români şi străini, pacienţi, medici de familie pentru pregătirea unui plan de acţiune în vederea informării şi educării populaţiei cu privire la vaccinarea împotriva HPV, dar şi în vaccinare în general.

Joi, 16 Ianuarie, 2020 - 08:54

Victor Costache, ministrul Sănătăţii a prezidat astăzi, dezbaterea organizată la Palatul Parlamentului de către Ministerul Sănătăţii în parteneriat cu Compania Unifarm SA şi Comisia de Sănătate din Senat, cu tema "Reorganizarea sistemului naţional de transfuzie sanguină:Realităţi naţionale şi standarde europene".

Marţi, 14 Ianuarie, 2020 - 18:10

​​​​​​​Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, susţine că lista medicamentelor care urmează să fie compensate şi gratuite rămâne deschisă.

Marţi, 14 Ianuarie, 2020 - 08:44

Ministerul Sănătăţii s-a sesizat şi a dispus un control mixt de urgenţă, după ce la unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Arad s-au prezentat cu mijloace proprii, 20 copii cu vârste cuprinse între 11 şi 13 ani, de la Liceul German cu erupţii la nivelul feţei, greţuri şi vărsături.

Se suspicionează faptul că în sălile de curs unde aceştia învaţă, vineri, 10 ianuarie 2020 au fost efectuate proceduri de Dezinfecţie, Dezinsecţie şi Deratizare (DDD) şi este posibil ca elevii să fi intrat în contact cu substanţe chimice, care să le fi produs această simptomatologie.

Vineri, 10 Ianuarie, 2020 - 12:39

Ministerul Sănătăţii a lansat, pe platformele electronice de specialitate ale României şi Uniunii Europene (SICAP şi JOUE), procedura de licitaţie restrânsă pentru achiziţia serviciilor de proiectare în vederea elaborării proiectului tehnic necesar execuţiei lucrărilor aferente proiectului "Construirea Spitalului Regional de Urgenţă Cluj" şi servicii de asistenţă tehnică.

Valoarea estimată a contractului de servicii este de 68.604.513,80 lei fără TVA, iar toţi cei interesaţi au termen de depunere a candidaturilor, data de 17 februarie 2020.

Joi, 9 Ianuarie, 2020 - 13:17

Un număr de 1.400.723 persoane din grupele la risc au fost vaccinate antigripal până pe 5 ianuarie cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii, conform unei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Marţi, 7 Ianuarie, 2020 - 18:00

Ministerul Sănătății a publicat în dezbatere publică un proiect de Ordin de ministru pentru aprobarea metodologiei de implementare a derulării proiectului pilot privind modelul de îngrijire în sistem ambulatoriu al pacienților cu tuberculoză din România, anunță, marți, instituția.

Conform Ministerului Sănătății (MS), prin acest document este aprobată metodologia de implementare a derulării proiectului-pilot privind modelul de îngrijire în sistem ambulatoriu al pacienților cu tuberculoză din România.

Marţi, 7 Ianuarie, 2020 - 17:00

Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii a fost retrimis la Spitalul de Urgenţă Floreasca, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Potrivit acestuia, în funcţie de noul raport al Corpului de Control al putea fi luate şi "alte măsuri administrative".

Luni, 6 Ianuarie, 2020 - 13:18
O decizie mai degrabă politică, decât profesională. Proteste, la Floreasca

Ministerul Sănătăţii a primit raportul cercetării administrative efectuate de conducerea Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, ca urmare a tragicului eveniment din data de 22.12.2019, când o pacientă a suferit arsuri pe 30% din suprafaţa corporală şi care pe 29.12.2019 a şi decedat.

Luni, 6 Ianuarie, 2020 - 13:11

În baza prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată, Ministerul Sănătăţii organizează marţi, 14 ianuarie 2020, ora 10.00, la sediul Ministerului Sănătăţii, sala de consiliu, etaj 2, şedinţa publică de dezbatere a proiectului de Hotărâre a Guvernului privind modificarea şi completarea anexei la Hotărârea Guvernului nr.

Luni, 6 Ianuarie, 2020 - 10:16

Pacientul în vârstă de 20 de ani internat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti cu arsură peste 50% din suprafaţa corpului, dar şi politraumă va fi transferat în cursul dimineţii de luni, 6 ianuarie 2020, în Austria, la Spitalul AKH din Viena.

Cu privire la acest caz precizăm că, încă de ieri, 04 ianuarie 2020, orele 23,00, la mai puţin de 5 ore de la primirea informaţiei despre acest caz, conducerea MS a aprobat transferul pacientului, fără piedici birocratice, într-o unitate sanitară de specialitate din străinătate pentru continuarea tratamentului specific.

Marţi, 31 Decembrie, 2019 - 09:38

Victor Costache, ministrul Sănătăţii şi Ion Ştefan, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei au semnat astăzi, 30 decembrie 2019, la sediul Guvernului României, contractul de finanţare pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi.

Astfel, se asigură finanţarea primei faze de dezvoltare a proiectului prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Valoarea totală a proiectului este de 500.805 mii Euro, suma urmând a acoperi toate cheltuielile aferente proiectării, construcţiei, dotării şi operaţionalizării Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi.

Vineri, 27 Decembrie, 2019 - 09:50

Echipa de conducere a Ministerului Sănătăţii şi-a îndeplinit obiectivele propuse în primele 2 luni de la preluarea mandatului.

Astfel, în data de 8 decembrie a fost organizat cu succes examenul de intrare în Rezidenţiat, au fost urgentate etapele pentru construirea spitalelor regionale şi au fost găsite soluţiile pentru asigurarea salariilor personalului medical, plata restantă a concediilor medicale, decontarea la termenele legale de plată a medicamentelor şi serviciilor spitaliceşti, asigurându- se astfel funcţionarea sistemului de sănătate.

Subscribe to ministerul sanatatii