Joi, 30 Aprilie, 2020 - 10:33

O echipă formată din 42 de medici şi asistenţi medicali din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Sănătăţii va pleca în Republica Moldova joi, 30 aprilie, pentru a completa echipele medicale din ţara vecină în lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

Deplasarea către localităţile Chişinău, Cahul şi Bălţi va fi realizată cu mijloace de transport ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) şi Comandamentului Logistic Întrunit din cadrul MApN.

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 15:25

Direcţia de Sănătate Publică a aplicat o amendă medicului de la Spitalul "Grigore Alexandrescu" care ar fi operat fără echipament de protecţie şi cu ceasul la mână, a declarat vineri managerul spitalului, Alexandru Ulici.

Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii şi Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti au efectuat vineri un control la Spitalul "Grigore Alexandrescu", în contextul apariţiei în presă a unor imagini în care un medic ar fi operat fără mănuşi şi cu ceasul la mână.

Marţi, 11 Februarie, 2020 - 13:40

La solicitarea Ministerului Sănătății, inspectorii sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică Argeș au demarat verificări la clinica stomatologică din Pitești, acolo unde un copil de 4 ani după ce a a primit asistență medicală de specialitate a ajuns internat în stare gravă în Spitalul Clinic de Urgență Copii “Grigore Alexandrescu”.

Vineri, 5 Iulie, 2019 - 16:00

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că va fi prelungit termenul privind scutirea de taxă clawback pentru imunoglobulină şi produse din plasmă şi derivate din plasmă.

Cred că săptămâna trecută am finalizat actul normativ de prelungire a ordonanţei care scuteşte clawback-ul la imunoglobulină şi la produsele din plasmă şi derivate. Ştiam foarte bine. Făcând analize, ne-am dat seama că nu putea rezolva problema dacă nu prelungim acel act normativ”, a explicat Pintea, la Ministerul Sănătăţii.

Vineri, 31 Mai, 2019 - 12:16

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) solicită Ministerului Sănătății să prezinte public soluțiile pentru evitarea unei noi crize în tratamentul cu imunoglobulină.
 
În 2017, datorită unor grave erori administrative, rămase – din păcate – nesancționate până în prezent, România s-a confruntat cu o criză majoră a imunoglobulinei. În urma apelurilor repetate venite din partea pacienților, a medicilor și a societății civile, conducerea Ministerul Sănătății a intervenit și a rezolvat această criză.

Miercuri, 20 Martie, 2019 - 12:06

Guvernul a aprobat marti proiectul de finanțare de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătății, acordat Spitalului Universitar de Urgență București pentru dotarea blocului operator central.

Valoarea estimată a proiectului este de 71, 084 milioane lei, fonduri cu care vor fi dotate cele 11 săli de operație care formează Blocul Operator Central din Spitalul Universitar de Urgență București. Durata de realizare a investiției va fi de 18 luni.

Vineri, 14 Decembrie, 2018 - 11:41

La propunerea Ministerului Sănătății, Executivul a aprobat astăzi Hotărârea de Guvern pentru modificarea Hotărârii de Guvern nr.459/2010 pentru aprobarea standardului de cost/an pentru servicii acordate în unităţile de asistenţă medico-sociale şi a unor normative privind personalul din unităţile de asistenţă medico-socială şi personalul care desfăşoară activităţi de asistenţă medicală comunitară

Joi, 20 Septembrie, 2018 - 19:10

19 noi cazuri de îmbolnăviri de meningită/meningo-encefalită cu virusul West Nile și 4 noi decese, toate la pacienți care prezentau co-morbidități, s-au înregistrat în ultima săptămână în România, anunță Ministerul Sănătății. În ultima săptămâna s-a constatat o scădere a numărului cazurilor noi de infectare cu virusul West Nile, iar reprezentanții Ministerului Sănătății spun că, pentru perioada următoare, se așteaptă ca tendința de scădere a cazurilor de îmbolnăvire cu virusul West Nile să continue. 

Joi, 23 August, 2018 - 16:20

56 cazuri de meningite cauzate de infecția cu virusul West Nile s-au înregistrat din mai până acum, existând şase decese, precizează Ministerul Sănătăţii. Trei dintre decese s-au înregistrat în București și câte unul în județele Iași, Galați și Covasna.

Vineri, 29 Iunie, 2018 - 11:01

La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat Ordonanța de Urgență pentru asigurarea continuității asistenței medicale primare prin centrele de permanență și pentru modificarea și completarea Legii 263/2004 privind asigurarea continuității asistenței medicale prin centrele de permanență.

Subscribe to Ministerului Sănătății