Joi, 19 Noiembrie, 2020 - 17:00

 Ministrul Afacerilor Interne a susținut, joi, 19 noiembrie a.c., o declarație de presă în care a prezentat cele mai recente operațiuni de amploare desfășurate de structurile Ministerului Afacerilor Interne pentru combaterea infracționalității și destructurarea grupurilor de criminalitate organizată.

La nivel național, doar în ultimele zile, structurile MAI și procurorii au organizat acțiuni de amploare ce au inclus 180 de percheziții domiciliare și au rezolvat cazuri grave care au creat emoție în rândul opiniei publice.

Luni, 27 Aprilie, 2020 - 21:17

A fost prelungită suspendarea zborurilor din şi spre România cu 12 ţări, a anunțat, luni, seară, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela: Spania, Austria, Belgia, Elveția, Statele Unite ale Americii, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Regatul Țărilor de Jos, Turcia, Italia, Franța, Germania și Iran.

Ordonanța Militară Nr.10

Marţi, 24 Decembrie, 2019 - 12:05

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, continuă demersurile pentru acordarea drepturilor cadrelor MAI. Guvernul a aprobat luni, 23 decembrie a.c., amendamentul depus de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, în calitate de senator, la Legea bugetului de stat pe anul 2020 privind actualizarea cuantumului normei de hrană la care au dreptul angajații MAI.

Luni, 3 Iunie, 2019 - 16:44

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a convocat, luni, 3 iunie 2019, un comandament de urgență pentru a analiza situația din județele care au fost afectate de inundațiile din ultimele zile și pentru a stabili măsurile de intervenție care trebuie luate pentru zonele aflate în continuare sub avertizări de fenomene hidro-meteorologice severe.

Vineri, 31 Mai, 2019 - 12:26
în perioada de intensitate maximă a fenomenelor meteorologice

ANM a emis astăzi o avertizare de Cod portocaliu de averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, vijelii şi grindină pentru cea mai mare parte a Munteniei şi Dobrogei, sudul Moldovei, nordul Olteniei şi în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, valabilă în intervalul orar 31 mai, ora 15.00 - 1 iunie, ora 10.00.

De asemenea, începând de astăzi de la ora 12.00 până mâine, 1 iunie, la ora 10.00, intră în vigoare o atenţionare de cod galben de instabilitate atmosferică pentru cea mai mare parte a ţării, cu excepţia zonei de nord vest.

Vineri, 4 Ianuarie, 2019 - 10:00

Prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 114/2018 au fost adoptate unele măsuri care privesc drepturile bănești ale personalului din instituțiile publice din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională pentru anul 2019.
Cresc salariile de bază
În context, începând cu 1 ianuarie 2019, salariile de bază, soldele de funcție/salariile de funcție se majorează cu 25% din diferența dintre nivelul actual și cel prevăzut de lege pentru anul 2022.
Sporurile se mențin la nivelul din decembrie 2018

Luni, 6 August, 2018 - 18:24

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan și ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, au semnat Ordinul comun privind desfăşurarea unor activităţi de control
destinate prevenirii şi combaterii faptelor de fraudă vamală şi evaziune fiscală.

Concret, se instituie un mecanism suplimentar de verificare a transporturilor de
mărfuri atât la frontiera externă, granițele cu Ucraina, Serbia și Republica Moldova
și porturile de la Marea Neagră, cât și la cea internă a Uniunii Europene, frontiera
României cu Ungaria și Bulgaria.

Joi, 3 Mai, 2018 - 15:45

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat joi că s-a intensificat activitatea de patrulare în zona Sineşti, unde a avut loc o tentativă de jaf asupra unui şofer, menţionând că se ia în calcul şi posibilitatea patrulelor comune Poliţie - Jandarmerie.

"Ştiu că se intensifică activitatea de patrulare în zonă, dar tot ieri am discutat să se ia în calcul şi posibilitatea patrulării în comun cu susţinerea colegilor de la Jandarmerie", a declarat Carmen Dan la Palatul Parlamentului.

Subscribe to Ministrul Afacerilor Interne