Marţi, 26 Mai, 2020 - 13:50

Departamentul pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieţii personalului continuă, în perioada stării de alertă, activităţile de sprijin umanitar al veteranilor şi văduvelor de război din judeţele Călăraşi şi Olt, prin distribuirea a 70 de pachete cu produse alimentare de strictă necesitate, oferite de S.C. PROFI ROM FOOD S.R.L. şi S.C. MASPEX ROMANIA S.R.L.

Miercuri, 29 Aprilie, 2020 - 11:39

Distinşi veterani de război, invalizi şi văduve de război,

Sunt deosebit de onorat să vă pot adresa urările şi gândurile mele bune.

Militarii au jurat să îşi apere Patria şi Poporul atunci când au ales cariera sfântă de protejare şi apărare a gliei.

La fel simţim şi gândim astăzi, retrăind în suflet sacrificiul celor care şi-au asumat protejarea României. Dar nu ar fi fost posibil ca astăzi să ne depunem jurămintele faţă de Ţară dacă Patria nu ar fi fost slujită şi apărată de seniorii Armatei României!

Miercuri, 11 Martie, 2020 - 12:05

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, a aprobat, marţi, 10 martie, solicitarea venită din partea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă de a sprijini cu personal militar medical procedura de triaj epidemiologic de la punctele de trecere a frontierei de la graniţa de sud, vest şi nord-vest a României.

Luni, 8 Iulie, 2019 - 19:57

În urma centralizării tuturor rezultatelor obţinute de către elevii din cele patru colegii naţionale militare din Alba-Iulia, Breaza, Câmpulung Moldovenesc şi Craiova, instituţii de învăţământ în care s-a desfăşurat examen de bacalaureat în acest an, promovabilitatea a fost de 99,45%.

În ceea ce priveşte mediile de promovare ale examenului de bacalaureat, situaţia se prezintă astfel:

- la Colegiul Naţional Militar "Mihai Viteazul" din Alba-Iulia, prima medie obţinută a fost 9,88, media generală înregistrată pentru cei 100 de absolvenţi fiind 9,18;

Marţi, 12 Februarie, 2019 - 13:55

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a participat marţi, 12 februarie, la şedinţa de Autoevaluare a activităţii Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila" (SUUMC) pentru anul 2018, desfăşurată la sediul unităţii medicale.

Vineri, 1 Februarie, 2019 - 15:07

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, a semnat vineri, 1 februarie, contractul de finanţare al proiectului „Reabilitarea termică a pavilionului 31 – Învăţământ din cazarma 329-Boboc”, cod SMIS 118344.

Astfel, până la 31 octombrie 2020 va fi reabilitată termic clădirea Școlii de aplicație pentru Forțele Aeriene de la Boboc, în vederea creşterii eficienţei energetice a clădirii şi utilizării energiei din surse regenerabile.

Marţi, 22 Ianuarie, 2019 - 18:18

Statele Majore ale Forțelor Aeriene și Navale au desfășurat marţi, 22 ianuarie, şedințele de autoevaluare a activităților pe anul 2018, în prezenţa ministrului apărării naţionale, Gabriel Leş, şefului Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, și secretarului de stat Andrei Ignat.

Vineri, 18 Ianuarie, 2019 - 15:12

Ministrul apărării naţionale, Gabriel Leş, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, au participat vineri, 18 ianuarie, la ceremonia dedicată sărbătoririi împlinirii vârstei de 100 de ani de către contraamiralul în retragere Mircea Caragea.

Luni, 14 Ianuarie, 2019 - 17:55

Generalul Nicolae Ciucă, şeful Statului Major al Apărării, va participa, în zilele de 15 şi 16 ianuarie, la sesiunea Comitetului Militar al NATO ce se desfășoară la Bruxelles, Belgia.

Pe agenda reuniunii se regăsesc subiecte referitoare la aspectele militare de actualitate privind provocările strategice actuale și viitoare ale NATO, strategia militară a NATO, misiunea Resolute Support din Afganistan, privind consilierea, asistenţa şi instruirea  instituțiilor afgane și forțelor naționale de apărare și securitate, precum și situația securității regionale.

Joi, 13 Decembrie, 2018 - 18:00

În prezența ministrului apărării naționale, Gabriel Leș,  joi, 13 decembrie, la Palatul Cercului Militar Național din București s-a desfășurat conferința „Hybrid Warfare in the Black Sea - Romania, Europe, and NATO Collective Responses”.

Vineri, 9 Noiembrie, 2018 - 14:37

Armata României sărbătoreşte, la 10 noiembrie 2018, Ziua Artileriei, marcând astfel împlinirea a 175 de ani de când, prin Porunca Domnească nr. 198 din 10 noiembrie 1843, s-a înfiinţat, în Ţara Românească, prima baterie de artilerie.

Luni, 29 Octombrie, 2018 - 12:58

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a avut luni, 29 octombrie, la sediul M.Ap.N., o întrevedere cu ambasadorul Statului Kuwait în România, Talal Mansour Alhajeri. 

Întrevederea a vizat aspecte referitoare la stadiul actual și oportunitățile de dezvoltare a relațiilor de cooperare în domeniul apărării dintre cele două state. 

Vineri, 12 Octombrie, 2018 - 15:00

Activități dedicate Centenarului Marii Uniri și cinstirii memoriei ostașilor români căzuți în Primul Război Mondial, prin punerea în valoare a vestigiilor militare istorice, vor fi organizate sâmbătă, 13 octombrie, începând cu ora 14.00, pe platoul montan din zona localității Ciocanu, din județul Argeș.

Luni, 24 Septembrie, 2018 - 16:07

Statul Major al Apărării organizează concursuri pentru ocuparea unor funcţii prevăzute cu grad de ofiţer si subofiţer.

Candidaţii trebuie să îndeplinească condiţiile stabilite de Instrucţiunile privind chemarea/rechemarea în activitate, în corpul ofiţerilor, al maiştrilor militari sau al subofiţerilor, în vederea încadrării unor funcţii de execuţie din structurile Ministerului Apărării Naţionale, aprobate prin Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M.124/2017, cu modificările şi completările ulterioare.

Luni, 9 Iulie, 2018 - 10:40

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, va participa luni, 9 iulie, începând cu ora 15.00, la sediul Statului Major al Forțelor Aeriene, la deschiderea unei activități de familiarizare a personalului care va opera sistemele de apărare antiaeriană și anti-rachetă Patriot din înzestrarea Armatei României cu procedurile de utilizare a sistemului de simulare RT-3 (Reconfigurable Table Top Trainer).

Subscribe to Ministrul Apărării Naționale