Luni, 15 Iulie, 2019 - 13:27

În noaptea de 16 spre 17 iulie 2019 va avea loc o eclipsă parţială de Lună. Magnitudinea eclipsei în momentul fazei maxime va fi de 0.6531 sau 65.31%, Lună va intra destul de mult în conul de umbră al Pământului.

Eclipsele de Lună se produc atunci când Pământul este poziţionat între Soare şi Lună, umbra planetei noastre ajunge pe suprafaţa Lunii. Eclipsele de Lună au loc numai atunci când Luna este în faza de Lună Plină, şi când aceasta este în apropierea de unul de nodurile sale.

Vineri, 12 Iulie, 2019 - 11:27

Începând cu data de 12.07.2019, Muzeul "Vasile Pârvan", Bârlad, vă invită la expoziţia "Galeria Creativă", ce va fi deschisă la sediul muzeului din Bd. Republicii, nr. 235, pe toată perioada vacanţei de vară. Vor fi expuse lucrări din literatură, artă şi astronomie, realizate de copiii care au participat la atelierele de creaţie coordonate de bibliotecar Valentina Fornea, muzeograf Gabriela Albu, desenator Nicuşor Maxim, şi de la Şcoala de vară de Astronomie "Descoperă Universul!", organizată de muzeograf Ciprian Vîntdevară.

Miercuri, 10 Iulie, 2019 - 08:12

Centrul de Informare Europe Direct Vaslui, Consiliul Judeţean Vaslui, Muzeul "Vasile Pârvan" Bârlad şi Teatrul "Victor Ion Popa" Bârlad, vă invită duminică, 14 iulie, ora 11, la ziua Ziua Porţilor Deschise şi Gala proiectelor REGIO.

În deschiderea evenimentului publicul iubitor de artă este invitat să participe la vernisarea unei expoziţii inedite, cu lucrări semnate de inegalabila artistă Cela Neamţu. Aceasta ne propune, spre vizionare, o interesantă colecţie de cămăşi (ii) româneşti, din toate ţinuturile ţării, extraordinare creaţii ale geniului românesc.

Luni, 3 Iunie, 2019 - 10:12

Consiliul Judeţean Vaslui, Muzeul "Vasile Pârvan", Consiliul Local şi Primăria Bârlad vă invită la spectacolul extraordinar derulat sub genericul Flautul fermecat - "Flaut la puterea poeziei", susţinut de actorul Dorel Vişan şi flautistul Ion Bogdan Ştefănescu.

Flautistul Ion Bogdan Ştefănescu porneşte din nou la drum într-un turneu extraordinar. Între 6 iunie şi 1 iulie va susţine şase recitaluri în şase oraşe din cele trei provincii istorice ale României.

Marţi, 21 Mai, 2019 - 08:15

Planetariul din cadrul Muzeului "Vasile Pârvan" din Bârlad are în program un nou spectacol documentar de astronomie "De la Terra spre Univers" (From Earth to the Universe).

Recent la Muzeul "Vasile Pârvan" din Bârlad, pe secţia de Astronomie s-a achiziţionat un spectacol documentar de astronomie "De la Terra spre Univers" (From Earth to the Universe).

Joi, 16 Mai, 2019 - 10:53

Planetariul din cadrul Muzeului "Vasile Pârvan" din Bârlad are în program un nou spectacol. "De la Terra spre Univers" (From Earth to the Universe).

Recent la Muzeul "Vasile Pârvan" din Bârlad, pe secţia de Astronomie s-a achiziţionat un spectol de planetariu "De la Terra spre Univers" (From Earth to the Universe).

Miercuri, 15 Mai, 2019 - 09:23

O iniţiativă generoasă lansată în anul 1997, la Berlin, s-a transformat într-un mare eveniment cultural, patronat de Consiliul Europei, UNESCO şi Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM), prin care numeroase muzee, în parteneriat cu diverse alte instituţii de cultură, îşi deschid porţile, simultan, până târziu în noapte.

Vineri, 26 Aprilie, 2019 - 11:33

Peste 150 de spații ale unor muzee și entități culturale publice și private din București și din țară vor fi deschise în noaptea de 18 mai pentru expoziții, intervenții și experimente artistice, proiecții, dans, piese de teatru și concerte. Inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor, evenimentul este organizat pe plan național de Rețeaua Națională de Muzeelor din România (RNMR), fiind așteptat cu mare interes în fiecare an.

Miercuri, 3 Aprilie, 2019 - 11:21

La ceas aniversar, Muzeul "Vasile Pârvan", Bârlad, în colaborare cu Asociaţia "Muzeul Jucăriilor" din Bucureşti şi Şcoala Gimnazială "Vasile Pârvan" din Bârlad, vă invită sâmbătă, 6 aprilie 2019, ora 11:00, la expoziţia temporară "Amintiri din copilărie", dedicată împlinirii a 105 ani de la înfiinţarea instituţiei noastre.

Joi, 28 Martie, 2019 - 08:58

Ora Pământului, are loc sâmbătă, pe 30 martie 2019, în intervalul orar obişnuit: 20.30 - 21.30, va reuni încă o dată milioane de oameni din întreaga lume care-şi arată angajamentul faţă de Planetă. Ora Pământului 2019 este un moment-cheie pentru oameni, companii, autorităţi să îşi folosească puterea pentru a face schimbări la nivel personal, dar şi la nivel global, încât să protejeze natura de care depinde bunăstarea şi dezvoltarea umanităţii.

Miercuri, 20 Februarie, 2019 - 08:36

Liviu Suhar este o importantă personalitate a culturii româneşti, cu o profundă pregătire şi o puternică apetenţă faţă de tradiţiile picturii româneşti, dar şi pentru modernitate. Întreaga sa carieră şi-a construit-o pornind de la convingerea că "arta înseamnă, în primul rând decantare şi ulterior o aprofundare a sinelui, nu o căutare furibundă a consacrării, pe o direcţie comod pavată"

Luni, 17 Decembrie, 2018 - 11:15

Ca în fiecare an Serviciul de Astronomie din cadrul Muzeului "Vasile Pârvan" din Bârlad, publică lista cu cele mai importante fenomene astronomice. Aceste evenimente sunt grupate în 3 categorii: fenomene astronomice vizibile pe glob, fenomene astronomice vizibile din ţara noastră, şi a treia categorie se referă la acele fenomene astronomice cu un impact mai mare în rândul celor pasionaţi de astronomie.

Fenomene astronomice pe glob - nu sunt vizibile din România 

Eclipsa parţială de Soare din 6 ianuarie 2019 - Eclipsa este vizibilă din estul Asiei, nordul Oceanului Pacific.

Joi, 13 Decembrie, 2018 - 10:02

Muzeul "Vasile Pârvan" are deosebita bucurie de a organiza, acum la sfârşit de an, un concert dedicat sărbătorilor de iarnă.

După un an plin de evenimente care, sperăm noi, au mulţumit publicul bârlădean, se cuvine să încheiem anul acesta special, în care am marcat centenarului Marii Uniri, cu un spectacol de gală.

Miercuri, 14 Noiembrie, 2018 - 08:44

Ajuns deja la cea de a 4-a ediţie, KineDok powered by One World România va aduce anul acesta 16 din cele mai interesante documentare din Europa Centrală şi de Est. Sub forma unei experienţe care trece dincolo de pereţii tradiţionali ai sălii de cinema, KineDok te invită nu doar să vii să vezi un film pe un ecran mare, ci chiar poţi să te întâlneşti cu realizatorii sau protagoniştii filmelor favorite. Un proiect unic în Europa prin amploarea sa, KineDok se desfăşoară concomitent în 7 ţări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Norvegia, Bulgaria şi România.

Marţi, 6 Noiembrie, 2018 - 12:48
powered by One World Romania, ediţia a 4-a

Ajuns deja la cea de a 4-a ediţie, KineDok powered by One World Romania va aduce anul acesta 16 din cele mai interesante documentare din Europa Centrală si de Est. Sub forma unei experienţe care trece dincolo de pereţii tradiţionali ai sălii de cinema, KineDok te invită nu doar să vi să vezi un film pe un ecran mare, ci chiar poţi să te întâlneşti cu realizatorii sau protagoniştii filmelor favorite. Un proiect unic în Europa prin amploarea sa, KineDok se desfăşoară concomitent în 7 ţări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Norvegia, Bulgaria si România, 

Vineri, 27 Aprilie, 2018 - 08:57

Muzeul "Vasile Pârvan" Bârlad anunță conferinţa intitulată "Marea Unire de la 1918" ce va avea loc duminică 29 aprilie 2018, ora 11:00, la sediul central al muzeului din strada Vasile Pârvan, nr. 1. Invitatul special al acestei conferinţe este profesorul universitar dr. Ion Agrigoroaiei din Iaşi.

Subscribe to Muzeul