Vineri, 8 Ianuarie, 2021 - 12:54

După o lungă perioadă în care nu s-a putut interacţiona faţă în faţă cu copiii, Muzeul Naţional al Bucovinei debutează în noul an cu primul atelier de educaţie muzeală, desfăşurat la Muzeul de Istorie, în condiţii de maximă siguranţă şi securitate medicală.

Astfel, în perioada 1 - 5 februarie 2021, Muzeul Naţional al Bucovinei organizează, la Muzeul de Istorie, în Sala de Pedagogie Muzeală, proiectul educaţional POVESTEA SCRIERII ŞI A INSTRUMENTELOR DE SCRIS - atelier de caligrafie.

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 13:44

Muzeul Naţional al Bucovinei lansează o nouă provocare pentru vizitatorii săi virtuali, şi nu numai, invitând elevii la proiectul educaţional - MUZEUL NAŢIONAL AL BUCOVINEI... de poveste!

De data aceasta, copii şi adolescenţi, de la preşcolari, până la cei aflaţi în pragul bacalaureatului, sunt provocaţi la creativitate, în scris, creând poveşti despre muzeu.

"Dragi prieteni ai muzeului, ne apropiem cu paşi repezi de luna cadourilor, a poveştilor, a lucrurilor frumoase, aşa că ne-am gândit la o nouă propunere, de suflet pentru noi, provocatoare la creativitate pentru voi!

Vineri, 30 Octombrie, 2020 - 13:50

Muzeul Naţional al Bucovinei vă invită în perioada 3 noiembrie 2020 - 3 februarie 2021, să vizitaţi expoziţia temporară MALACHITUL - PIATRA ŢARILOR.

Expoziţia oferă o fascinantă incursiune în lumea plină de mister a uneia dintre cele mai frumoase şi interesante pietre semipreţioase şi ornamentale - MALACHITUL.

Luni, 14 Septembrie, 2020 - 12:48
ediţia a XIV-a, 2020

Muzeul Naţional al Bucovinei, Consiliul Judeţean Suceava şi Asociaţia "Gândeşte" au organizat a XIV-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale de Grafică Satirică BUCOVINA, având în acest an tema : "Când ţii un stilou eşti în război" (Voltaire).

Expoziţia este deschisă în Foaierul Muzeului de Istorie Suceava, în perioada 15 septembrie - 10 noiembrie 2020.

S-au înscris 311 caricaturişti cu 901 de caricaturi, din 56 de ţări. Participarea a fost numeroasă, peste media ediţiilor anterioare.

Miercuri, 19 August, 2020 - 13:05

Muzeul de Ştiinţele Naturii vă invită să participaţi la Proiectul de educaţie muzeală - tip concurs de machete, cu titlul Muzeul de Ştiinţele Naturii în imaginaţia copiilor.

Ajuns la a V-a ediţie, concursul are în acest an ca temă Dinozaurii.

Toţi copiii iubitori de dinozauri pot realiza machete folosind diverse materiale din natură: pietre, frunze, pământ, pene, hârtie, care să reprezinte mediul de viaţă, vulcani, copaci sau mediul marin. Vă puteţi imagina cum trăiau dinozaurii sau cum au dispărut ei.

Luni, 17 August, 2020 - 12:42

Ion Mândrescu, 2004: "Sculptura este forma mea de existenţă, este dialogul meu cu universul, conexiunea cu ideile care frământă această lume".

Muzeul Naţional al Bucovinei organizează, la Muzeul de Istorie din Suceava, în perioada 19 august 2020 - 31 ianuarie 2021, expoziţia de sculptură Omul, timpul, spaţiul, realizată de artistul Ion Mândrescu.

Vernisajul va avea loc miercuri, 19 august a.c., ora 14,00, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor din Suceava.

Miercuri, 1 Iulie, 2020 - 12:10

Muzeul Naţional al Bucovinei vă invită să vizitaţi în perioada 6 iulie - 6 august 2020, expoziţia temporară intitulată Platoşe invincibile, care va fi găzduită de Muzeul de Ştiinţele Naturii din Suceava.

Acest eveniment muzeal a fost organizat în colaborare cu biolog dr. Pricop Emilian de la Muzeul de Ştiinţe Naturale din Piatra Neamţ (din cadrul Complexul Muzeal Judeţean Neamţ) şi cu biologii Lucian Apăştinei şi Amarie Cristina de la Muzeul de Ştiinţele Naturii din Dorohoi (din cadrul Muzeului Judeţean Botoşani).

Joi, 4 Iunie, 2020 - 13:45

După mai bine de două luni de la suspendarea activităţii cu publicul, Muzeul Naţional al Bucovinei şi Centrul Cultural "Bucovina" invită publicul la o serie de mini- spectacole în cadrul proiectului intitulat "Dor de viaţă, dor de cântec. De Rusalii în muzee".

Spectacolele vor avea loc în paralel, la Muzeul Satului Bucovinean şi în Curtea Interioară a Cetăţii de Scaun a Sucevei, după următorul program:

5 - 7 iunie 2020

Miercuri, 19 Februarie, 2020 - 08:14

Muzeul de Ştiinţele Naturii invită copiii la lecţiile de educaţie muzeală care se desfăşoară în cadrul proiectului "Să învăţăm despre dinozauri".

Ne dorim să descoperim împreună speciile de dinozauri, perioada în care au apărut şi de ce au dispărut, care sunt speciile care le mai întâlnim şi în prezent, curiozităţi şi multe alte date despre aceste creaturi înspăimântătoare.

Clasele de copiii şcolari şi preşcolari sunt aşteptate cu mult drag la aceste activităţi în perioada 24-28.02.2020.

Programări şi informaţii la standul muzeului sau la telefon 0230 213775.

Subscribe to Muzeul Naţional al Bucovinei