Luni, 8 Iulie, 2019 - 18:12

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" împreună cu Ecomuzeul Marqueze - Sabres care face parte din Parc Naturel Regional des Landes de Gascogne (Franţa) vă invită joi, 11 iulie, ora 17.00, în Sala Donatorilor, Şos. Kiseleff nr. 30, la vernisajul expoziţiei Practici tradiţionale şi savoir-faire în Landes de Gascogne (Franţa).

Luni, 1 Iulie, 2019 - 13:03

Autoarea şi fotografa Nagy Eniko, originară din Braşov, crescută şi educată în Germania, şi-a petrecut mai mulţi ani documentând prin intermediul fotografiilor şi istoriei orale - 45 de grupuri etnice, 30.000 de kilometri - modul de viaţă, gândirea şi obiceiurile oamenilor din Sudan. În imagini ale Sudanului complet diferite de cele la care ne-am aştepta, călătoria epică oferă o perspectivă intimă asupra unui popor şi a experienţei umane în general, recuperând naraţiunea unei ţări. 

Joi, 20 Iunie, 2019 - 13:03

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" vă invită vineri, 21 iunie 2019, orele 14.00 la o suită de dansuri tradiţionale greceşti susţinută de ansamblul Clubul Cultural din Servia TA KASTRA.

Vineri, 31 Mai, 2019 - 12:24

Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură organizează împreună cu Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" şi cu sprijinul Guvernului Regiunii Iaroslavl şi a Filarmonicii de Stat din Iaroslavl - evenimentele festive dedicate celebrării zilei naţionale a Federaţiei Ruse - "Ziua Rusiei".

Programul festiv din acest an include o gamă largă de evenimente culturale şi de divertisment care vor avea loc în mai multe locaţii de pe teritoriul Muzeului Naţional al Satului din Bucureşti.

Miercuri, 15 Mai, 2019 - 09:44

Marți, 14.05.2019, Ministerul Mediului a organizat ,,Life InfoDay 2019” la Muzeul Național al Satului ,,Dimitrie Gusti”. Evenimentul se referă la lansarea noului apel de propuneri de proiecte în cadrul Programului LIFE 2019.
Programul LIFE este un instrument de finanțare la nivelul Comisiei Europene, dedicat mediului și acțiunilor care privesc schimbările climatice, care contribuie la dezvoltarea durabilă și la realizarea țintelor și obiectivelor Strategiei Europa 2010.

Marţi, 5 Februarie, 2019 - 16:06

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" redeschide seria de ateliere pentru copii, sub genericul Călător prin tradiţii de primăvară. Micuţii vor învăţa, îndrumaţi de coordonatori, să realizeze păpuşi din aţă, podoabe populare şi decoraţiuni de primăvară - păsări, colaje din hârtie, seminţe şi fructe. În cadrul acestor ateliere vor avea loc şi activităţi încadrate în programul Delta Dunării prin ochii copiilor, organizate de Asociaţia Salvaţi Flora şi Fauna Deltei Dunării, cu scopul conştientizării importanţei protejării acestei rezervaţii unice în Europa.

Marţi, 11 Decembrie, 2018 - 13:19

În perioada 14-16 decembrie 2018, Muzeul Naţional al Satului vă invită la Festivalul de datini şi obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou intitulat "Florile Dalbe".

Babe, moşi, Irozi, căiuţi, belciugari, toţi vor fi prezenţi pe aleile marelui sat din inima Capitalei pentru a arăta vizitatorilor adevăratele tradiţii de iarnă din satele româneşti. Nu vor lipsi caprele, ursul, cerbul şi evident, colindătorii sosiţi din toate colţurile ţării. Ca în fiecare an, vom pleca împreună pe străzile din jurul muzeului Satului, într-o parada a portului, măştilor şi obiceiurilor de Crăciun.

Luni, 22 Octombrie, 2018 - 19:45

Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti" din Capitală îi invită pe copii să ia o pauză de la statul în fața monitorului și să învețe despre arta populară românească, în cadrul proiectului "Săptămâna fără calculator", în perioada 30 octombrie - 2 noiembrie.

În muzeu vor avea loc ateliere de confecționat păpuși, podoabe populare și jucării din lemn, de încondeiat ouă și cusut motive tradiționale.

Vineri, 27 Iulie, 2018 - 11:47

Peste 45 de elevi și profesori de la liceele ,,Mihai Eminescu” și ,,Alexei Mateevici” din Căușeni, au vizitat zilele acestea România, într-o excursie tematică, cu prilejul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri.

Joi, 28 Iunie, 2018 - 10:33

Ambasada Republici Kazahstan în România și Fundația Primului Președinte - Elbasy va aduce la București, în colaborare cu KMG International, evenimentul Astana City Festival, pentru a sărbători cea de-a 20-a aniversare a uneia dintre cele mai tinere capitale din Asia Centrală. Festivalul va avea loc între 29 iunie – 1 iulie la Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti”, aducând publicului o expoziție unică de fotografii și o iurtă tradițională.

Marţi, 19 Iunie, 2018 - 13:19

Pe 23 şi 24 iunie, la Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" are loc evenimentul "La porţile Soarelui. Sânzienele", program cultural ce reuneşte mai multe activităţi al căror scop este rememorarea obiceiurilor de înnoire a timpului, practicate în ziua de Sânziene. Invitaţi speciali la ediţia din acest an vor fi Corul Bisericesc din Ermioni şi Corul Primăriei din Trikala, ambele din Grecia.

Luni, 21 Mai, 2018 - 13:46

Viceprimarul Sectorului 1, Daniela Popa, şi directorul Muzeului Naţional al Satului "Dimitrie Gusti", conf. univ. dr. Paula Popoiu, au avut vineri, 18 mai 2018, o întâlnire de lucru pentru a stabili viitorul calendar de activităţi din cadrul Proiectului "Oraşul vrăjit".

Prin proiectul cu finanţare europeană "Oraşul vrăjit", Primăria Sectorului 1 şi-a propus creşterea gradului de vizibilitate a unui obiectiv cultural cu înalt potenţial turistic din Sectorul 1 şi anume Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti", monument istoric, care face parte din patrimoniul cultural naţional.

Joi, 10 Mai, 2018 - 12:23

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" împlineşte 82 de ani. Acest proiect sociologic este strâns legat de ceea ce a reuşit poporul român să arate întregii lumi în timpul Marelui Război, dar mai ales să realizeze prin actul Unirii de la 1 decembrie 1918.

Vineri, 27 Aprilie, 2018 - 13:02

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" organizează în perioada 28 aprilie - 1 mai 2018, Târgul de Armindeni, sărbătoare din calendarul popular şi prilej de întâlniri, negoţ şi discuţii, care ne aminteşte de atmosfera satului de altădată. Veţi descoperi sau regăsi meşteri populari şi produsele lor, create cu dragoste şi din dorinţa de a păstra tradiţia în orice moment şi loc.

Subscribe to Muzeul Naţional al Satului