Miercuri, 26 August, 2020 - 13:26

#BIFF2020 s-a adaptat contextului global al preocupărilor artistice. Pentru a marca alinierea în gânduri şi acţiuni, pentru prima dată în istoria festivalului, am pregătit secţiuni noi şi surprize conexe.

Gala de deschidere a festivalului are loc joi, 27 august, ora 19.30 la Muzeul Ţăranului Român, unde se va proiecta, în premieră, Pinocchio, în regia lui Matteo Garrone. Filmul multi-premiat va introduce publicul BIFF în povestea păpuşii de lemn, ce prinde viaţă, şi-a creatorului acesteia, Gepetto, interpretat de remarcabilul Roberto Benigni.

Vineri, 13 Septembrie, 2019 - 11:35

Muzeul Țăranului Român a lansat în această vară prima platformă digitală participativă dedicată unei arhive muzeale românești: Rețelele Privirii. Experiment muzeal inovator aflat în plină desfășurare, platforma este concepută ca un spațiu virtual dedicat cercetării și expunerii colaborative. Muzeul aduce, astfel, obiectul de arhivă mai aproape de public, printr-un design interactiv și o serie de funcții, materiale și „locuri” dedicate. 

Luni, 25 Februarie, 2019 - 11:21

Asociația Liga Albanezilor din România și Muzeul Țăranului Român din România vă invită marți, 26 februarie 2019, ora 17, la lansarea volumului de poezie a poetului și scriitorului albanez Visar Zhiti: Aripa Frântă/Flatra e mundur, Editura Asdreni, a ALAR. Lansarea va avea loc la Muzeul Țăranului, Sala Acvariu. intrarea este liberă.

Joi, 21 Februarie, 2019 - 12:56

Festivalul de film al ţărilor CSI vă oferă şi în acest an un program complex, de 16 filme, scurtmetraje, documentare, animaţii şi filme de lungmetraj din Armenia, Azerbaijan, Kazahstan, Federaţia Rusă şi Republica Moldova, alături de partenerul tradiţional, România, şi ţara invitat de onoare a acestei ediţii, ISRAEL.

Miercuri, 20 Februarie, 2019 - 12:44

Mărțișor, Mărțișug sau Marț, obicei de 1 martie consemnat de etnologii începutului de secol XX, era prezent nu numai la români, dar și la bulgarii și albanezii din Balcani. Obicei pe care țăranii îl repetau în fiecare început de primăvară ca semn protector împotriva bolilor și a nenorocului. Copiilor li se lega o monedă de argint la mână cu un fir răsucit de lână sau de bumbac alb și roșu ca să fie feriți de boală, pe care aceștia îl legau după 12 zile în pom ca să fie pomul roditor, iar vitelor li se agăța fir roșu cu alb ca să fie sănătoase și la fel, bune de rod.

Miercuri, 5 Decembrie, 2018 - 12:10

Debutul în lungmetraj al Mihaelei Popescu îi aduce în fața publicului pe Dorotheea Petre și Cuzin Toma într-un singur personaj. Filmul va fi difuzat în București și în țară începând cu luna decembrie. 
 
„În pronunțare” este o dramă suprarealistă despre un judecător care se confruntă cu cazuri penale comune, un tată muribund și o căsnicie nefericită, ducând permanent o luptă interioară între latura sa animalică și cea rațională.  

Vineri, 28 Septembrie, 2018 - 12:34
octombrie 2018 – iunie 2019

An nou școlar, cu aceleași ateliere de după sau în loc de școală: desen, pictură pe diverse suporturi, cusături, colaj, țesături fel de fel, povești – povești jucate, interpretate, ilustrate, animate, ceva despre muzeu și modelaj în ceară sau lut, hârtie manuală. Pentru copii de la trei ani, sigur și pentru maturi și bunici, pentru școli, grădinițe, asociații și școli (așa-numite-oficial) speciale, din București sau de oriunde.

Miercuri, 19 Septembrie, 2018 - 12:33

Pe 21 septembrie, filmele bune românești fac Noapte Albă în București și Cluj. Într-o singură noapte, în 9 locații - săli de cinema și locuri neconvenționale - spectatorii vor putea urmări 25 de filme de ficțiune și documentare, o parte din ele în premieră sau încă nelansate în cinema. 

Miercuri, 27 Iunie, 2018 - 11:22

În luna iulie, la Atelierul de creativitate de la Muzeul Țăranului. De luni până sâmbătă.
Ca de obicei, ofertă mare, de la joacă până la lucruri serioase, cu lut, cu ațe și mărgele, cu foi de scris și desenat, culori multe și de toate felurile, cu umbre și vechi obiecte țărănești, cu ace prietenoase și lânuri călduroase, dar stropite cu ape răcoroase și mai ce? O să vedeți!
Vârsta recomandată: între doi și optzeci și ceva de ani, fiecare atelier având specificul său.
Costul atelierului: 15 lei/participant. 

Marţi, 15 Mai, 2018 - 12:14

La Muzeul Național al Țăranului Român, de Noaptea Europeană a Muzeelor, sâmbătă, 19 mai 2018, vă așteptăm să vizitați expoziția temporară AȘA VĂZUT-A ZAHARIA, să ascultați povești etnologice rostite de Șerban Anghelescu, să vedeți multe filme documentare și să vă bucurați de muzica interpretată de Taraful lui Șandorică din Soporu de Câmpie. Intrarea este liberă.
Anul acesta expoziția permanentă va fi închisă deoarece clădirea monument istoric din Șoseaua Kiseleff se află încă în șantier. 

PROGRAM:

Miercuri, 21 Februarie, 2018 - 01:12

 Viorica Dăncilă vede Bruxelles-ul de la înălțimea noii sale poziții. A avut întâlniri cu Tusk, Tajani și - bineînțeles - cu Crețu și toți s-au simțit datori să-i dea lecții, profitând de faptul că e o persoană binecrescută și neconflictuală. Nu ca tupeistul de Orban, pe care aceștia nu prea au curaj să-l provoace.

Subscribe to Muzeul Țăranului Român