Miercuri, 31 Iulie, 2019 - 12:21

Gruparea navală NATO SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group-2), din care face parte şi dragorul maritim "Locotenent Dimitrie Nicolescu" (DM 29), a părăsit luni, 29 iulie, portul Eregli din Turcia şi a reînceput exerciţiile în Marea Neagră. Comandantului grupării NATO, comandorul Alessandro Falcone (Italia), s-a îmbarcat la bordul navei militare româneşti, iar operaţiunile SNMCMG-2 au fost coordonate de la bordul DM 29.

Miercuri, 17 Iulie, 2019 - 15:54

Fostul ministru de Externe Mircea Geoană a fost numit de Jens Stoltenberg ca secretar general adjunct al NATO.

Geoană va prelua funcția în luna octombrie, potrivit unui anunț al NATO.

Vineri, 5 Iulie, 2019 - 10:12

DISCURSUL AMBASADORULUI SUA, HANS KLEMM, LA RECEPŢIA DE ZIUA INDEPENDENŢEI SUA
 
 
4 iulie 2019
 
Domnule președinte, doamnă prim-ministru, stimați reprezentanți ai Președinției României, stimați reprezentanți ai Guvernului României, stimați membri ai Corpului Diplomatic, doamnelor și domnilor,
Bună seara și bine ați venit!

Joi, 27 Iunie, 2019 - 11:07

Cele două sesiuni de lucru în format aliat din prima zi a reuniunii ministeriale NATO, de la Bruxelles, s-au axat pe postura de descurajare nucleară a Alianţei, respectiv modificările şi implicaţiile pentru organizaţie în ceea ce priveşte evoluţiile referitoare la Tratatul privind forţele nucleare cu rază intermediară de acţiune (INF).

Ministrul apărării naţionale, Gabriel Leş, a reiterat importanţa unităţii şi indivizibilităţii aliate, ca premise fundamentale pentru formularea unor răspunsuri coerente în faţa provocărilor actuale.

Miercuri, 26 Iunie, 2019 - 13:40

Mesajul ministrului apărării naţionale, Gabriel Leş, cu prilejul Zilei Drapelului Naţional

Se împlinesc, astăzi, 171 de ani de la declararea oficială a tricolorului românesc ca drapel naţional, prilej cu care, în calitate de cetăţean al României şi de ministru al apărării naţionale, îmi exprim deplinul respect faţă de culorile-simbol ale poporului român şi întreaga recunoştinţă faţă de toţi cei care, cu eroism, curaj şi iubire de patrie, şi-au sacrificat viaţa luptând sub faldurile drapelelor de luptă ale armatei române.

Miercuri, 12 Iunie, 2019 - 09:15

Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a subliniat că agresiunea NATO asupra Serbiei nu a avut și nu are nici acum nicio justificare.

"Acum Serbia se află pe alt drum și privește spre viitor" – a spus Vučić, conform Rador, raspunzând declarației secretarului general NATO, Jens Stoltenberg, care a spus că atacul NATO asupra fostei Republici Federale Iugoslavia a fost justificată. 

Vučić s-a plâns că 19 din cele mai puternice state au atacat o mică țară liberă și i-au produs mari daune. 

Luni, 10 Iunie, 2019 - 19:45

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a avut luni, 10 iunie 2019, convorbiri cu ministrul în exerciţiu pentru Europa şi afaceri externe din Republica Albania, Gent Cakaj, aflat în vizită în România.

Miercuri, 17 Aprilie, 2019 - 13:11
Cu 0,02% din această sumă făceam toalete în toate școlile...

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut miercuri, 17 aprilie a.c., la Palatul Cotroceni, o alocuţiune în cadrul conferinţei internaţionale "Întărirea Flancului Estic al NATO: Provocări şi strategii pentru coerenţa măsurilor din regiunea Mării Baltice şi a celor din regiunea Mării Negre".

Vă prezentăm în continuare textul alocuţiunii:

"Domnule ministru,

Mr. Deputy Assistant Secretary Boyse,

Mr. President Doran,

Doamnelor şi domnilor parlamentari,

General Hodges,

Excelenţe,

Doamnelor şi domnilor,

Marţi, 16 Aprilie, 2019 - 20:13

Şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ionel Ciucă, a participat marţi, 16 aprilie, la conferinţa cu tema "Întărirea descurajării şi apărării pe Flancul de Sud-Est al NATO - asigurarea securităţii la Marea Neagră", organizată de Centrul de Analiză Politică Europeană (CEPA), în perioada 16-17 aprilie, la Palatul Cotroceni.

Vineri, 5 Aprilie, 2019 - 12:16

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a participat, în perioada 3-4 aprilie 2019, la lucrările reuniunii ministeriale a NATO, desfăşurate la Washington. Reuniunea a avut un caracter aniversar, de marcare a 70 de ani de la înfiinţarea Alianţei Nord-Atlantice. În acest sens, în cursul serii de 3 aprilie 2019 a fost organizată o ceremonie oficială, găzduită de secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo.

Vineri, 5 Aprilie, 2019 - 12:10

Vigorous Warrior 19 - VW19, cel mai mare exerciţiu cu focus medical din istoria Alianţei Nord-Atlantice, se desfăşoară în perioada 1-15 aprilie în mai multe unităţi ale Armatei României, pe cele trei componente - terestră (activităţi care vor avea loc, în majoritate, la Centrul Naţional de Instruire Întrunită "Getica" din Cincu), aeriană (în Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu "Câmpia Turzii) şi navală (în zona Constanţa şi la Marea Neagră).

Joi, 4 Aprilie, 2019 - 11:58

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, va lua parte, în zilele de 4 şi 5 aprilie, la Reuniunea miniştrilor apărării din statele membre ale Iniţiativei B9, care va avea loc la Varşovia.

La activitate, co-organizată de Ministerul Apărării Naţionale din Polonia şi Ministerul Apărării Naţionale din România, vor participa miniştrii apărării din statele membre ale iniţiativei (Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia, Ungaria), oficiali ai NATO, precum şi reprezentanţi ai Departamentului american al apărării.

Marţi, 2 Aprilie, 2019 - 15:02

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a transmis Președintelui României, Klaus Iohannis, un mesaj cu ocazia aniversării a 15 de ani de la aderarea României la Alianța Nord-Atlantică.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

„Anul acesta marcăm aniversarea a 15 ani de la aderarea României la NATO, cea mai puternică Alianță din istorie.

Extinderea NATO a fost un mare succes, un catalizator pentru stabilitate și prosperitate. A îmbogățit Alianța noastră cu noi voci, noi experiențe și noi capabilități.

Vineri, 22 Martie, 2019 - 19:20

Instituţiile în care românii continuă să aibă cea mai mare încredere sunt Armata şi Biserica în plan intern, respectiv NATO şi Uniunea Europeană în plan internaţional, la polul opus fiind partidele politice - relevă un sondaj INSCOP, realizat în perioada 5 - 13 martie, la comanda Fundaţiei Konrad Adenauer.

Vineri, 22 Martie, 2019 - 16:19

România este mult mai bine pregătită din punct de vedere militar faţă de acum 15 ani, când ţara noastră a aderat la NATO, a declarat vineri ministrul Apărării, Gabriel Leş.

"Este mult mai bine pregătită decât acum 15 ani şi partea frumoasă este că suntem NATO, noi suntem NATO şi un atac îndreptat împotriva unui aliat este un atac îndreptat împotriva tuturor'', a spus ministrul Apărării, vineri, întrebat de presă dacă România este pregătită, la 15 ani de la aderarea la NATO, să facă faţă unui posibil atac.

Marţi, 19 Martie, 2019 - 14:00

Institutul Aspen România, în parteneriat cu biroul din București al German Marshall Fund al Statelor Unite, organizează Atlantic-Black Sea Security Forum – The New Great Game? Return of Power Politics, un eveniment internațional la nivel înalt, care va avea loc pe 21 martie a.c., începând cu ora 9:00, la Palatul Cercul Militar Național, Sala de Marmură.

Evenimentul se bucură de sprijinul Ministerului Apărării Naționale și al NATO, în calitate de parteneri instituționali.

Joi, 14 Martie, 2019 - 11:40

Modernizarea Forţelor Aeriene din ţara noastră a cunoscut rezultate importante în ultimii ani, iar dotarea cu avioane avansate din punct de vedere tehnologic, care şi-au demonstrat eficienţa în cadrul NATO şi care permit abordarea unui spectru larg de misiuni, contribuie la descurajarea oricăror intenţii ostile, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Joi, 28 Februarie, 2019 - 13:30

Preşedintele Klaus Iohannis atrage atenţia cu privire la evoluţiile din regiunea Mării Negre, în contextul în care Rusia "ameninţă în continuare stabilitatea" regiunii.

Miercuri, 20 Februarie, 2019 - 17:00

Nave din cadrul Grupării Navale Permanente a NATO de Luptă Împotriva Minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Maritime Counter Measures Group) au intrat în Marea Neagră în 19 februarie.

Forţele Navale române vor găzdui în perioada 01-08 martie exerciţiul ”Poseidon 2019” care are ca scop creşterea interoperabilităţii navelor NATO în misiuni de neutralizare a ameninţărilor subacvatice. La exerciţiu participă nave militare din trei ţări riverane Mării Negre şi nave militare din alte state NATO.

Joi, 14 Februarie, 2019 - 10:05

În prima zi a Reuniunii miniştrilor apărării din statele membre ale NATO, miercuri, 13 februarie, ministrul apărării naţionale, Gabriel Leş, a participat la două sesiuni de lucru formale în cadru aliat - prima referitoare la evoluţiile şi implicaţiile pentru Alianţă în ceea ce priveşte Tratatul privind forţele nucleare intermediare (INF), iar cea de a doua, la implementarea posturii de descurajare şi apărare. 

Marţi, 12 Februarie, 2019 - 10:39
Cu ocazia asta își poate vizita și părinții...

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va participa, în calitate de invitat de onoare, sâmbătă, 16 februarie a.c., la cea de-a 55-a ediţie a Conferinţei internaţionale de Securitate de la Munchen, Republica Federală Germania.

Joi, 31 Ianuarie, 2019 - 13:01
CA București a suspendat decretul lui Iohannis...

Curtea de Apel Bucuresti a decis, miercuri, suspendarea decretului prezidențial de prelungire a mandatului lui Nicolae Ciuca, peste capul Guvernului.

Joi, 31 Ianuarie, 2019 - 11:08

Inbox-urile celor mai importanți lideri ai UE, NATO și ONU, prezenți zilele acestea în România, asaltate de peste 4200 de plângeri ale românilor împotriva jandarmilor. Cetățenii le solicită Înaltului Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate, Federica Mogherini, și secretarului general adjunct al ONU, Jean-Pierre Lacroix, retragerea jandarmilor din misiunile externe, din cauza violențelor exercitate asupra protestatarilor pașnici în 10 august 2018.

Joi, 24 Ianuarie, 2019 - 09:43

Referitor la elementele apărute în spaţiul public cu privire la postura de apărare şi descurajare a Alianţei facem următoarele precizări:

La Summit-ul NATO de la Varşovia, din 2016, şefii de stat şi de guvern au aprobat consolidarea posturii de apărare şi descurajare a Alianţei, care vizează, în esenţă, să ofere o mai bună protecţie cetăţenilor şi teritoriilor aliate în faţa provocărilor de securitate.

Marţi, 22 Ianuarie, 2019 - 19:19
Va participa la ceremonia oficială dedicată Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului

Prim-ministrul Viorica Dăncilă va efectua o vizită de lucru la Bruxelles, în perioada 23-24 ianuarie 2019, în vederea prezentării priorităților Președinției României la Consiliul Uniunii Europene în cadrul sesiunii plenare a Comitetului Economic și Social European (CESE), care va avea loc joi, 24 ianuarie 2019.

Luni, 14 Ianuarie, 2019 - 17:55

Generalul Nicolae Ciucă, şeful Statului Major al Apărării, va participa, în zilele de 15 şi 16 ianuarie, la sesiunea Comitetului Militar al NATO ce se desfășoară la Bruxelles, Belgia.

Pe agenda reuniunii se regăsesc subiecte referitoare la aspectele militare de actualitate privind provocările strategice actuale și viitoare ale NATO, strategia militară a NATO, misiunea Resolute Support din Afganistan, privind consilierea, asistenţa şi instruirea  instituțiilor afgane și forțelor naționale de apărare și securitate, precum și situația securității regionale.

Miercuri, 5 Decembrie, 2018 - 10:44

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, participă, în perioada 4-5 decembrie 2018, la Bruxelles, la lucrările reuniunii miniştrilor afacerilor externe NATO. Reuniunea ministerială oferă cadrul pentru o discuţie aprofundată asupra evoluţiilor de securitate la nivel euro-atlantic şi răspunsul Alianţei la acestea, fiind prima întâlnire a miniştrilor de externe NATO după Summit-ul Alianţei de la Bruxelles (iulie 2018).

Vineri, 23 Noiembrie, 2018 - 10:29

O delegaţie de europarlamentari, condusă de eurodeputatul Ioan Mircea Paşcu, vicepreşedinte al Parlamentului European, formată din Sandra Kalniete, vicepreşedintă a Grupului PPE, Victor Boştinaru, vicepreşedinte al Grupului S&D şi Roberts Zile, vicepreşedinte al Grupului ECR, a avut joi, 22 noiembrie, o întrevedere cu Rose Gottemoeller, secretarul general adjunct al NATO. 

Miercuri, 21 Noiembrie, 2018 - 13:40

Somăm public PSD să se delimiteze ferm de declaraţiile lui Ilan Laufer şi să respingă categoric acuzaţiile acestuia la adresa Preşedintelui României, Klaus Iohannis

Acuzaţiile stupefiante ale manechinului PSD propus de Liviu Dragnea pentru preluarea ministerului Dezvoltării Regionale, Ilan Laufer la adresa Preşedintelui României, Klaus Iohannis sunt de o gravitate fără precedent şi trebuie sancţionate public imediat.

Marţi, 20 Noiembrie, 2018 - 13:28

România, alături de celelalte statele membre și partenere ale NATO, a fost reprezentată la evenimentul anual NATO Charity Bazaar, acţiune caritabilă cu o tradiţie de mai bine de 50 de ani care a avut loc, recent, la noul sediul NATO din Bruxelles, Belgia.

Anul acesta, 35 de ţări au organizat standuri naţionale şi şi-au prezentat produsele tradiţionale cât mai atractiv, în scopul de a-i convinge pe cei peste 4000 de vizitatori să doneze la fondul caritabil. 

Subscribe to NATO