Joi, 28 Mai, 2020 - 09:30

Mesajul premierului Ludovic Orban cu ocazia Zilei Eroilor și a sărbătorii Înălțării Domnului
"Astăzi, o zi atât de importantă din calendarul creștin-ortodox, în care sărbătorim praznicul Înălțării Domnului, o dedicăm și eroilor, ostașilor și tuturor celor care au scris istoria României prin propriul sacrificiu, pe câmpul de luptă, în lagăre sau în temnițele comuniste, apărând libertatea, credința strămoșească, pământul țării și idealul de unitate al românilor.

Joi, 7 Mai, 2020 - 13:24

Serviciul de Protecţie şi Pază a ştiut să se adapteze unor realităţi şi ameninţări în schimbare, să-şi pregătească angajaţii, astfel încât ei să facă faţă misiunilor din ţară, dar şi celor externe executate la cererea unor organizaţii importante precum ONU, a scris, joi, fostul preşedinte Ion Iliescu cu ocazia aniversării a 30 de ani de la înfiinţarea SPP.

Prezentam mesajul preşedinte Ion Iliescu postat pe blogul sau:

Miercuri, 6 Mai, 2020 - 10:43

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a făcut apel miercuri la guverne să ţină cont în mod special de miliardul de persoane cu handicap care trăiesc în lume, în contextul pandemiei de COVID-19, potrivit AFP.

Joi, 23 Aprilie, 2020 - 10:20

Secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, a atras atentia joi că noul coronavirus ar putea oferi unor ţări scuza pentru a adopta măsuri represive din motive care nu au legătură cu pandemia şi ca se va ajunge la o criză a drepturilor omului, ceea ce ar fi "inacceptabil", transmit Reuters şi AFP. Guterres a dat publicităţii un raport ONU care subliniază că drepturile omului trebuie să ghideze răspunsul şi revenirea la normalitate în cazul crizei sanitare, sociale şi economice care a lovit lumea.

Joi, 16 Aprilie, 2020 - 17:43

Militarii care asigură cea de-a doua rotație a Detașamentului „Carpathian Pumas” au decolat joi, 16 aprilie, spre Mali, în vederea participării la Misiunea Multidimensională Integrată ONU de Stabilizare în Republica Mali (MINUSMA). România participă la misiunea ONU cu 120 de persoane - piloți, personal tehnic și personal medical, precum și cu patru elicoptere IAR-330 Puma L-RM.

Joi, 26 Martie, 2020 - 10:20

Secretarul General ONU, Antonio Guterres, solicită șefilor țărilor G20 să ia măsuri comune pentru a ajuta țările în curs de dezvoltare să facă față unei „crize globale de sănătate” pe fondul unei pandemii de coronavirus .

Șeful Organizației Națiunilor Unite a trimis o scrisoare deschisă, datată luni, liderilor G20 înaintea teleconferinței planificate asupra epidemiei COVID-19.

Miercuri, 25 Martie, 2020 - 19:49

Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului Michelle Bachelet a îndemnat miercuri la eliberarea urgentă a deţinuţilor - în întreaga lume -, pentru a se evita ca pandemia covid-19 să facă ”ravagii” în închisori, adesea suprapopulate, relatează AFP.

Miercuri, 25 Martie, 2020 - 19:20

Abordarea globală reprezintă singurul mod de a combate COVID-19, conform ONU care lansează un plan privind răspunsul umanitar

Duminică, 15 Martie, 2020 - 17:51

Peste 4,8 milioane de copii s-au născut în război de la începerea conflictului brutal din Siria  în urmă cu nouă ani, a declarat agenția ONU pentru copii, adăugând că mii de alții au fost uciși sau răniți în conflict.

"Războiul din Siria marchează încă o etapă rușinoasă astăzi", a spus Henrietta Fore,  director executiv al UNICEF , în contextul în care conflictul a intrat în al zecelea an.

Joi, 12 Martie, 2020 - 20:28

Agențiile ONU promovează astăzi a nou program de salvare a milioane de fete și adolescente de căsătoriile intreprinse, in mod ilegal, in întreaga lume. Proiectul se concentrează pe ajutarea fetelor să ajungă să acceseze serviciile școlare si sa isi continue studiile, pe tot globul.

În plus, programul include strategii de educație destinate părinților și comunităților urbane si rurale, in general, senzibiloilizand societatea in legatura pericolelul de a te căsători prea curând si fenomenele asociate acestei practici.

Joi, 12 Martie, 2020 - 14:22

Agențiile ONU promovează astăzi a nou program de salvare a milioane de fete și adolescente de căsătoriile intreprinse, in mod ilegal, in întreaga lume. Proiectul se concentrează pe ajutarea fetelor să ajungă să acceseze serviciile școlare si sa isi continue studiile, pe tot globul.

În plus, programul include strategii de educație destinate părinților și comunităților urbane si rurale, in general, senzibiloilizand societatea in legatura pericolelul de a te căsători prea curând si fenomenele asociate acestei practici.

Joi, 6 Februarie, 2020 - 12:28

În 2020, tema acestei zile este ''Unleashing Youth Power'', conform www.un.org. De altfel, la sediul central al ONU din New York, are loc evenimentul "A Piece of Me: immersive exhibit & panel discussion''.

Vineri, 10 Ianuarie, 2020 - 10:12

Reprezentantul Permanent al României la ONU, Ambasadorul Ion I. Jinga, a avut o intervenţie la Consiliul de Securitate al ONU, în cadrul dezbaterii pe tema "Rolul Cartei ONU în sprijinul menţinerii păcii şi securităţii internaţionale"

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion I. Jinga, a avut o intervenţie la Consiliul de Securitate al ONU, la 9 ianuarie 2020, în cadrul dezbaterii deschise pe tema "Rolul Cartei ONU în sprijinul menţinerii păcii şi securităţii internaţionale".

Duminică, 5 Ianuarie, 2020 - 15:19
Interviul ambasadorului Iranului la ONU

Intr-un interviu acordat CNN, ambasadorul Iranului la ONU a declarat că răspunsul la o acţiune militară este o acţiune militară – dar prin cine, unde, când, asta revine viitorului să decidă.

 

Joi, 19 Decembrie, 2019 - 13:12

Noile derogări acordate de ONU vor permite UNICEF să aducă obiectele necesare pentru a dezvolta proiecte de ajutor umanitar în Republica Populară  Democrată Coreeană, potrivit presei din China si Coreea de Sud.

Conform surselor citate, Consiliul de Securitate al ONU a autorizat Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) să transporte cu vapoare materialele utilizate în programele de apă potabilă, sănătate și igienă pentru copiii din Coreea de Nord.

Lotul are o valoare de trei milioane de dolari și include, de asemenea, frigidere pentru depozitarea vaccinurilor.

Joi, 19 Decembrie, 2019 - 08:16

Reprezentantul Permanent al României la Naţiunile Unite, ambasadorul Ion I. Jinga, a prezidat miercuri, 18 decembrie 2019, reuniunea Grupului Ambasadorilor francofoni la New York, în prezenţa ministrului afacerilor de externe din Canada,  E.S. François-Philipp Champagne, şi a ministrului afacerilor de externe din Coasta de Fildeş, E.S. Marcel Amon-Tanoh.

Vineri, 25 Octombrie, 2019 - 09:45

"Sărbătorim astăzi Armata României, militarii şi faptele lor de arme care au scris istorie în momente de răscruce ale poporului român, dar şi pe cei care astăzi au preluat de la înaintaşi misiunea sacră de apărare.

Haina militară şi cei care aleg să o poarte s-au bucurat mereu de respect şi de cea mai mare încredere în societatea românească.

Miercuri, 23 Octombrie, 2019 - 10:28

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion I. Jinga, a condus luni, 21 octombrie 2019, în calitate de vicepreşedinte al Comisiei pentru Consolidarea Păcii (Peacebuilding Commission - PBC), reuniunea pe tema ranforsării conexiunilor dintre tematica Femeile, Pacea şi Securitatea şi consolidarea păcii.

Vineri, 27 Septembrie, 2019 - 10:48

Ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, a anunţat, la New York, organizarea în România, în iunie 2020, a unei reuniuni ministeriale a Comunităţii Democraţiilor, pentru a marca 20 de ani de la semnarea documentului fondator al prestigiosului for - Documentul de la Varşovia.

Mănescu a participat joi la reuniunea extraordinară a Consiliului Guvernator al Comunităţii Democraţiilor, desfăşurată în marja segmentului de dezbateri generale la nivel înalt al Adunării Generale a ONU.

Joi, 19 Septembrie, 2019 - 13:00

Dell Technologies își anunță sprijinul pentru municipalitățile și administrațiile locale din România care doresc să acceseze voucherele oferite de către Comisia Europeană, în valoare de 15.000 euro, pentru a susține instalarea echipamentelor Wi-Fi în spații publice. Procedura de înregistrare este posibilă în perioada 19 septembrie, începând cu ora 14:00 (ora României) și se încheie pe 20 septembrie, ora 18:00 (ora României).

Joi, 11 Iulie, 2019 - 08:12

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion I. Jinga, a susţinut o intervenţie, miercuri 10 iulie 2019, în cadrul reuniunii Comisiei pentru Consolidarea Păcii (Peacebuilding Commission - PBC) dedicată situaţiei din Ciad. La solicitarea Preşedintelui PBC, Reprezentantul Permanent al României, în calitate de Vicepreşedinte al PBC, a prezidat partea a doua a întâlnirii.

Marţi, 2 Iulie, 2019 - 09:00

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion I. Jinga, în calitate de Vicepreşedinte al Comisiei pentru Consolidarea Păcii (Peacebuiling Commission - PBC), a participat, la 1 iulie 2019, la Dialogul Informal Interactiv dintre Banca Mondială şi PBC, care a avut loc la Washington D.C. Întâlnirea a fost găzduită de Mahmoud Mohieldin, Vicepreşedinte al Băncii Mondiale pentru Agenda de Dezvoltare Durabilă 2030, Relaţii cu ONU şi Parteneriate.

Vineri, 28 Iunie, 2019 - 08:26

La 27 iunie 2019, Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion I. Jinga, a susţinut o intervenţie în cadrul reuniunii plenare a Adunării Generale a ONU pe tema "Responsabilitatea de a proteja pentru prevenirea genocidului, a crimelor de război, a purificării etnice şi a crimelor împotriva umanităţii". Sesiunea a fost deschisă de Preşedintele Adunării Generale a ONU, Maria Fernanda Espinosa Garces. 

Joi, 27 Iunie, 2019 - 08:12

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion I. Jinga, a susţinut, miercuri, 26 iunie 2019, o intervenţie în cadrul reuniunii informale a Adunării Generale a ONU pe tema "Combaterea Antisemitismului şi a altor forme de rasism şi ură: Provocările învăţării toleranţei şi respectului în era digitală".

Sâmbătă, 8 Iunie, 2019 - 10:11

Purtătorul de cuvânt al PSD, Mihai Fifor, susţine că preşedintele Klaus Iohannis „poartă cea mai mare parte din vină”, în calitate de şef al diplomaţiei româneşti, pentru eşecul înregistrat în obţinerea locului de membru nepermanent al României în Consiliul de Securitate al ONU.

Șansele României de a câștiga votul au fost însă afectate de încercările guvernului Dăncilă de a muta ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, intenție dezavuată public de unele state arabe, care au votat împotriva țării noastre.

Sâmbătă, 8 Iunie, 2019 - 07:44
Acuză „o serie de declarații politice nediplomatice, iresponsabile și contraproductive”, bineînțeles ale PSD

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat notă, cu regret, de faptul că România nu a fost aleasă pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite, pentru intervalul 2020-2021, în urma votului care a avut loc vineri, 7 iunie a.c., în cadrul Adunării Generale a ONU de la New York.

Vineri, 7 Iunie, 2019 - 12:22

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a participat joi, 6 iunie 2019, la o reuniune deschisă, prezidată de Kuwait, în cadrul Consiliului de Securitate al ONU (CSONU), pe tema metodelor de lucru ale acestuia.

Joi, 30 Mai, 2019 - 08:11

Reprezentantul Permanent al României la ONU a condamnat exploatarea şi traficul ilegal al resurselor naturale în cadrul reuniunii Grupului de Lucru al Consiliului de Securitate al ONU pentru prevenirea şi rezoluţia conflictelor în Africa

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion I. Jinga, a susţinut miercuri, 29 mai 2019, o intervenţie în cadrul reuniunii Grupului de Lucru Ad-hoc al Consiliului de Securitate al ONU pentru prevenirea şi rezoluţia conflictelor în Africa, condamnând exploatarea şi traficul ilegal al resurselor naturale în Africa.

Marţi, 14 Mai, 2019 - 08:18

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a participat luni, 13 mai 2019, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe de la Bruxelles, în cadrul căreia au fost abordate subiecte de actualitate de pe agenda de politică externă, precum situaţia din Libia şi evoluţiile din Sahel.

Luni, 13 Mai, 2019 - 14:02

Comisia Naţională a României pentru UNESCO organizează la Bucureşti, în perioada 13 - 18 mai, cea de-a II-a ediţie a Academiei UNESCO a Tinerelor Femei, cu tema "Rolul mass - media în promovarea drepturilor femeii". Programul, organizat cu sprijinul UNESCO şi în parteneriat cu Grupul editorial Burda România, va prilejui totodată o colaborare cu Televiziunea Română, Federaţia Europeană a Centrelor, Cluburilor şi Asociaţiilor pentru UNESCO şi cu actualii Delegaţi de Tineret ai României la ONU.

Subscribe to ONU