Joi, 11 Iulie, 2019 - 08:12

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion I. Jinga, a susţinut o intervenţie, miercuri 10 iulie 2019, în cadrul reuniunii Comisiei pentru Consolidarea Păcii (Peacebuilding Commission - PBC) dedicată situaţiei din Ciad. La solicitarea Preşedintelui PBC, Reprezentantul Permanent al României, în calitate de Vicepreşedinte al PBC, a prezidat partea a doua a întâlnirii.

Marţi, 2 Iulie, 2019 - 09:00

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion I. Jinga, în calitate de Vicepreşedinte al Comisiei pentru Consolidarea Păcii (Peacebuiling Commission - PBC), a participat, la 1 iulie 2019, la Dialogul Informal Interactiv dintre Banca Mondială şi PBC, care a avut loc la Washington D.C. Întâlnirea a fost găzduită de Mahmoud Mohieldin, Vicepreşedinte al Băncii Mondiale pentru Agenda de Dezvoltare Durabilă 2030, Relaţii cu ONU şi Parteneriate.

Vineri, 28 Iunie, 2019 - 08:26

La 27 iunie 2019, Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion I. Jinga, a susţinut o intervenţie în cadrul reuniunii plenare a Adunării Generale a ONU pe tema "Responsabilitatea de a proteja pentru prevenirea genocidului, a crimelor de război, a purificării etnice şi a crimelor împotriva umanităţii". Sesiunea a fost deschisă de Preşedintele Adunării Generale a ONU, Maria Fernanda Espinosa Garces. 

Joi, 27 Iunie, 2019 - 08:12

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion I. Jinga, a susţinut, miercuri, 26 iunie 2019, o intervenţie în cadrul reuniunii informale a Adunării Generale a ONU pe tema "Combaterea Antisemitismului şi a altor forme de rasism şi ură: Provocările învăţării toleranţei şi respectului în era digitală".

Sâmbătă, 8 Iunie, 2019 - 10:11

Purtătorul de cuvânt al PSD, Mihai Fifor, susţine că preşedintele Klaus Iohannis „poartă cea mai mare parte din vină”, în calitate de şef al diplomaţiei româneşti, pentru eşecul înregistrat în obţinerea locului de membru nepermanent al României în Consiliul de Securitate al ONU.

Șansele României de a câștiga votul au fost însă afectate de încercările guvernului Dăncilă de a muta ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, intenție dezavuată public de unele state arabe, care au votat împotriva țării noastre.

Sâmbătă, 8 Iunie, 2019 - 07:44
Acuză „o serie de declarații politice nediplomatice, iresponsabile și contraproductive”, bineînțeles ale PSD

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat notă, cu regret, de faptul că România nu a fost aleasă pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite, pentru intervalul 2020-2021, în urma votului care a avut loc vineri, 7 iunie a.c., în cadrul Adunării Generale a ONU de la New York.

Vineri, 7 Iunie, 2019 - 12:22

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a participat joi, 6 iunie 2019, la o reuniune deschisă, prezidată de Kuwait, în cadrul Consiliului de Securitate al ONU (CSONU), pe tema metodelor de lucru ale acestuia.

Joi, 30 Mai, 2019 - 08:11

Reprezentantul Permanent al României la ONU a condamnat exploatarea şi traficul ilegal al resurselor naturale în cadrul reuniunii Grupului de Lucru al Consiliului de Securitate al ONU pentru prevenirea şi rezoluţia conflictelor în Africa

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion I. Jinga, a susţinut miercuri, 29 mai 2019, o intervenţie în cadrul reuniunii Grupului de Lucru Ad-hoc al Consiliului de Securitate al ONU pentru prevenirea şi rezoluţia conflictelor în Africa, condamnând exploatarea şi traficul ilegal al resurselor naturale în Africa.

Marţi, 14 Mai, 2019 - 08:18

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a participat luni, 13 mai 2019, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe de la Bruxelles, în cadrul căreia au fost abordate subiecte de actualitate de pe agenda de politică externă, precum situaţia din Libia şi evoluţiile din Sahel.

Luni, 13 Mai, 2019 - 14:02

Comisia Naţională a României pentru UNESCO organizează la Bucureşti, în perioada 13 - 18 mai, cea de-a II-a ediţie a Academiei UNESCO a Tinerelor Femei, cu tema "Rolul mass - media în promovarea drepturilor femeii". Programul, organizat cu sprijinul UNESCO şi în parteneriat cu Grupul editorial Burda România, va prilejui totodată o colaborare cu Televiziunea Română, Federaţia Europeană a Centrelor, Cluburilor şi Asociaţiilor pentru UNESCO şi cu actualii Delegaţi de Tineret ai României la ONU.

Miercuri, 8 Mai, 2019 - 08:21

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion I. Jinga, a susţinut marţi, 7 mai 2019, o intervenţie în Consiliul de Securitate, în cadrul dezbaterii deschise pe tema "Investind în pace: Îmbunătăţirea siguranţei şi a performanţei personalului de menţinere a păcii". Reuniunea a fost prezidată de către doamna Retno L.P. Marsudi, ministrul afacerilor externe al Indoneziei, ţară ce deţine preşedinţia Consiliului de Securitate al ONU în luna mai 2019.

Marţi, 7 Mai, 2019 - 09:47
în cadrul reuniunii Comisiei pentru consolidarea păcii privind Guineea-Bissau

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion I. Jinga, a susţinut, luni, 6 mai 2019, o intervenţie în cadrul reuniunii Comisiei pentru consolidarea păcii (Peacebuilding Commission - PBC) în formatul configuraţiei specifice de ţară privind Guineea-Bissau. La eveniment au participat Observatorul Permanent al ECOWAS la ONU, Directorul Oficiului pentru Consolidarea Păcii din cadrul ONU, Reprezentanţii Permanenţi ai statelor membre ale PBC şi ai celor care se află pe agenda PBC.

Joi, 18 Aprilie, 2019 - 10:31

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion I. Jinga, a condus, miercuri, 17 aprilie 2019, în calitate de vicepreşedinte al Comisiei pentru consolidarea păcii (Peacebuilding Commission - PBC), reuniunea dedicată priorităţilor de consolidare a păcii în Sri Lanka.

Vineri, 12 Aprilie, 2019 - 08:33

Reprezentantul Permanent al României la ONU a susţinut o intervenţie în dezbaterea deschisă a Consiliului de Securitate pe tema "Rolului femeilor în misiunile ONU de menţinere a păcii"

Reprezentantul Permanent al României la ONU, Ambasadorul Ion I. Jinga, a intervenit la data de 11 aprilie 2019 în cadrul dezbaterii pe tema rolului femeilor în misiunile ONU de menţinere a păcii organizată de preşedinţia germană a Consiliului de Securitate ONU.

Miercuri, 27 Martie, 2019 - 08:43

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion Jinga, a condus, marţi 26 martie 2019, în calitate de vicepreşedinte al Comisiei pentru consolidarea păcii (Peacebuilding Commission - PBC), panelul "Coerenţă operaţională şi politică, leadership, responsabilitate şi capacitate pentru sprijinirea consolidării şi permanentizării păcii", în cadrul primului Dialog Informal Interactiv între Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite şi PBC.

Joi, 21 Martie, 2019 - 10:23

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion Jinga, a susţinut, miercuri 20 martie 2019, o intervenţie în cadrul reuniunii la nivel ambasadorial a Comisiei pentru Consolidarea Păcii (Peacebuilding Commission - PBC), cu tema "Sisteme de protecţie socială care iau în calcul dimensiunea de gen şi accesul la servicii publice în contexte de consolidare a păcii: Conectarea perspectivei locale a femeilor cu politicile şi priorităţile locale", organizată în marja celei de-a 63-a sesiuni a Comisiei pentru Statutul Femeii (Commission on the Status of Women). 

Miercuri, 20 Martie, 2019 - 13:21

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion Jinga, a fost invitat, în calitate de Preşedinte al Grupului Ambasadorilor Francofoni, să susţină o intervenţie cu ocazia ceremoniei lansării Ghidului Contribuitorului la Operaţiunile de Menţinere a Păcii ale ONU (Guide du Contributeur aux Operations de Paix des Nations Unies).

Marţi, 19 Martie, 2019 - 18:00

Cea de-a patra sesiune a Adunării ONU de Mediu (UNEA4) a avut loc în perioada 11-15 martie 2019 în Nairobi, Kenya, la sediul ONU de la Nairobi (UNON), tema fiind  "Soluții inovatoare pentru provocările de mediu și consumul și producția durabile ". Conferința a atras un număr record de participanți, cu cinci șefi de stat și de guvern, 157 de miniștri și miniștri adjuncți și aproape 5000 de participanți din 179 de țări care au participat la Adunarea ONU de Mediu.

Sâmbătă, 16 Februarie, 2019 - 09:38

De la sediul ONU din New York, Șeful diplomației venezuelene anunță începutul unui proces de organizare a unor demersuri, în mai multe State membre,  pentru a apăra, prin prisma Cartei și a principiilor Organizației Națiunilor Unite, revendicările unilaterale care ne afectează pe toți, în apararea drepturilor noastre ca popoarele să coexiste în mod pașnic, în conformitate cu principiile dreptului internațional.

Joi, 31 Ianuarie, 2019 - 11:08

Inbox-urile celor mai importanți lideri ai UE, NATO și ONU, prezenți zilele acestea în România, asaltate de peste 4200 de plângeri ale românilor împotriva jandarmilor. Cetățenii le solicită Înaltului Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate, Federica Mogherini, și secretarului general adjunct al ONU, Jean-Pierre Lacroix, retragerea jandarmilor din misiunile externe, din cauza violențelor exercitate asupra protestatarilor pașnici în 10 august 2018.

Duminică, 27 Ianuarie, 2019 - 22:28

Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, a cerut tuturor actorilor relevanți să reducă tensiunile și să se angajeze în dialog pentru a aborda criza prelungită din Venezuela, după ce protestele antiguvernamentale din Capitala, Caracas, au devenit violente.

Având în vedere chemarea lui Guterres la un dialog, Alfred-Maurice de Zayas, expert independent al ONU, a numit actualele tulburări din Venezuela o vădită "încercare de lovitură de stat" și a spus că preocuparea sa este de a evita un război civil.

Joi, 20 Decembrie, 2018 - 18:00

Adunarea Generală a ONU a aprobat, formal, adoptarea Pactului Global pentru Migrație, citată de The New York Times.

Inițiatorii documentului consideră că acest text va ajuta la sporirea cooperării globale în privința migrației, dar Statele Unite, Israelul, Ungaria, Cehia și Polonia se opun Pactului.

Luni, 10 Decembrie, 2018 - 13:13

Pactul global cu privire la migraţii a fost aprobat oficial luni, la Marrakech (Maroc), după proclamarea verbală şi tradiţionala lovitură de ciocan, transmit AFP şi Reuters.

''Acest moment este produsul inspirat al eforturilor. Nu trebuie să cedăm în faţa fricii sau a retoricii false'' privind migraţia, a declarat secretarul general al ONU, Antonio Guterres, în deschiderea dezbaterilor de la Marrakech.

Joi, 6 Decembrie, 2018 - 10:58

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion Jinga, a susţinut marţi, 4 decembrie, o declaraţie în cadrul reuniunii ONU la nivel înalt privind "Succesele şi provocările în implementarea Agendei 2030 pentru ţările cu venituri medii".

Miercuri, 21 Noiembrie, 2018 - 18:18

Televiziunea are miliarde de spectatori, în faţa televizorului, pe tabletă sau telefon mobil, și, global, este media cu cel mai mare impact. Este cel mai puternic instrument de comunicare, de diseminare a informațiilor și valorilor culturale, de educare și de influenţare a opiniei şi comportamentului oamenilor. Ziua Mondială a Televiziunii este sărbătorită la iniţiativa ONU, începând din 1996.

Luni, 29 Octombrie, 2018 - 13:56

Raportul Declic despre violențele Jandarmeriei la protestul diasporei a ajuns la ONU. Documentul este analizat acum de oficialii Organizației Națiunilor Unite (ONU), după ce peste 81.000 de persoane le-au cerut sprijinul, în urma violențelor asupra protestatarilor pașnici. Peste 400 de persoane au fost rănite în noaptea de 10 august. 

Vineri, 26 Octombrie, 2018 - 13:32
pe tema Femeile, pacea şi securitatea

Reprezentatul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion Jinga, a susţinut, la data de 25 octombrie a.c., o intervenţie în cadrul dezbaterii deschise a Consiliului de Securitate al ONU, cu tema "Promovarea implementării agendei Femeile, pacea şi securitatea şi susţinerea păcii prin autonomizarea politică şi economică a femeilor", iniţiativă a preşedinţiei boliviene a CSONU. 

Marţi, 23 Octombrie, 2018 - 11:09

Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor (FIJ) a lansat la ONU o campanie de sensibilizare privind necesitatea înfiinţării unei Convenţii internaţionale pentru securitatea şi independenţa jurnaliştilor şi a altor profesionişti din mass-media, informează marţi AFP.

În cadrul unei prime reuniuni ce a avut loc luni la ONU au participat circa cincisprezece ţări, inclusiv Grecia, Rusia, Pakistan, Peru, Italia, Tunisia, a declarat pentru AFP secretarul general al FIJ, Anthony Bellanger.

Luni, 22 Octombrie, 2018 - 08:36

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion Jinga, a participat în perioada 15 - 19 octombrie 2018, în calitate sa de Preşedinte al Comisiei pentru Consolidarea Păcii (Peacebuilding Commission - PBC), alături de Reprezentantul Special al Secretarului General ONU pentru Africa de Vest şi Sahel (SRSG), Mohamed Ibn Chambas, şi de şeful Biroului de Sprijin pentru Consolidarea Păcii (Peacebuilding Support Office), Asistentul Secretarului General ONU (ASG), Oscar Fernandez-Taranco, la un turneu în patru ţări din Africa de Vest şi Sahel (Gambia, Senegal, Coasta de Fildeş şi Burkin

Joi, 18 Octombrie, 2018 - 09:12

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale şi strategice în spaţiul euroatlantic, George Ciamba, a participat, la 17 octombrie 2018, la lucrările Comisiei I a celei de-a 73-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, în cadrul segmentului dedicat dezbaterilor generale.

Subscribe to ONU