Luni, 9 Noiembrie, 2020 - 18:22

Începând din 20 noiembrie, Opera Comică pentru Copii deschide a cincea ediție a Târgului „Poveste de Crăciun”. Editia din acest an se muta in online.

Miercuri, 5 August, 2020 - 14:42

Ȋn weekendul 8-9 august, muzica se îmbină cu teatrul în aer liber la „Bucureştii lui Caragiale”, în spectacolele concert ale Teatrului Evreiesc de Stat şi concertul educativ al Operei Comice pentru Copii. Acesta este cel de-al patrulea weekend al festivalului care oferă bucureştenilor, după o lungă perioadă de cultură online, spectacole de teatru cu acces gratuit în Parcul Cişmigiu.

Vineri, 3 Aprilie, 2020 - 13:58

Echipa Operei Comice pentru Copii continuă să le fie aproape copiilor, prin spectacolele şi emisiunile proprii difuzate online pe aplicaţia Opera Copiilor (operacomica.ro), iar de la începutul lunii aprilie aduce în premieră un alt gen de campanie prin care doreşte să păstreze legătura cu spectatorii fideli prin soluţii care să asigure şi funcţionarea instituţiei, astfel să se adapteze situaţiei actuale. Practic, această campanie este una de susţinere a activităţii Operei Comice pentru Copii, construită printr-o poveste care se va dezvolta zi de zi.

Luni, 23 Martie, 2020 - 13:36

Opera Comică pentru Copii a lansat aplicaţia Opera Copiilor, care le permite abonaţilor să vizioneze online spectacole din repertoriul instituţiei şi emisiuni culturale, distractive şi educative, nelimitat, oriunde s-ar afla. Echipa condusă de soprana Felicia Filip a găsit o soluţie pentru a oferi în continuare publicului acces la producţii de calitate şi emisiuni noi, demers necesar în situaţia în care toate instituţiile de cultură şi-au închis temporar sălile de spectacol.

Joi, 19 Martie, 2020 - 09:47

În câteva zile, Opera Comică pentru Copii inovează încă odată în domeniul programelor interactive pentru copii și introduce, la cererea publicului, prima aplicație de vizionare a  spectacolelor și a evenimentelor produse de instituție.

Luni, 9 Martie, 2020 - 15:46

Opera Comică pentru Copii se aliniază măsurilor luate de autoritatea noastră, Primăria Municipiului București, și credem că acestea reprezintă cele mai bune variante de prevenție pe care le putem adopta.

În același timp, suntem alături de publicul nostru, copii, tineri și adulți, care ne calcă pragul cu deplină încredere. Motiv pentru care, astăzi am decis în Consiliul Director continuarea tuturor producțiilor și transmiterea acestora în regim profesional, online, live, la orele programate în stagiune.

Miercuri, 29 Ianuarie, 2020 - 12:58

Din februarie îl puteți întâlni pe Erus la Opera Comică pentru Copii, acolo unde călătorește împreună cu micii spectatori într-o aventură fantastică, prin Valea Generozității! Într-un spectacol de o oră, Erus oferă o lecție pentru suflet și amintește ce înseamnă să fii generos. Musicalul ,,Erus și Valea Generozității”, în regia Anei Crăciun Lambru, după cartea lui Alec Blenche se va juca la OCC, în Sala UnderGrant, până la finalul lunii mai. 

Poveștile lui Ion Creangă se bucură de succes la OCC!

Marţi, 17 Decembrie, 2019 - 10:46

Soprana Felicia Filip, soliștii, orchestra și baletul Operei Comice pentru Copii cu participarea actorului Mihai Bisericanu și a copiilor din corurile Cantus Mundi într-un spectacol de excepție. Opera Comică pentru Copii vă invită pe 19, 20 și 21 decembrie, la un spectacol de Gală ,,Crăciunul Feliciei”, în regia maestrului Cristian Mihăilescu. La fiecare final de an, soprana Felicia Filip are bucuria de a oferi publicului o poveste de Crăciun, iar în acest an povestea va fi inspirată chiar din viața și cariera ei.

Joi, 21 Noiembrie, 2019 - 13:11

Opera Comică pentru Copii vă invită în acest weekend la ultimele reprezentații ale unei povești pline de umor și suspans, imaginată de compozitorul rus Serghei Prokofiev: basmul simfonic ,,Petrică și Lupul”. Pe 23 noiembrie de la orele 10:00 și 12:00 și 24 noiembrie de la orele 10:00 și 11:30, la Salonul Mozart, Opera Comică pentru Copii îi invită pe cei mici să se să se familiarizeze cu instrumentele din orchestră, fiecare personaj pitoresc din poveste fiind reprezentat de un instrument diferit. 

Miercuri, 13 Noiembrie, 2019 - 11:21

Două weekenduri cu Motanul Încălțat pe Scena Mare de la Opera Comică pentru Copii  Luna noiembrie readuce pe scena Operei Comice pentru Copii un personaj foarte îndrăgit de cei mici - ,, Motanul Încălțat", un spectacol de operă în regia maestrului Cristian Mihăilescu, pe muzica lui Cornel Trăilescu. Aflăm împreună povestea fabuloasă a Motanului Cotoşman, un băiat sărac îndrăgostit de fata Împăratului, care simte nefericirea stăpânului său şi hotărăşte să-i îndeplinească dorințele.

Miercuri, 30 Octombrie, 2019 - 17:18

La cererea publicului, Noaptea Vrăjitoarelor continuă

După un weekend sold out, cu trei Nopți ale Vrăjitoarelor, Opera Comică pentru Copii anunță prelungirea evenimentului, vineri și sâmbătă, între orele 19:00 și 22:00. Proiectul a pornit de la ideea de a aduce în față  personajele negative interpretate de artiști care merită din plin aplauzele publicului. Preţul unui bilet este de 25 de lei, iar bilete sunt disponibile pe platforma bilete.ro.

Ateliere de creație la Magazinul OCC

Joi, 24 Octombrie, 2019 - 12:02

Unul dintre cele mai iubite evenimente de la Opera Comică pentru Copii are loc în acest weekend, în serile de vineri, sâmbătă și duminică. Vrăjitoarele din spectacolele OCC vă aşteaptă cu un tur complex prin culisele teatrului şi cu poveşti pe măsură. Turul se adresează copiilor cu vârsta de peste trei ani, durează o oră, iar plecările se fac din jumătate în jumătate de oră, începând cu ora 18:00. Proiectul a pornit de la ideea de a aduce în față, măcar o dată pe an, personajele negative interpretate de artiști care merită din plin aplauzele publicului.

Miercuri, 4 Septembrie, 2019 - 18:00

Reprezentații suplimentare la premiera „Erus și Valea Generozității”

Datorită numărului mare de solicitări, premiera lunii septembrie a ajuns la 16 reprezentații. Musicalul „Erus și Valea Generozității” este inspirat din cartea cu același titlu a autorului de succes Alec Blenche. Pe lângă atmosfera veselă și plină de culoare, spectacolul promite și o lecție importantă despre oameni, bogățiile naturii și ce putem face pentru a le salva. Ultimele bilete sunt disponibile în rețeaua bilete.ro.

Miercuri, 14 August, 2019 - 13:45

Opera Comică pentru Copii propune opt spectacole în Festivalul Enescu pentru copii, program în premieră asociat Festivalului Internaţional George Enescu 2019

Marţi, 4 Iunie, 2019 - 12:53

Între 7 și 9 iunie, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, organizează, în cadrul Festivalului Opera Copiilor (FOC), prima ediție a concursului Bucharest Dance Competition.

Luni, 3 Iunie, 2019 - 12:03

Între 7 și 9 iunie, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, organizează, în cadrul Festivalului Opera Copiilor (FOC), prima ediție a concursului Bucharest Dance Competition.

Luni, 27 Mai, 2019 - 12:08

Sâmbătă, 25 mai, Opera Comică pentru Copii (OCC) a dat startul distracţiei pentru toţi copiii din Bucureşti. Organizat de Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, Festivalul Opera Copiilor (FOC), o iniţiativă pentru întreaga familie, s-a bucurat de un public numeros, curios şi entuziast, care a participat la numeroasele activităţi şi jocuri interactive pregătite de echipa OCC.

Luni, 20 Mai, 2019 - 11:03

Au mai rămas doar 5 zile până la deschiderea celei de-a V-a ediții a Festivalului Opera Copiilor (FOC)!

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 11:40

Din 3 mai, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, îi invită pe cei mici să urmărească aventura celebrului cavaler rătăcitor ,,Don Quijote”, într-un frumos spectacol de balet în regia lui Cătălin Caracaș și scenografia Adrianei Urmuzescu. Biletele pentru cele cinci reprezentații programate la începutul lunii mai pe scena Sălii Mari a Operei Comice pentru Copii pot fi achiziționate de pe bilete.ro.  

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 11:38

Din 3 mai, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, îi invită pe cei mici să urmărească aventura celebrului cavaler rătăcitor ,,Don Quijote”, într-un frumos spectacol de balet în regia lui Cătălin Caracaș și scenografia Adrianei Urmuzescu. Biletele pentru cele cinci reprezentații programate la începutul lunii mai pe scena Sălii Mari a Operei Comice pentru Copii pot fi achiziționate de pe bilete.ro.  

Luni, 8 Aprilie, 2019 - 12:29

Primăvara spectacolelor în premieră continuă la Opera Comică pentru Copii (OCC). Din 12 aprilie, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, prezintă o nouă premieră: opera ,,Figaro, Figaro, Figaro”, după ,,Bărbierul din Sevilla”, în regia maestrului Cristian Mihăilescu. Spectacolul se va desfășura la Sala Mare, pe 12, 13, 14, 19, 20 și 21 aprilie, fiind o adaptare după una dintre capodoperele muzicii universale scrisă de Gioachino Rossini. Biletele pot fi achiziționate online din rețeaua bilete.ro sau de la casa de bilete a instituției.

Luni, 18 Martie, 2019 - 12:43

Pe 22, 23 și 24 martie, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, reintroduce în programul de spectacole opera ,,Răpirea din Serai”, adaptată după capodopera cu același nume a compozitorului W. A. Mozart. Cei mici sunt așteptați, împreună cu familiile lor, să urmărească una dintre cele 4 reprezentații ale frumoasei povești de dragoste dintre Konstanze și Belmonte, programate pentru luna martie, în Sala Mare. 

Luni, 11 Martie, 2019 - 11:36

În premieră pentru o instituție culturală din România, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii (OCC), lansează o emisiune dedicată exclusiv spectacolelor OCC, pe postul de televiziune N24 Plus. În cadrul emisiunii pentru copii ,,Nino și Maria”, difuzată sâmbăta și duminica, de la orele 11:45, respectiv 09:00, doi dintre cei mai populari artiști de la OCC vor prezenta detalii despre programele Operei Comice pentru Copii, plus spectacolele în serial.
Ultimele reprezentații ale spectacolelor ,,Alice în Țara Minunilor” și ,,Erus și Valea Răbdării”

Luni, 18 Februarie, 2019 - 11:40
și le dublează valoarea între 14 februarie și 1 martie

Opera Comică pentru Copii (OCC) lansează, în premieră pentru o instituție culturală, vouchere cadou pentru spectacolele prezentate până la finalul anului. Pentru fiecare voucher cumpărat în perioada 14 februarie – 1 martie, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, oferă încă o dată valoarea acestuia. Astfel, orice persoană care dorește să facă un cadou celor dragi poate achiziționa vouchere OCC de pe platforma bilete.ro, iar Opera Comică pentru Copii le va dubla valoarea, oferind astfel posibilitatea beneficiarilor să vadă și mai multe spectacole.

Luni, 21 Ianuarie, 2019 - 10:31

Datorită numărului mare de cereri, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, a suplimentat numărul de abonamente la spectacolele OCC, oferind publicului posibilitatea să cumpere abonamente și pentru spectacolele din sălile Mozart și UnderGrant. Fiecare abonament achiziționat asigură accesul la 10 spectacole desfășurate în fiecare sâmbătă și duminică și cuprinde, de asemenea, cadouri pentru cei mici. Abonamentele OCC sunt valabile până în luna iunie 2019 inclusiv și pot fi achiziționate online în rețeaua bilete.ro. 

Luni, 14 Ianuarie, 2019 - 11:35

În 12 și 13 ianuarie, Opera Comică pentru Copii și-a redeschis porțile și și-a întâmpinat publicul venit să vadă primul spectacol în premieră al anului 2019. Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, a pus în scenă, la Sala UnderGrant, spectacolul de pantomimă ,,Copiii în țara minunilor”, în regia lui Silviu Oltean, proiect câștigător al concursului Stagiunea UnderGrant 2018 - 2019. 

Joi, 27 Decembrie, 2018 - 12:08

În prima parte a stagiunii 2018-2019, septembrie-decembrie, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, a prezentat bucureștenilor 250 de spectacole în cele trei săli ale instituției din Calea Giulești nr. 16. Dintre acestea, 5 producții au fost puse în scenă în premieră: concertul-lecție ,,România muzicală”, spectacolele de balet ,,Poveste vieneză” și ,,Prinț și Cerșetor”, opera ,,Motanul încălțat” și spectacolul de teatru ,,Erus și Valea Răbdării”.

Miercuri, 5 Decembrie, 2018 - 13:59

În 4 decembrie, aproape 8.000 de oameni au asistat, în Sala Polivalentă din București, la cele două reprezentații ale spectacolului-mozaic ,,Poveste de Crăciun”, organizat de Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, iar peste 27.000 de persoane au urmărit transmisiunea online a impresionantului show de sărbători.

Luni, 5 Noiembrie, 2018 - 12:01

Toamna premierelor continuă la Opera Comică pentru Copii cu un nou spectacol pentru cei mici. În zilele de 9, 10 și 11 noiembrie, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii (OCC), prezintă premiera baletului ,,Prinț și Cerșetor”, în regia și coregrafia lui Cătălin Caracaș, cu un libret de Oleg Danovski și Ionel Hristea, după celebrul roman al lui Mark Twain.

Vineri, 26 Octombrie, 2018 - 14:08
cu ocazia reprezentațiilor de gală ale operetei „O Noapte la Veneția”

Cu ocazia celor 3 reprezentații de gală, din luna decembrie, ale operetei „O Noapte la Veneția” de Johann Strauss, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, organizează un concurs prin care spectatorii pot câștiga un sejur de două nopți în celebrul oraș italian. Concursul se desfășoară până pe 29 decembrie, pe site-ul instituției, www.operacomica.ro.

Subscribe to Opera Comică pentru Copii