Marţi, 29 Octombrie, 2019 - 16:58
Unul dintre efecte în cazul plafonării va fi legat de divizarea fermelor

România nu poate să accepte plafonarea plăţilor directe în noua Politică Agricolă Comună (PAC), pentru că există câteva specificităţi în ceea ce priveşte agricultura românească, a declarat, marţi, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Daniel Botănoiu, la un eveniment pe teme agricole.

El a precizat că unul din efecte în cazul plafonării va fi legat de divizarea fermelor.

Luni, 22 Iulie, 2019 - 19:05

Franţa va cere Comisiei Europene să devanseze plata unor subvenţii de un miliard de euro pentru a-i ajuta pe fermieri să facă faţă secetei care afectează culturile şi locurile de păşunat, a anunţat luni Ministerul Agriculturii de la Paris, transmite Reuters.

Marţi, 26 Martie, 2019 - 17:23

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale organizează, în perioada 27-29 martie 2019, la București, ”Întâlnirea informală a directorilor pentru dezvoltare rurală din Statele Membre UE”.

Reuniunea organizată în contextul Președinției României a Consiliului Uniunii Europene este dedicată dezbaterii unui subiect de actualitate la nivelul UE, respectiv, reînnoirea generațiilor în agricultură, o temă prioritară în contextul negocierilor Politicii Agricole Comune (PAC) post 2020.

Joi, 21 Martie, 2019 - 14:20
România urmează să încaseze în termeni reali mai mulți bani pentru fermieri începând cu 2020

''Negocierile pentru viitoarea Politică Agricolă Comună au ajuns într-un punct favorabil României. Pe lângă faptul că, așa cum se prezintă acum rezultatul negocierilor, România urmează să încaseze în termeni reali mai mulți bani pentru fermieri începând cu 2020, suntem pe cale să obținem plafonarea voluntară la nivelul fiecărui stat membru, așa cum ne dorim.

Săptămâna aceasta a avut loc la Bruxelles întâlnirea raportorilor din umbră pe raportul privind planurile strategice și, cum era de așteptat, cel mai dezbătut a fost articolul 15 din PAC privind plafonarea.

Joi, 21 Martie, 2019 - 03:08
Reînnoirea generațiilor în agricultură, o temă prioritară în contextul negocierilor Politicii Agricole Comune (PAC) post 2020

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale organizează, în perioada 27-29 martie 2019, la București, ”Întâlnirea informală a directorilor pentru dezvoltare rurală din Statele Membre UE”.

Reuniunea organizată în contextul Președinției României a Consiliului Uniunii Europene este dedicată dezbaterii unui subiect de actualitate la nivelul UE, respectiv, reînnoirea generațiilor în agricultură, o temă prioritară în contextul negocierilor Politicii Agricole Comune (PAC) post 2020.

Marţi, 19 Martie, 2019 - 20:20
Reuniune dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune

Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat în 19 martie 2019 la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.

Marţi, 19 Martie, 2019 - 08:00
Corespondență din Bruxelles de la Carmen Dinu

Discuţiile din cadrul Consiliului pentru Agriculturǎ şi Pescuit (AGRI-FISH), care a avut loc luni la Bruxelles, sub coordonarea ministrului roman, Petre Daea, au pemis o serie de progrese pe cele trei dosare importante aflate pe ordinea de zi - Regulamentul privind planurile strategice în domeniul Politicii Agricole Comune (PAC), Regulamentul orizontal și Regulamentul privind organizarea comună a pieții, au informat ministrul Daea şi Comisarul european pentru agricultură Phil Hogan, în conferinţa de presǎ de la finalul reuniunii.

Luni, 18 Martie, 2019 - 18:39
Alocuțiunea ministrului Petre Daea la finalul reuniunii

Regulamentul privind planurile strategice în domeniul Politicii Agricole Comune (PAC), Regulamentul orizontal și Regulamentul privind organizarea comună a pieții sunt principalele subiecte discutate luni la Bruxelles, în cadrul reuniunii Consiliului pentru Agriculturǎ şi Pescuit, la care au participat miniștrii de resort din statele membre ale Uniunii Europene şi care a fost coordonat de ministrul roman, Petre Daea. Acesta a fost al doilea Consiliu prezidat de Romania de la preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene.

Sâmbătă, 16 Februarie, 2019 - 13:51

La invitația COPA și COGECA, Claudiu Sorin Roșu Mareș, secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a participat în data de 14 februarie 2019, la Praesidia, întâlnire ce reunește conducerea asociației, pentru un schimb de opinii privind obiectivele președinției române în domeniul agriculturii.

Cu această ocazie, s-au abordat aspecte legate de reforma PAC, planul proteic, comerțul cu produse alimentare, buget, pesta porcina africană etc.

Vineri, 1 Februarie, 2019 - 16:56
”Viitorul agriculturii românești în context european”.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), prin Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală din cadrul Autorității de Management pentru PNDR, organizează în data de 4 februarie 2019, la București, Conferința Națională cu tema „Satul românesc are viitor”, pentru prezentarea și dezbaterea unor subiecte privind implementarea eficientă a Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020. 

 

Vineri, 4 Ianuarie, 2019 - 10:14
„Înseamnă o muncă extraordinară,o abordare nouă pe un PAC nou”

România a preluat 29 de dosare pe agricultură şi piscicultură, toate fiind dosare grele, ce vor trebui puse în discuţie și rezolvate în perioada în care deţinem preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, a afirmat, joi, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

Marţi, 18 Decembrie, 2018 - 16:28
A abordat prioritățile Președinției române a Consiliului Uniunii Europene

Seria întâlnirilor bilaterale avute de ministrul Petre DAEA, în marja reuniunii Consiliului Uniunii Europene – Agricultură și Pescuit, a continuat și marți, 18 decembrie 2018.

Luni, 17 Decembrie, 2018 - 19:09
Două noi produse protejate: ”Scrumbia de Dunăre afumată” (IGP) și vinul ”Însuraței” (DOP)

Petre DAEA, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, participă în perioada 17 -19 decembrie 2018, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Uniunii Europene (Agricultură și Pescuit) și la întâlnirea ministerială informală privind problematica controlului și eradicării Pestei Porcine Africane în Uniunea Europeană.

 

Marţi, 10 Iulie, 2018 - 17:37
„Nu putem sa le cerem fermierilor noștri sa facă mai mult si mai bine cu bani mai putini”

În data de 9 iulie a.c., Petre DAEA, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, l-a primit la sediul instituției pe omologul său din Bulgaria, Rumen PORODZANOV. Alături de delegația bulgară s-a aflat și E.S. Todor Ivanov Churov, Ambasadorul Republicii Bulgare la București, iar la discuții au participat secretarii de stat ai MADR, Daniel Dumitru Botănoiu și Claudiu Sorin Mareș, președinții și vicepreședinții grupurilor de lucru ale Consiliului UE, precum și experții din cadrul direcțiilor tehnice ale Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

 

Sâmbătă, 2 Iunie, 2018 - 09:03
Corespondență din Bruxelles de la Carmen DINU

Comisia Europeana propune un buget de 365 de miliarde de euro pentru politica agricola comuna PAC pentru perioada 2020-2027, estimand ca aceasta rămâne o politică pregătită să facă față viitorului,  continuă să sprijine fermierii și comunitățile rurale, este lider al dezvoltării durabile a agriculturii UE și reflectă ambiția UE legată de grija pentru mediu și acțiunile climatice.

Subscribe to PAC