Miercuri, 16 Octombrie, 2019 - 19:00

Camera Deputaţilor a adoptat, în unanimitate, un proiect de lege care prevede reducerea vârstei standard de pensionare cu patru luni pentru fiecare an lucrat în condiţii deosebite.

Proiectul de lege amendează dispoziţii ale Legii 263/2010, propunându-se acordarea unei perioade suplimentare la vechimea în muncă, de patru luni, pentru fiecare an lucrat în condiţii deosebite de muncă, reducerea vârstei standard de pensionare începând cu primul an de stagiu de cotizare realizat în aceste condiţii.

Miercuri, 16 Octombrie, 2019 - 08:26
Inspectorii antifraudă vor fi transferați în cadrul parchetelor pe post de specialiști

Camera Deputaților a adoptat, marți, în calitate de for decizional, proiectul de lege care prevede măsuri de reorganizare și îmbunătățire a activității Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Proiectul prevede transferul inspectorilor antifraudă în cadrul parchetelor pe post de specialiști.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare reorganizarea Direcției generale antifraudă fiscală din cadrul ANAF în sensul asigurării eficienței activității de prevenire și combatere a evaziunii fiscale, precum și a fraudei fiscale și vamale.

Marţi, 15 Octombrie, 2019 - 19:10

Camera Deputaților a adoptat un proiectul de lege conform căruia coșul lunar pentru un trai minim decent reprezintă principalul element de fundamentare a salariului minim pe economie și a politicilor salariale. 

Marţi, 15 Octombrie, 2019 - 16:20

Camera Deputaților a adoptat, marți, o inițiativă legislativă care prevede reducerea numărului de avize necesare pentru autorizația de construire și reducerea timpului de așteptare pentru eliberarea acestora.

Proiectul a trecut de Camera Deputaților cu 223 de voturi "pentru", un vot "contra" și 24 de abțineri.

Proiectul de lege modifică Legea 50/1999 si are ca scop simplificarea procesului de obținere a autorizației de construire, prin reducerea numărului de avize necesare.

Luni, 14 Octombrie, 2019 - 17:55
Decizia luată de deputați

Deputații PSD nu vor da votul de învestitură pentru noul Guvern, decizia fiind luată în unanimitate luni, în cadrul ședinței de la Cameră:

Joi, 10 Octombrie, 2019 - 14:55

Câteva zeci de protestari prezenți, la ora transmiterii știrii, în fața Parlamentului, au strigat „Victorie!” și au desfăcut o sticlă de șampanie după anunțul potrivit căruia Guvernul Viorica Dăncilă a picat în urma votului moțiunii de cenzură.

„Victorie! Ole, ole, PSD nu mai e!”, strigă protestarii prezenți în fața Parlamentului.

De asemenea, aceștia au desfăcut o sticlă de șampanie.

Moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă a fost adoptată, joi, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului. Au fost 238 de voturi pentru.

Joi, 10 Octombrie, 2019 - 13:08
Numele moțiunii de cenzură inițiate de PNL este „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis urgent”.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a anunțat, la debutul ședinței de plen în care se va dezbate și vota moțiunea de cenzură, că din totalul de 464 de parlamentari, momentan sunt prezenți 298 de aleși.

Miercuri, 2 Octombrie, 2019 - 17:00

Ședința Camerelor reunite în care urma să fie citită moțiunea de cenzură depusă de opoziție împotriva Cabinetului Dăncilă a fost suspendată, după ce ordinea de zi care stabilea citirea moțiunii miercuri şi vot sâmbătă a fost respinsă. Moțiunea nu a mai fost citită și în consecință, votul nu va mai avea loc sâmbătă, ci joia viitoare, a anunţat preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu.

Miercuri, 2 Octombrie, 2019 - 16:47

Decizie de ultimă oră în Parlament, după o ședință fulger a liderilor grupurilor politice. Moțiunea de cenzură va fi citită  mâine și votată joia viitoare.

Miercuri, 2 Octombrie, 2019 - 14:39

Persoanele care alertează fals agenţiile specializate de intervenţie, prin 112, sunt obligate să suporte costurile legate de logistică, deplasare, utilizarea sistemelor tehnice, cheltuielile cu personalul, iar amenda maximă se majorează la 5.000 de lei, prevede proiectul privind organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă adoptat marţi în plenul Senatului.

Proiectul, iniţiat de Guvern, a fost adoptat cu 68 de voturi "pentru" şi şapte abţineri.

Miercuri, 2 Octombrie, 2019 - 11:36

Birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului au decis miercuri, în lipsa reprezentanţilor Opoziţiei, ca dezbaterea şi votul moţiunii de cenzură să aibă loc sâmbătă, de la ora 11,00.

Moţiunea va fi citită miercuri, la ora 15,00, a declarat vicepreşedintele Camerei, Florin Iordache.

Marţi, 1 Octombrie, 2019 - 18:25
Cele 237 semnături trebuiesc întărite de cel puțin 233 „bile”

Moţiunea de cenzură, iniţiată de Opoziţie la adresa Guvernului Dăncilă, a fost depusă marţi în Parlament.

Intitulată "Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!", are 237 de semnături de la parlamentari PNL, USR, PMP, PRO România, ALDE, UDMR, minorităţi naţionale, dar şi de la foşti parlamentari PSD.

Pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată de Parlament sunt necesare 233 de voturi.

Marţi, 1 Octombrie, 2019 - 14:04

Liberalii depun la Parlament moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. Liderul PNL Ludovic Orban susține că opoziția are voturile necesare și chiar câteva în plus, ca să demită cabinetul condus de Viorica Dăncilă.

În schimb, premierul dă asigurări că moțiunea nu va trece. Viorica Dăncilă a declarat, în urmă cu puțin timp, că niciun parlamentar social democrat nu va da curs demersului inițiat de liberali.

Pentru demiterea Guvernului sunt necesare 233 de voturi.

Joi, 26 Septembrie, 2019 - 16:05

Senatorul Robert Cazanciuc a inregistrat joi, 26 septembrie 2019, de Ziua europeană fără decedați în accidente rutiere, o propunere de completare a Codului Penal, în sensul interzicerii suspendării pedepsei pentru ucidere din culpă în condițiile săvârșirii infracțiunii ca urmare a conducerii unui vehicul sub influența alcoolului, a altor substanțe psihoactive ori fără permis de conducere. 

Miercuri, 25 Septembrie, 2019 - 13:43

Deputatul liberal Florin Roman a depus la Parlament o iniţiativă legislativă care prevede că primarii pot aproba oficierea căsătoriilor şi în grădini publice, parcuri, muzee şi alte locuri în aer liber.

Propunerea legislativă modifică şi completează în acest sens alineatul (2) al articolului 24 din Legea nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civilă.

Marţi, 24 Septembrie, 2019 - 13:04

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 242 voturi pentru, 4 împotrivă şi 6 abţineri, propunerea legislativă care prevede că şeful de Stat Major al Apărării va fi numit pentru o perioadă de 5 ani, cu începere de la 1 iulie, fără posibilitatea de prelungire a mandatului acordat.

Marţi, 24 Septembrie, 2019 - 12:36

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, în unanimitate, proiectul de lege privind instituirea zilei de 12 octombrie ca Ziua limbii, alfabetului şi culturii armene.

Marţi, 24 Septembrie, 2019 - 12:00

Uniunea Salvaţi România solicită audierea de urgenţă în Parlament a Rovanei Plumb, propusă de Guvern pentru postul de comisar european.

USR afirma că premierul Viorica Dăncilă a trimis "abia vinerea trecută la Parlament informarea privind nominalizarea Rovanei Plumb în Comisia Europeană, după ce toată presa a scris că, fără informare şi audiere, propunerea e nelegală".

Potrivit unui comunicat al USR, marţi, în Comisia de afaceri europene, deputatul Iulian Bulai a cerut conducerii acestui for să facă toate demersurile necesare pentru respectarea legii.

Joi, 19 Septembrie, 2019 - 11:29

Miercuri, Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege privind modificarea prevederilor din Codul Muncii care sancționează nerespectarea prevederilor legale privind munca suplimentară.  Angajatorii care nu respectă prevederile legale vor plăti amenzi mai mari.

Miercuri, 18 Septembrie, 2019 - 15:19

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, în unanimitate, în calitate de for decizional, un proiect de lege care extinde lista persoanelor care se vor bucura de asistență medicală chiar dacă nu au plătit contribuția. Următoarele categorii de persoane sunt scutite de la coplată şi beneficiază de asigurare, fără plata contribuţiei, potrivit proiectului adoptat în Parlament:

a) copiii până la vârsta de 18 ani;

b) tinerii între 18 ani şi 26 de ani, dacă sunt elevi, absolvenţi de liceu, până la începerea anului universitar, dar nu mai mult de 3 luni, ucenicii sau studenţii;

Miercuri, 18 Septembrie, 2019 - 14:39

Senatul a adoptat, miercuri, proiectul de lege pentru modificarea programului "Prima Casă". Propunerea ministrului Finanțelor Eugen Teodorovici prevede reducerea cu un punct procentual a ratei dobânzii creditului garantat pentru familiile cu doi sau mai mulți copii.

Senatul a aprobat, miercuri, propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.60/2009 privind unele măsuri în vederea implementării programului ”Prima casă”, precum și pentru aprobarea unor măsuri de aplicare acestuia.

Marţi, 17 Septembrie, 2019 - 09:24

Senatul a votat, în plenul de luni, numirea lui Alex Trăilă, propus de USR, în Consiliul de conducere al Institutului Cultural Român (ICR).

S-au înregistrat 82 de voturi „pentru”, trei „contra”, opt abțineri. Conducerea ICR este asigurată de un președinte, un vicepreședinte și un Comitet Director, format din șase persoane.
 

Miercuri, 11 Septembrie, 2019 - 16:00

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, decizional, legea de înfiinţare a Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România, ce are ca scop promovarea istoriei culturii comunităţilor evreieşti, protejarea memoriei victimelor holocaustului, precum şi combaterea antisemitismului.

Legea are ca obiect de reglementare înfiinţarea Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România, instituţie publică de importanţă naţională cu personalitate juridică în subordinea Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România ,,Ellie Wisel''.

Miercuri, 4 Septembrie, 2019 - 19:19

Comisia parlamentară de anchetă pentru investigarea eventualelor nereguli şi fraude semnalate în spaţiul public cu ocazia derulării procesului electoral la alegerile din 26 mai 2019 îi va audia marţi pe reprezentanţii Institutului Naţional de Statistică (INS) şi Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS).

Conform unor surse parlamentare, comisia ar urma să-i invite săptămâna următoare la audieri şi pe foştii directori ai AEP, Gabriel Saucă şi Cristian Petraru.

Miercuri, 4 Septembrie, 2019 - 17:17

Camera Deputaților a adoptat, decizional, proiectul de lege care prevede majorarea indemnizațiilor și a sporurilor pentru invalizii, veteranii și văduvele de război, indemnizațiile fiind în medie de 5 ori mai mari. Proiectul a fost votat în unanimitate, cu 266 de voturi "pentru".

Luni, 2 Septembrie, 2019 - 19:06

Plenul Camerei Deputaţilor şi-a ales, la începutul sesiunii ordinare, noua conducere. În Biroul Permanent au fost aleşi din nou vicepreşedinţii PSD Florin Iordache şi Carmen Mihălcescu iar secretar Lia Olguţa Vasilescu. Emanuel Duruş va fi vicepreşedinte din partea USR, în locul lui Eugen Nicolicea.

Luni, 2 Septembrie, 2019 - 13:21

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, la Parlament, că a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre propunerile de interimari în locul miniştrilor ALDE, iar şeful statului i-a promis că va da un răspuns într-un timp scurt.

„Am vorbit cu domnul preşedinte şi mi-a spus că legat de cele trei propuneri pe care le-am făcut pentru portofoliile ALDE îmi va da un răspuns într-un timp scurt. Nu mi-a spus nici că acceptă, nici că nu acceptă. Mi-a spus că într-un interval de timp scurt va veni cu un răspuns”, a precizat Viorica Dăncilă.

Luni, 2 Septembrie, 2019 - 09:26

Deputaţii şi senatorii se întorc luni în Parlament pentru începutul sesiunii 
parlamentare. Aceştia vor alege noua componenţă a Birourilor Permanente ale Camerei
Deputaţilor şi Senatului. Un nou preşedinte al Senatului va trebuie ales în cazul în care
Călin Popescu Tăriceanu va demisiona din funcţie.

Tăriceanu şi-a anunţat astăzi demisia oficială din funcţia de preşedinte al Senatului

Miercuri, 28 August, 2019 - 12:06

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul legislativ privind amnistie şi graţiere.

S-au înregistrat 177 „pentru” respingere, un vot împotrivă şi două abţineri.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, în unanimitate, un raport de respingere proiectului legislativ privind amnistie şi graţiere.

Subscribe to Palatul Parlamentului