Luni, 24 Septembrie, 2018 - 17:10

Comisiile pentru economie şi cea pentru energie ale Parlamentului au dat, luni, aviz favorabil Legii offshore care stabileşte măsurile pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră.

Proiectul fusese trimis pentru reexaminare de preşedintele Klaus Iohannis.

Luni, 24 Septembrie, 2018 - 14:50

Cererea de reexaminare a președintelui Klaus Iohannis pentru Legea offshore a fost respinsă luni de Comisia comună economică și pentru energie a Senatului, iar proiectul a fost adoptat cu amendamente, cu 11 voturi pentru, două împotrivă și trei abțineri.

Marţi, 18 Septembrie, 2018 - 10:56

Președintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu, va avea o întrevedere cu E.S. Venkaiah M. Naidu, vicepreședintele Republicii India, miercuri 19 septembrie a.c., urmată de semnarea unui Memorandum de Înțelegere între Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești și Universitatea de Petrol Pandit Deendayal din Gandhinagar - capitala statului Gujarat.

Luni, 17 Septembrie, 2018 - 17:00

Un nou proiect de lege adresat proaspetelor mămici a fost prezentat în Senat și prevede obligativitatea instruirii tuturor celor care aduc pe lume un copil, chiar înainte de a părăsi maternitatea.

Marţi, 11 Septembrie, 2018 - 18:16

Propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie este înscrisă pentru dezbatere şi vot pe ordinea de zi de marţi a plenului Senatului. 

Comisia juridică şi Comisia pentru constituţionalitate din cadrul Senatului au adoptat, în urmă cu o săptămână, cu 12 voturi „pentru” şi 5 abţineri, un raport favorabil pentru această propunere legislativă.

Sâmbătă, 8 Septembrie, 2018 - 11:32
Iohannis a atacat la CCR proiectul

Proiectul privind eliminarea tuturor pensiilor speciale, a fost depus în Parlament. Parlamentarii PMP au depus o propunere legislativă care prevede eliminarea pensiilor de serviciu ale personalului Curţii de Conturi, membrilor Corpului diplomatic, ale personalului auxiliar din instanţe şi parchete, Avocatului Poporului, funcţionarilor publici parlamentari, personalului aeronautic civil navigant, precum și pensiile aleșilor din Legislativ.

Proiectul a fost depus în data de 4 septembrie și prevede şi abrogarea indemnizaţiilor pentru limită de vârstă ale senatorilor şi deputaţilor.

Miercuri, 5 Septembrie, 2018 - 16:47

Președintele Senatului României, dl Călin Popescu-Tăriceanu, s-a aflat în perioada 4-5 septembrie a.c. în Republica Polonă, unde a participat la Conferința „Europa Carpaților”, organizată de Seimul (Camera Deputaților) Republicii Polone în cadrul Forumului Economic de la Krynica.

Luni, 3 Septembrie, 2018 - 20:35

Camera Deputaților și Senatul și-au votat luni, în prima zi a sesiunii parlamentare, componența fiecărui birou permanent, existând unele schimbări față de sesiunea precedentă. 
Conducerea Senatului este formată din: preşedinte - Călin Popescu-Tăriceanu (ALDE), vicepreşedinţi - Doina Elena Federovici, Adrian Ţuţuianu şi Claudiu Iulian Manda (PSD) şi Alina Gorghiu (PNL), secretari - Ion Ganea şi Marian Pavel (PSD), Mario Oprea (PNL) şi Nicu Fălcoi (USR) şi chestori - Emilia Arcan şi Nicolae Marin (PSD), Cornel Popa (PNL) şi Tanczos Barna (UDMR).

Joi, 30 August, 2018 - 09:57

Faptul că Rudolf Giuliani recunoscut public că a fost plătit pentru scrisoarea trimisă lui Iohannis nu schimbă prea mult lucrurile. Poate pentru unii să pară neobișnuit faptul că un fost procuror general este plătit de un fost șef al FBI. E ca și cum Lazăr i-ar scrie o scrisoare lui Trump pentru care primește bani de la Maior.

Miercuri, 29 August, 2018 - 20:46
Altădată asemenea întâlniri aveau loc la ambasadă...

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a avut miercuri, 29 august, o întrevedere cu Hans Klemm, ambasador al SUA în România. Partea americană a cerut o discuție despre legea off-shore.

Luni, 30 Iulie, 2018 - 13:46

Camera Deputaţilor a adoptat în şedinţa din 06.06.2018, în calitate de cameră decizională, Legea privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii – S.A., precum şi pentru modificarea unor acte normative. 

Miercuri, 11 Iulie, 2018 - 14:40

Românii nu vor mai avea dreptul de a se debranșa de la sistemele centralizate de încălzire, potrivit unui proiect de lege adoptat de către Camera Deputaților. Mai exact, vor fi interzise debranțările de la sistem pentru cei aflați în zonele unitare de încălzire. Aceste zone unitare sunt practic monopoluri și sunt decretate de către primării.

Marţi, 10 Iulie, 2018 - 11:00

O iniţiativă de modificare a Legii Pensiilor, prin care se reduce stagiul de cotizare şi vârsta standard de pensionare cu 13 ani, a fost adoptată de Camera Deputaţilor, urmând să ajungă la preşedintele Klaus Iohannis pentru a fi promulgată.

Marţi, 10 Iulie, 2018 - 10:37
Motivația „geopolitică” a lui Dragnea pentru forma „legii gazelor din Marea Neagră”

 

 Luni, Camera Deputaţilor în calitate de for decizional, a adoptatproiectul care stabileşte măsuri pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră, cu 175 de voturi pentru, 30 împotrivă şi 30 de abţineri.

Liviu Dragnea, a declarat luni, după ce deputaţii au adoptat, decizional, proiectul care stabileşte măsurile de exploatare a gazelor din Marea Neagră, că nu putem accepta ca ţara noastră să fie în continuare dependentă energetic de Rusia.

Marţi, 10 Iulie, 2018 - 10:20
Cu 175 de voturi pentru, 33 împotriva şi 15 abţineri.

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege privind Codul administrativ, în calitate de for decizional, cu 175 de voturi pentru, 33 împotriva şi 15 abţineri.

Printre prevederile proiectului legislativ se numără eliminirea pragului de 20% pentru folosirea limbii materne a minorităţilor naţionale în prefecturi, primării, consilii judeţene şi locale, dar şi cum vor fi montate plăcuţele bilingve.

Marţi, 10 Iulie, 2018 - 09:50

Plenul Senatului urmează să dezbată şi să voteze marţi cererea de reexaminare formulată de preşedintele Klaus Iohannis asupra modificărilor Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, a hotărât luni seară Biroul permanent al camerei parlamentare superioare.

Amendamentele la lege pot fi depuse până marţi dimineaţă, şedinţa urmând să aibă loc la ora 13,00.  

Deputaţii au respins luni cererea de reexaminare la legea menţionată, cu 173 de voturi "pentru", 61 "împotrivă" şi o abţinere.  

Luni, 9 Iulie, 2018 - 14:52

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins luni cererea de reexaminare formulată de preşedintele Klaus Iohannis pe modificările la Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, cu 13 voturi "pentru" şi 6 "împotrivă". 

Raportul comisiei urmează să fie dezbătut şi votat în plenul Camerei Deputaţilor în şedinţa de luni. Acesta va fi apoi supus dezbaterii şi votului în Senat, care este for decizional pentru cererea de reexaminare.

Duminică, 8 Iulie, 2018 - 18:34

Camera Deputaţilor va dezbate, luni, de ora 16.00, proiectul care stabileşte măsuri pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră. Liderul PSD, Liviu Dragnea a atras atenţia că cel mai mare risc pentru România ar fi ca gazele doar să tranziteze ţara şi să ajute doar la dezvoltarea altor state.

Legea privind exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră, la vot final în sesiunea extraordinară. Cele două obiective anunţate de Dragnea: demararea exploatării din perimetrele offshore şi câştiguri financiare pentru România

Joi, 5 Iulie, 2018 - 12:00

În perioada 7 – 11 iulie 2018, la Berlin, Germania, va avea loc cea de-a 27-a Sesiune anuală a Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (AP OSCE).
Sesiunea include reuniuni ale organelor de lucru permanente și ad hoc ale organizației - Sesiunea plenară, Comisia permanentă, cele trei comisii generale permanente (Comisia pentru probleme politice și de securitate; Comisia pentru probleme economice, știință, tehnologie și mediu; Comisia pentru democrație, drepturile omului și probleme umanitare), Biroul - și diverse alte evenimente conexe. 

Joi, 5 Iulie, 2018 - 11:39

Caravana Codului Penal a mers înainte, în corul de lătrături și schelălăituri  ale unei opoziții care oricum mai mult nu putea să facă STOP  Modificările au fost adoptate și în Camera Deputaților cu 167 de voturi - două mai multe decât erau necesare - cu concursul minorităților și al unor „trădători” dintre care unul, de la PMP, a și fost dat afară de Băsescu STOP Iohannis a reacționat la ceas de seară și a promis că va face ce n-a mai făcut: va sesiza Curtea Constituțională!

Joi, 5 Iulie, 2018 - 11:37

Update: Gabriel Vlase a depus, la Palatul Cotroceni, jurământul în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe, niciunul dintre şefii Parlamentului nefiind prezent.
La ceremonia de depunere a jurământului nu au fost prezenţi Liviu Dragnea si Călin Popescu Tăriceanu. 
 

Gabriel Vlase a demisionat, joi, din funcţia de deputat şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, demisia are legatură cu faptul că a fost validat, miercuri, în funcţia de director al Serviciului Informaţiilor Externe.

Joi, 5 Iulie, 2018 - 10:26

Camera Deputaţilor va vota, joi, proiectul de lege privind Codul administrativ, care prevede, printre altele, instituirea de pensii speciale pentru aleşilor locali.

Miercuri, 4 Iulie, 2018 - 15:47

Schimbare esenţială privind pensiile din România. Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege privind modificarea stagiului de cotizare la pensii.

Vizaţi sunt românii care au muncit în condiţii grele. Astfel, pentru angajaţii care au avut grupa I de muncă stagiul de cotizare va fi de 20 de ani, iar pentru cei care au avut grupa II stagiul de cotizare va fi de 25 de ani.

Legea va ajunge pe masa preşedintelui Iohannis, iar dacă va fi promulgată, românii vizaţi pot intenta procese pentru recalcularea pensiilor.

Miercuri, 4 Iulie, 2018 - 14:26

Coaliția PSD-ALDE a reușit să treacă Codul Penal prin Camera Deputaților cu 167 de voturi pentru, 97 împotrivă și 19 abțineri. Proiectul a trecut la mustață, pentru că limita era de 165 de voturi.

După dezbaterile de miercuri, legea ar urma să intre joi la votul final în procedură de urgenţă, iar apoi să meargă la preşedintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

Miercuri, 4 Iulie, 2018 - 10:20

Update: Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul care aduce modificări la Codul Penal, cu 167 de voturi pentru 97 împotrivă, 19 abţineri, în calitate de for decizional.

Update: Abuzul în serviciu a trecut în forma adoptată în comisie. Propunerile PNL, USR şi UDMR de respingere au primit vot negativ.

Marţi, 3 Iulie, 2018 - 16:51

Iniţiativa adoptată, marţi de Senat, urmează să fie votată, joi, decizional de Camera Deputaţilor

Senatul a adoptat, marţi, proiectul de lege privind modificarea Codului penal, cu voturi 74 de voturi "pentru", 9 abţineri şi 28 de voturi "împotrivă. Tot marţi propunerea legislativă va fi dezbatută în comisie.

Marţi, 3 Iulie, 2018 - 16:30
Doar-doar mai crește natalitatea...

Un proiect depus la Senat prevede posibilitatea ca orice femeie să iasă la pensie mai devreme cu doi ani pentru fiecare copil născut şi crescut cel puţin 10 ani. Printre motive se află declinul demografic în care populaţia se reduce cu cinci români în fiecare oră.

Proiectul semnat de grupurile PSD şi ALDE, alături de 51 de aleşi, prevede modificare art 55 alin (1) din Legea 263 pe 2010 privind sistemul unitar de pensii publice, iar acesta va avea următorul cuprins: "cu câte doi ani, pentru ficare copil născut şi crescut cel puţin până la vârsta de 10 ani".

Marţi, 3 Iulie, 2018 - 09:22

Modificările la Codul Penal intră, marți, în dezbaterea Senatului. Joi se dă votul decisiv în Camera Deputaților. Reamintim că luni s-a stabilit pentru abuzul în serviciu un prag la nivelul salariului minim brut pe economie.

Vineri, 29 Iunie, 2018 - 11:52

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea și deputatul Mircea Gheorghe Drăghici au depus, miercuri, 27 iunie a.c., pentru dezbatere și adoptare în procedură de urgență, propunerea legislativă privind declasificarea hotărârii CSAT nr. 17/2005 privind combaterea corupției, fraudei și spălării banilor, precum și a tuturor documentelor care conțin informații clasificate în baza acesteia.

Joi, 28 Iunie, 2018 - 15:25
In favoarea... "beneficiarilor"!

Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei, condusă de Florin Iordache, a început joi dezbaterile şi votul asupra modificărilor aduse Codului penal.

UPDATE 14.20 Confiscarea averii nu se mai aplică pentru spălarea de bani, prevedere eliminată din Codul penal

Subscribe to Palatul Parlamentului