Luni, 23 Martie, 2020 - 18:52

Conducerea Parlamentului se va reuni, marți, pentru a stabili programul în următoarea perioadă. Surse oficiale au declarat că Birourile Permanente reunite ale celor două Camere vor schimba regulamentul de funcționare astfel încât şedinţele să se desfăşoare online.

Conducerea Camerei Deputaților și conducere Senatului se vor reuni în ședințe separate pentru a-și modifica reglementele de funcționare.

Potrivit surselor citate şedinţele comisiilor de specialitate și plenul se vor desfășura în perioada următoare în regim online iar Parlamentul va legifera în acest sens.

Joi, 19 Martie, 2020 - 13:20

Parlamentul a adoptat, joi, decretul preşedintelui Klaus Iohannis privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României pe o perioadă de 30 de zile.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat că hotărârea de încuviinţare a măsurii adoptate de preşedintele României privind instituirea stării de urgenţă pe întreg teritoriul României a fost aprobată în unanimitate. Votul s-a dat în sistem electronic la distanţă.

Miercuri, 18 Martie, 2020 - 18:28

Deputaţii şi senatorii au simulat miercuri votul online în plenul reunit al Parlamentului, printr-o aplicaţie informatică realizată de departamentele de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Procedura a fost aprobată luni de Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, ca urmare a măsurilor instituite pentru combaterea epidemiei de coronavirus.

Marţi, 17 Martie, 2020 - 18:04

Comisiile parlamentare de aparare, juridice si sanatate au dat, marti, rapoarte comune de incuviintare a decretului presedintelui Romaniei privind instituirea starii de urgenta.

Rapoartele contin mai multe propuneri si observatii, care vor fi transmise Guvernului si presedintelui.

Comisiile parlamentare pentru buget si pentru drepturile omului ale celor doua Camere ale Parlamentului au dat, de asemenea, avize comune favorabile care cuprind mai multe observatii.

Sedintele comune ale comisiilor s-au desfasurat online.

Sâmbătă, 14 Martie, 2020 - 18:14

Parlamentul Romaniei isi suspenda activitatea pentru o saptamana, cu posibilitatea de prelungire, in contextul crizei generate de coronavirus, a declarat  presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu.

Activitatile vor fi insa desfasurate in mediul online, atat timp cat este posibil, subliniaza Marcel Ciolacu.

Mai multi parlamentari sunt deja autoizolati la domiciliu, iar senatorul PNL Vergil Chitac a fost diagnosticat cu noul virus Covid-19.

Marţi, 10 Martie, 2020 - 19:00

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege care prevede înăsprirea sancţiunilor pentru apelarea abuzivă a numărului unic de urgenţă 112, introducându-se şi sancţiunea alternativă a prestării unei activităţi în folosul comunităţii.

Marţi, 10 Martie, 2020 - 08:00

În atenţia Preşedintelui Camerei Deputaţilor, dl. Marcel Ciolacu
Liderului Grupului parlamentar al  PSD, dl Simonis Alfred - Robert
Liderului Grupului parlamentar al PNL, dl. Roman Florin-Claudiu
Liderului Grupului parlamentar al USR, dl. Drulă Cătălin
Liderului Grupului  parlamentar al PRO România, dl Ponta Victor-Viorel
Liderului Grupului parlamentar al  UDMR, dl Benedek Zacharie
Liderului Grupului parlamentar al minorităţilor naţionale (altele decât cea maghiară), dl Pambuccian Varujan

Luni, 9 Martie, 2020 - 16:04

​​​​​​​Birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului au decis luni interzicerea evenimentelor care urmau să se desfăşoare în Parlament în perioada 9-31 martie, în cazul situaţiilor unde participarea este mai mare de 1.000 de persoane.

Evenimentele la care se estimează participarea unui număr mai mic de persoane pot fi organizate doar după obţinerea aprobării Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, solicitările revenind în sarcina organizatorilor, potrivit memorandumului intern aprobat de BPR.

Duminică, 8 Martie, 2020 - 14:55
Document realizat de avocat MARINA-IOANA ALEXANDRU

ANALIZA JURIDICA a PROIECTULUI de LEGE privind VACCINAREA PERSOANELOR in ROMANIA PLx nr.399/2017 votat cu raport in Comisia de Sanatate a Camerei Deputatilor la data de 02 martie 2020

Vineri, 6 Martie, 2020 - 12:25

Protest național împotriva Legii Vaccinării Obligatorii, sâmbătă 7 martie, la București. Se va mai protesta și la Cluj, Bacău, Buzău, Focșani, Arad, Alba Iulia, Iași, Piatra Neamț, Târgu Mureș și Arad

Luni, 2 Martie, 2020 - 19:00

Vaccinarea copiilor ar putea deveni obligatorie, au decis, astăzi, deputaţii Comisiei pentru sănătate. Proiectul de lege trebuie să primească votul plenului Camerei Deputaţilor, care este decizională.

Luni, 2 Martie, 2020 - 11:00

Luni dimineață, câteva zeci de persoane participă la un protest împotriva proiectului Legii Vaccinării, la Palatul Parlamentului.

"Pentru protestul care se desfășoară, luni dimineață, în fața Palatului Parlamentului, mobilizarea s-a făcut prin anunțuri postate pe internet. Proiectul Legii Vaccinării a fost aprobat de Senat dar ulterior a rămas în dezbatere și este, practic, blocat, de circa doi ani, la Comisiile parlamentare de specialitate din Camera Deputaților", scrie https://romanialibera.ro/.
 

Miercuri, 26 Februarie, 2020 - 16:18

Senatul a adoptat proiectul pentru aprobarea ordonanței de urgență care stabilește stocurile de urgență și măsurile instituirii carantinei, în contextul coronavirusului.

Comisia pentru Sănătate a Senatului a dat, ieri, raport favorabil Ordonanţei de Urgenţă ce priveşte situaţia coronavirusului, actul normativ stabilind stocuri de urgenţă şi instituirea carantinei.

Marţi, 25 Februarie, 2020 - 16:10

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege care abrogă prevederea potrivit căreia angajaţii de la stat care îndeplinesc, prin cumul, pe lângă funcţia de bază, cu normă întreagă, o altă funcţie au dreptul la concediu de odihnă plătit numai de la unitatea în care au funcţia de bază.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 16:41

Conform statutului Uniunii Teatrale din România, Senatul UNITER acordă în cadrul Galei Premiilor UNITER premiul de excelenţă, premiile pentru întreaga activitate şi premiile speciale.

Pe baza propunerilor primite din partea teatrelor şi a propunerilor membrilor Senatului UNITER, în şedinţa din data de 24.02.2020, Senatul a acordat următoarele premii:

Premiul de Excelență: FESTIVALUL NAȚIONAL DE TEATRU pentru calitatea excepţională a ultimelor șase ediții

Premiul pentru întreaga activitate actriță: RODICA MANDACHE

Miercuri, 19 Februarie, 2020 - 14:23

Ordonanța de Urgență privind anticipatele a fost respinsă de Senat. Actul normativ va fi trimis Camerei Deputaților, forul decizional.

Ordonanța de urgență a fost respinsă cu 85 de voturi, în timp ce 33 au fost pentru.

Actul normativ  care reglementează organizarea alegerilor anticipate a fost respins marți de Comisia juridică din Senat.

Miercuri, 19 Februarie, 2020 - 11:56

Comisia pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital a extins programul-pilot privind acordarea unui suport alimentar pentru preșcolari și elevi

Miercuri, 19 Februarie, 2020 - 10:00

Update: Victor Costache a primit, miercuri, aviz negativ pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, din partea comisiilor reunite de specialitate din Camera Deputaţilor şi Senat.

Audierea ministrilor propuşi pentru guvernul Ludovic Orban II continuă cu a treia zi. 

Miercuri, 19 Februarie, 2020 - 09:37

Preşedinta Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi a Camerei Deputaţilor, deputata USR Cristina Iurişniţi, salută adoptarea de către Senat a unei propuneri legislative pentru completarea Legii 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice, ce prevede recunoaşterea şi pedepsirea tipurilor de violenţă cibernetică în România.

Marţi, 18 Februarie, 2020 - 18:41

Ministrul propus pentru Afaceri Externe, Bogdan Aurescu, a primit marţi aviz pozitiv din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

Decizia a fost luată cu 23 de voturi "pentru", 15 "împotrivă" şi trei abţineri de către membrii Comisiilor de politică externă şi pentru comunităţile de români din afara ţării de la Camera Deputaţilor şi Senat. 

Marţi, 18 Februarie, 2020 - 16:42

Cătălin Predoiu a primit, marţi, aviz negativ pentru funcţia de ministru al Justiţiei din partea comisiilor de specialitate din Parlament.

S-au înregistrat 26 de voturi "pentru", 37 "împotrivă" şi 10 abţineri. 

Marţi, 18 Februarie, 2020 - 14:39

Comisia juridică a Senatului a adoptat, marți, raport de respingere pe ordonanța de urgență privind alegerile anticipate. Senatul este primă cameră sesizată pe actul normativ care se află în Parlament în procedură de urgență.

Raportul de respingere a ordonanței de urgență care reglementează alegerile anticipate a fost adoptat cu opt voturi pentru și trei împotrivă.

Biroul permanent al Senatului a decis, luni, ca ordonanța de urgență care reglementează alegerile anticipate să fie dezbătută marți în comisiile de specialitate în procedură de urgență.

Marţi, 18 Februarie, 2020 - 11:00

Update: Ion Ştefan a primit aviz negativ pentru portofoliul de ministru al Dezvoltării Update: Ministrul propus la Lucrări Publice, Dezvoltare şi Administraţie, Ion Ştefan, a declarat, marţi, la audierile din comisiile parlamentare reunite, că în urma controalelor efectuate pe PNDL 1 şi PNDL 2 s-a constatat că s-au cheltuit prea mulţi bani din bugetul statului "fără a da nimeni socoteală".

Luni, 17 Februarie, 2020 - 15:10

Luni, marţi şi miercuri miniştrii propuşi pentru a face parte din Guvernul Orban II vor fi audiaţi în comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului.

Potrivit programului aprobat de Birourile reunite ale Legislativului, luni intră la audieri Florin Cîţu - ministrul propus al Finanţelor (ora 12,00), Costel Alexe - ministrul propus al Mediului (ora 13,00), Nicolae Ciucă - ministrul propus al Apărării Naţionale (14,00) şi Marcel Vela - ministrul propus al Afacerilor Interne (15,00).

Luni, 17 Februarie, 2020 - 13:08

Update: Ministrul propus al Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat luni, la audierea în comisiile reunite de specialitate, că banii pentru majorarea pensiilor sunt în buget.
 
Banii pentru majorarea pensiilor sunt în buget, a declarat, luni, ministrul propus al Finanţelor Publice, Florin Cîţu.

Miniştrii propuşi pentru a face parte din Guvernul Orban II sunt audiaţi, luni, marţi şi miercuri, în comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului.

Joi, 13 Februarie, 2020 - 12:51
Jurnaliștii nu fac profit. Fac doar patronii de presă (și nu toți)

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, propunerea legislativă pentru completarea Codului fiscal, potrivit căreia jurnaliştii şi tehnicienii în radiodifuziune şi televiziune să fie scutiţi de la plata impozitului pentru veniturile din salarii, asimilate salariilor şi din drepturile de proprietate intelectuală.

S-au înregistrat 174 de voturi ”pentru”, 2 – ”împotrivă” şi 91 de abţineri, potrivit Agerpres.

Miercuri, 12 Februarie, 2020 - 09:38

Federația de Artă, Muzică și Sport, acreditată de Camera Deputaților (Parlamentul României) și Parlamentul European, lansează, alături de comunitatea românilor din Elveția, festivalurile internaționale „Fashion Celebriteas”, prin care dorește să descopere și să promoveze frumusețea și talentul românilor în toate colțurile lumii.

Marţi, 11 Februarie, 2020 - 16:25

Valoare nominală a tichetelor de masă pe care le primesc angajaţii va creşte la 20 de lei, potrivit unui proiect de lege adoptat în Camera Deputaţilor. Iniţiatorii proiectului susţin că valoare pe zi a tichetelor din România este printre cele mai mici din Europa şi nu este suficientă pentru a cumpara o masă de prânz.

Proiectul adoptat azi va fi trimis la Președintele României pentru promulgare, iar apoi ar umra să fie publicat în Monitorul Oficial.  

Marţi, 11 Februarie, 2020 - 15:45

Bunicii care își îngrijesc nepoții ar putea primi o indemnizație de 650 de lei, potrivit unui proiect de lege adoptat tacit, luni, de Senat, inițiatorii fiind de părere că un copil este mai bine crescut de un membru al familiei, decât la creșă. For decizional este Camera Deputaților.

Potrivit proiectului de lege trecut tacit de Senat, bunicii pot primi 650 de lei indemnizaţie dacă își îngrijesc nepoţii, în condițiile în care aceştia vor putea prezenta documente care să ateste faptul că se află în relaţii bune cu nepotul şi că părinţii copilului şi-au dat acordul.

Marţi, 11 Februarie, 2020 - 14:41

Audierile miniştrilor Cabinetului Orban II se vor desfășura în Parlament pe 17, 18 și 19 februarie. Votul în plenul camerelor reunite este programat pe 24 februarie, la ora 16.00, au hotărât Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Fiecare candidat pentru funcţia de ministru va fi audiat în şedinţă comună de către comisiile permanente al căror obiect de activitate corespunde sferei de competenţă a viitorului ministru.

În urma audierii, comisiile vor întocmi un aviz comun consultativ, motivat.

Subscribe to Palatul Parlamentului