Luni, 18 Februarie, 2019 - 01:14

Peste 250 de copii din comuna Cosmesti, judetul Teleorman, au fost vizitati si consiliati de o echipa de medici in cadrul editiei cu numarul 54 a campaniei de "Preventie si Educatie pentru Sanatate", derulata de catre Patriarhia Romana. De altfel, elevilor Scolii Gimnaziale nr.1 din satul Ciuperceni le-au fost predate, vineri, notiuni de mentinere a igienei personale, de nutritie si metabolism si au invatat tehnici de imbunatatire a posturii sau moduri in care pot combate fenomenul de bullying.

Miercuri, 13 Februarie, 2019 - 12:12

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului au donat, marti, un aparat EKG nou, in valoare de 1500 Euro, Sectiei 2 Boli Infectioase Copii a Spitalului “Victor Babes” din Bucuresti. Acest aparat de ultima generatie, de care spitalul nu dispunea pana acum, ajuta la diagnosticarea corecta a pacientilor cu afectiuni cardiace. De altfel, 3500 de copii in media sunt tratati intr-un an la aceasta sectie.

Luni, 11 Februarie, 2019 - 00:03

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului au desfasurat sambata, in localitatea Budesti, din judetul Calarasi, a doua etapa din cadrul unei noi actiuni a campaniei “Sanatate pentru Sate”. Voluntarii se afla pentru a doua oara aici, dupa ce la sfarsitul lunii decembrie cu sprijinul Centrului Medical Polimed si a companiei Medist, au oferit localnicilor neasigurati analize de sange gratuite.

Joi, 7 Februarie, 2019 - 11:21

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului fac apel la înscrieri pentru "Crosul pentru Viața 2019", organizat în scopul colectării de fonduri necesare cauzelor dificile de la Centrul de Consiliere pentru Părinți și Copii „Sfânta Alexandra Ȋmpărăteasa”.

Luni, 4 Februarie, 2019 - 11:45

700 de copii din localitatea ilfoveana Afumati au fost, vineri, beneficiarii editiei cu numarul 53 a campaniei de "Preventie si Educatie pentru Sanatate" si totodata prima din anul 2019. Voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului le-au prezentat tinerilor notiuni de igiena personala, de nutritie si metabolism, dar si tehnici de imbunatatire a posturii si de combatere a fenomenului de bullying.

Luni, 21 Ianuarie, 2019 - 12:00

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au vizitat, sambata, pacienţii Centrului de Ingrijiri Paliative Sfantul Nectarie din Bucuresti, cărora le-au recitat poezii din opera lui Mihai Eminescu şi le-au dăruit fructe şi iconiţe.

Luni, 21 Ianuarie, 2019 - 09:42

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului au donat, vineri, 15 aparate de aerosoli sectiei "B2-Boli infectioase copii" a Spitalului Clinic de Boli Infectioase si Tropicale Dr. Victor Babes, din Bucuresti. De altfel, acesta nu este primul dar al voluntarilor pentru Spitalul Dr. Victor Babes, deoarece in luna decembrie 2018 au mai donat 11 combine frigorifice. 

Vineri, 4 Ianuarie, 2019 - 10:47

O familie cu opt copii din localitatea Mârșa, judeţul Giurgiu, a primit, în ultima zi din an, de la volulntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului o mașină de spălat, lenjerie de pat, haine, cărți, dulciuri şi jucarii. 

Joi, 27 Decembrie, 2018 - 11:53

Aproximativ 8.000 de oameni din categorii defavorizate, precum sunt cei cu vârstă înaintată, statut de neasigurat la CNAS, persoane cu dizabilități, nedeplasabile sau pacienți cu boli cronice, au beneficiat de servicii de asistenţă medicală primară oferite de către voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, în cadrul campaniei "Sănătate Pentru Sate", conform bilanţului celor 59 de ediţii derulate. 

Miercuri, 26 Decembrie, 2018 - 16:31

Mai multe dintre femeile supuse testului Babes-Papanicolau, in cadrul tuturor editiilor campaniei de "Prevenţie şi Diagnosticare precoce a cancerului de col uterin" din anul 2018, prezinta diverse afectiuni care necesita colposcopie s-au tratament ginecologic de specialitate, conform rezultatelor medicale efectuate de Institutul Oncologic Profesor Doctor Alexandru Trestioreanu.

Vineri, 21 Decembrie, 2018 - 12:53

11 copii aflaţi în evidenţa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 5 au primit, joi, daruri de la voluntarii Paraclisului CMN, constând în haine, dulciuri şi jucării. Voluntarii i-au colindat pe copii prin piese câtate la flaut de către Sofia Dângă, iar copilaşii au cântat şi recitat poezii voluntarilor, drept mulţumire.

Duminică, 16 Decembrie, 2018 - 15:57

60 de femei cu varste cuprinse intre 25-64 ani din comuna ilfoveana Afumati au fost examinate gratuit, sambata, de medicii de la Institutul Oncologic Bucuresti, in cadrul celei de a 12-a editii a Campaniei de "Preventie si depistare a cancerului de col uterin". 

 

Joi, 13 Decembrie, 2018 - 10:01

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului i-au vizitat pe pacientii Centrului de Ingrijiri Paliative Sfantul Nectarie din Bucuresti si le-au oferit daruri. De aceasta data, voluntarii au fost insotiti de Adriana Ene, realizatoarea emisiunii “Bucuria Povestilor”, de la Radio Trinitas, dar si de 3 membri ai grupului psaltic Tronos. In prezent, aici sunt internati 28 de pacienti, iar in cursul acestui an au fost ingrijiti peste 400 de bolnavi.

Vineri, 7 Decembrie, 2018 - 10:50

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului au sarbatorit Ziua Voluntarilor o data cu implinirea a 7 ani de emisiune Bucuria Poveștilor, Radio TRINITAS. În acest an, voluntarii au mers la Radio TRINITAS împreună cu Grupul Psaltic Anastasis care au incantat audienta interpretand frumoase colinde. Voluntarii au oferit cadouri celor 40 de copiii prezenti la eveniment.

 

Miercuri, 5 Decembrie, 2018 - 11:40

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului i-au colindat pe copilașii internați la Institutul Oncologic București de Moș Nicolae și le-au împărți daruri, constând în jucării și produse alimentare corespunzătoare regimului lor alimentar. 

Luni, 26 Noiembrie, 2018 - 10:40

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului au desfasurat, sambata, cea de a 11-a actiune din cadrul Campaniei de "Preventie si depistare a cancerului de col uterin". 50 de femei cu varste cuprinse intre 25-64 ani din orasul ilfovean Pantelimon au fost examinate gratuit de medicii de la Institutul Oncologic Bucuresti. Voluntarii si medicii au revenit in aceasta localitate la solicitarea Directiei de Asistenta Sociala din cadrul Primariei ilfovene.

Marţi, 13 Noiembrie, 2018 - 10:00

Biserica Ortodoxă îl cinsteşte, marti, pe Sfântul Ierarh Ioan Gură de Aur, Arhiepiscopul Constantinopolului. Racla în care se păstrează un fragment din moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur se află la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului și a fost scoasă și așezată pe un baldachin, în pridvorul lăcașului de cult, semn că sfântul a ieșit în întâmpinarea celor care îl vor vizita pe parcursul zilei și că este nerăbdător să le asculte rugaciunile pentru a mijloci la Imparatia Cerurilor.

Luni, 12 Noiembrie, 2018 - 14:04

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului au vizitat, de ziua sfantului Mina, pacientii varstnici ai Centrului de Ingrijiri Paliative Sfantul Nectarie, carora le-au adus alinare si le-au "smuls" cate un zambet. De aceasta data, voluntarii l-au cooptat in echipa lor si pe interpretul de muzica populara Claudiu Zaharia care a intonat cantece patriotice si populare. Repertoriul interpretat a fost reprezentativ pentru Ziua Veteranilor -"Ziua Armistițiului", care marcheaza incheierea oficiala a Primului Razboi Mondial. 

Joi, 1 Noiembrie, 2018 - 15:01

Editia 52 a campaniei de "Preventie si Educatie pentru Sanatate" a avut loc, miercuri, in localitatea Boteni din judetul Arges. O echipa de 7 voluntari ai Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului a plecat inca de la ora 5 dimineata din Bucuresti pentru a aduce bucurie si informatii utile celor 250 de persoane, beneficiare ale acestei editii. Copiilor le-au fost prezentate notiuni fundamentale privind o nutritie sanatoasa, reguli de aur pentru o igiena exemplara, tehnica corecta a periajului, postura corecta, dar si cum poate fi combatut fenomenul de bulying.

Joi, 1 Noiembrie, 2018 - 12:01

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului au desfasurat, marti, in comuna Talea, din judetul Prahova, prima etapa a editiei cu nr.56 a Campaniei "Sanatate pentru Sate", constand in efectuarea de analize de sange persoanelor care provin din categoriile sociale defavorizate, in special celor neasigurate sau nedeplasabile. Initiativa voluntarilor a avut parte de sustinerea preotilor si a oficialitatilor locale si de suportul echipei medicale a clinicii Polimed si a companiei Medist. 

Luni, 29 Octombrie, 2018 - 11:19

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului au oferit Centrul de Ingrijiri Paliative ”Sfântul Nectarie” din Bucuresti un defibrilator in valoare de 1000 de Euro. Aparatul medical era o necesitate pentru centru, in special pentru situatiile in care se impune resuscitarea persoanelor care intra in stop cardio-respirator.

 

Vineri, 19 Octombrie, 2018 - 11:21

Centrul pentru Copii „Sfântul Nicolae” din București, care aparţine Arhiepiscopiei Craiovei, a organizat în parteneriat cu voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului cea de-a doua ediție a evenimentului „Ziua Porților Deschise”.

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 17:57

Ca in fiecare an, in a doua sambata din luna octombrie este sarbatorita Ziua internationala a ingrijirilor paliative! 70 de tari marcheaza aceasta zi organizand diferite evenimente pentru a atrage atentia asupra situatiei dificile asupra persoanelor care necesita ingrijiri paleative. Cu aceasta ocazie o echipa de voluntari ai Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului au sustinut un program artistic pentru beneficiarii Centrului de ingrijiri paleative Sfantul Nectarie  din Bucuresti.

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 17:37

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au desfăşurat, joi, în comuna Mozăceni din judeţul Argeş ediţia cu numărul 55 a Campaniei „Sănătate pentru Sate”. În cadrul acestei Campanii, voluntarii au oferit pentru prima dată servicii medicale locuitorilor din această comună, constând în efectuarea de analize de sânge categoriilor sociale defavorizate, în special persoanelor neasigurate. Initiativa voluntarilor a avut parte de sustinerea preotilor si a  oficialitatilor locale si de suportul echipei medicale a clinicii Polimed si a companiei Medist. 

Vineri, 28 Septembrie, 2018 - 11:33

Rezultatele analizelor efectuate pacientelor din localitatea Glina si orașul Pantelimon, examinate în cadrul campaniei de "Prevenire şi Diagnosticare Precoce a Cancerului de Col Uterin", sunt îngrijorătoare! Jumătate dintre pacientele supuse testului Babeș- Papanicolau prezintă diverse afecțiuni care necesita colposcopie si/s-au tratament ginecologic de specialitate si monitorizare de la 1, la 3 ani.

Miercuri, 26 Septembrie, 2018 - 13:32
Campania de "Prevenire şi Diagnosticare Precoce a Cancerului de Col Uterin"

Rezultatele analizelor efectuate pacientelor din localitatea Moara Vlasiei si orașul Bragadiru, precum şi celor de la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, examinate în cadrul campaniei de "Prevenire şi Diagnosticare Precoce a Cancerului de Col Uterin", sunt îngrijorătoare! Jumătate dintre pacientele supuse testului Babeș- Papanicolau prezintă diverse afecțiuni care necesita colposcopie si/s-au tratament ginecologic de specialitate si monitorizare de la 1, la 3 ani.

Duminică, 23 Septembrie, 2018 - 21:15
Apel la înscrieri pentru competiția caritabilă!

Designerul Florin Dobre va alerga la semimaratonul caritabil „Goana după sănătate – Alerg și ajut un copil”, destinat susținerii financiare a construcţiei așezământului socio – educațional Sf. Mucenița Filofteia, unde ar urma să fie găzduiți 20 de copii orfani. De altfel, cetățenii care doresc să se înscrie în cursă pentru susținerea copiilor mai au la dispoziție doar câteva zile! Semimaratonul care va avea loc pe data de 29 septembrie 2018 este organizat de către Asociația Diaconia, Filiala Măgurele, împreună cu voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Miercuri, 19 Septembrie, 2018 - 11:40
Apel la înscrieri pentru competiția caritabilă!

Prezentatorul TV, Dinu Maxer, se alătură galeriei VIP-urilor care fac apel la înscrieri pentru competiția caritabilă a semimaratonului „Goana după sănătate – Alerg și ajut un copil”, propusă de Asociația Diaconia, Filiala Măgurele, împreună cu voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Vineri, 14 Septembrie, 2018 - 10:24

Actrita Monica Davidescu, prezentatoarea semimaratonului „Goana după sănătate – Alerg și ajut un copil”, invită cetățenii să se înscrie la competiția caritabilă propusă de Asociația Diaconia, Filiala Măgurele, împreună cu voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului. Competiţia are drept scop strângerea de fonduri necesare pentru construcţia așezământului socio – educațional Sf. Mucenița Filofteia, menit să găzduiască și să educe 20 de copii fără familii.

Miercuri, 12 Septembrie, 2018 - 11:06

Moderatorul de televiziune, Dan Negru, invită cetățenii să se înscrie la semimaratonul „Goana după sănătate – Alerg și ajut un copil”, organizat de Asociația Diaconia, Filiala Măgurele, împreună cu voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului. Competiţia are drept scop strângerea de fonduri necesare pentru construcţia așezământului socio – educațional Sf. Mucenița Filofteia, menit să găzduiască și să educe 20 de copii fără familii.

Subscribe to Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului