Sâmbătă, 14 Septembrie, 2019 - 10:10
Dar nu o suține pe Rovana Plumb, acuzată doar de a fi fost propusă de PSD

 

Dacian Ciolos, liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European, a declarat in presa externa ca i-a acceptat explicatiile colegei Sylvie Goulard, propusa comisar european din partea Frantei si sustinuta de partidul lui Emmanuel Macron, despre acuzatiile de coruptie si ca o va sustine in PE pentru aceasta candidatura.

Joi, 12 Septembrie, 2019 - 19:19

Tocmai s-a decis echipa de negociatori ai Parlamentului European pentru poziția de procuror-șef european, a anunțat, pe Facebook, eurodeputatul liberal Siegfried Mureșan. Aceștia vor discuta cu reprezentanții Consiliului Uniunii Europene pentru a decide cine va ocupa înalta funcție din cadrul UE:

Este vorba de:
 

1. Monika Hohlmeier, președinta Comisiei de control bugetar (CONT), PPE, Germania

2. Juan Fernando Lopez Aguilar, președintele Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE), S&D, Spania

Miercuri, 7 August, 2019 - 16:38

Noul președinte al Parlamentului European, David-Maria Sassoli, a distribuit miercuri, pe pagina sa de Facebook, o știre cu înregistrările audio ale conversațiilor Alexandrei cu autoritățile. „Auziti vocea Alexandrei, care in zadar cere ajutorul nu doar al României, ci al întregii Europe”, zice presedintele Parlamentului European.

El face apel pentru punerea în aplicare a unor politici mai eficiente şi mai eficiente împotriva violenţei asupra femeilor si ca femeile trebuie să fie din ce în ce mai mult în centrul acţiunii politice şi instituţionale europene.

 

Marţi, 16 Iulie, 2019 - 13:38

Deputaţii din Parlamentul European vor decide marţi dacă Ursula von der Leyen va prelua funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, conform site-ului agenţiei Dpa.

Ursula von der Leyen a declarat că ar putea accepta încă o amânare a ieşirii Marii Britanii din Blocul comunitar dacă va fi numită la şefia Executivului UE, conform site-ului EUObserver.com

"Sunt pregătită pentru încă o amânare a datei limită privind Brexit, în cazul în care va fi nevoie pentru un motiv suficient de bun", a declarat von der Leyen.

Vineri, 21 Iunie, 2019 - 13:26
Corespondenţă specială de la Carmen Dinu, de la Bruxelles

Dupǎ discuţii care au durat pânǎ târziu în noapte (elicopterul poliţiei belgiene însǎrcinatǎ cu asigurarea protecţiei liderilor UE pe perioada reuniunilor de la Bruxelles aflând-se în zbor de supraveghere deasupra clǎdirii Consiliul de la Place Schumann până noaptea târziu, dupǎ ora 2.30, n.r.), liderii europeni nu au reuşit sǎ ajungǎ la un acord pentru a-și armoniza pozițiile și a identifica un compromis viabil în direcția numirilor care sunt în joc - posturile celor patru președinți – Comisia Europeană, Consiliul European, Parlamentul European, Banca Centrală Europeană – și funcția de Îna

Marţi, 18 Iunie, 2019 - 17:31

Guvernul României găzduiește, în perioada 18-21 iunie 2019, la Palatul Victoria, expoziția fotografică „What if”, creația artistului român Horia Manolache, pentru marcarea Zilei Mondiale a Refugiatului.

Miercuri, 5 Iunie, 2019 - 14:55

* Calendar strâns pentru nominalizǎri şi vot

Procesul electoral care a dus la alegerea noului Parlament European s-a încheiat, dar el reprezintă o nouă etapă pentru desemnarea conducerii la nivelul structurilor europene, conducere care trebuie să respecte un echilibru între forțele politice nou alese.

Marţi, 4 Iunie, 2019 - 11:42
Corespodenţă specială de la Carmen Dinu, Bruxelles

Alegerile europene s-au încheiat, dar este important acum de vǎzut ce coaliție parlamentarǎ va funcţiona în Parlamentul European, având în vedere cǎ nici un grup politic nu are majoritatea necesarǎ pentru a decide în forul legislativ, iar ecologiștii și liberalii sunt într-o poziție adecvatǎ pentru a crea o alianță.

Marţi, 28 Mai, 2019 - 09:54
Corespondenţă specială de la Carmen Dinu, Bruxelles

Alegerile pentru Parlamentul European tocmai s-au încheiat, iar rezultatele finale privind compoziţia viitorului for legisislativ urmează să fie anunţate, însă discuțiile și marile manevre pentru posturile-cheie în instituţiile Uniunii Europene au fost deja lansate. 

Luni, 27 Mai, 2019 - 19:00

Biroul Electoral Central (BEC) a anunțat, luni, rezultatele parțiale centralizate până la 16.23, PNL obținând un scor de 27,07% , PSD - 23,59% , iar Alianța 2020 USR-PLUS a obținut 19,99%.

Vineri, 24 Mai, 2019 - 12:20

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va participa marţi, 28 mai a.c., la reuniunea informală a Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, Regatul Belgiei.

În cadrul reuniunii, discuţiile vor viza evaluarea rezultatelor alegerilor pentru Parlamentul European din perioada 23-26 mai a.c. Liderii statelor membre ale Uniunii Europene vor avea, de asemenea, o discuţie preliminară cu privire la candidaţii care urmează să fie desemnaţi în conducerea instituţiilor Uniunii Europene.

Miercuri, 22 Mai, 2019 - 09:00

Călin Popescu Tăriceanu a declarat marţi seara că rezultatul alegerilor pentru Parlamentul European nu are cum să influenţeze actuala majoritate din Parlament.

Vineri, 17 Mai, 2019 - 09:19

Douăsprezece partide de extremă dreapta din state ale Uniunii Europene se vor reuni sâmbătă, la Milano, în jurul liderilor francez Marine Le Pen şi italian Matteo Salvini, cu o săptămână înaintea alegerilor pentru Parlamentul European, a informat joi Adunarea Naţională din Franţa, conform AFP.

Miercuri, 15 Mai, 2019 - 16:55

În urma acordului dintre Parlamentul European și Consiliu privind bugetul UE pentru 2019, Comisia Europeană propune in data de 15 mai,  să se adauge 100 de milioane EUR la programele emblematice ale UE Orizont 2020 și Erasmus+. Aceste fonduri suplimentare vor contribui la consolidarea răspunsului UE în fața unor provocări majore precum schimbările climatice și adaptarea în continuare a sectorului educației la nevoile pieței forței de muncă.

Vineri, 19 Aprilie, 2019 - 17:00

România a ajuns din nou în vizorul Parlamentului European. Eurodeputații dezbat azi la Strasbourg situația statului de drept de la noi.

Discuțiile nu au consecințe directe și imediate pentru că nu se va vota o rezoluție. Discuția este importantă în contextul în care România este sub lupa instituțiilor europene.

Prim vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a lansat un avertisment cu privire la ceea ce Comisia la Bruxelles consideră un asalt al Guvernului, puterii asupra instituțiilor care fac Justiția în România.

Joi, 4 Aprilie, 2019 - 16:12

Câștigătoarea campaniei „SHOW YOU CAN”, Dora Baias împreună cu ceilalți 4 finaliști ai competiției, Nicoleta Trif, Andreea Frățilă, Antonio Rob și Gabriel Vainagi se află în acest zile într-un internship la Parlamentul European. Aceștia participă timp de 5 zile la conferințe și workshop-uri tematice despre reciclare și colectare selectivă a deșeurilor și vor vizita organizația “Zero Waste” Europe. Proiectele celor cinci tineri au fost alese dintr-un număr de 83 de propuneri care au fost depuse pentru această campanie inițiată de organizatorii festivalului UNTOLD și de Ursus Breweries.

Joi, 4 Aprilie, 2019 - 14:14

Comisia de Agricultură din Parlamentul European a susținut demersul europarlamentarului Daciana Sârbu privind acordarea de plăți sectoriale pentru sectorul apicol, pentru prima dată în cadrul Politicii Agricole Comune a UE. Prin această măsură, apicultorii vor putea beneficia de sprijin financiar sporit și de susținere fără precedent la nivel european.

Joi, 4 Aprilie, 2019 - 14:00
după ce astăzi, 04.04.2019, Parlamentul European a aprobat măsurile protecționiste ale Alianței Rutiere a Statelor Vest-Europene!

Parlamentul European a aprobat astăzi, 04.04.2019, cu o majoritate de voturi, cele 3 dosare controversate ale Pachetului Mobilitate 1 cuprinzând măsurile protecționiste ale Alianței Rutiere a Statelor Vest-Europene, respectiv: Propunerea de Lege specială pentru aplicarea Directivei detașării nr. 71/1996 la transporturile rutiere; Revizuirea Regulamentului 561/2006 privind timpii de conducere și de odihnă ai șoferilor profesioniști; Modificarea Regulamentului nr.1071/2009 privind accesul la profesie și a Regulamentului 1072/2009 privind accesul la piața de transport rutier de marfă. 

Miercuri, 3 Aprilie, 2019 - 14:50

Parlamentul European și Consiliul au ajuns marti, 2 aprilie, la un acord provizoriu privind consolidarea normelor în materie de protecție a consumatorilor și aplicarea mai eficientă a acestora. Principalele îmbunătățiri vor fi sporirea gradului de transparență de care beneficiază consumatorii atunci când fac cumpărături online, sancțiuni eficace și norme clare care să abordeze problema dublului standard de calitate a produselor în UE.

Joi, 28 Martie, 2019 - 14:16

Europa face un pas în plus pentru protejarea mediului. Parlamentul European a votat interzicerea produselor de unică folosinţă din plastic, începând cu anul 2021. Acestea, împreună cu plasele și firele de pescuit, reprezintă trei sferturi din gunoaiele care sufoca oceanele și omoară vietățile marine. Amănunte despre despre votul din Parlamentul European, în corespondenta de la Lucian Pârvoiu.

Joi, 28 Martie, 2019 - 09:01

A doua zi a participării ministrului delegat pentru afaceri europene la sesiunea plenară de la Strasbourg a Parlamentului European

La 27 martie 2019, Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a participat, în prima parte a zilei, la dezbaterea din plenul Parlamentului European cu privire la rezultatele Consiliului European din 21-22 martie 2019.

Marţi, 26 Martie, 2019 - 17:37

Parlamentul European a adoptat marţi, cu 348 de voturi pentru şi 274 voturi împotrivă reforma europeană a drepturilor de autor pe internet, un text foarte aşteptat de media şi lumea culturală, dar contestat de platformele americane şi susţinătorii libertăţii internetului.

Reforma este una controversată pentru că face obiectul unei dispute între creatorii de conținut, artiștii, cei care crează opere și giganții internatului, cei care le distribuie - Google, Amazon, Facebook, etc.

Marţi, 26 Martie, 2019 - 15:53
Măsura urmează să fie negociată cu statele membre şi cu Comisia Europeană

Un număr de 410 eurodeputaţi au votat pentru , 192 împotrivă şi 51 s-au abţinut - abolirea schimbărilor sezoniere ale orei în Uniunea Europeană din 2021.

În conformitate cu o propunere adoptată la începutul acestei luni şi de Comisia pentru transport şi turism a Parlamentului European, statele membre UE vor renunţa la practica de a-şi schimba ora de două ori pe an şi vor decide dacă preferă să rămână la ora standard sau de iarnă sau să menţină permanent ora de vară.

Vineri, 22 Martie, 2019 - 10:40

UPDATE Declaraţiile de presă ale preşedintelui PNL, Ludovic Orban, ale prim-vicepreşedintelui PNL, Raluca Turcan şi ale candidatului la PE, Rareş Bogdan, în conferinţa de presă de la Sibiu - 21 martie 2019

Raluca Turcan

Colegii mei, pot să le spun aşa, sunt alături de organizaţia PNL Sibiu pentru a transmite, deopotrivă, un mesaj de apreciere pentru organizaţia PNL Sibiu, dar şi pentru sibieni, pentru că PNL Sibiu va avea ca voce în Parlamentul European pe Rareş Bogdan. Numărul unu pe lista PNL pentru Parlamentul European va fi vocea PNL Sibiu în Parlamentul European.

Vineri, 15 Martie, 2019 - 09:18

Președinția Română la Consiliul UE, în calitate de Președinție în exercițiu a Consiliului Spațiului Economic European (SEE), a fost reprezentată de către președintele și vice-președintele Grupului de Lucru pentru Asociația Europeană a Liberului Schimb (AELS) a Consiliului UE. Președintele grupului de lucru AELS a transmis mesajul ministrului pentru Mediul de Afaceri, Comerț şi Antreprenoriat, Ștefan-Radu Oprea, în cadrul discuției referitoare la evoluțiile Acordului privind SEE.

Joi, 14 Martie, 2019 - 09:38

Parlamentul European a votat pentru suspendarea formală a discuțiilor de aderare a Turciei în UE, argumentând că țara a făcut uriași pași înapoi sub conducerea președintelui Recep Tayyip Erdogan.
,,Parlamentul European rămâne foarte preocupat față de istoricul îngrijorător al Turciei în ceea ce privește respectarea drepturilor omului, domnia legii, libertatea presei și lupta anti-corupție, dar și față de sistemul prezidențial atotputernic”, a transmis Parlamentul European miercuri seara.

Miercuri, 13 Martie, 2019 - 08:42

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a prezidat marţi, 12 martie 2019, la Bucureşti, reuniunea informală a miniştrilor şi secretarilor de stat pentru afaceri europene din statele membre UE, eveniment care face parte din agenda uzuală a Preşedinţiilor rotative ale Consiliului UE. Alături de miniştrii şi secretarii de stat pentru afaceri europene, la eveniment a participat Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Luni, 11 Martie, 2019 - 13:22

În data de 27.02.2019, Comisia Europeană a publicat Documentul de Lucru al Serviciilor Comisiei: „Raportul de țară din 2019 privind România, inclusiv un bilanț aprofundat referitor la prevenirea și corectarea dezechilibrelor economice”, care însoţeşte documentul Comunicarea Comisiei către Parlamentul European, Consiliul European, Consiliu, Banca Centrală Europeană și Eurogrup Semestrul european 2019: evaluarea progreselor înregistrate în ceea ce privește reformele structurale, prevenirea și corectarea dezechilibrelor macroeconomice, precum și rezultatele bilanțurilor aprofundate efectuate î

Vineri, 8 Martie, 2019 - 15:00

Laura Codruța Kovesi, fost procuror-șef al DNA, este cercetată penal de Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ) pentru constituire de grup infracțional organizat și complicitate la represiune nedreaptă sub forma participației improprii (5 persoane vătămate), se arată într-un comunicat al Ministerului Public. Ea a fost audiată, joi, timp de cinci ore.

Joi, 7 Martie, 2019 - 15:05

Parlamentul European o nominalizează oficial pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european. Echipa de negociere are mandat clar de susținere pentru fosta șefa a DNA în negocierile cu Consiliul Uniunii Europene. Discuțiile ar urma să dureze două săptămâni.

Subscribe to Parlamentul European