Joi, 13 Februarie, 2020 - 19:19

Deputații de stânga au cerut astăzi din partea Uniunii Europene acțiuni concrete în favoarea unui Stat Palestinian și încheierea unui acord de parteneriat cu Israelul de asa mod incat sa se favorizeze solutia celor doua State, gest ce survine în urma anunțului planului Statelor Unite pentru Orientul Mijlociu.

Miercuri, 12 Februarie, 2020 - 09:38

Federația de Artă, Muzică și Sport, acreditată de Camera Deputaților (Parlamentul României) și Parlamentul European, lansează, alături de comunitatea românilor din Elveția, festivalurile internaționale „Fashion Celebriteas”, prin care dorește să descopere și să promoveze frumusețea și talentul românilor în toate colțurile lumii.

Miercuri, 29 Ianuarie, 2020 - 16:00

Parlamentul European supune la vot miercuri seară acordul de retragere a Regatului Unit din Uniunea Europeană şi din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice.

Votul, prevăzut pentru ora locală 18:00 (19:00 ora României), va fi precedat de o dezbatere la care au fost invitaţi preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, negociatorul-şef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, şi vicepreşedintele pentru relaţii interinstituţionale al Comisiei Europene, Maros Sefcovic.

Joi, 19 Decembrie, 2019 - 14:43

Parlamentul European a adoptat, joi, proiectul de rezoluție privind comemorarea a 30 de ani de la Revoluția română din 1989.

Europarlamentarii au adoptat rezoluția cu 513 voturi „pentru”, 18 voturi „împotrivă” şi 87 de abțineri.

La dezbaterea subiectului, în plenul de luni al PE, comisarul european pentru Transporturi Adina Vălean a prezentat punctul de vedere al Comisiei Europene. Vălean a declarat că Revoluția română a fost primul pas al țării noastre către Europa, după decenii de izolare impusă.

Miercuri, 27 Noiembrie, 2019 - 18:30

Membrii Parlamentului European au votat miercuri în favoarea noii Comisii Europene formate de președintele ales Ursula von der Layen, care urmează să preia funcția de la 1 decembrie, se arată într-un comunicat al Legislativului UE.

Potrivit comunicatului, 461 de membrii ai Parlamentului European au votat pentru noua Comisie,  157 de votat împotrivă, iar  89 s-au abținut.

Noua Comisie Europeană va prelua atribuțiile la data de 1 decembrie.

Vineri, 8 Noiembrie, 2019 - 14:24

Audierile noilor comisari desemnaţi de Ungaria, România şi Franţa vor avea loc în data de 14 noiembrie, au decis liderii Parlamentului European reuniţi în Conferinţa Preşedinţilor, a anunţat Directorul general pentru comunicare şi purtătorul de cuvânt al Parlamentului European, Jaume Duch.

Miercuri, 6 Noiembrie, 2019 - 11:41

Liderul grupului Socialiștilor din Parlamentul European, al doilea ca număr de mandate, a avertizat-o pe Ursula von der Leyen că grupul va vota împotriva Comisiei Europene dacă nominalizarea României pentru postul de comisar european nu va fi femeie, transmite Politico.

Reamintim că numele cele mai vehiculate ca posibile propuneri din partea României sunt Siegfried Mureșan și Adina Vălean. De altfel, Ursula von der Leyen a promis Parlamentului European că va forma o Comisie cu un număr egal de femei și bărbați.
 

Miercuri, 6 Noiembrie, 2019 - 08:43

Turismul european are nevoie de finanţare, iar IMM-urile din domeniu au nevoie de simplificarea procedurilor de accesare a fondurilor europene, a fost mesajul transmis de deputatul european Iuliu Winkler (UDMR, PPE) în cadrul dezbaterii despre viitorul turismului şi a cooperării transfrontaliere în acest domeniu găzduită, marţi, la Bruxelles, de Comitetul Regiunilor (CoR).

Miercuri, 25 Septembrie, 2019 - 12:29

Programul audierilor candidaților propuși pentru funcțiile de comisari europeni în viitorul executiv european

Comisari desemnați de către statele membri ale Uniunii Europene urmează să fie audiați, începând de săptămâna viitoare, de către comisiile specializate ale Parlamentului European pentru a decide dacă abilitățile și calificările lor corespund posturilor propuse.

Marţi, 24 Septembrie, 2019 - 17:00

Din fotoliul călduț de la Bruxelles pe care l-a dobândit prin mila USR-ului, care l-a luat „la ocazie” ( el și ai lui fiind cam în...PLUS)  la europarlamentare și prin recunoștința guvernului francez pe care l-a servit întotdeauna cu devotament, Dacian (mai degrabă Julien) Cioloș moare de grija fermierilor din țară care ar urma să fie aduși cu otuzbirul la o manifestare menită să îl omagieze pe Petre Daea.

Sâmbătă, 14 Septembrie, 2019 - 10:10
Dar nu o suține pe Rovana Plumb, acuzată doar de a fi fost propusă de PSD

 

Dacian Ciolos, liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European, a declarat in presa externa ca i-a acceptat explicatiile colegei Sylvie Goulard, propusa comisar european din partea Frantei si sustinuta de partidul lui Emmanuel Macron, despre acuzatiile de coruptie si ca o va sustine in PE pentru aceasta candidatura.

Joi, 12 Septembrie, 2019 - 19:19

Tocmai s-a decis echipa de negociatori ai Parlamentului European pentru poziția de procuror-șef european, a anunțat, pe Facebook, eurodeputatul liberal Siegfried Mureșan. Aceștia vor discuta cu reprezentanții Consiliului Uniunii Europene pentru a decide cine va ocupa înalta funcție din cadrul UE:

Este vorba de:
 

1. Monika Hohlmeier, președinta Comisiei de control bugetar (CONT), PPE, Germania

2. Juan Fernando Lopez Aguilar, președintele Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE), S&D, Spania

Miercuri, 7 August, 2019 - 16:38

Noul președinte al Parlamentului European, David-Maria Sassoli, a distribuit miercuri, pe pagina sa de Facebook, o știre cu înregistrările audio ale conversațiilor Alexandrei cu autoritățile. „Auziti vocea Alexandrei, care in zadar cere ajutorul nu doar al României, ci al întregii Europe”, zice presedintele Parlamentului European.

El face apel pentru punerea în aplicare a unor politici mai eficiente şi mai eficiente împotriva violenţei asupra femeilor si ca femeile trebuie să fie din ce în ce mai mult în centrul acţiunii politice şi instituţionale europene.

 

Marţi, 16 Iulie, 2019 - 13:38

Deputaţii din Parlamentul European vor decide marţi dacă Ursula von der Leyen va prelua funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, conform site-ului agenţiei Dpa.

Ursula von der Leyen a declarat că ar putea accepta încă o amânare a ieşirii Marii Britanii din Blocul comunitar dacă va fi numită la şefia Executivului UE, conform site-ului EUObserver.com

"Sunt pregătită pentru încă o amânare a datei limită privind Brexit, în cazul în care va fi nevoie pentru un motiv suficient de bun", a declarat von der Leyen.

Vineri, 21 Iunie, 2019 - 13:26
Corespondenţă specială de la Carmen Dinu, de la Bruxelles

Dupǎ discuţii care au durat pânǎ târziu în noapte (elicopterul poliţiei belgiene însǎrcinatǎ cu asigurarea protecţiei liderilor UE pe perioada reuniunilor de la Bruxelles aflând-se în zbor de supraveghere deasupra clǎdirii Consiliul de la Place Schumann până noaptea târziu, dupǎ ora 2.30, n.r.), liderii europeni nu au reuşit sǎ ajungǎ la un acord pentru a-și armoniza pozițiile și a identifica un compromis viabil în direcția numirilor care sunt în joc - posturile celor patru președinți – Comisia Europeană, Consiliul European, Parlamentul European, Banca Centrală Europeană – și funcția de Îna

Marţi, 18 Iunie, 2019 - 17:31

Guvernul României găzduiește, în perioada 18-21 iunie 2019, la Palatul Victoria, expoziția fotografică „What if”, creația artistului român Horia Manolache, pentru marcarea Zilei Mondiale a Refugiatului.

Miercuri, 5 Iunie, 2019 - 14:55

* Calendar strâns pentru nominalizǎri şi vot

Procesul electoral care a dus la alegerea noului Parlament European s-a încheiat, dar el reprezintă o nouă etapă pentru desemnarea conducerii la nivelul structurilor europene, conducere care trebuie să respecte un echilibru între forțele politice nou alese.

Marţi, 4 Iunie, 2019 - 11:42
Corespodenţă specială de la Carmen Dinu, Bruxelles

Alegerile europene s-au încheiat, dar este important acum de vǎzut ce coaliție parlamentarǎ va funcţiona în Parlamentul European, având în vedere cǎ nici un grup politic nu are majoritatea necesarǎ pentru a decide în forul legislativ, iar ecologiștii și liberalii sunt într-o poziție adecvatǎ pentru a crea o alianță.

Marţi, 28 Mai, 2019 - 09:54
Corespondenţă specială de la Carmen Dinu, Bruxelles

Alegerile pentru Parlamentul European tocmai s-au încheiat, iar rezultatele finale privind compoziţia viitorului for legisislativ urmează să fie anunţate, însă discuțiile și marile manevre pentru posturile-cheie în instituţiile Uniunii Europene au fost deja lansate. 

Luni, 27 Mai, 2019 - 19:00

Biroul Electoral Central (BEC) a anunțat, luni, rezultatele parțiale centralizate până la 16.23, PNL obținând un scor de 27,07% , PSD - 23,59% , iar Alianța 2020 USR-PLUS a obținut 19,99%.

Vineri, 24 Mai, 2019 - 12:20

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va participa marţi, 28 mai a.c., la reuniunea informală a Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, Regatul Belgiei.

În cadrul reuniunii, discuţiile vor viza evaluarea rezultatelor alegerilor pentru Parlamentul European din perioada 23-26 mai a.c. Liderii statelor membre ale Uniunii Europene vor avea, de asemenea, o discuţie preliminară cu privire la candidaţii care urmează să fie desemnaţi în conducerea instituţiilor Uniunii Europene.

Miercuri, 22 Mai, 2019 - 09:00

Călin Popescu Tăriceanu a declarat marţi seara că rezultatul alegerilor pentru Parlamentul European nu are cum să influenţeze actuala majoritate din Parlament.

Vineri, 17 Mai, 2019 - 09:19

Douăsprezece partide de extremă dreapta din state ale Uniunii Europene se vor reuni sâmbătă, la Milano, în jurul liderilor francez Marine Le Pen şi italian Matteo Salvini, cu o săptămână înaintea alegerilor pentru Parlamentul European, a informat joi Adunarea Naţională din Franţa, conform AFP.

Miercuri, 15 Mai, 2019 - 16:55

În urma acordului dintre Parlamentul European și Consiliu privind bugetul UE pentru 2019, Comisia Europeană propune in data de 15 mai,  să se adauge 100 de milioane EUR la programele emblematice ale UE Orizont 2020 și Erasmus+. Aceste fonduri suplimentare vor contribui la consolidarea răspunsului UE în fața unor provocări majore precum schimbările climatice și adaptarea în continuare a sectorului educației la nevoile pieței forței de muncă.

Vineri, 19 Aprilie, 2019 - 17:00

România a ajuns din nou în vizorul Parlamentului European. Eurodeputații dezbat azi la Strasbourg situația statului de drept de la noi.

Discuțiile nu au consecințe directe și imediate pentru că nu se va vota o rezoluție. Discuția este importantă în contextul în care România este sub lupa instituțiilor europene.

Prim vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a lansat un avertisment cu privire la ceea ce Comisia la Bruxelles consideră un asalt al Guvernului, puterii asupra instituțiilor care fac Justiția în România.

Joi, 4 Aprilie, 2019 - 16:12

Câștigătoarea campaniei „SHOW YOU CAN”, Dora Baias împreună cu ceilalți 4 finaliști ai competiției, Nicoleta Trif, Andreea Frățilă, Antonio Rob și Gabriel Vainagi se află în acest zile într-un internship la Parlamentul European. Aceștia participă timp de 5 zile la conferințe și workshop-uri tematice despre reciclare și colectare selectivă a deșeurilor și vor vizita organizația “Zero Waste” Europe. Proiectele celor cinci tineri au fost alese dintr-un număr de 83 de propuneri care au fost depuse pentru această campanie inițiată de organizatorii festivalului UNTOLD și de Ursus Breweries.

Joi, 4 Aprilie, 2019 - 14:14

Comisia de Agricultură din Parlamentul European a susținut demersul europarlamentarului Daciana Sârbu privind acordarea de plăți sectoriale pentru sectorul apicol, pentru prima dată în cadrul Politicii Agricole Comune a UE. Prin această măsură, apicultorii vor putea beneficia de sprijin financiar sporit și de susținere fără precedent la nivel european.

Joi, 4 Aprilie, 2019 - 14:00
după ce astăzi, 04.04.2019, Parlamentul European a aprobat măsurile protecționiste ale Alianței Rutiere a Statelor Vest-Europene!

Parlamentul European a aprobat astăzi, 04.04.2019, cu o majoritate de voturi, cele 3 dosare controversate ale Pachetului Mobilitate 1 cuprinzând măsurile protecționiste ale Alianței Rutiere a Statelor Vest-Europene, respectiv: Propunerea de Lege specială pentru aplicarea Directivei detașării nr. 71/1996 la transporturile rutiere; Revizuirea Regulamentului 561/2006 privind timpii de conducere și de odihnă ai șoferilor profesioniști; Modificarea Regulamentului nr.1071/2009 privind accesul la profesie și a Regulamentului 1072/2009 privind accesul la piața de transport rutier de marfă. 

Miercuri, 3 Aprilie, 2019 - 14:50

Parlamentul European și Consiliul au ajuns marti, 2 aprilie, la un acord provizoriu privind consolidarea normelor în materie de protecție a consumatorilor și aplicarea mai eficientă a acestora. Principalele îmbunătățiri vor fi sporirea gradului de transparență de care beneficiază consumatorii atunci când fac cumpărături online, sancțiuni eficace și norme clare care să abordeze problema dublului standard de calitate a produselor în UE.

Joi, 28 Martie, 2019 - 14:16

Europa face un pas în plus pentru protejarea mediului. Parlamentul European a votat interzicerea produselor de unică folosinţă din plastic, începând cu anul 2021. Acestea, împreună cu plasele și firele de pescuit, reprezintă trei sferturi din gunoaiele care sufoca oceanele și omoară vietățile marine. Amănunte despre despre votul din Parlamentul European, în corespondenta de la Lucian Pârvoiu.

Subscribe to Parlamentul European