Vineri, 29 Noiembrie, 2019 - 10:40
Pentru „crime împotriva umanității”!!!

Vineri are loc, la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), primul termen în cameră preliminară în dosarul Revoluţiei.
Peste 700 de oameni, victime și urmași și revoluționarilor, se află la Inalta Curte de Casație și Justiție, unde are loc primul termen în cameră preliminară, în dosarul Revoluției. 
Pentru acest proces au fost emise citații pentru 5.000 de persoane, iar Înalta Curte de Casație și Justiție a anunțat deja că va avea program special.

Joi, 15 August, 2019 - 18:37
Adnotat de „unchiul” Alexandrei

Principalele idei din raportul Parchetului general, publicat în cazul disparițiilor de la Caracal: Procurorii au aflat de cazul dispariţiei Alexandrei Măceşeanu de la televizor, nu de la Poliţie, aşa cum era normal. Astfel, pe 25 iulie, în jurul orelor 12:00, procurorul Liviu Vasilescu de la DIICOT Craiova a văzut la televizor că o minoră ar fi dispărut în Caracal. A sunat la Poliţia Caracal şi i s-a confirmat.

Sâmbătă, 10 August, 2019 - 18:10
Și descoperă doi impostori: avocatul Tonel Pop și „Unchiul Alexandrei”

„Caracal altfel !

Dosarul Caracal va da definiţia la zi a capacităţii Statului Român de a aplica legea!

Ca orice român, şi mai ales ca tată şi bunic de fete, aflat sub şocul dramei Alexandrei, a Luizei şi a familiilor lor, am urmărit cu sufletul la gură evenimentele de la Caracal. Am condamnat fără ezitare comportamentul inițial al procurorului de caz şi al poliţiei.

Marţi, 16 Aprilie, 2019 - 17:43
Și renunță la un premiu primit din partea GDS (un fel de Societatea Timișoara)

Judecatorul CCR Daniel Morar anunță printr-o scrisoare deschisă că renunta la premiul primit in 2011 de la GDS argumentand ca decizia de a acorda premiul G.D.S. pe anul 2018 procurorului general Augustin Lazar l-a determinat sa reflecteze asupra semnificatiei acestui premiu.

Luni, 15 Aprilie, 2019 - 20:40
Cine sunt „colegii” - se poate doar bănui deocamdată, fiind probabil deplin conspirați...

Actualul procuror general Augustin Lazăr a transmis „colegilor”, de la Timișoara, să își asume răspunderea de a candida pentru mandatul de procuror general, fără a spune însă clar dacă renunță să își depună candidatura pentru a doua oară pentru funcția de la PG, deși la această oră se știe că și-a depus dosarul de pensionare.

Luni, 15 Aprilie, 2019 - 17:50
Lasă „tinerei generații” și premiul Societății Timișoara

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat luni, la Timişoara, că transmite tinerei generaţii de procurori Premiul Speranţa de la Societatea Timişoara.

"La finalul mandatului de procuror general am un mesaj pentru tânăra generaţie. Transmit tinerei generaţii de procurori acest premiu împreună cu un Minister Public independent. Nimeni nu va putea spune că am transmis un Minister Public supus politic, dimpotrivă. Acesta va fi un standard care împreună cu Premiul Speranţa va fi standardul european pentru ceea ce este de făcut mai departe", a spus Augustin Lazăr.

Marţi, 26 Februarie, 2019 - 13:38
Rămâne cu gradul de Tribunal, însuficient pentru a deveni europrocuror

CSM respinge marți pentru a doua oară echivalarea gradului fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi, anunță Antena 3, care citează surse judiciare.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a dezbătut plângerea formulată de Laura Codruţa Kovesi faţă de decizia din noiembrie 2018 a Secţiei, care a respins cererea fostului procuror de recunoaştere a gradului profesional aferent Parchetului General.

Marţi, 26 Februarie, 2019 - 12:05
Aceasta urmează să fie purtată până la „remedierea situației”!

 Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este abilitat să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

În ziua de 25 februarie 2019, Adunarea Generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, constituită în temeiul Hotărârii Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii nr. 95/20.02.2019, cu majoritatea voturilor, a hotărât solidarizarea de principiu cu acțiunile magistraților împotriva adoptării O.U.G. nr. 7/2019.

Luni, 25 Februarie, 2019 - 16:13
Este vizat pentru favorizarea făptuitorului și fals în declarații

Secția pentru anchetarea magistraților a extins cercetările în dosarul Laurei Codruța Kovesi și efectuează cercetări in rem în privința unui comunicat de presă din 9 ianuarie 2017 al PÎCCJ privind extrădarea lui Nicolae Popa. Faptele anchetate sunt favorizarea făptuitorului și fals în declarații. Vizat în acest caz este procurorul general Augustin Lazăr.

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 18:56
Și le blochează pe cele în care se vorbește despre extinderea anchetei

Biroul de presă al Procurorului general al al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie transmite, dupa aparitia informatiilor privind extinderea anchetei in cazul Kovesi si in ceea ce il priveste, pentru emiterea unui comunicat de presa in 2017, privind plangerea lui Sebastian Ghita,că orice insinuare privind incalcarea legii este neavenita.

Duminică, 20 Ianuarie, 2019 - 21:32
Drept urmare o va transforma în Direcție a Parchetului

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat la România TV că va transforma în Direcție Secția de anchetare a magistraților, deoarece actuala conducere a Parchetului General, adică Augustin Lazăr, împiedică structura să funcționeze.

Marţi, 8 Ianuarie, 2019 - 09:55

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a reproşat preşedintelui Klaus Iohannis că a devenit o obişnuiţă să anunţe măsura luată după care să spună că se va documenta!

Luni, 7 Ianuarie, 2019 - 14:28
Funcția de șef DNA s-a vacantat. Nu și cea de procuror general - deocamdată!

Anca Jurma a anunţat, prin intermediul unei scrisori transmise Secţiei pentru procurori a CSM, că nu mai vrea să continue mandatul interimar la conducerea DNA.  Anunțul a fost făcut de Tudorel Toader, după ședința Secției pentru Procurori a CSM, la care acesta a participat..

 Tudorel Toader a spus înainte de ședința Secției pentru Procurori a CSM în care se va discuta posibilitatea prelungirii mandatului Ancăi Jurma la sefia DNA, că speră că Secția "va alege calea statului de drept".

Sâmbătă, 22 Decembrie, 2018 - 10:08
Rechizitoriul Parchetului General transmis Curții Supreme de Justiție

La fel ca și în acest an, când Parchetul Militar a omagiat Revoluția trimițându-l în judecată pentru „crime împotriva umanității” pe Ion Iliescu, în urmă cu 25 de ani, în 1993, același Parchet dădea publicității rezultatul investigației efectuate în cazul tragediei de la Otopeni, în care, la Revoluție, și-au pierdut viața cateva zeci de militari și civili. Atunci vinovați au fost considerați alții, nu cei de astăzi. Raportul a fost publicat în exclusivitate de ziarul LIBERTATEA, încă „primul ziar liber al Revoluției Române”

„În ziua de 22 decembrie 1989, după ce Nicolae şi Elena Ceauşescu au părăsit sediul fostului C. C. al P.C.R., unităţile Ministerului Apărării Nationale au primit ordin de a prelua comanda inspectoratelor judeţene ale Ministerului de Interne.

Acest ordin al Marelui Stat Major a fost transmis de către comandantul Aviaţiei Militare şi U.M. 01913 Bucureşti de sub comanda generalului Drăghin Dumitru (pe atunci colonel), care era şi comandant al micro-garnizoanei Otopeni. În continuare, generalul Drăghin Dumitru a transmis ordinul respectiv la U.M. 01874 Bucureşti, comandată de lt. col. Răchită Vasile - care constituia principala forţă de pază a Aeroportului Otopeni.

Marţi, 27 Noiembrie, 2018 - 21:54

 La Paris Iohannis și Macron au trecut în revistă realitățile și posibilitățile colaborării din cadrul Sezonului franco-român. Nu au lipsit referințele la delicată temă a apărării la nivel european, nu doar euroatlantic STOP  A stârnit comentarii furioase ideea lui Teodorovici ca dreptul de a lucra într-o țară europeană să fie limitat la o anumită perioadă. Nu doar pentru români...STOP  Curtea de Apel Alba a decis ca procesul lui Lazăr, care contestă revocarea, să fie mutat la București, neavând competență teritorială - cum era limpede de la bun început.

Sâmbătă, 10 Noiembrie, 2018 - 15:34
Urmare a plângerii depuse de Lumea Justiţiei referitor la casele familiei

Carmen Iohannis, soţia preşedintelui Klaus Iohannis, a fost citată pentru a se prezenta joi, 15 noiembrie, la Parchetul General, în dosarul deschis ca urmare a plângerii depuse de Lumea Justiţiei referitor la casele familiei din Sibiu, au declarat reprezentanţi ai Parchetului.

Joi, 1 Noiembrie, 2018 - 21:23

Doi președinți „rotativi” s-au la București. Iohannis - care va fi președinte rotativ al Uniunii Europene, la anul, și Alain Berset - președintele rotativ Elveției (la ei rotația e permanentă - nimeni nu stă în funcție mai mult de un an) STOP  Au constatat că avem relații bune și s-au bucurat (mai mult al nostru) că de la anul, din mai, nu vor mai exista restricții pe piața muncii pentru conaționalii noștri.

Miercuri, 31 Octombrie, 2018 - 22:31
Lazăr n-a fost Lazăr!

„Am aflat abia după o săptămână de suspans că ordonanţa de clasare invocată de ministrul justiţiei nu a fost emisă, confirmată sau verificată de subsemnatul în calitate de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, astfel cum acesta a lăsat să se înţeleagă, enumerând-o ca motiv de revocare. Este un mod tipic de manipulare prin distorsionarea adevărului.

Luni, 29 Octombrie, 2018 - 13:22
„Ori Toader ori Lazar, minte fara rusine, unul pentru a-l demite pe celalalt iar celalalt pentru a se mentine pe functie"

Scrie fostul președinte Băsescu, despre actualul președinte Iohannis, pe Facebook:

"Presedintele Iohannis nu are dreptul la tacere!

Tudorel Toader afirma ca in dosarul inaintat de Ministerul Justitiei catre CSM si catre Iohannis in procesul de numire in functia de Procuror General, s-ar fi aflat si o ordonanta prin care Augustin Lazar ar fi aprobat un NUP (neinceperea urmaririi penale - n.red.) in favoarea presedintelui. Daca a fost asa, ar semana a santaj la Presedintele Romaniei.

Duminică, 28 Octombrie, 2018 - 10:48
Pentru rolul jucat ca procuror-acuzator în procesul Ceaușeștilor

Nou înfiinţată secţie specială pentru anchetarea magistraţilor îl va cercetata pe fostul procuror militar Dan Voinea pentru felul în care s-a desfăşurat procesul soţilor Nicolae şi Elena Ceauşescu, finalizat prin execuţia celor doi dictatori în 25 decembrie 1989.

Vineri, 26 Octombrie, 2018 - 23:39

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, îl acuză pe procurorul general Augustin Lazăr că a minţit în comunicatul de presă de vineri al Parchetului General referitor la hotărârea de guvern pentru protocoale, ca să îşi salveze pielea.

Vineri, 26 Octombrie, 2018 - 09:13

Greaua povară de stat care apasă pe umerii prezidențiali a reușit să vatăme articulațiile lui Iohannis, încât a fost nevoie ca medicii să intervină de urgență pentru o operație dinainte programată STOP  Președintele a fost internat la Spitalul Militar Central din țară (nu ca alți președinț, pe la Viena) și acum se află în afara oricărui pericol.

Joi, 25 Octombrie, 2018 - 10:00

„Zilele” lui Lazăr anunțate de Toader s-au numărat și au adus decizia finală a ministrului în procesul de evaluare profesională (și morală) a procurorului general zis și „ministrul public”.

Miercuri, 24 Octombrie, 2018 - 19:30
„Ministrul public” a fost propus pentru revocare. Și va fi revocat, după „schema Kovesi”

Timp de o oră, ministrul Tudorel Toader a enumerat motivele pentru care consideră co procurorul general, Augustin Lazăr trebuie să fie revocat, propunere pe care a înaintat-o chiar în această seară CSM-ului, pentru aviz consultativ și președintelui, pentru a o valida.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 21:35

Potrivit deciziei Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, începând de miercuri, încetează delegarea pentru 48 de procurori de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), DNA şi DIICOT, după ce OUG pe legile justiţiei a intrat în vigoare. Cei care încetează activitatea nu întrunesc condiţiile necesare de vechime, adică minimum 10 ani. Astfel, un număr de 12 procurori de la Parchetul General se întorc la unităţile de unde provin, 12 de la DNA, iar restul de la celelalte parchete din ţară.

Miercuri, 10 Octombrie, 2018 - 09:59

Simțindu-se cu musca pe căciulă, liderii coaliției încearcă să dreagă busuiocul referendumului, al cărui spectaculos eșec li se pune majoritar în sarcină, printr-o compensație: parteneriatul civil. Și homosexualii și lesbienele vor avea la dispoziție o lege care le va permite să se descurce ca și cum ar fi căsătoriți, cu singura condiție că nu vor putea înfia copii. E drept că nici să îi facă nu vor putea... @ PNL-ul ar fi de acord cu ideea, doar că nu îi convine prioritatea pe care și-o asumă PSD și ALDE.

Joi, 4 Octombrie, 2018 - 21:10
Sunt 7 până acum

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au reținut încă un protestatar, pentru că la mitingul din 10 august ar fi lovit un jandarm și ar fi tulburat ordinea la manifestația din acea noapte. În total, șapte protestatari sunt urmăriți penal în dosarul privind jandarmii loviți, 

 

Luni, 1 Octombrie, 2018 - 17:27

Parchetul General a clasat dosarul în care au fost efectuate verificări cu privire la modul în care ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a cerut Uniunii Notarilor Publici să propună numirea sa în funcţia de notar.

Potrivit Biroului de presă al Parchetului General, dosarul a fost închis în baza art. 16, lit.b) din Codul de procedură penală: „fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”.

Sâmbătă, 29 Septembrie, 2018 - 10:45
Lazăr este semnatarul protocolului secret ilegal pe care l-ar fi dat publicității Adina Florea

Adina Florea l-a criticat pe procurorul general Augustin Lazar joi, in timpul sedintei CSM in care urma sa fie audiata in vederea eliberarii uni aviz, ea spunand ca acesta "arunca anatema" asupra sa si ca nu Parchetul ICCJ ar trebui sa cerceteze aparitia in spatiul public a protocolului cu SRI, publicat de Darius Valcov, avand in vedere ca procurorul general este semnatarul documentului.

Florea a precizat ca in cariera sa de 28 de ani in magistratura nu a avut "niciun fel de abatere" si nicio sanctiune disciplinara.

Marţi, 28 August, 2018 - 21:22

„Apreciez că reprezintă o profundă sfidare la adresa statului de drept şi a cetăţenilor faptul că în 2018 este desecretizat un protocol din 2009 care fusese abrogat, precum şi faptul de a nu se face nicio referire la existenţa acestui din urmă protocol din 2016. Reafirmă faptul că într-un stat de drept, protocoalele au caracter nefiresc”, a declarat ministrul Tudorel Toader, într-o conferință de presă care nu prevedea și compartimentul de „întrebări/răspunsuri”, organizată ca un răspuns la cea a lui Lazăr, de luni..

Subscribe to PG