Luni, 10 August, 2020 - 13:49

 

MOMENTELE CHEIE ALE CURSEI:

Luni, 20 Iulie, 2020 - 14:00

2020 MARELE PREMIU AL UNGARIEI – CURSA

 

HAMILTON CÂȘTIGĂ O CURSĂ INFLUENȚATĂ DE PLOAIE CU TREI OPRIRI LA BOXE DUPĂ CE A PORNIT DIN POLE-POSITION

Luni, 13 Iulie, 2020 - 09:26

2020 MARELE PREMIU AL STYRIEI – CURSA

 

LEWIS HAMILTON CÂȘTIGĂ CU O STRATEGIE CU O SINGURĂ OPRIRE CÂND A SCHIMBAT DE PE SOFT PE MEDIUM

 

MOMENTELE CHEIE ALE CURSEI:

Marţi, 7 Iulie, 2020 - 12:18

Science Based Targets Initiative (SBTi) a validat obiectivele companiei Pirelli de reducere a emisiilor de CO2, considerate a fi în concordanță cu acțiunile necesare pentru încetinirea fenomenului de încălzire globală, astfel încât creșterea temperaturii să se mențină cu mult sub pragul de 2°C.

 

Luni, 6 Iulie, 2020 - 11:49

Science Based Targets Initiative (SBTi) a validat obiectivele companiei Pirelli de reducere a emisiilor de CO2, considerate a fi în concordanță cu acțiunile necesare pentru încetinirea fenomenului de încălzire globală, astfel încât creșterea temperaturii să se mențină cu mult sub pragul de 2°C.

Luni, 22 Iunie, 2020 - 13:50

Perseverența este tema centrală a „The Road Ahead”, ediția din 2019 a Raportului Anual Pirelli care, continuând tradiția începută acum un deceniu, spune povestea companiei, de dincolo de cifre. Anul acesta, sarcina de a îmbogăți raportul, cu texte și ilustrații, a fost încredințată marelui autor Emmanuel Carrère, celebrului scriitor de non-ficțiune John Seabrook și artistului vizual Selman Hoșgör.

Miercuri, 27 Mai, 2020 - 11:11

Pirelli lansează noul Pirelli Cinturato P7, un pneu de vară de înaltă performanță, care oferă o siguranță îmbunătățită, eficiență și sustenabilitate. Acesta continuă marea tradiție Cinturato, având 70 de ani de istorie în urma sa, capitalizând de asemenea, și toate lecțiile învățate prin dezvoltarea continuă a precedentei generații P7. Acest nou pneu este deja prezent în oferta comercială pentru această vară, debutând pe toate piețele europene și asiatice.
SIGURANȚA A DEVENIT O PRIORITATE ȘI MAI MARE

Marţi, 24 Martie, 2020 - 20:51
Compania a donat 100.000 euro pentru inițiativele împotriva coronavirusului

Milano, 24 martie 2020 – În contextul evenimentelor recente cu privire la Covid-19, Pirelli a decis anularea producției și lansării Calendarului Pirelli 2021. Pe lângă alte acțiuni deja întreprinse de către companie, prin proiectul „The Cal” vor fi donați 100.000 de euro pentru combaterea și cercetarea Coronavirusului.

 

Marţi, 26 Noiembrie, 2019 - 11:23

Pentru cel de-al 21-lea și ultimul grand prix al sezonului, Pirelli aduce cea mai moale combinație de pneuri din gamă: C3 ca Alb hard, C4 ca și Galben medium, respectiv C5 ca Roșu soft. Acestea se potrivesc perfect suprafeței netede de pe circuitul Yas Marina, oferind un compromis optim între performanță și aderență într-o cursă care pornește la lăsarea serii. La finalul grand prix-ului, încep testele pentru anul viitor cu toate echipele.
 

Luni, 28 Octombrie, 2019 - 13:05

Pilotul Mercedes, Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Mexicului pornind de pe a doua linie a grilei, utilizând o strategie cu o singură oprire când a trecut de pe medium pe hard. Această tactic, utilizată de primii treia fost prevăzută ca fiind posibilă dar complicată în condițiile de pe Autodromo Hermanos Rodriguez. Temperaturile ridicate din ziua zursei, comparative cu restul weekendului au ajutat la punerea în practică a acestei strategii datorită grainingului maio redus.
MOMENTE CHEIE

Vineri, 25 Octombrie, 2019 - 11:11

Mexico este un circuit relativ nou cu rădăcini în trecut și include câte puțin din fiecare. Pneurile din mijlocul gamei au fost alese pentru ambele etape de pe continentul nord amercian, Mexic fiind primul anul acesta, urmat de Marele Premiu al Statelor Unite o săptămână mai târziu. Astfel, pe Autodromo Hermanos Rodriguez – denumit astfel în memoria a doi dintre cei mai celebrați piloți – vom vedea pneul C2 ca alb hard, C3 ca galben medium și C4 ca roșu soft.

Luni, 23 Septembrie, 2019 - 09:23

Pentru a treia cursă la rând, Ferrari a câștigat – de data aceasta cu Sebastian Vettel plecat al treilea de pe grilă. Germanul a utilizat strategia opririlor pentru a trece de coechipierul și ocupantul pole-position, Charles Leclerc, care a încheiat pe doi. Pilotul Red Bull, Max Verstappen a încheiat pe podium, primii șapte clasați utilizând aceeași strategie într-o cursă extrem de compelxă din punct de vedere tactic și fizic, încetinită de trei perioade de safety car.
MOMENTELE CHEIE

Luni, 16 Septembrie, 2019 - 20:00

Pirelli a fost confirmat lider mondial pentru sustenabilitate în sectorul Automobilelor şi Componentelor de către Indexul de Sustenabilitate Dow Jones la nivel global şi european. Rezultatul vine în urma evaluării realizată de către indici, desfăşurată anual de către RobecoSam şi S&P Dow Jones. Noua structură a clasamentului va fi comunicată începând cu data de 23 septembrie.

Pirelli a obţinut un scor total de 85 de puncte, media în segmentul său fiind de 36 de puncte.

Marţi, 27 August, 2019 - 12:48

Sezonul de Formula 1 se reia cu unul dintre cele mai epice circuite din calendar: Spa-Francorchamps din Belgia, unde Pirelli va aduce compozțițiile C1, C2 și C3 – cea mai dură selecție din gama P Zero de Formula 1 – respectiv alb hard, galben medium și roșu soft. Spa este recunoscut pentru diferențele de nivel și solicitările extreme la care sunt supuse pneurile, grație faimoaselor secțiuni precum Eau Rouge și Raidillon, unde piloții resimt o gamă complexă de forțe care acționează asupra lor, pe o perioadă relativ scurtă de timp.

Joi, 8 August, 2019 - 13:59

Proiectul fotografului, care implică actrițe și cântărețe din diferite culturi și țări, se inspiră din drama lui Shakespeare și din intersecția dintre dragoste, forță, tinerețe și frumusețe, întruchipată de protagoniste femei.

Protagonistele calendarului „În căutarea Julietei” au fost invitate de fotograf să interpreteze rolul Julietei într-o sesiune ideală de casting, care le pune în postura de a interpreta, poza, cânta; fiecare prin propria emoție, exprimare artistica, personalitate, caracter și interpretare a rolului.

Marţi, 30 Iulie, 2019 - 10:12

Marea majoritate a piloților și-au început cariera în karting, iar circuitul îngust și virajat din apropierea Budapestei, cu cele mai mici viteze medii dintre circuitele permanente, amintește de acele zile. Dar asta nu înseamnă neapărat că pneurile vor avea aici o viață ușoară, toate acele viraje nelăsând timp compozițiilor să se odihnească. În consecință, Pirelli a nominalizat C2 ca și compoziție hard, C3 ca și compoziție medium și C4 ca și compoziție soft pentru Ungaria: cele trei compoziții din mijlocul gamei.
 

Marţi, 23 Iulie, 2019 - 10:10

Circuitul Hockenheim din Germania este recunoscut pentru vitezele mari și liniile drepte lungi, dar versiunea scurtă a pistei inaugurată în 2002 este mult mai echilibrată, cu câte puțin din fiecare. Drept rezultat, pneurile din mijlocul gamei P Zero au fost nominalizate pentru acest weekend: C2 este pneul hard, C3 – medium și C4 – soft. Această nominalizare este cvasiechivalentă cu cea din 2018 când au fost folosite compozițiile medium, soft și ultrasoft.

CARACTERISTICILE PISTEI
 

Marţi, 25 Iunie, 2019 - 12:04

În mai puțin de o săptămână, mergem direct de pe unul dintre cele mai lungi tururi de pistă din calendarul F1 (Franța) la cel mai scurt, în privința timpului pe tur, în Austria: în prima dublă a sezonului. Un tur pe Red Bull Ring durează puțin peste un minut și cum cel mai rapid tur de pistă reușit anul trecut aici în calificări (1m03.130s) s-ar putea să vedem că această bornă coboară și mai mult. Pirelli aduce aici C2 ca și compoziție hard, alb, C3 ca și compoziție medium, galben, și C4 drept compoziție soft, roșu.

CARACTERISTICILE PISTEI
 

Marţi, 4 Iunie, 2019 - 09:08

La fel ca Monaco, Canada nu este un circuit convențional și din acest motiv au fost selectate din nou cele mai moi compoziții din gama P Zero Formula 1: pneul hard este C3, cel medium C4 și cel soft C5. Dar aici similarițățile încetează. Circuitul Gilles Villeneuve – denumit astfel după cel mai de succes pilot canadian – vine cu încercări unice pentru piloți, fiind a doua apariția a celei mai soft compoziții, C5.
 

Miercuri, 15 Mai, 2019 - 13:42

“Power is nothing without control” este sloganul care, timp de aproape 25 de ani, a însoțit brandul Pirelli în întreaga lume. Compania își dedică, astfel, Raportul Anual al anului 2018 acestei faimoase fraze, celebrând aniversarea prin povestirile celor trei scriitori internaționali, un film și o serie de fotografii, care ne propun câteva dintre multele sale interpretări posibile. 

Marţi, 15 Ianuarie, 2019 - 10:21

P Zero World ajunge pe cel de-al treilea continent: după Los Angeles, Munchen și  Monte-Carlo, Pirelli a deschis un magazin concept și în Dubai. Un simbol al strategiei de retail Pirelli – și al poziției de lider de piață – magazinul a fost inaugurat printr-o paradă de 60 de supercar-uri aparținând unor colecționari locali. După această paradă prin oraș, peste 200 de mașini au mers apoi pe circuitul Yas Marina din Abu Dhabi pentru a participa la evenimentul P Zero Experience.

Marţi, 25 Septembrie, 2018 - 19:00

Milano 25 septembrie 2018 – Hypersoft-ul – cel mai rapid și cel mai moale pneu din
gama Pirelli pentru Formula 1, care a doborât recordurile pe fiecare circuit pe care l-a
vizitat – ajunge acum și în Rusia, în combinație cu ultrasoft și soft. Aceasta este aceeași
nominalizare ca și la Singapore, cu un „gol” între compoziții, deoarece supersoft lipsește.
Aceasta ar trebui să aibă din nou ca efect mai multe oportunități pentru strategie
asigurând o diferență destul de egală de performanță între compoziții. Oricum, cum

Miercuri, 19 Septembrie, 2018 - 12:23

Robustețea unui model BMW X, combinată cu puterea unei mașini sport și designul unui coupé: aceasta este cea de-a doua generație a modelului BMW X4, prezentat în premieră la Salonul Auto de la Geneva 2018.

Noua generaţie a modelului are identitate proprie, bine definită în gamă, evidenţiată de dinamica îmbunătăţită semnificativ, designul exterior remarcabil, ambianţa premium superioară din interior, sistemele de asistenţă a conducătorului de ultima generaţie şi tehnologiile de conectivitate de vârf. 

Luni, 17 Septembrie, 2018 - 10:25

Pilotul Mercedes, Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu de la Singapore plecând din pole și oprind doar o dată. La fel ca primii 10 piloți de pe grilă, Hamilton a pornit în cursă cu pneurile P Zero Roz hypersoft, care vineri și sâmbătă s-au dovedit a fi cu peste o secundă și jumătate mai rapide decât ultrasoft-urile. El a făcut o singură oprire pentru a schimba pe soft în turul 15 reușind apoi să-și gestioneze avansul până la final, fără a pierde șefia cursei, mulțumită unui ritm care a fost mai rapid decât al acelora care au schimbat pe ultrasoft.

Luni, 3 Septembrie, 2018 - 11:19

Pilotul Mercedes, Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Italiei după ce a pornit de pe poziția a treia a grilei, printr-o strategie cu o singură oprire și un bun management al pneurilor. Hamilton a pornit pe supersoft, - pneu care sâmbătă a fost utilizat pentru realizarea celui mai rapid tur de pistă din istoria F1, grație pilotului Ferrari, Kimi Raikkonen – înainte de a trece pe soft în turul 28.

Luni, 30 Iulie, 2018 - 08:53

Pilotul Mercedes, Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Ungariei pornind din pole-position printr-o strategie cu o singură oprire ultrasoft-soft. Pilotul Ferrari, Sebastian Vettel a utilizat o strategie alternativă cu o singură oprire, softultrasoft, pentru a încheia al doilea după ce a pornit de pe poziția a patra a grilei. Celălalt Ferrari, pilotat de Kimi Raikkonen a mers pe o strategie cu două opriri, încheind tot pe podium. Temperaturile la nivelul pistei au fost extrem de ridicate pe parcursul grand prix-ului, atingând chiar 60 de grade înainte de start.

Marţi, 26 Iunie, 2018 - 10:28

Cel mai faimos eveniment al curselor de coastă – Pikes Peak – s-a derulat în Statele Unite în weekendul trecut, dar în acest weekend, și Formula 1 se apropie de acest gen de competiții, mulțumită Marelui Premiu al Austriei, ce se desfășoară în Munții Styrian. Pneurile de compoziție P Zero galben soft, P Zero roșu supersoft și P Zero mov ultrasoft au fost nominalizate pentru Red Bull Ring de la Spielberg: exact aceeași nominalizare ca și anul trecut, dar cu toate compozițiile bine înțeles mai moi cu un pas decât în 2017.

Luni, 11 Iunie, 2018 - 09:39

Strategia s-a dovedit a fi elementul cheie al calificărilor pentru Marele Premiu al Canadei, atât piloții Mercedes cât și cei Ferrari utilizând ultrasoft și nu hypersoft pentru a trece de Q2. Drept rezultat, aceștia vor porni în cursă pe această compoziție, ceea ce le va permite să efectueze un prim stint mai lung decât al rivalilor care vor porni pe mai rapidele pneuri roz hypersoft – cu aproape o secundă pe tur, mai rapide.

Joi, 24 Mai, 2018 - 17:33

Grupul italian Pirelli face angajări pentru fabrica din Slatina, obiectivul companiei fiind 50 de persoane recrutate în fiecare lună, până la sfârşitul anului.

CEO-ul Pirelli România, Wolfgang Meier, a declarat, joi, la Slatina că producătorul de anvelope are nevoie de toate categoriile de personal, începând de la operatori, până la specialişti în toate sectoarele de activitate.

Joi, 17 Mai, 2018 - 11:09

Prima sesiune de teste de sezon a anului a oferit oportunitatea reală echipelor de a testa pneurile, evoluțiile aduse mașinilor și piloți, într-un context față în față pe același circuit pe care tocmai a avut loc Marele Premiu al Spaniei în condiții similare. Aceasta a oferit șansa unor comparații directe, interesante. O analiză în detaliu a fost realizată și între pneurile cu banda de rulare mai îngustă, utilizate în Marele Premiu al Spaniei și cele „standard” fiind astfel subliniat faptul că alegerea noastră pentru cursă a fost cea corectă.

Subscribe to Pirelli