Sâmbătă, 15 August, 2020 - 10:20

Un Congres al USR şi o Convenţie extraordinară a PLUS are loc sâmbătă dimineaţă, iar după-amiază se desfăşoară un congres online reunit USR şi PLUS, în vederea fuzionării celor două partide, au declarat surse politice.

Potrivit protocolului de fuziune noul partid se va numi USRPLUS, va avea timp de trei luni de la rămânerea definitivă a fuziunii doi copreședinți, iar fuziunea va aduce și unele modificări de statut.

Vineri, 14 August, 2020 - 19:00

Un Congres al USR şi o Convenţie extraordinară a PLUS vor avea loc sâmbătă dimineaţă, iar după-amiază se va desfăşura un congres online reunit USR şi PLUS, în vederea fuzionării celor două partide, au declarat surse politice.

În principiu, Dan Barna şi Dacian Cioloş ar urma să fie co-preşedinţi ai noii formaţiuni, iar numele va fi USRPLUS, scris legat, însă va fi un proces de durată, având în vedere că noul partid va trebui înscris şi validat de tribunal, au precizat sursele citate.

Vineri, 26 Iunie, 2020 - 10:47

SPRIJIN. NU PEDEPSE! - Ediţia 2020

"Vreau să scap, că, dacă nu mă opresc cât mai repede, mă opresc în pământ."
"Am multe aşa, pe suflet, şi n-am cui să spun. N-am cui!"
"Vreau să mă duc să vorbesc cu cineva."
"Singura soluţie sunt drogurile, mă afund iar în ele, simt că nu mai am putere să ies, să fiu pe linia de plutire."

Duminică, 9 Februarie, 2020 - 10:36
Congresul de fuziune să aibă loc după alegerile parlamentare

Comitetul Politic al USR a autorizat conducerea partidului să negocieze fuziunea cu PLUS, cu condiția ca brandul USR să fie păstrat după congresul de fuziune care ar trebui să aibă loc abia după alegerile parlamentare, iar până atunci candidații comuni la alegerile din 2020 să fie desemnați prin sondaje acolo unde nu se ajunge la un acord între cele două partide.

USR condiționează realizarea fuziunii de menținerea brandului Uniunii și a statutului său, potrivit deciziei Comitetului Politic.

Luni, 27 Ianuarie, 2020 - 16:47

​Conducerile USR și PLUS au decis fuziunea celor două formațiuni, un congres urmând să aibă loc în iulie. În acest sens, s-a cerut un mandat din partea organizațiilor.

Sâmbătă, 7 Decembrie, 2019 - 19:14
Și-a anunțat intenția pe care o are cu privire la organizarea unui congres

Dacian Cioloș a anunțat la Convenția Națională a formațiunii intenția pe care o are cu privire la a organiza un congres al diasporei în primăvara anului viitor.

Sâmbătă, 7 Decembrie, 2019 - 19:05
Adică Vlad Alexandrescu, nu Nicușor, pe care îl vrea USR

Reales președinte al PLUS fără contracandidat , Dacian Cioloş, a declarat sâmbătă, referindu-se la existenţa unui candidat USR - PLUS la Primăria Capitalei, că se vor face toate eforturile pentru a exista un candidat comun. El s-a declarat totuşi convins că cel mai bun candidat e Vlad Voiculescu, dar a precizat că va fi parcurs un proces de selecţie, astfel încât candidatul să aibă susţinerea tuturor membrilor Alianţei. Anterior, USR Bucureşti l-a desemnat pe Nicuşor Dan candidat pentru Primăria Generală.

Vineri, 6 Septembrie, 2019 - 08:59

Dan Barna a fost ales preşedinte al partidului Uniunea Salvaţi România (USR) pentru un nou mandat, în cadrul unui scrutin intern, desfăşurat online în perioada 1-5 septembrie.  Potrivit unui comunicat de presă al USR, Barnea a obţinut 6.097 (65,75%) din totalul de 9.314 voturi. 

Cosette Chichirău şi Alexandru Surcel, contracandidaţii lui Dan Barna, au obţinut 2.907 (31,35%), respectiv 269 (2,90%) dintre voturilor membrilor USR.

Potrivit statutului, preşedintele USR este ales prin vot electronic secret de către toţi membrii partidului.

Luni, 10 Iunie, 2019 - 19:34

Liderul USR Dan Barna a declarat, la Marius Tuca Show, că îşi va asuma opţiunea de prezidenţiabil, dacă USR şi PLUS îl vor dori.

Sâmbătă, 11 Mai, 2019 - 11:19
Acuză„inaugurările” instalațiilor de irigații, distruse în mandatul său de ministru

Liderul PLUS, Dacian Cioloş a declarat, vineri seară la TVR, în cadrul unei dezbateri electorale, că incapacitatea Guvernului PSD-ALDE de a apăra interesele agricultorilor se datorează ministrului de resort . Cioloş a făcut referire directă la episodul cormoranilori.

Sâmbătă, 26 Ianuarie, 2019 - 16:16
Este, în sfârșit, președinte!

Dacian Ciolos devine presedintele PLUS, functie pentru care nu a avut contracandidat. L-au votat 99% dintre cei 1.557 de delegati la Convenție. Votul a fost profund democratic, pentru că s-au înregistrat si sapte voturi contra si sase abtineri.
Imediat dupa anuntarea rezultatului votului, Dacian Ciolos a tinut sa explice singura candidatura la presedintia partidului:
"V-am cerut un mandat de maxim un an de zile. Dupa, o sa ne vedem la o Conventie nationala in care sa realegem structurile de conducere ale partidului, de jos in sus", a explicat acesta.

Duminică, 13 Ianuarie, 2019 - 08:25

După momentul de vârf al festivităților de preluare a președinției rotative de la Ateneu s-a instalat calmul.

Sâmbătă, 12 Ianuarie, 2019 - 14:31
„Împreună” - la Bruxelles

Fostul premier Dacian Ciolos a anuntat sambata dimineata ca a decis sa candideze la alegerile europarlamentare. 

Duminică, 16 Decembrie, 2018 - 10:01
MRÎ se rebranduiește ca PLUS și nu se știe care vor fi efectele

Centrul de Sociologie Urbana și Regională (CURS) a dat publicității cel mai nou sondaj – de tip Omnibus (noiembrie-decembrie). Sondajul a fost realizat în perioada 24 noiembrie – 9 decembrie pe un eșantion național de 1067 de persoane la domiciliul respondenților.

Sâmbătă, 15 Decembrie, 2018 - 17:48
Noul partid a fost înregistrat, preventiv de niște...anonimi!

 Dacian Cioloş a anunţat la Cluj Napoca, sâmbătă că, din cauza faptului că cererea de înregistrare a Mişcării România Împreună trenează în justiţie, colegi de-ai săi, ”oameni anonimi”, au înregistrat un alt partid care va lua locul MRÎ - Partidul Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii (PLUS).

Subscribe to PLUS