Duminică, 21 Octombrie, 2018 - 12:31
Excursie de documentare pe o multitudine de teme, dintre care nu lipsește smart city

Primarul General, Gabriela Firea, insotita de o delegatie din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, va efectua, in perioada 22- 27 octombrie, o vizita oficiala in capitala Japoniei, Tokyo. In aceasta perioada, Primarul Capitalei va avea intrevederi cu inalti oficiali japonezi, impreuna cu care va aborda teme precum managementul traficului, smart-city, planificare urbana, reducerea riscului seismic, modernizarea sistemului de alimentare cu energie termica, dezvoltarea programului “Energie Verde pentru spitale”, dar si proiecte comune in domeniul educatiei.

 

Joi, 18 Octombrie, 2018 - 19:19
Acordul de parteneriat PMB – Universitatea “Ion Mincu” a fost aprobat

Proiectul de hotărâre privind regenerarea urbană a centrului Capitalei a fost aprobat astăzi, la propunerea Primarului General, Gabriela Firea, cu 34 de voturi pentru și 16 împotrivă (ale consilierilor generali USR și PMP).

 

Prin proiect se aprobă Acordul de parteneriat dintre Primăria Municipiului București și Universitatea de Arhitectură "Ion Mincu", în vederea organizării unui concurs internațional de arhitectură și urbanism pentru alegerea unei soluții de revitalizare/reorganizare a Bd. Magheru.

 

Joi, 18 Octombrie, 2018 - 19:07
Întrucât există deja companii municipale cu aceleaşi atribuţii

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a decis, joi, desfiinţarea a patru instituţii din subordinea PMB, precum Administraţia Străzilor, Administraţia Lacuri Parcuri, a Cimitirelor şi cea a Fondului Imobiliar.

Potrivit proiectului care s-a aflat pe ordinea de zi suplimentară, şi care a fost aprobat de consilieri, se prevede ca în termen de 90 de zile de la aprobarea acestei hotărâri, cele patru instituţii să fie desfiinţate.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 19:39

Primarul General, Gabriela Firea, a convocat maine, 18 octombrie 2018, incepand cu ora 11:00, la sediul Primariei Municipiului Bucuresti, sedinta ordinara a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, cu urmatoarea

ORDINE DE ZI:

1. Proiect de hotarare privind aprobarea programului ,,Stimularea mobilitatii si descongestionarea traficului din Municipiul Bucuresti"

Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 20:10

Referitor la informatiile eronate care circula in spatiul public si potrivit carora "STB nu ar avea alocat niciun leu pentru reabilitarea liniilor de tramvai din Bucuresti" Primaria Municipiului Bucuresti si STB precizeaza:

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 08:25

Primăria Municipiului București a continuat operațiunile în cadrul exercițiului național „Seism 2018”. Intervențiile se desfășoară prin direcțiile proprii, cât și prin instituțiile și directiile aflate în subordine cu atribuții în domeniul siguranței cetățenilor și situațiilor de urgență. Coordonarea reacției instituțiilor din București și Ilfov are loc la nivelul Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, care lucrează în aceste zile în colaborare cu Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov.

 

Duminică, 14 Octombrie, 2018 - 14:30
Perioada de înscriere va fi anunțată cu 3 zile înainte de deschiderea sesiunii de înregistrare

Primăria Capitalei a  publicat regulamentul Programului de stimulare a eliminării din traficul bucureștean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare prin acordarea de eco-vouchere

Perioada de înscriere va fi anunțată cu 3 zile înainte de deschiderea sesiunii de înregistrare a participanților

Sâmbătă, 13 Octombrie, 2018 - 09:49

Primarul General, Gabriela Firea, a verificat stadiul lucrarilor de consolidare si reabilitare la mai multe imobile din centrul Bucurestiului.

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Compania Municipala Consolidari, continua programul de punere in siguranta, consolidare si reabilitare a cladirilor cu risc sesimic, demarat in luna noiembrie 2017.

Duminică, 7 Octombrie, 2018 - 15:50
Poliția Locală a Municipiului București a declanșat o acțiune de reverificare a cluburilor și restaurantelor  din Centrul Istoric

Primăria Municipiului București a început procedurile de relocare a 17 persoane, după incendiul care a avut loc în această dimineață pe Strada Smârdan, pentru a fi cazați în locuințele de necesitate din Bd. Națiunilor Unite, întrucât locuințele lor au fost afectate de intervențiile asupra incendiului.  Este vorba despre 5 familii care locuiau în blocul vecin celui afectat de incendiu, și care momentan este deconectat de la utilități. Blocul este una dintre cladirile unde Primăria Capitalei desfășoară, prin  Compania Municipală Consolidări, lucrări de punere în siguranță si consolidare.

Sâmbătă, 6 Octombrie, 2018 - 21:43
Fuziunea ELCEN-RADET s-a împotmolit la Primărie

Peste 1,2 milioane de bucureșteni ar putea rămâne fără căldură și apă caldă, la iarnă, în condițiile în care fuziunea ELCEN-RADET s-a împotmolit, iar șansele ca aceasta să se realizeze țin de asumarea de către Muncipalitate a datoriilor istorice ale regiei de termoficare a Bucureștiului, afirmă analiștii de la compania de consultanță Frames. ,,Sunt greșeli de strategie economică, măsuri gândite prost și imposibil de pus în practică în următoarele luni. Dosarul ELCEN-RADET va ajunge, probabil, în justiție”, estimează experții.

Vineri, 5 Octombrie, 2018 - 19:22
Primăria a înștiințat CNAIR să ridice rapoartele de evaluare

Referitor la materialele de presa conform carora Pasajul Domnesti este un proiect blocat si in care se induce ideea ca din cauza Primariei Capitalei stagneaza aceste lucrari, Primaria Municipiului Bucuresti face urmatoarele precizari:  

Vineri, 5 Octombrie, 2018 - 17:59
Soseaua Bucuresti- Ploiesti si Calea Vitan

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Administratia Strazilor, deruleaza in prezent lucrari de reparatii curente in carosabil pe doua artere intens circulate ale Capitalei, Soseaua Bucuresti-Ploiesti si Calea Vitan. Acestea lucrari constau in frezarea carosabilului, urmate de lucrari de asternere mixtura asfaltica.

Astfel,  pe DN1 Bucuresti-Ploiesti, pe tronsonul Fantana Miorita – strada Elena Vacarescu, s-au executat lucrari de frezare in noptile de 2-3 octombrie si 3-4 octombrie, iar in noaptea de 4-5 octombrie s-a asfaltat intreaga zona frezata.

Duminică, 23 Septembrie, 2018 - 17:53

Primăria Capitalei, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, a organizat pe 22 septembrie, în Piața Constituției, cea  de-a V-a ediție a evenimentului iMapp Bucharest – unul dintre cele mai mari spectacole de 3D videomapping din lume, un concurs internațional care aduce design-ul, arta contemporană și spectacolul direct pe fațada de 23.000 de metri pătrați a Palatului Parlamentului. Anul acesta, iMapp a reunit un public numeros, de 65.000 de spectatori.  

Joi, 20 Septembrie, 2018 - 22:16
Trei zile de show-uri multimedia, videomapping, concerte si spectacole de exceptie

Primaria Capitalei, prin creart - Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti - organizeaza, in acest sfarsit de saptamana, Zilele Bucurestiului, eveniment care celebreaza 559 de ani de la prima atestare documentara a Bucurestiului, precum si implinirea a 100 de ani de la Marea Unire.

 

Evenimentele dedicate Bucurestiului au debutat astazi, 20 septembrie, odata cu spectacolul multimedia si concertul extraordinar al Orchestrei Simfonice Bucuresti, care marcheaza redeschiderea fantanilor arteziene din Piata Unirii.

Joi, 6 Septembrie, 2018 - 21:01

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a mai aprobat un proiect care prevede aprobarea sumei de 7,3 milioane de lei (1,6 milioane de euro) pentru construirea unei pasarele pietonale lângă Fântâna Mioriţa din Capitală.

Proiectul privind construirea pasarelei, în valoare de 7,3 milioane de lei, face parte dintr-un proiect mai amplu, anunţat în urmă cu două săptămâni de Primăria Generală.

Miercuri, 8 August, 2018 - 19:52

PMB: Manifestatia anuntata pentru vineri, 10 august, in Piata Victoriei, nu are organizatori

 

In cadrul sedintei Comisiei de avizare a cererilor de organizare si desfasurarea a adunarilor publice, care a avut loc astazi, la Primaria Municipiului Bucuresti, au fost discutate, printre alte solicitari, doua cereri de organizare a unui miting, in Piata Victoriei, pe data de 10 august.

Marţi, 7 August, 2018 - 18:45
Primăria răsuflă ușurată

Primăria Municipiului București a înregistrat, în data de 1 august 2018, o adresă transmisă prin e-mail, prin care Federația Românilor de Pretutindeni informează că renunță la organizarea mitingului din data de 10 august, din Piața Victoriei.

 

Sâmbătă, 4 August, 2018 - 18:45
Pana in prezent s-au inscris in proiect 970 de seniori

Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucuresti informeaza ca, in cadrul proiectului Taberei Tematice Cultural Educative „La pas prin taramul legendar al Greciei", s-au inscris deja 970 de seniori, pana in prezent fiind validate 250 de dosare (din 970). Reamintim ca in cadrul proiectului sunt disponibile 1000 de locuri.

Analiza dosarelor persoanelor inscrise pana in prezent urmeaza a fi reluata luni, 6 august, incepand cu ora 10.00, la Biroul provizoriu de Relații cu Publicul al Centrului pentru Seniori, in ordinea inscrierilor.  

Sâmbătă, 4 August, 2018 - 18:39

Primăria Municipiului București a predat constructorului amplasamentul pentru lucrările de execuție destinate supralărgirii de la două la patru benzi a Șoselei Fabrica de Glucoză.

 

Sâmbătă, 21 Iulie, 2018 - 21:11

Masura privind reinnoirea parcului auto al Municipiului Bucuresti a fost prevazuta in Planul Integrat de Calitate a Aerului inca din faza de elaborare a acestuia si, impreuna cu celelalte masuri identificate in vederea imbunatatirea calitatii aerului din Capitala, au fost postate pe site-ul PMB inca din luna octombrie 2016.

Aceasta masura a fost inclusa in Planul final de Calitate a Aerului, care a fost supus dezbaterii publice in luna februarie 2018.

Joi, 19 Iulie, 2018 - 19:00
Dacă „românii de pretutindeni” reconsideră cifra, se mai poate discuta...

Urmare a discuțiilor din spațiul public referitoare la solicitarea Federației Românilor de Pretutindeni privind organizarea unui miting în Piața Victoriei în data de 10 august 2018, Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, face următoarele precizări:

 

Joi, 12 Iulie, 2018 - 14:55

Primaria Municipiului Bucuresti a lansat  in dezbatere publica Regulamentul privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local al municipiului Bucuresti pentru activitati nonprofit de interes local in domeniile cultura, protectia mediului inconjurator, activitati de tineret, precum si Modelul de Contract Cadru de Finantare nerambursabila  a activitatilor nonprofit de interes local, potrivit Legii nr.350/2005. 

Joi, 28 Iunie, 2018 - 18:43
Pentru aceleași servicii

Avand in vedere comunicatul de presa difuzat  de conducerea societatii UTI S.A, care contine informatii false legate de activitatea Primariei Municipiului Bucuresti, facem urmatoarele precizari:

Compania Municipala Managementul Traficului, infiintata de Primaria Capitalei, ofera servicii pentru gestionarea sistemului de management al traficului la preturi  si de 25 de ori mai mici decat oferea compania UTI.

Sâmbătă, 23 Iunie, 2018 - 07:28

Traficul rutier este restricţionat, la sfârşitul acestei săptămâni, în mai multe zone din Capitală, cu ocazia organizării mai multor evenimente desfăşurate cu avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, informează Brigada Rutieră a Capitalei.

Marţi, 12 Iunie, 2018 - 19:49

Referitor la declaratiile tendentioase care circula in spatiul public si care fac referire la lipsa unor masuri concrete de fludizare a traficului, precum si lipsa unor proiecte de infrastructura in Capitala, Primaria Municipiului Bucuresti face urmatoarele precizari:

Marţi, 12 Iunie, 2018 - 17:55
...și un onorariu de 145.000 euro! Dar nu i s-au rezolvat niște „probleme fiscale”...

In legatura cu informatiile aparute in presa, care citeaza afirmatiile facute de marea soprana Angela Gheorghiu, legate de distinctiile care i-au fost acordate, Primaria Municipiului Bucuresti face urmatoarele precizari:
 
La propunerea Primarului General si prin votul consilierilor generali, doamna Angela Gheorghiu a primit titlul de cetatean de onoare al Municipiului Bucuresti in data de 11 septembrie 2017, in semn de apreciere si recunostinta pentru promovarea Bucurestiului si a Romaniei in lume.
 

Duminică, 10 Iunie, 2018 - 12:18
Perimetrul a fost salubrizat în doar o oră!

Avand in vedere informatiile false  care circula in mediul online, care fac referire la salubrizarea Pietei Victoriei, Primaria Municipiului Bucuresti face urmatoarele precizari:

 

Sâmbătă, 2 Iunie, 2018 - 11:25
Sâmbătă şi duminică, între orele 10.00 şi 21.00

Calea Victoriei redevine pietonală în acest weekend prin organizarea evenimentului „La pas pe Calea Victoriei”, unde se vor desfăşura, între strada Strada George Enescu şi Piaţa Victoriei, mai multe spectacole cu clovni, ateliere pentru pictat, de puzzle sau de modelaj.

Calea Victoriei redevine pietonală în weekend. Zeci de spectacole organizate pe această arteră, în cadrul "La pas pe Calea Victoriei"

Vineri, 1 Iunie, 2018 - 09:40

Primăria Municipiului București prin Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive București — PROEDUS organizează în perioada 1-3 iunie 2018, a VI-a ediție a “Festivalului Copiilor”, în parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle.

Joi, 31 Mai, 2018 - 19:27

Primăria Municipiului București a emis un aviz de defrișare în deplină legalitate. Terenul în cauză nu face parte din Parcul Tineretului, este proprietate privată și nu este încadrat ca spațiu verde. În spațiul public au circulat informații eronate sau insuficient documentate și au fost atribuite Primăriei Capitalei etichete pe care le respingem ferm.

 

Cu privire la situația terenului situat în str. Pridvorului nr. 34-34A, sector 4, precizăm:

Subscribe to PMB