Sâmbătă, 19 Ianuarie, 2019 - 08:44
Acordat de Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucuresti

Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucuresti anunta ca din data de 4 februarie 2019, dosarele pentru Premiul "ANIVERSAREA CĂSĂTORIEI 25, 50 și 75 de ANI" se vor depune la punctul de lucru al CSMB din Dr.Taberei

Începând cu data de luni, 4 februarie 2019, dosarele pentru Premiul ANIVERSAREA CĂSĂTORIEI 25, 50 și 75 de ANI se vor depune la punctul de lucru situat la adresa: Bd. 1 Mai nr. 28 (cartier Drumul Taberei), sector 6, București 

(Program: luni – joi, între orele 9:00 – 15:00). 

Joi, 10 Ianuarie, 2019 - 19:13

Primarul General, Gabriela Firea, a dispus continuarea interventiilor de deszapezire si combatere a poleiului, in urma informatiilor comunicate de ANMH cu privire la prognoza meteorologica.

Pentru actiunile programate in aceasta seara si la noapte sunt pregatiti sa intervina 690 de lucratori si 428 de utilaje. Stocul disponibil de material antiderapant se ridica la 13.875 tone.

In continuare sunt active, incepand cu ora 19.00, cele 53 de puncte fixe comunicate cu o seara inainte, unde se gasesc utilajele de deszapezire, pregatite de interventie.

Miercuri, 9 Ianuarie, 2019 - 20:20
Este disponibil un stoc de material antiderapant de peste 17.000 tone  

Directia Generala de Asistenta Sociala continua actiunile privind identificarea si cazarea persoanelor fara adapost

Ca urmare a prognozelor meteorologice care anunta ninsori in Capitala, Primarul General, Gabriela Firea, a dispus masurile necesare in vederea eficientizarii actiunilor de deszapezire si combatere a poleiului din aceasta noapte.

Astfel, incepand cu ora 19.00, vor fi activate 53 de puncte fixe, unde vor fi pozitionate utilajele de deszapezire, astfel incat, imediat dupa declansarea ninsorii, sa poata actiona cat mai prompt.

Luni, 7 Ianuarie, 2019 - 18:02
Companiei îi este greu să înțeleagă „care este motivația afirmațiilor denigratoare și manipulatoare ale PMB”

Aflată in conflict cu Primăria capitalei, UTI solicită „drept la replică” de la presă:

 DEFĂIMARE ÎN LOC DE „REVOLUȚIE” ÎN TRAFIC

SĂ NE AMINTIM DECLARAȚIILE dnei PRIMAR GENERAL din iunie 2016:

 „Într-o jumătate de an se va circula mult mai ușor în București... voi face revoluție în materie de trafic în București”.

Duminică, 6 Ianuarie, 2019 - 22:57
Duminică seara a început să ningă

In Bucuresti se intervine  cu 188 de utilaje care aplica tratamente preventive antipolei, dar este pregatit pentru interventie intregul parc de utilaje

Echipele Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucureşti actioneaza in teren pentru identificarea si cazarea persoanelor fara adapost

Incepand cu ora 20.00, operatorii de deszapezire au demarat aplicarea tratamentelor cu material antiderapant cu 74 de utilaje, astfel incat traficul rutier sa se desfasoare in conditii de siguranta.

Marţi, 1 Ianuarie, 2019 - 18:13

Revelion Centenar, cea mai mare petrecere in aer liber din Bucuresti, organizata de Primaria Capitalei prin ARCUB, a reunit aseara peste 70.000 de participanti in Piata Constitutiei.

Sâmbătă, 29 Decembrie, 2018 - 21:55
Au fost introduse alte diagrame decât cele autorizate provocând riscuri de accidente

Reprezentanții Companiei Municipale Management Trafic București S.A., în calitate de operatori ai sistemului de semaforizare din Capitală, au depus astazi o plângere penală după ce ieri și astăzi (28 și 29 decembrie 2018) au avut loc accesări ilegale ale echipamentelor, cu potențiale consecințe deosebit de grave.

Sâmbătă, 15 Decembrie, 2018 - 12:01

Peste 360 de utilaje şi 425 de operatori au acţionat, pe parcursul nopţii de vineri spre sâmbătă, pentru deszăpezirea principalelor artere din Bucureşti, urmând să fie curăţate şi cele secundare. Potrivit Primăriei Capitalei, în acest moment traficul se desfăşoară în condiţii normale de iarnă.

Vineri, 14 Decembrie, 2018 - 18:29

Primaria Capitalei prin Compania Municipala Energetica pune in functiune primele 7 stații de incarcare a masinilor electrice din cele 300 care se vor amplasa in Capitala

Primarul General, Gabriela Firea, impreuna cu primarul sectorul 4, Daniel Baluta, au inaugurat astazi, 14 decembrie, primele statii de incarcare a masinilor electrice din cadrul proiectului „Program multianual de crestere a calitatii aerului si de sprijinire a mobilitatii electrice, nepoluante, prin dezvoltarea infrastructurii pentru incarcarea autovehiculelor electrice in Municipiul Bucuresti”.

Miercuri, 12 Decembrie, 2018 - 19:50

Primăria Capitalei: 100 de medici primesc sprijin financiar pentru formare profesională

Proiectul „Doctori pentru București” a fost aprobat, la propunerea Primarului General, Gabriela Firea, în ședința de astăzi a Consiliului General al Municipiului București. 

Sâmbătă, 8 Decembrie, 2018 - 16:52
Sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO

Primăria Capitalei prin Centrul pentru Seniori al Municipiului București (CSMB), organizează la București spectacolul - eveniment ”Romanța ne unește”, în cadrul Programului Național de Concerte dedicat celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918 și inițiat de Centrul Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanței” Târgoviște.

Duminică, 2 Decembrie, 2018 - 09:29
Intrarea este liberă

În cadrul manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri, Primăria Capitalei, prin Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic, deschide pentru vizitare monumentul Arcul de Triumf - duminică, 2 decembrie, între orele 9:00 – 16:00. Intrarea este liberă

 

Miercuri, 28 Noiembrie, 2018 - 12:42

      Arte în București 2018, eveniment organizat de Uniunea Artiștilor Plastici din România și susținut de Primăria Municipiului București prin Expo Arte, va prezenta în luna decembrie o selecție de lucrări din creația a peste 50 de artiști bucureșteni;

 

  • Curatorul ediției din acest an este Călin Stegerean, critic de artă și manager cultural;

 

Vineri, 23 Noiembrie, 2018 - 19:27

Primarul General, Gabriela Firea: "Primaria Municipiului Bucuresti va uzita toate caile de atac pentru a demonstra legalitatea infiintarii societatilor municipale! Ii asigur pe toti cei peste 3.000 de angajati ai acestor societati ca nu isi vor pierde locul de munca, in prag de sarbatori

 

Referitor la informatiile din spatiul public, care fac trimitere la decizia Curtii de Apel cu privire lahotararile prin care Consiliul General a înființat cele 22 de companii municipale, Primaria Capitalei face urmatoarele precizari:

 

Vineri, 23 Noiembrie, 2018 - 19:19

Lista celor 5.000 de proprietari acceptați în ”Programul de stimulare a eliminării traficului bucureștean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare, prin acordarea de eco-vouchere” a fost publicata pe site-ul Primariei Capitalei

Duminică, 18 Noiembrie, 2018 - 17:57

Primaria Capitalei infirma datele care circula in spatiul public, conform carora in proiectul de rectificare bugetara care va fi supus aprobarii Consiliului General al Municipiului Bucuresti in sedinta de joi, 22 noiembrie, “s-ar taia bani de la spitale si s-ar da la biserici". Solicitam, totodata, celor care au publicat astfel de informatii eronate, sa preia precizarile de mai jos, pentru ca publicul sa aiba acces la pozitia oficiala a PMB:

 

Duminică, 18 Noiembrie, 2018 - 16:10
„Pentru ca un astfel de eveniment ar afecta serios viata bucurestenilor”

Avand in vedere greva generala de la metrou, anuntata recent de conducerea Unitatii– Sindicatul Liber Metrou, care ar urma sa fie declansata miercuri, 21 noiembrie, pe o perioada nedeterminata, Primarul General, Gabriela Firea, solicita factorilor responsabili sa solutioneze in cel mai scurt timp problemele aparute in relatia dintre sindicate si autoritatile statului:

 

Vineri, 16 Noiembrie, 2018 - 11:46

Consilier general Ciprian Ciucu a scris, pe Facebook, că în cursa internă a PNL pentru Primăria Generală a Capitalei s-au înscris purtătorul de cuvânt al partidului, Ionel Dancă, şi senatorul liberal Florin Cîţu.

"În cursa internă din PNL pentru PMB s-au mai înscris Ionel Dancă şi Florin Cîţu. Le urez succes, sper să avem o campanie plină de conţinut, iar cel mai bine pregătit dintre noi să meargă mai departe!", a scris Ciprian Ciucu, într-o postare pe Facebook.

Duminică, 11 Noiembrie, 2018 - 18:18
Despre concepte sau practici urbanistice

Primarul General, Gabriela Firea, s-a întâlnit, la Madrid, cu Leopoldo Arnaiz Eguren, arhitect urbanist, președinte și director general al companiei de urbanism Arnaiz&Partners. La întâlnire au participat Viceprimarul Tomnița Florescu și specialiștii în domeniu ai companiei și ai Primăriei Capitalei.

Compania spaniola  face parte din asocierea care lucreaza, alături de Universitatea de Arhitectură Ion Mincu (lider de asociere), la elaborarea Planului Urbanistic General al Capitalei.

Marţi, 6 Noiembrie, 2018 - 18:50

Începând de astăzi, în zona de nord-est a Capitalei, în apropierea marilor centre comerciale, Primăria Municipiului București - prin Direcția Transporturi, Administrația Străzilor și Poliția Locală - a implementat o nouă măsură pentru degrevarea traficului rutier. Având în vedere că la orele de vârf – din pricina circulației intense spre centrele comerciale din zona Colentina – se creau ambuteiaje, soluția implementată a fost stabilirea unei noi rute care să preia o parte din fluxul către marile magazine.

Duminică, 4 Noiembrie, 2018 - 12:00
Prețul solicitat pe metrul pătrat construit nu trebuie să depășească 6.711,60 de lei (inclusiv TVA)

Compania Municipală Imobiliara București (CMIB) intenționează să cumpere, până la sfârșitul anului, 100 de apartamente de pe piața liberă, pentru a veni în întâmpinarea eforturilor Primăriei Capitalei de a găsi soluții eficiente la o problemă majoră: criza de locuințe din București. 

La Primăria Capitalei sunt înregistrate, în acest moment, peste 2.500 de cereri de repartizare de locuințe, aceasta fiind premiza de la care s-a pornit în derularea proiectului CMIB.

Sâmbătă, 3 Noiembrie, 2018 - 19:32

La un an și jumătate de la deschiderea noilor sedii ale Muzeul Național al Literaturii Române, Primăria Municipiului București și MNLR a inaugurat vineri, 2 noiembrie 2018, Casa Memorială „Anton Pann”, situată pe Str. Anton Pann 20. La evenimentul de inaugurare au fost alături de Ioan Cristescu, directorul MNLR, de Arh. Constantin Goagea și de echipele MNLR și Zeppelin: Tomnița Florescu, Viceprimar PMB, Elena Petrescu, Viceprimar Primăria Sectorului 3, Acad. Eugen Simion, Acad. Răzvan Theodorescu, M.c. Mircea Martin, prof. univ. dr.

Joi, 1 Noiembrie, 2018 - 20:09
Finanțate de Ministerul Mediului și Primăria Generală a Capitalei

Viceprim-ministrul și ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu și primarul general al Municipiului București, Gabriela Firea, au avut joi, 01 noiembrie 2018, la sediul Ministerului Mediului, o nouă întrevedere în cadrul grupului de lucru comun privind îmbunătățirea calității aerului în Capitală.

Miercuri, 31 Octombrie, 2018 - 21:41

Primarul General, Gabriela Firea,  a prezidat astăzi Consiliul Director al Asociației de Dezvoltare pentru Transport Public București-Ilfov (ADTPBI) care i-a reunit pe Prefectul Municipiului București, Speranța Cliseru, Prefectul Județului Ilfov, Marius Ghincea, Președintele CJ Ilfov, Marian Petrache, și mai mulți primari ai unităților administrativ-teritoriale, membri ai Consiliului.

Miercuri, 31 Octombrie, 2018 - 21:27

Nelipsit de la evenimente de mâna a doua, președintele nu a găsit de cuviință să viziteze INDAGRA, cea mai importantă manifestare de gen. Ba, chiar, prin mesajul transmis printr-un consilier, i-a și mustrat pe agricultori că nu au fost mai vigilenți cu pesta porcină STOP  Care nu ține cont nici de atenționările Comisiei Europene și se răspândește pe unde nu te aștepți.

Miercuri, 31 Octombrie, 2018 - 18:08
Primaria Sectorului 5 a refuzat sistematic sprijinul PMB   

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Badulescu si consilieri ai Primarului General, Gabriela Firea, s-au intalnit astazi, la sediul Primariei Municipiului Bucuresti, cu familiile care au ramas fara locuinte in urma incendiului care a avut loc in data de 8 septembrie 2018, in sectorul 5 al Capitalei.

In cadrul intalnirii au fost stabiliti pasii administrativi care trebuie urmati pentru ca familiile sinistrate sa fie mutate, in cel mai scurt timp, in locuintele de necesitate ale Primariei Capitalei, in baza unor contracte de inchiriere.

Miercuri, 31 Octombrie, 2018 - 18:01
De stimulare a eliminarii din traficul bucurestean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare

Primaria Municipiului Bucuresti a publicat, la sectiunea “Eco-voucher in schimbul unui autovehicul uzat”, lista celor 6.000 de participanti (proprietari de autovehicule uzate), care s-au inscris online, prin aplicatia PEVAUTO,  in ”Programul de stimulare a eliminarii din traficul bucurestean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare prin acordarea de eco-vouchere”. 

Lista celor 6.000 de persoane inregistrate cuprinde initialele numelui si prenumelui persoanei fizice/ denumirea persoanei juridice, codul primit la inregistrare, precum si ora inregistrarii.    

Miercuri, 31 Octombrie, 2018 - 15:47
Sunt dotate cu aer conditionat, sistem de taxare inteligent si GPS

Primele 20 de  autobuze noi, din cele 400 recent achizitionate conform contractului incheiat de Primaria Municipiului Bucuresti cu asocierea OtokarOtomotiv ve Savunma Sanayi, au ajuns la Bucuresti si  vor fi receptionate in perioada 31 octombrie – 2 noiembrie  la autobaza Titan a STB.

Sâmbătă, 27 Octombrie, 2018 - 17:42
Inscrierile in Program s-au incheiat!

Un numar de 6.000 de bucuresteni s-au inscris online in ”Programul de stimulare a eliminarii din traficul bucurestean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare prin acordarea de eco-vouchere” organizat de Primaria Municipiului Bucuresti. Reamintim faptul ca inregistrarea in aplicatie s-a incheiat in momentul atingerii numarului maxim de 6.000 de inscrieri.

Vineri, 26 Octombrie, 2018 - 23:18

Societatea de Transport București începe în noaptea de sâmbătă, 27 octombrie 2018 și va finaliza până la 20 decembrie 2018, lucrările de separare a liniilor de tramvai 1 și 10 de traficul auto general pe cel de al treilea tronson, Obor - Piața Sudului, din cele patru stabilite inițial de Primăria Capitalei.

STB a finalizat deja două tronsoane, în lungime totală de peste 8 km, unul - între Bd. Timișoara și Șos. Viilor și, al doilea - de la Pasajul Obor, până la B-dul Timișoara, pe Șos. Ștefan cel Mare, Bd. Iancu de Hunedoara, Bd. Vasile Milea.

Subscribe to PMB