Joi, 2 Aprilie, 2020 - 11:48

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, cere eliminarea tuturor pensiilor speciale, "măcar acum, când recesiunea bate la uşă şi ne ameninţă cu sugrumarea economiei".

"Acum, când toţi se înghesuie din nou să spună că vor eliminarea pensiilor speciale, vreau doar să reamintesc că noi am fost întotdeauna împotriva acestei nedreptăţi şi sperăm ca măcar acum, în al doisprezecelea ceas, când recesiunea bate la uşă şi ne ameninţă cu sugrumarea economiei, să oprim risipa banilor şi să eliminăm toate pensiile speciale", a scris, joi, Tomac, pe Facebook.

Marţi, 3 Decembrie, 2019 - 19:54

Guvernul Orban nu este monocolor. Doar miniștrii sunt de la PNL, însă funcțiile de secretari de stat au fost negociate cu PMP și ALDE, în schimbul sprijinului în Parlament. Discuțiile încă nu au fost finalizate, motiv pentru care vedem numiri cu țârâita în aceste funcții. Dar printre foarte puținii secretari de stat numiți până acum, deja se regăsesc unii de la PMP.

Luni, 21 Octombrie, 2019 - 11:57

"Fiul lui Papa" are bugetul mic (după remuneraţie....)” este titlul unui articol scris și publicat cu 10 ani în urmă, care dezvăluie aspecte esențiale ale gândirii și acțiunii politice ale candidatului la președinție Toader Paleologu: „Nu sunt om politic. Îmi displace această categorie de oameni datorită absenţei totale a ceva în cap, afară de idei fixe şi nebuloase”. Afirmaţia aparţine lui Papa. Care Papa? Tatăl fiului său – Alexandru Paleologu. Nu ştiu dacă atunci când a rostit aceste cuvinte avea în faţă, ca prototip, propria sa progenitură, Toader.

Luni, 16 Septembrie, 2019 - 12:41

Purtătorul de cuvânt al PMP Mihail Neamţu a spus, luni, că Eugen Teodorovici vrea să consolideze un regim sclavagist, iar PSD vrea să bage oamenii săraci la închisoare prin proiectul de lege care prevede închisoare pentru cei care nu îşi plătesc la timp contribuţiile la stat.

Marţi, 10 Septembrie, 2019 - 09:21

Senatul îşi va alege conducerea în plenul de marţi, după demisia lui Călin Popescu Tăriceanu. PSD îl propune pe Teodor Meleşcanu pentru funcţia de preşedinte al Senatului, în timp ce ALDE îl susţine pe Ion Popa pentru această funcţie. Alina Gorghiu este propunerea facuta de PNL.

Biroul Permanent a decis săptămâna trecuta ca preşedintele Senatului să fie votat marţi, 10 septembrie.

Tot marţi, înainte de plen, va exista o altă şedinţă a Biroului Permanent în Senat.

Luni, 2 Septembrie, 2019 - 09:26

Deputaţii şi senatorii se întorc luni în Parlament pentru începutul sesiunii 
parlamentare. Aceştia vor alege noua componenţă a Birourilor Permanente ale Camerei
Deputaţilor şi Senatului. Un nou preşedinte al Senatului va trebuie ales în cazul în care
Călin Popescu Tăriceanu va demisiona din funcţie.

Tăriceanu şi-a anunţat astăzi demisia oficială din funcţia de preşedinte al Senatului

Duminică, 25 August, 2019 - 15:20
Deocamdată rămâne angajat în a-și da cu părerea prin sediul partidului

Preşedintele de onoare al Partidului Mişcarea Populară, europarlamentarul Traian Băsescu, declară că implicarea sa în tranziţia către un "nou" PMP se va încheia la sfârşitul anului, odată cu votul pe care îl va da în favoarea candidatului formaţiunii la prezidenţiale.

Vineri, 23 August, 2019 - 09:00
Fost ministru al Culturii sub Boc

PMP îl va desemna, oficial, duminică, pe Theodor Paleologu candidat al partidului la alegerile prezidențiale. Acesta se bucură de sprijinul partidului, dar și de al fostului președinte Traian Băsescu.

Paleologu va fi validat, duminică, în cadrul Consiliului Național, atunci fiind și momentul lansării.

Miercuri, 12 Iunie, 2019 - 12:33

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, spune că Uniunea a decis să voteze moțiunea de cenzură, pentru a sancţiona „incapacitatea administrativă și politică a Guvernului în cazul Valea Uzului”, conform www.stiripesurse.ro.

Miercuri, 5 Iunie, 2019 - 09:44

Update: Călin Popescu Tăriceanu a declarat că i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis că ALDE este de acord cu ambele întrebări la referendum.

Vineri, 31 Mai, 2019 - 09:00

Traian Băsescu a declarat, vineri, că îşi doreşte un guvern format din partidele de opoziţie însă nu este sigur că acest demers este posibil. 

Marţi, 28 Mai, 2019 - 10:40

Potrivit ultimelor rezultate parţiale prezentate de BEC, PNL a obţinut 1.581.237 de voturi (26,35%), PSD 1.389.656 23 de voturi (23,16%), iar USR-PLUS 1.274.389 voturi (21,24%), Pro România 406.332 voturi (6,77%), PMP 338.481 de voturi (5,64%), UDMR are 371.396 de voturi (6,19%) şi ALDE a obţinut 247.671 de voturi (4,13%).

Prin urmare, PNL avea zece eurodeputaţi, PSD şi USR câte opt, iar UDMR, ProRomânia şi PMP câte doi.

Dacă procentele nu se vor schimba, lista eurodeputaţilior români ar putea arăta aşa:

Joi, 11 Aprilie, 2019 - 21:01
Iar Orban se vede deja premier, după

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, în urma consultărilor de la Cotroceni cu reprezentanţii PNL, USR, PMP, UDMR şi Minorităţi că a obţinut susţinerea tuturor acestora pentru organizarea referendumului pe 26 mai, în aceeaşi zi cu alegerile europarlamentare.

Miercuri, 5 Decembrie, 2018 - 12:31

Deputatul PMP Robert Turcescu a spus referitor la revocarea lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor că acesta a absentat de la jumătate din şedinţele de plen.

Luni, 19 Noiembrie, 2018 - 13:29

Dinamica economică actuală face ca antreprenoriatul și managementul să necesite o continuă adaptare la nou. Pentru a supraviețui, dar mai ales pentru a performa în acest domeniu, know-how-ul echipei de conducere a devenit un avantaj esențial pentru orice organizație. În acest context, Performează.ro propune programe de formare în management astfel încât avantajul pe piață să fie unul evident și durabil. 

Sâmbătă, 8 Septembrie, 2018 - 11:32
Iohannis a atacat la CCR proiectul

Proiectul privind eliminarea tuturor pensiilor speciale, a fost depus în Parlament. Parlamentarii PMP au depus o propunere legislativă care prevede eliminarea pensiilor de serviciu ale personalului Curţii de Conturi, membrilor Corpului diplomatic, ale personalului auxiliar din instanţe şi parchete, Avocatului Poporului, funcţionarilor publici parlamentari, personalului aeronautic civil navigant, precum și pensiile aleșilor din Legislativ.

Proiectul a fost depus în data de 4 septembrie și prevede şi abrogarea indemnizaţiilor pentru limită de vârstă ale senatorilor şi deputaţilor.

Duminică, 17 Iunie, 2018 - 07:33

Congresul de „adio” al PMP, convocat de Băsescu pentru a-și anunța retragerea de la cîrma partidului, l-a ales pe Eugen Tomac ca următorul președinte al partidului.

Noul preşedinte executiv al partidului este Marius Paşcan, iar secretar general este Dorel Onaca.

Vicepreşedinţii partidului sunt Petru Movilă, Cătălin Cristache, Cătălin Bulf, Gabriela Dobrotă, Mircea Sămărtinean, Clement Negruţ și Ionuş Simionca.

Sâmbătă, 16 Iunie, 2018 - 17:10
„În Europa funcționează doar o voință, a popoarelor”

"A venit momentul de dezvoltare a partidului si al face partid extrem de important în politica romaneacă. (...)În mod cert, începând de astăzi, după Congresc vom fi mai puternici, pentru că vom avea în fruntea partidului o echipă care va trebuie să dea soluțiile pentru România, să îi convingă pe români că ceea ce își propune ca obiectiv reprezintă interesul national al României. Cred eu că nu există obiectiv mai important decât reîntregirea țării. E un obiectiv față de care poporul român, politicienii sunt datorii istoriei noastre", a declarat Traian Băsescu.

Sâmbătă, 16 Iunie, 2018 - 10:30
De președinte PMP. Nu și de senator...

Partidul Miscarea Populară (PMP) se reuneşte sâmbătă, la Palatul Parlamentului, într-un Congres extraordinar, pentru a-şi alege noua conducere. Actualul preşedinte, Traian Băsescu, a afirmat vineri, la alegerile PMP Diaspora, că va rămâne partenerul PMP, dar va preda ştafeta, în timp ce actualul preşedinte executiv, Eugen Tomac, a anunţat că va candida pentru funcţia de preşedinte în locul lui Băsescu.

Marţi, 29 Mai, 2018 - 16:40

Valeriu Steriu şi-a anunţat, marţi, pe Facebook, plecarea din PMP şi intrarea în PSD.

Marţi, 29 Mai, 2018 - 15:33

Senatorii Ion Ganea și Talpoș Ioan-Iustin vor trece de la PMP la PSD si prin urmare grupul PMP de la Senat va fi desființat din cauza faptului că nu mai are suficienți membri.

Duminică, 20 Mai, 2018 - 10:22
 Victor Ponta și Pro România întregistrează deja 3%

Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) lansează un studiu de tip Omnibus pentru urmărirea tendințelor politice și sociale din România.

Pe primul loc se menține Partidul Social Democrat cu 39%. PSD se află într-o ușoară scădere (-3%) față de ultimul sondaj CURS publicat în ianuarie.

Joi, 22 Martie, 2018 - 14:30

Obiectivul Partidului Mişcarea Populară (PMP) pentru alegerile din 2020 este să aibă candidaţi la funcţiile de primar şi consilier în toate localităţile, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele executiv, deputatul Eugen Tomac.

'Obiectivul este să avem candidaţi în 2020 la toate consiliile locale şi toate primăriile', a spus Tomac, care a adăugat că este deschis să primească în partid 'şi oameni care au mai candidat, care doresc să încerce din nou, oameni care au mai făcut politică'.

Miercuri, 21 Martie, 2018 - 15:13

Deputaţii Partidului Mişcarea Populară au depus miercuri, în Parlament, o iniţiativă legislativă privind exercitarea prin corespondenţă a dreptului de vot în cadrul alegerilor prezidenţiale. 'Au trecut mai bine de doi ani de când Liviu Dragnea promitea cu patos în plenul Parlamentului că va realiza un proiect de lege privind votul prin corespondenţă şi în cazul alegerii Preşedintelui României. Evident, a minţit. Un astfel de proiect nu este nici măcar în planul social-democraţilor.

Luni, 19 Martie, 2018 - 16:42

În ziua de 19 martie 2018, Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.a) teza întâi din Constituţie şi al art.11 alin.(1) lit.A.a) şi art.15 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, s-a pronunţat, în cadrul controlului anterior promulgării, asupra obiecţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Legii pentru înfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic II. Rakoczi Ferenc, sesizare formulată de un număr de 66 de deputaţi, aparţinând grupurilor parlamentare al Partidului Naţional Liberal şi al Partidului Mişcarea Populară.

Subscribe to PMP