Joi, 20 Septembrie, 2018 - 13:46

PNL va depune două iniţiative legislative: introducerea controlului constituţional pentru Ordonanţele de Urgenţă înainte de a intra în vigoare şi introducerea votului electronic pentru românii din străinătate.

În ultimii 29 de ani, toate guvernele României au abuzat de Ordonanţe de Urgenţă. Practic, una din trei legi în vigoare este o Ordonanţă sau Ordonanţă de Urgenţă.

Miercuri, 12 Septembrie, 2018 - 12:30

Reprezentanţii PNL au depus astăzi, 12 septembrie a.c., la Avocatul Poporului solicitarea de sesizare a Curţii Constituţionale asupra OUG privind rectificarea bugetului de stat pe anul 2018.

Vă transmitem mai jos documentul:

Către Avocatul Poporului

Domnului Victor CIORBEA,
Avocat al Poporului

Joi, 30 August, 2018 - 14:00

COMUNICAT DE PRESĂ AL PREŞEDINTELUI PNL, LUDOVIC ORBAN, PRIVIND INIŢIEREA COMISIEI PARLAMENTARE DE ANCHETĂ ÎN CAZUL GESTIONĂRII PESTEI PORCINE AFRICANE

Grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor, alături de reprezentanţii PMP, a iniţiat astăzi 30 august a.c. demersurile pentru înfiinţarea comisiei parlamentare de anchetă în cazul gestionării pestei porcine africane.

Luni, 27 August, 2018 - 13:18

PREŞEDINTELE COMISIEI JURIDICE A PNL, IOAN CUPŞA: DNULE TUDOREL TOADER, DEMISIA ESTE UN ACT DE ONOARE, SALVAŢI-VĂ ULTIMA BRUMĂ DE ONOARE PE CARE CEI DIN JUR V-O MAI RECUNOSC!

Sâmbătă, 25 August, 2018 - 09:27

Un atac de o violență fără precedent a lansat vineri, din Hermannstadt-ul natal, președintele Iohannis, la adresa partidului de guvernământ, pe care l-a acuzat - printr o formulare nefericită, dată fiind apartenența sa la o etnie specializată istoric în astfel de operațiuni - că ar fi „gazat” poporul român !

Joi, 23 August, 2018 - 13:40

PNL le-a solicitat joi social-democraţilor să îl excludă din partid pe Liviu Pop pe motiv că ”a jignit partenerii strategici ai ţării”.

Luni, 20 August, 2018 - 19:27

TRANSCRIEREA DECLARAŢIILOR PREŞEDINTELUI PNL, LUDOVIC ORBAN, A DEPUTAŢILOR PNL, OVIDIU RAEŢCHI ŞI LAURENŢIU LEOREANU, 20 AUGUST 2018

Ludovic Orban

Bună ziua!

Joi, 16 August, 2018 - 17:38

Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat joi că ministrul de Interne, Carmen Dan, va răspunde la un moment dat pentru ceea ce s-a întâmplat la protestul din 10 august.

Luni, 13 August, 2018 - 15:26

PNL anunță că solicită o comisie parlamentară de anchetă privindu-l pe ministrul Afacerilor Interne, menționând că va fi depusă și o moțiune.

"Vom iniția demersul de convocare a unei sesiuni extraordinară a Camerei Deputaților și Senatului pentru înfiintarea unei comisii de anchetă și pentru depunerea unei moțiuni impotriva ministrului de Interne. Vom initia si un proiect de hotărâre pentru infiintarea unei comisii de ancheta pentru pesta porcina" , a spus Ludovic Orban.

Sâmbătă, 4 August, 2018 - 21:23
„Partidul meu” - între dorințe și putirințe

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut sâmbătă, 4 august a.c., la Palatul Parlamentului, o alocuțiune în cadrul reuniunii Consiliului Național al Partidului Național Liberal.

Vă prezentăm în continuare transcrierea alocuțiunii:

„Vă mulțumesc pentru primirea deosebit de frumoasă și călduroasă pe care mi-ați făcut-o! Sunteți așa cum îmi amintesc eu!

Domnule Președinte Ludovic Orban,

Onorată conducere a Partidului Național Liberal,

Dragi delegați,

Vineri, 3 August, 2018 - 18:12

Preşedintele Klaus Iohannis este aşteptat sâmbătă la Consiliul Naţional al PNL, după ce invitaţia i-a fost adresată de liderul formaţiunii, Ludovic Orban, au declarat surse din partid. De asemenea, în cadrul Consiliului ar fi urmat să se voteze modificarea Statutului PNL, dar aceasta discuţie se va amâna în contextul participării preşedintelui.

Vineri, 3 August, 2018 - 09:46

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a spus că nu ştie cum a făcut Guvernul o rectificare bugetară pozitivă, cu 6 miliarde lei, când încasările pe prima jumătate a anului au fost cu 5 miliarde mai mici.

Miercuri, 1 August, 2018 - 12:51

PREŞEDINTELE PNL, LUDOVIC ORBAN: MINISTRUL MIHAI FIFOR TREBUIE SĂ-ŞI DEA DEMISIA ÎNTRUCÂT GAFA LUI CREDITEAZĂ O INTERPRETARE POLITICĂ ANTI-NATO

Ministrul Fifor ar trebui să ştie că la acest nivel, din această funcţie, nu te joci cu vorbele. Diferenţa dintre o bază cu rachete interceptoare şi una cu rachete balistice este fundamentală şi are implicaţii majore.

Marţi, 31 Iulie, 2018 - 21:17

Cea mai penibilă campanie de presă a sezonului este cea plăcuțelor cu numere de înmatriculare „anti PSD” care a făcut dintr-un șofer tembel o vedetă media. Este cea mai bună dovadă că nimic serios nu se poate dezbate cu adevărat într-o țară pe măsura șoferului „erou” STOP A început „bătaia” pentru europarlamentare, deși până la runda de vot mai sunt 10 luni.

Marţi, 31 Iulie, 2018 - 08:48

Declarații de la finalul BPN al PNL din 30 iulie, în care condamnă declarațiile premierului de la Budapesta, după ce nu a reușit să obțină acordul pentru întărirea  statutară a rolului președintelui.

Vineri, 27 Iulie, 2018 - 13:30

COMUNICAT DE PRESĂ AL PNL: TUDOREL TOADER TRANSMITE MESAJUL "JUSTIŢIA SUNT EU, NU MAGISTRAŢII"

Decizia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de a refuza desemnarea unui candidat pentru poziţia de procuror-şef al DNA, arată abordarea politică în acest proces, în slujba PSD-ALDE, de sfidare a sistemului judiciar.

Este inadmisibil ca dintre cei patru candidaţi care şi-au manifestat dorinţa de a ocupa această poziţie Tudorel Toader să decidă să nu facă nicio nominalizare.

Vineri, 20 Iulie, 2018 - 11:40

A făcut senzație reuniunea pedelistă organizată de Blaga și ținerea pe tușă a Președintelui ales.

Joi, 19 Iulie, 2018 - 10:27
„Nu am nevoie de funcții în partid ca să am rolul pe care și-l doresc colegii”

Fostul președinte al PDL, Vasile Blaga, a convocat o întrunire a vechilor membri, acum în PNL, la care Ludovic Orban nu a fost invitat.

Miercuri, 18 Iulie, 2018 - 21:51

Iohannis începe să aibă obiceiuri englezești: ia ceaiul de la Ten OClock cu premierul. Uitând că nu demult i-a cerut imperativ să demisioneze, președintele a invitat o pe Viorica Dăncilă la Cotroceni ca să mai stea de vorbă. Despre ce au vorbit știm doar din comunicatul de la Palatul Victoria, pentru că președinția nu s-a mai obosit să dea unul. Despre președinția României la UE s-a discutat. în linii mari. Generalități STOP  Este totuși un semn că șeful statului nu prea mai trage nădejde să joace rolul de lider european cu un guvern „al său”.

Luni, 16 Iulie, 2018 - 10:09

După opinia preliminară a Comisiei de la Veneția politicienii din opoziție, în frunte cu președintele, sau grăbit să vestească Apocalipsa juridică a coaliției.

Sâmbătă, 7 Iulie, 2018 - 10:38

Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a realizat un studiu de tip Omnibus pentru urmărirea tendințelor politice și sociale din România. Sondajul CURS a măsurat tendințele politice și se remarcă o ușoară scădere a PSD și a PNL, dar și creșteri, la fel de ușoare, pentru partidele noi lansate de Dacian Cioloș și Victor Ponta.

În luna iulie, PSD a pierdut două procente față de luna mai, a aceluiași an:de la 39% la 37%.

 În mai, liberalii aveau 25%, în timp ce în luna iulie au scăzut la 24%.

Joi, 5 Iulie, 2018 - 12:00

În perioada 7 – 11 iulie 2018, la Berlin, Germania, va avea loc cea de-a 27-a Sesiune anuală a Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (AP OSCE).
Sesiunea include reuniuni ale organelor de lucru permanente și ad hoc ale organizației - Sesiunea plenară, Comisia permanentă, cele trei comisii generale permanente (Comisia pentru probleme politice și de securitate; Comisia pentru probleme economice, știință, tehnologie și mediu; Comisia pentru democrație, drepturile omului și probleme umanitare), Biroul - și diverse alte evenimente conexe. 

Miercuri, 4 Iulie, 2018 - 10:12

Ludovic Orban a fost audiat la DIICOT în dosarul „Înaltei trădări” deschis IN REM. A adus cu sine probe importante: articole din ziare! Și și-a argumentat denunțul prin faptul că, în calitate de simplu cetățean, nu putea rămâne indiferent @ Odată cu derularea cercetării va avea prilejul să afle că în Codul Penal figurează un articol  (nemodificat) care sancționează „denunțul calomnios”.

Marţi, 3 Iulie, 2018 - 11:06

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, s-a prezentat marţi la DIICOT pentru a fi audiat în legătură cu plângerea pe care a depus-o împotriva premierului Viorica Dăncilă.

Miercuri, 27 Iunie, 2018 - 21:55

Moțiunile liberale au devenit un soi de loz in plic din care Orban tot speră să scoată biletul câștigător.

Miercuri, 27 Iunie, 2018 - 10:32

De ziua Drapelului Național Iohannis a boicotat festivitatea oficială organizată de MApN la Cercul Militar și a preferat să se plimba cu bicicleta - vehicul în care vede „un motor al unității românilor” STOP Orban a trăit momente delicate când a fost chestionat de Hunor asupra planurilor post-moțiune. Plecând de la premisa (evident, nerealistă) că va reuși să dărâme guvernul. Liberalul nu a știut să răspundă la întrebări elementare legate de persoane și program.

Marţi, 26 Iunie, 2018 - 12:09

Deputatul Daniel Olteanu şi-a anunţat, marţi, înscrierea în Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE), la o lună după ce a demisionat din Partidul Naţional Liberal.

Luni, 25 Iunie, 2018 - 15:37

Mai mulţi senatori PNL au depus la Parlament o iniţiativă legislativă care prevede că asociaţiile de proprietari pot decide să excludă de la cheltuielile din întreţinere copiii cu vârsta sub şapte ani şi o să reducă la jumătate costurile pentru cei între 7 şi 14 ani.

Proiectul de lege, depus la Senat pe 31 mai, propune modificarea şi completarea Legii nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari. Astfel, iniţiativa modifică mai multe puncte ale articolului 47 care vizează cheltuielile asociaţiilor de proprietari.

Vineri, 22 Iunie, 2018 - 14:35

Deputatul PNL, Marilen Gabriel Pirtea, a acuzat, vineri, Ministerul Educaţiei că a semnat un contract ilegal în valoare de 25 de milioane de lei cu Editura Didactică şi Pedagogică înainte ca CCR să decidă că înfiinţarea acesteia este neconstituţională.

Joi, 21 Iunie, 2018 - 11:35

DECLARAŢIE DE PRESĂ A PURTĂTORULUI DE CUVÂNT AL PNL, IONEL DANCĂ: FOLOSIREA FORŢEI ÎMPOTRIVA MANIFESTAŢILOR PAŞNICI ESTE UN ABUZ SPECIFIC REGIMULUI AUTORITAR DRAGNEA - TĂRICEANU CARE TREBUI SĂ ÎNCETEZE

Alături de mulţi colegi liberali, am asistat aseară în Piaţa Victoriei din Bucureşti la scene de violenţă cu o brutalitate excesivă din partea forţelor de ordine împotriva manifestanţilor care protestau contra guvernului de marionete al lui Dragnea şi Tăriceanu.

Subscribe to PNL