Marţi, 19 Ianuarie, 2021 - 10:45

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe, cere demisia lui Ludovic Orban din fruntea partidului, dar şi a celor care au girat deciziile Biroului Permanent Naţional al formaţiunii politice.

Miercuri, 23 Decembrie, 2020 - 07:09

Liderii PNL s-au reunit marți, de la ora 22:30, într-o ședință a conducerii, pentru a valida lista miniștrilor propuși de partid în Guvernul Cîțu. S-au înregistrat 63 de voturi pentru, 2 împotrivă și 5 abțineri. 

Duminică, 20 Decembrie, 2020 - 17:53

PSD subliniază că preşedintele PNL, Ludovic Orban, şi-a negociat "un scaun doar pentru el" - şefia Camerei Deputaţilor.

Duminică, 20 Decembrie, 2020 - 17:34

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că nu are emoţii în privinţa alegerii sale la conducerea Camerei Deputaţilor.

Duminică, 20 Decembrie, 2020 - 16:28

Bugetul pentru anul viitor va fi definitivat de noul Guvern, a declarat, duminică, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, candidat al PNL pentru funcţia de premier.

Duminică, 20 Decembrie, 2020 - 12:12

Jocurile, în linii mari, par făcute. Dar nu sunt. Totul se poate prăbuși ca un castel de nisip. Respectiv construcția pusă la cale de cei trei președinți de partide ai coaliției și care merge cu viteză accelerată de la vârf spre baza piramidei puterii. Iar frustrările nu au întârziat să se manifeste. Cei mai-cei mai sunt liberalii. Să încercăm împreună să aflăm ce va urma.

Duminică, 20 Decembrie, 2020 - 11:27

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a spus duminică, înainte de începerea unei noi runde de negocieri cu USR PLUS şi UDMR, că, în prezent, este prioritară constituirea Camerelor Parlamentului.
"Acum prioritară este constituirea Camerelor, astfel încât să se poată demara consultările de la Cotroceni declanşate de preşedintele României", a spus Orban.

Sâmbătă, 19 Decembrie, 2020 - 08:00

Liderii PNL – USR PLUS – UDMR au anunțat vineri seară, în jurul orei 19.00, că au ajuns la un acord total privind funcționarea viitoarei coaliții de guvernare. Astfel, Florin Cîțu va fi candidat de premier și Guvernul va avea doi vicepremieri și 18 portofolii, distribuite astfel: 9 ministere la PNL, 6 la USR PLUS și 3 la UDMR.

PNL:  Ministerul de Externe, Ministerul Apărării, Ministerul Finanțelor, Ministerul Internelor, Ministerul Educației, Ministerul Energiei, Ministerul Agriculturii, Ministerul Muncii, Ministerul Culturii

Marţi, 15 Decembrie, 2020 - 13:33

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a spus marţi că acordarea decoraţiei Legiunea de Merit premierului interimar, Nicolae Ciucă, reprezintă o confirmare a solidităţii Parteneriatului Strategic dintre SUA şi România.

Luni, 14 Decembrie, 2020 - 13:31

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că liberalii nu sunt de acord cu nicio participare la guvernare a PSD.

"Nu suntem de acord cu nicio participare la guvernare a PSD. PSD a ţinut în loc România 30 de ani, PSD, trei ani de zile după ce a primit încrederea în 2016, a făcut cu totul şi cu totul altceva decât a promis românilor. Mai mult decât atât, s-a comportat ca un partid care nu merită să deţină nicio părticică de putere în România", a specificat Orban la sediul PNL.

Luni, 14 Decembrie, 2020 - 11:05

Când doi se ceartă, al treilea câștigă. Pentru unii, această formulă este catastrofală. Generatoare de eșec. Și vom vedea cine sunt acești unii. Pentru alții, aceeași formulă, aplicată tot în politică, poate deveni magică. Ne poate pune toți sacii în căruță. Cine sunt unii și cine sunt alții, atunci când ne referim la negocierile care au loc și mai urmează zile bune de acum încolo să aibă loc, pentru formarea unei majorități și a unui nou Guvern al României? Al României, oare?

Sâmbătă, 12 Decembrie, 2020 - 17:00

*Comunicat de presă comun al PNL, USR-PLUS, UDMR

 

Echipele de negociere ale PNL, USR-PLUS și UDMR au avut astăzi prima rundă de discuții pentru constituirea noii majorități parlamentare. 

A fost convenită structurarea negocierii pe trei paliere, cel politic, cel legat de programul de guvernare și cel privitor la funcționarea majorității parlamentare. 

La negocierile politice fiecare formațiune și-a prezentat punctul de vedere referitor la organizarea și funcționarea coaliției.

Joi, 10 Decembrie, 2020 - 11:55

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a spus că a avut, joi dimineaţă, "o discuţie informală" cu liderii PNL şi USR, Ludovic Orban şi Dan Barna, şi cu preşedintele executiv PLUS, Dragoş Tudorache.

Luni, 7 Decembrie, 2020 - 18:35

Ludovic Orban  anunțat, luni, că își depune mandatul de prim-ministru, pentru că, odată exprimată decizia cetățenilor, trebuie demarată formarea unui nou guvern. Premierul a adăugat că prin demisia să arată că nu se cramponează de nicio funcție și nu pune condiții.  

Marți urmează ca liberalii că să se întâlnească cu președintele Klaus Iohannis și este posibil să se discute noi propuneri de premier cu care ar putea veni PNL.

Declarații Ludovic Orban:

Luni, 7 Decembrie, 2020 - 07:30

Rezultatele parţiale provizorii după numărarea a peste 94% din voturile exprimate la alegerile parlamentare de duminică arată că PSD se menţine pe primul loc atât la Camera deputaţilor, cât şi la Senat, fiind urmat de PNL şi USR-Plus.

După numărarea a 80% din voturi, la Senat, clasamentul este următorul - PSD - 30 %, PNL - 25,56%, USR-PLUS - 15,29 %, AUR - 8,9%
La Cameră, scorurile sunt; PSD - 29,57 %, PNL - 25,16%, USR-PLUS - 14,8 %, AUR - 8.8%

UDMR are şi el scoruri peste pragul de 5%.

Pro România şi PMP au în ambele Camere sub 4,5%.

Luni, 23 Noiembrie, 2020 - 15:04

Cetăţenii îşi vor putea exercita dreptul de vot în toate localităţile care vor fi carantinate în 6 decembrie, nefiind nicio restricţie în acest sens, a declarat, luni, premierul Ludovic Orban.

Joi, 12 Noiembrie, 2020 - 07:14
Între PPE și RENEW Europe sunt fricțiuni

Mai mulţi lideri PNL au declarat, în ultimele zile, că liberalii ar prefera să guverneze, după alegerile parlamentare, alături de PMP şi UDMR, nu alături de USR. Unul dintre motivele invocate este apartenenţa celor trei partide la Partidul Popularilor Europeni, spre deosebire de USR.

Surse din cadrul PNL au explicat că liberalii au avut discuţii în ultima perioadă cu lideri ai PPE, pe tema alianţelor politice din ţară. Popularii europeni au fost cei care le-au cerut liderilor PNL să evite o alianţă cu USR, în măsura în care acest lucru este posibil.

Joi, 22 Octombrie, 2020 - 11:11

Liberalii au depus, joi, sesizarea de neconstituţionalitate referitoare la hotărârea Parlamentului privind numirea deputatului PSD Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ.

"Conduita publică, din anul 2017, a domnului Florin Iordache a generat revoltă publică incompatibilă cu dispoziţia legală care solicită candidatului la funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ o bună reputaţie morală", se arată în sesizarea de neconstituţionalitate.
 

Marţi, 20 Octombrie, 2020 - 13:11

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat marţi că alegerile parlamentare din 6 decembrie sunt decisive pentru România şi că degeaba PSD doreşte să amâne scrutinul.

Luni, 19 Octombrie, 2020 - 17:22

Anunțul privind validarea listelor de candidați pentru parlamentare a fost făcut luni de președintele PNL, Ludovic Orban. Marți se vor depune listele de semnături de susținere, iar până pe 21 octombrie cele de candidați în toate circumscripțiile.

Cu doar două excepții, toți miniștrii cabinetului Orban vor candida pentru un loc de parlamentar.

Premierul deschide lista pentru Camera Deputaților în București, urmat de ministrul Muncii, Violeta Alexandru, în timp ce la Senat cap de listă este ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

Vineri, 16 Octombrie, 2020 - 15:45

Liberalii au sesizat CCR cu privire la legea care mărește de la 500 la 1.200 de lei Indicele Social de Referință, în baza căruia se calculează ajutoarele sociale. PNL acuză că legea este impredictibilă și contradictorie și nu indică sursa de finanțare.

Miercuri, 14 Octombrie, 2020 - 16:17

Ultimul sondaj de opinie realizat de CURS, la nivel național, în perioada 8-11 octombrie, indică faptul că în viitorul Parlament pot intra până la șase partide. Comparativ cu datele anterioare alegerilor locale, PSD se află pe trend crescător, iar PNL se află pe un trend descendent.

Partidul Național Liberal (PNL) - 32%

Luni, 12 Octombrie, 2020 - 10:40

Premierul Ludovic Orban a anunţat luni că va propune sistarea evenimentelor private sau revenirea organizării acestora cu maximum 20 de persoane.

Miercuri, 30 Septembrie, 2020 - 12:45

PNL este "câştigătorul clar" al alegerilor locale, a declarat, miercuri, preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban.

Marţi, 22 Septembrie, 2020 - 17:18

Plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului au respins solicitarea liberalilor de retrimitere la comisiile de buget-finanțe a proiectului privind rectificarea bugetară. Cea mai importantă modificare se referă la abrogarea articolului care prevede creșterea pensiilor cu doar 14% de la 1 septembrie.

„Vă solicităm retrimiterea raportului la comisiile reunite de buget - finanțe, cu termen de redepunere 30 de zile”, a cerut în plen deputatul PNL Gabriel Andronache.

Luni, 21 Septembrie, 2020 - 16:39

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că autorităţile iau în calcul posibilitatea înlocuirii carantinării timp de 14 zile în situaţia în care se efectuează un test negativ pentru cei care vin din ţări cu număr ridicat de cazuri de COVID-19.

Vineri, 4 Septembrie, 2020 - 10:30
Semnal de alarmă tras de Liga Studenților Iași

Liga Studenților (LS IAȘI) solicită Guvernului să modifice în regim de urgență legea nr. 129/2019 de transpunere a directivei europene privind prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, prin care Partidul Social Democrat (PSD) s-a răzbunat pe organizațiile non-guvernamentale, ca urmare a valului de critici primite din partea societății civile, prin impunerea unor obligații birocratice împovărătoare, de natură să ducă chiar la desființarea majorității ONG-urilor.

 

Miercuri, 2 Septembrie, 2020 - 11:25

Cadrele didactice trebuie să se adapteze astfel încât să poată să predea şi pentru copiii din clasă şi pentru cei care urmăresc lecţiile online, a avertizat miercuri prim-ministrul Ludovic Orban.

Luni, 31 August, 2020 - 11:15

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că parlamentarii PNL nu participă la dezbaterea în Parlament a moţiunii de cenzură.

Luni, 24 August, 2020 - 12:44

Premierul Ludovic Orban a declarat că liberalii vor discuta "individual" cu toţi parlamentarii pe tema moţiunii de cenzură pentru a-şi prezenta punctul de vedere.

Subscribe to PNL