Sâmbătă, 18 Mai, 2019 - 14:32
Noi toți vom plăti pentru această guvernare PSD-istă eșuată!

Klaus Iohannis, a susținut sâmbătă, 18 mai a.c., la București, o alocuțiune violentă la mitingul electoral al Partidului Național Liberal:

„Ați venit astăzi, la această întâlnire, dragii mei, dragi români, din toată țara! Și atunci vă spun: Bună ziua, România!”

Ne-am întâlnit astăzi fiindcă vin alegerile. Avem alegeri europarlamentare și avem un referendum. Dar, înainte să vă povestesc de ce e bine, e absolut necesar să mergem la vot, dați-mi voie să apreciez întreaga echipă care este în spatele meu. Cea mai tare echipă!

Vineri, 17 Mai, 2019 - 13:08

Locuitorii Sectorului 5 au ajuns să spele la lighean, ca în Evul Mediu, din nepăsarea şi lipsa de soluţii a administraţiei PSD.

Aproximativ 300 de blocuri nu au apă caldă sau au apă cu porţia de mai bine de o lună, câte două - trei ore pe zi. Trăiesc o călătorie neplăcuta în timp, pe vremea comunismului.

În tot acest timp, edilul zero al Sectorului 5, Daniel Florea, în loc să spună că guvernarea PSD dezastruoasă este de vină, în loc să caute soluţii cât mai rapide alături de colegii săi de partid, acuză că nu este apă caldă la robinet din cauza forţelor malefice.

Miercuri, 15 Mai, 2019 - 12:54

Banii românilor nu le mai ajung de la o lună la alta iar creşterea economică anunţată de PSD - ALDE nu le va plăti românilor facturile de zi cu zi şi ratele la bancă tot mai mari

Economia României dovedeşte o rezistenţă de premiat şi încurajat împotriva tuturor aberaţiilor şi neghiobiilor actualei guvernări şi continuă să crească chiar dacă cu greu şi cu eforturi fenomenale într-un mediu politic şi legislativ ostil şi agresiv generat de coaliţia PSD - ALDE.

Marţi, 14 Mai, 2019 - 19:45

PNL sesizează Curtea Constituţională în legătură cu neconstituţionalitatea hotărârii prin care a fost validat mandatul de deputat al lui Liviu Dragnea, având în vedere că acesta era condamnat pentru săvârşirea unor infracţiuni în cadrul derulării unui proces electoral.

Vineri, 10 Mai, 2019 - 12:09

SESIZAREA DE NECONSTITUŢIONALITATE DEPUSĂ DE PNL ÎN CAZUL ÎNFIINŢĂRII COMISIEI DE ANCHETĂ PRIVITOARE LA CONSILIUL CONCURENŢEI

Grupul senatorilor PNL a sesizat Curtea Constituţională asupra Hotărârii Senatului prin care este înfiinţată o comisie parlamentară de anchetă asupra activităţii Consiliului Concurenţei, promovată de parlamentarii PSD-ALDE. Vă transmitem în continuare textul sesizării de neconstituţionalitate:

SESIZARE DE NECONSTITUŢIONALITATE

Joi, 9 Mai, 2019 - 11:45
A,a că nu are rost să-i votați. Votați popularii de la Liberali!

Candidatul PPE la preşedinţia Comisiei Europene, Manfred Weber, a declarat joi că reprezentanţii partidelor aflate la guvernare în România nu joacă niciun rol în formaţiunile lor din Uniunea Europeană.

Joi, 9 Mai, 2019 - 11:39
Dar mai ales apartenența la PPE!

DECLARAŢIA DE PRESĂ A PREŞEDINTELUI PNL, LUDOVIC ORBAN, SUSŢINUTĂ ÎN CADRUL SUMMITULUI PPE DE LA SIBIU

Bună ziua,

În calitate de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, le urez bun venit partenerilor noştri din Partidul Popular European. De asemenea, le urez bun venit tuturor şefilor de stat şi de guvern care vor participa la Summit-ul istoric care are loc, astăzi, la Sibiu. De asemenea, urăm bun venit mass-mediei internaţionale, mass-mediei europene prezentă astăzi, la Sibiu, devenit pentru o zi capitala Uniunii Europene.

Joi, 18 Aprilie, 2019 - 19:21

PNL propune, pentru stimularea companiilor private şi stabilirea unei egalităţi de tratament între angajaţii din acest sector şi cei de la stat, ca voucherele de vacanţă să fie deductibile fie din impozitul de venit, fie din cel pe profit, a declarat joi liderul liberal Ludovic Orban.

Joi, 11 Aprilie, 2019 - 21:01
Iar Orban se vede deja premier, după

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, în urma consultărilor de la Cotroceni cu reprezentanţii PNL, USR, PMP, UDMR şi Minorităţi că a obţinut susţinerea tuturor acestora pentru organizarea referendumului pe 26 mai, în aceeaşi zi cu alegerile europarlamentare.

Miercuri, 27 Martie, 2019 - 12:00

Cu privire la sesizarea de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.75/2018 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul protecţiei mediului şi al regimului străinilor, obiecţie formulată, în temeiul art.146 lit.a) teza întâi din Constituţie şi al art.11 alin.(1) lit.A.a) şi art.15 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, de un număr de 13 senatori aparţinând Grupului parlamentar al Partidului Uniunea Salvaţi România şi de un număr de 14 senatori aparţinând Grupului parlam

Vineri, 22 Martie, 2019 - 10:40

UPDATE Declaraţiile de presă ale preşedintelui PNL, Ludovic Orban, ale prim-vicepreşedintelui PNL, Raluca Turcan şi ale candidatului la PE, Rareş Bogdan, în conferinţa de presă de la Sibiu - 21 martie 2019

Raluca Turcan

Colegii mei, pot să le spun aşa, sunt alături de organizaţia PNL Sibiu pentru a transmite, deopotrivă, un mesaj de apreciere pentru organizaţia PNL Sibiu, dar şi pentru sibieni, pentru că PNL Sibiu va avea ca voce în Parlamentul European pe Rareş Bogdan. Numărul unu pe lista PNL pentru Parlamentul European va fi vocea PNL Sibiu în Parlamentul European.

Joi, 14 Martie, 2019 - 11:51

Update:
Declaraţiile preşedintelui PNL, Ludovic Orban, la începutul Biroului Executiv al PNL - 14 martie 2019

Bună dimineaţa!

Miercuri, 13 Martie, 2019 - 13:28

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a hotărât ca moţiunea simplă iniţiată de grupurile PNL, USR şi PMP, la adresa ministrului Finanţelor Eugen Teodorovici să fie dezbătută pe 18 martie, ora 16.00, iar votul să aibă loc pe 20 martie.

Moţiunea simplă prin care partidele de Opoziţie cer demisia lui Eugen Teodorovici este intitulată „Lăcomia pesedistă subminează economia naţională”.
 

Miercuri, 13 Martie, 2019 - 09:25
Poate lui Orban...

Deputatul PNL Florin Roman a anunţat că Rareş Bogdan s-a reînscris în partid. Anunţul vine în contextul în care jurnalistul a primit o ofertă să deschidă lista PNL la europarlamentare.

Luni, 11 Martie, 2019 - 15:38

Biroul Politic Naţional al PNL se va reuni, joi, pentru a stabili lista candidaţilor partidului la europarlamentare.

"Componenţa listei o voi prezenta public după reuniunea Biroului Executiv, în prima fază, şi ulterior a BPN, forurile statutare în care urmează să se decidă cine sunt candidaţii PNL pentru alegerile pentru Parlamentul European", a declarat, luni, preşedintele PNL, Ludovic Orban, întrebat dacă joi va fi stabilită lista candidaţilor PNL la europarlamentare.

Marţi, 5 Martie, 2019 - 19:21

Parlamentarii nu s-au înţeles, iar soarta majorării alocaţiilor pentru copii rămâne incertă. PNL a propus ca mărirea să intre în vigoare de la 1 aprilie, chiar dacă bugetul nu e promulgat până atunci.

"E imposibil", au replicat aleşii de la PSD. Legea bugetului e, în prezent, la Curtea Constituţională, după ce a fost contestată de preşedintele Klaus Iohannis.

Liberalii au încercat să vină cu soluţii ca alocaţiile să se majoreze înaintea promulgării bugetului. Senatorii PNL au propus creşterea alocaţiilor de la 1 aprilie 2019.

Luni, 25 Februarie, 2019 - 12:32
„Pentru a îşi hrăni orgoliul (Iohannis) face rău copiilor din România”

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni că preşedintele Klaus Iohannis şi liberalii sunt nişte ipocriţi.

Duminică, 24 Februarie, 2019 - 13:27
Aceasta este deschisă de un nemembru de partid!

După o amânare de mai bine de 4 luni, PNL pare să fi definitivat lista pentru europarlamentare! Rareș Bogdan (?) va deschide plutonul , chiar dacă nu este membru al PNL. Pe locul 2 a ajuns fostul membru al PMP, Vasile  Mureșan. De pe listă absentează Crin Antonescu, dar figurează soția sa, Adina Vălean.

Luni, 18 Februarie, 2019 - 13:37

Declaraţiile de presă ale prim-vicepreşedintelui PNL Raluca Turcan, la finalul reuniunii Biroului Executiv al PNL - 18 feb. 2019:

"Partidul Naţional Liberal a decis, astăzi, în şedinta Biroului Executiv, să depunem o propunere legislativă pentru desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, adică să anulăm această lege care a fost creată ca instrument politic de către cei din PSD şi ALDE împotriva tuturor celor care au declanşat anchete împotriva corupţilor în ultimii ani de zile.

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 15:38
Laudă doar amendamentul PNL de majorare a alocațiilor, propus fără bază legală

Într-un comunicat dat cu grăbire în absența sa ( fiind deja plecat pentru partida săptămânală de ski), Iohannis face praf bugetul „populist și demagogic” adoptat, singura luminiță de la capătul tunelului PSD/ALDE fiind, după părerea sa, amendamentul propus de PNL (fără o bază legală)privind alocațiile pentru copii.

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 09:07

Plenul comun al Parlamentului a aprobat amendamentul PNL la proiectul de buget pe 2019 care prevede majorarea alocaţiilor copiilor de la 1 martie 2019. Prin urmare, de la 1 martie 2019, copiii cu vârsta cuprinsă între 0 şi 2 ani vor primi câte 300 de lei pe lună, faţă de 200 cât primeau în prezent, iar copiii de până la 18 ani vor primi 150 de lei pe lună, faţă de 84 de lei cât primeau până acum. Amendamentul a fost revotat, joi, în plentul Parlamentului, după ce a fost schimbată sursa de finanţare.

Duminică, 10 Februarie, 2019 - 12:34

Televiziunea Română, în calitate de membru al European Broadcasting Union și de organizator al Selecției Naționale, face următoarele precizări cu privire la apariția, în mediul online, a unui afiș în care sunt reprezentate, în afară de logo-urile TVR, ale partenerilor săi și ale Eurovision Song Contest, elemente de identitate vizuală a unei formațiuni politice din România și mesaje care nu au legătură cu cea de-a doua semifinală a Eurovision România 2019:

Marţi, 5 Februarie, 2019 - 18:00
Din toate puterile sale!

PNL şi USR o va spijini pe Laura Codruţa Kovesi în competiţia pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef european. Partidele de Opoziţie îl somează pe Tudorel Toader să renunţe la „denigrarea” fostei şefe DNA.

Luni, 4 Februarie, 2019 - 16:00

Ludovic Orban, a declarat că Liviu Dragnea a intrat în opoziţie cu propriul Guvern, cu privire la legea bugetului de stat pentru anul 2019. Liderul PNL a adăugat că liberalii sunt de acord cu alocarea mai multor bani din buget pentru Sănătate.

„Suntem de acord cu creşteri de alocare în domeniul sănătăţii cu o singură condiţie: banii să nu fie folosiţi pentru tratarea dezechilibrelor mintale ale lui Liviu Dragnea şi ale camarilei sale.

Vineri, 1 Februarie, 2019 - 10:16

Update: Declaraţii de presă ale preşedintelui PNL, Ludovic Orban - 1 februarie 2019

Miercuri, 30 Ianuarie, 2019 - 10:02

Marți am făcut o dezvăluire de senzație. Sub titlul ”PNL, marea scamatorie a sondajului”. Am aflat cine este executantul și, în același timp, beneficiarul mega-sondajului de opinie efectuat de PNL, la care ar fi fost intervievați pe teren nu mai puțin de 15.000 de persoane și care a fost plătit cu cea mai mare sumă din istoria României. NOVEL RESEARCH, o societate obscură, specializată în cercetări comerciale de piață, a obținut nu mai puțin de 300.000 de euro, jumate proveniți de la buget, cealaltă jumătate din contribuțiile membrilor acestui partid.

Luni, 28 Ianuarie, 2019 - 20:00

PNL a prezentat, luni, priorităţile pentru noua sesiune parlamentară. Printre acestea se află reintoducerea examenului la finalul clasei a 8-a şi a examenului de admitere la facultate, dar şi demiterea lui Liviu Dragnea de la conducerea Camerei Deputaţilor şi abrogarea OUG 114/2018.

Luni, 21 Ianuarie, 2019 - 17:47

Președintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că pe liderii coaliției de guvernare, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, ”i-a durut în bețele de la schi că România nu are buget”. El a anunțat că liberalii au început strângerea de semnături pentru convocarea unei sesiuni extraordinare parlamentare.

Duminică, 13 Ianuarie, 2019 - 09:51

Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a dat publicității o serie de date privind profilul demografic ale alegătorilor în anul 2018.

Din acest sondaj rezultă, previzibil, PSD atinge maximul de popularitate între cei peste 60 ani, nu mai puțin de 52% din aceștia intenționând să voteze cu social-democrații. Prin comparație, doar 18% dintre cei până în 30 de ani (inclusiv) ar vota  PSD.

Luni, 7 Ianuarie, 2019 - 14:40
PNL ar câștiga alegerile de...săptămâna viitoare!

Potrivit unui șondaj IMAS, realizat la comanda Europa FM, Klaus Iohannis este favorit în cursa pentru Cotroceni, fiind creditat cu 34,9% din intențiile de vot ale celor consultați.

Iohannis ar fi  urmat de Călin Popescu Tăriceanu (ALDE), cu 12,9%, și de Victor Ponta (PRO România), cu 12,7%. Liviu Dragnea(PSD) este creditat cu 5,3%. 

Dintre candidații PSD pentru funcția supremă în stat, preferată ar fi Gabriela Vrânceanu Firea, cu 42%. 

Subscribe to PNL