Luni, 11 Noiembrie, 2019 - 09:31

Prezidențiabilul PNL, Klaus Iohannis, a obţinut cel mai mare scor - 66,74 % din voturi - în judeţul Sibiu, fiind urmat în clasament de Dan Barna şi de Viorica Dăncilă, potrivit rezultatelor publicate pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente (AEP).

Conform sursei citate, Klaus Iohannis a obţinut 66,74% din totalul voturilor valabil exprimate, ceea ce înseamnă că a fost votat de 134.411 de persoane, liderul USR, deputatul de Sibiu Dan Barna, a primit 22.264 de voturi (11,05 %), iar candidatul PSD, Viorica Dăncilă, 19.560 voturi (9,71%).

Joi, 7 Noiembrie, 2019 - 12:48
Vasile, zis Sigfried, a rămas cu buza umflată!

Adina Vălean, europarlamentar PNL, a fost validată de președinta Comisiei Europene pentru funcția de comisar european pe Transporturi. Ursula von der Leyen a discutat și cu Vălean, dar și cu Mureșan, dar balanţa a înclinat către Adina Vălean.

Adina Vălean va avea de trecut şi audierile în comisii. De altfel, Vălean, a fost favorizată şi de regulile privind egalitatea de gen în componenţa Comisiei Europene.

Joi, 7 Noiembrie, 2019 - 12:08

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) atrage atenția noului guvern PNL că marea gaură de la bugetul statului ar putea fi acoperită în mare măsură cu banii pe care ANAF îi poate recupera de la firmele de ridesharing, în conformitate cu legislația în vigoare.

Vineri, 1 Noiembrie, 2019 - 19:00

Ludovic Orban a anunțat că PNL intenționează să modifice legislația astfel încât delegarea în funcțiile publice de conducere să fie limitată la o perioadă de șase luni. Liderul PNL a precizat că ar trebui să aibă loc în cel mult două săptămâni concursul pentru ocuparea poziției respective.

Vineri, 1 Noiembrie, 2019 - 13:48

Primăria Focşani a transmis un comunicat de presă în care afirmă că deputatul PNL Ion Ştefan a păgubit bugetul local al municipiului, neachitându-şi impozitul pentru casa pe care o deţine în suprafaţă de 910 metri pătraţi.

Joi, 31 Octombrie, 2019 - 19:45

PNL poate câştiga alegerile prezidenţiale încă din primul tur, la o diferenţă foarte mare de al doilea clasat, a declarat, joi, la Târgovişte, preşedintele Partidului Naţional Liberal, premierul desemnat, Ludovic Orban.

Miercuri, 30 Octombrie, 2019 - 13:43

I. În ziua de 30 octombrie 2019, cu privire la sesizarea de neconstituţionalitate a Legii pentru modificarea Legii nr.77/2016 privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite, obiecţie formulată de 91 de deputaţi aparţinând Grupurilor parlamentare ale Partidului Naţional Liberal şi
Uniunii Salvaţi România, Curtea Constituţională a dispus amânarea dezbaterii pentru data de 6 noiembrie 2019.

II. În aceeaşi zi, cu privire la următoarele sesizări de neconstituţionalitate:

Marţi, 29 Octombrie, 2019 - 11:00

Update: Ministrul propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a primit aviz negativ din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

S-au înregistrat 19 voturi pentru, 19 împotrivă şi nicio abţinere. 
 

Update: Bogdan Gheorghiu - aviz favorabil pentru funcţia de ministru al Culturii 
Partidul Naţional Liberal înţelege protejarea şi promovarea patrimoniului ca pe o formă de dezvoltare socială şi economică, a afirmat marţi Bogdan Gheorghiu, propus pentru funcţia de ministru al Culturii.

Luni, 28 Octombrie, 2019 - 19:41

Biroul Politic Central al ALDE a aprobat, luni, acordul politic cu PNL în vederea susţinerii Guvernului Orban la votul de învestitură din Parlament, acord ce urmează a fi semnat cu PNL la ora 18,00.

Joi, 24 Octombrie, 2019 - 17:19

Politicile fiscale și bugetare din Programul de guvernare al PNL se bazează pe menținerea cotei unice de impozitare și prevede, printre altele, revizuirea și corectarea unor acte normative, cum este OUG 114, eliminarea supraccizei la carburanți sau restructurarea ANAF.

Miercuri, 23 Octombrie, 2019 - 15:39

Biroul Politic Naţional al PNL se va reuni joi, la ora 13.00, pentru a valida lista cu miniştrii Cabinetului Orban şi programul de guvernare. În jurul orei 16.00, premierul desemnat va depune documentele la Parlament.

Potrivit unor surse liberale, înainte de şedinţa conducerii partidului, Ludovic Orban va avea o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis.

Miercuri, 16 Octombrie, 2019 - 10:28

Senatorul Mihai Fifor, secretar general al PSD, apreciază că Ludovic Orban, premierul desemnat de şeful satului, nu va trece de votul Parlamentului.

Marţi, 15 Octombrie, 2019 - 18:35

Update: PSD a luat decizia de a nu se prezenta în Parlament la votul de învestitură a noului guvern, a declarat, marţi, preşedintele PSD, Viorica Dăncilă.

Duminică, 13 Octombrie, 2019 - 16:30

Din punct de vedere al componenței politice, prima variantă, și cea mai probabilă, este a unui guvern monocolor. A doua variantă este o echipă PNL-PMP, potrivit unor surse din partid, liberalii fiind dispuși să dea partidului condus de Eugen Tomac două ministere. Discuțiile ar urma însă să aibă loc în perioada următoare.

Pentru structura noului guvern, PNL ia în calcul comasarea mai multor ministere.

Vineri, 11 Octombrie, 2019 - 12:00

Premierul Viorica Dăncilă a solicitat vineri Partidului Naţional Liberal şi preşedintelui Klaus Iohannis să îşi asume public că pensiile şi salariile vor fi plătite la timp şi majorate conform legislaţiei în vigoare.

"Cer PNL şi domnului preşedinte Iohannis să îşi asume public că pensiile şi salariile vor fi plătite la timp şi, în egală măsură, majorate conform legislaţiei în vigoare. Românii merită venituri decente şi corecte după o viaţă de muncă", a spus Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Joi, 10 Octombrie, 2019 - 21:41
PNL vrea să repare în regim de urgență „greaua moștenire”

Liberalii vor să tranșeze foarte rapid situația noului guvern care să fie unul de tranziție, fie până la anticipate, fie până la alegerile parlamentare organizate la termen. Programul de guvernare schițat de liderii PNL pentru mandatul limitat constă, în general, pe repararea unor probleme generate de guvernele PSD.

Joi, 10 Octombrie, 2019 - 13:33

Președintele PNL, Ludovic Orban, chiar dacă nu este parlamentar mersese în sala de plen la votul pentru moțiunea de cenzură.

Acesta a fost rugat de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, să meargă la balconul pentru invitați pentru că nu are dreptul să stea în sală.

Ludovic Orban s-a conformat și a plecat din sală.

Joi, 26 Septembrie, 2019 - 10:48

Rovana Plumb, propusă comisar european pe Transporturi, va fi audiată, joi, în Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a Parlamentului European, a anunţat eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan, într-o postare pe Facebook.

Mureşan precizează că informaţiile transmise de Rovana Plumb cu privire la nepotrivirile din declaraţiile de avere nu au convins Comisia JURI şi de aceea forul legislativ a decis să o audieze pe aceasta.

Marţi, 10 Septembrie, 2019 - 09:21

Senatul îşi va alege conducerea în plenul de marţi, după demisia lui Călin Popescu Tăriceanu. PSD îl propune pe Teodor Meleşcanu pentru funcţia de preşedinte al Senatului, în timp ce ALDE îl susţine pe Ion Popa pentru această funcţie. Alina Gorghiu este propunerea facuta de PNL.

Biroul Permanent a decis săptămâna trecuta ca preşedintele Senatului să fie votat marţi, 10 septembrie.

Tot marţi, înainte de plen, va exista o altă şedinţă a Biroului Permanent în Senat.

Vineri, 6 Septembrie, 2019 - 13:33

Roxana Mînzatu, ministrul Fondurilor Europene şi vicepreşedinte PSD, reacţionează la declaraţiile senatorului PNL, Florin Cîţu. Acesta a declarat că prima măsură pe care PNL o va lua dacă ajunge la guvernare va fi de a desfiinţa programul Start-Up Nation prin care Guvernul sprijină iniţiativele antreprenoriale cu alocări de 200.000 de lei. Mînzatu îl acuză pe Cîţu de lipsă de responsabilitate şi spune că politica economică a PNL nu poate depăşi gândirea îngustă a fostului PDL care a promovat măsuri de austeritate şi a blocat relansarea economică a României în perioada 2010-2012.

Luni, 2 Septembrie, 2019 - 09:26

Deputaţii şi senatorii se întorc luni în Parlament pentru începutul sesiunii 
parlamentare. Aceştia vor alege noua componenţă a Birourilor Permanente ale Camerei
Deputaţilor şi Senatului. Un nou preşedinte al Senatului va trebuie ales în cazul în care
Călin Popescu Tăriceanu va demisiona din funcţie.

Tăriceanu şi-a anunţat astăzi demisia oficială din funcţia de preşedinte al Senatului

Joi, 29 August, 2019 - 11:23

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a scris, pe Facebook, că doar România şi Italia sunt statele UE care nu au trimis propuneri oficiale de comisar european.

Luni, 26 August, 2019 - 16:00

Declaraţiile preşedintelui PNL, Ludovic Orban, şi ale prim-vicepreşedintelui PNL, Rareş Bogdan, la finalul reuniunii Biroului Executiv al PNL, 26 august 2019

Ludovic Orban

Bună ziua!

Partidul Naţional Liberal a luat astăzi în dezbatere situaţia politică şi a luat decizia depunerii unei moţiuni de cenzură, cu atât mai mult cu cât este din ce în ce mai probabilă destrămarea coaliţiei de guvernare şi retragerea unui partid din coaliţia de guvernare.

Joi, 22 August, 2019 - 13:13

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ constată faptul că au trecut 48 de ore de la declaraţia făcută de liderul senatorilor PNL, Florin Cîţu şi nimeni din conducerea Partidului Naţional Liberal nu a ieşit în spaţiul public cu o replică prin care, cel puţin, să delimiteze partidul de vorbele unui singur om. Ne putem întreba astfel, Florin Cîţu a vorbit doar pentru el sau conducerea PNL este reprezentată de acesta?

Luni, 19 August, 2019 - 18:30

Agențiile de presă au reluat într-o veselie un comunicat al europarlamentarului Daniel Buda care solicita demisia ministrului Petre Daea, datorită faptului că ar fi indus în eroare bursa de la Chicago (!!!) raportând o producție de cereale mai mare decât cea reală. Tonul oțărât al cererii necesita evident un răspuns, dacă nu chiar o îndeplinire a dorinței vicepreședintelui liberal al Comisiei de Agricultură din Parlamentul European.

Sâmbătă, 17 August, 2019 - 05:28

 Ludovic Orban a declarat că moțiunea de cenzură va fi depusă de partid la momentul cel mai potrivit, în sesiunea parlamentară de toamnă, precizând că poate fi înaintea alegerile prezidențiale din luna noiembrie sau după scrutinul pentru Cotroceni.

Vineri, 16 August, 2019 - 18:16

Senatorul PNL Cristian Chirteş a spus, vineri, într-o conferinţă de presă, că au fost cinci cazuri în care instanţa a anulat ordinele prefectului, ultimul fiind cel prin care a fost constatată încetarea mandatului de primar al municipiului Reghin al Mariei Precup, emis după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a confirmat decizia de incompatibilitate şi de conflict de interese dată de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) în 23 noiembrie 2015.

Vineri, 9 August, 2019 - 12:30

Purtătorul de cuvânt al ALDE Varujan Vosganian a scris, pe Facebook, că PNL şi USR "cu o mână îmbrâncesc Guvernul, dar cu cealaltă mână îl ţin să nu cadă".

Vineri, 9 August, 2019 - 11:15

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, critică, vineri, pe Facebook, discursul lui Klaus Iohannis de la Consiliul Naţional PNL.

Joi, 8 August, 2019 - 16:32

Reuniunea Consiliului Naţional al PNL, la care urmează să participe şi preşedintele Klaus Iohannis, a început, joi, la Romexpo, în prezenţa a peste 3.200 de liberali.

CN al PNL a început cu intonarea Imnului naţional şi a Imnului Uniunii Europene.

Şeful statului va participa la reuniune începând cu ora 18,00, conform agendei sale.

Subscribe to PNL