Joi, 16 Aprilie, 2020 - 17:04

În această perioadă de criză, Asociația ACTIV este alături de partenerii de la Poliția de Frontieră, Poliția Română și Direcția Generală a Vămilor donându-le 250.000 de măști, cu sprijinul  unei mari companii din România.

Miercuri, 15 Aprilie, 2020 - 18:24

Declaraţiile pe propria răspundere pe care românii trebuie să le completeze atunci când ies din casă în perioada stării de urgență pot fi refolosite, fiind permisă modificarea datei, dacă motivele deplasării şi traseul rămân neschimbate, conform Poliției Române.

Joi, 9 Aprilie, 2020 - 19:22

Poliţia Română face câteva precizări pentru populaţie în contextul apropiatelor sărbători pascale.

Într-o postare pe pagina de Facebook, Poliţia Română arată că cetăţenii pot merge să îşi cumpere carne de miel pentru Paşte, dar recomandă să aibă la ei cartea de identitate şi declaraţia pe proprie răspundere.

Sâmbătă, 4 Aprilie, 2020 - 21:56
Poliția Română a ordonat ștergerea lor de pe toate dispozitivele personale ale polițiștilor

O circulară adresată de către Inspectoratul General al Poliției„tuturor structurilor, în atenția domnilor directori/inspectori șefi (NESECRET, nr.156373/FC/01.04.2020)” cere ca toate imaginile realizate de polițiști cu prilejul controalelor efectuate asupra circulației persoanelor pe perioada Stării de Urgență să fie șterse, acestea re prezentând o „vulnerabilitate” a sistemului în cadrul procesului de protecție a datelor, ele putând fi „diseminate” către entități care le-ar putea folosi în interes propriu sau pentru acțiuni ilegale.

Marţi, 3 Martie, 2020 - 13:14

Bugetul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) pe anul 2020 este cu 15,6% mai mare decât în 2019, a declarat, marţi, ministrul Marcel Vela, la bilanţul MAI, la care au participat preşedintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban şi miniştri.

Miercuri, 5 Februarie, 2020 - 19:00

Traficul rutier nu este întrerupt la această oră pe niciun drum național sau județean, dar se circulă în condiții de iarnă pe DN 75, în județul Bihor, DN 13 E, în județul Covasna, pe DN 13B, în județul Harghita. De asemenea, traficul se desfășoară îngreunat pe DN17, în județul Suceava, iar A1 București –Pitești și A2 București – Constanța și pe alte drumuri se circulă în condiții de vânt și carosabil ud.

Luni, 3 Februarie, 2020 - 08:37

La sfârşitul lunii ianuarie a anului 2020 intră în vigoare modificările mai multor acte normative din domeniul ordinii şi siguranţei publice. Legea instituie reguli clare şi transparente referitoare la procedurile de legitimare, control corporal, al bagajelor sau al vehiculului, sunt prezentate condiţiile în care o persoană poate fi condusă la sediul poliţiei şi situaţiile în care poliţistul poate utiliza forţa, respectiv sunt introduse garanţii suplimentare pentru respectarea drepturilor cetăţeanului.

Marţi, 21 Ianuarie, 2020 - 12:03

Poliția Română va implementa, până la data de 31 decembrie 2020, Registrul național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor.

O echipă de specialiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române lucrează pentru punerea în practică a prevederilor Legii nr. 118/2019.

Registrul național automatizat a fost organizat în scopul prevenirii și combaterii faptelor de natură sexuală, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor, prevăzute și pedepsite de legea penală.

Miercuri, 18 Decembrie, 2019 - 09:48

La data de 16 decembrie 2019, în jurul orelor 09.30, poliţiştii Serviciului Arme Explozibili şi Substanţe Periculoase au acţionat pe raza localităţii Dobroesti, jud. Ilfov în vederea identificării persoanelor fizice şi juridice care efectuează operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept.

Miercuri, 27 Noiembrie, 2019 - 09:03

3 tone de articole pirotehnice, reprezentând artificii din clasele 2, 3 şi 4 au fost găsite de poliţiştii ilfoveni, într-o locuinţă din oraşul Voluntari.

În cursul zilei de ieri, 26 noiembrie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozibili şi Substanţe Periculoase şi Serviciul de Ordine Publică din cadrul IPJ Ilfov, au găsit, într-o locuinţă din oraşul Voluntari, 3 tone de articole pirotehnice, reprezentând artificii din clasele 2, 3 şi 4.

Luni, 25 Noiembrie, 2019 - 11:27

Poliţia Română, alături de organizaţii din ţara noastră şi agenţii de aplicare a legii din Bulgaria şi Ungaria, este parte a campaniei regionale a OSCE de sensibilizare împotriva violenţei bazate pe gen.

Vineri, 1 Noiembrie, 2019 - 13:51
Material de opinie de Mihnea Galgoţiu-Săraru, Senior Managing Associate, și Crina Constantin, Associate, – departamentul de Litigii, Reff & Asociaţii

Șoferii și operatorii de transport alternativ (ridesharing) riscă sancțiuni în cazul în care nu s-au conformat la noile reglementări, adoptate de Guvern la începutul acestei veri, având în vedere că perioada de tranziție prevăzută de noua legislație a expirat la începutul lunii noiembrie. Cadru legal a fost modificat în Parlament, în sensul prelungirii perioadei de implementare până la 1 februarie 2020, însă aceste modificări nu au fost încă promulgate de Președintele României.

Vineri, 1 Noiembrie, 2019 - 11:21

Cu ocazia Lunii Europene a Securității Cibernetice, Microsoft, Poliția Română și Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), cu sprijinul  Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), au susținut un eveniment dedicat creșterii nivelului de conștientizare referitor la amenințările de securitate cibernetică ce ne privesc pe fiecare dintre noi, oferind totodată sfaturi de bune practici de igienă cibernetică de bază ce pot fi de folos oricărui utilizator de tehnologie.

Joi, 31 Octombrie, 2019 - 13:28

Pentru prima dată în ultimul deceniu, piața neagră a țigaretelor a scăzut sub 11% din totalul consumului. Potrivit cercetării Novel, comerțul ilegal cu țigarete s-a redus abrupt în septembrie la 10,5%, cu 3,2 p.p. mai puțin față de iulie.
 

Miercuri, 25 Septembrie, 2019 - 13:30

Chestorul Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române, a declarat că sute de copii au dispărut de acasă, de la 1 septembrie. Multe dintre plecări au fost voluntare, iar majoritatea dispăruților au fost găsiți în doar câteva ore.

Marţi, 24 Septembrie, 2019 - 13:26

Ediția de anul acesta are loc sâmbătă, 28 septembrie, începând cu ora 11:00, în parcările a 180 de magazine Lidl din țară. Lista magazinelor în care va avea loc evenimentul este disponibilă pe site-ul lidl.ro. 

Noutatea evenimentului „Verde la educație pentru circulație” de anul acesta constă în jocul „Surprize sau amenzi?”, care îi va ajuta pe cei mici să asimileze, prin joc și premii, regulile de circulație explicate de reprezentanții Poliției Române, oferindu-le tuturor șansa de a deveni pietoni responsabili.

Luni, 23 Septembrie, 2019 - 17:40
A intrat cu mașina într-un TIR

Olandezul suspectat de uciderea fetei de 11 ani din Dâmbovița s-a sinucis, au declarat  surse din poliția română. Informația a fost transmisă autorităților române de cele din Olanda.

Politia olandeză a confirmat pentru autoritățile române ca acesta a intrat cu mașina într-un TIR. Acesta era născut în anul 1973, iar numele lui este Johannes Visscher și era profesor de literatură.

Marţi, 17 Septembrie, 2019 - 13:46

În perioada 18 august - 13 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Poliţie ,,Delta Dunării" au desfăşurat acţiuni pentru prevenirea şi combaterea pescuitului ilegal şi a comerţului ilicit cu peşte şi produse din peşte.

În cadrul activităţilor, s-a acţionat pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării şi la Marea Neagră, pe apă, iar în urma controalelor, au fost constatate 13 infracţiuni, dintre care 10 prevăzute de O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura şi 3 prevăzute de Legea 191/2003 privind infracţiunile la regimul transportului naval.

Marţi, 17 Septembrie, 2019 - 13:30

În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Braşov efectuează 20 percheziţii şi pun în aplicare 6 mandate de aducere, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de constituire a unui grup organizat în vederea săvârşirii de infracţiuni de furt calificat.

Luni, 9 Septembrie, 2019 - 08:38

Duminică, 8 septembrie a.c, a fost lansată Campania 10 (zece) pentru siguranță, acțiune dedicată creșterii gradului de siguranță a elevilor în contextul începerii anului școlar.

Miercuri, 21 August, 2019 - 13:06

La peste un sfert dintre furturile din locuinţă, un puternic factor favorizant este neatenţia, neglijenţa proprietarilor, încrederea lor în buna credinţă a celorlalţi. Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii derulează constant, activităţi de informare/conştientizare a cetăţenilor cu privire la importanţa comportamentului preventiv.

Iată, pe scurt, câteva reguli simple ce pot face diferenţa:

Vineri, 2 August, 2019 - 15:02

Ministrul interimar al Afacerilor Interne a dispus Poliției Române să demareze acțiuni permanente pentru verificarea transportatorilor de persoane și să comunice public, în mod constant, rezultatele și sancțiunile aplicate, transmite MAI.

Acțiunile desfășurate în toată țara vizează, în principal, depistarea celor care efectuează transport neautorizat de persoane, punând în pericol pasagerii.

În același timp, vor fi sancționate orice alte încălcări ordonanței privind circulația pe drumurile publice. 

Joi, 1 August, 2019 - 08:34

În România anului 2018, Poliţia Română a înregistrat o medie de 2,5 violuri în fiecare zi. Rata recidivei pentru cei care au iesit din închisoare a fost de 70%, în unele cazuri la doar 3 zile de la eliberare.

În acelasi an, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului si Adopţie a raportat 15.253 de cazuri de abuz si exploatare a copiilor dintre care 977 au fost de abuz sexual si exploatare sexuală. Iar aceasta în condiţiile în care cifrele reprezintă exclusiv cazurile raportate oficial.

Vineri, 26 Iulie, 2019 - 13:47

Rămăşiţe umane au fost găsite în locuinţa unui mecanic auto din Caracal, percheziţionată vineri după dispariţia a două adolescente, la interval de câteva luni. Rămăşiţele au fost trimise la expertiză. Conform unor surse, la una dintre adresele la care a avut loc o percheziţie, vineri, s-ar fi ajuns după datele GPS de pe telefonul fetei.

Percheziţiile la locuinţa mecanicului au început după ce o adolescentă de 15 ani din Dobrosloveni a dispărut, ultima oară fiind văzută în Caracal în timp ce urca într-o maşină. 

Vineri, 26 Iulie, 2019 - 13:35

Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române, a făcut primele declarații referitor la cazul fetelor dispărute, din Caracal, care ar fi fost ucise de un mecanic, după ce le-ar fi luat la ocazie. Se pare că fata dispărută cu o zi în urmă apucase să sune la 112, dar STS a furnizat o arie în Munţii Apuseni şi trei locaţii greşite.

Vineri, 5 Iulie, 2019 - 11:05

Un bărbat este acuzat că a înjunghiat, în noaptea de joi spre vineri, două persoane, pe fosta concubină şi pe fratele acesteia, în judeţul Arad. Se pare că în momentul în care a fost găsit de poliţişti a încercat să se sinucidă.

Cei doi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Arad şi au fost supuşi unor intervenţii chirurgicale.
 

Miercuri, 19 Iunie, 2019 - 13:50

Poliţia Română, în parteneriat cu EUCPN (Reţeaua Europeană de Prevenire a Criminalităţii), EUROPOL şi alte 12 state din Europa, lansează, astăzi, 19 iunie, prima Zi europeană de prevenire a furturilor din locuinţă.

Pentru că furtul din locuinţă este infracţiune în toate statele europene, autorităţile de aplicare a legii, reunite în cadrul EUCPN şi EUROPOL, au lansat, astăzi, 19 iunie 2019, o iniţiativă ce are drept scop conştientizarea cetăţenilor cu privire la modalităţile prin care îşi pot proteja locuinţa, pentru a nu deveni victime ale furturilor.

Marţi, 4 Iunie, 2019 - 10:01

"Am desfăşurat mai multe activităţi complexe. Este meritul colegilor, e important că l-am prins pe criminal", a declarat şeful Poliţiei Române, Ioan Buda, marţi, la Recaş, după capturarea bărbatului care a împuşcat mortal un poliţist.

Marţi, 14 Mai, 2019 - 09:41

La această oră, polițiștii români, precum și cei din Italia, Spania, Franța și Ungaria pun în aplicare peste 150 de mandate de percheziție domiciliară, în vederea documentării activității infracționale a unui grup organizat, care se ocupa cu activități ilegale din domeniul pescuitului, achiziției, transportului și comercializării peștelui impropriu consumului.

Miercuri, 3 Aprilie, 2019 - 15:36

Poliţiştii şi procurorii DIICOT din Olt au făcut, miercuri, peste treizeci de percheziţii pe raza municipiului Caracal şi a comunelor Traian, Redea, Drăghiceni, Fărcaşele şi Tia Mare, din judeţul Olt, la persoane suspectate de proxenetism şi cămătărie. Peste 120 de persoane au fost duse la audieri.

Subscribe to Poliția Română