Duminică, 30 Iunie, 2019 - 17:19
Două dosare finalizate în domeniul digital în ultima zi

Ministerul Afacerilor Interne anunţă, duminică, la finalul deţinerii Preşedinţiei Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne, că şi-a îndeplinit cu succes obiectivele, reuşind să închidă şapte dosare legislative şi să înregistreze progrese în negocierea altora.

Priorităţile identificate în cadrul secţiunii afaceri interne au vizat domenii precum consolidarea securităţii interne a UE, asigurarea unui management integrat al frontierelor externe, gestionarea eficientă şi durabilă a migraţiei, asigurarea interoperabilităţii sistemelor informatice pe scară largă la nivelul UE, lupta împotriva terorismului, inclusiv prevenirea şi combaterea radicalizării online.

Dosare închise:

1. Eficientizarea schimbului de informaţii

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, pe linie de securitate internă, pe timpul Preşedinţiei României la Consiliul UE s-a reuşit adoptarea de către Consiliul UE şi Parlament a pachetului legislativ referitor la asigurarea interoperabilităţii sistemelor de informaţii care va conduce la eficientizarea activităţii autorităţilor naţionale competente, prin facilitarea identificării corecte a persoanelor şi combaterea fraudelor de identitate pe teritoriul statelor membre. Autorităţile abilitate din orice stat membru al UE vor avea acces la un portal european de căutare, care le va permite cu o singură căutare să obţină informaţii despre o persoană verificată din toate bazele de date existente la nivelul Uniunii.

Duminică, 30 Iunie, 2019 - 10:46
Iohannis nu a avut nici o contribuție la „prestația energică și de succes” a Guvernului

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, i-a transmis sâmbătă un mesaj de mulţumire, pe Twitter, şefului statului român, Klaus Iohannis, cu ocazia încheierii preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene.

‘Multe mulţumiri lui @KlausIohannis şi echipei sale pentru o preşedinţie @ro2019eu energică şi de succes. Aţi reuşit să finalizaţi 90 de dosare în mai puţin de 100 de zile, ceea ce este impresionant’, scrie Tusk în mesaj.

‘Ne vom aminti mereu summitul de la Sibiu pe care l-aţi găzduit de Ziua Europei’, adaugă şeful Consiliului European.

Vineri, 21 Iunie, 2019 - 14:36
„Presedintia romana a fost suprinzatoare. România e mult mai buna decât imaginea pe care o are”

Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri, la Bruxelles, într-o conferință de presă comună cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker şi cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, că în cele 6 luni de exercitare a președinției Consiliului UE, România a depășit toate așteptările.

Sâmbătă, 8 Iunie, 2019 - 22:33
Joi, 7 Martie, 2019 - 12:47
Organizat de Ambasada României, în contextul președinției Consiliului UE

La 6 martie 2019, în contextul Președinției Române a Consiliului UE, Ambasada României la Zagreb a organizat în prestigioasa Sală de Concerte Vatroslav Lisinski din Capitala Croației, un Concert Extraordinar susținut de Maestrul Gheorghe Zamfir și formația sa.

Joi, 14 Februarie, 2019 - 13:21
Pescuit: Comisia Europeană salută acordul politic provizoriu privind noile măsuri tehnice de conservare

Petre DAEA: ”Aseară am consemnat încă o reușită a Președinției României a Consiliului Uniunii Europene, în domeniul agriculturii: echipa noastră a fost felicitată de comisarul european pentru mediu, afaceri maritime și pescuit, Karmenu Vella, pentru obținerea unui nou acord între Consiliu și Parlamentul European privind noile măsuri tehnice de conservare. Până în acest moment, am reușit să finalizăm cu succes negocierile cu Parlamentul European și Comisia Europeană pe 9 dosare din domeniul agricultură și pescuit, din care cinci în ceea ce privește pescuitul”.

Marţi, 12 Februarie, 2019 - 13:07
Acord provizoriu cu privire la disponibilitatea și independența studiilor științifice

Cetățenii europeni se vor bucura în curând de un acces mai ușor la informații științifice referitoare la chestiunea fundamentală a siguranței alimentare și a sănătății umane.

Președinția Consiliului și reprezentanții Parlamentului European au ajuns astăzi la un acord provizoriu asupra unui nou regulament privind transparența și durabilitatea modelului UE de evaluare a riscurilor în cadrul lanțului alimentar. Acordul provizoriu nu a fost confirmat încă oficial nici de Consiliu, nici de Parlamentul European.

Sâmbătă, 9 Februarie, 2019 - 10:13
O negociere complexă care durează de trei ani

În această perioadă importantă, în care România deține Președinția Consiliului Uniunii Europene, unul dintre  obiectivele prioritare este  încheierea dosarelor-cheie aflate pe agenda Uniunii Europene.

Unul dintre aceste dosare este propunerea de Directivă privind Dreptul de autor în Piața Unică Digitală, a cărei negociere complexă durează de trei ani.

Miercuri, 14 Noiembrie, 2018 - 12:30
Și-a potrivit și ceasul la o secundă înainte de 12

La ceremonia de învestire a ministrului delegat George Ciamba, Iohannis a dat înapoi, afirmând că „încă” este posibilă o pregătire rezonabilă pentru preşedinţia Consiliului UE.

"Vă doresc mult succes în acest sens. Este o secundă înainte de ora 12.00 ca să mergem pentru o pregătire rezonabilă pentru preşedinţia Consiliului UE şi cred că încă se poate", le-a spus preşedintele Klaus Iohannis Vioricăi Dăncilă şi celorlalţi membri ai Guvernului prezenţi la Cotroceni.

Subscribe to Președinția Consiliului UE