Miercuri, 13 Noiembrie, 2019 - 16:47

Premierul Ludovic Orban a fost, miercuri, împreună cu miniștrii Florin Cîțu, Virgil Popescu, Lucian Bode și Adrian Oros la consultări cu președintele Klaus Iohannis. Premierul a declarat că astfel de întâlniri vor avea loc periodic, deoarece șeful statului e interesat de situația ministerelor.

„Peroiodic vor mai exista astfel de întâlniri, pentru că președintele este preocupat de situația ministerelor. Astăzi am avut o întrevedere la care am asistat și eu cu miniștrii Popescu, Bode, Oros și Cîțu”, a declarat Ludovic Orban.

Vineri, 11 Octombrie, 2019 - 11:00
PSD nu va participa la discuţii, a anunţat Viorica Dăncilă

Președintele Klaus Iohannis a chemat partidele parlamentare la consultări pentru formarea unui nou guvern, începând cu ora 11.00, la Palatul Cotroceni. La scurt timp după demiterea guvernului Dăncilă, președintele României a avansat ideea alegerilor anticipate, cu condiția unui acord între toate partidele. Liderul PNL, Ludovic Orban și președintele PRO Romania, Victor Ponta, au anunțat că vor să-și asume guvernarea.Liderul PSD Viorica Dăncilă a anunţat aseară că partidul său nu va participa la discuţii.

Luni, 7 Octombrie, 2019 - 14:01
Demersul prin care Liviu Dragnea încearcă dizolvarea PSD nu are nicio șansă de reușită

Premierul Viorica Dăncilă a spus că în cazul în care va ajunge președinte al României nici nu se pune problema să-l grațieze pe Liviu Dragnea. De asemenea, Dăncilă a spus că demersul prin care Liviu Dragnea încearcă dizolvarea PSD nu are nicio șansă de reușită și a precizat că nu a discutat cu liderul PSD dinainte de arestare.

”Vă dați seama că nu este o decizie a fostului președinte care să ne bucure. Este o decizie care ne întristează, dar nu se va ajunge la acest lucru pentru că noi am făcut totul legal.

Marţi, 1 Octombrie, 2019 - 14:24

Palatul Cotroceni va fi iluminat marţi, începând cu ora 19,00, în culoarea roz, de Ziua Internaţională a luptei împotriva cancerului de sân, în semn de solidaritate şi empatie cu femeile care s-au confruntat sau se confruntă cu această afecţiune, informează un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Miercuri, 18 Septembrie, 2019 - 16:45

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut o declarație de presă, la Palatul Cotroceni, în care a vorbit despre decizia CCR luată miercuri. 

Curtea Constituţională a României a admis, parţial, sesizarea Guvernului privind conflictul instituţional cu preşedintele. Iohannis a spus că va lua deciziile privind revocarea și numirea miniștrilor interimari după publicarea motivării CCR. 

Joi, 12 Septembrie, 2019 - 20:02
Guvernul nu va ceda în faţa blocajului guvernamental creat de Klaus Iohannis

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, că prin refuzul de a numi miniştri, preşedintele Klaus Iohannis se poziţionează împotriva românilor, prin continuarea abuzului de putere. Şeful Executivului a adăugat că va continua să lupte împotriva blocajului guvernamental.

„Am asistat astăzi la un record personal al preşedintelui: reacţie rapidă la propunerile de miniştri, la doar o zi distanţă. Pentru domnul Iohannis, simţul urgenţei se activează doar în campanie. Din păcate însă, abuzul de putere continuă, sfidarea românilor continuă, nepăsarea faţă de problemele ţării continuă.

Vineri, 30 August, 2019 - 17:05
Așa, ca între oengiști...

Fost ministru al Justiției, Raluca Prună, îl atacă virulent pe unchiul Alexandre Măceșanu, Alexandru Cumpănașu, după ce acesta și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale.

Luni, 29 Iulie, 2019 - 08:34
Iohannis amenință că va crea o nouă majoritate guvernamentală după alegerile prezidențiale

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, printr-o postare pe Facebook, că declarația președintelui Iohannis privind crimele de la Caracal reprezintă un discurs de campanie, lipsit de empatie pentru suferința familiilor victimelor. Potrivit premierului, Guvernul va adopta, ”cu sau fără sprijinul domnului  Iohannis”, măsurile promise pentru ca astfel de evenimente să nu mai aibă loc.

Marţi, 4 Iunie, 2019 - 12:40

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, la Palatul Cotroceni, că la consultările cu partidele vor fi abordate şi chestiuni legate de urmările politice ale votului de la referendum.

Vineri, 31 Mai, 2019 - 15:33

Papa Francisc a fost primit cu onoruri militare vineri, la Palatul Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul unei ceremonii care a avut loc pe Platoul Marinescu.

Vineri, 17 Mai, 2019 - 11:19

În ultimele zile, în spațiul public au apărut speculații cu privire la oportunitatea organizării, pe 20 mai a.c., la Palatul Cotroceni, a ceremoniei solemne în cadrul căreia, la 30 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989, anul 2019 urma să fie declarat „Anul omagierii victimelor comunismului”.

Vineri, 5 Aprilie, 2019 - 15:17

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis vineri o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament, prin care îi invită la consultări joia şi vinerea viitoare, la Palatul Cotroceni, pe tema situaţiei din Justiţie, a informat Administraţia Prezidenţială.

Marţi, 8 Ianuarie, 2019 - 17:08

Președintele României,  Klaus Iohannis, a semnat marți, 8 ianuarie a.c., următoarele decrete:

Sâmbătă, 5 Ianuarie, 2019 - 08:40
Revenit din Vietnam, fostul premier privește cu alți ochi politica națională

Revenit în țară după o absență de câteva săptămâni, Adrian Năstase comentează sec situația politică din țară:

Marţi, 4 Decembrie, 2018 - 19:37

Președintele Klaus Iohannis a convocat ședința CSAT pe data de 11 decembrie, la Palatul Cotroceni, începând cu ora 13.00, informează Administrația Prezidențială. Pe ordinea de zi figurează planul de înzestrarea a Armatei pentru perioada 2019-2028 și prioritățile pentru anul viitor.

Luni, 3 Decembrie, 2018 - 20:00

Casa consilierului prezidențial Delia Dinu, șefa departamentului de Protocol al Președinției, care se află în Domnești, Ilfov, a fost spartă sâmbătă. Imobilul a fost călcat de hoți în timp ce aceasta l-a însoțit pe președintele Klaus Iohannis la paradele de la București și Alba Iulia.

”Polițiștii din Ilfov au fost sesizați ieri, 1 decembrie, în privința acestui incident, iar în prezent, aceștia desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat”, a precizat Dragoș Romanescu, purtătorul de cuvânt al Poliției Ilfov.

Luni, 3 Decembrie, 2018 - 18:18

Miercuri, 5 decembrie a.c., ora 17:00, la Palatul Cotroceni, va avea loc lansarea în dezbatere publică a rezultatelor proiectului „România Educată”, inițiat de președintele României, Klaus Iohannis.

Joi, 29 Noiembrie, 2018 - 23:34
„Mie nu poate PSD să-mi dea niciun ultimatum”

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut joi, 29 noiembrie a.c., la Palatul Cotroceni, o declarație de presă, urmată de o.sesiune de întrebări și răspunsuri:

Jurnalist: Am asistat la prima ceremonie de promulgare a unei legi. De ce ați considerat că este necesar acest lucru? Credeți că o să avem o autostradă dacă există și legea?

Vineri, 23 Noiembrie, 2018 - 10:40

În 19 octombrie, pe blog, sub titlul „PSD – ce urmează?”, Adrian Năstase publica următorul comentariu:

Joi, 22 Noiembrie, 2018 - 13:35
Abia după Centenar se va mai lua în discuție ceva...

Preşedintele Klaus Iohannis a spus joi că nu va mai exista nicio schimbare de miniştri în această săptămână, iar noua propunere de remaniere a PSD va fi analizată după Ziua Naţională.

Marţi, 20 Noiembrie, 2018 - 15:46
Liviu Dragnea nu a fost invitat!

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, nu a primit o invitaţie de la Palatul Cotroceni de participare la ceremonia de depunere a jurământului de către noii miniştri, programată la ora 15.30.

În acest moment, Liviu Dragnea se află în biroul său de la Parlament, unde discută cu preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

După ce preşedintele Klaus Iohannnis a anunţat că refuză numirea Liei Olguţa Vasilescu la Transporturi şi a lui Ilan Laufer la Dezvoltare, la biroul lui Dragnea au venit liderul PSD Neamţ, Ionel Arsene, dar şi liderul PSD Bacău, Dragoş Benea.

Vineri, 16 Noiembrie, 2018 - 15:58
„Doar căderea Guvernului ar putea să mai împiedice preluarea preşedinţiei”

"După părerea mea maximum a ceea ce puteam obţine din preşedinţia asta, adică o bună publicitate pentru ţara noastră, noi pierdem deja pentru că noi facem titluri negative de luni de zile şi aşa vedem că şeful statului că a spus chiar el că nu suntem în stare şi aşa au sărit cei din Finlanda să spună că ei sunt în stare. Odată ce am făcut lucrul ăsta nu ştiu ce ne mai poate aduce preşedinţia. Realistic vorbind preşedinţia asta nu se mai poate amâna, la ora asta sunt sute de evenimente programate bilaterale care nu sunt uşor de mutat între România şi diferite alte ţări şi organizaţii.

Miercuri, 14 Noiembrie, 2018 - 21:46

În timp ce președintele exulta pur și simplu în urma rezoluției Parlamentului European și a MCV-ului, premierul Dăncilă dădea dovadă de un puseu de demnitate - în linia celui la participarea la ședința Parlamentului European. „Sunt dezamăgită și revoltată!

Luni, 12 Noiembrie, 2018 - 10:31

Senzația finalului de săptămână l-a constituit acuzația de corupție la adresa lui Tăriceanu. Mai întâi ca un fake news, neoficial, apoi ca o cerere concretă a DNA de ridicare a imunității parlamentare a șefului senatorilor.

Vineri, 26 Octombrie, 2018 - 09:13

Greaua povară de stat care apasă pe umerii prezidențiali a reușit să vatăme articulațiile lui Iohannis, încât a fost nevoie ca medicii să intervină de urgență pentru o operație dinainte programată STOP  Președintele a fost internat la Spitalul Militar Central din țară (nu ca alți președinț, pe la Viena) și acum se află în afara oricărui pericol.

Joi, 25 Octombrie, 2018 - 21:12
După ce în urmă cu doi ani se operase la dreptul

Klaus Iohannis a fost internat la Spitalul Militar Central unde a suferit o operație la umărul stâng, după ce cu doi ani în urmă fusese operat la umărul drept. Intervenția a decurs fără probleme și starea generală nu impune abandonarea obligațiilor curente. Operația fusese planificată cu mai mult timp în urmă. Cauza afecțiunii pare să fie faptul că președintele este un constant jucător de tenis și golf.

Vineri, 14 Septembrie, 2018 - 16:19

Preşedintele Klaus Iohannis va găzdui, luni şi marţi, la Palatul Cotroceni, cel de-al treilea Summit al Iniţiativei celor Trei Mări. 

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, summitul de la Bucureşti va reprezenta oportunitatea politică de a valida liniile directoare strategice care stau la baza dezvoltării viitoare a Iniţiativei celor Trei Mări. 

Joi, 6 Septembrie, 2018 - 15:22
Au discutat - instituțional - despre ceea ce ar fi trebuit să se consulte Iohannis cu Dăncilă despre rectificare

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis miercuri, 5 septembrie a.c., o invitație la consultări Prim-ministrului României, doamna Vasilica-Viorica Dăncilă, în vederea clarificării unor aspecte ce țin de rectificarea bugetului de stat al instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale pentru anul 2018.

Miercuri, 5 Septembrie, 2018 - 21:32

Triumfător marți, când a părăsit cu ținută marțială ședința CSAT, convins că le-a tras-o membrilor Guvernului, Iohannis s-a trezit pe post de „tristă figură” miercuri, odată cu anunțul-bombă al Executivului, că rectificarea s-a aprobat pe baza unei prevederi legale care stipulează că avizul CSAT se solicită, nu și că trebuie obținut STOP  Temându-se că a mers prea departe, miercuri dimineață Iohannis invitase Executivul la negocieri. Era însă deja prea târziu, servindu-i-se afrontul de a fi refuzat pe motiv că doamna Dăncilă avea o întâlnire cu Regele Felipe al Spaniei!

Miercuri, 5 Septembrie, 2018 - 17:01
Pe Teodorovici și pe Toader. Care vor discuta tot cu niște înlocuitori...

Premierul Viorica Dăncilă i-a delegat pe ministrii de Finanţe şi de Justiţie, Eugen Teodorovici şi Tudorel Toader, pentru a participa la consultările de joi de la Palatul Cotroceni, a precizat Eugen Teodorovici după şedinţa de Guvern.

Subscribe to Preşedinţie