Miercuri, 25 Martie, 2020 - 11:11

Asociația Farmaciilor Independente Ethica (AFIE) solicită autorităților luarea unor măsuri urgente prin care să fie asigurată protecția farmaciștilor, aflați în prima linie în ajutorul pacientului în contextul pandemiei cu Coronavirus.  

Joi, 6 Februarie, 2020 - 18:03

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că îl desemnează premier tot pe Ludovic Orban. În cadrul declaraţiei de presă susţinută joi seara, după consultările de la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a declarat că prima variantă pe care o doreşte este organizarea alegerilor anticipate.

Joi, 6 Februarie, 2020 - 15:18

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, a afirmat joi că dovada cea mai clară a faptului că nu a existat un "blat" între PNL şi PSD l-ar reprezenta colaborări locale între USR şi liberali în localităţile în care social-democraţii au şanse să câştige primăriile.

Joi, 6 Februarie, 2020 - 08:52

În temeiul prevederilor art. 85 alin. (1) şi ale art. 103 alin. (1) din Constituţia României, Preşedintele României, Klaus Iohannis, a invitat, la Palatul Cotroceni, preşedinţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de Prim-ministru.

Consultările vor avea loc joi, 6 februarie a.c., după următorul program:

Miercuri, 5 Februarie, 2020 - 18:52
Primul său Guvern a făcut pasul înapoi

Klaus Iohannis a avut o primă reacție, miercuri seara, după ce guvernul său, condus de Ludovic Orban, a căzut în urma unei moțiuni de cenzură votată de 261 de parlamentari. Iohannis dă vina pe PSD pentru situația creată, dar care este convenabilă proiectului său.

Miercuri, 5 Februarie, 2020 - 13:08

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că primirea premiului internaţional ''Carol cel Mare'' reprezintă o oportunitate de a prezenta România drept un partener solid şi de încredere în cadrul Uniunii Europene.

Miercuri, 15 Ianuarie, 2020 - 18:06

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că Guvernul va promova, ''în foarte scurt timp'', o legislaţie referitoare la alegerea primarilor în două tururi.

"E soluţia cea mai bună", a precizat Iohannis la Palatul Cotroceni. 

Luni, 23 Decembrie, 2019 - 12:51
19, cu el 20!

 Klaus Iohannis, a semnat luni, 23 decembrie a.c., următorul decret:

Sâmbătă, 21 Decembrie, 2019 - 14:37
Evident, cea liberală! Și fără PSD...

Președintele Klaus Iohannis a ținut să spună, la preluarea celui de-al doilea mandat, că există o singură Românie și nu mai dorește divizare în societate.

”Preiau astăzi cu multă emoție, cu multă recunoștință și cu speranță în ceea ce privește viitorul democrației. Le mulțumesc concetățenilor noștri

Am rostit, astăzi, un jurământ solemn. Îmi voi dedica toată priceperea în următorii 5 ani pentru bunăstarea poporului român. Înțelegând pe deplin responsabilitățile constituționale ale funcției”.

 

Joi, 5 Decembrie, 2019 - 20:35
Iohannis a dat raportul despre lucrurile cu care a fost de acord la Bruxelles și la Londra

 Klaus Iohannis, s-a întâlnit joi, 5 decembrie a.c., cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditați la București.  Întâlnirea  a fost organizată de Ambasada Finlandei, țară care deține în prezent Președinția Consiliului Uniunii Europene. În cadrul discuțiilor, au fost abordate teme aflate pe agenda reuniunii Consiliului European din 12-13 decembrie a.c., subiecte internaționale, precum și de politică internă.

Marţi, 26 Noiembrie, 2019 - 11:35

Președintele României, Klaus Iohannis, îl va primi miercuri, 27 noiembrie a.c., la Palatul Cotroceni, pe viitorul președinte al Consiliului European, Charles Michel.

Miercuri, 13 Noiembrie, 2019 - 16:47

Premierul Ludovic Orban a fost, miercuri, împreună cu miniștrii Florin Cîțu, Virgil Popescu, Lucian Bode și Adrian Oros la consultări cu președintele Klaus Iohannis. Premierul a declarat că astfel de întâlniri vor avea loc periodic, deoarece șeful statului e interesat de situația ministerelor.

„Peroiodic vor mai exista astfel de întâlniri, pentru că președintele este preocupat de situația ministerelor. Astăzi am avut o întrevedere la care am asistat și eu cu miniștrii Popescu, Bode, Oros și Cîțu”, a declarat Ludovic Orban.

Vineri, 11 Octombrie, 2019 - 11:00
PSD nu va participa la discuţii, a anunţat Viorica Dăncilă

Președintele Klaus Iohannis a chemat partidele parlamentare la consultări pentru formarea unui nou guvern, începând cu ora 11.00, la Palatul Cotroceni. La scurt timp după demiterea guvernului Dăncilă, președintele României a avansat ideea alegerilor anticipate, cu condiția unui acord între toate partidele. Liderul PNL, Ludovic Orban și președintele PRO Romania, Victor Ponta, au anunțat că vor să-și asume guvernarea.Liderul PSD Viorica Dăncilă a anunţat aseară că partidul său nu va participa la discuţii.

Luni, 7 Octombrie, 2019 - 14:01
Demersul prin care Liviu Dragnea încearcă dizolvarea PSD nu are nicio șansă de reușită

Premierul Viorica Dăncilă a spus că în cazul în care va ajunge președinte al României nici nu se pune problema să-l grațieze pe Liviu Dragnea. De asemenea, Dăncilă a spus că demersul prin care Liviu Dragnea încearcă dizolvarea PSD nu are nicio șansă de reușită și a precizat că nu a discutat cu liderul PSD dinainte de arestare.

”Vă dați seama că nu este o decizie a fostului președinte care să ne bucure. Este o decizie care ne întristează, dar nu se va ajunge la acest lucru pentru că noi am făcut totul legal.

Marţi, 1 Octombrie, 2019 - 14:24

Palatul Cotroceni va fi iluminat marţi, începând cu ora 19,00, în culoarea roz, de Ziua Internaţională a luptei împotriva cancerului de sân, în semn de solidaritate şi empatie cu femeile care s-au confruntat sau se confruntă cu această afecţiune, informează un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Miercuri, 18 Septembrie, 2019 - 16:45

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut o declarație de presă, la Palatul Cotroceni, în care a vorbit despre decizia CCR luată miercuri. 

Curtea Constituţională a României a admis, parţial, sesizarea Guvernului privind conflictul instituţional cu preşedintele. Iohannis a spus că va lua deciziile privind revocarea și numirea miniștrilor interimari după publicarea motivării CCR. 

Joi, 12 Septembrie, 2019 - 20:02
Guvernul nu va ceda în faţa blocajului guvernamental creat de Klaus Iohannis

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, că prin refuzul de a numi miniştri, preşedintele Klaus Iohannis se poziţionează împotriva românilor, prin continuarea abuzului de putere. Şeful Executivului a adăugat că va continua să lupte împotriva blocajului guvernamental.

„Am asistat astăzi la un record personal al preşedintelui: reacţie rapidă la propunerile de miniştri, la doar o zi distanţă. Pentru domnul Iohannis, simţul urgenţei se activează doar în campanie. Din păcate însă, abuzul de putere continuă, sfidarea românilor continuă, nepăsarea faţă de problemele ţării continuă.

Vineri, 30 August, 2019 - 17:05
Așa, ca între oengiști...

Fost ministru al Justiției, Raluca Prună, îl atacă virulent pe unchiul Alexandre Măceșanu, Alexandru Cumpănașu, după ce acesta și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale.

Luni, 29 Iulie, 2019 - 08:34
Iohannis amenință că va crea o nouă majoritate guvernamentală după alegerile prezidențiale

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, printr-o postare pe Facebook, că declarația președintelui Iohannis privind crimele de la Caracal reprezintă un discurs de campanie, lipsit de empatie pentru suferința familiilor victimelor. Potrivit premierului, Guvernul va adopta, ”cu sau fără sprijinul domnului  Iohannis”, măsurile promise pentru ca astfel de evenimente să nu mai aibă loc.

Marţi, 4 Iunie, 2019 - 12:40

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, la Palatul Cotroceni, că la consultările cu partidele vor fi abordate şi chestiuni legate de urmările politice ale votului de la referendum.

Vineri, 31 Mai, 2019 - 15:33

Papa Francisc a fost primit cu onoruri militare vineri, la Palatul Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul unei ceremonii care a avut loc pe Platoul Marinescu.

Vineri, 17 Mai, 2019 - 11:19

În ultimele zile, în spațiul public au apărut speculații cu privire la oportunitatea organizării, pe 20 mai a.c., la Palatul Cotroceni, a ceremoniei solemne în cadrul căreia, la 30 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989, anul 2019 urma să fie declarat „Anul omagierii victimelor comunismului”.

Vineri, 5 Aprilie, 2019 - 15:17

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis vineri o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament, prin care îi invită la consultări joia şi vinerea viitoare, la Palatul Cotroceni, pe tema situaţiei din Justiţie, a informat Administraţia Prezidenţială.

Marţi, 8 Ianuarie, 2019 - 17:08

Președintele României,  Klaus Iohannis, a semnat marți, 8 ianuarie a.c., următoarele decrete:

Sâmbătă, 5 Ianuarie, 2019 - 08:40
Revenit din Vietnam, fostul premier privește cu alți ochi politica națională

Revenit în țară după o absență de câteva săptămâni, Adrian Năstase comentează sec situația politică din țară:

Marţi, 4 Decembrie, 2018 - 19:37

Președintele Klaus Iohannis a convocat ședința CSAT pe data de 11 decembrie, la Palatul Cotroceni, începând cu ora 13.00, informează Administrația Prezidențială. Pe ordinea de zi figurează planul de înzestrarea a Armatei pentru perioada 2019-2028 și prioritățile pentru anul viitor.

Luni, 3 Decembrie, 2018 - 20:00

Casa consilierului prezidențial Delia Dinu, șefa departamentului de Protocol al Președinției, care se află în Domnești, Ilfov, a fost spartă sâmbătă. Imobilul a fost călcat de hoți în timp ce aceasta l-a însoțit pe președintele Klaus Iohannis la paradele de la București și Alba Iulia.

”Polițiștii din Ilfov au fost sesizați ieri, 1 decembrie, în privința acestui incident, iar în prezent, aceștia desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat”, a precizat Dragoș Romanescu, purtătorul de cuvânt al Poliției Ilfov.

Luni, 3 Decembrie, 2018 - 18:18

Miercuri, 5 decembrie a.c., ora 17:00, la Palatul Cotroceni, va avea loc lansarea în dezbatere publică a rezultatelor proiectului „România Educată”, inițiat de președintele României, Klaus Iohannis.

Joi, 29 Noiembrie, 2018 - 23:34
„Mie nu poate PSD să-mi dea niciun ultimatum”

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut joi, 29 noiembrie a.c., la Palatul Cotroceni, o declarație de presă, urmată de o.sesiune de întrebări și răspunsuri:

Jurnalist: Am asistat la prima ceremonie de promulgare a unei legi. De ce ați considerat că este necesar acest lucru? Credeți că o să avem o autostradă dacă există și legea?

Vineri, 23 Noiembrie, 2018 - 10:40

În 19 octombrie, pe blog, sub titlul „PSD – ce urmează?”, Adrian Năstase publica următorul comentariu:

Subscribe to Preşedinţie