Luni, 28 Decembrie, 2020 - 14:23

Președintele Klaus Iohannis discută, de la ora 14.00, la Palatul Cotroceni, cu premierul Florin Cîțu și ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare despre stadiul construcției bugetului de stat.

Florin Cîțu a declarat, miercuri, după ce Guvernul său a primit votul de încredere, că proiectul de buget va fi gata în prima parte a anului viitor.

Luni, 14 Decembrie, 2020 - 17:00

Preşedintele Klaus Iohannis are consultări luni la Palatul Cotroceni cu reprezentanţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în viitorul Parlament, în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru.

 

"V-am invitat din nou la consultări să-mi spuneţi cum vedeţi formarea unei majorităţi, cum progresează discuţiile pentru formarea unui Guvern sau orice alte probleme doriţi", a spus Iohannis, în debutul consultărilor cu reprezentanţii UDMR.

 

Luni, 7 Decembrie, 2020 - 16:42

Preşedintele Klaus Iohannis va susţine, luni, la ora 18,00, o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Şeful statului a avut luni o întâlnire cu premierul Ludovic Orban la Palatul Cotroceni.

Declarațiile președintelui vor fi transmise în direct de TVR 1.

Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 04:58

Iată că de la Cotroceni vin și vești care nu mai au în prim plan „pesedeul”, ci nevoile populație!

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 21:06
Aniversare incendiară a unui an din noul mandat în care nu a făcut nimic din cauza „pesedeului”

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat marţi, la un an de la alegerea sa, un atac dur la adresa PSD, afirmând că România a fost grav afectată de corupţia guvernelor PSD, că nicio reformă nu a fost dusă până la capăt. ”Ne-am trezit în plină pandemie cu lipsuri majore în sistemul medical”, a afirmat preşedintele. El a subliniat că PNL e partidul care a avut curajul să-şi asume o guvernare ştiind că preia un buget secătuit.

Luni, 23 Noiembrie, 2020 - 17:16

Şedinţa privind campania de vaccinare anti-COVID-19 convocată de preşedintele Klaus Iohannis a avut loc luni, de la ora 14,00, la Palatul Cotroceni, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

La şedinţă participă ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, şi ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Şeful statului a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute întâlnirea de la Cotroceni.

Miercuri, 18 Noiembrie, 2020 - 17:06

Președintele Klaus Iohannis susține miercuri, de la ora 17,00, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă.

Declarațiile vin după o ședință de evaluare a măsurilor luate în criza COVID-19, la care au participat Ludovic Orban, Nelu Tătaru, Raed Arafat și reprezentanți ai unor spitale.

Marţi, 10 Noiembrie, 2020 - 20:56

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut marți, 10 noiembrie a.c., la Palatul Cotroceni, o conferință de presă.

Miercuri, 28 Octombrie, 2020 - 15:45

Președintele României, Klaus Iohannis, are la ora 15:00, la Palatul Cotroceni, o ședință pe tema fondurilor europene cu prim-ministrul Ludovic Orban şi mai mulţi miniştri.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, la şedinţă vor participa şi viceprim-ministrul Raluca Turcan, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, şi ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Vineri, 23 Octombrie, 2020 - 18:47
„Klaus cel Mic” i se potrivește mai bine...

Marcel Ciolacu a declarat că suntem la limita dezastrului sanitar şi a precizat că „Iohannis trebuie să renunţe la aura de «Otto cel Mare» şi să cheme urgent toate partidele la consultări, alături de cei mai buni specialişti pe sănătate pe care îi are România”. Liderul PSD mai spune că este rapid nevoie de un pact pentru sănătate, pe care toate partidele să şi-l asume ferm.

Marţi, 13 Octombrie, 2020 - 19:14

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut, marţi, la ora 19,00 o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Președintele Klaus Iohannis face un nou apel la români să respecte măsurile de siguranță, avertizând că România este într-o fază de „răspândire galopantă” a noului coronavirus. El a mai spus că există riscul ca numărul pacienților care ajung la terapie intensivă să atingă „un prag alarmant”.

Marţi, 13 Octombrie, 2020 - 14:30

Președintele Klaus Iohannis susține, de la ora 19:00, la Palatul Cotroceni, o conferință de presă, informează Administrația Prezidențială.

În contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri de COVID-19 în România și a numărului județelor unde coeficientul de infectări raportat la 1.000 de locuitori depășește 1,5, premierul Ludovic Orban are,  de la ora 16.00, o întâlnire de lucru cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, și cu secretarul de stat Raed Arafat.

Luni, 28 Septembrie, 2020 - 18:54
Iar în scenă să rămână doar „partidele democratice”

Discursul de esență totalitară al președintelui Iohannis se concretizează în perspectiva unei eliminări definitive a partidelor „nedemocratice”. Aceasta a fostv esența discursului său de învingător de luni seară:

Vineri, 4 Septembrie, 2020 - 18:22

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit vineri, la Palatul Cotroceni, pe Comandantul Suprem al Forțelor Aliate în Europa (SACEUR) și Comandant al Forțelor SUA în Europa, generalul Tod D. Wolters, aflat în vizită în România.

Discuțiile s-au axat pe subiectele de actualitate aflate pe agenda Alianței Nord-Atlantice, context în care Președintele României a prezentat perspectiva națională privind continuarea procesului de adaptare a NATO la provocările mediului de securitate actual.

Miercuri, 5 August, 2020 - 20:33
Pe 14 septembrie începe noul an preuniversitar. În trei culori...

Seful statului s-a intalnit miercuri la o sedinta pe tema educatiei cu premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Educatiei si Cercetarii, Monica Anisie, ministrul Finantelor Publice, Florin Citu, ministrul Afacerilor Interne, Marcel V

Miercuri, 5 August, 2020 - 17:00

Un proiect de educaţie muzeală dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 9 şi 14 ani va fi demarat de Muzeul Naţional Cotroceni pe 10 august, potrivit unui comunicat.

Cotroceni Summer Camp reprezintă o serie de ateliere creative, la care participanţii sunt invitaţi să descopere patrimoniul Muzeului Naţional Cotroceni, să îşi îmbunătăţească abilităţile de comunicare şi cunoştinţele despre artă şi istorie.

Marţi, 4 August, 2020 - 18:00

Președintele Klaus Iohannis i-a convocat la o ședință pe tema educației pe premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri. Ședința va avea loc miercuri, la Palatul Cotroceni, de la ora 15.00.

"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea miercuri, 5 august a.c., ora 15:00, la Palatul Cotroceni, o ședință pe tema educației cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Viceprim-ministrul Raluca Turcan, Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie", a anunțat Administrația prezidențială.

Miercuri, 15 Iulie, 2020 - 15:00

Update: Situația epidemiologică nu este bună. Prelungim starea de alertă cu 30 de zile - Klaus Johannis.

”Situația epidemiologică nu este bună. Am avut și astăzi 641 de persoane. Este mult, foarțe mult. Dragi români, am trei lucruri să vă spun: Protejați-vă, protejați-vă și protejați-vă, pe voi și pe alții. Respectați normele. În aceste condiții, este evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile, însă se vor păstra restricțiile care sunt acum. Nu se prevede introducerea de noi restricții. Nu poate fi vorba de introdus noi relaxări”, a spus președintele.

xxx

Sâmbătă, 13 Iunie, 2020 - 13:59

Știam cu toții că președintele haștagiștilor „se numără printre oamenii aceia cu inimă rece la care și surâsul seamănă cu o sticlire de gheață”[1], însă prestațiile sale pandemice m-au congelat pur și simplu. Sigur, natura a lucrat în mod diferit la plămădirea fiecăruia dintre noi și iarăși e lucru cunoscut că Dumnezeu nu deșartă în același loc sacul Lui cu daruri.

Joi, 28 Mai, 2020 - 15:39

Președintele Klaus Iohannis a declarat după întâlnirea de la Palatul Cotroceni că evaluarea națională va avea o a doua sesiune pentru copiii care la primele examene au probleme medicale. Sesiunea va avea loc pe 29 iunie.

Președintele Klaus Iohannis a avut joi, de la ora 13:00, la Palatul Cotroceni, o ședință privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu prim-ministrul României, Ludovic Orban.

Joi, 14 Mai, 2020 - 19:57
„Am văzut iresponsabilitatea unor parlamentari gata să facă inoperabilă starea de alertă” - profitând de „vidul legislativ” provocat de Orban

După ce cu o zi în urmă Klaus Iohannis  s-a milogit pur și simplu de „majoritatea toxică” din Parlament să nu arunce țara în brațele anarhiei, profitând de neglijența și ignoranța legislativă a cabinetului  care lăsa cele trei zile dintre stări într-un așazis „vid legislativ”, odată trecut hopul și-a reluat discursul agresiv  lansând, de la Palatul Cotroceni, un nou atac la adresa politicienilor și, mai ales, a parlamentarilor, chiar în ziua în care expiră starea de urgență. 

Marţi, 12 Mai, 2020 - 17:13

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut marți după-amiază o declarație de presă.  

Declarații ale șefului statului:

Joi, 7 Mai, 2020 - 20:20
„Interesul general al societății”.ar trebui să prevaleze în fața legalității

Klaus Iohannis critică bezmetic  PSD şi Curtea Constituţională, după decizia prin care s-a constatat că normele legale în baza cărora s-au dat amenzi în timpul stării de urgenţă sunt neconstituţionale. Deşi decizia a fost luată în unanimitate, deci şi de judecătoarele numite de Klaus Iohannis la Curte, preşedintele face apel la morţi pentru a-şi justifica atacul.

Luni, 4 Mai, 2020 - 14:39

Starea de urgență va înceta în 14 mai și va fi înlocuită cu starea de alertă, începând cu 15 mai, când se vor redeschide saloanele de coafură, frizeriile, cabinetele stomatologice sau muzeele, urmând ca eventuale noi măsuri de relaxare să fie dispuse după două săptămâni, în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus, a declarat luni președintele Klaus Iohannis.

Luni, 4 Mai, 2020 - 10:56

Preşedintele Klaus Iohannis va avea, luni, la Palatul Cotroceni, o nouă şedinţă cu membri ai Guvernului pe tema măsurilor privind gestionarea epidemiei COVID-19.

Joi, 30 Aprilie, 2020 - 18:42

Preşedintele a mai declarat că îşi doreşte organizarea alegerilor locale în toamnă şi a celor parlamentare spre sfârşitul lui noiembrie, la începutul lunii decembrie, însă a anunţat că, în cazul în care nu vor putea avea loc în siguranţă, acestea vor trebui amânate.

Luni, 27 Aprilie, 2020 - 14:12

Președintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri au discutat luni de la ora 12.00 măsurile de gestionare a epidemiei de COVID-19. Redeschiderea școlilor presupune un risc enorm în epidemie, așa încât copiii de grădință, elevii și studenții nu vor mai reveni la cursuri până la finalul acestui an școlar sau universitar, a susținut președintele la finalul întâlnirii.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că la finalul ședinței cu premierul și o parte dintre miniștri că redeschiderea școlilor ar fi un risc enorm în epidemia de COVID-19.

Joi, 23 Aprilie, 2020 - 14:23
Plan de relansare economică la nivelul UE

Președintele Klaus Iohannis a spus că nu trebuie slăbită vigilența, pentru că România nu a ajuns la o plafonare a curbei infecției. Potrivit acestuia, există un risc major ca epidemia să se reaprindă, chiar și în zonele în care aceasta părea să fie ținută sub control.

Joi, 16 Aprilie, 2020 - 15:10

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat, joi, faptul că majoritatea parlamentară a votat mai multe măsuri la decretul privind prelungirea stării de urgenţă.

Miercuri, 25 Martie, 2020 - 11:11

Asociația Farmaciilor Independente Ethica (AFIE) solicită autorităților luarea unor măsuri urgente prin care să fie asigurată protecția farmaciștilor, aflați în prima linie în ajutorul pacientului în contextul pandemiei cu Coronavirus.  

Subscribe to Preşedinţie