Vineri, 17 Mai, 2019 - 13:08

Locuitorii Sectorului 5 au ajuns să spele la lighean, ca în Evul Mediu, din nepăsarea şi lipsa de soluţii a administraţiei PSD.

Aproximativ 300 de blocuri nu au apă caldă sau au apă cu porţia de mai bine de o lună, câte două - trei ore pe zi. Trăiesc o călătorie neplăcuta în timp, pe vremea comunismului.

În tot acest timp, edilul zero al Sectorului 5, Daniel Florea, în loc să spună că guvernarea PSD dezastruoasă este de vină, în loc să caute soluţii cât mai rapide alături de colegii săi de partid, acuză că nu este apă caldă la robinet din cauza forţelor malefice.

Luni, 13 Mai, 2019 - 11:22

Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii (OCC), îi invită pe cei mici, alături de părinții lor, la Festivalul Opera Copiilor (FOC). Timp de 4 weekend-uri pline, Opera Comică pentru Copii îi sărbătorește pe cei mici la Festivalul Opera Copiilor (FOC). În perioada 24 mai – 16 iunie, copiii sunt invitați, alături de părinții lor, la cea de-a V-a ediție FOC, care îi așteaptă cu surprize și activități grozave. Curtea OCC și Zona Aventura Parc vor fi locurile unde copiii vor putea să descopere și să se bucure de jocuri variate, precum și alte activități pregătite special pentru ei.

Vineri, 10 Mai, 2019 - 13:15

Primăria Capitalei anunţă, vineri, că proiectul care vizează construirea a patru piste ciclabile în Bucureşti va primi finanţare în valoare de 44,5 milioane lei de la bugetul de stat.

Miercuri, 8 Mai, 2019 - 11:17

Consilieri ai Primarului General, Gabriela Firea şi reprezentanţi ai direcţiilor de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, alături de Administratorul Public al Sectorului 3, Circa Honorius, au avut o a doua întrevedere ieri, 07 mai 2019, cu locuitorii din Sectorul 3, interesaţi de situaţia terenului retrocedat în anul 2011, cunoscut în prezent sub denumirea de Parcul Brâncuşi. De asemenea, la şedinţa de lucru au participat şi consilierul general, Marius Pavel, dar şi reprezentanţi ai Fundaţiei Ecocivica.

Marţi, 7 Mai, 2019 - 11:07

Primăria Capitalei, prin ARCUB, continuă seria de concerte de jazz din cadrul programului “Artist in Residence”, curatoriat de Cristian Soleanu, cu un recital susținut de Petra Acker & The Band, în data de 9 mai, de la ora 20:00, la Sala Mare - ARCUB

Vineri, 3 Mai, 2019 - 13:37

Noul sezon al evenimentului urban SIMFONIA APEI debutează pe 4 mai, cu începere de la ora 21.00.

Primăria Capitalei şi Apa Nova anunţă lansarea unei noi ediţii a spectacolului de apă, muzică şi lumini "SIMFONIA APEI" la Fântânile Urbane din Piaţa Unirii, pe 4 mai, de la ora 21.00.

Joi, 2 Mai, 2019 - 17:25

Primăria Capitalei a publicat lista celor 4.193 de beneficiari de eco-vouchere acceptaţi în cadrul "Programului de stimulare a eliminării din traficul bucureştean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare, prin acordarea de eco-vouchere"

În data de 3 mai încep înscrierile unităţilor comerciale interesate să participe la acest program

Miercuri, 24 Aprilie, 2019 - 08:22

Primăria Capitalei anunţa că Tribunalul Bucureşti a respins contestaţia companiei Vesta făcută împotriva procedurii de achiziţii de vopseluri şi indicatoare rutiere iniţiată de Compania Municipală Managementului Traficului.

Procedura a fost demarată pentru realizarea pistelor de biciclete de pe raza Municipiului Bucureşti.

Compania Municipală Managementul Traficului (CMMTB) are un contract cu Primăria Capitalei pentru proiectarea şi execuţia a 39 de km de piste de biciclete în Municipiul Bucureşti.

Marţi, 23 Aprilie, 2019 - 18:58
În valoare de peste 1,4 miliarde de euro

Consilierii PMB au votat, marţi, proiectul care prevede aprobarea bugetului propriu al Municipiului Bucureşti, valoarea acestuia fiind de aproape 6,8 miliarde de lei, adică peste 1,4 miliarde de euro.

Marţi, 23 Aprilie, 2019 - 16:45

Cele 106 ambulanţe achiziţionate pentru Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov au fost livrate, cu patru luni mai devreme decât se prevedea, ele fiind date în comodat SABIF. Valoarea totală a achiziţiei s-a ridicat la 8,7 milioane de euro, anunţă Primăria Capitalei.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, în şedinţa de marţi, un proiect de hotărâre privind darea în folosinţă gratuită, prin Contract de împrumut de folosinţă (comodat), a celor 106 ambulanţe de urgenţă care au facut obiectul contractelor de furnizare încheiate în august 2018. 

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 11:40

Din 3 mai, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, îi invită pe cei mici să urmărească aventura celebrului cavaler rătăcitor ,,Don Quijote”, într-un frumos spectacol de balet în regia lui Cătălin Caracaș și scenografia Adrianei Urmuzescu. Biletele pentru cele cinci reprezentații programate la începutul lunii mai pe scena Sălii Mari a Operei Comice pentru Copii pot fi achiziționate de pe bilete.ro.  

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 11:38

Din 3 mai, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, îi invită pe cei mici să urmărească aventura celebrului cavaler rătăcitor ,,Don Quijote”, într-un frumos spectacol de balet în regia lui Cătălin Caracaș și scenografia Adrianei Urmuzescu. Biletele pentru cele cinci reprezentații programate la începutul lunii mai pe scena Sălii Mari a Operei Comice pentru Copii pot fi achiziționate de pe bilete.ro.  

Marţi, 16 Aprilie, 2019 - 20:11

Pentru îmbunătăţirea transportului public în Capitală, Primăria Municipiului Bucureşti a demarat în luna februarie procedura de achiziţie pentru atribuirea contractului de furnizare a 100 de troleibuze noi, din gama de 12 m, prin publicarea în sistemul electronic de achiziţii publice (SICAP) a anunţului de participare nr. CN1008715/05.02.2019. Valoarea estimată a achiziţiei este de 214.488.800 lei fără TVA.

Luni, 15 Aprilie, 2019 - 11:19

Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii (OCC), a prezentat în weekend cea de-a șaptea premieră a stagiunii 2018-2019, spectacolul de operă „Figaro, Figaro, Figaro”, în regia maestrului Cristian Mihăilescu. Spectacolul, adaptat după una din capodoperele muzicii universale, ,,Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini, a atras publicul de toate vârstele, cele trei reprezentații de la Sala Mare fiind aplaudate la scenă deschisă.

Vineri, 12 Aprilie, 2019 - 17:33

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat vineri că s-a născut primul copil prin programul „O şansă pentru cuplurile infertile”, derulat de Primăria Capitalei.

Luni, 8 Aprilie, 2019 - 17:38

 

Primăria Capitalei şi-a propus să investească în acest an în alimentarea cu energie termică 63 de milioane de euro şi să reabiliteze doar 31,2 kilometri, în condiţiile în care mai mult de 75% din reţeaua de aproape 4.000 kilometri de conducte are o vechime de peste 40 de ani, se arată într-o analiză Frames realizată pe baza proiectului de buget al Municipalităţii, remis, luni presei.

Luni, 8 Aprilie, 2019 - 12:29

Primăvara spectacolelor în premieră continuă la Opera Comică pentru Copii (OCC). Din 12 aprilie, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, prezintă o nouă premieră: opera ,,Figaro, Figaro, Figaro”, după ,,Bărbierul din Sevilla”, în regia maestrului Cristian Mihăilescu. Spectacolul se va desfășura la Sala Mare, pe 12, 13, 14, 19, 20 și 21 aprilie, fiind o adaptare după una dintre capodoperele muzicii universale scrisă de Gioachino Rossini. Biletele pot fi achiziționate online din rețeaua bilete.ro sau de la casa de bilete a instituției.

Miercuri, 3 Aprilie, 2019 - 15:14

Primăria Capitalei vrea să aloce în 2019 suma de 53 de milioane de lei pentru biserici, dintre care 20 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului, potrivit proiectului de bugel al instituției pe anul 2019.

Potrivit proiectului de buget pe anul 2019, Primăria Capitalei va aloca aproape 53 de milioane de lei pentru 100 de biserici din București.

Luni, 1 Aprilie, 2019 - 14:10

Primăria Capitalei, prin ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului București, a programat, în luna aprilie, la Sala Mare (str.Lipscani nr.84-90) câteva dintre spectacolele de teatru îndrăgite de publicul larg dar și de critica de specialitate.

Luni, 1 Aprilie, 2019 - 09:40

Din 18 mai, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, desfășoară, în premieră pentru o instituție culturală din România, o campanie unică: ,,Scrisoare pentru copilul meu”. Părinții care doresc să-și aștearnă gândurile de azi pentru tinerii în care se vor transforma copiii lor peste ani, o pot face într-o scrisoare pe care Opera Comică pentru Copii o va păstra, sigilată, până în momentul în care copiii vor împlini vârsta de 14 ani.

Luni, 1 Aprilie, 2019 - 09:00

Primăria Capitalei, prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (ADTPBI), a decis suplimentarea numărului de vehicule pe liniile urbane, în funcție de cererea de transport. Acest lucru este posibil datorită creșterii parcului de vehicule prin achiziționarea de autobuze Euro VI de către Primăria Capitalei și prin eforturile STB SA de a scoate din imobilizare vehicule și a le readuce în traseu.

Vineri, 29 Martie, 2019 - 15:05

Gala de excelenta "INVATATORII SENIORI - SARBATORITI IN AN CENTENAR", un proiect al Primariei Capitalei, prin Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucuresti (CSMB), in parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB).

Luni, 25 Martie, 2019 - 10:10

Pe 29, 30 și 31 martie, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii (OCC), îi invită pe cei mici să urmărească spectacolul de operetă ,,Hapciu în Re Major” după opereta ,,Mam’zelle Nitouche” de F. R. Hervé. Spectacolul este regizat de maestrul Cristian Mihăilescu, sub conducerea muzicală a lui Gheorghe Iliuță, scenografia este realizată de Andreea Koch, iar coregrafia de Cătălin Caracaș. Ultimele bilete disponibile la cele cinci reprezentații ale spectacolului din Sala Mare pot fi achiziționate din rețeaua bilete.ro. 

Vineri, 22 Martie, 2019 - 20:00

Primarul General, Gabriela Firea, a fost supusă, în cursul nopții trecute, unei intervenții chirurgicale pentru remedierea unei afecțiuni a aparatului gastro-intestinal.

Operația a avut loc la Spitalul “Dr. Ioan Cantacuzino” și a fost realizată de către o echipă de medici alcătuită Dr. Eduard Catrina - medic primar chirurgie generală, Dr. Sorin Petrea - medic primar chirurgie generală și Dr. Iulia Grigore - medic specialist ATI.

Intervenția a decurs bine, fără niciun fel de complicații, pacienta aflându-se sub supraveghere post-operatorie.

Joi, 21 Martie, 2019 - 13:17

Piese originale rock, jazz, trip-hop, indie-pop și dubstep interpretate a capella se aud live în concertul „Portrait” al trupei Blue Noise de joi, 4 aprilie, ora 20.00, la ARCUB. Concertul face parte din stagiunea de jazz Artist in Residence organizată de Primăria Capitalei prin ARCUB și curatoriată de Cristian Soleanu.

Miercuri, 20 Martie, 2019 - 19:00

În urma materialelor de presă în care sunt citate declarații ale administratorului special al ELCEN cu privire la situația RADET, Primăria Capitalei face următoarele:

PRECIZĂRI

Distribuția apei calde, de la RADET către populație, nu este afectată de actuala situație juridică a regiei

Primăria Capitalei asigură bucureștenii că procesul de furnizare a apei calde se desfășoară normal, fără a fi pus în pericol de actuala situație juridică a RADET.

Luni, 18 Martie, 2019 - 12:43

Pe 22, 23 și 24 martie, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, reintroduce în programul de spectacole opera ,,Răpirea din Serai”, adaptată după capodopera cu același nume a compozitorului W. A. Mozart. Cei mici sunt așteptați, împreună cu familiile lor, să urmărească una dintre cele 4 reprezentații ale frumoasei povești de dragoste dintre Konstanze și Belmonte, programate pentru luna martie, în Sala Mare. 

Joi, 14 Martie, 2019 - 15:24

Primarul General, Gabriela Firea, isi reitereaza sprijinul pentru implementarea proiectului de realizare a Muzeului Holocaustului si va propune din nou Consiliului General aprobarea realizarii acestuia. Tototdata, Edilul Sef a declarat ca va propune in urmatoarea sedinta CGMB un proiect de hotarare pentru infiintarea Pinacotecii.

Marţi, 12 Martie, 2019 - 15:00

Primarul General, Gabriela Firea, a convocat marti, 12 martie, comandamentul pentru reparatii, reabilitari, igienizare si curatenie de primavara. In cadrul evenimentului, Primarul General a solicitat operatorilor de salubrizare din toate sectoarele Capitalei sa intensifice actiunile de igienizare si sa actioneze unitar pentru eliminarea depozitelor necontrolate de deseuri.

Marţi, 12 Martie, 2019 - 12:00

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, marţi, că în Bucureşti au fost identificate 800 de gropi la final de iarnă.

Subscribe to Primăria Capitalei