Miercuri, 3 Octombrie, 2018 - 13:40
Următorul pas administrativ: emiterea HG pentru transferul podului către Municipiul București

Primăria Municipiului București a solicitat Guvernului României transmiterea obiectivului de investiții Pod CF București-Constanța, pentru realizarea lucrărilor de reparație necesare. În acest sens, a fost elaborată Hotărârea Consiliului General al Municipiului București, aprobată în luna mai cu nr. 250/2018.

Următorul pas pentru finalizarea procedurilor administrative este emiterea, de către Guvern, a unei hotărâri privind transmiterea podului către Municipiul București.

Joi, 27 Septembrie, 2018 - 18:11

Avand in vedere faptul ca in ultimele zile anumiti reprezentanti ai unor formatiuni politice aleg sa isi faca promovare diseminand informatii false si tendentioase legate de activitatea Municipalitatii, Primaria Municipiului Bucuresti face urmatoarele precizari:

Marţi, 18 Septembrie, 2018 - 10:00

Un nou reper urban pentru Bucureștiul secolului 21: Fântânile din Piața Unirii se redeschid pe 20 septembrie 2018 cu spectacol multimedia si un un concert extraordinar al Orchestrei Simfonice Bucuresti

Primăria Capitalei si Apa Nova marcheaza inaugurarea unui nou punct de atractie turistica a Bucurestiului - redeschiderea fantanilor din Piata Unirii, printr-o reprezentație memorabilă a Orchestrei Simfonice București și un spectacol multimedia de excepție ce va avea loc pe 20 septembrie. Accesul este gratuit.

Vineri, 14 Septembrie, 2018 - 18:45

Elevii din București vor primi aparate ortodontice gratuite, din 17 septembrie 2018. De luni, elevii din București, cu vârsta între 7 și 16 ani, vor beneficia de un ajutor financiar de 750 de lei, pentru un aparat sau de 1.500 de lei, pentru două aparate.

Primăria Capitalei, prin Consiliul General al Municipiului București, a aprobat acest proiect, în valoare de aproape 200.000 de euro.

Joi, 13 Septembrie, 2018 - 14:32

Primăria Capitalei și societatea comercială S.C. Apa Nova București S.A., compania care operează rețeaua de apă și canal din București au anunțat că vor inaugura fântânile arteziene de la Piața Unirii.

Pe lângă jocurile de apă, acestea vor avea lumini și muzica, în patru regimuri de funcţionare: regim de zi, seară, respectiv noapte, de luni până vineri, iar în weekend vor funcționa în regim de spectacol stradal. Proiectul a costat 7 milioane de euro, banii fiind plătiți de companie.

Marţi, 11 Septembrie, 2018 - 14:14

Primaria Capitalei a hotarat sa ofere 450 de lei copiilor din invatamantul primar si gimnazial pentru procurarea rechizitelor scolare. Ajutorul se ofera odata pe an, doar elevilor cu venit pe membru de familie mai mic de 1.900 de lei.

Joi, 6 Septembrie, 2018 - 09:38

Prin acest proiect vom deconta suma de 250 de lei pentru achizitia unei perechi de ochelari de vedere, fiecărui pensionar domiciliat în București. Primăria Capitalei prin Centrul pentru Seniori al Municipiului București (CSMB), demarează proiectul ”Lumina ochilor, cea mai importantă. Ochelari pentru vârsta a treia”, dedicat pensionarilor bucureșteni cu venituri reduse. Dosarele vor putea fi depuse la punctul de lucru al CSMB din Drumul Taberei, incepand cu data de luni, 17 septembrie 2018.

Luni, 3 Septembrie, 2018 - 11:11

Primăria Capitalei ar putea să interzică circulația maşinilor, dar şi vehiculele cu motor pentru o zi. 22 septembrie, între orele 10:00 – 18:00 este ziua în care mașinile și celelalte vehicule cu motor ar putea fi interzise în București pentru marcarea ”Săptămânii Europene a Mobilității”, conform observator.tv.

Sâmbătă, 1 Septembrie, 2018 - 17:57
Împiedicându-i pe foștii premieri să coopereze

La Neptun, Gabriela Firea, lansează acuzaţii extrem de grave la adresa lui Liviu Dragnea. Aceasta a declarat, după şedinţa Comitetului Executiv al PSD, că Dragnea este cel care le-a interzis foştilor premieri - Grindeanu și Tudose - să o ajute în proiectele Capitalei.

"Au fost colegi care după ce au plecat din scaunul de prim-ministru mi-au spus că au vrut să ajute Capitala, dar nu au fost lăsaţi de domnul preşedinte", a declarat Gabriela Firea.

 

Vineri, 31 August, 2018 - 10:54

Primăria Capitalei, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, îi invită pe bucureșteni și pe turiștii prezenți în Capitală, sâmbătă, 1 septembrie și duminică, 2 septembrie, să străbată, la pas, una dintre cele mai frumoase străzi din centrul orașului, Calea Victoriei!

Pe segmentul de la intrarea dinspre Piața Victoriei, până la intersecția cu strada George Enescu, în intervalul orar 10:00 – 21:00, Calea Victoriei va redeveni pietonală și va reda, printr-un traseu animat de activități stradale, atmosfera Bucureștiului interbelic.

Joi, 30 August, 2018 - 15:34
Referitoare la înființarea companiilor din subordinea Primăriei

Primaria Municipiului Bucuresti dezminte informatiile publicate in mediul online, potrivit carora Directia Generala (DG) pentru Concurenta, din cadrul Comisiei Europene, a demarat o investigatie privind infiintarea celor 22 de companii din subordinea Primariei Capitalei. La nivelul PMB nu exista o informare oficiala in acest sens.

 

Miercuri, 29 August, 2018 - 15:47

Primarului General, Gabriela Firea a prezentat la sediul Municipalitatii, stadiul celor mai importante proiecte de infrastructură din Capitala, a caror finalizare va contribui semnificativ la ameliorarea traficului rutier din Bucuresti.

Redam, mai jos, proiectele prezentate de Primarul Capitalei:

1. Străpungere Ciurel, nod rutier Virtuții

Miercuri, 29 August, 2018 - 10:51

Referitor la informaţiile care au apărut în mediul online şi spaţiul public, cu privire la taberele pentru seniori organizate de Primaria Capitalei, pentru o corecta informare publica, solicitam redactiilor care au preluat acuzatiile la adresa PMB sa redea si sa redea si punctul de vedere al institutiei, care se regaseste in urmatoarele

PRECIZARI

Tabere pentru seniori: Primaria Capitalei a cerut parerea participantilor si a primit evaluari pozitive. Persoana care si-ar fi exprimat online nemultumirea nu este pe lista beneficiarilor reali

Vineri, 24 August, 2018 - 19:44
In loc de vechile maxi-taxi

Proiectul de hotărâre care face referire la studiul de oportunitate privind delegarea urgentă către RATB a serviciului de transport public de călători în regiunea Bucureşti-Ilfov a fost aprobat joi de consilierii generali.

Vineri, 24 August, 2018 - 10:00

Proiectul propus de Primarul General, Gabriela Firea, prin care Primăria Capitalei va înființa o bancă de alimente, o cantină socială precum și un centru de asistență pentru mamă și copil și reintegrare socio-profesională, a fost aprobat ieri în ședința Consiliului General al Municipiului București. Proiectul va fi implementat prin Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București.

Joi, 23 August, 2018 - 18:39

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat joi doua proiecte de hotarare privind acordarea titlului de „Cetatean de Onoare al Municipiului Bucuresti” actritei Maia Morgenstern si marelui sportiv Ivan Patzaichin. Cele doua distinctii sunt acordate in semn de recunoastere a activitatii si contributiei la dezvoltarea identitatii si diversitatii culturale, respectiv dezvoltarea si promovarea valorilor sportive romanesti.

Primarul General, Gabriela Firea:

Joi, 23 August, 2018 - 15:37

Proiectul de hotărâre privind lansarea unui Program de investiții în municipiul București a fost votat joi, la propunerea Primarului General, Gabriela Firea, în ședința Consiliului General al Municipiului București. Programul este finanțat din bugetul Primăriei Municipiului București și are ca scop dotarea tuturor străzilor nemodernizate din Capitală cu rețea de alimentare cu apă, canalizare menajeră și canalizare pluvială, iluminat public și modernizarea sistemului rutier.

Luni, 20 August, 2018 - 16:58

Ca urmare a informațiilor postate pe rețelele de socializare cu privire la situația depozitului de deșeuri Iridex și la o presupusă neimplicare a municipalității pentru rezolvarea nemulțumirii locuitorilor din zonă, vă transmitem următoarele

PRECIZĂRI

Primăria Capitalei se implică în limita prevederilor legale în gestionarea situației de la depozitul de deșeuri Iridex, neavând atribuții în autorizarea sau controlul modului în care operatorul se conformează față de cele impuse în autorizație

Luni, 20 August, 2018 - 14:38

Potrivit unui proiect de hotarare propus de Primarul General, Gabriela Firea, elevii bucuresteni, cu varste cuprinse intre 6 si 14 ani, vor putea beneficia de un sprijin financiar in valoare de 450 lei, pentru achizitionarea de rechizite. 

Primarul General, Gabriela Firea: 

Luni, 20 August, 2018 - 08:00

Spitalele aflate în administrarea Administraţie Spitalelor şi Serviciilor Medicale (ASSMB) ar putea avea apă caldă, căldură şi energie electrică prin folosirea panourilor solare, centralelor termice în cogenerare sau alte tehnologii care utilizează surse regenerabile de energie, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Consilierii generali ar urma să-şi dea acordul de principiu pe acest proiect în şedinţa de joia viitoare.

Vineri, 17 August, 2018 - 09:19

Primaria Capitalei vrea sa ofere 450 de lei copiilor din invatamantul primar si gimnazial pentru achizitionarea de rechizite, carti si papetarie, potrivit unui proiect de hotarare aflat pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) care va avea loc joia viitoare.

Suma ar urma sa reprezinte decontarea cheltuielilor cu produsele scolare si se va oferi o data pe an scolar celor cu venit pe membru de familie mai mic de 1.900 de lei, in baza unei dovezi a platii. Municipalitatea spera ca in acest fel va fi prevenit abandonul scolar.

Luni, 13 August, 2018 - 12:41

Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, organizează, pentru al doilea an consecutiv, spectacolul itinerant „Vocea Dunării de la Vărsare la Izvoare” regizat de maestrul Cristian Mihăilescu. Evenimentul artistic va avea loc pe 23 august, de la ora 19:00, la Sala Mare a Operei Comice pentru Copii din București și în 25 august, de la ora 20:00, în Pădurea Crihala din Drobeta Turnu-Severin. Aici, timp de două zile, în perioada 25-26 august, localnicii sunt invitați la un festival dedicat Dunării organizat în Cetatea Medievală a Severinului.

Miercuri, 8 August, 2018 - 14:19

Bucureştiul - unul din cele mai aglomerate oraşe din Europa - are, în sfârşit, prima parcare de tip Park & Ride, lângă staţia de metrou Străuleşti din nordul Capitalei.

Aflată la nici 100 de metri de staţia de metrou Străuleşti, parcarea de tip Park & Ride este terminată şi va fi livrată la cheie companiei Metrorex după ce vor fi montate aparatele de taxat.

Miercuri, 8 August, 2018 - 12:34

Primăria Capitalei prin Muzeul Naţional al Literaturii Române şi în parteneriat cu ADOC (Asociaţia pentru Dezvoltarea Obiectivelor Culturale) vă invită la cea de-a doua ediţie a proiectului Filmul şi Literatura.

După succesul primei ediţii din toamna anului 2017, la care au participat importanţi regizori români precum Cristi Puiu, Radu Jude, Marian Crişan şi Andrei Cohn, în acest an vă invităm la o serie de şapte serate de proiecţii de filme artistice şi documentare cu caracter istoric.

Luni, 6 August, 2018 - 19:40

Avand in vedere informatiile false aparute in mass-media cu privire la sumele platite de Municipalitate pentru taberele pentru seniori, organizate in Grecia, Primaria Municipiului Bucuresti face urmatoarele  PRECIZARI:

Joi, 2 August, 2018 - 19:07

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, solicită intensificarea tratamentelor de combatere a ţânţarilor şi face apel la asociaţiile de proprietari să elimine apa adunată în subsolurile inundate, pentru că reprezintă un factor favorizant dezvoltării larvelor şi ulterior populaţiilor adulte de ţânţari. Firea cere proprietarilor de terenuri să cureţe buruienile care contribuie la dezvoltarea ţânţarilor.

Joi, 2 August, 2018 - 14:00

Primaria Capitalei prin ARCUB, marcheaza finalul editiei din acest an a Festivalului International de Teatru de Strada Bucuresti B-FIT in the Street! cu un program incarcat de spectacole internationale in puncte centrale din Bucuresti, in primul weekend din luna august, respectiv perioada 04- 05 august.

Marţi, 31 Iulie, 2018 - 15:40

Asociațiile de proprietari vor putea pune ipotecă pe apartamentele românilor care au întâziat cel puțin două luni cu plata întreținerii, după ce legea asociaţiilor de proprietari a fost publicată în Monitorul Oficial. Pentru recuperarea datoriei se poate merge până la executare silită.

Noul act normativ permite asociaţiilor de proprietari să pună penalităţi pe sumele restante la întreţinere, însă acestea nu trebuie să depăşească 0,2% pentru fiecare zi de întârziere. Penalităţile curg abia după o lună de la termenul scadent pentru plată şi nu pot depăşi suma la care s-au aplicat.

Marţi, 31 Iulie, 2018 - 14:39

Referitor la "Programul de stimulare a eliminarii din traficul bucurestean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare prin acordarea de eco-vouchere", aprobat in sedinta Consiliul General al Municipiului Bucuresti din data de 26.07.2018, va comunicam ca:

Pentru punerea in aplicare a acestui program este necesara elaborarea unui regulament, document care este in prezent in lucru la Directiile de specialitate din cadrul Primariei Capitalei si care va fi definitivat in cel mai scurt timp.

Subscribe to Primăria Capitalei