Vineri, 29 Mai, 2020 - 11:44

Primăria Capitalei prin Biblioteca Metropolitană București (BMB) va sărbători luni – 01 Iunie 2020 – Ziua Internațională a Copilului printr-o serie de activități educative derulate pe platformele social media. Vă așteptăm cu ateliere creative, momente artistice, ghicitori, provocări literare, jocuri și piese de teatru destinate copiilor.

Marţi, 26 Mai, 2020 - 13:21

După anunțarea celor șase piese finaliste ale celei de a VI-a ediții a Concursului de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA, desemnate de un juriu de specialitate, Teatrul EXCELSIOR face cunoscute și opțiunile juriului alcătuit din părinți de adolescenți.

Sâmbătă, 23 Mai, 2020 - 11:27

Cea mai mare parte a centrului vechi din Bucuresti devine pietonala in weekend, incepand cu 23 mai, a anuntat Primaria Capitalei.

"Avand in vedere instituirea starii de alerta, reamintim faptul ca Primaria Municipiului Bucuresti, impreuna cu Brigada Rutiera, au decis infiintarea a sapte zone de promenada in centrul Bucurestiului, in zilele de weekend, incepand de sambata, 23 mai, pentru a incuraja atat miscarea in aer liber, cat si utilizarea mijloacelor de transport alternativ.

Vineri, 22 Mai, 2020 - 18:41

Primăria Capitalei transformă în acest weekend, în intervalul 8:00 - 20:00, mai multe străzi din centrul Bucureștiului în zone pietonale. Totul a pornit de la o inițiativă a Asociației ARCEN, care propunea ca străzile din jurul parcurilor Ioanid și Icoanei să devină pietonale, iar la câteva zile municipalitatea a anunțat că străzile respective, dar și multe altele din centrul orașului devin pietonale în weekend. măsura se aplică pe perioada stării de alertă, pentru a reduce presiunea pe parcuri, și așa foarte aglomerate.

Vineri, 22 Mai, 2020 - 16:39

Primăria Capitalei a dat vineri startul programului "Testăm pentru Bucureşti", în cadrul căruia 11.000 de bucureşteni se pot înscrie în vederea unei testări gratuite de tip Real Time PCR.

Luni, 18 Mai, 2020 - 17:00

​Testarea bucureștenilor promisă de primarul Gabriela Firea se va desfășura în două etape. Prima este una voluntară. Bucureștenii se vor înscrie pe o platformă și vor fi contactați, în ordine, pentru a se prezenta fie la un spital de stat, fie la o clinică privată. A doua etapă este testarea pe un eșantion stabilit de INSP.

„În prima etapă a testării, vom prelua datele şi solicitările de testare pentru toţi care se înscriu, în ordine cronologică, pentru a nu crea discuţii”, a spus Firea.

În total, potrivit primarului, în total este vorba de 20.500 de teste.

Joi, 14 Mai, 2020 - 18:17

Compania Municipală Termoenergetica începe lucrările de reparaţii şi înlocuire a porţiunilor de conductă deteriorată, urmare a încheierii sezonului de încălzire, informează Primăria Capitalei prin intermediul unui comunicat.

Miercuri, 13 Mai, 2020 - 12:25

Primăria Capitalei prin Biblioteca Metropolitană Bucureşti, Teatrul Dramaturgilor Români şi Muzeul Naţional al Literaturii Române anunţă organizarea unui concurs de creaţie teatrală şi literară. Tema concursului iniţiat la propunerea scriitorilor şi traducătorilor Lucia Verona şi Horia Gârbea este "Distanţa", înţeleasă sub diferite forme, impusă de anumite circumstanţe, cu relevarea aspectelor inedite, comice sau tragice ale distanţării şi izolării de societate şi de cei apropiaţi.

Luni, 11 Mai, 2020 - 15:22
Până la finalul anului!

Primăria Capitalei prin PROEDUS va încheia un acord de colaborare cu Asociația Culturală Ludmila Vidrașcu, astfel încât preșcolarii, elevii și profesorii din București să aibă acces la platforma bucuresti.citeste.ro, potrivit unui proiect inițiat de Primăria Capitalei și aprobat luni de Consiliul General. Primăria Capitalei va plăti asociației până la 3.493.000 lei, practic abonamentele lunare pentru bucureștenii care vor accesa platforma până la finalul anului 2020. Platforma nu există și va fi făcută pornind de la protocolul cu municipalitatea.

Vineri, 8 Mai, 2020 - 15:25

Primăria Capitalei a construit un ”spital” modular de 500 de paturi în Pipera, pe terenul unde va fi construit Spitalul Metropolitan. Acesta este o anexă a spitalului Victor Babeș și aici vor fi internați pacienții cu forme ușoare sau asimptomaticii care trebuie monitorizați. 

Spitalul a fost construit în două săptămâni de Compania Municipală Consolidări, și a costat circa 2 milioane de euro, cu tot cu conectarea la utilități, potrivit informațiilor furnizate de municipalitate.

Miercuri, 6 Mai, 2020 - 12:00

Primăria Capitalei, prin Teatrul Dramaturgilor Români - manager Marius Bodochi și Biblioteca Metropolitană București - director general Ramona Ioana Mezei, a inițiat la începutul lunii mai proiectul cultural - educațional „Vei plânge mult ori vei zâmbi?” pentru a marca împlinirea a 125 de ani de la nașterea marelui scriitor Lucian Blaga.

Marţi, 5 Mai, 2020 - 09:54

Primăria Capitalei anunţă că din 18 mai Societatea de Transport Bucureşti va scoate în traseu toate autovehiculele din parcul auto circulant, astfel că transportul în comun va funcţiona la capacitate maximă

Pentru siguranţa călătorilor vă asigurăm că toate vehiculele sunt dezinfectate cu substanţe care distrug virusurile. STB dezinfectează şi staţiile de aşteptare, cu mobilierul aferent, aflate în administrarea sa.

Luni, 27 Aprilie, 2020 - 18:06

Furnizarea încălzirii în sistemul centralizat de distribuţie din Capitală se opreşte din 27 aprilie, anunţă miercuri Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Termoenergetica.

Conform prognozei meteo, temperaturile exterioare din următoarele zile îndeplinesc condiţiile prevăzute de legislaţie pentru încheierea sezonului de încălzire, precizează sursa citată.

Miercuri, 22 Aprilie, 2020 - 12:12

Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Termoenergetica, anunţă că din 27 aprilie se opreşte furnizarea încălzirii în sistemul centralizat de distribuţie din Capitală.

Astfel, conform prognozei meteo, temperaturile exterioare din următoarele zile îndeplinesc condiţiile prevăzute de legislaţia în vigoare pentru încheierea sezonului de încălzire.

Ca urmare, începând cu data de 27 aprilie 2020, vor fi iniţiate procedurile de oprire a furnizării energiei termice pentru încălzire către consumatorii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare al Municipiului Bucureşti.

Joi, 16 Aprilie, 2020 - 11:58

Sub deviza "One World. One Heart", iMapp Bucharest - unul dintre cele mai importante concursuri de video mapping din lume (liantul unui circuit internaţional al artelor vizuale), organizat de Primăria Capitalei, prin Creart - Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti, a lansat o iniţiativă artistică prin care se aduce un mesaj de solidaritate şi speranţă la nivel mondial, în contextul internaţional actual al pandemiei de COVID - 19, care a generat distanţarea socială ca măsură necesară de prevenire.

Luni, 13 Aprilie, 2020 - 16:00

Primăria Capitalei a oprit toate toaletările pentru această primăvară și pentru această vară. Motivația deciziei este că a început perioada de vegetație, iar tăierile sunt nocive în această perioadă.

Toaletările din toamna lui 2019 și din primăvara lui 2020 au fost permise în București printr-o dispoziție cu caracter general emisă de Direcția de Mediu a Primăriei Capitalei în 4 octombrie 2019. Prin decizia din 2019, orice administrator de spațiu verde public din București putea să taie cum considera necesar.

Joi, 9 Aprilie, 2020 - 11:10

În Bucureşti, nimeni nu este lăsat singur: Primăria Capitalei asigură pachete de bază pentru sute de persoane vârstnice care au nevoie de sprijin: cei cu pensii mici, singuri/ fără apaţinători, cu probleme grave de sănătate sau diferite forme de handicap

Primele pachete au fost livrate ieri, 8 aprilie

Call-center: 0785.199.197, 0784.153.108, 0762.337.436, 0786.251.696, 0785.211.439, 0761.336.399

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 09:12

Primăria Capitalei, prin creart, se alătură campaniei #stămacasă, oferind acces gratuit publicului la ateliere de creaţie pentru copii, care pot fi vizionate online, pe toată durata lunii aprilie.

Vineri, 3 Aprilie, 2020 - 13:58

Echipa Operei Comice pentru Copii continuă să le fie aproape copiilor, prin spectacolele şi emisiunile proprii difuzate online pe aplicaţia Opera Copiilor (operacomica.ro), iar de la începutul lunii aprilie aduce în premieră un alt gen de campanie prin care doreşte să păstreze legătura cu spectatorii fideli prin soluţii care să asigure şi funcţionarea instituţiei, astfel să se adapteze situaţiei actuale. Practic, această campanie este una de susţinere a activităţii Operei Comice pentru Copii, construită printr-o poveste care se va dezvolta zi de zi.

Joi, 2 Aprilie, 2020 - 19:14

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că zone de triaj epidemiologic au fost organizate la intrarea în toate cele 19 spitale administrate de Primăria Capitalei, pentru a-i putea identifica în acest fel pe pacienţii care prezintă simptome ale COVID 19.

"Practic, într-un timp foarte scurt, în timp record, Primăria Capitalei, prin ASSMB, a organizat zone de triaj, unele chiar exterioare, la toate cele 19 spitale din administrarea Primăriei Capitalei", a arătat joi Gabriela Firea, într-o declaraţie susţinută la Spitalul Nicolae Malaxa şi transmisă live pe Facebook.

Marţi, 31 Martie, 2020 - 09:16

Primăria Capitalei sprijină autorităţile centrale şi primăriile de sector care au nevoie de ajutor, cu toate resursele de care dispune, astfel încât să se poată lua măsuri rapide şi eficiente pe toată raza municipiului Bucureşti, pentru combaterea răspândirii coronavirusului.

Astfel, în plus faţă de ce a întreprins Primăria Sectorului 2, care deţine contract de salubrizare cu SC Supercom, pentru a veni în sprijinul autorităţilor locale, Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Eco Igienizare, a început cel mai amplu program de dezinfecţie în acest sector.

Luni, 30 Martie, 2020 - 09:25

Primaria Capitalei a fost instiintata vineri, 27 martie, ca este executata silit si are de platit suma de aprox 3,7 milioane de euro si 500.000 de lei, sume catre trebuie achitate in baza unei hotarari a instantei referitoare la o expropriere din anul 2010. Primarul General, Gabriela Firea: "Solicit Guvernului sa emita un act normativ care sa prevada sistarea executarilor silite pe bugetele UAT-urilor, pe perioada starii de urgenta, avand in vedere faptul ca toate primariile din Romania isi concentreaza resursele pentru combaterea raspandirii coronavirusului.

Luni, 30 Martie, 2020 - 08:37

Primăria Capitalei, prin ASSMB, anunţă reluarea în variantă online a cursurilor gratuite de puericultură "Şcola Părinţilor"

- Prima întâlnire virtuală a specialiştilor cu viitorii părinţi va avea loc luni, 30 martie, ora 16.00

Vineri, 27 Martie, 2020 - 20:30

Persoanele care fac parte din categorii sociale vulnerabile pot beneficia de mâncare caldă oferită de Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, de luni până vineri, între orele 12,00 - 15,00, informează Primăria Capitalei prin intermediul unui comunicat.

Vineri se acordă suplimente de weekend provenind din donaţii.

Hrana poate fi ridicată de la:

- Complexul de Servicii Sociale Ominis din strada Turnu Măgurele, nr 17A, sector 4;

- Cantina Ferentari din Calea Ferentari nr. 91, sector 5;

Vineri, 27 Martie, 2020 - 12:08

Primăria Capitalei, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, face o serie de precizări importante cu privire la programul de distribuţie mâncare, organizat în Bucureşti pentru categoriile sociale vulnerabile, în contextul pandemiei de coronavirus:

Orice persoană care doreşte poate primi mâncare caldă de luni pană vineri (vineri se acordă suplimente de weekend provenind din donaţii) între orele 12-15 în următoarele locaţii:

- Complexul de Servicii Sociale Ominis din Strada Turnu Măgurele nr 17A, sector 4

Joi, 26 Martie, 2020 - 17:05

Primăria Capitalei amână plata stimulentului pentru persoanele adulte cu handicap ”pentru lunile următoare, în funcție de evoluția răspândirii coronavirusului”, anunță instituția. În luna martie, beneficiarii acestui ajutor vor primi doar restanța din luna decembri, 260 lei. Stimulentele pentru copiii cu dizabilități, nou-născuți, familii monoparentale, vocherul materna vor fi plătite fără întârziere.

Joi, 26 Martie, 2020 - 08:21

Conform dispoziţiilor Primarului General, Gabriela Firea, in aceasta perioada, Primăria Capitalei, prin Direcţia Generală de Asistenta Sociala a Municipiului Bucureşti, în colaborare cu Poliţia Locală, derulează un program intensiv de identificare şi cazare a persoanelor fără adăpost din Capitală.

Miercuri, 18 Martie, 2020 - 19:21

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, că 500 de persoane erau în carantină în București, dar spune că numărul acestora crește de la o oră la alta.

„Sunt 500 de persoane care se află în municipiul București în carantină, cei ce au venit în special din zonele roșii. Și aceste cifre se pot schimba de la o oră la alta. La prânz numărul cu siguranță va crește, diseară va fi și mai mare. Pentru că în fiecare zi vin în țară, cei mai mulți în București, zeci de români care lucrează în Italia și în Spania”, a declarat edilul Capitalei.

Joi, 12 Martie, 2020 - 13:03

Având în vedere suspendarea cursurilor din cauza pandemiei de coronavirus, Primăria Capitalei, prin PROEDUS, lansează una dintre cele mai inovative şi interactive platforme de e-learning - www.hubproedus.ro, la care pot avea acces zeci de mii de elevi bucureşteni. Este vorba despre activităţi pe care aceştia le pot derula fără a fi expuşi unor factori de risc, prin petrecerea timpului în colectivitate.

În prezent, platforma oferă peste 2000 de ore de învăţare, din 10 domenii diferite, în mediul online:

Marţi, 3 Martie, 2020 - 16:00

Primăria Capitalei anunţă pe SICAP licitaţie pentru achiziţia a 100 de autobuze electrice, valoarea totală estimată a acestora fiind de 219.571.200 lei.

Anunţul vizează achiziţionarea autobuzelor electrice şi a infrastructurii de încărcare necesară acestora, cu autonomie de minimum 230 km şi cu platformă pentru facilitatea accesului persoanelor cu dizabilităţi.

Subscribe to Primăria Capitalei