Marţi, 8 Decembrie, 2020 - 11:00

Consilierii generali ai Capitalei se întrunesc marţi, de la ora 16,00, într-o şedinţă pe a cărei ordine de zi figurează 14 proiecte de hotărâre, care prevăd: granturi pentru artiştii independenţi, eliminarea taxei pentru turism în 2021, punerea la dispoziţia DSP Bucureşti a unor spaţii din incinta Arenei Naţionale pentru cel puţin şase luni, finanţare europeană de peste 3 milioane de lei pentru echipamente de protecţie destinate unor centre sociale din subordinea DGASMB.

Marţi, 10 Noiembrie, 2020 - 17:05

Primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că toti bucureştenii vor avea apă caldă şi căldură în această iernă, dar afirmă că vor exista "câteva sute de avarii", iar ceea ce poate promite este că acestea vor fi reparate transparent, în cel mai scurt timp posibil.

Luni, 9 Noiembrie, 2020 - 17:21

Primarul Capitalei anunță că persoanele cu dizabilități vor primi stimulentul financiar în aceste zile. Nicușor Dan a spus că au fost semnat ordinele de plată și că plățile vor fi făcute marți și miercuri. Întârzierea plății a provocat scandal între politicienii de dreapta și de stânga.

Luni, 2 Noiembrie, 2020 - 16:06

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat luni că a solicitat o situaţie a planurilor de acces în pieţe.

"Până joi, primarii de sector au termen să ne înainteze situaţiile pieţelor, fie pieţe pe care le administrează ei înşişi, prin Administraţia Pieţelor sau alte structuri, să spună dacă au planuri sau nu au planuri de acces cu circuite şi să ne înainteze situaţia pieţelor private pe care ei le-au autorizat să funcţioneze", a spus Nicuşor Dan referitor la deciziile luate în şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) de luni.

Joi, 1 Octombrie, 2020 - 13:08

Cu privire la afirmaţiile apărute în spaţiul online, conform cărora Primăria Capitalei ar realiza lucrări suplimentare la obiectivul de investiţie Pasajul Ciurel - Nod rutier Virtuţii, facem următoarele

PRECIZĂRI

Lucrările care se desfăşoară în prezent la bretea fac parte din proiect, nu se desfăşoare intervenţii suplimentare.

Astfel, în cadrul proiectului se realizează banda de extindere a Şoselei Virtuţii pe sensul Crângaşi-Lujerului, conform planurilor pentru acest obiectiv. Breteaua B se va racorda la şoseaua extinsă.

Marţi, 22 Septembrie, 2020 - 15:11

"Am deschis un nou centru pentru victimele violenţei domestice. (...) În perioada stării de urgenţă am mai deschis un astfel de centru, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială, cu 100 de locuri în Sectorul 6. Acum ne aflăm într-un centru pe care-l deschidem astăzi în Sectorul 5.

Luni, 21 Septembrie, 2020 - 09:37

Primăria Capitalei: STB SA înfiinţează o nouă linie de autobuz pentru locuitorii din Cartierul Henri Coandă

Pe fondul unei dezvoltări urbane în zona de nord a Capitalei, Societatea de Transport Bucureşti STB SA înfiinţează, începând cu data de 20.09.2020, linia de autobuz 231 (cu 5 autobuze în zi de lucru, respectiv 3 în zi de sărbătoare).

Aceasta va funcţiona între noul terminal "Cartier Henri Coandă" şi "Piaţa Presei", pe următorul traseu:

Luni, 21 Septembrie, 2020 - 09:00

Datoriile pe care Primăria Capitalei le are faţă de C. Constanda sunt generate de decizii vechi de 16 ani ale foştilor primari. În plus, un consilier general USR are de primit, prin familia sa, 7 mil euro de la C. Costanda, fapt recunoscut public.

Acuzaţiile prezentate azi de un candidat la Primăria Capitalei cu privire la cazul Constanda sunt în totalitate false. Acestea demonstrează o foarte gravă necunoaştere a prevederilor legale, precum şi a atribuţiilor şi răspunderilor pe care le are un Primar General.

Joi, 3 Septembrie, 2020 - 19:00

Consilierii generali ai Capitalei urmează să dezbată în şedinţa de luni trei proiecte de hotărâre care vizează testarea copiilor din unităţile de învăţământ din Bucureşti, a cadrelor didactice, a personalului medical, precum şi a angajaţilor STB, valoarea totală a măsurii fiind de peste 55 de milioane de lei.

Luni, 31 August, 2020 - 11:54

Primăria Capitalei nu susţine subvenţionarea centralelor individuale/de apartament

Sorin Chiriţă: "Singura soluţie viabilă pentru Bucureşti este să continuăm modernizarea sistemului de termoficare existent"

Proiectele iniţiate de Primăria Capitalei în ultimii ani au la bază premiza că termoficarea centralizată este soluţia cea mai eficientă, cea mai ieftină, cea mai sigură şi cea mai ecologică pentru încălzirea şi asigurarea apei calde de consum pentru bucureşteni.

Miercuri, 26 August, 2020 - 13:26

#BIFF2020 s-a adaptat contextului global al preocupărilor artistice. Pentru a marca alinierea în gânduri şi acţiuni, pentru prima dată în istoria festivalului, am pregătit secţiuni noi şi surprize conexe.

Gala de deschidere a festivalului are loc joi, 27 august, ora 19.30 la Muzeul Ţăranului Român, unde se va proiecta, în premieră, Pinocchio, în regia lui Matteo Garrone. Filmul multi-premiat va introduce publicul BIFF în povestea păpuşii de lemn, ce prinde viaţă, şi-a creatorului acesteia, Gepetto, interpretat de remarcabilul Roberto Benigni.

Marţi, 25 August, 2020 - 20:19

18 candidati au ramas in cursa pentru functia de primar general al Capitalei, la alegerile locale din 27 septembrie.

Biroul Electoral de Circumscriptie al Municipiului Bucuresti a constatat marti definitive candidaturile.

Conform procesului verbal al BEM, au fost inregistrate 24 de liste de candidati propuse de partidele politice sau aliantele politice, de aliantele electorale, precum si candidaturi independente, din care 22 au fost admise in totalitate sau in parte.

Joi, 13 August, 2020 - 18:36

Primăria Capitalei va acorda 1.000 de euro, sub formă de bonuri de masă, persoanelor care s-au vindecat de COVID-19 pentru a dona plasmă, potrivit unui proiect de hotărâre inițiat de primarul Gabriela Firea și aprobat de majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General. Plasma va fi folosită pentru tratarea pacienților infectați cu Covid și care se află în stare foarte gravă. Opoziția acuză că proiectul este ilegal și imoral deoarece donarea de sânge/plasmă este un act non-profit.

Miercuri, 12 August, 2020 - 10:14

Un nou pas în procesul de digitalizare a serviciilor publice:

Am lansat o platformă web modernă, accesibilă inclusiv de pe telefonul mobil, ce permite interacţiunea online a bucureştenilor cu Primăria Capitalei

Primăria Capitalei a lansat noua platformă web, www.pmb.ro.

Marţi, 11 August, 2020 - 16:17

Primarul Gabriela Firea vrea să acorde un stimulent financiar în cuantum de 1.000 de euro persoanelor care s-au vindecat de COVID-19 pentru a dona plasmă. Proiectul va fi pus pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu General de joi, iar măsura este menită să crească numărul donatorilor. Plasma va fi folosită pentru tratarea pacienților infectați cu Covid și care se află în stare foarte gravă.

Joi, 6 August, 2020 - 12:56

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, și-a anunțat candidatura la Primăria Capitalei, după ce negocierile cu PSD au eșuat.

”Sunt liberal de 30 ani și am acumulat o experiență foarte mare. Având în vedere pandemia de coronavirus este nevoie de oameni cu experiență, de oameni cu greutate, eu am și la propriu o anumită greutate. Am acumulat foarte multă experiență atât ca premier, cât și ca președinte al Senatului. Este o datorie, o responsabilitate pentru electoratul liberal să candidez la Primăria Capitalei.”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

 

 

 

Sâmbătă, 1 August, 2020 - 17:43
Și va minți din nou când va semna că nu a colaborat cu Securitatea

Supărat că partidul său a fost exclus de la negocieri,Traian Băsescu s-a arătat gata să intre în cursa pentru Primăria Capitalei.

Fostul președinte al României a anunțat, sâmbătă, că i-a făcut această ofertă președintelui PMP, Eugen Tomac.

Vineri, 24 Iulie, 2020 - 09:00

Compania Municipală Eco Igienizare acţionează cu toate utilajele din dotare pe întreg teritoriul Capitalei

Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Eco Igienizare derulează în Bucureşti al optulea tratament de combatere a ţânţarilor, începând din data de 16 iulie 2020.

În toate parcurile din Capitală, tratamentul de combatere a ţânţarilor adulţi se realizează de către lucrătorii Companiei Municipale Eco Igienizare cu ajutorul echipamentelor mobile: 12 maşini de mare capacitate (ULV) şi 12 echipamente de tip fogger (generator de ceaţă caldă).

Joi, 23 Iulie, 2020 - 19:00

"Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Eco Igienizare, derulează în Bucureşti al optulea tratament de combatere a ţânţarilor, începând din data de 16 iulie. În toate parcurile din Capitală, tratamentul de combatere a ţânţarilor adulţi se realizează de către lucrătorii Companiei Municipale Eco Igienizare cu ajutorul echipamentelor mobile: 12 maşini de mare capacitate (ULV) şi 12 echipamente de tip fogger (generator de ceaţă caldă).

Miercuri, 22 Iulie, 2020 - 13:50

Artoteca BMB se pregătește să găzduiască din nou expoziții de artă contemporană. Primăria Capitalei prin Biblioteca Metropolitană București anunță deschiderea expoziției personale a artistei Gabriela Ricșan joi, 23 iulie, începând cu ora 12:30.

Miercuri, 15 Iulie, 2020 - 16:42

În condițiile în care situația economică a Primăriei Capitalei este una delicată și s-au tăiat bani de la investiții, municipalitatea va aloca peste 12 milioane de lei către 45 de biserici, pentru lucrări de construire sau de consolidare și reamenajare. În plus, bugetul Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale pentru reclamă și publicitate crește cu 2,5 milioane lei, până la 6,1 milioane lei. PROEDUS, instituție care organizează evenimente culturale primește 7 milioane lei în plus și ajunge la un buget de 39,5 milioane lei.

Luni, 13 Iulie, 2020 - 18:21

Primăria Capitalei propune noi reguli pentru terasele din Centrul Istoric, în contextul pandemiei COVID 19: între terasele vecine trebuie montate separatoare de sticlă sau jardiniere înalte, perimetrul terasei va fi trasat de municipalitate, astfel încât să se respecte un culoar de trecere de 4 m pe mijlocul străzii, iar televizorul va fi permis la marile evenimente cultural - sportive. 

Luni, 13 Iulie, 2020 - 08:46

Având în vedere afirmaţiile conform cărora Primăria Capitalei nu ar fi luat până în prezent măsurile necesare pentru combaterea răspândirii noului tip de coronavirus, facem următoarele

PRECIZĂRI:

De la declararea epidemiei de coronavirus şi până în prezent, Primăria Capitalei, prin instituţiile din subordine, a alocat peste 8 milioane de euro pentru achiziţia de echipamente de protecţie, aparatură modernă şi servicii necesare în lupta împotriva pandemiei.

Luni, 29 Iunie, 2020 - 11:11

În perioada stării de alertă şi în contextul pandemiei de coronavirus, Societatea de Transport Bucureşti - STB SA asigură confortul şi protecţia călătorilor în toate vehiculele aflate pe traseu prin utilizarea aerului condiționat şi a sistemului de climatizare. Subliniem faptul că NU este utilizată funcția de recirculare a aerului din interior, ci doar introducerea de aer proaspăt și rece, din exterior.

Sistemul de climatizare din autobuze și troleibuze este setat să pornească automat la temperaturi de peste 22 de grade, fără a fi necesară intervenția conducătorului auto.

Luni, 29 Iunie, 2020 - 09:57
(gaz natural comprimat) cu normă de poluare Euro 6 sau troleibuze

Primăria Capitalei, prin Societatea de Transport Bucureşti STB SA mai face un pas spre reducerea emisiilor poluante printr-un proiect de modernizare, într-o primă etapă, a unui număr de 600 de vehicule vechi din parcul circulant.

Astfel, 500 de autobuze Mercedes Citaro Euro 3 şi Euro 4 vor fi transformate în autobuze propulsate cu gaz natural comprimat (GNC, cu normă de poluare Euro 6), iar 100 - în troleibuze. Restul, de până la 1000 de autobuze Mercedes Citaro vor fi modernizate într-o etapă ulterioară a proiectului.

Duminică, 28 Iunie, 2020 - 11:06
(Pe gaz natural comprimat) cu normă de poluare Euro 6 sau troleibuze

Primăria Capitalei: Un nou pas pentru combaterea poluării în Capitală.

Autobuzele vechi ale STB vor fi transformate în autobuze de tip GNC (gaz natural comprimat) cu normă de poluare Euro 6 sau troleibuze

 

Primăria Capitalei, prin Societatea de Transport Bucureşti STB SA mai face un pas spre reducerea emisiilor poluante printr-un proiect de modernizare, într-o primă etapă, a unui număr de 600 de vehicule vechi din parcul circulant.

Vineri, 19 Iunie, 2020 - 15:19

Primăria Capitalei a anunțat, vineri, că va digitaliza toate cele 19 spitale administrate de ASSMB printr-un sistem informatic integrat de e-sănătate, primul digitalizat urmând să fie Spitalul Clinic Colentina.

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a aprobat proiectul de hotărâre privind „Digitalizarea spitalelor aflate în administrarea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București”, la propunerea primarului general Gabriela Firea.

Vineri, 19 Iunie, 2020 - 13:05

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a criticat, vineri, boicotarea conferinţei de presă a lui Nicuşor Dan, candidat la Primăria Capitalei.

Duminică, 14 Iunie, 2020 - 08:58

În Bucureşti, se extinde zona de promenadă de la Calea Victoriei şi se modifică zona din apropierea Pieţei Amzei, anunţă primăria Capitalei.

Din acest weekend, 13-14 iunie, în zilele de sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 08:00 – 22:00, zonele pietonale se reconfigurează astfel:

Vineri, 12 Iunie, 2020 - 19:00

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat vineri că, în 2 ani, au fost alocaţi 13 milioane de euro pentru Programul Voucher Materna, 31.177 de femei însărcinate din Bucureşti beneficiind de un sprijin financiar de câte 2.000 de lei, pentru achitarea de medicamente şi servicii medicale.

Subscribe to Primăria Capitalei