Joi, 6 August, 2020 - 12:56

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, și-a anunțat candidatura la Primăria Capitalei, după ce negocierile cu PSD au eșuat.

”Sunt liberal de 30 ani și am acumulat o experiență foarte mare. Având în vedere pandemia de coronavirus este nevoie de oameni cu experiență, de oameni cu greutate, eu am și la propriu o anumită greutate. Am acumulat foarte multă experiență atât ca premier, cât și ca președinte al Senatului. Este o datorie, o responsabilitate pentru electoratul liberal să candidez la Primăria Capitalei.”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

 

 

 

Sâmbătă, 1 August, 2020 - 17:43
Și va minți din nou când va semna că nu a colaborat cu Securitatea

Supărat că partidul său a fost exclus de la negocieri,Traian Băsescu s-a arătat gata să intre în cursa pentru Primăria Capitalei.

Fostul președinte al României a anunțat, sâmbătă, că i-a făcut această ofertă președintelui PMP, Eugen Tomac.

Vineri, 24 Iulie, 2020 - 09:00

Compania Municipală Eco Igienizare acţionează cu toate utilajele din dotare pe întreg teritoriul Capitalei

Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Eco Igienizare derulează în Bucureşti al optulea tratament de combatere a ţânţarilor, începând din data de 16 iulie 2020.

În toate parcurile din Capitală, tratamentul de combatere a ţânţarilor adulţi se realizează de către lucrătorii Companiei Municipale Eco Igienizare cu ajutorul echipamentelor mobile: 12 maşini de mare capacitate (ULV) şi 12 echipamente de tip fogger (generator de ceaţă caldă).

Joi, 23 Iulie, 2020 - 19:00

"Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Eco Igienizare, derulează în Bucureşti al optulea tratament de combatere a ţânţarilor, începând din data de 16 iulie. În toate parcurile din Capitală, tratamentul de combatere a ţânţarilor adulţi se realizează de către lucrătorii Companiei Municipale Eco Igienizare cu ajutorul echipamentelor mobile: 12 maşini de mare capacitate (ULV) şi 12 echipamente de tip fogger (generator de ceaţă caldă).

Miercuri, 22 Iulie, 2020 - 13:50

Artoteca BMB se pregătește să găzduiască din nou expoziții de artă contemporană. Primăria Capitalei prin Biblioteca Metropolitană București anunță deschiderea expoziției personale a artistei Gabriela Ricșan joi, 23 iulie, începând cu ora 12:30.

Miercuri, 15 Iulie, 2020 - 16:42

În condițiile în care situația economică a Primăriei Capitalei este una delicată și s-au tăiat bani de la investiții, municipalitatea va aloca peste 12 milioane de lei către 45 de biserici, pentru lucrări de construire sau de consolidare și reamenajare. În plus, bugetul Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale pentru reclamă și publicitate crește cu 2,5 milioane lei, până la 6,1 milioane lei. PROEDUS, instituție care organizează evenimente culturale primește 7 milioane lei în plus și ajunge la un buget de 39,5 milioane lei.

Luni, 13 Iulie, 2020 - 18:21

Primăria Capitalei propune noi reguli pentru terasele din Centrul Istoric, în contextul pandemiei COVID 19: între terasele vecine trebuie montate separatoare de sticlă sau jardiniere înalte, perimetrul terasei va fi trasat de municipalitate, astfel încât să se respecte un culoar de trecere de 4 m pe mijlocul străzii, iar televizorul va fi permis la marile evenimente cultural - sportive. 

Luni, 13 Iulie, 2020 - 08:46

Având în vedere afirmaţiile conform cărora Primăria Capitalei nu ar fi luat până în prezent măsurile necesare pentru combaterea răspândirii noului tip de coronavirus, facem următoarele

PRECIZĂRI:

De la declararea epidemiei de coronavirus şi până în prezent, Primăria Capitalei, prin instituţiile din subordine, a alocat peste 8 milioane de euro pentru achiziţia de echipamente de protecţie, aparatură modernă şi servicii necesare în lupta împotriva pandemiei.

Luni, 29 Iunie, 2020 - 11:11

În perioada stării de alertă şi în contextul pandemiei de coronavirus, Societatea de Transport Bucureşti - STB SA asigură confortul şi protecţia călătorilor în toate vehiculele aflate pe traseu prin utilizarea aerului condiționat şi a sistemului de climatizare. Subliniem faptul că NU este utilizată funcția de recirculare a aerului din interior, ci doar introducerea de aer proaspăt și rece, din exterior.

Sistemul de climatizare din autobuze și troleibuze este setat să pornească automat la temperaturi de peste 22 de grade, fără a fi necesară intervenția conducătorului auto.

Luni, 29 Iunie, 2020 - 09:57
(gaz natural comprimat) cu normă de poluare Euro 6 sau troleibuze

Primăria Capitalei, prin Societatea de Transport Bucureşti STB SA mai face un pas spre reducerea emisiilor poluante printr-un proiect de modernizare, într-o primă etapă, a unui număr de 600 de vehicule vechi din parcul circulant.

Astfel, 500 de autobuze Mercedes Citaro Euro 3 şi Euro 4 vor fi transformate în autobuze propulsate cu gaz natural comprimat (GNC, cu normă de poluare Euro 6), iar 100 - în troleibuze. Restul, de până la 1000 de autobuze Mercedes Citaro vor fi modernizate într-o etapă ulterioară a proiectului.

Duminică, 28 Iunie, 2020 - 11:06
(Pe gaz natural comprimat) cu normă de poluare Euro 6 sau troleibuze

Primăria Capitalei: Un nou pas pentru combaterea poluării în Capitală.

Autobuzele vechi ale STB vor fi transformate în autobuze de tip GNC (gaz natural comprimat) cu normă de poluare Euro 6 sau troleibuze

 

Primăria Capitalei, prin Societatea de Transport Bucureşti STB SA mai face un pas spre reducerea emisiilor poluante printr-un proiect de modernizare, într-o primă etapă, a unui număr de 600 de vehicule vechi din parcul circulant.

Vineri, 19 Iunie, 2020 - 15:19

Primăria Capitalei a anunțat, vineri, că va digitaliza toate cele 19 spitale administrate de ASSMB printr-un sistem informatic integrat de e-sănătate, primul digitalizat urmând să fie Spitalul Clinic Colentina.

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a aprobat proiectul de hotărâre privind „Digitalizarea spitalelor aflate în administrarea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București”, la propunerea primarului general Gabriela Firea.

Vineri, 19 Iunie, 2020 - 13:05

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a criticat, vineri, boicotarea conferinţei de presă a lui Nicuşor Dan, candidat la Primăria Capitalei.

Duminică, 14 Iunie, 2020 - 08:58

În Bucureşti, se extinde zona de promenadă de la Calea Victoriei şi se modifică zona din apropierea Pieţei Amzei, anunţă primăria Capitalei.

Din acest weekend, 13-14 iunie, în zilele de sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 08:00 – 22:00, zonele pietonale se reconfigurează astfel:

Vineri, 12 Iunie, 2020 - 19:00

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat vineri că, în 2 ani, au fost alocaţi 13 milioane de euro pentru Programul Voucher Materna, 31.177 de femei însărcinate din Bucureşti beneficiind de un sprijin financiar de câte 2.000 de lei, pentru achitarea de medicamente şi servicii medicale.

Vineri, 12 Iunie, 2020 - 17:00

Zonele de promenadă vor fi reconfigurate, astfel încât va fi extinsă cea de la Calea Victoriei, va fi desființată cea din cartierul Cotroceni, iar cea din apropierea Pieţei Amzei va fi modificată, începând cu acest week-end.

Conform Primăriei Capitalei, începând din acest weekend, 13-14 iunie, pentru zilele de sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 8.00 - 22.00, zonele pietonale se reconfigurează după cum urmează:

Joi, 11 Iunie, 2020 - 13:35

Primăria Capitalei a demarat ieri testarea necesară pentru studiul ştiinţific care va arăta gradul de contaminare a populaţiei din Capitală, circulaţia virusului şi procentul de imunizare pe cale naturală a bucureştenilor, pentru a reporni activitatea economica şi a salva locurile de muncă din Capitala.

Miercuri, 10 Iunie, 2020 - 11:12

Primarul General, Gabriela Firea: "Primii 500 de bucureşteni sunt testaţi astăzi pentru depistarea de anticorpi Covid. În curând vom afla în ce măsură este răspândit noul virus la nivelul Capitalei!"

Programul "SUNT IMUN LA COVID?" debutează astăzi, la Arena Naţională unde Primăria Capitalei, prin ASSMB, a făcut toate pregătirile necesare din punct de vedere medical şi logistic.

Primarul General, Gabriela Firea:

Vineri, 5 Iunie, 2020 - 14:24

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că Podul Nicolae Grigorescu, ”proiect de 6 ani”, este aproape gata și că va putea fi folosit din această vară. Ea prezintă prinpalele lucrări efectuate, printre care lărgirea bulevardului la trei benzi și construireaunui pasaj peste Dâmbovița.

Joi, 4 Iunie, 2020 - 11:55

Primăria Capitalei, prin Centrul pentru Seniori şi Direcţia de Asistenţă Socială distribuie, la cerere, măşti de protecţie GRATUITE persoanelor vârstnice aflate în stare de vulnerabilitate, cu vârsta de minim 65 de ani, precum şi persoanelor cu dizabilităţi deplasabile care au solicitat acest lucru, astfel încât acestea să poată părăsi locuinţă în condiţii de siguranţă, până când vor primi măşti din partea direcţiilor de sănătate publică, conform prevederilor OUG 78/2020.

Marţi, 2 Iunie, 2020 - 15:00

Dintre aceștia, 117 persoane au prezentat suspiciunea unui cancer, urmare a rezultatelor obținute, ceea ce dovedește o creștere semnificativă a incidenței, de aproximativ 12%; una dintre cele mai recente statistici în domeniu dată publicității arată că, la nivel mondial, la ora actuală sunt 4,8% cazuri la 100.000 de locuitori.

Vineri, 29 Mai, 2020 - 11:44

Primăria Capitalei prin Biblioteca Metropolitană București (BMB) va sărbători luni – 01 Iunie 2020 – Ziua Internațională a Copilului printr-o serie de activități educative derulate pe platformele social media. Vă așteptăm cu ateliere creative, momente artistice, ghicitori, provocări literare, jocuri și piese de teatru destinate copiilor.

Marţi, 26 Mai, 2020 - 13:21

După anunțarea celor șase piese finaliste ale celei de a VI-a ediții a Concursului de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA, desemnate de un juriu de specialitate, Teatrul EXCELSIOR face cunoscute și opțiunile juriului alcătuit din părinți de adolescenți.

Sâmbătă, 23 Mai, 2020 - 11:27

Cea mai mare parte a centrului vechi din Bucuresti devine pietonala in weekend, incepand cu 23 mai, a anuntat Primaria Capitalei.

"Avand in vedere instituirea starii de alerta, reamintim faptul ca Primaria Municipiului Bucuresti, impreuna cu Brigada Rutiera, au decis infiintarea a sapte zone de promenada in centrul Bucurestiului, in zilele de weekend, incepand de sambata, 23 mai, pentru a incuraja atat miscarea in aer liber, cat si utilizarea mijloacelor de transport alternativ.

Vineri, 22 Mai, 2020 - 18:41

Primăria Capitalei transformă în acest weekend, în intervalul 8:00 - 20:00, mai multe străzi din centrul Bucureștiului în zone pietonale. Totul a pornit de la o inițiativă a Asociației ARCEN, care propunea ca străzile din jurul parcurilor Ioanid și Icoanei să devină pietonale, iar la câteva zile municipalitatea a anunțat că străzile respective, dar și multe altele din centrul orașului devin pietonale în weekend. măsura se aplică pe perioada stării de alertă, pentru a reduce presiunea pe parcuri, și așa foarte aglomerate.

Vineri, 22 Mai, 2020 - 16:39

Primăria Capitalei a dat vineri startul programului "Testăm pentru Bucureşti", în cadrul căruia 11.000 de bucureşteni se pot înscrie în vederea unei testări gratuite de tip Real Time PCR.

Luni, 18 Mai, 2020 - 17:00

​Testarea bucureștenilor promisă de primarul Gabriela Firea se va desfășura în două etape. Prima este una voluntară. Bucureștenii se vor înscrie pe o platformă și vor fi contactați, în ordine, pentru a se prezenta fie la un spital de stat, fie la o clinică privată. A doua etapă este testarea pe un eșantion stabilit de INSP.

„În prima etapă a testării, vom prelua datele şi solicitările de testare pentru toţi care se înscriu, în ordine cronologică, pentru a nu crea discuţii”, a spus Firea.

În total, potrivit primarului, în total este vorba de 20.500 de teste.

Joi, 14 Mai, 2020 - 18:17

Compania Municipală Termoenergetica începe lucrările de reparaţii şi înlocuire a porţiunilor de conductă deteriorată, urmare a încheierii sezonului de încălzire, informează Primăria Capitalei prin intermediul unui comunicat.

Miercuri, 13 Mai, 2020 - 12:25

Primăria Capitalei prin Biblioteca Metropolitană Bucureşti, Teatrul Dramaturgilor Români şi Muzeul Naţional al Literaturii Române anunţă organizarea unui concurs de creaţie teatrală şi literară. Tema concursului iniţiat la propunerea scriitorilor şi traducătorilor Lucia Verona şi Horia Gârbea este "Distanţa", înţeleasă sub diferite forme, impusă de anumite circumstanţe, cu relevarea aspectelor inedite, comice sau tragice ale distanţării şi izolării de societate şi de cei apropiaţi.

Luni, 11 Mai, 2020 - 15:22
Până la finalul anului!

Primăria Capitalei prin PROEDUS va încheia un acord de colaborare cu Asociația Culturală Ludmila Vidrașcu, astfel încât preșcolarii, elevii și profesorii din București să aibă acces la platforma bucuresti.citeste.ro, potrivit unui proiect inițiat de Primăria Capitalei și aprobat luni de Consiliul General. Primăria Capitalei va plăti asociației până la 3.493.000 lei, practic abonamentele lunare pentru bucureștenii care vor accesa platforma până la finalul anului 2020. Platforma nu există și va fi făcută pornind de la protocolul cu municipalitatea.

Subscribe to Primăria Capitalei