Marţi, 15 Ianuarie, 2019 - 19:00

Conform dispozitiilor Primarului General, Gabriela Firea, 12 echipaje ale Direcției Siguranță și Ordine Publică și ale Direcției Control au verificat in teren, pe tot parcursul noptii, modul în care operatorii de salubritate din toate sectoarele Capitalei își îndeplinesc obligațiile, conform Programului de Deszăpezire aprobat de Primaria Capitalei.

Joi, 10 Ianuarie, 2019 - 22:27

Primarul General, Gabriela Firea, a dispus continuarea intervenţiilor de deszăpezire şi combatere a poleiului, în urma informaţiilor comunicate de ANMH cu privire la prognoza meteorologică.

Pentru acţiunile programate în această seară şi la noapte sunt pregătiţi să intervină 690 de lucrători şi 428 de utilaje. Stocul disponibil de material antiderapant se ridică la 13.875 tone.

În continuare sunt active, începând cu ora 19.00, cele 53 de puncte fixe comunicate cu o seară înainte, unde se găsesc utilajele de deszăpezire, pregătite de intervenţie. 

Vineri, 28 Decembrie, 2018 - 12:23

Primăria Capitalei, prin ARCUB Centrul Cultural al Municipiului București, organizează, în data de 31 decembrie, începând cu ora 19.30, în Piața Constituției, REVELION CENTENAR, un show exploziv care marchează cei o sută de ani de la Marea Unire, făcând din noaptea de Revelion un eveniment memorabil.

Joi, 27 Decembrie, 2018 - 12:08

În prima parte a stagiunii 2018-2019, septembrie-decembrie, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, a prezentat bucureștenilor 250 de spectacole în cele trei săli ale instituției din Calea Giulești nr. 16. Dintre acestea, 5 producții au fost puse în scenă în premieră: concertul-lecție ,,România muzicală”, spectacolele de balet ,,Poveste vieneză” și ,,Prinț și Cerșetor”, opera ,,Motanul încălțat” și spectacolul de teatru ,,Erus și Valea Răbdării”.

Vineri, 21 Decembrie, 2018 - 15:45

Remedierea defecțiunii la autobuzul Otokar se face pe cheltuiala furnizorului

Autobuzul afectat în acestă dimineață de probleme tehnice la sistemul de încălzire a fost retras imediat din circulatie si trimis catre service-ul OTOKAR. Autobuzele sunt în termenul de garanție, care este, în conformitate cu prevederile contractuale, de 8 ani de la livrare. În această perioadă, toate verificarile si interventiile (manopera, piese de schimb, deplasarea autobuzului la service OTOKAR) se realizează pe cheltuiala furnizorului.

Joi, 20 Decembrie, 2018 - 12:50

Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, continuă seria de evenimente „Atelierul magic al lui Moș Crăciun” cu producția Teatrului „Ion Creangă” din București, intitulată România dodoloață, din a cărei distribuție fac parte Paul Cimpoieru, Silviu Man, Ionel Barac, Silviu Oltean, Beatrice Rubică, Daniela Niculae, Veronica Stoian, Axel Moustache, Oleg Apostol, Maria Radu, Ana Odagiu și Monica Odagiu. 

Miercuri, 19 Decembrie, 2018 - 16:19

Primăria Capitalei vrea să ridice mașinile staționate neregulamentar pe drumurile publice, potrivit unui proiect de hotărâre aflat în dezbatere publică pe site-ul instituției. Activitatea urmează să fie prestată de Compania Municipală Managementul Traficului București. Tariful de ridicare este de 200 lei pentru mașinile sub 5 tone, cel de transport 150 lei, iar cel de depozitare de 150 lei/zi.

Miercuri, 19 Decembrie, 2018 - 11:12

Primăria Capitalei, prin ARCUB  Centrul Cultural al Municipiului București, organizează, în data de 31 decembrie, începând cu ora 19.30, în Piața Constituției, REVELION CENTENAR, un show exploziv, de peste șase ore, care marchează cei o sută de ani de la Marea Unire. 
Ca în fiecare an, concertul va fi un eveniment de excepție, în care una dintre clădirile emblematice ale Bucureștiului  Palatul Parlamentului  va face parte din scenografia spectacolului. 

Marţi, 18 Decembrie, 2018 - 19:11

Primăria Capitalei a organizat o procedură legală pentru achiziția de locuințe: achiziția respectă procedurile legale în vigoare, beneficiază de evaluarea unui expert ANEVAR și a fost aprobată de Consiliul General al Municipiului București.

 

Ofertele primite în cadrul procedurii se încadrează în prețurile practicate pe piața imobiliară

 

Marţi, 18 Decembrie, 2018 - 16:40

 

Primăria Capitalei, prin ARCUB -Centrul Cultural al Municipiului București, organizează, în data de 31 decembrie, începând cu ora 19.30, în Piața ConstituțieiREVELION CENTENAR, un show exploziv, de peste șase ore, care marchează cei o sută de ani de la Marea Unire.

Ca în fiecare an, concertul va fi un eveniment de exceptie, în care una dintre clădirile emblematice ale Bucureștiului - Palatul Parlamentului -va face parte din scenografia spectacolului.

Marţi, 18 Decembrie, 2018 - 16:17
​​​​​​​125 de angajări pe posturi de medic și asistent, în ultimul an, și investiții de 18 milioane de lei în dotări

Primăria Capitalei, prin ASSMB, a investit consistent, în ultimii doi ani, pentru dotarea cabinetelor de medicină școlară și pentru a reduce deficitul de personal din acest sector, domeniu ignorat de administrațiile anterioare. La preluarea mandatului actual, investițiile în cabinetele medicale școlare erau extrem de reduse, iar una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntau școlile a fost lipsa personalului medical specializat, din cauza insuficienței fondurilor alocate de la bugetul de stat.

Luni, 17 Decembrie, 2018 - 11:18

La final de an, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii (OCC), le oferă ocazia spectatorilor să câștige un city break la Veneția! Până în data de 29 decembrie, cei care cumpără bilete la una din cele trei reprezentații de gală ale operetei ,,O Noapte la Veneția” de Johann Strauss, din 27, 28 și 29 decembrie, pot câștiga un city break în minunatul oraș italian.

Joi, 13 Decembrie, 2018 - 15:16

Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, organizează, în data de 18 decembrie 2018, ora 19:00, la Sala Studio a Teatrului Național București, spectacolul muzical „OAMENI - TRIBUT AURELIAN ANDREESCU”, în memoria unuia dintre cei mai valoroși și mai apreciați interpreți români, care a lăsat în urma sa numeroase șlagăre ascultate și azi cu plăcere de toate vârstele. 

Miercuri, 12 Decembrie, 2018 - 16:44

Consiliul General al Municipiului București a aprobat miercuri ”Programul de stimulare a înfiinţării staţiilor de reîncărcare rapidă pentru vehicule electrice si electrice hibrid plug-in, prin acordarea de vouchere". Astfel, municipalitatea va acorda în 2019, 500 de vouchere în valoare de 10.000 lei/voucher pentru persoane juridice/fizice deţinători de spații comerciale/unități de cazare/spatii de birouri/stații de distribuție carburanţi care înfiinţează staţii de reîncărcare rapidă pentru vehicule electrice și electrice hibrid plug-in.

Miercuri, 12 Decembrie, 2018 - 16:17

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat, miercuri, in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti, ca intentioneaza de anul viitor sa faca transportul public gratuit pentru toata lumea.

"Daca se va pune problema gratuitatii totale a transportului public in comun, o masura pe care am anuntat-o la inceputului mandatului, raspunsul este: Da. De anul viitor voi veni cu acest proiect. (...)

Miercuri, 12 Decembrie, 2018 - 09:58

Avand in vedere informatiile aparute in spatiul public, referitoare la „lipsa de masuri privind imbunatatirea calitatii aerului in Capitala", Primaria Municipiului Bucuresti face urmatoarele:

Masurile privind imbunatatirea calitatii aerului si protejarea sanatatii populatiei si a mediului ambiant pot fi implementate cu succes si pot aduce rezultatele scontate, intr-un interval de timp rezonabil, doar prin concentrarea eforturilor tuturor autoritatilor cu responsabilitati in domeniu.

Marţi, 11 Decembrie, 2018 - 19:00

Valoarea totala a proiectului este estimata la 845,68 milioane lei (181,63 milioane euro), iar termenul limita pentru depunerea ofertelor este data de 14 februarie 2019.

Vor fi achizitionate tramvaie de 36 metri lungime, cu minim cinci usi duble si podea 100% joasa.

“Tramvaiele vor fi fabricate sub aceeasi marca, de acelasi producator”, se arata in caietul de sarcini.

Castigatorul licitatiei va asigura si trainingul vatmanilor.

Marţi, 11 Decembrie, 2018 - 17:39

Primăria Capitalei vrea să trimită 100 de medici şi angajaţi în spitalele din subordinea ASSMB la cursuri susţinute de clinici de renume din Europa, SUA şi Israel, se arată într-un proiect care va fi discutat la şedinţa de miercuri a CGMB.

Marţi, 11 Decembrie, 2018 - 14:46
Noua Echipă Națională de FIFA, recunoscută de FRF, și-a desemnat  primii 4 jucători iar competiția CS:GO Invitational by ESL a fost câștigată de Avangar

A doua ediție a Bucharest Gaming Week, organizată de Primăria Capitalei prin ARCUB în parteneriat cu Gaming Week, în perioada 4 – 9 decembrie,  a strâns peste 12.000 de pasionați de esports, gameri dedicați și membri ai industriei dezvoltatoare de jocuri video din România. Majoritatea participanților a fost prezentă în cadrul evenimentului principal desfășurat în weekendul 8 - 9 decembrie. 

Marţi, 11 Decembrie, 2018 - 12:55

Miercuri, 12 decembrie, cu prilejul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti, Grupul de Initiativa Civica Kiseleff va organiza un flashmob, începând cu ora 10.30, prin tranzitarea trotuarului din faţa Primăriei Capitalei, iar participanţii la flashmob vor purta măşti chirurgicale pe nas şi gură. 
Această acţiune, parte a campaniei iniţiată de Grupul de Iniţiativă Civică Kiseleff şi susţinută de CeRe, este un semnal de alarmă pentru responsabilizarea primarului Capitalei şi consilierilor generali cu privire la calitatea aerului din Bucureşti.

Miercuri, 5 Decembrie, 2018 - 19:00

Primarul General, Gabriela Firea, i-a acordat miercuri, 5 decembrie, Cheia Orasului Bucuresti economistului si filosofului francez Thierry de Montbrial, in semn de înaltă apreciere pentru contribuţia acestuia la dezvoltarea relaţiilor romano-franceze. Evenimentul a avut loc in cadrul unei ceremonii organizate la sediul Primariei Municipiului Bucuresti.

Miercuri, 5 Decembrie, 2018 - 13:59

În 4 decembrie, aproape 8.000 de oameni au asistat, în Sala Polivalentă din București, la cele două reprezentații ale spectacolului-mozaic ,,Poveste de Crăciun”, organizat de Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, iar peste 27.000 de persoane au urmărit transmisiunea online a impresionantului show de sărbători.

Luni, 3 Decembrie, 2018 - 15:12

Primarul General, Gabriela Firea, a fost prezentă, alături de Alis Grasu - manager general SABIF, Rodica Nassar și Cristian Grasu - secretari de stat în Ministerul Sănătății, la sediul Serviciului de Ambulanță București Ilfov, unde se recepționează primele 10 ambulanțe din cele 106 achizitionate la începutul lunii august de Primăria Capitalei.

Luni, 3 Decembrie, 2018 - 09:18

Primăria Capitalei, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, organizează Piața de Crăciun București, până pe 28 decembrie 2018, pe esplanada cu statui din Piața Universității, în intervalul orar 10:00 – 22:00.

Luni, 26 Noiembrie, 2018 - 15:15

Viceprimarul General al Capitalei, Aurelian Badulescu, consilier general in Consiliul General al Municipiului Bucuresti si membru al Comisiei Juridice, solicita public motivarea de urgenta a Deciziei Civile prin care Curtea de Apel anuleaza hotararile de infiintare a companiilor municipale, "in vederea asigurarii respectarii dreptului la aparare si dreptului la un proces echitabil, in conditiile in care intelegem sa ne indreptam impotriva acesteia, atat prin exercitarea cailor extraordinare de atac prevazute de dispozitiile Codului de procedura civila si, totodata, ne rezervam dreptul d

Luni, 26 Noiembrie, 2018 - 10:20

Cel mai așteptat târg al sărbătorilor de iarnă - Târgul „Poveste de Crăciun” al Operei Comice pentru Copii - se deschide peste numai trei zile! Din 29 noiembrie 2018 până în 15 ianuarie 2019, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii (OCC), îi invită pe cei mici alături de familiile lor să se bucure de activitățile și surprizele de sărbători la târgul tematic din curtea instituției, din Calea Giulești nr. 16, pe o suprafață de aproape 8.000 de metri pătrați! De Ziua Națională a României, pe 1 decembrie, intrarea la toate punctele de atracție va fi gratuită!

Duminică, 25 Noiembrie, 2018 - 14:36

Primăria Capitalei, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, în parteneriat cu Institutul Cultural Român de la Viena, organizează vineri, 16 noiembrie 2018, ora 19:00 vernisajul expoziției Arhitectura Centenarului, la Galeria Institutului Cultural Român de la Viena. 

Vineri, 23 Noiembrie, 2018 - 15:37

Proiectul de hotărâre prin care Primăria Capitalei va deconta combustibilul folosit de cetăţeni până la valoarea de 500 de lei pe lună dacă mai multe persoane folosesc în comun un autoturism personal, în sistem de car-sharing, a fot aprobat de Consiliul General. Acelaşi proiect fusese respins în şedinţa de la mijlocul lunii octombrie. De această dată, a trecut cu ajutorul voturilor de la PMP.

Vineri, 23 Noiembrie, 2018 - 09:55

Curtea de Apel Bucureşti a decis, joi, anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare a companiilor municipale ale Primăriei Capitalei, în urma unui proces iniţiat de USR Bucureşti în 2017.

Luni, 19 Noiembrie, 2018 - 18:36

Primăria Capitalei anunţă că au început lucrările de montare a panourilor pentru delimitarea traseului tramvaiului 32 de traficul auto.

"Estimăm că astfel va crește viteza de circulație pe această linie, ceea ce aduce ca beneficii:
- o durată mai mică de parcurgere a traseului,
- o frecvență mai bună de circulație a tramvaielor, ceea ce face ca necesarul de tramvaie pe această linie să se reducă,
- creșterea numărului de călători", informează Primăria Capitalei. 

Subscribe to Primăria Capitalei