Joi, 21 Martie, 2019 - 13:17

Piese originale rock, jazz, trip-hop, indie-pop și dubstep interpretate a capella se aud live în concertul „Portrait” al trupei Blue Noise de joi, 4 aprilie, ora 20.00, la ARCUB. Concertul face parte din stagiunea de jazz Artist in Residence organizată de Primăria Capitalei prin ARCUB și curatoriată de Cristian Soleanu.

Miercuri, 20 Martie, 2019 - 19:00

În urma materialelor de presă în care sunt citate declarații ale administratorului special al ELCEN cu privire la situația RADET, Primăria Capitalei face următoarele:

PRECIZĂRI

Distribuția apei calde, de la RADET către populație, nu este afectată de actuala situație juridică a regiei

Primăria Capitalei asigură bucureștenii că procesul de furnizare a apei calde se desfășoară normal, fără a fi pus în pericol de actuala situație juridică a RADET.

Luni, 18 Martie, 2019 - 12:43

Pe 22, 23 și 24 martie, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, reintroduce în programul de spectacole opera ,,Răpirea din Serai”, adaptată după capodopera cu același nume a compozitorului W. A. Mozart. Cei mici sunt așteptați, împreună cu familiile lor, să urmărească una dintre cele 4 reprezentații ale frumoasei povești de dragoste dintre Konstanze și Belmonte, programate pentru luna martie, în Sala Mare. 

Joi, 14 Martie, 2019 - 15:24

Primarul General, Gabriela Firea, isi reitereaza sprijinul pentru implementarea proiectului de realizare a Muzeului Holocaustului si va propune din nou Consiliului General aprobarea realizarii acestuia. Tototdata, Edilul Sef a declarat ca va propune in urmatoarea sedinta CGMB un proiect de hotarare pentru infiintarea Pinacotecii.

Marţi, 12 Martie, 2019 - 15:00

Primarul General, Gabriela Firea, a convocat marti, 12 martie, comandamentul pentru reparatii, reabilitari, igienizare si curatenie de primavara. In cadrul evenimentului, Primarul General a solicitat operatorilor de salubrizare din toate sectoarele Capitalei sa intensifice actiunile de igienizare si sa actioneze unitar pentru eliminarea depozitelor necontrolate de deseuri.

Marţi, 12 Martie, 2019 - 12:00

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, marţi, că în Bucureşti au fost identificate 800 de gropi la final de iarnă.

Luni, 11 Martie, 2019 - 15:17

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, alocaţiile de hrană din unităţile sanitare aflate în administrarea ASSMB se vor majora cu 50% faţă de nivelul prevăzut în HG 851/2018. Propunerea a fost aprobată în ședința de astăzi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Creșterea a fost prevăzută pentru a compensa evoluția prețurilor la alimente și are la bază posibilitatea, prevăzută în HG 851/2018, ca unităţile administrativ-teritoriale să majoreze aceste alocații, pentru spitalele aflate în subordinea lor.

Luni, 11 Martie, 2019 - 15:17

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat, in sedinta de astazi, o serie de proiecte de hotarare privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici aferenti lucrarilor pentru 10 imobile incluse in Programul de Consolidare si aflate in diverse stadii de executie.

Joi, 7 Martie, 2019 - 20:00

In urma adresei transmise de catre Prefectul Capitalei, in cursul lunii februarie, Primariei Capitalei, referitor la situatia companiilor municipale, care a facut obiectul mai multor articole de presa si interpelari politice, Primarul General Gabriela Firea a transmis in cursul zilei de astazi un raspuns in care isi exprima surprinderea pentru faptul ca reprezentantul Guvernului in teritoriu, cel care a avizat pentru legalitate toate actele administrative privind infiintarea societatilor comerciale din subordinea Municipalitatii, are o gândire juridică identică cu cea a organizaţiilor polit

Marţi, 5 Martie, 2019 - 14:03

Primarul General, Gabriela Firea, a semnat, împreună cu reprezentantul Băncii Mondiale pentru România și Ungaria, Tatiana Proskuriakova, un memorandum de asistență tehnică între Municipiul București și Banca Mondială.

Luni, 4 Martie, 2019 - 19:19

Primarul General, Gabriela Firea, a sustinut o conferinta de presa care a avut ca tema evoluția Programului de consolidare a clădirilor cu risc seismic din Capitala.

Vineri, 1 Martie, 2019 - 09:53

Crina Pintea, Nora Mork, Denisa Dedu, Gabriela Perianu, Laura Chiper, Andreea Klikovac, Linea Torstensson si Carmen Martin intaresc lotul campioanei Romaniei la handbal feminin in noul sezon

CSM Bucuresti anunta un sezon incendiar, la cel mai inalt nivel de performanta. Asa cum si-a obisnuit pana acum fanii, campioana Romaniei la handbal feminin se va prezenta la inceput de sezon cu o echipa de top, care isi doreste victoria. Conducerea clubului Primariei Capitalei a făcut pași importanți pentru sezonul care urmează. 

Marţi, 26 Februarie, 2019 - 18:18

CGMB a aprobat, marţi, un proiect care prevede înfiinţarea societăţii „Termoenergetica Bucureşti S.A” „în scopul continuării serviciului de alimentare cu energie termică şi având în vedere falimentul RADET”, spun reprezentanţii PMB. Noua societate va fi „RADET 2”.

Luni, 25 Februarie, 2019 - 11:11

Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii (OCC), îi invită pe spectatorii de toate vârstele la premiera lunii martie: baletul ,,Alice în Țara Minunilor”. Spectacolul, în regia și coregrafia Corinei Dumitrescu, va avea avanpremiera pe 1 martie, de la ora 18:30, la Sala Mare, iar premiera în zilele de 2 și 3 martie, de la orele 17:00, respectiv 11:00. Spectacolul are reprezentații programate în zilele de 9, 10, 16 și 17 martie, iar biletele sunt disponibile în rețeaua bilete.ro.

Vineri, 22 Februarie, 2019 - 18:17

Clubul Sportiv Municipal București anunta că își dorește să o păstreze pe Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare a echipei noastre de handbal. 

Joi, 21 Februarie, 2019 - 18:40

Așa prevede un proiect de hotărâre supus dezbaterii publice pe site-ul Primăriei Capitalei până la data de 1 aprilie.

Conform acestuia, măririle de impozite sunt cuprinse intre 1 leu și câteva zeci de lei, iar categoriile vizate sunt clădirile, autoturismele și terenurile intravilane sau agricole.

În ceea ce privește taxele, acestea ar putea crește cu până la 200 de lei, în funcție de categorie.

Creșteri mai mari se vor aplica taxelor pentru utilizarea temporara a locurilor publice pentru desfășurarea unor evenimente, care s-ar putea mari cu până la 6000 de lei.

Miercuri, 20 Februarie, 2019 - 13:57

Referitor la informatiile aparute in mediul online in ceea ce priveste intentia Primariei Capitalei si/sau a Primarului General de a majora impozitele si taxele din Bucuresti, facem urmatoarele precizari:

Joi, 14 Februarie, 2019 - 10:02

Primarul General, Gabriela Firea: “Maternitatile aflate in administrarea Primariei Capitalei au beneficiat anul trecut de investitii in valoare de circa 3 milioane de euro, ceea ce a dus la cresterea calitatii serviciilor medicale, cu rezultate concrete: la Maternitatea Filantropia s-a inregistrat, în anul 2018, un număr record de 5.191 de nasteri, cu 35% mai mult față de 2016”

Miercuri, 13 Februarie, 2019 - 10:38

Primăria Capitalei, prin STB SA, a început, la 12 februarie a.c., procedura de distribuire a formularelor necesare pentru eliberarea abonamentelor de călătorie destinate pensionarilor care beneficiază de gratuitate pe mijloacele de transport în comun.
Conform HCGMB 839/2019, persoanele care sunt însoțitoare ale pensionarilor beneficiază de gratuitate pentru călătoria pe mijloacele de transport public pe raza Municipiului București.

Marţi, 12 Februarie, 2019 - 10:48

Primăria Capitalei, prin ARCUB şi Centrul Cultural al Municipiului București, îl sărbătorește pe Grigore Leșe, unul dintre cei mai apreciați artiști români, la împlinirea vârstei de 65 de ani, prin organizarea spectacolului-eveniment Căutarea tonului, desfășurat la Ateneul Român, în data de 19 februarie, începând cu ora 19.00. Spectacolul va aduce în atenție simbioza perfectă a muzicii tradiționale românești cu cea clasică și contemporană, în care sunetul de aur al lui Ion Bogdan Ștefănescu se va contopi cu vocea fără seamăn a lui Grigore Leșe. 

Luni, 11 Februarie, 2019 - 12:22

Începând cu data de 12.02.2019, Primăria Capitalei, prin Societatea de Transport Bucureşti STB SA, începe distribuirea formularelor necesare pentru eliberarea abonamentelor de călătorie destinate pensionarilor care beneficiază de gratuitate pe mijloacele de transport în comun.

Luni, 11 Februarie, 2019 - 11:31

Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii (OCC), îi invită pe bucureșteni pe 15, 16 și 17 februarie, la Sala Mare, să vizioneze spectacolul de balet ,,Albă ca Zăpada”, în regia și coregrafia Corinei Dumitrescu, adaptare după capodopera literară a Fraților Grimm. Celebra balerină, recunoscută și apreciată în lumea artistică, este creatoarea mai multor superproducții iubite de copii, printre care ,,Cenușăreasa”, ,,Fetița cu Chibrituri” sau ,,Jack și Vrejul de Fasole”.

Luni, 4 Februarie, 2019 - 11:54

Din 8 februarie, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii (OCC), îi invită pe cei mici, alături de familiile lor, la o întâlnire specială cu personajele uneia dintre cele mai îndrăgite povești, în musicalul ,,Peter Pan”. Spectacolul realizat de tânăra regizoare Antoaneta Cojocaru, creatoarea musicalurilor de succes ,,Micuța Dorothy” și ,,Gulliver”, va putea fi urmărit în 8, 9 și 10 februarie, în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii.  

Luni, 4 Februarie, 2019 - 08:38

Declaraţie de presă a viceprimarului general al Capitalei Aurelian Bădulescu:

Vineri, 1 Februarie, 2019 - 17:17

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a declarat, vineri, că proiectul privind ridicarea maşinilor parcate neregulamentar ar putea intra în vigoare în primăvară, după ce va intra în plen pe data de 20 februarie. Taxa pentru recuperarea unei maşini ridicate ajunge la 500 de lei.

Proiectul privind ridicarea maşinilor parcate neregulamentar pe marile bulevarde ale Capitalei a fost dezbătut, vineri, la Primăria Capitalei.

Potrivit viceprimarului Capitalei, Aurelian Bădulescu, acest nou regulament ar putea intra în vigoare din primăvară.

Vineri, 1 Februarie, 2019 - 12:31

Tinerii care nu au un loc de muncă și își doresc să se perfecționeze în anumite domenii de activitate pot accesa fondurile publice sau creditele garantate de stat pentru a-și finanța studiile. Voucherele de formare profesională sau creditele pentru plata cursurilor sunt două dintre opțiunile pe care tinerii le au pentru a-și finanța un început de carieră în domeniul dorit. 
•    Primăria Capitalei oferă 2000 de vouchere de formare profesională în cadrul programului “București - orașul tinerilor activi pe piața muncii”

Joi, 31 Ianuarie, 2019 - 19:18

Proiectul PMB privind Pasajul „Doamna Ghica”: au fost aprobati indicatorii tehnico-economici

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, s-au aprobat joi, 31 ianuarie, in sedinta CGMB, indicatorii tehnico-economici aferenti obiectivului de investitii “Pasaj Doamna Ghica”.

Luni, 28 Ianuarie, 2019 - 11:51

Din 1 februarie, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii (OCC), îi invită pe bucureșteni să urmărească celebra operă ,,Hänsel și Gretel”, în regia maestrului Cristian Mihăilescu. Spectacolul, a cărui premieră a avut loc în 2014, a ajuns la un număr record de 75 de reprezentații, iar cei care vor să se bucure de renumita poveste a celor doi frați pot cumpăra bilete la cele 5 reprezentații programate în 1, 2 și 3 februarie.

Luni, 28 Ianuarie, 2019 - 09:48

Primăria Capitalei a introdus pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti mai multe proiecte pentru declararea de utilitate publică. Este vorba de poduri pietonale peste râul Dâmboviţa, parcaje subterane în zona Sălii Palatului, precum şi amenajarea unor spaţii urbane. De asemenea, PMB vrea declararea de utilitate publică a proiectelor care prevăd amenajarea lângă Sala Palatului a unor parcări subterane, pe trei niveluri, cu un total de 1.000 de locuri, precum şi amenajarea la suprafaţă a unor spaţii urbane.

Vineri, 25 Ianuarie, 2019 - 17:13

Anul acesta de 1 și 8 martie nu se vor mai vinde mărțișoare la Piața Romană, Unirii sau Universitate, a decis Primăria Capitalei, prin Administrația Străzilor. Reprezentanții PMB spun că zonele menționate sunt centrale și foarte tranzitate, iar prin comerțul cu mărțișoare se împiedică traficul.

Subscribe to Primăria Capitalei