Miercuri, 20 Mai, 2020 - 17:45

Primăria Capitalei, prin Direcţia de Asistenţă Socială şi Centrul pentru Seniori, va distribui gratuit măşti de protecţie pentru pensionarii şi persoanele cu dizabilităţi care nu au posibilităţi să şi le achiziţioneze, a anunţat, marţi, municipalitatea.

Miercuri, 1 Aprilie, 2020 - 20:13

Primăria Capitalei a deschis un centru de 100 de locuri pentru victimele violenței domestice. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că în perioada de izolare și distanțare socială crește numărul victimelor violenței domestice, iar municipalitatea vine în sprijinul acestor persoane.

Luni, 9 Decembrie, 2019 - 17:00

Primăria Capitalei va începe aplicarea vinietei Oxigen din luna martie, lunile ianuarie și februarie fiind pentru informarea cetățenilor și conștientizare, a declarat primarul Gabriela Firea, luni, în cadrul unui comandament pentru fluidizarea traficului. Cu alte cuvinte, primarul general a decis amânarea datei de la care se va percepe taxa.

Duminică, 29 Septembrie, 2019 - 08:46

 Primăria Capitalei vrea un regulament pentru trotinetele electrice şi cheamă la dezbateri publice poliţişti, dar şi ONG-uri. În Parlament, există deja un proiect de lege care prevede ca cei care circulă pe trotinete să aibă cel puţin 14 ani, să poarte obligatoriu cască de protectie până la 18 ani şi să respecte aceleaşi reguli precum bicicliştii. Adică, acolo unde sunt piste, să meargă pe ele. Şi doar prin execepţie pe şosea. Documentul mai prevede şi limitarea vitezei până la 40 de kilometri pe oră. Doar că până acum, proiectul nu a fost dezbătut în Legislativ.

Marţi, 10 Septembrie, 2019 - 14:21

Primăria Capitalei a deschis circulația pe o bandă pe Podul Grant, sensul dinspre Turda spre Crângași, a declarat Marius Coaje, consilierul pe probleme de infrastructură a primarului Gabriela Firea. Bretelele de acces de pe această parte rămân închise. Pe celălalt sens se circulă pe două benzi pe sens. Restricția este necesară pentru lucrările de consolidare și modernizare.

Primăria Capitalei a început lucrările de consolidare și reabilitare a Podului Grant în luna aprilie 2018.

Luni, 25 Februarie, 2019 - 18:42

Primaria Capitalei continua investitiile in domeniul sanatatii: realizarea spitalului Metropolitan, construirea unui corp nou la spitalul clinic de copii "dr. Victor Gomoiu' precum si infiintarea, in premiera, a unui Centrul de Terapie cu Protoni, care va fi realizat in parteneriat cu institutii publice din Japonia.

Marţi, 14 August, 2018 - 18:42

Primăria Capitalei, prin Teatrul EXCELSIOR, va relua unul dintre cele mai așteptate proiecte de pe agenda Centenarului Marii Uniri: Vlaicu Vodă de Alexandru Davila, în regia lui Horia Suru – producția-eveniment care își propune să readucă la viață satul medieval și tradiția populară românească.

Miercuri, 1 August, 2018 - 17:36

Primăria Capitalei, prin Centrul pentru Seniori, plăteşte aproape 2 milioane de lei (în jur de 400.000 de euro) pentru organizarea unei tabere pentru 1.000 de pensionari în Grecia în perioada august-octombrie. Tabăra se va desfăşura pe perioada a opt zile şi pot beneficia de ea pensionarii din Bucureşti cu venit brut mai mic sau cel mult egal cu salariul minim brut pe economie (1.900 de lei). Toate costurile vor fi suportate de municipalitate, iar pachetul de vacanţă include, pe lângă masă, cazare şi transport, petreceri şi excursii la Muntele Olimp.

Subscribe to ​​​​​​​Primăria Capitalei