Luni, 22 Octombrie, 2018 - 13:13

Primaria Municipiului Bucuresti anunta ca, incepand cu data 25.10.2018, ora 18.00, bucurestenii se pot inregistra in aplicatia PEVAUTO, prin accesarea site-ului www.pmb.ro, sectiunea „Eco-voucher in schimbul unui autovehicul uzat”.

Inregistrarea in aplicatie se va incheia in momentul atingerii numarului maxim de 6.000 de inscrieri.

Vineri, 12 Octombrie, 2018 - 11:00

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Administratia Strazilor, continua lucrarile de reparatii curente in carosabil pe Soseaua Bucuresti-Ploiesti. Aceste lucrari constau in frezarea carosabilului, urmate de lucrari de asternere mixtura asfaltica.

Astfel,  pe DN1 Bucuresti-Ploiesti, pe tronsonul Fantana Miorita (inclusiv sensul giratoriu) – intrare in Pasajul Piata Presei Libere, se vor executa lucrari de frezare in noaptea de 13-14 octombrie, urmate de lucrari de asfaltare pe acelasi tronson, in cursul zilei de 14 octombrie.

Vineri, 12 Octombrie, 2018 - 10:30

Primaria Municipiului Bucuresti ii informaza pe bucuresteni ca, in acest week-end, in Capitala, vor avea loc doua evenimente a caror desfasurare impune instituirea mai multor restrictii de trafic: cea de a 11-a editie a Maratonului International Bucuresti si meciul de fotbal Romania-Serbia.

Astfel, in vederea organizarii Maratonului International Bucuresti, au fost aprobate restrictii de circulatie in zilele de 13 si 14 octombrie pe traseul de desfasurare a evenimentului, dupa cum urmeaza:

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 15:33

Primăria Municipiului București anunță deschiderea sesiunii de selecție publică de proiecte cu finanțare nerambursabilă din fondurile bugetului local al Municipiului București pentru activități nonprofit de interes local, în domeniile: Cultură, Protecția Mediului Înconjurător, Activități de Tineret pentru anul 2018.

Miercuri, 19 Septembrie, 2018 - 12:29

Primăria Municipiului București, prin Teatrul Dramaturgilor Români, organizează, cu ocazia Zilelor Bucureștiului, evenimente culturale susținute de nume sonore ale teatrului românesc. 
Primul eveniment va fi o conferință susținută de Pavel Șușară, critic și istoric de artă. Tema conferinței va fi Despre scenografie iar intrarea va fi liberă în limita locurilor disponibile. 

Vineri, 14 Septembrie, 2018 - 11:00

Gabriela Firea: Fluidizarea traficului rutier in Capitala necesita masuri clare administrative si investitionale! Modernizam transportul public in comun, derulam proiecte de infrastructura rutiera importante, insa implicarea autoritatilor centrale este esentiala! In acest sens am trimis o scrisoare Guvernului Romaniei in care solicitam transferarea soselei de centura in administrarea Primariei Capitalei, astfel incat sa modernizam aceasta artera care are un impact negativ in prezent asupra traficului rutier!

Vineri, 14 Septembrie, 2018 - 10:37
în Parcul Circului şi Parcul Cişmigiu din Capitală

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucureşti şi Proedus, organizează, cu ocazia Zilelor Bucureştiului, două evenimente dedicate tinerilor şi copiilor din Capitala: Kids City, un festival al celor mici, dar şi un eveniment pentru tinerii şi studenţii din Capitală.

Evenimentul dedicat tinerilor va avea loc în perioada 15-16 septembrie, în Parcul Circului din Capitală, fiind organizat prin Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucureşti.

Joi, 13 Septembrie, 2018 - 12:30

Primăria Municipiului București prin Casa Artelor "Dinu Lipatti" invită publicul duminică, 16 septembrie 2018, la evenimentul extraordinar “LIPATTI, ULTIMUL RECITAL - Besançon, 16 septembrie 1950”, prilejuit de împlinirea a 68 de ani de la cea din urmă apariție pe scenă a marelui pianist român Dinu Lipatti, memorabilul recital de la Palatul Justiției din localitatea franceză Besançon.

Marţi, 11 Septembrie, 2018 - 12:00

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucuresti, in parteneriat cu Baneasa Shopping City si Centrul de Transfuzie Sanguina, organizeaza in perioada 10-14 Septembrie – campania ”Un strop de sange, o sansa la viata!”. Persoanele care pot si doresc sa doneze sange sunt asteptate, in intervalul orar 10:00-16:00, in parcarea exterioara a Baneasa Shopping City din zona food court. 

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea: 

Marţi, 11 Septembrie, 2018 - 11:46

PMB finanțează proiecte în domeniul social. Termenul limită de depunere este 8 octombrie, bugetul total de 576.000 lei, iar valoarea totală eligibilă a unui proiect – între 9.000 și 90.000 lei

Primăria Municipiului București a lansat un apel de proiecte care pot primi finanțare nerambursabilă de la bugetul local al Municipiului București, prin bugetul Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București, pentru activități nonprofit de interes local, potrivit Legii nr. 350/2005.

Vineri, 7 Septembrie, 2018 - 14:01

Avand in vedere ca in aceste zile, o serie de personaje gasesc de cuviinta sa ia o asa-zisa atitudine legata de activitatea Primarului General si a Primariei Capitalei, referitoare la subventiile acordate RADET si RATB, Primarul General, Gabriela Firea ii asigura pe bucuresteni ca aceste masuri sociale, deosebit de importante, vor fi mentinute!

Miercuri, 5 Septembrie, 2018 - 12:02

Primarul Gabriela Firea a declarat că a observat o ameliorare a relaţiei Primărie-Guvern de când Viorica Dăncilă este premier.
 

Miercuri, 29 August, 2018 - 18:18

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a prezentat, miercuri, stadiul principalelor proiecte de infrastructură din Capitală. Unul dintre cele mai controversate proiecte, respectiv cel din Prelungirea Ghencea, are un studiu de fezabilitate şi de proiectare în valoare de 320.000 de euro.

În ceea ce priveşte lărgirea arterei Prelungirea Ghencea, reprezentanţii PMB spun că proiectul are un studiu de fezabilitate, realizat de Compania Municipală Dezvoltare Durabilă S.A., şi va fi predat pe 6 septembrie 2018.

Marţi, 28 August, 2018 - 09:40

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Compania Municipală Întreţinerea Arborilor şi Spaţiului Verde Bucureşti S.A., a achiziţionat 2 aparate de tomografiere a arborilor, folosite pentru a evalua starea de sănătate a arborilor mături din Bucureşti şi în special a exemplarelor valoroase, în scopul conservării şi păstrării lor.

Marţi, 21 August, 2018 - 10:11

Debutează la Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia ediţia a III-a a Festivalului "Armonii poetice". Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti şi Asociaţia Culturală "Pro Valores" vă invită la un nou regal de poezie şi muzică pe care nu trebuie să-l rataţi.

Luni, 20 August, 2018 - 19:14

Primăria Municipiului București și Regia Autonomă de Transport București vor implementa un sistem informatic, prin care călătorii vor putea să-și aleagă ruta optimă între două puncte de pe raza municipiului București, fiindu-le comunicat și timpul estimat de așteptare până la sosirea vehicululul dorit.

Publicul călător va beneficia de aceste informații prin intermediul unei aplicații pentru telefoane mobile de tip "smartphone", atât pentru sistemul de operare "Android", cât și pentru sistemul de operare "iOS", acestea ocupând în prezent peste 99% din piața de profil.

Luni, 20 August, 2018 - 18:52

Primaria Municipiului Bucuresti demareaza in aceasta seara, incepand cu ora 22.00, cel de al-11-lea tratament de combatere a tantarilor, care va fi aplicat in toate cele 6 sectoare ale Capitalei, pe aliniamente stradale, spatii verzi, scuaruri, unitati militare, in curtile spitalelor, precum si in zonele cu vegetatie abundenta.

Se va actiona cu un numar total de 12 utilaje de mare capacitate in sistem ULV (ceata calda si rece) si un numar de 24 de operatori.

Luni, 6 August, 2018 - 19:34

Protocolul încheiat de Primăria Municipiului București cu FCSB pentru întreținerea gazonului pe Arena Națională a încetat în data de 30 iunie 2018.

Luni, 30 Iulie, 2018 - 14:45

Primăria Municipiului București prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) desfășoară în perioada 1-7 august 2018 o serie de evenimente dedicate „Săptămânii Mondiale a Alăptării”, ce vor avea loc în Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie Filantropia, Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie Profesor Doctor Panait Sârbu, Spitalul Clinic Doctor Ion Cantacuzino și Spitalul Clinic Nicolae Malaxa.  

Luni, 30 Iulie, 2018 - 14:21

Primăria Municipiului București, prin Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive București – PROEDUS, desfășoară, in perioada iunie - septembrie 2018, un amplu program de recompensare a performanțelor școlare și extrașcolare excepționale ale elevilor de gimnaziu și liceu din Municipiul Chișinău.

Programul de cooperare București – Chișinău se desfașoară ca urmare a aprobării acestui de proiect de către Consiliul General al Municipiului Bucuresti, la inițiativa Primarului General, Gabriela Firea, cu ocazia aniversării Centenarului.

Joi, 26 Iulie, 2018 - 13:55

Primaria Municipiului Bucuresti acorda stimulente pentru persoanele varstnice, cu venituri mici, care au nevoie de ochelari 

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat astazi proiectul de hotarare “Lumina ochilor cea mai importanta. Ochelari la varsta a treia”. Proiectul a fost aprobat cu 38 de voturi pentru si 11 abtineri. Au votat pentru 24 de consilieri PSD, 4 consilieri ALDE, 3 consilieri PMP si 7 consilieri USR, in timp ce 7 consilieri PNL si 4 consilieri USR s-au abtinut. 

Primarul General, Gabriela Firea: 

Joi, 26 Iulie, 2018 - 10:14

Primaria Capitalei a publicat joi, pe site-ul www.pmb.ro, la sectiunea Anunturi, anuntul pentru inchirierea a 291 de unitati locative de 1, 2 si 3 camere in zonele B,C si D ale Municipiului Bucuresti.

Primaria Municipiului Bucuresti inchiriaza apartamentele de la proprietari, in vederea subinchirierii acestora persoanelor evacuate sau in curs de evacuare, dar si pentru cazurile sociale deosebite.

Primarul General, Gabriela Firea:

Joi, 26 Iulie, 2018 - 09:34

Primaria Municipiului Bucuresti reia procedura de identificare si negociere, in scopul achizitionarii de unitati locative cu destinatia de locuinte de serviciu pentru personalul medical si auxiliar care isi desfasoara activitatea in cadrul spitalelor aflate in administrarea Consiliului Municipiului Bucuresti, prin ASSMB.

Astfel, anuntul de cumparare locuinte de serviciu pentru personalul medical a fost publicat pe site-ul www.pmb.ro, la rubrica "Anunturi".

Miercuri, 25 Iulie, 2018 - 10:12

Primăria Municipiului Bucureşti continua tratamentele pentru combaterea ţânţarilor în toate cele şase sectoare ale Capitalei. Astfel, începând din această seară, echipele firmei responsabile cu aceste operaţiuni vor acţiona pe aliniamentele stradale, în parcuri, scuaruri, cimitire, unităţi militare, spitale şi alte zone verzi de pe raza administrativ teritoriala a Municipiului Bucureşti.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 08:30

Primaria Capitalei, prin creart – Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti organizeaza, in perioada 27 - 29 iulie 2018, la Romexpo, cea de-a cincea editie a celui mai mare festival de arta si cultura urbana din Bucuresti – Creative Fest!

CONCERTE

Marţi, 3 Iulie, 2018 - 10:07

Avand in vedere faptul ca, incepand cu data de 1 iulie 2018, au intrat in vigoare noile tarife privind utilizarea locurilor de parcare din Capitala, in functie de zona de parcare, Primaria Municipiului Bucuresti, prin Administratia Strazilor Bucuresti, va centraliza solicitarile bucurestenilor privind tarifele preferentiale ( abonamente) pentru riverani aplicabile in parcajele publice cu plata.

Luni, 2 Iulie, 2018 - 09:30

Primăria Municipiului Bucureşti prin Compania Municipală Consolidări a demarat, începând din luna noiembrie 2017, un amplu program de punere în siguranţă, consolidare şi reabilitare a clădirilor cu risc seismic din Capitală.

Pentru acest domeniu prioritar s-au alocat anul acesta 10 milioane de euro şi au fost înfiinţate entităţi clare care să acţioneze rapid şi eficient pentru a recupera aproape 30 de ani de amânări.

Astfel, în ultimele opt luni, au început lucrările de consolidare la 22 de clădiri din centrul Bucureştiului.

Vineri, 29 Iunie, 2018 - 13:00

Tarife majorate în centrul Bucureştiului pentru parcarea stradală, in zonele deservite de parcaje subterane sau supraterane

Primaria Municipiului Bucuresti pune in aplicare una dintre masurile de reducere a poluarii si a traficului cuprinse atat in Planul Integrat pentru Calitatea Aerului, cat si in Planul de Mobilitate Urbana Durabila si anume o noua reglementare tarifara a parcarilor.

Vineri, 15 Iunie, 2018 - 10:11
15-17 iunie 2018, Parcul Tineretului, București

Vineri, începe o nouă ediție a Festivalului Amintiri din Copilărie, în Parcul Tineretului din Capitală, o ocazie perfectă pentru a petrece timp de calitate alături de întreaga familie. Festivalul este organizat de Primăria Municipiului București, prin Teatrul Ion Creangă, în perioada 15-17 iunie 2018,. 

Joi, 14 Iunie, 2018 - 19:45

Accesul la toate evenimentele organizate de Primăria Municipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române este gratuit.

Subscribe to Primaria Municipiului Bucuresti