Vineri, 20 Decembrie, 2019 - 09:38

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a recepționat, joi, 19 Decembrie 2019, lucrările de modernizare realizate pe Bulevardul Iuliu Maniu. În cadrul unui tur organizat, conducând mașini 100% electrice, edilul a prezentat toate facilitățile noii artere de circulație, atât în ceea ce privește amenajările urbanistice și peisagistice, cât și în ceea ce privește siguranța pietonilor și creșterea fluenței traficului auto. 

Vineri, 27 Septembrie, 2019 - 08:59

La inițiativa primarului Gabriel Mutu, consilierii locali ai Sectorului 6 au aprobat în ședința de ieri oferirea cu titlu gratuit a sălilor și terenurilor de sport din unitățile de învățământ, pentru orele ținute cu elevii sectorului.

Miercuri, 7 August, 2019 - 16:17

A fost agitație mare astăzi la magazinele caritabile SocialXChange, acolo unde peste 20 de prichindei au participat la Atelierul de Povești!

Luni, 29 Iulie, 2019 - 14:36

În cadrul unei întâlniri găzduite de Fundaţia Calea Victoriei, săptămâna trecută, șapte studenţi ai Universităţii Publice din Exeter, Anglia, au prezentat o serie de soluţii proprii la problema complexă a copiilor şi tinerilor din comunitatea Giuleşti-Sârbi, ameninţaţi de excluziune socială şi abandon şcolar.

Joi, 25 Iulie, 2019 - 17:00

Reciclarea s-a dovedit o lecție importantă pentru 20 de copii din Sectorul 6 care au reușit cu propriile mâini să oferă o nouă viață mai multor piese de mobilier donate în cadrul magazinelor caritabile SocialXChange din Sectorul 6. Cu mănuși, șmirghel și apoi pensule pentru lăcuit, cei mici au reușit să înfrumusețeze doi tabureți și o măsuță veche de cafea.

Marţi, 16 Iulie, 2019 - 15:05

Marti, 15 iulie 2019, persoanele vârstnice prezente la Clubul Seniorilor” Marin Preda” situat în Bulevardul Uverturii nr 89, au primit cu bucurie vizita celor de la Crucea Roșie Sector 6, Institutul Român pentru Drepturile Omului (IRDO) și Centrul de Sănătate Multifuncțional „Sfântul Nectarie”.

Miercuri, 12 Iunie, 2019 - 15:17
35.000 de fire de begonii, în jardinierele de pe principalele artere

Campania de înfrumusețare a străzilor din Sectorul 6 continuă cu succes şi în aceste zile.

Peste 35.000 de fire de flori, crescute și îngrijite în serele Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană (ADPDU), sunt plantate în prezent pe mai multe artere din sector, respectiv Strada Apusului, Bulevardul Constructorilor şi Bulevardul Cotroceni. 

Joi, 9 Mai, 2019 - 15:26

Muzică şi mult, mult dans – aşa au ales beneficiarii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 să celebreze Ziua de 9 Mai, dedicată Europei.

Cu sprjinul Primăriei Sectorului 6, micuţii Centrului pentru Copii cu Dizabilităţi Orşova şi cei ai Centrului de Zi Sfântul Andrei s-au întâlnit cu beneficiarii Centrului de Recreere şi Dezvoltare Personală Conacul Golescu Grant, pentru a cânta şi dansa împreună.

Marţi, 9 Aprilie, 2019 - 16:30

Copii cu vârste între 6 și 10 ani, beneficiari ai Programului Integrat de Educaţie pentru Diversitate (PIED) s-au întâlnit zilele acestea cu jurnaliști ai publicațiilor de limbă germană, din dorința de a povesti despre provocările cu care se confruntă zilnic, pentru o educație cât mai bună.

Programul Integrat de Educaţie pentru Diversitate este un proiect al Primăriei Sectorului 6, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, dedicat elevilor defavorizați din cartierul Giulești-Sârbi.

Luni, 25 Martie, 2019 - 17:22

Bulevardul Iuliu Maniu, considerat cartea de vizită a Sectorului 6, va fi reamenajat urbanistic şi peisagistic în totalitate, de la Piaţa Leul până Autostrada A1 (Bucureşti-Piteşti). Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a semnat deja ordinul de începere a lucrărilor, astfel că, de câteva zile, a fost demarată execuţia primelor operaţiuni de modernizare.

Miercuri, 20 Martie, 2019 - 15:24

Atribuirea locurilor de parcare de reședință din Sectorul 6 se desfășoară transparent, modern și rapid. Din dispoziția primarului Gabriel Mutu, de la jumătatea lunii aprilie, locurile de parcare din sector vor fi atribuite şi în sistem electronic.

Vineri, 22 Februarie, 2019 - 11:44

Mărțișorul lucrat manual, care spune o poveste, aduce cea mai multă bucurie și face să îți rămână primăvara în suflet. Ieșit din mâinile persoanelor cu dizabilități, pentru care șnurul în alb şi roşu semnifică speranță, mărţişorul ne îndeamnă la căldură și toleranță! 

Marţi, 12 Februarie, 2019 - 16:00

Pentru cei dispuşi să muncească în schimbul unui ajutor binevenit, magazinul SocialXChange din Sectorul 6 a devenit o a doua casă. Persoanele cu venituri modeste au şansa de a intra în posesia unor bunuri de strictă necesitate, prestând activităţi de muncă în folosul comunităţii.

Premiat pe plan intern şi internaţional, acest sistem se sprijină pe spiritul de solidaritate şi omenie al donatorilor săi. Primarul Gabriel Mutu a susținut deschiderea celui de-al doilea magazin SocialXChange în Drumul Taberei, după succesul primului magazin caritabil, deschis în Crângași.

Joi, 7 Februarie, 2019 - 14:23

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, pregateste un nou weekend de distracție “Kids Club”!

Primarul Gabriel Mutu încurajază părinții și bunicii să dezvolte și latura artistică a celor mici, invitându-i la sfârșit de săptămână să ia parte la ateliere de creație. În cadrul acestora își vor putea descoperi pasiunile și talentele, vor interacționa cu animatorii, vor putea urmări piese de teatru și vor întruchipa personajele favorite prin picturi colorate pe chip.

Miercuri, 23 Ianuarie, 2019 - 19:19

Transpunerea într-o mică scenetă a poveştii lui Ion Creangă, “Moş Ion Roata şi Unirea”, a fost provocarea la care membrii Centrului de Consiliere Persoane cu Dizabilităţi din Sectorul 6 au răspuns cu implicare şi entuziasm.

În cadrul unui eveniment dedicat Micii Unirii de la 1859, beneficiarii centrului au recreat atmosfera mijlocului de secol XIX, atunci când înscăunarea lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al Moldovei şi Ţării Româneşti a consfinţit de facto unirea celor două principate.

Joi, 3 Ianuarie, 2019 - 12:07

Încă de la primele ore ale dimineții de astăzi, 3 ianuarie 2019, contibuabilii Sectorului 6 s-au prezentat la ghișeele Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale Sector 6 (DGITL) pentru a-și achita obligațiile fiscale pe anul curent. Reprezentanții centrului din Șoseaua Virtuții, cel mai aglomerat, le-au servit ceai cald celor care s-au așezat la rând și i-au direcționat și către celelalte centre din sector.

Vineri, 28 Decembrie, 2018 - 18:10

Cristian Poteraş, fost primar PDL al sectorului 6 al Capitalei, a fost trimis din nou ((pentru a treia oară) în judecată de DNA pentru luare de mită, el fiind acuzat că a primit aproximativ un milion de euro pentru a aproba un proiect imobiliar şi pentru atribuirea de contracte din bani publici. Acesta este al treilea dosar în care Poteraş este trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupţie, el având o condamnare definitivă de opt ani închisoare. 

Miercuri, 5 Decembrie, 2018 - 17:00

Multe zâmbete au fost pe chipurile voluntarilor din Sectorul 6 la evenimentul organizat special pentru ei, astăzi, 5 decembrie 2018, când marcăm Ziua Internațională a Voluntarilor.

Specialiștii din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 au pregătit un program intitulat “Șezătoarea Voluntarilor”, cu scopul de a le mulțumi acestora pentru toată implicarea de care au dat dovadă de-a lungul anului.

Vineri, 16 Noiembrie, 2018 - 17:43

În săptămâna 19 - 23 noiembrie a.c., lucrătorii Serviciului Întreținere Spații Verzi din cadrul Administrației Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6 se vor afla în grădinile blocurilor din sector pentru curățenie și reamenajări. 
Locatarii condominiilor află data când angajații autorității locale vor acționa în grădinile lor prin intermediul unor autocolante aplicate la intrarea în scările de bloc. Tot aici pot găsi și numărul de telefon al responsabilului de zonă, pentru o comunicare mai eficientă.

Marţi, 13 Noiembrie, 2018 - 17:00

Miercuri, 14 noiembrie 2018, „Ziua Mondială de luptă împotriva Diabetului” este marcată printr-o acțiune de testare gratuită a glicemiei în cele nouă puncte de informare și asistență din Sectorul 6. Evenimentul este organizat de Școala postliceală Atlas, în parteneriat cu Centrul de Sănătate Multifuncțional „Sfântul Nectarie”, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6.

Marţi, 30 Octombrie, 2018 - 19:05

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, alături de Asociația Liber la Educație, Cultură și Sport lansează mâine, 31 octombrie 2018, proiectul “Scrisul frumos, la îndemâna elevilor”, prin intermediul căruia școlarii vor afla că scrisul de mână frumos și corect le va fi de mare ajutor în viitor. Proiectul este susținut de Inspectoratul Școlar al Municipiului București - Sector 6.              

Luni, 1 Octombrie, 2018 - 16:00

În şedinţa Consiliului Local al Sectorului 6 din 27 septembrie 2018 au fost aprobate o serie de proiecte de hotărâre foarte importante pentru comunitatea Sectorului 6.

Consilierii locali au votat pentru în cazul proiectelor de hotărâre care vizează construirea de grădinițe, spații pentru activitățile extracurriculare în unitățile de învățământ, dar și continuarea programului Școala după Școală, cel mai amplu program de acest tip din țară:

Marţi, 25 Septembrie, 2018 - 16:03

Ieri, 24 septembrie 2018, Centrul de Sănătate Multifuncțional “Sfântul Nectarie” a lansat Campania Sănătatea te priveşte!”, campanie de sensibilizare și conștientizare a importanței menținerii unei stări optime de sănătate.

Campania își propune crearea unei comunități sănătoase prin conștientizarea importanței propriei stări de sănătate, primul pas fiind acela de a efectua controale preventive periodice.

Vineri, 7 Septembrie, 2018 - 10:25
Mai sunt aproape 100 de locuri libere

Dacă eşti interesat de o alternativă educaţională, pentru a lărgi perspectivele de dezvoltare ale copilului tău, te aşteptăm la Conacul Golescu Grant!
O serie de cursuri atractive, care pun în practică metode nonformale, îi aşteaptă pe copiii şi adolescenţii din Sectorul 6.
Cu sprijinul autorităţilor locale a Sectorului 6, cursurile sunt oferite în mod gratuit, în cadrul unui program flexibil şi atractiv.
Instructorii stăpânesc materia de curs, metodele de predare sunt interactive, nu există teme pentru acasă și nici catalog.  

Joi, 30 August, 2018 - 12:55

Joi, 30 august 2018, caravana Campaniei ”Viață lungă și sănătoasă pentru persoanele vârstnice din Sectorul 6” s-a oprit la Clubul Seniorilor "Marin Preda", situat în bulevardul Bd. Uverturii nr.89, bl. P16, parter, Sector 6.
    Campania este realizată de o echipă de specialiști din cadrul Centrului de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie” și are drept scop creșterea calității vieții și scăderea gradului de dependență a vârstnicilor din comunitate, prin transmiterea de recomandări privind necesitatea realizării controalelor medicale periodice.

Luni, 27 August, 2018 - 17:27

 

Ultimele zile deînscrieri la cursurile gratuite din Sectorul 6  Părinții din Sectorul 6 mai au la dispoziție doar patruzile pentru a-și înscrie copiii la cursurilegratuite care se vor desfășurala Centrul de Recreere și Dezvoltare Personală “Conacul Golescu Grant”.

Până înprezent, 1.150de copiii din Sectorul 6 au ales să participe la unul sau două dintre cele 14cursuri gratuite.  În topul preferințelor celor mici se aflăengleza, teatrul, canto, discursul liber și spaniola. La aceste cursuri,locurile s-au ocupat în totalitate!

Joi, 28 Iunie, 2018 - 19:45

Caravana Când doi ori doi fac şase, zâmbeşte! s-a oprit astăzi, 28 iunie 2018, la Centrul de Recreere și Dezvoltare Personală “Conacul Golescu Grant”, locul în care toți copiii din Sectorul 6 pot urma diferite cursuri gratuite, în funcție de abilități și pasiuni.

Aici, 25 de copii curajoși au înfruntat vremea capricioasă și au aflat care sunt tehnicile corecte de periaj dentar.

Luni, 25 Iunie, 2018 - 13:52
“Informare înseamnă Prevenire”

În perioada concediilor şi a vacanţelor, agenţii din cadrul  Poliţiei Locale Sector 6 recomandă tuturor cetăţenilor să respecte câteva sfaturi utile cu ajutorul cărora pot fi evitate incidentele neplăcute.
 La plecarea în concediu sau în vacanţă:
•    comunicaţi numai persoanelor de încredere atunci când plecaţi de acasă pentru mai multe zile;
•    rugaţi un vecin de încredere să ţină sub observaţie casa şi să anunţe dacă observă vreo persoană suspectă care se opreşte în faţa uşii sau care încearcă să forţeze deschiderea uşii;

Joi, 17 Mai, 2018 - 17:17

Seniorii și adolescenţii din Sectorul 6 și-au dat întâlnire joi, 17 mai 2018, cu câinii special antrenaţi pentru lucrul cu oamenii, în incinta Centrului pentru Persoane Vârstnice “Floare Roşie”. Evenimentul a avut loc cu ocazia Săptămânii Naţionale a Voluntariatului.

Vineri, 27 Aprilie, 2018 - 18:57

Scopul demersului constă în propunerea unor soluții profesionale, creative și practice de amenajare a unor zone din Sectorul 6, atât pentru o calitate superioară a spațiului public destinat cetățenilor din sector, dar și ca o măsură de încurajare a arhitecților stagiari din București. 

Subscribe to Primaria Sector 6