Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 13:56

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, referitor la declararea a 64 de articole neconstituţionale din Codul de Procedură Penală de către CCR, că trebuie văzut dacă articolele au fost declarate neconstituţionale pe fond sau pe formă.

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 14:58
Televiziunile „să mă anunțe și pe mine despre ce am spus, sau am făcut, deși n-am spus și n-am făcut.”

 În legătură cu presupusa mea intervenție în procesul politic ce are loc în Partidul Social Democrat, anunțată de postul de televiziune Romania TV, știre preluată și de alte televiziuni si site-uri de stiri, fără o minimă verificare a veridicității știrii, sunt obligat să fac următoarele precizări:

Joi, 11 Octombrie, 2018 - 16:25

Un deputat PSD a depus la Senat un nou proiect de lege, care face referire la cuplurile care nu se mai înțeleg și i-au decizia de a divorța.

A fost depus la Senat, un nou proiect de lege de deputatul PSD, Georgian Pop, potrivit căruia persoanele care divorțează ar trebui să primească la cerere, 3 zile de concediu plătit, deoarece ”trec prin trauma desfacerii căsătoriei” şi au nevoie de timp liber pentru ”soluţionarea problemelor”.

„Cei care au divorţat au drepul la un concediu pentru divorţ de 3 zile lucrătoare”, se arată în proiectul de lege.

Marţi, 9 Octombrie, 2018 - 14:18

​Comisia juridică a adoptat marți un raport de admitere pentru proiectul inițiat de deputatul PSD Cătălin Rădulescu, modificat de deputații juriști PSD și UDMR, astfel încât persoanele acuzate de evaziune fiscală scapă de urmărirea penală dacă achită prejudiciul integral, la care se adaugă 20% din suma datorată, prevedere de care se poate beneficia o singură dată.

Duminică, 7 Octombrie, 2018 - 16:14

Coaliţia pentru Familie, organizaţie al cărei demers a stat la baza organizării referendumului pentru redefinirea familiei, a găsit vinovatul în PSD şi toţi liderii politici din ţară pentru eşecul de la urne, absenteismul fiind unul fără precedent în România postdecembristă.

Vineri, 5 Octombrie, 2018 - 12:36

Ședință tensionată în cadrul coaliției de guvernare.

Liderii PSD și ALDE sunt, de la ora 11, într-o ședință în cadrul căreia vor încerca să cadă de acord asupra formei finale a Legii offshore. Totul după ce în decursul acestei săptămâni deputații ALDE au părăsit ședința de comisii în care se dezbătea legea, iar în ziua în care documentul a fost supus la vot în Parlament au forțat retrimiterea acestuia în comisia de analiză.

Vineri, 5 Octombrie, 2018 - 11:20

Deputatul PSD Iulian Iancu are probleme de sănătate.

Acesta a ajuns de urgență la spital după ce a făcut infarct.

Acesta este șeful Comisiei de industrie din Camera Deputaților și ar fi trebuit să participe la ședința PSD - ALDE pe tema Legii offshore.

Luni, 24 Septembrie, 2018 - 16:52

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat luni, după ședința BPN, un grup de urmărire a îndeplinirii programului de guvernare.

Luni, 24 Septembrie, 2018 - 12:26

Adrian Țuțuianu, vicepreședinte PSD, susține că parlamentul și parchetul ar trebui să ancheteze sursele de finanțare ale grupării Rezist, precum și presupuse acuzații de trafic și consum de droguri ale membrilor.

"Parchetul General al ar trebui sa ancheteze sursele de finantare ale gruparii Rezist. E foarte important ca Parchetul General și DIICOT să analizeze in ce masura anumiti membri ai acesti grupari se fac vinovati de trafic si consum de droguri", a declarat Adrian Țuțuianu, conform www.stiripesurse.ro.

Luni, 24 Septembrie, 2018 - 11:00
Cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis pentru Legea offshore a fost respinsă

Update: Cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis pentru Legea offshore a fost respinsă luni de Comisia comună economică şi pentru energie a Senatului. Proiectul a fost adoptat cu amendamente, cu 11 voturi pentru, două împotrivă şi trei abţineri.

Comisiile economică şi pentru energie ale Senatului vor da, luni, un raport comun pentru proiectul care stabileşte măsuri pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră, în urma cererii de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis. Legea offshore va primi luni votul Senatului, a anunţat Liviu Dragnea.

Duminică, 23 Septembrie, 2018 - 18:57

Ședința CExN care promitea să rezolve conflictul intrapesedist  a durat cât o zi de muncă de lefegiu. Opt ore. Opt ore în care fiecare parte a negat susținerile celeilalte și le-a susținut pe cele proprii.

Sâmbătă, 22 Septembrie, 2018 - 07:43
Bădălău a stat cu fundul în ambele bărci

Au votat în CExN pentru demiterea lui Dragnea: Gabriela Firea, Marian Neacsu, Paul Stanescu, Rodica Nassar, Calin Dobra (Timis), Marcel Ciolacu, Mihai Tudose, Robert Negoita, Ion Mocioalca (Caras), Dan Tudorache (Sectorul 1 Bucuresti) si Adrian Tutuianu.

De pe lista de fata lipseste Niculae Badalau. Fostul presedinte executiv al PSD a semnat scrisoarea anti-Dragnea insa cu o zi inainte de CEx a parut ca isi nuanteaza declaratiile, inclinand balanta inspre tabara pro-Dragnea.

Sâmbătă, 22 Septembrie, 2018 - 07:34
Adio, dar rămânem împreună!

Conducerea lărgită a PSD a dezbătut, vineri, "Declaraţia privind Starea Partidului Social Democrat". De fapt, scrisoarea grupării de la Giurgiu, care însă nu mei cerea, în mod expres, demisiile lui Dragnea.

Documentul propunea inițial 19 măsuri, printre care demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al PSD şi din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, precum şi asigurarea interimatului conducerii partidului de către premierul Viorica Dăncilă până la organizarea unui Congres Extraordinar, în prima parte a anului 2019.

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 13:20

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a respins vineri, înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional al partidului, zonurile conform cărora se va propune să fie excluşi din partid cei care l-au contestat.

"Categoric, nu!", a răspuns Dragnea la Palatul Parlamentului, întrebat dacă va propune excluderea din partid a celor care l-au contestat.

 

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 12:35

Paul Stănescu a declarat vineri, înainte de şedinţa Comitetului Executiv, că nu va pleca nimeni din partid, chiar dacă se vor cere excluderi.

"Nimeni nu va pleca din partid, chiar dacă se va încerca o excludere sau alta. Problema este ce spunea doamna primar general de management al partidului. Nu discutăm de aritmetică. Noi suntem nemulţumiţi de managementul politic pe care domnul Dragnea îl face în acest partid",a spus Paul Stănescu.
 

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 12:01

Traian Băsescu a declarat, referitor la votul din CExN al PSD de vineri, că Liviu Dragnea va câştiga, dar că PSD va ieşi şubrezit.

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 11:11

Deputatul social-democrat Doina Pană a spus vineri că majoritatea organizaţiilor judeţene ale partidului din Transilvania şi-au exprimat susţinerea faţă de preşedintele Liviu Dragnea.

Miercuri, 19 Septembrie, 2018 - 16:29

Decizie de ultimă oră în PSD București.

Liderii filialelor de sector se vor întâlni miercuri după-amiază într-o ședință fulger pentru a stabili care va fi poziția lor în scandalul privind scrisoarea prin care se cere demisia lui Liviu Dragnea.

Liderii PSD sector 1, 2 și 3 susțin scrisoarea prin care plecarea lui Liviu Dragnea este prezentată ca un demers absolut necesar, în vreme ce liderul PSD sector 5 îl susține pe Liviu Dragnea pentru a rămâne la șefia PSD.

Liderii PSD sector 4 și 6 sunt indeciși.

Miercuri, 19 Septembrie, 2018 - 13:49
Lui Dragnea i se cere doar demisia!

Trei lideri ai PSD - Paul Stănescu, Gabriela Firea şi Adrian Ţuţuianu - semnează, în numele unui comitet de iniţiativă, o scrisoare prin care solicită demisia lui Liviu Dragnea din fruntea PSD şi de la conducerea Camerei Deputaţilor, pe lângă alte 18 solicitări.

”Declarație privind Starea Partidului Social Democrat

Stimate domnule Liviu Nicolae Dragnea,

Doamnelor și domnilor membri ai Comitetului Executiv Național,

Marţi, 11 Septembrie, 2018 - 12:45

PSD cere instituţiilor statului să investigheze de urgenţă informaţiile de o gravitate excepţională care au apărut în spaţiul public cu privire la finanţarea externă a protestelor de stradă şi premeditarea acţiunilor violente de la mitingul din 10 august.

Luni, 10 Septembrie, 2018 - 08:58

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, duminică seara, că "a simţit o uşoară ameninţare din partea preşedintelui PSD Liviu Dragnea" şi că acesta doreşte să o "mazilească cu mâna altora".

Luni, 3 Septembrie, 2018 - 10:31

Săptămâna a fost dominată de CExN de la Neptun în care s-au dezlănțuit curentele centrifuge din PSD. Figura centrala a fost Gabriela Firea care a declanșat un veritabil „război al chiloților” cu Carmen Dan în apărarea prietenei sale, prefectul Cliseru. Firea l-a acuzat fără menajamente pe Dragnea că ar fi boicotat inițiativele primăriei prin premierii pe care i-a împiedicat să răspundă cererilor sale STOP  Solicitarea unui vot al Consiliului în această chestiune s-a soldat cu un eșec al primăriței STOP  Totuși, par să se fi clarificat câteva lucruri.

Sâmbătă, 1 Septembrie, 2018 - 18:25
Firea: Să ajungă acest partid să nu aibă un candidat viabil (...) este un moment de mare tristeţe, este un moment istoric la modul negativ"

Update:

 

 Conducerea PSD a decis, sâmbătă, în timpul ședinței grupurilor parlamentare, care se desfășoară la Neptun, că referendumul pentru redefinirea noțiunii de căsătorie în Constituție va avea loc pe 7 octombrie.

”Proiectul de lege va fi votat în perioada 12-13 septembrie în Senat, iar referendumul va avea loc pe 7 octombrie”, au precizat surse din PSD 

 

Sâmbătă, 1 Septembrie, 2018 - 14:12
Dragnea confirmă: nu va candida la președinție!

Senatorul PSD Niculae Badalau a declarat, sambata, inaintea sedintei CExN al partidului, ca nu este exclus ca liderul ALDE sa fie candidatul comun al coalitiei de guvernare la alegerile prezidentiale, despre care a spus ca "e un om cu viziune, un om echilibrat si ar fi extrem de bun".

Sâmbătă, 1 Septembrie, 2018 - 11:47

Liderii PSD s-au reunit, sâmbătă, de la ora 11.00, la Neptun, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN), după ce vineri mai mulți lideri PSD s-au întâlnit într-o ședință restrânsă cu intenția de contesta azi autoritatea președintelui PSD, însă Liviu Dragnea ar fi reușit să-i convingă să renunțe la demers. De altfel, după ședința informală agenda CEX s-a modificat fiind trecute dezbateri despre activitatea miniștriilor dar și o posibilă discuție despre despre aministie și grațiere. 

Sâmbătă, 25 August, 2018 - 10:50
Scrisoarea deschisă care a tulburat apele în partidul de guvernământ

Redăm textul integral al scrisorii deschise pe care Ecaterina Andronescu a adresat-o membrilor PSD, în cadrul căreia îi solicită lui Liviu Dragnea „să facă un pas în spate”:

„SCRISOARE DESCHISĂ

S.O.S. PSD

Miercuri, 22 August, 2018 - 09:54

Președintele PSD Liviu Dragnea a acuzat marți seară la Antena 3 unele companii străine că se află în spatele mișcării #rezist. 

Miercuri, 22 August, 2018 - 08:53

Spre deosebire de cei care au văzut în mitingul din 10 august o manifestație pașnică pe care niște suporteri de fotbal au încercat să o deturneze, Liviu Dragnea a văzut limpede o tentativă de lovitură de stat și de guvern STOP Totodată, șeful PSD a dezvăluit faptul că anumite companii străine au sponsorizat și și-au mobilizat angajații să participi la proteste.

Marţi, 21 August, 2018 - 17:18
În prima zi de concediu a lui Liviu Dragnea

PSD a convocat Comitetul Executiv al partidului, cea mai fierbinte temă pe ordinea de zi fiind scrisoarea Ecaterinei Andronescu, prin care solicită demisia lui Liviu Dragnea.

In perioada 31 august - 2 septembrie 2018 vor avea loc la Neptun următoarele activități politice: Comitetul Executiv și Reuniunea grupurilor parlamentare PSD.

Luni, 20 August, 2018 - 13:05

Abia acum încep să zboare în toate direcțiile schijele mitingului din 10.

Subscribe to PSD