Luni, 15 Iulie, 2019 - 18:37

Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD a decis ca social-democraţii să aibă un candidat propriu la alegerile prezidenţiale, au precizat surse participante la reuniune.

Un alt subiect discutat în cadrul CExN este cel legat de remanierea guvernamentală.

Înainte de reuniunea social-democrată, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat că şi-a depus mandatul în faţa premierului.

Luni, 15 Iulie, 2019 - 16:36

Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD l-a validat pe senatorul Nicolae Moga pentru funcţia de ministru al Afacerilor Interne, în locul lui Carmen Dan, care şi-a anunţat demisia, au precizat surse participante la reuniune.

Tot CExN a decis să-l propună pentru funcţia de vicepremier pentru parteneriate strategice pe senatorul Mihai Fifor, în locul Anei Birchall, care deţine interimar această funcţie. 

Luni, 15 Iulie, 2019 - 14:56

PSD ar urma să aprobe în şedinţa de luni o serie de măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare.

Potrivit unor surse, sporurile vor fi calculate la salariul minim şi nu la salariul de bază.

De asemenea, studenţii nu vor mai avea un număr nelimitat de călătorii gratuite cu trenul. Acestea vor fi reduse la 12, iar beneficiari vor fi doar cei sub 26 de ani.

Ministrul de Finanţe intenţionează să propună și impozitarea pensiilor speciale cu minimum 30 la sută.

Luni, 15 Iulie, 2019 - 13:11

Marcel Ciolacu, preşedinte al Camerei Deputaţilor, scrie pe Facebook că adevărata reformă începe cu remaniere.

Luni, 15 Iulie, 2019 - 12:55

Vicepreşedintele PSD Marian Oprişan a declarat, luni, că ar trebui o structură mai flexibilă a Guvernului, cu mai puţini miniştri.
„Dacă privim cu atenţie eu cred că da (ar trebui restructurare-n.r). Cred că ar trebui să fie o structură mai flexibilă, cu mai puţin miniştri”, a spus Marian Oprişan, înainte de Comitetul Executiv al PSD.
 

Luni, 15 Iulie, 2019 - 12:40

Preşedintele PSD Viorica Dăncilă a declarat, luni, referitor la afirmaţiile ministrului demisionar de Interne Carmen Dan, conform cărora motivele pentru care i s-a cerut demisia sunt unele politice, că aceasta este dezinformată.

Luni, 15 Iulie, 2019 - 12:35
Dintre ea și ceilalți...

Gabriela Firea a declarat, înainte de şedinţa CEx, referitor la discuţiile cu privire la prezidenţiale, că nu poate da un răspuns afirmativ sau negativ cu privire la propria persoană. 

Sâmbătă, 13 Iulie, 2019 - 18:48

Premierul Viorica Dăncilă a declarat sâmbătă, la Călăraşi, că s-a făcut evaluarea a opt miniştri, iar luni, la Comitetul Executiv Naţional al PSD, se va decide remanierea guvernamentală.

„S-a lucrat la evaluarea miniştrilor în această săptămână. Nu am terminat această evaluare. Luni, în Comitetul Executiv Naţional, vom vorbi despre o remaniere. Am făcut evaluarea pe opt ministere. După ce o să prezint această evaluare în CEx, vom hotărî împreună ce miniştri sunt remaniaţi şi ce miniştri nu sunt, bineînţeles la propunerea primului ministru”.

Vineri, 12 Iulie, 2019 - 08:47

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a spus că nu ar fi de acord ca PSD să arunce în cursa prezidenţială un candidat fără şanse. 

Joi, 11 Iulie, 2019 - 11:00

Preşedintele PSD Viorica Dăncilă a declarat, joi, că dacă partidul îi va cere să candideze la alegerile prezidenţiale, va accepta.

Miercuri, 10 Iulie, 2019 - 17:08

Pesediștii urmează să decidă, în ședința Comitetului Executiv programată peste două săptămâni, miniștrii care vor pleca din Guvern și înlocuitorii acestora. De asemenea, tot atunci vor fi prezentate date din sondajele de opinie comandate de partid pentru alegerea prezidențiabilului, au declarat surse social democrate. 

Miercuri, 10 Iulie, 2019 - 16:40

PSD anunţă că nu va mai pune în discuţie nicio modificare a legilor justiţiei, până când nu există un consens unanim din partea magistraţilor, susţinând că raportul de follow-up publicat de GRECO se raportează la evaluarea ad-hoc din luna martie, fără legătură cu referendumul din 26 mai.

Miercuri, 10 Iulie, 2019 - 15:30

PSD transmite prin intermediul unui comunicat oficial că termenul propus de președintele Klaus Iohannis pentru organizarea referendumului de revizuire a Constituției și anume odată cu alegerile prezidențiale, este mult prea lung. PSD arată că acest referendum va fi organizat în toamnă, adică înainte de prezidențiale.

Vineri, 5 Iulie, 2019 - 18:04

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a anunţat vineri că pe lista candidaţilor la alegerile prezidenţiale de anul viitor sunt mai multe nume din partid, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, dar şi un candidat independent.

Ei urmează să fie incluşi în sondaje, iar candidatul la alegerile prezidenţiale va fi votat de un congres PSD care va avea la sfârşitul lunii iulie - începutul lunii august, a adăugat Dăncilă.

Vineri, 5 Iulie, 2019 - 17:13

​Potrivit unui proiect de lege depus de 73 de parlamentari, majoritatea PSD, copiii majori apţi de muncă ar putea fi obligaţi să-şi întreţină şi să-şi îngrijească părinţii inapţi de muncă. Deja există o asemenea lege care operează în câteva țări asiatice (China, India, Bangladesh, Coreea de Sud sau Singapore), cu mici diferențe. De asemenea, o lege similară operează în câteva state americane, cu precizarea că acolo nu există pensii date de stat.

Vineri, 5 Iulie, 2019 - 13:51

Codrin Ştefănescu scrie pe Facebook are informaţii potrivit cărora vor urma evaluări şi reevaluări în partid.
"Vom fi evaluati si reevaluati. Asa ne-a informat, in secret, un porumbel al pācii. Doar Pieleanu stie de ce, dar cicā tace mâlc", scrie Codrin Ştefănescu, pe Facebook.
 

Joi, 4 Iulie, 2019 - 14:18

”Copiii majori apţi de muncă sunt obligaţi să-şi întreţină şi să-şi îngrijească părinţii inapţi de muncă, aflaţi în dificultate, necesitând sprijin material”, prevede un proiect de lege depus de 73 de parlamentari, aproape toți de la PSD. Inițiatorii spun că este nevoie de o astfel de lege din cauza migrației forței de muncă în străinătate, a cazurilor de bătrâni abandonați și a discriminării generate de faptul că există obligația de a crește un copil, dar nu și cea de avea grijă de un bătrân.

Joi, 4 Iulie, 2019 - 11:36

Senatoul PSD Şerban Nicolae, eliberat din funcţia de lider al grupului PSD din Senat, a scris joi pe Facebook că "oamenii mici au doar satisfacţii mărunte".

"TUSEA ŞI JUNGHIUL Oamenii mici au doar satisfacţii mărunte. Şi nu, nu mă refer la slugile "de execuţie", ci la stăpânii lor. Care-i ţin pe 30 de arginţi. La cursul valutar corect, bineînţeles", scrie Şerban Nicolae, pe Facebook.

Joi, 4 Iulie, 2019 - 09:45
Deși noul președinte PSD tocmai declarase că nu e adeptul sancțiunilor

Primarul Sectorului 3 din Bucureşti, Robert Negoiţă, a fost suspendat din PSD pentru o perioadă de şase luni, în baza unei decizii adoptate, miercuri seară, de Comitetul Executiv (CEx) al PSD.

Surse din cadrul partidului au declaratcă decizia a fost luată ca urmare a „atacurilor repetate” pe care Negoiţă le-ar fi avut la adresa liderilor PSD.

Luni, 1 Iulie, 2019 - 18:39

PSD trebuie să aibă un candidat propriu la alegerile prezidenţiale, a declarat luni preşedintele executiv al partidului, Eugen Teodorovici.

Vineri, 28 Iunie, 2019 - 19:18

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat,vineri, că îl va propune pe fostul europarlamentar Ioan Mircea Pașcu să ocupe interimar locul de comisar european lăsat vacant de Corina Crețu. 

„​Este un portofoliu important și România trebuie reprezentată. Am venit și cu o propunere: Mircea Pașcu”, a spus Dăncilă.

Locul României a rămas vacant în comisia condusă de Jean Claude Juncker, după ce Corina Crețu a fost aleasă europarlamentar și a renunțat la mandatul de la Dezvoltare Regională. Potrivit procedurii, Guvernul este cel care propune comisarul european. 

Vineri, 28 Iunie, 2019 - 16:00

Fostul deputat PSD, Sebastian Ghiță, a scăpat de un dosar penal. Înalta Curte a luat act de retragerea, de către Secția specială, a apelului în dosarul fostului deputat cu procurorii și polițiștii din Ploiești.

Consecința este că sentința de achitare de la fond a rămas definitvă.

Sebastian Ghiță mai e judecat într-un dosar penal și anchetat în calitate de inculpat în alte trei.

Vineri, 28 Iunie, 2019 - 15:38

Comitetul Executiv Naţional al PSD s-a reunit vineri pentru a analiza şi valida candidaturile depuse pentru conducerea partidului (preşedinte, preşedinte executiv şi secretar general), dar şi pentru a stabili agenda Congresului extraordinar, care urmează să aibă loc sâmbătă.

Comitetul Executiv Naţional al PSD ar trebui să valideze vineri candidaturile depuse pentru conducerea partidului, dar şi să stabilească agenda Congresului extraordinar, care urmează să aibă loc sâmbătă.

Vineri, 28 Iunie, 2019 - 13:00

Primarul sectorului 5, Daniel Florea, a opinat că preşedintele executiv şi secretarul general al PSD ar trebui aleşi de Congres.

Vineri, 28 Iunie, 2019 - 13:00

Secretarul general interimar al PSD Rodica Nassar a declarat vineri, înainte de şedinţa Comitetului Eecutiv, că votul pentru preşedintele PSD ar putea să se dea în două tururi de vot.

"Există posibilitatea ca primul clasat, în funcţie de numărul de voturi să fie declarat câştigător. Există şi posibilitatea ca primii doi, dacă se doreşte ca majoritatatea absolută a delegaţilor. Statutul dă posibilitatea CEx să stabilească modilitatea de desemnare a învingătorului", a declarat Rodica Nassar, înainte de şedinţa Cex.

Vineri, 28 Iunie, 2019 - 12:23

Preşedintele PSD Vrancea, Marian Oprişan, a declarat, vineri, că partidul a funcţionat mai bine atunci când funcţiile de preşedinte executiv şi secretar general au fost votate în CEx la propunerea preşedintelui partidului.

Vineri, 28 Iunie, 2019 - 12:22

Vicepreşedintele PSD Gabriel Zetea a declarat, vineri, că este o problemă pentru Eugen Teodorovici referitor la candidatura la prezidenţiale, dacă va pierde competiţia pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD.

„E o problemă dacă Eugen Teodorovici intră în această competiţie şi nu o câştigă e o problemă vis a vis de candidatura sa la prezidenţiale, evident”, a spus Gabriel Zetea, înaintea participării la CEx al PSD de vineri.
 

Vineri, 28 Iunie, 2019 - 10:43

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că actualul premier Viorica Dăncilă s-a dovedit a fi un politician care ştie ce are de făcut, după ce a scăpat de presiunea lui Liviu Dragnea.

Vineri, 28 Iunie, 2019 - 10:36

Purtătorul de cuvânt al PSD, Mihai Fifor, anunţă, vineri, pe Facebook, că PSD Arad a decis să o sprijine la conducerea formaţiunii pe Viorica Dăncilă.

"PSD Arad s-a decis să meargă pe mâna premierului. „În urma discuţiilor purtate cu colegii noştri, am decis că o vom susţine pe doamna premier Viorica Dăncilă pentru un mandat de preşedinte al PSD. Sperăm că prin atitudinea şi ablităţile dânsei, să readucă Partidul Social Democrat acolo unde a fost nu de mult”, a declarat preşedintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar", a scris pe Facebook Mihai Fifor.
 

Joi, 27 Iunie, 2019 - 12:21

Purtător de cuvânt al social democraţilor, Mihai Fifor, a scris pe Facebook, că dacă va câştiga funcţia de secretar general al PSD la congresul de sâmbătă, îi va chema pe toţi să facă o echipă performantă şi să lase la o parte orgoliile.

"Le mulțumesc tuturor colegilor care m-au sunat să îmi spună că mă susțin în competiția in care m-am inscris la Congres, respectiv cea pentru funcția de secretar general al partidului.

Subscribe to PSD