Duminică, 9 August, 2020 - 13:36

 PSD prezinta "Cartea neagra a guvernarii liberale, suma motivelor pentru care guvernul PNL trebuie sa plece", afirmă senatorul Robert Cazanciuc spunand ca acest document va sta la baza motiunii de cenzura pe care PSD o va depune.

Joi, 6 August, 2020 - 09:28

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că şeful statului şi Guvernul "nu sunt în stare" să le spună concret părinţilor cum vor învăţa copiii lor în acest an şcolar.

Joi, 30 Iulie, 2020 - 22:41
COVID e un produs sută la sută social democrat

Preşedintele Klaus Iohannis a avertizat joi asupra noului record „extrem de îngrijorător” de îmbolnăviri de COVID-19 și a lansat un atac extrem de dur la adresa PSD, acuzând acest partid că a creat intenționat o criză sanitară, pentru ca la final să poată reproșa Guvernului PNL că nu a gestionat bine pandemia.

Iohannis a afirmat că Guvernul a gestionat bine pandemia de COVID-19, până când „situația nu a convenit PSD”, care a lăsat Cabinetul Orban fără pârghii legale, acționând în Parlament, acolo unde acest partid are încă putere.

Miercuri, 29 Iulie, 2020 - 14:22

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că va propune dizolvarea PSD Ilfov, în ședința Comitetului Executiv Național.

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD: „Joi vom avea un CEx și voi propune dizolvarea organizației și numirea unei echipe interimare la Ilfov”.

Marcel Ciolacu a spus că a aflat din presă că organizația PSD Ilfov ar fi controlată de persoane din lumea interlopă.

Marţi, 28 Iulie, 2020 - 14:18

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat marţi că protestează faţă de blocarea dublării alocaţiilor pentru copii.

"Protestăm faţă de blocarea dublării alocaţiilor copiilor (...). Consider că e o necesitate să dublăm alocaţiile tuturor copiilor, iar Guvernul nu are nicio scuză că nu găseşte sursa de finanţare (...). Oricum, suma nu e atât de mare (...) comparativ cu alocaţiile din Europa", a spus Firea la sediul central al PSD.

Vineri, 24 Iulie, 2020 - 11:50

PSD cere Guvernului PNL să facă "tot posibilul" ca anul şcolar să înceapă în siguranţă, subliniind că educaţia online este "imposibilă" în multe zone.

Marţi, 21 Iulie, 2020 - 12:44

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că, dacă ar fi să se dea crezare anunţului preşedintelui Klaus Iohannis după Consiliul European de la Bruxelles, conform căruia România va beneficia de aproape 80 de miliarde de euro pentru proiecte europene, Guvernul PNL "trebuie" să dubleze alocaţiile pentru copii şi să crească pensiile cu 40%.

Marţi, 14 Iulie, 2020 - 14:18
„Această tergiversare este intolerabilă!”

Președintele Klaus Iohannis a susținut, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă, în care a acuzat PSD că tergiversează în Parlament adoptarea proiectului legislativ privind carantina. ”Mă surprinde cinismul exagerat de care dă dovadă PSD”, a spus șeful statului.

”Sunt siderat de felul în care PSD reacționează acum în Parlament referitor la legea carantinei”, a spus Iohannis, subliniind că PSD tergiversează discuția în Legislativ. ”Mă surprinde cinismul exagerat de care dă dovadă PSD”, a continuat Iohannis.

Luni, 13 Iulie, 2020 - 12:36

Senatorul PSD Eugen Teodorovici a declarat că acum este "mai important ca oricând" să fie depusă o moţiune de cenzură la adresa Guvernului Orban.

Miercuri, 1 Iulie, 2020 - 11:33

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că mare parte din Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică, elaborat de Guvern, copiază programul de guvernare al social-democraţilor.

Marţi, 30 Iunie, 2020 - 11:49

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că amânarea relaxării din 1 iulie este un eşec al guvernării PNL în gestionarea pandemiei.

Vineri, 26 Iunie, 2020 - 10:08

Fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea a fost adus vineri dimineaţă la DNA, pentru a i se aduce la cunoştinţă că are calitatea de inculpat în dosarul Tel Drum.

Dragnea execută în penitenciar o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni de închisoare, primită în mai 2019 în dosarul angajărilor fictive.

Miercuri, 24 Iunie, 2020 - 13:40

Moţiunea simplă iniţiată de PSD împotriva ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, intitulată "Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre" a fost adoptată miercuri de plenul Camerei Deputaţilor.

Au fost înregistrate 164 voturi 'pentru', 85 'contra' şi 48 de abţineri.

Vineri, 19 Iunie, 2020 - 08:36

Rezoluţia comună a Parlamentului European confirmă faptul că au fost încălcate drepturile sociale ale lucrătorilor sezonieri, aşa cum au arătat în repetate rânduri în ultimele luni social-democraţii, a afirmat eurodeputatul Victor Negrescu azi în plenul Parlamentului European de la Bruxelles.

Marţi, 16 Iunie, 2020 - 18:25

Decizia de condamnare la 4 ani de închisoare a deputatei PSD Andreea Cosma a fost anulată, iar dosarul va fi trimis pentru rejudecare la instanța supremă, a decis marți Înalta Curte de Casație și Justiție. Decizia de desființare a sentinței este o consecință a hotărârii Curții Constituționale privind compunerea nelagală a completurilor de 3 judecători de la ICCJ.

Luni, 15 Iunie, 2020 - 14:55

PSD nu va susţine prelungirea stării de alertă cu mai mult de 15 zile, a anunţat, luni, preşedintele interimar al social-democraţilor, Marcel Ciolau, la finalul reuniunii Comitetului Executiv Naţional al partidului.

Luni, 15 Iunie, 2020 - 13:51

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, despre hotărârea privind prelungirea stării de alertă, că parlamentarii social-democraţi vor vota tot ce ţine de sănătatea românilor.

"Tot ce ţine de sănătatea românilor o să votăm. În rest, exclus. Propunerea colegilor a fost pentru 15 zile de prelungire a stării de alertă, dar să vedem, după CExN. Eu, personal, înclin către 15 zile", a spus Ciolacu, înainte de începerea reuniunii Comitetului Executiv Naţional al PSD. 

Joi, 11 Iunie, 2020 - 17:07

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat la finalul ședinței Biroului Permanent Național că este de acord cu data de 27 septembrie pentru alegerile locale.

"În primul rând avem o prelungire (a mandatelor aleșilor locali – n.r.) până la data de 1 noiembrie. În principiu și noi suntem de acord cu data de 27 septembrie. Avem o singură problemă: că nu mai înțelegem mesajele venite de la Guvern", a spus Ciolacu.

Marţi, 9 Iunie, 2020 - 09:53

Tribunalul Bucureşti a respins, marţi, ca nefondată, noua cerere a fostului preşedinte al PSD Liviu Dragnea prin care a solicitat să fie eliberat din închisoare, pe motiv că este deţinut ilegal.

Decizia nu este definitivă.

În cererea depusă în instanţă, avocaţii susţin că Liviu Dragnea este deţinut ilegal în penitenciar, deoarece completul de 3 judecători de la Înalta Curte care l-a condamnat nu era specializat să judece fapte de corupţie. 

Marţi, 9 Iunie, 2020 - 09:46

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni seara, că banii pentru dublarea alocaţiilor pot veni din impozitarea pensiilor speciale și că dacă Guvernul Orban va emite o ordonanţă de urgenţă în acest sens, PSD nu o va ataca la Curtea Constituţională.

Miercuri, 3 Iunie, 2020 - 11:42

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că, în doar câteva luni, guvernul PNL "a întors România cu doi ani şi jumătate în urmă" și rata şomajului a crescut până la 4,8%, conform datelor publicate de INS.

Joi, 28 Mai, 2020 - 17:39

Senatorii au adoptat, miercuri, un proiect iniţiat de senatorul PSD Şerban Nicolae, care prevede interdicţia cu caracter temporar a scoaterii din ţară a unor produse provenite din activităţi agricole şi de exploatare forestieră din România, cei care încalcă aceste dispoziţii riscând închisoarea de la 5 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi.

Potrivit iniţiatorului, "se interzice scoaterea din ţară a produselor de masă lemnoasă constând: în buştean, lemn rotund, cherestea şi lemn de foc, în scop comercial, până la 31 decembrie 2030".

Joi, 28 Mai, 2020 - 16:00

PSD a decis să depună moțiune de cenzură dacă Guvernul modifică Legea pensiilor prin ordonanță de urgență și nu mărește punctul de pensie cu 40% de la 1 septembrie, a declarat joi deputatul PSD Lia Olguța Vasilescu.

Miercuri, 27 Mai, 2020 - 11:11

Europarlamentarul Dan Nica solicită organizarea unei dezbateri în plenul Parlamentului European, concretizată prin adoptarea unei rezoluţii comune privind obligativitatea respectării standardelor europene în vigoare pentru lucrătorii sezonieri români din Germania.

Marţi, 26 Mai, 2020 - 18:17

PSD îl propune pe deputatul Eugen Bejinariu pentru funcţia de preşedinte al Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii Serviciului Român de Informaţii.

Propunerea a fost transmisă marţi Birourilor permanente reunite.

De asemenea, PSD mai propune ca deputatul Mitică Marius Mărgărit să facă parte din Comisia SRI în locul deputatului Marian Cucşa, care în prezent ocupă funcţia de vicepreşedinte al acestui for.

Luni, 25 Mai, 2020 - 17:00

Camera Deputaţilor dezbate luni o moţiune simplă împotriva Ministrului Educaţiei, Monica Anisie.

  • Moţiunea este intitulată: "Pas cu pas, am ajuns în colaps educaţional, PNL a creat o Românie needucată"
  • 93 de deputaţi PSD şi Pro România cer de urgenţă demisia Ministrului Educaţiei

Grupul Parlamentar Pro Europa a anunţat în plenul Camerei Deputaţilor că depune o moţiune simplă împotriva Ministrului Educaţiei, Monica Anisie. Moţiunea este susţinită şi de deputaţii PSD.

Joi, 21 Mai, 2020 - 10:46

 

Ironia sorții: pe când psd-ul nu era „toxic”, ba dimpotrivă, extrem de prietenos cu Klaus Iohannis! Este una dintre primele știri difuzate de nou înființata Agenție AMOS News, în iunie 2002:

Miercuri, 20 Mai, 2020 - 11:50

PRO România şi PSD au depus miercuri, 20 mai, o moţiune simplă îndreptată împotriva ministrului Educaţiei, Monica Anisie. Sub titlul "Pas cu pas am ajuns în colaps educaţional - PNL a creat România NeEducată", documentul prezintă în detaliu situaţiile care au compromis dreptul la educaţie pentru mulţi elevi, pe perioada coronacrizei.

Marţi, 19 Mai, 2020 - 17:42

Liderul grupului parlamentar PSD din Senat, Radu Preda, a anunţat marţi, în plen, depunerea unei moţiuni simple intitulate "Democraţia românească în derivă. Cu vela ruptă, în timp de pandemie" formulată împotriva ministrului de Interne, Marcel Vela.

"În conformitate cu prevederile Regulamentului, depun moţiunea simplă la adresa ministrului de Interne, Marcel Vela, cu titlul 'Democraţia românească în derivă. Cu vela ruptă, în timp de pandemie'. Vă rog să dispuneţi conform Regulamentului dezbaterea şi votul pentru această moţiune", a afirmat Radu Preda, de la tribuna Senatului.

Marţi, 19 Mai, 2020 - 11:45

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că motivul pentru care nu a purtat mască luni, în plenul Camerei Deputaţilor, este o deviaţie de sept care i-a fost depistată în urma unui control medical.

"Sub formă de glumă, am vrut să transmit că am o suferinţă la nas şi... o să lămurim lucrurile. Am o deviaţie de sept depistată în urma unui control medical efectuat cu ocazia leşinului. Am făcut şi acest control medical", a spus marţi Ciolacu, întrebat, înainte de şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD, de ce nu a purtat mască în Parlament.
 

Subscribe to PSD