Miercuri, 1 Iulie, 2020 - 11:33

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că mare parte din Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică, elaborat de Guvern, copiază programul de guvernare al social-democraţilor.

Marţi, 30 Iunie, 2020 - 11:49

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că amânarea relaxării din 1 iulie este un eşec al guvernării PNL în gestionarea pandemiei.

Vineri, 26 Iunie, 2020 - 10:08

Fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea a fost adus vineri dimineaţă la DNA, pentru a i se aduce la cunoştinţă că are calitatea de inculpat în dosarul Tel Drum.

Dragnea execută în penitenciar o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni de închisoare, primită în mai 2019 în dosarul angajărilor fictive.

Miercuri, 24 Iunie, 2020 - 13:40

Moţiunea simplă iniţiată de PSD împotriva ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, intitulată "Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre" a fost adoptată miercuri de plenul Camerei Deputaţilor.

Au fost înregistrate 164 voturi 'pentru', 85 'contra' şi 48 de abţineri.

Vineri, 19 Iunie, 2020 - 08:36

Rezoluţia comună a Parlamentului European confirmă faptul că au fost încălcate drepturile sociale ale lucrătorilor sezonieri, aşa cum au arătat în repetate rânduri în ultimele luni social-democraţii, a afirmat eurodeputatul Victor Negrescu azi în plenul Parlamentului European de la Bruxelles.

Marţi, 16 Iunie, 2020 - 18:25

Decizia de condamnare la 4 ani de închisoare a deputatei PSD Andreea Cosma a fost anulată, iar dosarul va fi trimis pentru rejudecare la instanța supremă, a decis marți Înalta Curte de Casație și Justiție. Decizia de desființare a sentinței este o consecință a hotărârii Curții Constituționale privind compunerea nelagală a completurilor de 3 judecători de la ICCJ.

Luni, 15 Iunie, 2020 - 14:55

PSD nu va susţine prelungirea stării de alertă cu mai mult de 15 zile, a anunţat, luni, preşedintele interimar al social-democraţilor, Marcel Ciolau, la finalul reuniunii Comitetului Executiv Naţional al partidului.

Luni, 15 Iunie, 2020 - 13:51

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, despre hotărârea privind prelungirea stării de alertă, că parlamentarii social-democraţi vor vota tot ce ţine de sănătatea românilor.

"Tot ce ţine de sănătatea românilor o să votăm. În rest, exclus. Propunerea colegilor a fost pentru 15 zile de prelungire a stării de alertă, dar să vedem, după CExN. Eu, personal, înclin către 15 zile", a spus Ciolacu, înainte de începerea reuniunii Comitetului Executiv Naţional al PSD. 

Joi, 11 Iunie, 2020 - 17:07

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat la finalul ședinței Biroului Permanent Național că este de acord cu data de 27 septembrie pentru alegerile locale.

"În primul rând avem o prelungire (a mandatelor aleșilor locali – n.r.) până la data de 1 noiembrie. În principiu și noi suntem de acord cu data de 27 septembrie. Avem o singură problemă: că nu mai înțelegem mesajele venite de la Guvern", a spus Ciolacu.

Marţi, 9 Iunie, 2020 - 09:53

Tribunalul Bucureşti a respins, marţi, ca nefondată, noua cerere a fostului preşedinte al PSD Liviu Dragnea prin care a solicitat să fie eliberat din închisoare, pe motiv că este deţinut ilegal.

Decizia nu este definitivă.

În cererea depusă în instanţă, avocaţii susţin că Liviu Dragnea este deţinut ilegal în penitenciar, deoarece completul de 3 judecători de la Înalta Curte care l-a condamnat nu era specializat să judece fapte de corupţie. 

Marţi, 9 Iunie, 2020 - 09:46

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni seara, că banii pentru dublarea alocaţiilor pot veni din impozitarea pensiilor speciale și că dacă Guvernul Orban va emite o ordonanţă de urgenţă în acest sens, PSD nu o va ataca la Curtea Constituţională.

Miercuri, 3 Iunie, 2020 - 11:42

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că, în doar câteva luni, guvernul PNL "a întors România cu doi ani şi jumătate în urmă" și rata şomajului a crescut până la 4,8%, conform datelor publicate de INS.

Joi, 28 Mai, 2020 - 17:39

Senatorii au adoptat, miercuri, un proiect iniţiat de senatorul PSD Şerban Nicolae, care prevede interdicţia cu caracter temporar a scoaterii din ţară a unor produse provenite din activităţi agricole şi de exploatare forestieră din România, cei care încalcă aceste dispoziţii riscând închisoarea de la 5 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi.

Potrivit iniţiatorului, "se interzice scoaterea din ţară a produselor de masă lemnoasă constând: în buştean, lemn rotund, cherestea şi lemn de foc, în scop comercial, până la 31 decembrie 2030".

Joi, 28 Mai, 2020 - 16:00

PSD a decis să depună moțiune de cenzură dacă Guvernul modifică Legea pensiilor prin ordonanță de urgență și nu mărește punctul de pensie cu 40% de la 1 septembrie, a declarat joi deputatul PSD Lia Olguța Vasilescu.

Miercuri, 27 Mai, 2020 - 11:11

Europarlamentarul Dan Nica solicită organizarea unei dezbateri în plenul Parlamentului European, concretizată prin adoptarea unei rezoluţii comune privind obligativitatea respectării standardelor europene în vigoare pentru lucrătorii sezonieri români din Germania.

Marţi, 26 Mai, 2020 - 18:17

PSD îl propune pe deputatul Eugen Bejinariu pentru funcţia de preşedinte al Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii Serviciului Român de Informaţii.

Propunerea a fost transmisă marţi Birourilor permanente reunite.

De asemenea, PSD mai propune ca deputatul Mitică Marius Mărgărit să facă parte din Comisia SRI în locul deputatului Marian Cucşa, care în prezent ocupă funcţia de vicepreşedinte al acestui for.

Luni, 25 Mai, 2020 - 17:00

Camera Deputaţilor dezbate luni o moţiune simplă împotriva Ministrului Educaţiei, Monica Anisie.

  • Moţiunea este intitulată: "Pas cu pas, am ajuns în colaps educaţional, PNL a creat o Românie needucată"
  • 93 de deputaţi PSD şi Pro România cer de urgenţă demisia Ministrului Educaţiei

Grupul Parlamentar Pro Europa a anunţat în plenul Camerei Deputaţilor că depune o moţiune simplă împotriva Ministrului Educaţiei, Monica Anisie. Moţiunea este susţinită şi de deputaţii PSD.

Joi, 21 Mai, 2020 - 10:46

 

Ironia sorții: pe când psd-ul nu era „toxic”, ba dimpotrivă, extrem de prietenos cu Klaus Iohannis! Este una dintre primele știri difuzate de nou înființata Agenție AMOS News, în iunie 2002:

Miercuri, 20 Mai, 2020 - 11:50

PRO România şi PSD au depus miercuri, 20 mai, o moţiune simplă îndreptată împotriva ministrului Educaţiei, Monica Anisie. Sub titlul "Pas cu pas am ajuns în colaps educaţional - PNL a creat România NeEducată", documentul prezintă în detaliu situaţiile care au compromis dreptul la educaţie pentru mulţi elevi, pe perioada coronacrizei.

Marţi, 19 Mai, 2020 - 17:42

Liderul grupului parlamentar PSD din Senat, Radu Preda, a anunţat marţi, în plen, depunerea unei moţiuni simple intitulate "Democraţia românească în derivă. Cu vela ruptă, în timp de pandemie" formulată împotriva ministrului de Interne, Marcel Vela.

"În conformitate cu prevederile Regulamentului, depun moţiunea simplă la adresa ministrului de Interne, Marcel Vela, cu titlul 'Democraţia românească în derivă. Cu vela ruptă, în timp de pandemie'. Vă rog să dispuneţi conform Regulamentului dezbaterea şi votul pentru această moţiune", a afirmat Radu Preda, de la tribuna Senatului.

Marţi, 19 Mai, 2020 - 11:45

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că motivul pentru care nu a purtat mască luni, în plenul Camerei Deputaţilor, este o deviaţie de sept care i-a fost depistată în urma unui control medical.

"Sub formă de glumă, am vrut să transmit că am o suferinţă la nas şi... o să lămurim lucrurile. Am o deviaţie de sept depistată în urma unui control medical efectuat cu ocazia leşinului. Am făcut şi acest control medical", a spus marţi Ciolacu, întrebat, înainte de şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD, de ce nu a purtat mască în Parlament.
 

Marţi, 19 Mai, 2020 - 11:25

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că parlamentarii social-democraţi vor vota pentru adoptarea hotărârii de Guvern prin care a fost instituită starea de alertă.

"Vedem dacă se impun modificări sau nu, vreun amendament. Nu este foarte clară administrarea spitalelor judeţene, dacă se va face de către minister sau în continuare rămân, cum spune la lege, de către consiliile judeţene", a declarat Ciolacu, înainte de reuniunea conducerii colective interimare a PSD.
 

Miercuri, 13 Mai, 2020 - 11:26

PSD cere preşedintele Klaus Iohannis să recunoască "eşecul său şi al Guvernului său" în a calcula corect calendarul ieşirii din starea de urgenţă şi să îşi asume răspunderea, indiferent care ar fi potenţialele costuri de imagine.

"Președintele Iohannis trebuie să recunoască eșecul său și al Guvernului Său în a calcula corect calendarul ieșirii din starea de urgență și să își asume #răspunderea, indiferent care ar fi potențialele costuri de imagine.

Duminică, 10 Mai, 2020 - 15:57
Apropiații președintelui PSD pun sincopa de sănătate pe seama atacurilor lui Iohannis

Liderului PSD, Marcel Ciolacu, i s-a facut rau in timpul unei conferinte de presa cu tema „Repornirea României” pe care o sustinea duminica la pranz, la sediul central al partidului. El a fost transportat urgent la spital, iar primele analize au iesit bine, anunta PSD.

Ulterior PSD transmite, intr-un comunicat de presa, că Marcel Ciolacu si-a revenit si a mers pe picioarele lui la masina personală.

Joi, 7 Mai, 2020 - 20:36

„În ultimele două luni, am văzut cea mai mare schimbare la un om politic în România. De la un președinte care se ruga de PSD să-i voteze guvernul Orban, la un om politic măcinat de ură, confuz și cu accente evident extremiste. Astăzi Iohannis ne-a arătat încă o dată că este doar președintele PNL. El nu se mai comportă ca un Președinte al României.

Joi, 7 Mai, 2020 - 20:20
„Interesul general al societății”.ar trebui să prevaleze în fața legalității

Klaus Iohannis critică bezmetic  PSD şi Curtea Constituţională, după decizia prin care s-a constatat că normele legale în baza cărora s-au dat amenzi în timpul stării de urgenţă sunt neconstituţionale. Deşi decizia a fost luată în unanimitate, deci şi de judecătoarele numite de Klaus Iohannis la Curte, preşedintele face apel la morţi pentru a-şi justifica atacul.

Joi, 7 Mai, 2020 - 17:06

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat că partidul său, PSD şi Pro România au elaborat un proiect de lege prin care să fie anulate, în mod automat, majoritatea amenzilor date în perioada stării de urgenţă şi nu prin intermediul instanţei.

Miercuri, 6 Mai, 2020 - 10:27

PSD a depus miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, o moţiune simplă împotriva ministrului de Finanţe, Florin Cîţu.

Miercuri, 29 Aprilie, 2020 - 20:25

L-am vazut azi pe “netalentatul actor” KWI intr-o reprezentatie publica la fel de penibila ca aceea cand, in Campania din 2014, a cantat live imnul Romaniei (cu interpretare si voce de popa beat). Va marturisesc ca am ras cu pofta cateva minute, avand desigur in minte si ideea ca, daca “omul = presedinte de tara”, se deda la asemenea “maimutzareli”, are potential mare sa devina si periculos.

Miercuri, 29 Aprilie, 2020 - 13:25

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a spus, miercuri, că declaraţia şefului statului cu privire la proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc a fost una care "descalifică total" funcţia prezidenţială.

Subscribe to PSD