Luni, 10 Februarie, 2020 - 16:00

Deși pe site-ul oficial al RADET, regia informează că în acest moment sunt doar 3 blocuri afectate din cauza unei avarii, la rubrica "funcționare sub parametri" situația stă cu totul altfel.

În sectoarele 2 și 3, 220 de blocuri au căldură și apă caldă sub parametri. Reprezentanții RADET spun că problemele vor fi rezolvate până luni seară.

Toate aceste probleme vin în contextul în care vinerea trecută o avarie RADET a lăsat locuitorii din sute de blocuri fără căldură și apă caldă.

Joi, 28 Noiembrie, 2019 - 16:39

Trei spitale din Capitală, Institutul Oncologic Fundeni, Institutul Clinic Fundeni şi Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu rămân fără apă caldă în următoarele 24 de ore. Managerii spitalelor au primit înştiinţare de la RADET în această dimineaţă.

RADET a informat joi că furnizarea agentului termic în zona Fundeni se sistează pentru un interval de maximum 24 de ore, ca urmare a unei avarii produse pe Magistrala de termoficare 2Dn 600, veche de 43 de ani, care ar fi trebuit înlocuită cu 23 de ani în urmă.

Miercuri, 27 Noiembrie, 2019 - 13:38

RADET anunţă ca noua companie Termoenergetica va începe de azi negocierile pentru noul contract de furnizare cu ELCEN. Inca din luna iulie am solicitat încheierea unui nou contract de furnizare a energie termice, corect, din care să fie eliminate clauzele care au generat conflictele economico-financiare şi o mare parte din penalităţi, propunerile fiind transmise în mai multe rânduri către Ministerul Energiei, partenerului contractant şi ANRE.

Miercuri, 13 Noiembrie, 2019 - 19:00

Pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului General al Capitalei va fi introdus proiectul care vizează delegarea serviciului de termoficare de la RADET către compania Termoenergetica, termenul de mobilizare pentru transfer fiind de 90 de zile, a declarat miercuri administratorul special al regiei, Alexandru Burghiu.

El a adăugat că acest transfer nu va afecta furnizarea apei calde şi a căldurii către populaţie.

Luni, 11 Noiembrie, 2019 - 16:20

Pentru 1,2 milioane de bucureșteni, cei racordați la RADET, intrarea regiei în faliment anunță o iarnă cu iz siberian. Deja avariile se țin lanț, iar perspectivele sunt dintre cele mai pesimiste. Potrivit unei analize Frames, fără intervenția urgentă a Primăriei, ANRE și a Guvernului Orban, se poate ajunge la un blocaj total, cu consecințe economice și sociale extrem de grave. Experții companiei de consultanță au realizat o radiografie a măsurilor urgente pe care autoritățile trebuie să le ia, după falimentul RADET.

Miercuri, 6 Noiembrie, 2019 - 19:21

RADET anunță că bucureștenii care locuiesc în zona cuprinsă între Bulevardul Energeticienilor, strada Fizicienilor, Calea Vitan şi Şoseaua Mihai Bravu, din Sectorul 3 al Capitalei, alimentată de Magistrala II Sud, rămân, timp de trei zile fără apă caldă și căldură.

Miercuri, 30 Octombrie, 2019 - 09:43

Primarul General, Gabriela Firea, a convocat la Primăria Capitalei comandamentul pentru pregătirea sezonului rece, la care au participat reprezentanţi ai tuturor instituţiilor publice şi companiilor municipale cu atribuţii în domeniu.

Marţi, 29 Octombrie, 2019 - 17:00

Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Constanţa va începe furnizarea agentului termic pentru abonaţii rezidenţiali şi instituţii, în sistem centralizat, începând de joi seară, informează un comunicat de presă al primăriei municipiului.

Duminică, 27 Octombrie, 2019 - 09:15

Duminică noaptea, la ora 23.00, vor începe probele la cald pentru consumatorii de tip urban din Capitală, având în vedere prognoza meteo care anunţă temperaturi în scădere pentru zilele următoare.

Miercuri, 16 Octombrie, 2019 - 15:52

Directorul RADET, Alexandru Burghiu, a declarat, că bucureștenii vor mai avea de suferit din cauza avariilor, în noul sezon rece. Potrivit lui Burghiu, lucrările de modernizare a rețelei vor duce însă la o diminuare a avariilor față de anul trecut.

Joi, 5 Septembrie, 2019 - 19:00

Administratorul judiciar al ELCEN va convoca Comitetul Creditorilor, urmând ca aceştia să decidă dacă ELCEN va sista livrarea agentului termic către RADET. Măsura este motivată de refuzul Primăriei Capitalei de a plăti subvenţia către RADET, creanţele curente neîncasate de ELCEN fiind de 217,5 milioane lei.

Vineri, 17 Mai, 2019 - 13:08

Locuitorii Sectorului 5 au ajuns să spele la lighean, ca în Evul Mediu, din nepăsarea şi lipsa de soluţii a administraţiei PSD.

Aproximativ 300 de blocuri nu au apă caldă sau au apă cu porţia de mai bine de o lună, câte două - trei ore pe zi. Trăiesc o călătorie neplăcuta în timp, pe vremea comunismului.

În tot acest timp, edilul zero al Sectorului 5, Daniel Florea, în loc să spună că guvernarea PSD dezastruoasă este de vină, în loc să caute soluţii cât mai rapide alături de colegii săi de partid, acuză că nu este apă caldă la robinet din cauza forţelor malefice.

Marţi, 14 Mai, 2019 - 13:57

Bucureştenii riscă să rămână fără apă caldă în perioada următoare, dacă autorităţile nu rezolvă, cu diplomaţie şi tact, problema datoriilor pentru gazele livrate de Romgaz, a declarat, marţi, Florian Mateiţă, reprezentantul Rominsolv, administratorul judiciar al RADET, într-o conferinţă.

Miercuri, 17 Aprilie, 2019 - 18:19

Judecătorii au decis intrarea în faliment a RADET, distribuitorul energiei termice din Capitală.

Avocatul Gheorghe Piperea, administratorul juridic al companiei, a confirmat informația. El spune că în acest caz Primăria Capitalei nu şi-a respectat promisiuni pentru că nu îi permite legislaţia.

Piperea a adăugat că, pentru perioada imediat următoare, bucureştenii nu vor fi afectaţi de decizia Tribunalului Bucureşti.

Joi, 11 Aprilie, 2019 - 18:17

Mii de locuitori ai Capitalei au rămas fără apă caldă şi căldură din cauza unei avarii a reţelei de termoficare.

RADET anunţă că sunt afectate peste 200 de blocuri, mai ales din Sectorul 6, dar şi din sectoarele 4 şi 5.

Potrivit estimărilor companiei, furnizarea agentului termic ar urma să fie reluată după-amiază sau cel târziu la noapte.

În lunile de iarnă au avut loc numeroase avarii ale reţelei, din cauza vechimii acesteia.

Miercuri, 20 Martie, 2019 - 19:00

În urma materialelor de presă în care sunt citate declarații ale administratorului special al ELCEN cu privire la situația RADET, Primăria Capitalei face următoarele:

PRECIZĂRI

Distribuția apei calde, de la RADET către populație, nu este afectată de actuala situație juridică a regiei

Primăria Capitalei asigură bucureștenii că procesul de furnizare a apei calde se desfășoară normal, fără a fi pus în pericol de actuala situație juridică a RADET.

Miercuri, 20 Martie, 2019 - 17:50
Ba din contră!

Primăria Capitalei îndeamnă bucureștenii  fie optimiști și în ton cu încălzirea vremii: procesul de furnizare a apei calde se desfășoară normal, fără a fi pus în pericol de actuala situație juridică încurcată a RADET.

Marţi, 26 Februarie, 2019 - 18:18

CGMB a aprobat, marţi, un proiect care prevede înfiinţarea societăţii „Termoenergetica Bucureşti S.A” „în scopul continuării serviciului de alimentare cu energie termică şi având în vedere falimentul RADET”, spun reprezentanţii PMB. Noua societate va fi „RADET 2”.

Marţi, 26 Februarie, 2019 - 12:31

Gabriela Firea a avertizat că judecătorul sindic ar declara, miercuri, falimentul RADET şi a făcut apel, marţi, la consilierii generali să voteze înfiinţarea unei noi companii municipale.

Sâmbătă, 23 Februarie, 2019 - 08:32
În ciuda șicanelor administratorului judiciar al ELCEN - zice Firea

Planul de reorganizare a RADET depus la grefa Tribunalului București în data de 02.02.2018, precum și Addendum-ul prin care acesta este actualizat cu soluția agreată de principiu prin HCGMB nr. 296/2018, potrivit căreia activitatea RADET va fi transferată către Compania Municipală Energetica S.A. în locul fuziunii cu ELCEN, au fost aprobate în cadrul Adunării Generale a creditorilor RADET, care a avut loc în cursul zilei de astăzi. Prin urmare, Planul de reorganizare va fi trimis pentru confirmare judecătorului sindic.

 

Miercuri, 20 Februarie, 2019 - 15:18

Un număr de 225 de blocuri şi imobile din Sectorul 2 şi alte 27 din Sectorul 6 sunt afectate miercuri de avarii la reţeaua de termoficare, conform unei informări de pe site-ul RADET.

În urma unor avarii la reţeaua primară a fost întreruptă furnizarea apei calde pentru consum şi a încălzirii miercuri dimineaţa. Repunerea în funcţiune este estimată pentru joi dimineaţa, la ora 8.00, în cazul clădirilor din Sectorul 2 şi pentru miercuri noaptea, la ora 24.00, în cazul celor din Sectorul 6.

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 18:18

Reprezentanţii Primăriei Capitalei spun că ELCEN va solicita din nou, pe baza unui mandat validat de ANAF, prorogarea votului pe planul de reorganizare a RADET, ceea ce ar duce RADET direct în faliment. "Săptămâna aceasta, acelaşi Dl. Dragnea, prin reprezentanţi guvernamentali, duce în faliment RADET şi ELCEN, prin faptul că ELCEN şi ANAF - cu o proaspătă conducere -, refuză aprobarea Planului de reorganizare", susţine primarul general, Gabriela Firea.

Joi, 14 Februarie, 2019 - 15:36

Am aflat de la reprezentanți ai Ministerului Energiei ca ELCEN, pe baza unui mandat validat de ANAF, principalul creditor al ELCEN, va solicita din nou, pe data de 22 februarie, prorogarea votului pe Planul de reorganizare a RADET. La ultima ședință, judecătorul sindic a respins cu fermitate prorogarea cerută de ELCEN și a dat si o amendă drastică, solicitând imperativ votul pe Plan, în caz contrar urmând să declanșeze falimentul. Aceste aspecte sunt cunoscute atât de către reprezentanții Ministerului Energiei, cât și de cei ai ELCEN și ANAF.

Joi, 31 Ianuarie, 2019 - 18:02

RADET vrea să majoreze tarifele de transport și distribuție a energiei termice furnizate prin puncte termice urbane la un tarif de 167,87 lei pe gigacalorie. Majorarea trebuie însă aprobată în ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB) de joi.

Potrivit unui proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București (CGMB) de joi, RADET vrea să ajusteze prețurile de alimentare cu energie termică astfel:

Sâmbătă, 26 Ianuarie, 2019 - 21:55

Pentru prima data in ultimele decenii, Primaria Capitalei investeste in reabilitarea retelelor RADET si face toate eforturile sa recupereze o perioada de 27 de ani in care Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice nu a beneficiat de investitii concrete.

Reamintim faptul ca Primaria Municipiului Bucuresti desfasoara o serie de proiecte menite sa imbunatateasca sistemul de termoficare, o parte din acesrea fiind deja realizate, altele fiind in derulare sau in diferite etape pregatitoare.

Miercuri, 23 Ianuarie, 2019 - 10:10

Deputatul Nicuşor Dan a anunţat, miercuri, că va da RADET în judecată pentru că refuză să comunice informaţii referitoare la avariile la reţeaua de termoficare.

Marţi, 22 Ianuarie, 2019 - 15:00

Elevii din cinci instituţii de învăţământ din Capitală au fost trimişi acasă, marţi, din cauza unei avarii la RADET, au precizat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar din Bucureşti, care subliniază că miercuri problema va fi rezolvată.

Liceul „Emil Racoviţă” şi Colegiul Naţional „Iulia Haşdeu” din Capitală au rămas fără căldură, marţi, iar elevii au fost trimişi acasă. Aceeaşi măsură a fost luată şi pentru şcolile 190, 85 şi 56, unde nici acolo nu este căldură.

Luni, 21 Ianuarie, 2019 - 14:22

RADET anunță că 51 de blocuri și 4 imobile (vile/case) din Capitală au rămas, luni, fără apă caldă și fără agent termic, din cauza unei avarii. Regia anunță că marți dimineață vor fi remediate problemele.

RADET anunță că, din cauza unei avarii din Capitală, mai multe blocuri și imobile nu au în prezent apă caldă și căldură. Este vorba despre 51 de blocuri și 4 imobile, iar Regia estimează că problemele vor fi remediate marți, la ora 8:00.

Joi, 17 Ianuarie, 2019 - 19:20

Zeci de mii de bucureșteni au fost nevoiți în ultimele luni să îndure frigul iernii, ca pe vremea lui Ceaușescu, din cauza avariilor în serie înregistrate de RADET. Iar veștile proaste continuă, funcționarea la parametri normali a rețelei de termoficare fiind în continuare sub semnul întrebării. Cum s-a ajuns în această situație?

Joi, 17 Ianuarie, 2019 - 17:17

RADET anunţă că 21 de blocuri şi 22 de imobile (vile/case) din Sectorul 2 al Capitalei au rămas, joi, fără apă caldă şi fără agent termic, din cauza unei avarii. Regia anunţă că la miezul nopţii vor fi remediate problemele.

RADET anunţă că, din cauza unei avarii din Sectorul 2 al Capitalei, din zona Doamna Ghica, mai multe blocuri şi imobile nu au în prezent apă caldă şi căldură.

Blocurile şi imobilele afectate se află pe străzile „Doamna Ghica” şi Şoseaua Colentina, precum şi pe mai multe străduţe adiacente.

Subscribe to RADET