Luni, 12 Octombrie, 2020 - 09:00

In zilele noastre toata lumea vorbeste despre democratie, care inseamna, doar in traducere, “conducere prin vointa poporului”. Spun doar in traducere, pentru ca in practica lucrurile stau cu totul si cu totul altfel. Definitia retorica “guvernarea de catre popor” trebuie inlocuita cu “guvernarea madatata de catre popor”. Doctrina clasica despre democratia reprezentativa se bazeaza pe asocierea si cooperarea dintre cetateni, cei condusi si/sau cei care conduc.

Marţi, 23 Iulie, 2019 - 18:23
„eu nu am intrebat cetatenii daca aceasta interdictie trebuie instituita in Legea fundamentala”

Presedintele Klaus Iohannis a precizat, marti, in cadrul unei alocutiuni prezentate la Palatul Cotroceni, ca el nu a intrebat cetatenii la referendumul din 26 mai daca interzicerea amnistiei si gratierii ar trebui sa fie introdusa in Constitutie, asa ca este rolul partidelor sa gaseasca acum cea mai buna solutie pentru implementarea rezultatelor.

Vineri, 19 Iulie, 2019 - 05:55

 

Pentru presedintele Iohannis este un dublu esec. Pe de-o parte unul tactic pentru ca nu se mai justifica sub nicio forma inca un referendum, cat timp toate modificarile ramase in picioare in urma referendumului pot fi adoptate prin lege.

Iar dl Iohannis probabil miza pe un referendum odata cu prezidentialele pentru a-l folosi ca argument electoral forte.

Sâmbătă, 8 Iunie, 2019 - 09:52

Constituția noastră face o diferență clară între referendumul consultativ și referendumul pentru revizuirea Constituției.

Luni, 3 Iunie, 2019 - 18:34
Câte un milion de „NU”-uri la cele 2 sau 3 întrebări

Biroul Electoral Central (BEC) a dat publicității, luni, la o săptămână după referendumul pe justiție de pe 26 mai, rezultatele finale ale scrutinului, peste 6 milioane de alegători votând „Da” la ambele întrebări de pe buletinele de vot. Referendumul a fost validat.

Potrivit datelor finale centralizate de Biroul Electoral Central (BEC), la referendumul pe teme de justiţie, din 7.922.591 de participanți, 6.459.383 de răspunsuri au fost favorabile întrebării referitoare la interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie.

Duminică, 26 Mai, 2019 - 22:32

Călin Popescu Tăriceanu: „Este un număr foarte mare de votanţi, excepţional de mare, lucru care demonstrează că în România democraţia este vie. Tuturor celor care au votat pentru noi, românilor care ne simpatizează, votul lor ne obligă. Rezultatele exitpoll-ului sunt numai indicative, ceea ce este important de acum încolo colegii din secţii să urmărească până la capăt numărarea voturilor. Am incredere că îşi vor duce misiunea la bun sfârşit”, a declarat Tăriceanu.

 

Duminică, 26 Mai, 2019 - 22:09
„Rușine PSD!”

„Bună seara, dragi români! Sunteți fantastici! Vă felicit! Ați participat astăzi în număr mare la alegerile europarlamentare și la referendum.

Participarea este senzațională! Avem în jur de 50% prezență la europarlamentare și în jur de 40% prezență la referendum.

Dragi români, vă mulțumesc! Ați dat un vot clar, un vot ferm, un vot care nu poate ignorat de niciun politician în România.

Referendumul a trecut cu brio.

Duminică, 26 Mai, 2019 - 09:15

Vești importante! Au început alegerile europarlamentare! Votul la alegerile pentru desemnarea membrilor din România în Parlamentul European şi referendumul naţional din 26 mai 2019 a început în străinătate, la Auckland, Noua Zeelandă. Votul în cadrul celor 441 de secţii organizate în străinătate se va desfăşura pe durata a 33 de ore, în intervalul 25 mai, ora 22.00 – 27 mai, ora 7.00, când se vor închide secţiile de votare de pe coasta de vest a Statelor Unite ale Americii.

Joi, 23 Mai, 2019 - 19:40
Ministrul se orientează în funcție de „obiectivele sănătoase pentru țară”

Devenit proverbial pentru răspunsurile sale pline de tâlc la întrebări încuietoare de-ale presei, ministrul Agriculturii nu se dezminte, la nici o ieșire de-a sa în publicul de care nu se ferește,având întotdeauna resursele  necesare dialogului. A dovedit-o și astăzi în piața din Sebeș, unde a fost „încolțit” de purtătoarele de microfoane în căutare de sămânță de scandal...politic. Întrebat despre Referendum (conform indicațiilor primite din redacții) a dat un răspuns care ilustrează perfect principiile pragmatice după care se călăuzește.

Sâmbătă, 18 Mai, 2019 - 23:00
„Acest spot are în vedere informarea și creșterea gradului de conștientizare a importanței referendumului”

Administrația Prezidențială a solicitat vineri, 17 mai a.c., în numele Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, Consiliului Național al Audiovizualului să își respecte propria lege de funcționare și să emită decizia privind normele şi regulile de reflectare a campaniei pentru referendum. Deși Legea audiovizualului nr.

Vineri, 26 Aprilie, 2019 - 10:55
Puciul lui Iohannis: „Știu care sunt soluțiile, cum să le pun în practică”

Președintele Klaus Iohannis le-a cerut „românilor” joi seară să participe în număr mare (mai mult de 30%)la referendumul pe justiție pe care l-a convocat pentru 26 mai și le-a cerut să voteze împotriva modului în care PSD a acționat în justiție (cel puțin 25%).

”După doi ani și jumătate de abuzuri și excese, românii au șansa de a vota și de a transmite ce cred despre PSD și ofensiva PSD împotriva justiției”, a spus Iohannis, legând direct referendumul de PSD.

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 20:28
Referendumul are aatiuni electorale

Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, consideră că întrebările pentru referendumul din 26 mai sunt ”neclare”, apreciind că acest demers al preşedintelui Iohannis se face ”cu încălcarea” recomandărilor Comisiei de la Veneţia şi a deciziei CCR.

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 20:18

„Nu am urmarit (declaratia lui Iohannis - n.r.). Si eu si colegii mei am avut pozitii publice exprimate. Suntem de acord, sunt de acord cu aceste intrebari, nu le analizam din punct de vedere constitutional. Nu e treaba noastra. Aceste doua intrebari eu zic ca-s trei, au o aprobare cvasiunanima in populatie si nu raspund unei controverse care ar fi in societate pe aceasta tema si sunt multe voci care spun ca de fapt referendumul este inutil pentru scopul prezentat public si ca de fapt este un mijloc pentru a se implica in campanie sa ajute partidele din jurul dumnealui.

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 20:05
Întrebarea acestui referendum este alta: sunteți de acord ca un președinte care nu este capabil să pună corect o întrebare în limba română să poată candida la o funcție publică în statul român?"

 Liderul ALDE afirmă că întrebările ar trebui să fie aprobate de Curtea Constituţională şi îl acuză pe Iohannis că nu e capabil să formuleze două întrebări în limba română.

"Sunt de acord cu dl Iohannis! Da, dragi români, dl Iohannis are dreptate! Constituția României trebuie modificată!

Trebuie modificată în asemenea fel încât un Președinte al Republicii, care noaptea visează niște întrebări fără subiect și predicat pentru un referendum inutil să nu mai poată să pună în practică, pe banii și munca românilor, orice fantezie!

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 19:52
„Voi fi acuzat că fac campanie, dar este normal”

Mesajul public adresat de Președintele României, Klaus Iohannis:

„Bună seara! Dragi români, avem referendum pe 26 mai. Am semnat astăzi decretul și am convocat acest referendum împreună cu alegerile europarlamentare. Vă aștept la vot, la referendum și la europarlamentare!

La referendum avem două întrebări.

Miercuri, 27 Martie, 2019 - 08:54
S-au propus și trei întrebări

S-au încheiat consultările la Cotroceni cu societatea civilă privind referendumul pentru justiţie. Preşedintele Klaus Iohannis ar fi decis organizarea referendumului pentru Justiție pe data de 26 mai, spun reprezentanţii asociaţilor şi organizaţiilor neguvernamentale. Tot în această săptămână au fost invitaţi la Cotroceni magistraţii şi, cel mai probabil, vor urma discuţii şi cu partidele.

Sâmbătă, 23 Martie, 2019 - 21:27

Președintele Klaus Iohannis a ținut un discurs, la Sinaia, din care rezultă că „este neapărat nevoie să fie organizat un referendum pe justiție prin care oamenii să arate că așa nu se mai poate”: 

Vineri, 22 Martie, 2019 - 17:00
Deși este în continuare „aproape nehotărât”...

Preşedintele Klaus Iohannis începe consultările cu privire la oportunitatea organizării Referendumului pe teme de justiţie. 

Consultările vor avea loc marți după-amiază, informație confirmată de Administrația Prezidențială. Anunțul a fost făcut de liderii mai multor organizații civice, care au scris pe Facebook că președintele i-a invitat la o consultare pe teme de justiție privind intenția șefului statului de a convoca un referendum simultan cu alegerile europarlamentare, pe data de 26 mai.

Joi, 21 Martie, 2019 - 09:23
Președintele a ofensat peste 4 milioane de români lucizi și fideli unor valori limpezi validate de istorie

 „Cei care au promovat referendumul au fost orice, numai toleranți nu.(...) Românii au fost mult deasupra clasei politice, cel puțin a acelei părți care a promovat agresiv și cu un discurs bazat de multe ori pe ură și intoleranță acel referendum” - a fost discursul extrem de violent al lui Klaus Iohannis la adresa românilor care s-au prezentat la vot la referendumul sprijinit de Biserica Ortodoxă Română pentru redefinirea familiei.

Marţi, 9 Octombrie, 2018 - 11:47

Daniel Roxin: Milioane de oameni au stat acasă, boicotând Referendumul pentru Familie, temându-se că infractorul Dragnea și coaliția PSD-ALDE ascund în spatele întrebării de la Referendum lucruri dubioase, că nicidecum votul nu este despre Familie. Deși niciun politician al USR sau al PNL, partidul lui Iohannis, nu au prezentat vreo dovadă publică că s-ar vota altceva decât modificarea din Constituție privind familia, lucru care ar fi trebuit să aprindă un beculeț în mintea celor inteligenți, majoritatea românilor nu au vrut să voteze de teamă să nu ia țeapă de la Dragnea.

Sâmbătă, 6 Octombrie, 2018 - 09:54

Primul referendum a fost organizat în România pe 8 decembrie 1991. Plebiscitul a avut ca scop adoptarea unei noi Constituții a României. Noua Lege fundamentală a fost aprobată cu un procent de 77,3% dintre votanți. La data intrării în vigoare, Constituția din 21 august 1965 a fost în întregime abrogată.

Subscribe to Referendum