Luni, 13 Iulie, 2020 - 12:53

Romfilatelia continuă seria tematicilor dedicate monarhiei, prin emisiunea de mărci poştale Uniformele regalităţii româneşti (II), care va intra în circulaţie miercuri, 15 iulie 2020, cu ocazia Zilei mărcii poştale.

Toţi cei patru Regi ai României au folosit ca îmbrăcăminte uniforma militară, ca simbol al autorităţii monarhiei.

Joi, 9 Iulie, 2020 - 10:58

Joi, 9 iulie, ora 11:00, la sediul Academiei Române, Romfilatelia în parteneriat cu Academia Română va cinsti numele şi amintirea Academicianului Cristofor I. Simionescu prin organizarea unui eveniment omagial, plin de emoţie, în cadrul căruia va avea loc lansarea întregului poştal aniversar "Centenarul naşterii academicianului Cristofor I. Simionescu, cercetător de renume al secolului al XX-lea, fondatorul şcolii de chimia şi fizica polimerilor din România".

Joi, 11 Iunie, 2020 - 18:25

Romfilatelia introduce în circulaţie, luni, 15 iunie, emisiunea de mărci poştale "Mihai Eminescu, poet al credinţei neamului românesc".

Potrivit unui comunicat al Romfilatelia, transmis joi, ambele timbre ale emisiunii au valoarea nominală de 8,50 lei.

Vineri, 17 Aprilie, 2020 - 09:16

La iniţiativa diplomatului Nicolae Titulescu, în timpul Conferinţei de la Trianon - la 23 aprilie 1920 - a luat fiinţă Prima Companie de Navigaţie Aeriană Internaţională Transcontinentală din LUME pentru pasageri, poştă şi mărfuri, COMPANIA FRANCO - ROMANĂ DE NAVIGAŢIE AERIANĂ - CFRNA, înscriindu-se astfel o pagină memorabilă în istoria aviaţiei mondiale.

Pasagerii şi poşta ajungeau de la Paris la Constantinopol, cu aparatele de zbor într-o zi şi jumătate, nu în trei zile, dacă foloseau trenul Orient - Expres.

Joi, 5 Martie, 2020 - 11:54

Sărbătoarea Paştilor începe, conform ritualului creştin, cu o frumoasă zi de Duminică, înscrisă în calendarul ortodox drept Duminica Floriilor. Este ziua în care Iisus Hristos, însoţit de o mulţime mare de oameni a intrat în Ierusalim. Aşternându-şi hainele în calea Lui, copiii, tinerii şi bătrânii care auziseră de minunile Sale L-au întâmpinat cu ramuri de finic în mâini, ca pe Împăratul împăraţilor, ca pe un împărat biruitor asupra împărăţiei răului. ,,Osana Fiul lui David binecuvântat este Cel ce vine întru numele Domnului! Osana întru Cel de sus!'', strigau ei.

Vineri, 14 Februarie, 2020 - 09:53

Romfilatelia vine în întâmpinarea pasionaţilor de ştiinţă, prin introducerea în circulaţie, marţi, 18 februarie a.c., a emisiunii de mărci poştale Universitatea Politehnica Timişoara, un secol de educaţie şi inovaţie.

Emisiunea de mărci poştale, ce conţine un timbru şi o coliţă dantelată, este dedicată aniversării Universităţii Politehnica Timişoara, care împlineşte, în acest an, un veac de la înfiinţare şi marchează Centenarul primei instituţii de învăţământ superior din vestul ţării.

Marţi, 14 Ianuarie, 2020 - 12:50

Anul 2020 începe cu o sărbătoare importantă pentru Casa Regală a României și se înscrie în istoria recentă a României.
La 18 ianuarie 1990, pășea pentru prima oară pe pământ românesc Principesa Margareta a României. Custodele Coroanei, Majestatea Sa Margareta, sărbătorește, de asemenea, trei decenii de prezență și de activitate neîntreruptă, în țara sa. 
În aceste momente istorice, Romfilatelia se alătură Casei Regale, iar cu ocazia acestui eveniment istoric, dedică un întreg poștal intitulat “Principesa Margareta a României, pentru prima oară pe pământ Românesc”.

Luni, 13 Ianuarie, 2020 - 12:12

Romfilatelia introduce în circulație miercuri, 15 ianuarie a.c., emisiunea de mărci poștale „Cupluri celebre. Poezia dragostei”, pentru a marca Ziua Culturii Naționale.15 ianuarie 1850 – o zi și un an menționate într-un înscris, păstrat la Biserica Uspenia din Botoșani, care atestă nașterea poetului Mihai Eminescu. 15 ianuarie a devenit Ziua Culturii Naționale prin decretul prezidențial semnat în data de 6 decembrie 2010. 

Luni, 6 Ianuarie, 2020 - 12:21

Romfilatelia introduce în circulație marți, 7 ianuarie a.c, emisiunea de mărci poștale uzuale Flori. 

Marţi, 10 Decembrie, 2019 - 17:17

Romfilatelia introduce în circulație miercuri, 11 decembrie a.c., emisiunea de mărci poștale Design 50, pentru a marca jubileul înființării sistemului de învățământ superior de design în România.

„Designul a devenit cel mai puternic mijloc prin care omul își formează instrumentele și mediul
(și prin extensie, societatea și pe el însuși)”.  
Victor Papanek – „Design pentru lumea reală”

Miercuri, 20 Noiembrie, 2019 - 08:27

Romfilatelia îşi propune să aniverseze o instituţie emblematică de învăţământ juridic românesc, Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, prin introducerea în circulaţie, Joi 21 noiembrie a.c., a emisiunii de mărci poştale EXCELENŢA ÎN DREPT. 160 DE ANI DE ÎNVĂŢĂMÂNT JURIDIC ROMÂNESC.

Miercuri, 13 Noiembrie, 2019 - 10:10

Cu ocazia Sfintei Sărbători a Nașterii Domnului Isus Hristos, Romfilatelia marchează acest eveniment important pentru creștinătate prin introducerea în circulație a emisiunii de mărci poștale Crăciun 2019. 
Pe cele două timbre ale emisiunii de mărci poștale, ambele cu valoarea nominală de 1,70 lei, sunt ilustrate imagini din manuscrisul Imnul Acatist al Maicii Domnului din colecția Bibliotecii Academiei Române, reprezentând miniaturile „Nașterea Domnului” și „Steaua Magilor”. 

Luni, 28 Octombrie, 2019 - 11:21

Pentru a omagia două instituții de învățământ românesc emblematice, Romfilatelia introduce în circulație emisiunea de mărci poștale „100 de ani de învățământ superior românesc la Cluj-Napoca”.
Emisiunea este alcătuită din două timbre și o coliță nedantelată și va fi introdusă în circulație vineri, 1 noiembrie a.c. 

Vineri, 18 Octombrie, 2019 - 13:09

Cu o viaţă dedicată sportului, pentru care au fost răsplătiţi cu aplauze, numeroase premii şi diplome, sportivii români şi-au câştigat respectul şi atenţia publicului.
În semn de respect şi preţuire pentru valorile sportului românesc, sub egida „Oameni, fapte și valori”,   Romfilatelia continuă proiectul dedicat acestora, astfel că performanța doamnei Violeta Beclea-Szekely, cunoscută ca o atletă româncă de talie olimpică și mondială, este marcată printr-un întreg poștal intitulat „Sportivi de aur” .

Luni, 23 Septembrie, 2019 - 11:40

În contextul aniversării a cinci secole de la începutul expediției lui Magellan, Romfilatelia vă invită să descoperiți emisiunea de mărci poștale „Magellan, 500 de ani de la începutul călătoriei în jurul lumii“.

Marţi, 17 Septembrie, 2019 - 20:00

Pentru a sărbători unul din evenimentele de marcă din domeniul filatelic, Romfilatelia introduce în circulație joi, 19 septembrie a.c., emisiunea cu titlul „Expoziția Filatelică Română EFIRO 2019”, ediția a V-a.
Prima dintre edițiile expozițiilor EFIRO (Expoziția Filatelică Română) s-a desfășurat sub înaltul patronaj al regelui Carol al II-lea, în anul 1932 la Palatul Fundației Academiei Române din București (astăzi, Sala Dalles). Expoziția a avut loc între 23-30 noiembrie, fiind cea mai mare expoziție filatelică de până atunci. 

Joi, 12 Septembrie, 2019 - 13:42

Cu ocazia aniversării a 113 ani de la înființarea Loteriei Române, Romfilatelia introduce în circulație vineri, 13 septembrie a.c., emisiunea de mărci poștale Loteria Română, 113 ani cu noroc.

Miercuri, 21 August, 2019 - 11:11

Simbol al Parcului Național, Cozia se definește ca un areal montan cu o mare diversitate geologică și geomorfologică (de la relieful cu vârfuri ascuțite, turnuri, creste calcaroase, peșteri, cheiuri, văi), până la păduri, pajiști și fânețe, cu floră și faună specifică. 
Romfilatelia a selecționat unele din cele mai rare și frumoase flori ale zonei, prezente în imaginile mărcilor poștale ce vor fi introduse în circulație, vineri 23 august 2019, sub titlul tematic „Florile munților, Muntele Cozia”. 

Marţi, 13 August, 2019 - 13:00

Romfilatelia continuă seria proiectelor dedicate Faunei, una dintre cele mai apreciate tematici în rândul colecționarilor, prin introducerea în circulație a emisiunii de mărci poștale Păsări exotice. 
Emisiunea, alcătuită din șase timbre și două plicuri prima zi, va intra în circulație, miercuri, 14 august a.c. 

Miercuri, 7 August, 2019 - 11:37

Romfilatelia dedică pasionaților de Floră o nouă emisiune de mărci poștale intitulată „Patrimoniul floristic al României”, care va intra în circulație joi, 8 august a.c. 
În cadrul emisiunii, alcătuite din 6 timbre și două plicuri prima zi, au fost selectate flori rare, delicate, estetice, cu o cromatică deosebită din patrimoniul floristic al României. 

Joi, 25 Iulie, 2019 - 16:37

Pentru a onora seria performanțelor unei mari jucătoare de tenis și, în special, a cuceririi titlului de la Wimbledon la data de 13 iulie 2019, Romfilatelia introduce în circulație, vineri, 26 iulie a.c., emisiunea de mărci poștale SIMONA HALEP, AMBASADORUL TENISULUI ROMÂNESC, formată din o coliță dantelată și o coliță nedantelată.

Marţi, 9 Iulie, 2019 - 19:00

Romfilatelia vine în întâmpinarea pasionaţilor de astrofilatelie, prin introducerea în circulaţie, joi, 11 iulie, a emisiunii de mărci poștale 50 de ani de la primul pas al omului pe Lună.

Vineri, 5 Iulie, 2019 - 09:12

Romfilatelia introduce în circulație marți, 9 iulie a.c. o emisiune de mărci poștale având un subiect istoric: 1919, SFÂRȘITUL RĂZBOIULUI DE ÎNTREGIRE. 
Emisiunea este formată dintr-o coliță filatelică dantelată cu o marcă poștală a cărei valoare nominală este de 28,50 lei. Grafica alăturată imaginii mărcii poștale reproduce lucrarea care înfățișează primirea Regelui Ferdinand și a Reginei Maria la Oradea în anul 1919. Autorul picturii aflată în Sala de Consiliu a Primăriei Oradea este Valentin Tănase.

Vineri, 7 Iunie, 2019 - 16:00

Romfilatelia vine în întâmpinarea pasionaţilor de floră prin introducerea în circulaţie, marți, 11 iunie a.c. a emisiunii de mărci poștale „Flori melifere”.

Flora meliferă reprezintă totalitatea plantelor melifere din raza de zbor a albinelor, apicultura având ca obiectiv cunoașterea albinelor și realizarea unor producții cât mai mari și mai diversificate de miere, fiind cunoscută relația simbiotică dintre activitatea albinelor și reproducerea plantelor.

Luni, 27 Mai, 2019 - 10:47

Romfilatelia, în parteneriat cu Oficiul Poștal al Statului Vatican, va introduce în circulație vineri, 31 mai 2019, emisiunea comună de mărci poștale România-Vatican 2019. Vizita Apostolică a Papei Francisc în România.
Emisiunea este alcătuită dintr-o coliță dantelată a cărei valoare nominală este de 11,50 lei.

Vizita se va desfășura sub motto-ul ”Să mergem împreună!” si va avea loc în perioada 31 mai – 2 iunie în București, Șumuleu Ciuc, Iași și Blaj.

Joi, 16 Mai, 2019 - 10:15

Romfilatelia introduce în circulație emisiunea de mărci poștale intitulată „Păuni“, vineri, 17 mai, a.c. Tematica Păuni se înscrie în preferințele colecționarilor de mărci poștale și această nouă emisiune va completa colecțiile lor cu imaginile a patru exemplare deosebite ale speciei.

Păunii sunt numiți în mitologia indiană „vehiculele zeilor”, deoarece legenda spune că fiul lui Shiva, Karthikeya, este reprezentat zburând pe spatele unui păun.

Joi, 18 Aprilie, 2019 - 11:00

Istoria domeniului feroviar, utilizat ca mijloc de transport public ordonat, începe cu anul 1825, când George Stephenson construia locomotiva echipată cu motor cu aburi, pentru calea ferată Stockton-Darlington (Anglia).

După mai bine de 50 de ani, Werner von Siemens prezenta la Berlin primul tren de pasageri a cărei garnitură era tractată de o locomotivă electrică.

Vineri, 5 Aprilie, 2019 - 13:09

Având drept obiectiv o tematică în premieră legată de Constituţia României, secţiunea drepturilor și libertăților fundamentale, Romfilatelia introduce în circulație, luni, 8 aprilie a.c., emisiunea de mărci poștale „Constituția României, garant al drepturilor cetățenilor români”. 

Joi, 28 Martie, 2019 - 15:25

Emisiunea este alcătuită din șase timbre și o coliță nedantelată, pe care sunt reprezentate trivete, denumire generică pentru a desemna suporturile cu mai mult de trei picioare, precum și pe cele cu un picior și cu o bază, din secolele XIX-XX. Exponatele aparțin unei renumite colecții din București, cea mai mare din lume, certificată de Guiness World Records, în 2016.

Joi, 21 Martie, 2019 - 11:59

Paștile, sărbătoarea creștină care cheamă oamenii să ia Lumina Sfântă, aduce bucuria unică a Învierii Mântuitorului, dar și ritualuri și tradiții religioase, printre care și cea a salutului cunoscut chiar și de cei mici: Hristos a Înviat!, Adevărat a Înviat!

Subscribe to Romfilatelia